Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Έξι αστέρια, σχέδιο και... δηλητήριο!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για το θρίαμβο του Παναθηναϊκού χάρη στο τεράστιο ειδικό βάρος, το άριστο πλάνο και το τρίποντο του Φώτση που σκότωσε την ΤΣΣΚΑ με το δικό της δηλητήριο.

Έξι αστέρια, σχέδιο και... δηλητήριο
Μεγάλο πράγμα τελικά η φανέλα. Κι αυτή του Παναθηναϊκού έχει αποκτήσει την τελευταία 20ετία βάρος… αμέτρητο. Γιατί ουδείς αμφιβάλλει ότι η ΤΣΣΚΑ είναι ποιοτικότερη, πληρέστερη και πλουσιότερη ομάδα από αυτόν, αλλά κανείς πλέον δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως οι «πράσινοι» υπερτερούν σε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Στοιχεία που δεν διαθέτουν μόνο οι εναπομείναντες πρωταγωνιστές από τους παλαιούς θριάμβους, αλλά έχουν μεταδοθεί και σε νεότερα στελέχη της ομάδας, Έλληνες και ξένους.

Όμως, μην κάνετε λάθος. Δεν είναι όλα… κληρονομικό χάρισμα. Ο Παναθηναϊκός δεν «έκλεψε» κανένα ματς. Δικαιούτο απόλυτα να το κερδίσει, όπως δικαιούτο να κερδίσει και το τρίτο, αλλά και το πρώτο. Με βάση τη συνολική εικόνα των τεσσάρων αγώνων είναι η καλύτερη ομάδα, αφού η ΤΣΣΚΑ πέρα από το-ομολογουμένως-πολύ καλό δεύτερο παιχνίδι της σειράς δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα περισσότερο από τα… ηρωικά του Γουίμς και τα μεγάλα σουτ Μίτσοβ, Φριτζόν και λοιπών δυνάμεων.

Η ομάδα του Αλβέρτη πέρα από φανέλα, χαρακτήρα και πάθος, έχει και σχέδιο. Γνωρίζοντας πως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την αντίπαλό της σε ποιότητα και σκορ, επιστράτευσε αυτό που την έχει οδηγήσει μέχρι τώρα: άμυνα, πάθος και δύναμη. Για μια ακόμη φορά το αμυντικό πλάνο ήταν άριστο κι όταν κατά διαστήματα έμπαιναν τα σουτ ή έβγαιναν κάποιες καλές συνεργασίες, ο Παναθηναϊκός ήταν καλός και στην αχίλλειο πτέρνα του, την επίθεση.

Οι τάσεις αυτοχειρίας, με την εμμονή στα τρίποντα, τα χαμένα ριμπάουντ και τα λάθη, δεν τιμωρήθηκαν στο τέλος, αφού θαρρείς και μία ανώτερη μπασκετική δύναμη απένειμε δικαιοσύνη και χάρισε τη νίκη στον καλύτερο. Η ΤΣΣΚΑ, που κρατήθηκε στην εντατική και πήγε να «κλέψει» το ματς με τα απίθανα μακρινά σουτ των παικτών της, έμελε τελικά να γευτεί το δικό της δηλητήριο και να πεθάνει από αυτό. Το τρίποντο του Φώτση, κάτι σαν deja vu αφού τέτοια φάση έχει γίνει δεκάδες φορές σε Παναθηναϊκό και Εθνική (αδιάβαστος ο Μεσίνα), ήταν το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα και ο εκνευριστικά άστοχος Διαμαντίδης με ψυχραιμία σφράγισε τη νίκη από τη γραμμή.

Πλέον ο Παναθηναϊκός πηγαίνει μάλλον… ήρεμος στη Μόσχα. Ασφαλώς κι αφού έφτασε ως εδώ, θέλει να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή κι έχει αποδείξει πως μπορεί να την κάνει. Όμως μάλλον πλέον δεν έχει εκείνος το άγχος, αλλά η ΤΣΣΚΑ. Δεν θα λογοδοτήσει σε κανέναν αν αποκλειστεί από μία ομάδα με υπερδιπλάσιο μπάτζετ και πλεονέκτημα έδρας, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κάζο μετά την ήττα στον τελικό της Κωνσταντινούπολης και τον ημιτελικό του Λονδίνου από τον Ολυμπιακό. Αν τα καταφέρει να την κρατήσει εκτός Μιλάνου ο ούτως ή άλλως κακός της δαίμονας, Παναθηναϊκός, οι Ρώσοι θα ακούνε Ελλάδα και θα… τρέχουν. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: