Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Αδιάβροχος Ηρακλής!

Αν και ζορίστηκε πολύ, ο Ηρακλής δεν στραβοπάτησε απέναντι στη μαχητική Ζάκυνθο και νικώντας με 2-0 στο Καυταντζόγλειο πλησίασε στο βαθμό τη Λαμία.

Αδιάβροχος Ηρακλής
Σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Λαμία (που έχει ένα ματς περισσότερο) έφτασε ο Ηρακλής νικώντας με 2-0 τη Ζάκυνθο για την ένατη αγωνιστική στο Βόρειο Όμιλο της Football League.

Ο «Γηραιός» τρόμαξε βλέποντας τον Παπαδημητρίου στο 35’ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά, αλλά με τον ίδιο τρόπο βρήκε τη λύση στο 72’, όταν ο Μπαρτολίνι σκόραρε με το κεφάλι από το κόρνερ του Ρομάνο. Ο Λουκίνας στις καθυστερήσεις έδιωξε κάθε άγχος από τους ώμους των γηπεδούχων βρίσκοντας δίχτυα από ασίστ του Περόνε.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έφτασε τους 22 βαθμούς και πλησίασε στον πόντο τη Λαμία, που ισοφαρίστηκε σε 1-1 από τον Τύρναβο στο 95’.

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς, Τσιλιανίδης (Λουκίνας 70?), Ιντζόγλου, Περόνε, Ρομάνο (89’ Κυριακίδης), Πουρτουλίδης, Κάσσος (Σιατραβάνης 53?)

Ζάκυνθος (Ακίνο): Ξενοδόχωφ, Οικονόμου, Τσόπελας, Ουνγιαλίδης, Καλλιβώκας, Νόνης (88’ Κρολ), Κρσμάρεβιτς, Αποστόλου(Πέττας 58?), Πιτταράς (Κουτσούκης 78?), Ευθυμιάδης, Παπαδημητρίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τετάρτη 17/11
Λαμία-Τύρναβος 1-1
(9’ Γκούρμα-95’ Γεωργίου)

Ηρακλής-Ζάκυνθος 2-0
(72’ Μπαρτολίνι, 91’ Λουκίνας)

Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Σερρών 1-0
(32’ Καπίας)

Απόλλων Καλαμαριάς-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(85’ Ολίσε)

Πέμπτη 18/12
Αιγινιακός-Ολυμπιακός Βόλου 15:00
Λάρισα-Φωκικός 19:00

Επόμενη (10η) αγωνιστική:
Κυριακή 21/12

Ηρακλής-Λαμία (16:00)
Ζάκυνθος-Απόλλων Καλαμαριάς (15:00)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αγροτικός Αστέρας (15:00)

Δευτέρα 22/12

Τύρναβος-Αιγινιακός (15:00)
Πιερικός-Φωκικός (15:00)
Εθνικός Γαζώρου-ΑΕΛ (15:00)

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γεωργίου… speaking!!

Άφωνη άφησε τη Λαμία ο Τύρναβος! Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πήγαινε ολοταχώς για την έκτη σερί νίκη της, αλλά ο Γεωργίου είπε την… τελευταία λέξη, ισοφαρίζοντας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1)!

Γεωργίου… speaking!
Σε ανώμαλη προσγείωση από τα… σύννεφα ανάγκασε ο Τύρναβος τη Λαμία!

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πίστεψε ότι θα συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί στο νότιο όμιλο της Football League, ωστόσο δευτερόλεπτα πριν πανηγυρίσει την έκτη σερί νίκη της, ο Γεωργίου την άφησε στον τόπο!

Ο άσος των φιλοξενούμενων ισοφάρισε στο 95’ τους πρωτοπόρους και αναγκάζοντάς τους στην πρώτη φετινή απώλεια στην έδρα τους (1-1), έδωσε το δικαίωμα στον Ηρακλή (εφόσον επικρατήσει της Ζακύνθου) να τους πλησιάσει στον πόντο στην κορυφή.

Την ίδια ώρα ο Απόλλων Καλαμαριάς επέστρεφε δραματικά στις νίκες λυγίζοντας στο 86’ (με γκολ του Ακασού) την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία κέρδισε και ο Αγροτικός Αστέρας, που επικράτησε 1-0 του Εθνικού Σερρών.

Όσο για το νότιο όμιλο, ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε όρθιος, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει και κάτι παραπάνω από τον πόντο στο Μενίδι απέναντι στον Αχαρναϊκό (0-0). Κι όλα αυτά ενώ τα Χανιά αποσπούσαν επίσης σημαντική ισοπαλία (1-1( στην έδρα του Ηρακλή Ψαχνών, με τον Πάγκαλο να ισοφαρίζει το γκολ του Φλίγκου, λίγο μετά την αποβολή του Πατσατζόγλου για τους γηπεδούχους.

Τέλος, η Καλλιθέα κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της φετινή νίκη, με τα δυο γκολ των Κατσικογιάννη και Αρναρέλη να υπογράφουν το τρίποντο επί της Επισκοπής (2-0) που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 45’ λόγω αποβολής του Μαραθιανού.


Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Τετάρτη, 17/12

Ηρακλής Ψαχνών-Χανιά 1-1
(44’ Φλίγκος - 73’ Πάγκαλος)

Αχαρναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 0-0

Καλλιθέα-Επισκοπή 2-0
(35’ Κατσικογιάννης, 78’ Αρναρέλης)

Πανηλειακός-Ερμιονίδα (0-3 α.α.)
ΑΕΚ-Φωστήρας (18:00)

Πέμπτη, 18/12

Άλιμος-Παναχαϊκή (17:00)

Ρεπό: Παναιγιάλειος


Βόρειος όμιλος

Τετάρτη, 17/12

Λαμία-Τύρναβος 1-1
(9’ Γκούρμα - 90’+5’ Γεωργίου)

Απόλλων 1926-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(86’ Ακασού)

Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Σερρών 1-0
(32’ Καπίας)

Ηρακλής-Ζάκυνθος (16:00)

Πέμπτη, 18/12

Αιγινιακός-Ολυμπιακός Βόλου (15:00)
ΑΕΛ-Φωκικός (19:00)

Ρεπό: Πιερικός


Η επόμενη αγωνιστική (10η)

Νότιος όμιλος

Κυριακή 21/12

ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών (18:00)
Ερμιονίδα-Καλλιθέα (15:00)

Δευτέρα 22/12

Παναιγιάλειος-Παναχαϊκή (21:30)
Επισκοπή-Άλιμος (14:15)
Χανιά-Αχαρναϊκός (16:00)
Φωστήρας-Πανηλειακός (δεν ορίζεται)

Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης


Βόρειος όμιλος

Κυριακή 21/12

Ηρακλής-Λαμία (16:00)
Ζάκυνθος-Απόλλων Καλαμαριάς (15:00)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αγροτικός Αστέρας (15:00)

Δευτέρα 22/12

Τύρναβος-Αιγινιακός (15:00)
Πιερικός-Φωκικός (15:00)
Εθνικός Γαζώρου-ΑΕΛ (15:00)

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου *Πηγή: sport-fm.gr*

Το κοινωνικό πρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Παρά την έντονη αγωνιστική δράση των τελευταίων ημερών τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ βρήκαν το χρόνο για να βοηθήσουν τα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Το κοινωνικό πρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Το σκληρό πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων δε στέρησε από τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά που το έχουν μεγάλη ανάγκη ειδικά τις μέρες των γιορτών που πλησιάζουν.

Την ευχή μιας 16χρονης κοπέλας που πάσχει από τετραπληγία έκαναν πραγματικότητα χθες (16/12) ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι παίκτες του. Η Βίκυ ήθελε να γιορτάσει τα γενέθλια της παρέα με τους αγαπημένους της ποδοσφαιριστές. Οι γονείς της μετέφεραν το αίτημα στην ομάδα και έτσι το… πάρτι οργανώθηκε. Οι παίκτες και ο προπονητής ευχήθηκαν στην μικρή, της έδωσαν δώρα, έσβησαν τα κεράκια και είδαν ένα τεράστιο χαμόγελο να διαγράφεται στο πρόσωπο ενός παιδιού που περνάει πολύ δύσκολες στιγμές.



Λίγο αργότερα μετά τη χθεσινή(16/12) προπόνηση του «Δικεφάλου» οι Γιάννης Σκόνδρας, Στέλιος Κίτσιου, Μάαρτεν Μάρτενς, Ρόμπερτ Μακ, Φάνης Τζανδάρης, Στέλιος Πόζογλου, Εργκούς Κάτσε, Κυριάκος Σαββίδης και Δημήτρης Κωνσταντινίδης φόρεσαν τα «σκουφάκια» τους, πήραν από ένα μεγάλο σάκο και σαν άλλοι «Άγιοι Βασίληδες» μοίρασαν δώρα, αυτόγραφα και πολλά χαμόγελα στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική και Παιδοχειρουργική πτέρυγα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, έπειτα από κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών του Νοσοκομείου «Αντηρίδα».



Τους παίκτες υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ.Βασίλης Παπάς, η Διευθύντρια του Νοσοκομείου κ. Μαρία Γιογκατζή και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Αντιρήδα» κ. Ζωή Ψαρρά-Παπαγεωργίου, οι οποίοι τους οδήγησαν σε όλα τα δωμάτια όπου συνάντησαν και τα 60 παιδιά που νοσηλέυονται εκεί.

Στην προσπάθεια της ομάδας συνεισέφερε έμπρακτα και ο χορηγός της ΠΑΕ, «SOL’S ΛΙΒΑΡΔΑΣ» προσφέροντας τα δώρα που μοίρασαν οι ποδοσφαιριστές στα παιδιά.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ούτε στα… Χασομέρια!!

Πανθρακικός και Αστ. Τρίπολης ήρθαν ισόπαλοι (1-1) στην Κομοτηνή, ενώ οι γηπεδούχοι κέρδισαν τις εντυπώσεις και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Χασομέρης έχασε το... άχαστο στο φινάλε.

Ούτε στα… Χασομέρια
Σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, Πανθρακικός και Αστέρας Τρίπολης πάλεψαν στον… βούρκο της Κομοτηνής και ήρθαν ισόπαλοι, ενώ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Χασομέρης σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αστοχώντας σε κενή ουσιαστικά εστία.

Το σκορ άνοιξε ο Τζάνης με κεφαλιά στο 8ο λεπτό και οι Αρκάδες έφεραν το ματς στα ίσα με σουτ-φωτοβολίδα του ενός από τους δύο στόπερ τους, Ντορίν Γκοϊάν στο 31ο λεπτό.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Super League.

Το ματς

Ένα τέτοιο παιχνίδι για να το κερδίσεις ή τουλάχιστον για να μην το χάσεις, εκτός από σωστές επιλογές, πάθος και όλα τα’ αλλά απαραίτητα πρέπει να έχεις υπομονή και την τύχη με το μέρος σου. Λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου, με την μπάλα είτε να αλλάζει πορεία, καθώς είχαν δημιουργηθεί αρκετές… λιμνούλες στο γήπεδο ή να κολλάει στη λάσπη που είχε δημιουργηθεί στις περιοχές των δύο ομάδων. Ο Αστέρας μπήκε λίγο πιο επιθετικά, όμως ο Πανθρακικός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στην αμέσως επόμενη φάση και οι γηπεδούχοι για περίπου είκοσι λεπτά είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ό,τι δεν κατάφερε να πάρει ο Αστέρας μέσα από την περιοχή, ήρθε έξω απ’ αυτήν και μάλιστα από έναν αμυντικό του, τον Γκοϊάν, που δοκίμασε την τύχη του έξω από την περιοχή και σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ. Στο υπόλοιπο τέταρτο μέχρι την ανάπαυλα είχε τρεις προσπάθειες για γκολ, αλλά δεν κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ.

inner

Ο Αστέρας ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο πιο καλά, αλλά σταδιακά έπεσε η απόδοση του και ανέβηκε του Πανθρακικού. Ειδικά στο από το 60’ μέχρι το 80’ πίεσε πάρα πολύ τους Αρκάδες, που είχαν υποχωρήσει αρκετά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είχαν τη μεγάλη ευκαιρία, αν και στο 78’ ο Ντιγκινί θα μπορούσε να βάλει μπροστά την ομάδα του, αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση που του έκατσε. Ωστόσο, δυσκολευόντουσαν οι φιλοξενούμενοι να διώξουν την μπάλα και ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην αναμέτρηση.

inner

Όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ κάπου εκεί οι δύο ομάδες αφού έδωσαν ότι είχαν να δώσουν, έμειναν από δυνάμεις και οι αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές, προσπαθώντας να διεκδικήσουν κάτι με φρέσκους παίκτες, αλλά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Τσουμάνης (81’ Πέρεζ), Μεχία, Ποτουρίδης, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Λαδάκης, Τζάνης (67’ Χρήστου), Κάσες (88’ Χασομέρης), Ντιγκινί.

Στον πάγκο έμειναν οι Πασχαλάκης, Οκάτσι, Αράμπα, Ρομέου.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Μουνάφο (71’ Γιαννιώτας), Τσοκάνης (85’ Ζησόπουλος), Μάσα, Νίκο Φερνάντεθ (61’ Μπακασέτας), Μπαράλες.

Στον πάγκο των Αρκάδων είναι οι Κοσίτσκι, Τιε Μπι, Μούκαμ, Παπαχρήστος.

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης, με βοηθούς τους Ιορδάνη Δημητριάδη, Κυριάκο Μερκενίδη. Τέταρτος είναι ο Δημήτρης Θάνος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Άσπρη… μέρα με Πόι!!

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, όμως ο Άρης είδε άσπρη μέρα και με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Μάουρο Πόι, επέστρεψε στις νίκες (και την κορυφή) επικρατώντας 2-0 της Θύελλας Φιλώτα!

Άσπρη… μέρα με Πόι!
Στις γιορτές συνηθίζονται τα δώρα, αλλά ο Άρης δεν είχε καμία διάθεση να δώσει άλλα τέτοια στους αντιπάλους του!

Οι «κίτρινοι» άφησαν πίσω το ισόπαλο 2-2 με τον Πανσερραϊκό και επικρατώντας της Θύελλας Φιλώτα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 11η αγωνιστική, επέστρεψαν στις νίκες, αλλά και στην κορυφή καθώς αναβλήθηκε το παιχνίδι της Καβάλας.

Ο Μάουρο Πόι ήταν για ακόμα μια φορά ο πρωταγωνιστής, αν και αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε μια περίτεχνη ενέργεια από τον Αργεντινό. Αρκούσε η ψυχραιμία του από την άσπρη βούλα για να διαμορφώσει με δικά του γκολ (35', 64') το τελικό 2-0.

Ο Άρης είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να διασπάσει την «σφιχτή» άμυνα της Θύελλας Φιλώτα. Η πρώτη σοβαρή απειλή σημειώθηκε στο 24’ με τον Κοντουγουλίδη να επεμβαίνει στην κεφαλιά του Καπνίδη και στο 31’, ο ίδιος παίκτης προσπάθησε εκ νέου με κεφαλιά να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, όμως και πάλι ο Κοντογουλίδης ήταν σε ετοιμότητα. Στο 34’ οι «κίτρινοι» κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γκίνο από τον Μισαηλίδη, με τον Πόι να το μετουσιώνει σε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο έψαξαν και δεύτερο γκολ και το πέτυχαν ξανά από την άσπρη βούλα. Στο 64’ ο Καπνίδης ανατράπηκε από τον Κλαζόγλου με τον Πόι να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αρης (Πάουλο Κάμπος): Καρατζιοβαλής, Γκίνο, Γιαννίτσης, Λιόλιος, Φερνάντεζ, Λεμονής, Πόι, Προβατίδης, Καπνίδης, Παπαδόπουλος, Ατματσίδης.

Θύελλα Φιλώτα (Νίκος Παπανώτας): Κοντογουλίδης, Σιδηρόπουλος, Σιμηχανίδης, Μπάμπαρης, Κλάζογλου, Μισαηλίδης, Θεοδουλίδης, Χαϊτίδης, Ζηνόβιος, Κόλα, Μαρκόπουλος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κε-Κε-Κέρκυρα!!

Ανατρεπτική νίκη πανηγύρισε η Κέρκυρα με 3-1 επί του Εργοτέλη και δεν τον άφησε να χαρεί ούτε στην 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, παρότι προηγήθηκε με εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο.

Κε-Κε-Κέρκυρα!
Η αρχή ανήκε στον Εργοτέλη, όμως η Κέρκυρα είπε την τελευταία λέξη στο ματς. Με εκπληκτική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο οι Φαίακες πανηγύρισαν στο γήπεδό τους την επιστροφή στις νίκες με 3-1 στην 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με γκολ του Φιντέλεφ -και πολύ καλή εικόνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο- έδειξαν κυρίαρχοι του ματς.

Η Κέρκυρα όμως θυμήθηκε τον καλό της εαυτό στο δεύτερο μισό και μέσα σε ένα τέταρτο έφερε το ματς «τούμπα», με δύο γκολ του Καϊκούτ (51’, 63’) και ένα του Μαρκόφσκι (63’).

Στην δέκατη θέση πλέον με 18 βαθμούς οι «Φαίακες», ενώ ο Εργοτέλης δεν κατάφερε ούτε τώρα να ξεκολλήσει απ’ την τελευταία θέση, όπου έμεινε με 7 βαθμούς.

Το ματς:


Εμφάνιση σαν αυτή του πρώτου ημιχρόνου έψαχνε για καιρό ο Εργοτέλης, που πήρε τα ηνία του ματς απ’ την αρχή και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους. Με τον Γιουσούφ να βρίσκεται… παντού, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τρεις καλές φάσεις μέχρι το πέμπτο λεπτό του ματς και έδειξαν απόλυτα κυρίαρχοι.

Η αναγκαστική αλλαγή των «κιτρινόμαυρων» στο 12’ με τον Μπαμ Μπαμ να παίρνει τη θέση του Χαλκιαδάκη άρχισε να επηρεάζει την ομάδα, που συνέχισε όμως να έχει τον έλεγχο του ματς, παρότι η Κέρκυρα στο 13’ είχε την πρώτη του καλή στιγμή με σουτ του Κόντου. Οι «Φαίακες» απείλησαν ξανά στο 32’ με σουτ των Μαρκόφσκι και Καϊκούτ, όμως ο Εργοτέλης πήρε τα ηνία στο σκορ στην επόμενη καλή φάση. Μετά από σέντρα του Γιουσούφ από αριστερά, ο Φιντέλεφ έστειλε αρχικά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σέτκους και στην επαναφορά έκανε το 0-1 για τον Εργοτέλη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μ’ αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Η Κέρκυρα όμως επανέφερε από νωρίς τις ισορροπίες στο δεύτερο μισό του ματς. Η μπάλα έφτασε στον Καϊκούτ, μετά από βαθιά μπαλιά του Ανδρεόπουλου και ασίστ του Κόντου, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καβουσάκη για το 1-1. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, περιορίζοντας αισθητά την υπεροχή που είχαν στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι.

Δύο κόρνερ ήταν αρκετά για να έρθουν τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι μέσα σε ένα τέταρτο. Αρχικά ο Μαρκόφσκι στο 63’ και στη συνέχεια ο Καϊκούτ στο 67’ έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, μετά από εκτελέσεις κόρνερ των Κόντου και Χαβίτο αντίστοιχα για το 3-1. Η Κέρκυρα συνέχισε να κρατάει τα ηνία του ματς -με τον Εργοτέλη πλέον να έχει καταρρεύσει- και πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη που τον επανέφερε στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας.


Οι συνθέσεις:


Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης (46’ Ζορμπάς), Καϊκούτ, Γκόμιες, Καρντόζο (46’ Ανδρεόπουλος) , Μαρκόβσκι, Κόντος (66' Ρόχας), Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο
Στον πάγκο οι: Κουτσαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Κρητικός, Γεωργακόπουλος

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Πίτσος, Φίντελεφ, Γκέντσογλου, Τζανακάκης, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Γιουσούφ (77’ Μπουρσέλης), Ρέντζας (62’ Κούρτης), Χαντί, Χαλκιαδάκης (12’ Μπαμ Μπαμ)
Στον πάγκο οι: Δερμιτζάκης, Παμλίδης, Μπογκντάνοφ, Άλαν

Διαιτητές: Γιάχος, Σωτηρόπουλος, Τσολάκης.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας *Πηγή: sport-fm.gr*

Νοκ-άουτ λόγω ίωσης ο Φουστέρ!!

Με μια απουσία της τελευταίας στιγμής θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο. Εκτός ο Φουστέρ λόγω ίωσης. Στη θέση του στην αποστολή ο Διαμαντάκος.

Νοκ-άουτ λόγω ίωσης ο Φουστέρ
Υπό νορμάλ συνθήκες ο Νταβίντ Φουστέρ θα ήταν στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού στο σημερινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο (19:30, sport-fm.gr, NovaΣΠΟΡ FM 94,6) στο «Καραϊσκάκη».

Όμως ο Ισπανός βγήκε «νοκ-άουτ» καθώς ταλαιπωρείται από ίωση, με τον Μίτσελ να τον προφυλάσσει αφήνοντάς τον εκτός αποστολής.

Τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει λογικά ο Ματιέ Ντοσεβί, ενώ από το... παράθυρο στην 18άδα βρέθηκε ο Δημήτρης Διαμαντάκος.

Η αποστολή: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Μποτία, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντομίνγκεζ, Ελαμπντελαουΐ, Διαμαντάκος, Μανιάτης, Μαζουακού, Μήτρογλου, Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες, Σιόβας, Αφελάι, Εντινγκά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλαφούζος για όλα!

Για όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Γιάννης Αλαφούζος σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Αυστραλία. Τι είπε για τα «στημένα», τις μεταγραφές, το γήπεδο.

Αλαφούζος για όλα!
Την εντονότατη ανησυχία του για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρωταθλήματος εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό στην Αυστραλία.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην συνέντευξή του αυτή αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικότερα σε αυτό με τα «στημένα» παιχνίδια και το «Κορέα».

Φυσικά μίλησε και για πολλά ζητήματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Επεσήμανε ότι γίνει μεταγραφική κίνηση και μάλιστα αμυντικού, έκανε γνωστή την πρόθεση του της ΠΑΕ να προχωρήσει από μόνη της σε βελτιωτικά έργα στη Λεωφόρο αλλά και στάθηκε στην απόφαση αποχώρησης του Νταμπίζα από την ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στον ραδιοφωνικό σταθμό "2mm’’

Πως βλέπετε την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν και ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος;
Φέτος αρχίσαμε καλά. Με τη Σταντάρ Λιέγης παίξαμε για να προκριθούμε και αποκλειστήκαμε άδικα. Ήταν άδικος ο αποκλεισμός μας και αυτό φάνηκε. Μετά, νικήσαμε εύκολα τη Μίντιλαντ και προκριθήκαμε στους ομίλους του Europa League. Όμως ο αποκλεισμός μας από το Champions League και ο τραυματισμό του Μπεργκ, ο οποίος ήταν ο πιο έμπειρος και ποιοτικός παίκτης μας, δημιούργησε μία ψυχολογική πίεση στην ομάδα και έφερε ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα. Τώρα τα έχουμε ξεπεράσει και η ομάδα αποδίδει πολύ καλά και όπως θα θέλαμε.

Όσο για τους στόχους μας, νομίζω ότι οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι οι ίδιοι κάθε χρόνο. Ακόμα και πέρυσι, το ίδιο ίσχυε. Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι να νικάει παντού, να βγαίνει πρωταθλητής, να παίρνει το Κύπελλο, να είναι παντού πρώτος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πατάμε στα πόδια μας και υπερβάλλουμε, δεν νομίζουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, οι πιο σπουδαίοι. Όχι. Αλλά εξ' ορισμού ο στόχος μας είναι η νίκη. Πατάμε στο έδαφος, αλλά νομίζω ότι από ποδοσφαιρικής άποψης, στην Ελλάδα δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι παράγοντες στην Ελλάδα οι οποίοι επηρεάζουν τις εξελίξεις.

Συνεπώς, στόχος του Παναθηναϊκού είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο;
Ναι, αλλά δεν είναι στόχοι φετινοί αυτός. Είναι διαχρονικοί στόχοι.

Αναφερθήκατε σε κάποιους εξωγενείς παράγοντες. Μήπως θέλετε να γίνετε λίγο πιο σαφής;
Υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία στην Ελλάδα. Επίσης, έχουν γίνει πολλές αποκαλύψεις τα τελευταία 2-3 χρόνια για πιθανές παράνομες δραστηριότητες παραγόντων του ποδοσφαίρου. Σε πρώτο στάδιο υπάρχει μία δίωξη σε βάρος 16 ανθρώπων για κακουργήματα. Πιστεύω ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των κατηγορουμένων όταν ο ανακριτής κάνει τη δουλειά του. Από τις ενδείξεις φαίνεται ότι σε αυτό είναι αναμεμειγμένος, εάν κρίνουμε και από το βούλευμα που είχε δημοσιοποιηθεί από τον ίδιο τον εισαγγελέα και με το οποίο ζητούσε την άδεια να χρησιμοποιήσει κάποιες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχε αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία, παρακολουθώντας τα τηλέφωνα του προέδρου του Ολυμπιακού, του προέδρου της ΕΠΟ κτλ.

Εδώ, να ανοίξω μια παρένθεση λέγοντας ότι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας του κυρίου Κορέα που είδε το φως της δημοσιότητας, ήταν ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ χρησιμοποιούσε ένα καρτοκινητό τηλέφωνο, χρεωμένο στο όνομα ενός Κινέζου και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μιλούσε σε ένα καρτοκινητό τηλέφωνο χρεωμένο στο όνομα ενός Πακιστανού. Μιλάγαν μεταξύ τους και συζήταγαν διάφορα θέματα. Οι πληροφορίες λένε ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Επίσης, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε...

Και για τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, απ' ότι έχουμε ακούσει...
Νομίζω ότι είναι μικρότερης εμβέλειας, είναι για πλημμέλημα απ' ότι έχω ακούσει. Οι κατηγορίες δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Επίσης, έχουμε τρεις ενεργούς διαιτητές, οι οποίοι κατηγορούνται για κακουργήματα. Είναι έξι μέλη της αθλητικής δικαιοσύνης. Δεν είναι κανονικοί δικαστές, είναι άνθρωποι οι οποίοι ορίζονται από την ΕΠΟ ως αθλητικοί δικαστές, για να μην παρεξηγηθώ. Έξι από αυτούς είναι κατηγορούμενοι. Έχω μάθει ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι κατηγορούμενοι ο κύριος Μπριάκος και ο κύριος Δούρος. Τι να σας πω περισσότερο;

Με λίγα λόγια υπάρχει μία λίστα ανθρώπων...
Ναι και για αυτό έχω μία ανησυχία για το επίπεδο της διαιτησίας στην Ελλάδα. Τα ξημερώματα της Τρίτης αποκαλύφθηκε ότι τέταρτο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Superleague ερευνάται για παράνομο στοιχηματισμό από την UEFA, το Ολυμπιακός - Κέρκυρα 4-0... Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Είχαμε το επεισόδιο στο Ολυμπιακός - Πανθρακικός ή Βέροια, δεν θυμάμαι, όπου εκεί είχαμε ένα τεράστιο ποσό που στοιχηματίστηκε και αυτό η UEFA το έκρινε ως ύποπτο. Στην Ελλάδα ζούμε έναν εφιάλτη σε αυτά τα θέματα.

Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση, η οποία στεναχωρεί και εμάς εδώ που παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να φανεί φως στο τούνελ, να φανεί η αλήθεια και να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει στο παρασκήνιο. Αν και λίγο πολύ τα γνωρίζουμε...
Έχουμε δύο θέματα στο ποδόσφαιρο μας. Πρέπει να αποκτήσουμε καλή διαιτησία, να σφυρίζει 50-50, όπως πρέπει. Βέβαια, λάθη θα γίνονται και σοβαρά μάλιστα. Αλλά άλλο τα σοβαρά λάθη και άλλο τα συστηματικά λάθη. Και βέβαια, να λειτουργεί σωστά η αθλητική δικαιοσύνη. Ο αθλητικός εισαγγελέας - δεν ξέρω αν είναι και αυτός στους κατηγορούμενους από το πόρισμα Κορέα - ο κ. Πετρόπουλος, με εγκαλεί συνέχεια να απολογηθώ όποτε εκφράσω μία άποψη, είτε από το Twitter, είτε δημοσίως όπως κάνω τώρα με σας, και στα θέματα των στημένων αγώνων, στους φακέλους που στέλνει η UEFA στην ΕΠΟ, για τα θέματα που εξετάζει τώρα η Ελληνική Δικαιοσύνη - ευτυχώς που υπάρχει αυτή και λειτουργεί ακόμα - δεν κάνει τίποτα.

Στην ίδια περίπτωση προ τριετίας, όταν ήταν ο κύριος Φάκος, είχαν τιμωρηθεί ομάδες, είχαν υποβιβαστεί ομάδες κτλ. Οι αθλητικοί δικαστές είχαν πάρει αμέσως τους φακέλους και τώρα δεν γίνεται τίποτα. Είναι εντυπωσιακό. Μόνο τον Παναθηναϊκό καλούν και πότε-πότε κάποιον άλλο.

Ας ελπίσουμε να γίνει κάτι σε αυτό το θέμα. Ας επιστρέψουμε, όμως, στον Παναθηναϊκό. Θα γίνουν μεταγραφικές κινήσεις τον Γενάρη και σε ποιες θέσεις;
Ο Παναθηναϊκός, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, έχει βάθος στο ρόστερ του. Όπως είχε ο προπονητής στις αρχές της σεζόν ότι δεν χρειαζόμαστε μεταγραφές. Βέβαια, τότε είχε παρεξηγηθεί. Μεταγραφές χρειαζόμασταν για τον πρώτο αγώνα που είχαμε τον Ιούλιο. Όταν μπήκε ο Σεπτέμβριος και δεν είχαν γίνει οι μεταγραφές ήταν πιο σημαντικό να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά που είχαμε στην ομάδα, από την ακαδημία και όσους υπήρχαν στο ρόστερ, να αποκτήσουν εμπειρίες και να δοκιμαστούν. Αυτή τη στιγμή σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης. Η επίθεση του αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη στην Ελλάδα, κατά τη δική μου εκτίμηση. Είναι ο Μπεργκ, ο Καρέλης, ο Πέτριτς, ο Κλωναρίδης. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ενίσχυση.

Άρα, δεν θα γίνουν μεταγραφές το Γενάρη...
Όχι, θα γίνουν. Ίσως στην άμυνα να ενισχυθούμε.

Μόνο για την άμυνα;
Ναι, ίσως εκεί. Εκεί και βεβαίως κοιτάμε συνέχεια να ενισχύσουμε τον Παναθηναϊκού. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος μετά την περιπέτεια που πέρασε τα τελευταία 2 χρόνια επιστρέφει δριμύτερος. Έτσι τον βλέπουμε εμείς. Έχουμε τον Πέτριτς, ο οποίος ξεπέρασε τους τραυματισμούς του και αποδίδει όπως τον περιμέναμε στην αρχή όταν τον πήραμε. Γένικά, θέλουμε κάποια ενίσχυση. Θα πάρουμε κάποιους παίκτες για την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο και ίσως το καλοκαίρι. Αλλά εκτός από την άμυνα, δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ανάγκη. Υπάρχει μία συνεχής προσπάθεια ανόδου του επιπέδου του Παναθηναϊκού. Είναι και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό.

Έχουμε μία ακαδημία με νέους ποδοσφαιριστές, αλλά υπάρχουν και άλλοι νέοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, τους οποίους αν τους πάρεις και δεν τους δώσεις την ευκαιρία να παίξουν, δεν πρόκειται ποτέ να αναδειχθούν. Δηλαδή, αποφεύγουμε να παίρνουμε ξένους παίκτες κάποιες φορές. Βέβαια, υπάρχουν μερικοί ξένοι οι οποίοι είναι πολύ ελκυστικοί για τον Παναθηναϊκό και τους εκτιμάμε πολύ. Αλλά βασιζόμαστε κυρίως στην ακαδημία μας. Είναι 3-4 νέα παιδιά τα οποία ανυπομονούμε να δούμε να παίζουν με τα Χανιά στο Κύπελλο. Έχουμε περιθώριο εκεί να βάλουμε νέα παιδιά.

Μπορείτε να μας πείτε κάποια ονόματα από τους νέους, χωρίς να αδικήσουμε τους υπόλοιπους.
Έχω να πω. Αλλά προτιμώ να μην το κάνω γιατί μπορώ να ξεχάσω κάποιον.

Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας μια είδηση, η οποία αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το πρώτα βήματα για την επιστροφή του Λέτο. Μπορείτε να μας πείτε κάτι;
Ο Λέτο είναι ένα ίνδαλμα για εμάς τους Παναθηναϊκούς, ένας αγαπητός ποδοσφαιριστής. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάνει κάποια συζήτηση για να επιστρέψει.

Διαβάσαμε μία άλλη είδηση την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η UEFA έδωσε διορία στον Παναθηναϊκό μαζί με άλλες πέντε ευρωπαϊκές ομάδες μέχρι τον Φεβρουάριο, προκειμένου να παραδώσουν επιπλέον οικονομικά στοιχεία σε σχέση με το Financial Fair Play και σκοπεύει να παρακολουθεί στενά αυτά τα club. Θα μπορούσατε να μας πείτε κάτι παραπάνω.
Το FFP είναι μία προσπάθεια που καταβάλλει η UEFA ώστε οι ομάδες να μην ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από αυτά που έχουν. Έτσι και ο Παναθηναϊκός λόγω του ανοίγματος που είχε, είναι σε κάποιους δείκτες ανοιχτός και για αυτό είναι ακόμη υπό παρακολούθηση. Δεν έχουμε καλύψει με αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου όλα τα χρέη από το παρελθόν και έτσι φαίνεται ένα άνοιγμα σε σχέση με τα έσοδα που έχουμε. Για αυτό το λόγο βρισκόμαστε ακόμα υπό παρακολούθηση. H UEFA αναγνωρίζει την τεράστια πρόοδο που έχει γίνει σε μας. Τους ενημερώνουμε για όλες τις κινήσεις που κάνουμε και ελπίζουμε να μην έχουμε κάποια επίπτωση ή κύρωση.

Υπάρχει ανησυχία από τη δική σας πλευρά;
Όχι. Σε πολύ χειρότερες περιπτώσεις από του Παναθηναϊκού, όπως στη Μάντσεστερ Σίτι, έβαλαν πρόστιμα. Στη δική μας περίπτωση, εξυγιαινόμαστε με ταχύτατους ρυθμούς και τα χρέη μας έρχονται από το παρελθόν, δεν είναι σημερινά, σήμερα τα έσοδα της ΠΑΕ είναι απολύτως ισοσκελισμένα και στη σεζόν που διανύουμε, τη 2014-2015, ο Παναθηναϊκός θα βγει και λίγο θετικός στα αποτελέσματα του, νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όμως, είναι μία συνθήκη που πρέπει να την τακτοποιήσουμε στα επόμενα 1-2 χρόνια και ήδη την έχουμε βελτιώσει, τα τελευταία 2 χρόνια βελτιώνεται η κατάσταση.

Πριν από λίγο καιρό έτρεξε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία κάθε φίλος του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να πάρει μέρος, ανεξαρτήτως εάν ήταν μέτοχος ή όχι. Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για τη διαδικασία; Πηγαίνει καλά;
Κάθε χρόνο κάνουμε ΑΜΚ και μπαίνουν στον Παναθηναϊκό 5-6 εκατομμύρια νέα χρήματα, ενώ περίπου 1 εκατομμύριο μπαίνει από τους φίλους του Παναθηναϊκού μέσω της Συμμαχίας. Νομίζω ότι στο τέλος η ΑΜΚ των 5 εκατομμυρίων σε μεγάλο βαθμό θα καλυφθεί. Θα είναι 4 ή 5, δεν μπορώ να το προβλέψω, αλλά πιστεύω ότι θα πιάσουμε τον στόχο των 5 εκατομμυρίων. Ήδη έχουμε 1 και έχουμε εξασφαλίσει άλλα 2 για τις αρχές του νέου έτους.

Ήδη έχει ανοίξει ο δρόμος για την ανακαίνιση της Λεωφόρου και απομένει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να ξεμπλοκάρει το κονδύλι των 7 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια. Έχετε κάτι νεότερο;
Νομίζω ότι τελικά θα λυθούν με τον τρόπο που θέλουμε οι εκκρεμότητες με την Περιφέρεια. Εγώ συναντήθηκα με την κυρία Δούρου και ήταν πλήρως συνεργάσιμη και ανοιχτή στην προσπάθεια ανανέωσης της Λεωφόρου. Επίσης, ασχέτως της Περιφέρειας, εμείς από αυτό το καλοκαίρι θα αρχίσουμε και μόνοι μας, χωρίς την Περιφέρεια, να ανακαινίζουμε και να μεγαλώνουμε τη Λεωφόρο, όπως μας επιτρέπει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι από τη Βουλή.

Κύριε Αλαφούζο, αρκετοί φίλαθλοι μας έχουν στείλει μηνύματα και ρωτούν τι συνέβη με τον Νταμπίζα και χάλασε η συνεργασία σας;
Καταρχήν, δεν υπάρχει κόντρα ή εχθρική σχέση με τον κύριο Νταμπίζα. Απλώς, νομίζω ότι δεν είχαμε καλή επικοινωνία και δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε όπως θα έπρεπε. Εν όψει των μεταγραφών και των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε, έκρινα ότι ήταν καλύτερο να διακόψουμε τη συνεργασία μας - παρότι ο κύριος Νταμπίζας είχε κάνει πολύ καλή δουλειά σε πολλούς τομείς - διότι δεν είχα την ενημέρωση που ήθελα να έχω.

Ως Έλληνας πολίτης, δεν έχω τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε όσα γίνονται με τη διαιτησία και τα δικαστήρια. Πιστεύετε ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει κάποιο ξεκαθάρισμα; Ή πάλι, με τον Α' ή Β' τρόπο θα σκεπαστούν, εφόσον όσα ακούγονται είναι αλήθεια;
Δυστυχώς, οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι όπως στην Αυστραλία σε πολλά θέματα. Παρόλα αυτά, ένα από τα κομμάτια που λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, είναι η Δικαιοσύνη. Παρότι οι δικαστές έχουν ελάχιστα μέσα στη διάθεση τους, είναι απίστευτο αν πάτε σε ελληνικό δικαστήριο και δείτε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι Έλληνες δικαστές. Παρόλα αυτά υπάρχουν ικανοί Έλληνες δικαστές και αυτό έχει αποδειχθεί με πολλές αποφάσεις που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια, οπότε νομίζω ότι η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει την έρευνα της και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Εγώ δεν μπορώ να προβλέψω ποια θα είναι η κατάληξη της, όμως η δουλειά που γίνεται είναι πολύ σοβαρή.

Δεν είναι μόνο ελληνική, την καταγράφει και η Ιντερπόλ στο εβδομαδιαίο report της. Ξέρετε, δεν είναι μόνο για στημένους αγώνες. Στους 16 κατηγορούμενους υπάρχει και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στο φούρνο του κυρίου Κωνσταντινέα. Όλοι μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται, αλλά δεν έχω άμεση πληροφόρηση για αυτό. Δεν μπορώ να σας το πω, όπως είπα τα προηγούμενα. Για να υπάρχει τέτοια κατηγορία, υπάρχει δεμένη υπόθεση για το ποιος έβαλε τη βόμβα και είναι ο φυσικός αυτουργός. Απίστευτα πράγματα. Ξέρετε κάτι; Αν είναι δυνατόν. Τόση ώρα αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο και μιλάμε για δικαστήρια, για εκρήξεις, για στημένα...

Μιλάμε με όρους μαφίας, κύριε Αλαφούζο... Είναι συγκλονιστικό.
Αντί να μιλάμε για την ακαδημία, ποια είναι τα σχέδια μας, πως θα φτιάξουμε τον Παναθηναϊκό ξανά μεγάλο, μιλάμε για αυτά τα πράγματα.

Στα πλαίσια του Fair Play, όταν η ΑΕΚ ανέβει ξανά στην Α' Εθνική και παίξετε επίσημο αγώνα, θα τον δείτε ξανά με τον κύριο Μελισσανίδη;
Όποτε παίζουμε με ομάδες που έρχονται οι πρόεδροι τους στη Λεωφόρο ή πηγαίνουμε εμείς στα γήπεδα τους, πολλές φορές κάθομαι μαζί τους. Όταν, μάλιστα, παίζουμε παιχνίδια στην Ευρώπη, είναι και υποχρεωτικό να καθόμαστε μαζί. Έχω δει παιχνίδια με τον κύριο Σαββίδη, θα δω και με τον κύριο Μελισσανίδη. Είτε τον φιλοξενήσω στη Λεωφόρο, είτε ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ, αμφότεροι έχουμε υποχρέωση να αποδίδουμε φιλοξενία ο ένας στον άλλο. Η μία ομάδα στην άλλη.

Για να κλείσουμε ευχάριστα, θέλουμε ένα μήνυμα για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού εδώ στην Αυστραλία...
Όταν αρχίσαμε την προσπάθεια για να σωθεί ο Παναθηναϊκός, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι για να φτιάξουμε τον μεγάλο Παναθηναϊκό δεν έπρεπε να πάρουμε έτοιμους παίκτες από το εξωτερικό. Επειδή οι ευρωπαϊκές ομάδες είναι πολύ πιο πλούσιες από τον Παναθηναϊκό και κάθε ελληνική ομάδα, συνήθως οι ποδοσφαιριστές που μπορούμε να πάρουμε στη διεθνή αγορά δεν είναι οι καλύτεροι. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Για αυτό το λόγο ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο και βγάζουμε δικά μας παιδιά από την ακαδημία και αυτό έχει μεγάλη επιτυχία, διότι αυτή τη στιγμή αν δείτε το ρόστερ του Παναθηναϊκού, πάρα πολλοί παίκτες εξελίσσονται μήνα με το μήνα και προέρχονται από τα σπλάχνα μας. Αυτές είναι οι βάσεις για να ξανάφτιάξουμε το μεγάλο Παναθηναϊκό που θα είναι και η σπονδυλική στήλη της Εθνικής τα επόμενα χρόνια.*Πηγή: sport-fm.gr*

Απόρθητο… Καραϊσκάκη με Πανιώνιο!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα τον Πανιώνιο στο «Καραϊσκάκη», θέλοντας να συνεχίσει την πολύ θετική παράδοση που έχει με τους «κυανέρυθρους» και να κλείσει την διαφορά από τον ΠΑΟΚ.

Απόρθητο… Καραϊσκάκη με Πανιώνιο
Στην τελευταία τους συνάντηση, Ολυμπιακός και Πανιώνιος ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο Φάληρο για το Κύπελλο.

Σε επίπεδο πρωταθλήματος όμως οι «ερυθρόλευκοι» σπάνια αφήνουν βαθμούς κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.

Σε συνολικά 53 αναμετρήσεις, μετρούν 46 νίκες, 4 ματς έχουν λήξει ισόπαλα ενώ έχουν γνωρίσει μόλις τρεις ήττες. Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο τους στραβοπάτημα ήταν το 1993.

H προϊστορία:

05/02/2014 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-0
21/04/2013 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-1
19/02/2013 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-0
06/11/2010 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 5-0
26/09/2009 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-0
30/11/2008 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 4-1
20/10/2007 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 4-1
14/01/2007 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-0
10/09/2005 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 5-0
15/05/2005 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 3-0
25/04/2004 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-0
15/12/2002 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 3-0
30/09/2001 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-0
07/01/2001 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-0
25/09/1999 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 5-0
24/01/1999 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 5-0
14/12/1997 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-0
04/02/1996 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 3-1
22/01/1995 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-0
30/10/1993 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-1
24/11/1991 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 3-1
17/03/1991 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 4-1
13/05/1990 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-0
20/02/1989 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-0
27/09/1987 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-1
16/05/1987 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-0
01/02/1986 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 4-3
17/03/1985 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 4-2
04/03/1984 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 3-0
11/05/1983 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-0
07/02/1982 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-1
21/03/1981 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-2
24/02/1980 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-0
12/11/1978 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-1
28/05/1978 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-1
19/06/1977 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-0
05/10/1975 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 3-0
25/05/1974 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-0
23/12/1973 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-0
13/05/1973 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 4-1
04/06/1972 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-1
25/10/1970 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 2-1
14/12/1969 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 4-1
10/11/1968 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 3-1
29/10/1967 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 4-3
11/12/1966 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 3-0
05/01/1966 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-4
27/09/1964 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 4-0
23/02/1964 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-2
14/10/1962 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 4-1
19/11/1961 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 0-0
11/06/1961 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 5-1
08/05/1960 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος 1-0

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πρόθεση του ΠΑΟΚ να υπαχθεί στο νόμο Ορφανού»

Πρόθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να υπαχθεί στον νόμο Ορφανού, εφόσον δεν δικαιωθεί στα δικαστήρια για τα χρέη στο Δημόσιο, όπως έγινε γνωστό στη Γ.Σ. του συλλόγου. Η ενόχληση Βρύζα για τις… μεταγραφές.

«Πρόθεση του ΠΑΟΚ να υπαχθεί στο νόμο Ορφανού»
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε αρκετά στη Γ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν και εκείνο των χρεών του συλλόγου στο Δημόσιο. Όπως τόνισε ο ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Πανοζάχος, η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» προτίθεται να υπαχθεί στον Νόμο Ορφανού, εφόσον δεν δικαιωθεί στα δικαστήρια για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από εκεί και πέρα, εγκρίθηκε ο ισολογισμός (από τις 1 Ιουλίου του 2013 έως τις 30 Iουνίου του 2014), ενώ το ίδιο συνέβη με τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό και η αμοιβή των ορκωτών ανέρχεται στα 11.500 ευρώ, αλλά και οι αμοιβές σε Αγγελίδη και Βρύζα.

Το παρών στη «Γ.Σ.» αντί του προέδρου της ΠΑΕ, Ιάκωβου Αγγελίδη, έδωσε ο Ζήσης Βρύζας και το πάνελ συμπλήρωσαν η Μαρία Γκοντσάρεβα και ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος. Επίσης, ήταν ο νομικός της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, και ο ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Πανοζάχος.

Όσον αφορά για το θέμα των χρεών, ο κ. Πανοζάχος τόνισε αναλυτικά: «Η εταιρία δεν έχει καμία ανοιχτή οφειλή πέρα από τις τρέχουσες και το γνωστό θέμα των χρεών προς το δημόσιο. Εφόσον δεν δικαιωθεί στα δικαστήρια για τα χρέη προς το δημόσιο ο ΠΑΟΚ υπάρχει δηλωμένη σε έγγραφα πρόθεση της ΠΑΕ να υπαχθεί στο νόμο Ορφανού που σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να καταβάλει 10,5 εκ. ευρώ και να ρυθμίσει σε δόσεις ένα ακόμη ποσό περίπου 4 εκ. ευρώ. Ότι με βάση την εκτίμησή μου πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου για να μπει στη ρύθμιση Ορφανού. Αυτό όπου μπορώ να πω είναι ότι το ποσό στο συγκεκριμένο νόμο δεν αλλάζει. Αν όλες οι υποθέσεις χαθούν στα δικαστήρια, το ποσό με βάση τη ρύθμιση Ορφανού, θα πρέπει να πληρωθούν 14,5 εκ. ευρώ».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Πανοζάχος ανέφερε πως το ποδοσφαιρικό τμήμα κοστίζει φέτος 21 εκατ. ευρώ, ενώ πέρσι κόστιζε 14. Επίσης, οι ζημιές της σεζόν ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ, προϊόν της περσινής χρήσης, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν από τα 14 στα 18 εκατ.

«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει οφειλή στην εφορία. Έχει εκκρεμότητα στα δικαστήρια. Περιμέναμε, όπως και στο παρελθόν, δύο διατάξεις μία για τη ρύθμιση χρεών και μία για τις εκκρεμοδικείες. Η τελευταία ρύθμιση αφορά ληξιπρόθεσμες και εκκρεμείς υποθέσεις μέχρι ύψους 1 εκ. ευρώ», υπογράμμισε.

Τέλος, ο Ζήσης Βρύζας ενοχλήθηκε από ερώτηση που του έγινε για την ενίσχυση της ομάδας, απαντώντας: «Έλα από το γραφείο να σου κάνω ανάλυση… Εδώ είναι Γ.Σ.».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν παραιτείται ο Σαρρής!!

Διαψεύδεται από την πλευρά του Γιώργου Σαρρή ότι προτίθεται να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ, ώστε να κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

Δεν παραιτείται ο Σαρρής
Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες ότι ο Γιώργος Σαρρής σκέφτεται να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ, προκειμένου να βάλει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές (όποτε αυτές γίνουν).

Στενοί συνεργάτες του ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας αναφέρουν πως ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα από τον κ. Σαρρή, ο οποίος τους έχει τονίσει:

«Δεν πρόκειται να διεκδικήσω βουλευτικό αξίωμα. Δεν έχει περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό μου και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος του μήνα θα διεξαχθεί το τελευταίο Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα για τη χρονιά που τελειώνει, με το θέμα του Ρανιέρι να είναι σε πρώτο πλάνο.

Έτσι είναι πιθανό μέχρι τότε να έχει λυθεί το συμβόλαιο του Ιταλού και να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο οι επαφές με άλλον προπονητή για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδας, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να προβάλλει αυτή τη στιγμή το φαβορί – παρά τη σχετική διάψευση της Ομοσπονδίας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Βγάζουν ανακοίνωση οι παίκτες της Νίκης Βόλου!

Τις δυσκολίες τις οποίες βιώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα πρόκειται να κάνουν γνωστές οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου.

Βγάζουν ανακοίνωση οι παίκτες της Νίκης Βόλου
Τις δυσκολίες τις οποίες βιώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα πρόκειται να κάνουν γνωστές οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου.

Με σχετική ανακοίνωση η οποία αναμένεται ακόμη και μέσα στην ημέρα οι παίκτες της ομάδας πρόκειται να κάνουν γνωστές στον κόσμο τις δυσκολίες αυτές που βιώνουν από την ημέρας που έμεινε ακέφαλη η ομάδα..

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Γιώργος Νικλητσιώτης, ήταν ο πρώτος ο οποίος μέσω της σελίδας του στο Facebook προανήγγειλε ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών στην οποία θα λέει όπως αναφέρει όλη την πικρή αλήθεια…*Πηγή: sport-fm.gr*

Η… μινι-τούρτα του Βον!! (video)

Η ομάδα του ΠΑΟΚ ευχήθηκε στον Τζούλιαν Βον για τα γενέθλιά του στο Μαυροβούνιο με μια (πολύ) μικρή τούρτα.

Η… μινι-τούρτα του Βον (video)
Ο Τζούλιαν Βον έκλεισε τα 26 του χρόνια χθες και η ομάδα του δεν τον ξέχασε.

Την ώρα που η αποστολή του ΠΑΟΚ δειπνούσε στο Μαυροβούνιο όπου βρίσκεται για τον αποψινό αγώνα με την Μπουντούτσνοστ, μια πολύ μικρή τούρτα έκανε την εμφάνισή της στο τραπέζι κι όλοι τραγούδησαν στον Αμερικανό σέντερ το Happy Birthday.

Η χειρονομία μετρά…






*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμία επαφή με Αναστασιάδη»

Διαψεύδει η ΕΠΟ ότι έχει έρθει σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία με τον Άγγελο Αναστασιάδη, κάτι που συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις για τη λύση του συμβολαίου του Κλαούντιο Ρανιέρι.

«Καμία επαφή με Αναστασιάδη» Καμία επαφή με τον οποιονδήποτε προπονητή δεν έχει υπάρξει από πλευράς ΕΠΟ, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία που φέρεται – σύμφωνα με τη SportDay – να έχει έρθει σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, αποσαφηνίζεται εκ νέου ότι δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με προπονητή για την Εθνική ομάδα και οτιδήποτε άλλο αναπαράγεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λυθεί το συμβόλαιο του Κλαούντιο Ρανιέρι, με τον οποίο είναι ακόμη σε διαπραγματεύσεις για τη λύση της συνεργασίας τους. Άλλωστε, η SportDay ξεκαθάρισε ότι επισήμως δεν υπάρχει καταρχήν συμφωνίας με τον κ. Αναστασιάδη, λόγω της παραπάνω παραμέτρου.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεταξύ Ρέιντζερς και ΟΦΗ ο Γκατούζο;

Το πρωί ο Τζενάρο Γκατούζο δήλωνε στη Σκωτία ότι επιθυμεί να αναλάβει την Ρέιντζερς, όμως το απόγευμα οι υποψήφιοι επενδυτές για τον ΟΦΗ έφτασαν στο Ηράκλειο και εκείνος είναι ο μεσάζοντας!

Μεταξύ Ρέιντζερς και ΟΦΗ ο Γκατούζο;
Άγνωστες παραμένουν ακόμη η προθέσεις του Τζενάρο Γκατούζο όσον αφορά το μέλλον του. Το πρωί ο Ιταλός τεχνικός του ΟΦΗ δήλωνε θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει άμεσα την τεχνική ηγεσία της Ρέιντζερς.

Αυτή τη στιγμή ο «Ρίνο» είναι μεταξύ των υποψηφίων και όχι ο πρώτος «εκλεκτός» του σκοτσέζικου συλλόγου, με την γυναίκα του (που είναι από τη Γλασκώβη) να μην είναι ενθουσιασμένη από τη ζωή στο Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα, όμως, ο Γκατούζο έχει αναλάβει ρόλο μεσάζοντα ανάμεσα στην πρώην διοίκηση των Κρητικών και των υποψηφίων επενδυτών.

Εντός της ημέρας ο δικηγόρος του Ιταλού, μαζί με τον οικονομικό διευθυντή των υποψήφιων επενδυτών από την Ιταλία θα βρίσκονται στο «Γεντί Κουλέ» για να παρακολουθήσουν το ματς με την Καλλονή.

Παράλληλα, σύντομα θα ολοκληρωθεί και ο οικονομικός έλεγχος που άρχισε μετά από την εκδήλωση του ενδιαφέροντος των Ιταλών, την ώρα που ο προπονητής του ΟΦΗ δηλώνει στους Βρετανούς ότι «και φυσικά θα ενδιαφερόμουν να εργαστώ εδώ». Κάτι δεν πάει καλά, αν και στον ΟΦΗ παρουσιάζονται καθησυχαστικοί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόταση-μαμούθ για Μαρτίνες από το Κατάρ!!

Σύλλογος από το Κατάρ παρουσιάζεται έτοιμος να καταθέσει εξαιρετική οικονομικά πρόταση στον Παναιτωλικό για την απόκτηση του Νίκολα Μαρτίνες. Ποια τα δεδομένα στην υπόθεση του Αργεντινού άσου.

Πρόταση-μαμούθ για Μαρτίνες από το Κατάρ!
Στο προσκήνιο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Νίκολα Μαρτίνες. Εκτός από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ, η SportDay γράφει σήμερα ότι σύλλογος του Κατάρ ενδιαφέρεται ζεστά για την απόκτηση του Αργεντινού μέσου του Παναιτωλικού.

Ποια, όμως, είναι τα δεδομένα στην υπόθεση του 28χρονου άσου. Πρώτα από όλα ο ίδιος παίκτης που δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2016 δεν έχει εκφράσει επιθυμία να αποχωρήσει, αφού αισθάνεται ευγνώμων που πήρε την ευκαιρία στον σύλλογο του Αγρινίου για να σταθεί στα πόδια του.

Δεύτερον, θέλει και η ομάδα να έχει ένα οικονομικό κέρδος από την ενδεχόμενη μετακίνησή του και να βρεθεί πρώτα ο αντικαταστάτης του. Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι πληροφορίες περί ρήτρα ύψους 400.000 ευρώ.

Εκτός από την ΑΕΚ που το ενδιαφέρον είναι καθαρά φημολογούμενο, η μεξικανική Γουαδαλαχάρα δείχνει σε θέση να προσφέρει περίπου 500.000 ευρώ και τώρα ο σύλλογος του Κατάρ δίνει 1.000.000 ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Μέμφις έχει… Stop!!

Επιτέλους, βρέθηκε κάποιος να σταματήσει τους Ουόριορς! Ήταν οι Γκρίζλις που τους υποχρέωσαν σε ήττα μετά από 16 σερί νίκες. Χάλασε το πάρτι του Πέτζα η Θάντερ.

Στο Μέμφις έχει… Stop!
Τέλος στο αήττητο σερί 16 αγώνων των Ουόριορς έβαλαν οι Γκρίζλις, νικώντας τους με 105-98 στο Μέμφις. Ένα σερί 20-0 στη δεύτερη περίοδο έκανε τη διαφορά υπέρ των «αρκούδων» που πήραν 24 πόντους από τον Μαρκ Γκασόλ και 17 από τον Ζακ Ράντολφ, αλλά και 16 από τον καθοριστικό στη διάρκεια του ξεσπάσματος Βινς Κάρτερ. Ο Κώστας Κουφός σε 13:22 είχε 4 πόντους (2/2 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες, ενώ ο Νικ Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Ο Κλέι Τόμπσον με 22 πόντους ξεχώρισε από τους «πολεμιστές», που παραμένουν η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, ωστόσο ο Στεφ Κάρι έμεινε στους 19 με 9/25 σουτ.

Οι Μάβερικς σάρωσαν 107-87 τους Νικς στην επιστροφή του Τάισον Τσάντλερ ως αντιπάλου στη Νέα Υόρκη, ενώ με 28 πόντους του Ντουέιν Ουέιντ-αν και προερχόταν από ίωση στομάχου-το Μαϊάμι πέρασε με 95-91 από το Μπρούκλιν. Ο Τζον Γουόλ είχε 21 πόντους και 17 ασίστ στο 109-95 των Ουίζαρντς επί των Τίμπεργουλβς και ο Άντονι Ντέιβις 31 πόντους στο 119-111 των Πέλικανς επί των Τζαζ. Τέλος, η Θάντερ χάλασε το πάρτι για την απόσυρση της φανέλας του Πέτζα Στογιάκοβιτς στο Σακραμέντο, νικώντας τους Κινγκς με 104-92. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 32 και ο Κέβιν Ντουράντ με 26 πόντους οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους στην έβδομη σερί της νίκη.

Αναλυτικά:

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 109-95 Μπάτλερ 23, Γουόλ 21 (17 ασίστ), Γκορτάτ 15, Νενέ 11, Σεραφέν 10, Πόρτερ, Μπιλ 10, Χάμφρις 6 (10 ριμπ.)-Γιανγκ 29, Μουχάμαντ 21, Ντιένγκ 12 (12 ριμπ.), Γουίγκινς 9.

Μπρούκλιν Νετς-Μαϊάμι Χιτ 91-95 Πλάμλι 21, Τζόνσον 16, Ουίλιαμς 15 (11 ασίστ), Καράσεφ 11, Γκαρνέτ 4 (10 ριμπ.)-Ουέιντ 28, Ντενγκ 18, Ναπίερ 11, Τσάλμερς 10, Ουίλιαμς 10.

Μέμφις Γκρίζλις-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 105-98 Γκασόλ 24, Ράντολφ 17 (10 ριμπ.), Κόνλεϊ 17, Κάρτερ 16, Λιούερ 11-Τόμπσον 22, Κάρι 19, Σπέιτς 18, Λίβινγκστον 12, Μπαρνς 11, Γκριν 4 (10 ριμπ.), Ιγκουοντάλα 9.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Γιούτα Τζαζ 119-111 Ντέιβις 31, Άντερσον 28, Έβανς 19, Ρίβερς 12, Ασίκ 10-Καντέρ 29, Χέιγουορντ 17, Μπερκς 16, Μπερκ 16, Έξουμ 12, Μπούκερ 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Ντάλας Μάβερικς 87-107 Άντονι 26, Χάρνταγουεϊ 14, Στούντεμαϊρ 10, Σμιθ 10-Νοβίτσκι 16, Έλις 14, Πάρσονς 13, Χάρις 11, Μπαρέα 10, Τσάντλερ 8 (14 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 92-104 Γκέι 22, Λάντρι 14, Σέσιονς 11, ΜάκΛεμορ 10-Γουέστμπρουκ 32, Ντουράντ 26, Μόροου 10, Άνταμς 5 (10 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο ως ελεύθερος…!

Καμία διάθεση δεν έχουν στον ΠΑΟΚ να πληρώσουν τον Αστέρα Τρίπολης για την απόκτηση του Φερνάντο Ουσέρο, ο οποίος προτάθηκε ως ελεύθερος στη διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά».

Μόνο ως ελεύθερος…
Ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ είναι ο Φερνάντο Ουσέρο.

Ο Ισπανός χαφ δεν υπολογίζεται εδώ και αρκετό καιρό στον Αστέρα Τρίπολης και ο «Δικέφαλος του Βορρά» βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο απόκτησής, αφού πληροί τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Άγγελος Αναστασιάδης για την ενίσχυση της «ασπρόμαυρης» μεσαίας γραμμής.

Για την απόκτησή του 30χρονου παίκτη απαιτούνται 200-250.000 ευρώ, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν προτίθενται να δώσουν χρήματα στους Αρκάδες, καθώς ο Ουσέρο πρτάθηκε ως ελεύθερος σε εκείνους.

Ο Ισπανός, από την πλευρά του, αμείβεται με 220 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Όσον αφορά το ενδιαφέρον της Μπέτις για την απόκτησή του, αγωνίζεται στη β’ κατηγορία της Ισπανίας και δύσκολα θα δώσει αυτά τα χρήματα για την απόκτηση του οποιουδήποτε παίκτη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για τη νίκη και τον… Αμπιντάλ!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στο Καραϊσκάκη τον Πανιώνιο έχοντας ως στόχο να πάρει τη νίκη αλλά και να αποχαιρετήσει τον Αμπιντάλ.

Για τη νίκη και τον… Αμπιντάλ
Δεν θέλει και ρώτημα… Ο στόχος του Ολυμπιακού στο αποψινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι η νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν θέσει ως προτεραιότητα το ελληνικό πρωτάθλημα και έτσι απέναντι στους κυανέρυθρους θέλουν να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουν να ασκού πίεση στον ΠΑΟΚ στον βαθμολογικό πίνακα.

Το παιχνίδι αυτό έχει όμως ιδιαίτερη σημασία και για τον Ερίκ Αμπιντάλ. Ο γάλλος άσος του Ολυμπιακού πρόκειται την Παρασκευή να ανακοινώσει την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του και έτσι το σημερινό ματς με τον Πανιώνιο αποκτά άλλο νόημα για εκείνον.

Ο Μίτσελ χθες δεν τον είχε δοκιμάσει στο σχήμα με τους βασικούς για το σημερινό ματς. Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Αμπιντάλ να ξεκινήσει βασικός δίπλα στον Μποτία στο κέντρο της άμυνας. Οι Μαζουακού και Ελαμπντελαουί θα είναι στα άκρα της με τον Ρομπέρτο για άλλη μια φορά κάτω από την εστία.

Στη μεσαία γραμμή επιστρέφει ο Μανιάτης με παρτενέρ έναν εκ των Κασάμι και Ντινγκά. Στα άκρα περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει έχει ο Φουστέρ έναντι του Ντοσεβί. Ο Αφελάι μετά από το ματς στη Λειβαδιά θα πατήσει στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό του ματς, ενώ ο Ντομίνγκες θα είναι και πάλι βασικός πίσω από τον ανεβασμένο Μήτρογλου.

Στην αποστολή μετέχουν και οι Μέγερι, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μπενίτες. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς, αλλά και οι Σαλίνο, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Διαμαντάκος, Γκαζαριάν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλαγμένη με τον ίδιο στόχο!

Με πέντε αλλαγές στη σύνθεσή της η ΑΕΚ επιθυμεί να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα στον Φωστήρα, ύστερα από τη «λευκή» ισοπαλία στο Κρανίδι.

Αλλαγμένη με τον ίδιο στόχο
Στις καλές εμφανίσεις και τα νικηφόρα αποτελέσματα επιθυμεί να επιστρέψει από σήμερα η ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Φωστήρα (18:00, OTE Sport 4, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Από τη στιγμή που η «Ένωση» δίνει σερί αγώνες (τρεις μέσα σε μία εβδομάδα) ο Τραϊανός Δέλλας σκοπεύει να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με στόχο το παραπάνω στόχο.

Όλα δείχνουν ότι ο 37χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ανέστη, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ρόβα, Κολοβέτσιο, Σαρρή και Πεταυράκη.

Στον άξονα θα αγωνιστούν ο Κορδέρο και ο Φαγέ, με τους Ντούνη και Ζόριτς στα πλάγια. Ο Μάνταλος θα είναι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο του «Δικεφάλου», τον Αραβίδη.

Σε σχέση με την ισοπαλία στο Κρανίδι κόντρα στην Ερμιονίδα εκτός είναι ο τραυματίας Μπαρμπόσα, ο Γεωργέας, που έμεινε εκτός αποστολής λόγω κόπωσης, οι Λαμπρόπουλος, Ανάκογλου και ο Μπρέτσεβιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πράσινο» ενδιαφέρον για Ροντρίγκες!

Την περίπτωση του κεντρικού αμυντικού της Ελλάς Βερόνα, Γκιγέρμο Ροντρίγκες, φέρεται να εξετάζει «ζεστά» ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η SportDay.

«Πράσινο» ενδιαφέρον για Ροντρίγκες
Πριν από μερικές ημέρες είχε προκύψει η πληροφορία ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνεται για την απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου στόπερ, που θα είναι δυνατός στις μονομαχίες και πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι.

Αυτό τον κεντρικό αμυντικό, όπως γράφει σήμερα η SportDay, οι «πράσινοι» το βρήκαν στο πρόσωπο του Ουρουγουανού άσου της Ελλάς Βερόνα, Γκιγέρμο Ροντρίγκες, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι το «τριφύλλι» έχει παρακολουθήσει ήδη τον συγκεκριμένο παίκτη και πληροί τις προϋποθέσεις, που θέλει ο Γιάννης Αναστασίου για την ενίσχυση των μετόπισθεν της ομάδας.

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού προτίθενται να καταθέσουν πρόταση για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του 30χρονου αμυντικού, τοποθετώντας μία οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, ή να δώσουν τώρα ένα μικρό αντίτιμο και να τον αγοράσουν στην προσεχή μεταγραφική περίοδο .

Όσον αφορά τον Χουάνμα, μπορεί να μην είναι πρώτος στη σχετική λίστα του «τριφυλλιού», όμως μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν και τελικά να είναι εκείνος ο «εκλεκτός».

Ωστόσο, ο αθλητικός διευθυντής της Νουμάνθια Θέσαρ Παλάθιος, αφού αρχικά δήλωσε άγνοια για το ενδιαφέρον των «πρασίνων» στη συνέχεια υπογράμμισε πως θα συζητούσε την παραχώρησή του παίκτη μόνο έναντι δελεαστικού χρηματικού ανταλλάγματος.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ήμασταν ξεκάθαροι στον Σανιά»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Γαλανού, Περικλής Τράιος και μίλησε για την υπόθεση Σανιά αλλά και για την κατάσταση στην ομάδα του Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την κατάσταση στον Άρη:
Ο Άρης ήταν και παραμένει ασθενής. Πήραμε έναν άνθρωπο κλινικά νεκρό και με αλλεπάλληλες ενέργειες τον επαναφέρουμε και να γίνει ξανά ο πολεμιστής Άρης. Δεν μας ήρθε να βοηθήσουμε την ομάδα ξαφνικά. Βλέπαμε πως δεν υπήρχε κάτι άλλο και πως ο Άρης ήταν διαλυμένος. Είναι δεδομένο πως θα προκύψουν και άλλα όμως… δε μασάμε».
Για την περίπτωση Σανιά:
«Όλοι τον θέλουμε τον Σανιά, δεν εξαρτάται όμως μόνο από τη θέληση μας. Υπάρχουν διαδικαστικά θέματα που μπορούν πολύ δύσκολα να ξεπεραστούν. Ένα μήνα μας κορόιδευε ο ποδοσφαιριστής. Έφερε τα έγγραφα του πριν από 4 μέρες και ψάχνουμε να δούμε τι θα γίνει. Θα πρέπει να πάει στη Σενεγάλη για να βγάλει βίζα. Οι μάνατζερ του είναι εξαφανισμένοι και δεν βγάζουμε άκρη. Εμείς του ξεκαθαρίσαμε πως αν βγάλει τη βίζα στην πατρίδα του είναι κανονικά παίκτης του Άρη. Δεν τον πληρώνουμε άδικα. Έχει πάρει πάνω από το 40% των συμφωνηθέντων μέχρι το τέλος της χρονιάς. Στη Β’ εθνική δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα γιατί θα ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έπρεπε να βγάλουν το δελτίο του παίκτη μέχρι τις 30 Αυγούστου. Τι μπορεί να κάνεις ο Άρης αυτή τη στιγμή; Θα μείνει χωρίς αμυντικό χαφ; Πρέπει να πάει τώρα στη Σενεγάλη και να μας ενημερώσει. Το πρόβλημα το κληρονομήσαμε. Ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου έτρεξε στην ΕΠΟ αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι».
Για το αν έχει ο Σανιά πρόταση από άλλη ομάδα:
«Μας είπε ότι έχει πρόταση από άλλη ομάδα. Χθες μας ζήτησε να του πληρώσουμε 2 μήνες για να πάει στη Σενεγάλη να κάνει τη βίζα. Ο πρόεδρος του είπε πως του πληρώνει τα εισιτήρια αλλά αυτός ζήτησε 2 μισθούς μπροστά σε 4 άτομα».
Για το αν «τελείωσε» το θέμα Σανιά:
«Αν μας ενημερώσει ξεκάθαρα για την βίζα εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε με συνεργό τον κ. Χατζηιωάννου για το πρόβλημα που υπάρχει έχουμε αναλάβει και αυτό το θέμα. Η ομάδα δεν μπορεί να μείνει χωρίς αμυντικό χαφ».
Για το αν θα έρθει κόσμος από την Θύελλα Φιλώτα:
«Θα έρθει κόσμος και υπάρχει και η θύρα των φιλοξενουμένων».
Για την απαγόρευση μετακίνησης στο Σουφλί:
«Τι πάει να πει απαγόρευση; Αυτό είναι γελοίο να το συζητάμε. Οι Αρειανοί δεν μπορούν να παν εκεί; Δεν πήγαμε στη σύσκεψη γιατί γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχει απαγόρευση. Θέλω να περάσει ο σημερινός αγώνας και από το βράδυ θα ασχοληθώ πολύ με το θέμα. Είχαμε επαφή με τους συνδέσμους και οι άνθρωποι βγάζουν τον προβληματισμό τους. Ο Άρης όπου παίζει είναι γιορτή και δεν θα χαλάσει για κανέναν».
*Πηγή:arenafm.gr*

«Βλέπει» Ναπολεόνι η ΑΕΚ!

Ο Στέφανο Ναπολεόνι αρέσει πολύ στην ΑΕΚ και, όπως γράφει η SportDay, σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Ιταλού επιθετικού.

«Βλέπει» Ναπολεόνι η ΑΕΚ
Τους παίκτες που θα ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου «τσέκαρε» τις τελευταίες ημέρες ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στο εξωτερικό, όμως η «Ένωση» φαίνεται πως κοιτάζει και τις περιπτώσεις άλλων ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να αποκτηθούν το καλοκαίρι.

Σε αυτή την κατηγορία, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay, εντάσσεται και ο Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ατρόμητο μέχρι τον Ιούνιο.

Ο 28χρονος άσος αρέσει αρκετά στους ιθύνοντες του συλλόγου, καθώς γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και γνωρίζει αρκετούς από τους παίκτες που είναι ήδη στο ρόστερ της ομάδας.

Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» θα χρειαστεί να δώσουν μάχη για την απόκτησή του, καθώς ο Ατρόμητος επιθυμεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του παίκτη και ίσως σύντομα να τον προσεγγίσει για να αποσπάσει τη θετική του απάντηση.

Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ο Ναπολεόνι έχει παίξει σε 12 αγώνες και είχε πετύχει τρία γκολ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συμφωνία ΕΠΟ-Αναστασιάδη!

Θετική ήταν η απάντηση του Άγγελου Αναστασιάδη σε επαφή που είχε μαζί του η ΕΠΟ για να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας εν όψει του «τελικού» με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του Euro.

Συμφωνία ΕΠΟ-Αναστασιάδη
Από τις αρχές του μήνα είχε γίνει γνωστό ότι ένας από τους βασικούς υποψήφιους, αν όχι ο πρώτος, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΕΠΟ είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα SportDay, η Ομοσπονδία είχε επαφή με τον έμπειρο προπονητή του ΠΑΟΚ και εκείνος απάντησε θετικά σε μία τέτοια προοπτική.

Το πλέον εκείνο που απομένει είναι η συγκατάθεση του «Δικεφάλου του Βορρά» για να μπορέσει ο 61χρονος τεχνικός να καθίσει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον… τελικό με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Το συμβόλαιο του Αναστασιάδη με τους Θεσσαλονικείς λήγει το καλοκαίρι και εφόσον δεν προκύψει κάποια εξέλιξη με τον σύλλογο, τότε όλα δείχνουν πως εκείνος θα είναι στη «γαλανόλευκη» τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα στο σημερινό φύλλο της «SportDay»…*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ολυμπιακός κορυφή, οι άλλοι… παραμονή!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανιώνιο με στόχο να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, την ώρα που ο Εργοτέλης, ο ΟΦΗ και ο Πανθρακικός παλεύουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός κορυφή, οι άλλοι… παραμονή
Στον έναν βαθμό επιθυμεί να μειώσει ο Ολυμπιακός τη διαφορά από τον πρώτο του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας, ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες υποδέχονται τον Πανιώνιο, ο οποίος παρουσιάστηκε αλλαγμένος στο νικηφόρο (2-0) παιχνίδι με τον ΟΦΗ και τώρα θέλει άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα για να μπορέσει να «ξεκολλήσει» από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ίδιο, όμως, ισχύει και για την περίπτωση του ΕΡγοτέλη, του ΦΟΗ και του Πανθρακικού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν Κέρκυρα, Καλλονή και Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα.

Η Βέροια, από την πλευρά της, φιλοξενεί την Νίκη Βόλου των χιλίων προβλημάτων.

Η επόμενη (15η - εμβόλιμη) αγωνιστική

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου

Κέρκυρα-Εργοτέλης (15:00, Novasports 3)
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)

Ατρόμητος-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βέροια-Νίκη Βόλου (17:15, Novasports 6)
Διαιτητής: Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

ΟΦΗ-Καλλονή (17:15, Novasports 3)
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Παναιτωλικός-Πλατανιάς (17:15, Novasports 3)
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Ολυμπιακός-Πανιώνιος (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ (17:15, Novasports 1)
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου

Πανθρακικός-Βέροια (15:00, Novasports 2)
Πλατανιάς-ΟΦΗ (17:15, Novasports 2)
Καλλονή-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου

Πανιώνιος-Ατρόμητος (15:00, Novasports 2)
Αστέρας Τρίπολης-Skoda Ξάνθη (17:15, Novasports 2)
Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 3)
Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 4)
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα (19:30, Novasports 1)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι 100 καλύτεροι του 2014!! (50-41)

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Συνέχεια με την τέταρτη 10άδα (από 50 μέχρι 41). Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014. Ακολουθούν οι θέσεις από το 50 ως το 41.
50. Αρντά Τουράν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Οι συγκρίσεις με τον Λιονέλ Μέσι είναι υπερβολικές, όμως λένε πολλά για την ικανότητα του Τούρκου μέσου. Ο Τουράν χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, έχει ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα μούσια στο ποδόσφαιρο και κάνει εκπληκτικά πράγματα στα αριστερά. Παίκτης-κλειδί για την Ατλέτικο στην πορεία προς τον τίτλο, η απουσία του ήταν αισθητή από τον τελικό του Champions League και φάνηκε.
*Ο Τουράν δημιούργησε 35 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στο 2014. Επτά περισσότερες σε σχέση με το 2013.
49. Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Κατά κάποιον τρόπο, το 2014 είναι κάτι σαν χρονιά ορόσημο για τον Ρούνεϊ, καθώς έγινε αρχηγός τόσο της Γιουνάιτεντ όσο και της Αγγλίας. Η πορεία των κόκκινων διαβόλων, όμως, και της Αγγλίας στο Μουντιάλ ήταν οι χειρότερες στην καριέρα του. Ίσως γι' αυτό, τώρα μοιάζει να βρίσκει ξανά τη φόρμα του. Βρίσκει ξανά την «δίψα». Συνεχίζει να σκοράρει και πολύ σύντομα θα σπάσει και άλλα ρεκόρ.
*Ο Ρούνεϊ έγινε ο 9ος Άγγλος με 100 διεθνείς συμμετοχές τον περασμένο Νοέμβριο, όταν στο ματς με τη Σλοβενία φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
48. Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ)

Ο Οζίλ βρίσκεται στην πρώτη 50άδα λόγω του Μουντιάλ, καθώς η πρώτη του σεζόν στην Άρσεναλ ήταν κάπως αδιάφορη. Ο Γερμανός έπεσε πολλές θέσεις σε σχέση με την περσινή λίστα (16ος), κάτι φυσιολογικό, καθώς η παρουσία του στην Premier League κρίνεται αναιμική. Είναι εκτός μέχρι το 2015 με πρόβλημα στο γόνατο, όμως ο 26χρονος μέσος δείχνει έτοιμος να αλλάξει τα πράγματα. «Ο Αρσέν Βενγκέρ ξέρει τι θέλει και ξέρω ότι μπορεί να με οδηγήσει ένα βήμα μπροστά. Μου δείχνει και του δείχνω απόλυτη εμπιστοσύνη», σχολίασε ο Οζίλ.
*Μόνο ο Σάντι Καθόρλα (64) δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τον Οζίλ (45) στην Premier League στο 2014 για την Άρσεναλ.
47. Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Πολλοί τον βλέπουν ως τον διάδοχο στο... θρόνο του Τσάβι, ο Κόκε έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ατλέτικο προς τον τίτλο, τον πρώτο από το 1996. Με 13 ασίστ, ο 22χρονος μέσος ήταν ο δεύτερος πιο δημιουργικός παίκτης στην La Liga πίσω μόνο από τον Ντι Μαρία, ενώ πέτυχε και σημαντικά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όπως εκεί στην Βαρκελώνη για τα ημιτελικά του Champions League. «Έχει σπουδαίο μέλλον, που μας δίνει πολλές επιλογές και αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες μας», σχολίασε ο Σιμεόνε.
*Μόνο ο Άνχελ Ντι Μαρία (17) είχε περισσότερες ασίστ από τον Κόκε (13) στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2013-14.
46. Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν)

Το να περιγράψεις τον Αλάμπα ως το πιο συναρπαστικό αριστερό μπακ στον κόσμο είναι μεν σωστό, όμως όχι και τόσο ακριβές αυτή τη στιγμή. Είναι πολλά περισσότερα, καθώς φέτος έχει παίξει τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στη μεσαία γραμμή, στη θέση από την οποία ξεκίνησε. Ο 22χρονος Αυστριακός είναι εκτός μέχρι το 2015 και αποτελεί από τις πιο σημαντικές απουσίες για τους Βαυαρούς. «Είναι πολύ σημαντικός για εμάς», επιβεβαίωσε ο Γκουαρδιόλα.
*Ο Αλάμπα πέρασε 89 σερί παιχνίδια χωρίς να δεχθεί κίτρινη κάρτα. Η τελευταία κίτρινη που δέχθηκε ήταν τον Αύγουστο του 2011.
45. Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Όταν ο Φαν Πέρσι θα κοιτάζει πίσω στο 2014, είναι δύσκολο να σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από απογοήτευση. Σε ατομικό επίπεδο δεν τα πήγε και τόσο άσχημα, καθώς σκόραρε σταθερά τόσο για την Γιουνάιτεντ όσο και για την Ολλανδία στο Μουντιάλ. Τελικά, δεν πήρε με καμία αυτό που ήθελε. Αν βάλουμε και τους τραυματισμούς του, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά. Λόγω Μουντιάλ και μόνο βρίσκεται στη λίστα.
*Ο Φαν Πέρσι είχε 12 σουτ εντός εστίας στο Μουντιάλ. Μόνο ο Μπενζεμά (15) είχε περισσότερα.
44. Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (Τσέλσι)

Ακόμη μία εντυπωσιακή χρονιά για τον Ιβάνοβιτς με τη φανέλα της Τσέλσι. Ακούραστος, κάνει όλες τις δουλειές στο γήπεδο και δίκαια δεν βγαίνει από την 11άδα. Μοιάζει έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του Τέρι, μόλις εκείνος αποχωρήσει, κάτι που ήδη κάνει για την Σερβία.
43. Τσάμπι Αλόνσο (Μπάγερν)

Αν και η δουλειά του ποδοσφαιριστή μπορεί να τον φέρει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι δύσκολο για κάποιον που έχει ξεπεράσει τα 30 να πείσει την οικογένειά του να μετακομίσει σε άλλη χώρα. Τουλάχιστον ο Αλόνσο δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί στα γερμανικά γήπεδα και υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα κάνει εκπληκτικά πράγματα. Αποσύρθηκε από την εθνική στα 33 του, όμως δείχνει ότι έχει ακόμη ενέργεια με την Μπάγερν.
*Ο Αλόνσο είχε 216 επαφές με την μπάλα στο ματς της Μπάγερν με την Κολωνία, τις περισσότερες στις ιστορία σε ματς της Bundesliga.
42. Χαβιέρ Μασκεράνο (Μπαρτσελόνα)

Έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια ως κεντρικός αμυντικός, ο Μασκεράνο δείχνει ότι με άνεση επιστρέφει στο κέντρο και είναι ακόμη καλύτερος. Εκεί έπαιξε στο Μουντιάλ με την Αργεντινή, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις. Ο ρόλος του ίσως να ήταν ακόμη πιο κρίσιμος από εκείνον του Μέσι, όμως ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να τον διατηρήσει στο κέντρο της άμυνας.
*Ο Μασκεράνο έκανε 65 κοψίματα στο πρωτάθλημα στο 2014, 20 περισσότερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του.
41. Ζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν)

Αν και όχι επίσημα ήταν ο MVP του τελικού του Μουντιάλ. Αυτό ήρθε αφού βοήθησε την Μπάγερν να φτάσει στο νταμπλ. Ο 26χρονος αμυντικός έχει βελτιωθεί πάρα πολύ υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος αμέσως διέκρινε το ταλέντο του.
*Στο 2014 η Μπάγερν έχει δεχθεί κατά μέσο όρο 0,5 γκολ ανά ματς με τον Μπόατενγκ στην 11άδα, ενώ χωρίς αυτόν 1.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Παναθηναϊκός με και χωρίς Διαμαντίδη!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Παναθηναϊκό του Διαμαντίδη που δεν θα είναι ποτέ ίδιος μ' αυτόν χωρίς Διαμαντίδη, τον Παππά που έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για ένα τέτοιο παιχνίδι και τους Χαραλαμπόπουλο και Μποχωρίδη που μοιάζουν να είναι στη φάση «συμμετέχουμε».
Ο Παναθηναϊκός του Διαμαντίδη συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό χωρίς Διαμαντίδη δεν θα είναι ποτέ ίδιος, επομένως η κριτική επί των εμφανίσεων θα πρέπει να έχει έναν κοινό παρονομαστή πάνω στον οποίο θα μπορούμε να κάνουμε κουβέντα.
Οσο κι αν κατά καιρούς λέμε ή γράφουμε «δεν φάνηκε η απουσία του αρχηγού» ή «κατάφερε ο προπονητής να προφυλάξει τον Διαμαντίδη», άπαντες μέσα μας αντιλαμβανόμαστε πως θα χρειαστούν χρόνια για να βρεθεί η μαγική συνταγή που θα κάνει τον Παναθηναϊκό να παίζει με τον ίδιο τρόπο με ή χωρίς τον αρχηγό.
Με άλλα λόγια, η κριτική για τον αγώνα με τον Αρη ξεκινάει από την αφετηρία πως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να είναι ίδιος με τον Διαμαντίδη στην άκρη του πάγκου, άρα θα πρέπει να κατεβάσουμε τον πήχη για να μπούμε στην ουσία του παιχνιδιού. Πόσο φυσιολογικό είναι αυτό; Φυσιολογικότατο με την προϋπόθεση πως ο Ιβάνοβιτς (και ο κάθε Ιβάνοβιτς που θα βρεθεί στη θέση αυτή...) αναγνωρίζει τις δυσκολίες και ψάχνει καθημερινά τον τρόπο για να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση.
Και η αλήθεια είναι πως ο Μαυροβούνιος το 'χει πετύχει πολύ περισσότερο από τους προκατόχους του, αν ρίξουμε μια ματιά στους χρόνους συμμετοχής του Διαμαντίδη, στις λύσεις που παρουσιάζονται όταν κάθεται στον πάγκο και τα καλά διαστήματα του Παναθηναϊκού με τον «Μήτσο» εκτός παρκέ. Σίγουρα δεν τα 'χει καταφέρει στο 100%, αλλά έχει κάνει ένα παραπάνω βήμα απ' ό,τι οι προηγούμενοι.
Από την άλλη βεβαίως η απουσία του Διαμαντίδη δεν μπορεί να αποτελεί καραμέλα για να εξηγηθούν όλα τα αρνητικά στοιχεία που μπορεί να παρουσιάζει η ομάδα. Δεν φταίει για παράδειγμα η απουσία του αρχηγού για το γεγονός ότι ο Μπατίστα κάνει μια φυσιολογική «κοιλιά» στην απόδοσή του, ούτε για το γεγονός ότι τα «4άρια» (Γκιστ και Φώτσης) τελείωσαν τον αγώνα με 7 πόντους (στο σύνολο...).
Η απουσία του Διαμαντίδη δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ούτε για το γεγονός ότι τα τρία «πεντάρια» (Μπατίστα, Ράιτ και Μαυροκεφαλίδης) τελείωσαν με 12 πόντους στο σύνολο, επιβεβαιώνοντας αυτό που είδαμε και στο Μιλάνο, ότι δηλαδή η ρακέτα έχει χάσει την ισορροπία της με τα «μπες - βγες» λόγω τραυματισμών.
Αν κρατάει κάτι ο Ιβάνοβιτς από τον αγώνα με τον Αρη είναι η ηγετική εμφάνιση του Νίκου Παππά που βρήκε τον χώρο για να κάνει τα δικά του σλάλομ και να επιβεβαιώσει ότι έχει περίσσιο ταλέντο. Σε λιγότερο από 28 λεπτά είχε 23 πόντους με πολύ καλά ποσοστά (100% στις βολές, 57% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, 3 ασίστ και 2 λάθη) δίνοντας στην περιφέρεια αυτό το «κάτι διαφορετικό» που απαιτείται σε τέτοιου είδους παιχνίδια.
Επίσης, κρατάει την εμφάνιση του Μπλουμς που... πυροβολούσε αδιακρίτως από τα 6,75μ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο (σ.σ. τα πόδια πίσω στο άλμα, τα πόδια μπροστά, με σουτ μετά από πάσα, μετά από ντρίμπλα, μετά από σκέψη κλπ), αλλά και τα 9 ριμπάουντ και τις 5 ασίστ του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς που αυτή τη φορά πρόσφερε σε άλλον τομέα.
Από την άλλη, παιχνίδια σαν κι αυτά πρέπει να αποτελούν τις «μεγάλες ευκαιριές» παιδιών όπως ο Μποχωρίδης και ο Χαραλαμπόπουλος. Ο μεν πρώτος αγωνίστηκε 10 λεπτά, ο δεύτερος 5:30, αλλά σε καμία περίπτωση δεν άφησαν το στίγμα τους. Αυτά είναι παιχνίδια «πρόκριμα» για το επόμενο βήμα και οι δύο νεαροί είναι στη φάση που πρέπει να κάνουν καλά - για να μην πω μεγάλα - παιχνίδια απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους.
Και οι δύο δεν είναι στη φάση του «συμμετέχουμε», όπως είναι για παράδειγμα ο Διαμαντάκος και πολύ λιγότερο ο Κόνιαρης, αλλά στη φάση «αποδεικνύουμε» ώστε σ' ένα χρόνο από σήμερα να αποτελούν για παράδειγμα την πρώτη, άντε την δεύτερη αλλαγή σε υψηλότατο επίπεδο.
Υ.Γ.: Οσο βλέπω τον Βεζένκοφ να γίνεται καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός, τόσο περισσότερο χαίρομαι για την επιλογή του το περσινό καλοκαίρι να κυνηγήσει μέχρι τέλους το μεγάλο του όνειρο. Υπάρχουν παιδιά που συμβιβάζονται, υπάρχουν κι αυτά που θέλουν να το φτάσουν στα άκρα κι ό,τι βγει και ο Βεζένκοφ προφανώς ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.
Είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει απευθείας μια θέση στο ΝΒΑ και μπροστά στο όνειρό του δεν κάνει κανέναν συμβιβασμό με κάτι λιγότερο. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν μπορώ να ξέρω αν θα τα καταφέρει, ενδεχομένως όχι, αλλά σίγουρα μ' αρέσει που είναι έτοιμος να θυσιάσει τη... σιγουράτζα για να πετύχει.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ξάνθη και Μάνταλος ο χειρότερος συνδυασμός....!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης θυμάται τις ....κηδείες που έχει κάνει η Ξάνθη στον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Μάνταλο, που όποτε παίζει τον Παναθηναϊκό συνήθως χάνουν οι "πράσινοι" και στέλνει μήνυμα σε παίκτες και Αναστασίου για το ματς της Πέμπτης
Η Ξάνθη έχει κάνει κηδείες στον Παναθηναϊκό με μεγαλύτερη αυτή του 2008, όταν οι «πράσινοι» έχασαν με 3-2 και έμειναν πίσω στην προσπάθεια να πάρουν τον τίτλο εκείνη την εποχή. Αντίθετα θυμάμαι το 2003 μετά την περιβόητη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός είχε πάει και είχε κάνει ένα υγιεινό …περίπατο στην Ξάνθη και την κέρδισε με 5-1 κατακτώντας τον τίτλο σε ένα ματς, που και ισοπαλία να το έφερνε θα έχανε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό. Τελείως... συμπτωματικά σε εκείνο το παιχνίδι η Ξάνθη είχε βάλει τα δευτεροτρίτα. Λεπτομέρειες….
Και σε παίζει και ο Μάνταλος, που έχει κάνει και αυτός κηδείες στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» συνήθως χάνουν με διαιτητή Μάνταλο (εντελώς ...τυχαία) ακόμα και αν χρειαστεί να τους αφήσει και με 9 παίκτες, όπως έγινε στην ήττα στον Βόλο. Με Μάνταλο έχει χάσει ο Παναθηναϊκός στα Χανιά από τον Πλατανιά με 1-0 σε ένα παιχνίδι που ο Μάνταλος δεν έδωσε ένα πέναλτι στον Παναθηναϊκό σε φάση ορισμό του πέναλτι. Πέρυσι στην Λεωφόρο στην ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό διαιτητής ο Μάνταλος ήταν Συμπτωματικό και αυτό….
Όταν παίζεις στην Ξάνθη με Μάνταλο διαιτητή το παιχνίδι από μία γίνεται τρεις φορές πιο επικίνδυνο. Μην ξεχνάμε , ότι η Ξάνθη βρίσκεται και σε πολύ κατάσταση με τον Λουτσέσκου να την έχει μεταμορφώσει. Τέσσερα γκολ έριξε στον ΠΑΟΚ πριν λίγες ημέρες, ενώ στην έδρα της είναι αήττητη. Με λίγα λόγια ματς στην Ξάνθη με διαιτητή Μάνταλο είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει σαν Παναθηναϊκός. Ακόμα και μα βάση την παράδοση.
Ελπίζω και εύχομαι αυτό στον Παναθηναϊκό παίκτες και προπονητής να το ξέρουν. Αυτό το παιχνίδι είναι κομβικό για τη συνέχεια. Το κερδίζεις και τους γίνεσαι πραγματικά ..τσιμπούρι μην αφήνοντάς τους να πάρουν ανάσα. Το χάνεις; Μένεις πίσω και αρχίζει και πάλι η γκρίνια , όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα μετά τις ήττες του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω ποιους θα βάλει ο Αναστασίου. Αλλά όσοι παίξουν πρέπει να είναι ταλιμπάν. Και να μπουν σαν καμικάζι στο γήπεδο. Με εμφάνιση σαν του Αγρινίου μπορεί να κερδίσουν, με εμφάνιση σαν της Τρίπολης θα χάσουν. Αυτό το ματς μπορεί να δώσει απίστευτη ώθηση στην ομάδα, αν το κερδίσει.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Επαφές ΠΑΟΚ με Μπολιβάρ για Καρντόσο!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει επαφές με την Μπολιβάρ για την απόκτηση του Ρούντι Καρντόσο. Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουν στην Τούμπα αν ο Βολιβιανός μεσοεπιθετικός θα έρθει στην Θεσσαλονίκη ή θα τραβήξει γι’ άλλες πολιτείες. Στον «δικέφαλο» συνεχίζουν ν’ ασχολούνται με την περίπτωση του  διεθνή Βολιβιανού μεσοεπιθετικού Ρούντι Καρντόσο. ΟΙ Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα του την Μπολιβάρ για την απόκτησή του. Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Βολιβίας και σε περίπτωση νίκης, η ομάδα του Καρντόσο θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτό θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να διαπραγματευτεί καλύτερα την μεταγραφή του 24χρονου ποδοσφαιριστή. Άλλωστε και ο ίδιος ο αθλητής έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει από την πατρίδα του και να αγωνιστεί στο εξωτερικό.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η «ραμπόνα» του Κριστιάνο!! (vid)

Με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει «καθαρίσει» την Κρους Ασούλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπάθησε να σημειώσει ένα υπέροχο γκολ με «ραμπόνα», με τη μπάλα να σταματάει όμως στον τερματοφύλακα των Μεξικανών. Με το ματς στο 3-0 ήδη, στο 63' μία σέντρα από αριστερά βρήκε τον Πορτογάλο ελεύθερο μέσα στη μεγάλη περιοχή κι εκείνος επιχείρησε τη «ραμπόνα» για να στείλει τη μπάλα στην αντίπαλη εστία. Ο Κριστιάνο βρήκε τη μπάλα, όμως η πορεία της αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον γκολκίπερ της Κρους Ασούλ.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Εξ ολοκλήρου «δράκος»!

Εξ ολοκλήρου παίκτης της Πόρτο είναι από το βράδυ της Τρίτης ο Χουάν Κιντέρο.

Εξ ολοκλήρου «δράκος»
Οι «δράκοι» συμφώνησαν με τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό και την Πεσκάρα για το υπόλοιπο 50%, αφού το άλλο ήμισυ βρισκόταν στην κατοχή των δυο φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

Πάντως, η διοίκηση του Πίντο Ντα Κόστα χρειάστηκε να δαπανήσει 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της οριστικά τον παίκτη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στους «8» η Ναντ!

Όπως η Μπαστιά, έτσι και η Ναντ χρειάστηκε ανατροπή ώστε να οδηγήσει το ματς στην παράταση γκαι να επικρατήσει 4-2 απέναντι στη Μετς για την πρόκριση στους 8 του Λιγκ Καπ

Στους «8» η Ναντ
Τα «καναρίνια» μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, βρέθηκαν να αιφνιδιάζονται με τον Φαλκόν και τον Ντουκουρέ στο 60’ και στο 62’ να σκοράρουν και να διαμορφώνουν σκηνικό πρόκρισης στο «Μποζουάρ». Όμως ο Βιζκαρόντο στο 71’ και ο Γκακπέ στο 83’ με πέναλτι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, ανατρέποντας την σε βάρος των «καναρινιών» κατάσταση.

Η Ναντ ήταν πιο ψύχραιμη στην παράταση και έχοντας με το μέρος της, την ψυχολογία, κατάφεραν να σκοράρουν με τον Οντέλ στο ξεκίνημα της 30λεπτης έξτρα διαδικασίας, ενώ ο Μπανγκουρά στο 119’ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 και έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ στη Ναντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απολαυστική Μπαρτσελόνα!!

Μια εντυπωσιακή και απολαυστική Μπαρτσελόνα σάρωσε 8-1 την Ουέσκα στο «Καμπ Νου» και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Copa Del Rey, μετά και το 4-0 της πρώτης αναμέτρησης.

Απολαυστική Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα διέλυσε 8-1 τη Ουέσκα της δεύτερης κατηγορίας στο «Καμπ Νου» στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τους «32» του Copa Del Rey και, σε συνδυασμό με τη νίκη της 4-0 στην πρώτη αναμέτρηση εκτός έδρας στις 3 του μήνα, πήραν εντυπωσιακά το «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης, χαρίζοντας θέαμα και γκολ στους φίλους της.

Ο Λούις Ενρίρε παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο πολλούς αναπληρωματικούς παίκτες και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για αυτούς. Ο Πέδρο στο 20’, 26’ και 43’, ο Σέρχι Ρομπέρτο στο 29’, ο Ινιέστα στο 39’, ο Αντριάνο στο 68΄, ο Αντάμα στο 78’ και ο Σάντρο στο 83’ διαμόρφωσαν το 8-0, για να μειώσει ο Γκασπάρ στο 86’.


Η σύνθεση της Μπαρτσελόνα: Μασίπ, Μοντόγια, Μαστσεράνο, Μπαρτρά, Αντριάνο, Σέρχι Ρομπέρτο, Σαμπέρ, Ινιέστα (46’ Ντάγκλας), Ραφίνια, Μουνίρ (73’ Τραορέ), Πέδρο (46’ Ραμίρεζ)


Πρόκριση για Αλμερία, που νίκησε 2-1 την Μπέτις στο «Μεντιτερανέο» και, σε συνδυασμό με το 4-3 της πρώτης αναμέτρησης στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», πήρε πανηγυρικά το «εισιτήριο». Εκπληκτικό το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων από τον Ζόνγκο στο 74’.


Το πανόραμα της φάσης των «32» του Κόπα Ντελ Ρέι:


Τρίτη 16/12

Βαλένθια – Ράγιο Βαγιεκάνο 4-4 (2-1)
(9’ , 65’ Αλκαθέρ, 46’ αυτ. Μαρσίγιο, 71’ Ροντρίγκο – 20’ Χοσαμπέντ, 24’ Ποθουέλο, 38’ Περέιρα, 63’ Εμπάρμπα)

Θέλτα – Λας Πάλμας 3-1 (1-2)
(19’ Λαριβέι, 50’ Μίνα, 90+3’ Ορεγιάνα -53’ Ναουζέτ)

Αλμερία – Μπέτις 2-1 (4-3)
(59' Μίτσελ, 74' Τζόνγκο-78' Περκίς)

Μπαρτσελόνα – Ουέσκα 8-1 4-0)
(20΄, 26', 43', Πέδρο, 29', Σέρχι Ρομπέρο, 39' Ινιέστα, 68' Αντριάνο, 78' Αντάμα, 83' Σάντρο-86' Γκασπ'αρ)

Τετάρτη 17/12

Εϊμπάρ- Χετάφε 21:00 (0-3)
Εσπανιόλ – Αλαβές 21:00 (2-0)
Λεβάντε – Αλμπαθέτε 21:00 (1-1)
Κόρδοβα – Γρανάδα 23:00 (0-1)
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Οβιέδο 23:00 (0-0)
Βιγιαρεάλ – Κάντιθ 23:00 (2-1)

Πέμπτη 18/12

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λ’ Οσπιταλέτ 21:00 (3-0)
Έλτσε – Βαγιαδολίδ 21:00 (0-0)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλκογιάνο 23:00 (1-1)
Μάλαγα – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 23:00 (1-1)
• Σεβίλλη και Ρεάλ έχουν πάρει ήδη την πρόκριση.
*Πηγή: sport-fm.gr*