Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Οι παραστάσεις της Μπάγερν συνεχίζονται…!!

Χάρμα ιδέσθαι σε ένα ακόμη παιχνίδι η Μπάγερν, που νίκησε 2-0 τη Φράιμπουργκ και πάει στην αυλαία του πρώτου γύρου για διπλό ρεκόρ. Αγωνία στους Βαυαρούς για τρεις! Μεγάλο διπλό για τη Στουτγκάρδη.

Οι παραστάσεις της Μπάγερν συνεχίζονται… (video)
Στερεύουν οι λέξεις όταν πρέπει να γράψει κάποιος για την φετινή Μπάγερν Μονάχου. Η ταξιαρχία του Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε άλλη μια παράσταση στην «Αλιάνζ Αρίνα», αυτή τη φορά με «θύμα» τη Φράιμπουργκ, την οποία νίκησε εύκολα με 2-0, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Το σκορ άνοιξε στο 41ο λεπτό ο Άριεν Ρόμπεν, που πέτυχε το 100ο γκολ σε 164 παιχνίδια με τους νταμπλούχους Γερμανίας και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 48ο λεπτό ο Τόμας Μίλερ.

Το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος είχαν 31 (!) τελικές προσπάθειες, έναντι 2 των αντιπάλων τους, ενώ η κατοχή ήταν 81% (!) για τους γηπεδούχους και 19% για τους φιλοξενούμενους. Μελανό σημείο του αγώνα ήταν οι τραυματισμοί των Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Μεχντί Μπενατιά και Τσάμπι Αλόνσο, που αποχώρησαν με προβλήματα από τον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή ήταν η έβδομη σερί νίκη και ενδέκατη στα τελευταία δώδεκα ματς πρωταθλήματος για τους Βαυαρούς, που διεύρυναν το απόλυτο νικών (9) στην έδρα τους. Παράλληλα, διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους για έκτο παιχνίδι και έφτασαν τους 42 βαθμούς, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου. Αν πάρουν το τρίποντο και στο τελευταίο παιχνίδι με τη Μάιντς θα φτάσουν τους 45, ξεπερνώντας κατά έναν το ρεκόρ, που κρατάει από το 2005. Επίσης, με τρία γκολ παθητικό ως τώρα, είναι απίθανο να μην σπάσουν το ρεκόρ καλύτερης αμυντικής επίδοσης στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, που είναι επτά.



Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, μεγάλο διπλό πέτυχε η Στουτγάρδη, η οποία αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 53ο λεπτό, νίκησε 1-0 το Αμβούργο, χάρη σε τέρμα του Κλάιν (42’) και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στις επιτυχίες επέστρεψε και το Αννόβερο, που επικράτησε 2-0 της Άουγκσμπουργκ, σκοράροντας μια φορά σε κάθε ημίχρονο, ενώ στο τέταρτο ματς της βραδιάς, Κολωνία και Μάιντς έμειναν στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Τρίτη 16/12

Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ 2-0
(41’ Ρόμπεν, 48’ Μίλερ)

Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 2-0
(20’ Σανέ, 55’ πεν. Χοσέλου)

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 0-1
(42’ Κλάιν)

Κολωνία-Μάιντς 0-0

Τετάρτη 17/12 (21.00)
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης
Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα
Πάντερμπορν-Σάλκε

Η επόμενη (17η)αγωνιστική:

Παρασκευή 19/12 (21.30)
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 20/12 (16.30)
Σάλκε-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ
Στουτγκάρδη-Πάντερμπορν
Βόλφσμπουργκ-Κολωνία (19.30)

Κυριακή 21/12
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ (16.30)
Φράιμπουργκ-Ανόβερο (18.30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: