Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Στον πάγκο ο Φαλκάο!

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο έμεινε στον πάγκο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Γουέστ Μπρομ με τον Λουίς Φαν Χάαλ να δίνει… εξηγήσεις στο Skysports για την απόφασή του αυτή.

Στον πάγκο ο Φαλκάο
Ο Ρανταμέλ Φαλκάο έμεινε στον πάγκο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Γουέστ Μπρομ με τον Λουίς Φαν Χάαλ να δίνει… εξηγήσεις στο Skysports για την απόφασή του αυτή.

«Ο Φαλκάο ταξίδεψε από την Νότια Αμερική και το τζετλαγκ είναι ένας λόγος», ανέφερε ο ολλανδός τεχνικός δικαιολογώντας την επιλογή του.

Στην 11άδα των «κόκκινων διαβόλων» βρίσκεται ο Γιανουζάι για πρώτη φορά από την ημέρα που ο Φαν Χάαλ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.

Αναλυτικά οι έντεκα ποδοσφαιριστές:

Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Ρόχο, Σο, Μπλιντ, Ερέρα, Γιανουζάι, Μάτα, Ντι Μαρία, Φαν Πέρσι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ξεχνούν τον «Μητσάρα» στον Πανιώνιο!!

Τον «Μητσάρα» τίμησαν οι οπαδοί του Πανιωνίου αναρτώντας ένα πανό στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφιερωμένο στην μνήμη του. Δείτε τι έγραφε.

Δεν ξεχνούν τον «Μητσάρα» στον Πανιώνιο
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τόσο εύκολα τον γνωστό σε όλους μας «Μητσάρα», πόσω μάλλον οι οπαδοί του Πανιωνίου, οι οποίοι τον είχαν δει πολλάκις στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες των ελληνικών γηπέδων τιμήθηκε από τους φίλους των «κυανέρυθρων» στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν αυτοί ανήρτησαν πανό αφιερωμένο στην μνήμη του.

Αν μη τι άλλο πλησίασαν κάπως τα αυτοσχέδια πλακάτ με τα οποία έστελνε τα μηνύματα του, γράφοντας: «Μητσάρα εκεί ψηλά, κάνε τον παράδεισο να παραμιλά»!

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκτακτο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Άρη απόψε!!

AS ARIS
Για σήμερα το βράδυ στις 20:30 έχει οριστεί το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Άρης με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και έχουν να κάνουν με το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Σε σε αυτό έχει κληθεί να δώσει το παρών και ο Γιώργος Γαλανός, ο οποίος δεν θα παραβρεθεί, καθώς είναι εκτός Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι με χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση ο Ερασιτέχνης είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να ζητήσει ενημέρωση από τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κίτρινων», πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις γι΄ αυτό.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ο καλπασμός της ΑΕΛ στον Εύοσμο!! (video)

Καλπάζοντας… πέρασε από τον Εύοσμο η Λάρισα! Φιλοδώρησε με τρία γκολ (3-0) τον Αγροτικό Αστέρα με τον Πέρικο να χρίζεται σκόρερ δύο φορές.

Ο καλπασμός της ΑΕΛ στον Εύοσμο (video)
Καλπάζοντας πέρασε από τον Εύοσμο η Λάρισα!

Η ΑΕΛ φιλοδώρησε τον Αγροτικό Αστέρα με τρία γκολ φτάνοντας σε μια εμφατική νίκη (3-0) για την δεύτερη αγωνιστική του βόρειου ομίλου της Football League.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Πέρικο. Ο Ισπανός επιθετικός της ΑΕΛ ήταν αυτός ο οποίος… καθάρισε το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα γκολ.

Στο 35ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τη Λάρισα και στο 77ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 85ο λεπτό ο Πινδόνης πέτυχε το τρίτο τέρμα για την ΑΕΛ δίνοντας της μια πολύ σημαντική νίκη.

Με τη νίκη αυτή η Λάρισα διπλασίασε τις επιτυχίες της σε ισάριθμες αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα της Football League.



Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Νότιος όμιλος

Παρασκευή 17/10
Παναχαϊκή - Ηρακλής Ψαχνών 3-0
(21’ Μπαλού, 30’ πεν. Ντα Κόστα, 94’ Ζλατκόφσκι)

ΑΟ Χανιά - Φωστήρας 1-0
(76’ Μανωλάς)

Πανηλειακός - Παναιγιάλειος 0-2
(42' Μίλιεβιτς, 63' Σταμόγιαννος)

Κυριακή 19/10
Αχαρναϊκός - Ερμιονίδα 0-2
(48’ Βλαχόπουλος, 89’ Όμο)

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης (18:00)

Τετάρτη 22/10
Καλλιθέα - Άλιμος (16:00)

Ρεπό: Επισκοπή

Βόρειος όμιλος

Κυριακή 19/10
Φωκικός - Λαμία 1-1
(18’ Γκατσέτσα – 90+1’ Γκούρμα)

Απόλλων 1926 - Πιερικός 0-0

Αιγινιακός - Αναγ. Καρδίτσας 1-0
(89’ Ζούρκος)

Τύρναβος - Ζάκυνθος 0-1
(71’ Κριτσμάρεβιτς)

Δευτέρα 20/10
Αγροτικός Αστ. - ΑΕΛ 0-3

Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου (18:00)

Ρεπό: Εθνικός Σερρών*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαχαιρώματα, κατηγορίες και μηνύσεις στον Άρη!!

Έχει ξεφύγει τελείως η κατάσταση στον Άρη. Γαλανός και Καλαϊτζίδης εκτοξεύουν εκατέρωθεν κατηγορίες με άξονα ένα περιστατικό που συνέβη την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της ΠΑΕ.

Μαχαιρώματα, κατηγορίες και μηνύσεις στον Άρη!
«Εμφύλιος» στον Άρη, καθώς μετά από την ισοπαλία της ομάδας με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων, ο Γιώργος Γαλανός και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης εξαπολύουν πολύ σοβαρές κατηγορίες εκατέρωθεν.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικό τμήματος ανακοίνωσε στον Έλληνα τεχνικό την διακοπή της συνεργασίας τους, με την ανακοίνωση του πρώτου να κάνει λόγο για πολύ θλιβερά γεγονότα την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα που, μάλιστα, μαίνεται κόντρα του Γαλανού με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Τάσο Οικονόμου, ακούστηκαν το πρωί της Δευτέρας απίστευτα πράγματα για τα γεγονότα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ειπώθηκε, λοιπόν, πως ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης επιτέθηκε με μαχαίρι στον Π. Κυμπριχτσή (τον 22χρονο ρεπόρτερ που την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ως προσθήκη στο τμήμα επικοινωνίας, αλλά όπως ο ίδιος σημείωνε θα ήταν ο συνδετικός κρίκος ποδοσφαιρικού τμήματος- διοίκησης) και πως ο τελευταίος έχει καταθέσει μήνυση κατά του προπονητή.

Βέβαια, ο Καλαϊτζίδης διέψευσε κατηγορηματικά τα περί μαχαιρωμάτων, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δέχθηκε λεκτική επίθεση, αλλά και χειροδικία από τον κ. Κυμπριχτσή. Μάλιστα, σημείωσε ότι ήδη έχει κινήσει τις νομικές διαδικασίες για συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή της προσωπικότητας του και πώς θα το τραβήξει μέχρι τέλους, ενώ θα αφορά όλους όσους είτε διαδίδουν ψέματα- κατά την άποψή του- είτε παρουσιάζουν ως γεγονότα πράγματα που ποτέ δεν συνέβησαν.

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Γαλανός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στον «Arena» ξεκαθάρισε πως ψάχνει για προπονητή στην Αθήνα και πως έπρεπε να λυθεί η συνεργασία του με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη από τα μέσα στης προηγούμενης βδομάδας.

«Έχω πει στον κ. Καλαϊτζίδη πως απολύεται. Δεν μπορώ να συνεχίσω την συνεργασία μου μαζί για πολλούς λόγους. Την περασμένη βδομάδα έγινε ένα σοβαρό περιστατικό. Από τότε έπρεπε να απολυθεί με αυτόφωρες διαδικασίες. Υπάρχουν ήδη προδικαστικές αποφάσεις και μηνυτήρια αναφορά, ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, αλλά για το καλό του Άρη δεν μιλήσαμε.

Δώσαμε εντολή να μην βγει τίποτα προς τα έξω, μόνο για το καλό του συλλόγου. Στον Ερασιτέχνη το γνώριζαν και βγήκαν να κάνουν ανακοίνωση. Προσωπικά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα το πει δημόσια. Πάντως όπως και να έχει εγώ ψάχνω για προπονητή στην Αθήνα.

Τι ρόλο παίζω ας επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος αν δεν μπορώ να πάρω αποφάσεις για το αγωνιστικό; Δεν υπάρχει Καλαϊτζίδης πλέον. Ψάχνουμε τον αντικαταστάτη του. Είμαι στην Αθήνα και θα είμαι όλη τη μέρα οπότε δεν μπορώ να συναντηθώ με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη
», ήταν τα λόγια του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ΑΕΚ τιμάει τη μνήμη του Μπάρλου!!

Τη μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους ηγέτες της ιστορίας της τιμάει η ΑΕΚ, στην ιστοσελίδα της οποίας υπάρχει μεγάλο αφιέρωμα για τον Λουκά Μπάρλο.

Η ΑΕΚ τιμάει τη μνήμη του Μπάρλου
Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα έφυγε από τη ζωή ο Λουκάς Μπάρλος, ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες στην ιστορία της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της «Ένωσης»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που η ΑΕΚ έχασε για πάντα έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες της ιστορίας της. Ο «πρόεδρος των έργων και των τίτλων» Λουκάς Μπάρλος έφυγε από τη ζωή στις 20 Οκτωβρίου του 1999, στα 79 του χρόνια, έχοντας κερδίσει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη των φίλων της ΑΕΚ για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο την υπηρέτησε από το 1974 έως και το 1981.

inner

Στα χέρια του η ΑΕΚ άλλαξε επίπεδο και έζησε ίσως την πιο λαμπρή περίοδο της ιστορίας της. Ανέλαβε την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη εποχή, την άνοιξη του 1974, και φέρνοντας σε αυτήν τους καλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές, μαζί με εξαιρετικούς προπονητές, την οδήγησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1976-77, στο νταμπλ του 1978 και στο Πρωτάθλημα του 1979.

inner

Την ίδια εποχή, ήταν ο εμπνευστής των έργων επέκτασης στο παλιό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με την κατασκευή της διώροφης εξέδρας, της περίφημης «σκεπαστής». Ηταν ένα έργο πρωτοποριακό για την εποχή του, καθώς μεγάλωσε τη χωρητικότητα του γηπέδου και το έκανε ακόμα πιο όμορφο και επιβλητικό. Παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία στους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ να βρουν για πάνω από δύο δεκαετίες το δικό τους «σπίτι», την εξέδρα που έγινε θρύλος και «μεγάλωσε» γενιές και γενιές φιλάθλων.

inner

Ο Λουκάς Μπάρλος ήταν γεννημένος το 1920 και ανήκε σε οικογένεια με καταγωγή από το Δίστομο Βοιωτίας και με μεγάλη παράδοση στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων βωξίτη στον Παρνασσό. Δεν είχε κάποια σχέση με την ΑΕΚ πριν ασχοληθεί μαζί της, όμως έγινε το μεγάλο πάθος της ζωής του και ξόδεψε εκατομμύρια για να φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ποδοσφαιρικής αγοράς αλλά και πολύ καλούς ξένους ποδοσφαιριστές: Αρδίζογλου, Δέδες, Σκρέκης, Βάγκνερ, Τσανλάιτερ, Μαύρος, Νικολούδης, Ιντζόγλου, Χρηστίδης, Μπάγεβιτς, Βιέρα, Δομάζος, Βλάντιτς και πολλοί άλλοι.

inner
Οι περισσότεροι από αυτούς δούλεψαν υπό τις οδηγίες του μεγάλου Ολλανδοτσέχου προπονητή Φράντισεκ Φάντρονκ, ο οποίος την τριετία 1974-77 έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας που άφησε εποχή. Τον διαδέχθηκε το 1978 ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στο νταμπλ του 1978.

inner

Ο Μπάρλος ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά τη σύστασή της το 1979. Έμεινε σε αυτή τη θέση για δύο χρόνια, οπότε και παραχώρησε τις μετοχές του στον επιχειρηματία Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του ήταν πάντα κοντά στην ΑΕΚ, η οποία απέτισε τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του ζητώντας από την ΟΥΕΦΑ να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και να φορέσουν οι παίκτες της μαύρα περιβραχιόνια στον αγώνα με την ΜΤΚ στη Βουδαπέστη, λίγες ώρες μετά τον θάνατό του στις 20 Οκτωβρίου 1999. Το σύνθημα «ΑΕΚ Μπάρλος σύλλογος μεγάλος» ακούστηκε και εκεί, όπως ακουγόταν για χρόνια στα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης τη δεκαετία του '70.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μου επιτέθηκε με χαρτοκόπτη»

aris
Απίστευτες καταστάσεις κατήγγειλε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Κυπριχτσής που είναι στο γραφείο Τύπου της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη. Όπως ανέφερε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων Δημήτρης Καλαϊτζίδης τον απείλησε με μαχαίρι και όχι μόνο.  Συγκεκριμένα είπε στον ARENA FM 89.4

«Ο κ.Καλαϊτζίδης μου επιτέθηκε μέσα στα γραφεία το μεσημέρι της Τετάρτης. Προσπάθησε να με γρονθοκοπήσει, αλλά απέφυγα το χτύπημά του και στη συνέχεια αφού είπε: “τώρα θα δεις”, τράβηξε αιχμηρό αντικείμενο, έναν αιχμηρό χαρτοκόπτη και κινήθηκε να με χτυπήσει στην κοιλιά. Ο φύλακας άγγελος μου με προστάτευσε και δεν τραυματίστηκα σοβαρά, παρά μόνο είχα αμυχές. Είμαι σοκαρισμένος».

Όπως αναφέρει έχει προχωρήσει  σε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, ενώ υπάρχει και ιατρική γνωμάτευση από το «Ιπποκράτειο»!
*Πηγή: arenafm.gr*

«Σε σωστό δρόμο ο Ηρακλής»

kalaitzidis
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Λάζαρος Καλαϊτζίδης.
Μίλησε για τον Ηρακλή, το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Παπαθανασάκη.
Για το πώς βλέπει τα πράγματα στον Ηρακλή τόνισε:
«Ο Ηρακλής είναι σε σωστό δρόμο. Έχει αλλάξει η κατάσταση στον Ηρακλή και όλοι γνωρίζουμε τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να είμαστε δίπλα στην ομάδα, όπως και οι φίλαθλοι που ήμουν στην Κατερίνη και δεν έκανε απολύτως, καμία φασαρία και χρειάζεται τον κόσμο του».
Για τις συζητήσεις που είχε με τον Παπαθανασάκη:
«Μίλησα μαζί του και έχει όραμα για τον Ηρακλή και δεν ήρθε για να φύγει. Ασχολείται με τα παιδικά τμήματα και πρέπει να τον στηρίξουμε». Το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι εκεί. Πρέπει να τον ενθαρρύνουμε και πρέπει να το δείχνουμε με τις πράξεις μας».
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου:
«Είναι δύσκολο και μην ξεγελιόμαστε. Είναι καλή ομάδα, έμπειροι ποδοσφαιριστές και πρέπει να κερδίσουμε για να έχει αξία η νίκη στην Κατερίνη. Δεν υποτιμούμαι κανέναν αντίπαλο και είναι καλή ομάδα. Γίνεται καλή δουλειά από τον Παπαδόπουλο και στο χέρι μας είναι να γίνει το Καυταντζόγλειο έδρα και να μην περνάει κανείς».
Τέλος κατέληξε:
«Σίγουρα είναι η αρχή. Το θέμα είναι να πάρεις τα αποτελέσματα κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Γι’ αυτό λέμε πάρε τα θετικά αποτελέσματα από την αρχή και η συνέχεια θα είναι καλύτερη».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ή εγώ ή αυτοί»

galanos_aris_0
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Άρη, Γιώργος Γαλανός.
Μίλησε για τον Καλαϊτζίδη, αλλά και τον Ερασιτέχνη.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4:
Αρχικά ο κ. Γιώργος Γαλανός τόνισε:
«Μιλάμε για μια παρωδία. Διαδραματίστηκε ένα γεγονός την Τετάρτη στα γραφεία της ομάδας με τον κ. Καλαϊτζίδη και θα έπρεπε επιτόπου με αυτόφωρες διαδικασίες να φύγει και όλοι προσπαθήσαμε να μην βγει τίποτα προς τα έξω για να μην επηρεαστεί η ομάδα. Ο Ερασιτέχνης τα γνωρίζει αυτά και συνέχισε και έβγαλε και ανακοίνωση. Επίσης ένα μήνα μαλώνουμε για το ποιος είναι ο ρόλος του καθενός και μία μέρα βγαίνει από τον ΑΣ ότι ο Καλαϊτζίδης είναι μάνατζερ. Ο κ. Οικονόμου ο οποίος είναι προσωρινός έχει άποψη και λέει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα».
Για το τι ακριβώς συνέβη απάντησε:
«Ας βγουν κάποιοι άλλοι και ας το αναφέρουν. Πάντως είναι πολύ σοβαρό και εγώ εμπλέκομαι μόνο και μόνο για να μην βγουν προς τα έξω αυτά και να αγωνίζεται η ομάδα χωρίς άγχος».
Για το αν θα μείνει ο Καλαϊτζίδης είπε:
«Εγώ είπα πως ο κ. Καλαϊτζίδης τελείωσε, ο Ερασιτέχνης λέει πως θα μείνει. Βγήκε ο Ερασιτέχνης και λέει πως είναι μάνατζερ. Αναφέρθηκαν στον ποδοσφαιρικό τμήμα και δεν με πήραν τηλέφωνο για να μου μιλήσουν και μου λένε ποιον θα κρατήσω; Μήπως τα έχουν κάνει πλακάκια για άλλο συμφέρον; Γωνιακό μαγαζί είναι ο Άρης».
Για τη συζήτηση με τον κ. Καλαϊτζίδη:
«Ήταν εντελώς διπλωματική. Μου είπε πως είμαστε συνεργάτες και του λέω πως εμένα δεν με ενδιαφέρει τι λες, τελείωσες. Πάντως έχω έτοιμο τον υπηρεσιακό προπονητή και τον έχω σταντ μπάι».
Για το ότι τον κάλεσαν από τον Ερασιτέχνη απάντησε:
«Πρώτον δεν με κάλεσε κανείς από τον Ερασιτέχνη και δεύτερον και να με καλέσουν δεν πρόκειται να πάω στους άνεργους. Ο άνεργος που μπήκε εκεί υπηρεσιακός και είναι τυχεροί που είμαι στην Αθήνα. Υπάρχουν μπερδέματα και προσπαθούμε να τα βάλουμε από κάτω για το καλό του Άρη. Αυτοί όμως που τα μπέρδεψαν, ας κάτσουν να τα ξεμπερδέψουν».
Στη συνέχεια ο κ. Γαλανός προσέθεσε:
«Αν πουν ότι ο Καλαϊτζίδης μένει, εγώ αποχωρώ».
Για το ισόπαλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής:
«Η ομάδα που παίζαμε χθες είχε μπάτζετ 69 χιλιάδες ευρώ. Τρομοκρατία στον Άρη και ο νοών νοείτω».
Για τα χρήματα που έχει βάλει στον Άρη:
«Υπάρχει ένα υπόλοιπο και αυτές είναι οφειλές των προηγούμενων ετών και ο ένας ο λόγος που έμειναν είναι πως κάποια πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα οικονομικά και γι’ αυτό έμεινε το ποσό από την προηγούμενη διοίκηση. Το βιβλιαράκι υπάρχει και όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να το δει».
Για το αν υπάρχει μέλλον, αλλά και ηρεμία στον Άρη:
«Άλλο το μέλλον και άλλο η ηρεμία. Πάντα θα υπάρχουν οι κόντρες και ο Άρης δεν πεθαίνει ποτέ κανείς δεν θα τη γλυτώσει. Όποιος έκανε την βλακεία θα πληρώσει. Εγώ θα είμαι; Κάποιος άλλος θα είναι; Πάντως κανείς δεν την γλυτώνει».
Για τα χρήματα της Nova και για το αν υπάρχει σχέδιο κατά του:
«Υπάρχει ήδη. Είδαν τα χρήματα της Nova τα οποία είναι 200.000 ευρώ. Στο προσύμφωνο που πήρα υπήρχε όρος ότι αν φύγουν δεν θα ισχύει η συμφωνία και έλεγαν μην παραιτηθείς εσύ, ούτε και εσύ. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται».
*Πηγή: arenafm.gr*

Θα χαμογελούσε και ο θείος Λουκάς…!


Ενθουσιασμός στην ΑΕΚ όχι τόσο για τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, όσο για τη λαοθάλασσα στο ΟΑΚΑ που θα συγκινούσε και τον Λουκά Μπάρλο, που σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια έφυγε από τη ζωή.

Θα χαμογελούσε και ο θείος Λουκάς…
Παρότι για ένα ημίχρονο προβλημάτισε και τελικά δυσκολεύτηκε πολύ, η ΑΕΚ έκανε το 2/2 στη Football League νικώντας με 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η «Ένωση» μπήκε με το δεξί στην κατηγορία έχοντας κερδίσει ήδη δύο από τους πιο δυνατούς αντιπάλους στον πρώτο όμιλο και δείχνει ικανή να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο αποδίδοντας καλύτερο ποδόσφαιρο, αρχής γενομένης από τον αγώνα της προσεχούς Παρασκευής με τα Χανιά στην Κρήτη.

Αυτό όμως που προκαλεί ενθουσιασμό στις τάξεις της ΑΕΚ και δείχνει τη δυναμική της, που ξεφεύγει πάρα πολύ από τα δεδομένα της κατηγορίας που αγωνίζεται, είναι η παρουσία του κόσμου της. Περισσότεροι από 20.000, πιθανώς και κοντά στους 30.000, φίλοι της «Ένωσης» δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα υποστηρίζοντας την ομάδα τους από την αρχή μέχρι το τέλος ακόμη κι όταν το ματς φάνηκε να… στραβώνει.

Η ΑΕΚ είναι σε καλό δρόμο, σε στιβαρά χέρια και ενωμένη. Και ο συνδυασμός δυναμικής και υγείας που βγάζει σίγουρα θα κάνει τον Λουκά Μπάρλο να χαμογελά από ψηλά. Τον άνθρωπο που σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια έφυγε από τη ζωή, που αφιέρωσε στην αγαπημένη του ομάδα.

Παρότι δεν ήταν… εκ γενετής φίλος της ΑΕΚ, αλλά του Άρη, αγάπησε το «Δικέφαλο Αετό» περισσότερο από οποιονδήποτε και οτιδήποτε, πρόσφερε ανυπολόγιστες υπηρεσίες από το 1974 μέχρι το 1981 κι έφτασε να καταστραφεί οικονομικά υποθηκεύοντας την περιουσία του για χάρη της ομάδας. «Δεν ήθελα να πάρω από την ΑΕΚ, μόνο να δώσω ήθελα.
Δεν είμαι επενδυτής εγώ και μάλλον δεν έχω θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο», συνήθιζε να λέει και ουδέποτε μετάνιωσε που έδωσε όλο του το «είναι» για την ΑΕΚ. «Ευχαριστώ τον Θεό για τις στιγμές που μου χάρισε στην ΑΕΚ. Αυτή η ομάδα είναι ό,τι σημαντικότερο είχα στην ζωή μου», τόνιζε.

inner

Είχε αναλάβει τα ηνία του συλλόγου το Σεπτέμβριο του 1974, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα, αφού μετά το πρωτάθλημα του 1971 η «Ένωση» είχε τερματίσει τρίτη και δύο φορές πέμπτη με μεγάλα ονόματα της ομάδας να αποχωρούν ή να αποσύρονται. Όμως με κινήσεις όπως την πρόσληψη του Φράντισεκ Φάντροκ και την απόκτηση του Θωμά Μαύρου ήρθαν γρήγορα οι ένδοξες μέρες. Τη σεζόν 1976/77 η ομάδα έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, το 1978 κατέκτησε το νταμπλ υπό την καθοδήγηση του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, ενώ το 1979 πήρε ξανά το πρωτάθλημα με τον Φέρεντς Πούσκας στον πάγκο και τον Μίμη Δομάζο «στρατηγό» στο γήπεδο.

Ο «θείος Λουκάς», όπως αγάπησαν να τον λένε οι φίλοι της ομάδας, πιστώνεται την κατασκευή της «σκεπαστής» εξέδρας στο πάλαι ποτέ Νίκος Γκούμας, τη δημιουργία του κλειστού γηπέδου μπάσκετ παραπλεύρως, αλλά και τη δημιουργία των ακαδημιών που ανέδειξαν σπουδαίους παίκτες όπως οι Στέλιος Μανωλάς, Βαγγέλης Βλάχος και Σπύρος Οικονομόπουλος. Το 1981 αποφάσισε να αποχωρήσει αδυνατώντας να προσφέρει άλλο στο αδηφάγο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η σύγκριση με τους διαδόχους του ήταν… άδικη για τους τελευταίους, αφού πρόσφεραν στην ΑΕΚ μόνο ένα Κύπελλο (1983) από το 1981 μέχρι το 1988. Στις 20 Οκτωβρίου του 1999, λίγο πριν κλείσει τα 80 του χρόνια, ο καρκίνος του πνεύμονα τον νίκησε, αλλά σίγουρα εικόνες σαν και τις χθεσινές στο ΟΑΚΑ θα φωτίζουν την κιτρινόμαυρη ψυχή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα ανοιχτά για Μάντζιο!!

Βαρύ είναι το κλίμα στον Πανθρακικό, μετά την ήττα από τη Νίκη Βόλου, και μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Άκης Μάντζιος με τη διοίκηση του συλλόγου θα ξεκαθαριστεί το μέλλον της συνεργασίας τους.

Όλα ανοιχτά για Μάντζιο
Η νέα ήττα του Πανθρακικού, αυτή τη φορά από την ουραγό Νίκη Βόλου, σε συνδυασμό με την εικόνα της ομάδας στο προχθεσινό παιχνίδι προβληματίζει άπαντες στον ακριτικό σύλλογο.

Μάλιστα, κάποιοι εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται άμεσα να τεθεί θέμα απομάκρυνσης του Άκη Μάντζιο, αν και αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τα λεγόμενα των διοικούντων την ΠΑΕ.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου αναμένεται να συναντηθούν σήμερα με τον 44χρονο προπονητή, ώστε να συζητηθούν τα αίτια αυτής της νέας ήττας και κακής εμφάνισης.

Σύμφωνα με το «Goal», σε αυτή τη συνάντηση θα ξεκαθαρίσει αν τελικά οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κυανέρυθρη» η προϊστορία με ΠΑΣ!

Με το παιχνίδι Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώνεται σήμερα η 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με την προϊστορία να είναι με το μέρος των «κυανέρυθρων».

«Κυανέρυθρη» η προϊστορία με ΠΑΣ
Με σύμμαχο την παράδοση θα υποδεχθεί απόψε ο Πανιώνιος τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνης, στο τελευταίο παιχνίδι για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Συγκεκριμένα, οι «κυανέρυθροι» - σε όποια κατηγορία και αν έχουν παίξει οι δύο ομάδες – έχουν χάσει μόλις μία φορά από τους Ηπειρώτες στη Σμύρνη.

Αυτή ήταν τη σεζόν 2012/13, όταν ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε στον πάγκο του τον Γιάννη Χριστόπουλο και η ομάδα του είχε επικρατήσει με σκορ 1-0.

Από εκεί και πέρα, οι Νεοσμυρνιώτες μετρούν 14 νίκες και 6 ισοπαλίες εκ των οποίων οι πέντε ήταν 0-0!

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Οκτωβρίου

Νίκη Βόλου – Πανθρακικός 1-0

Άργησε, αλλά έδειξε πως υπάρχει... ζωή! Στο ντεμπούτο του Τζαναβάρα, η Νίκη Βόλου πήρε πολύτιμη (την πρώτη) νίκη επί του κακού Πανθρακικού, με σκορ 1-0, και ξεκόλλησε απ’ τον πάτο της Σούπερ Λίγκας!

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 1-1

Ματσάρα και μοιρασιά στην Τρίπολη (1-1). Ο Αστέρας άργησε να ξυπνήσει -είχε δοκάρι στο 90+3'- και είδε τον Παναιτωλικό να του βάζει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν μπλόκο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Εργοτέλης – Ολυμπιακός 2-3

Στην Κρήτη ο πιστολέρο Κώστας Μήτρογλου ένιωσε σαν στο σπίτι του! Με δύο μπαλωθιές, η σημαντικότερη στο 90', έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη 3-2 επί του Εργοτέλη, η πρώτη φέτος μακριά από το Καραϊσκάκη.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-2

Όχι μόνο δεν βρήκε φάρμακο για τις ασθένειές του ο Παναθηναϊκός, αλλά πετώντας ξανά στα σκουπίδια ένα ημίχρονο, γνώρισε το φαρμακερό δάγκωμα του ΟΦΗ που νίκησε 2-1 μέσα στη Λεωφόρο με γκολ στο 94’.

Καλλονή – Κέρκυρα 1-0

Η Καλλονή έπαιξε με δέκα παίκτες από τα μέσα του δεύτερου μέρους κόντρα στην Κέρκυρα, λόγω αποβολής του Καλτσά, αλλά δεν οπισθοχώρησε και πήρε παλικαρίσια νίκη (1-0), χάρη σε γκολ του Αντέγιο (66’).

Βέροια – Λεβαδειακός 2-1

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μια «βασίλισσα» (Βέροια) βγαλμένη από τα παραμύθια, φόρεσε το… στέμμα της και νικώντας με 2-1 τον Λεβαδειακό, φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας.

Πλατανιάς – Ξάνθη 1-0

Μετά την επιστροφή, ήρθε η ώρα του να σώσει τον Πλατανιά. Ο Θωμάς Ναζλίδης «χόρεψε» την Ξάνθη, κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα χαρίζοντας στους Χανιώτες την πρώτη νίκη (1-0) στα Περιβόλια.

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-1

Δεν αφήνει την κορυφή ο… κόσμος να χαλάσει! Ο ΠΑΟΚ συνέχισε από ‘κει που σταμάτησε πριν τη διακοπή και επικρατώντας 2-1 του Ατρόμητου, απολαμβάνει ξανά την πρώτη θέση! Γκέλα της χρονιάς ο Τσέναμο.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα (19:30, NS1)
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονη (15:00, NS3)
Λεβαδειακός-Πανιώνιος (17:15, NS1)
Ατρόμητος-Εργοτέλης (19:30, NS2)

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης (15:00, NS2)
Πλατανιάς-Κέρκυρα (17:15, NS4)
ΠΑΟΚ-Βέροια (17:15, NS2)
Παναιτωλικός-Πανθρακικός (17:15, NS7)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30, NS1)
Skoda Ξάνθη-Νίκη Βόλου (19:30, NS3)*Πηγή: sport-fm.gr*

Από τα… τάρταρα στον Γολγοθά!

Προβληματισμός στον Παναθηναϊκό για τη νέα κακή εμφάνιση και την ήττα από τον ΟΦΗ. Τι είπε ο Αναστασίου στους παίκτες. Αγωνιστικός Γολγοθάς πέντε αγώνων εν όψει για τους «πράσινους».

Από τα… τάρταρα στον Γολγοθά
Απογοήτευσε και προβλημάτισε με την εικόνα του ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο. Η διακοπή του πρωταθλήματος αποδείχτηκε πως δεν βελτίωσε την εικόνα των «πράσινων» που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και πέταξαν άλλους τρεις βαθμούς.

Ο προβληματισμός είναι έντονος στις τάξεις της ομάδας, αφού πέρα από την κακή αγωνιστική εικόνα, το μεγάλο παράπονο του κόσμου είναι πως η ομάδα δεν βγάζει ψυχή και χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό και μετά το τέλος του ματς περίπου 100 οπαδοί απαίτησαν από τους ποδοσφαιριστές να συνέλθουν γρήγορα, ενώ εξέφρασαν παράπονα για την εικόνα της ομάδας και στον Νίκο Νταμπίζα.

«Αδικείτε τους εαυτούς σας με τα λάθη που κάνετε. Χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε», είπε στους παίκτες του ο Γιάννης Αναστασίου, που είχε συζήτηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και με τους Φύσσα, Νταμπίζα και Σαραβάκο αναζητώντας το τι φταίει για το κακό πρόσωπο του «τριφυλλιού».

Και τώρα… Γολγοθάς

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να συνεχίσει και να βελτιωθεί… χθες. Δεν το απαιτεί απλώς ο κόσμος του, αλλά και το ιδιαίτερα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα, καθώς έπεται μια πεντάδα πολύ δύσκολων αγώνων, που θα κρίνει πολλά. Ίσως και πολλούς…

Την προσεχή Πέμπτη οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στην Ολλανδία την (πρωτοπόρο του ολλανδικού πρωταθλήματος και φορμαρισμένη) Αϊντχόφεν για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ακολουθεί την Κυριακή το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», εν συνεχεία οι αγώνες με Ατρόμητο (2/11) και Αϊντχόφεν (6/11) στη Λεωφόρο και τέλος το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (9/11).

Ο Γιάννης Αναστασίου, που δεν υπολογίζει στον Μάρκους Μπεργκ τουλάχιστον για τα 2-3 πρώτα παιχνίδια της σειράς (θα είναι μεγάλη έκπληξη αν βρεθεί στην αποστολή) είναι δεδομένο και φυσικό να προχωρήσει σε rotation, αφού δεν είναι δυνατό να βγει με τους ίδιους παίκτες το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε 20 μέρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κρατάει την πρωτιά, βλέπει Europa!!

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ για τη πέμπτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στον Ατρόμητο και πλέον στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο βλέπουν το ματς με τη Φιορεντίνα.

Κρατάει την πρωτιά, βλέπει Europa
Χαρακτήρα πρωταθλητισμού επέδειξε ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο, τον οποίο νίκησε με σκορ 2-1 στην Τούμπα. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος παρουσιάζεται αλλαγμένος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο και δείχνει διατιθέμενος να παλέψει για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

«Φέτος έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στο γήπεδο και έχουμε αποκτήσει ταυτότητα», τόνισε ο Σαλπιγγίδης μετά το τέλος του αγώνα και έδωσε το σύνθημα για την προσεχή αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League: «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την βαθμολογία. Χαίρομαι για τη Βέροια. Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο την Φιορεντίνα».

Οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχθούν την ιταλική ομάδα, η οποία έχασε χθες το μεσημέρι από τη Λάτσιο, και έχει ως στόχο να εξασφαλίσει όσο πιο νωρίς γίνεται την πρωτιά στον 11ο όμιλο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον τώρα στον ΠΑΟΚ είναι η κατάσταση του Στέφανου Αθανασιάδη, ο οποίος– αν και αισθανόταν καλύτερα – ένιωθε και προχθές κάποιες ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όσον αφορά τώρα τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, δεν έχει δοθεί έκταση στο πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε την Παρασκευή και πιθανότατα και εκείνος θα είναι στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη.

Σήμερα, επίσης, θα κριθεί και η κατάσταση του Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος αισθανόταν ενοχλήσεις στο πόδι και αποφασίστηκε να μην παίξει στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο, με το ιατρικό επιτελείο να παρουσιάζεται καθησυχαστικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Κάρακτερ η ΑΕΚ!!

Έτοιμη να αποκτήσει τον Ντέρικ Κάρακτερ αντικαθιστώντας τον Βέρνον Γκούντριτζ, που δεν ικανοποίησε, για τη θέση του σέντερ είναι η ΑΕΚ. Ποιο το προφίλ του άλλοτε ψηλού των Λέικερς.

Κοντά σε Κάρακτερ η ΑΕΚ
Μια σημαντική προσθήκη είναι έτοιμη να κάνει η ΑΕΚ. Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ντέρικ Κάρακτερ, του 26χρονου Αμερικανού σέντερ (2,06μ.) με το πλούσιο βιογραφικό. Στην «Ένωση» φαίνεται πως είναι ειλημμένη η απόφαση αντικατάστασης του Βέρνον Γκούντριτζ που δεν ικανοποίησε, ενώ επισφαλής είναι και η θέση του Γκάρετ Ουίλιαμσον.

Ο Κάρακτερ το 2010 επελέγη στο νούμερο 58 του ντραφτ από τους Λέικερς και την πρώτη του χρονιά έπαιξε σε 41 ματς έχοντας 2 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 5,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Στη συνέχεια πέρασε από ομάδες του NBDL, ενώ έπαιξε στο Πουέρτο Ρίκο, στο Ισραήλ, την Πολωνία και τη Λιθουανία, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Φλαμένγκο με την οποία κατέκτησε προ ημερών το Διηπειρωτικό Κύπελλο απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Άνω κάτω ο Άρης!!

Η χθεσινή ισοπαλία του Άρη με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων έφερε την αντίδραση του Γαλανού, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του Καλαϊτζίδη και ο ΑΣ δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Άρχισε ήδη η προπονητολογία.

Άνω κάτω ο Άρης!
Η μία εξέλιξη διαδέχεται την άλλη στον Άρη, ύστερα από τη χθεσινή ισοπαλία των «κίτρινων» με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων (0-0).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Γαλανός συναντήθηκε με τον Δημήτρη Καλαιτζίδη και του ζήτησε να παραιτηθεί, προκαλώντας την αντίδραση του Ερασιτέχνη που είναι εκείνος που παίρνει (από τον νόμο) τέτοιου είδους αποφάσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα).

Από την πλευρά τους, στον ΑΣ παρουσιάζονται ξεκάθαροι, τονίζοντας ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα προπονητή. Δεν μπορεί ο κ. Γαλανός και κανένας από τους ανθρώπους των τμημάτων που τα διαχειρίζονται να διώξει τον προπονητή. Δεν μπορεί ο έφορος ενός τμήματος να απολύσει».

Εντός της ημέρας θα υπάρξει συνάντηση της Διοίκησης του Ερασιτέχνη με τον κ. Γαλανό, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για όλα όσα έχουν συμβεί από χθες το απόγευμα στον Άρη.

Την ίδια ώρα, ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας παρουσιάζεται έτοιμος να ταξιδέψει με προορισμό την Αθήνα, όπου θα έχει σειρά επαφών για τον νέο προπονητή, εφόσον τελικά απομακρυνθεί ο Καλαϊτζίδης. Μεταξύ των υποψήφιων τεχνικών είναι ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Σάκης Τσιώλης και ο Αλέκος Βοσνιάδης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Χατ-τρικ ο Μπλάνκο!! (video)

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο «οργίασε» στη νίκη της Μπαρσελόνα από την Ελ Σαλβαδόρ του Ισημερινού με χατ-τρικ.

Χατ-τρικ ο Μπλάνκο (video)
Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο άλλοτε επιθετικός της ΑΕΚ πέτυχε χατ-τρικ οδηγώντας την Μπαρσελόνα σε εκτός έδρας θρίαμβο με 4-1 επί της Ελ Σαλβαδόρ για το πρωτάθλημα του Ισημερινού.

Ο «Ζορό» πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ και το τέταρτο της ομάδας του, με το δεύτερο τέρμα να ξεχωρίζει σε ομορφιά. Πλέον μετρά επτά γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές με τη νέα του ομάδα.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Το αποκαλυπτικό post της κόρης του Μαρκόπουλου!!

Η κόρη του Σούλη Μαρκόπουλου, Νάνσι, ξέσπασε μέσω Facebook για όσους οπαδούς του ΠΑΟΚ έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον πατέρα της προδότη μετά τις φήμες περί συμφωνίας του Ολυμπιακού.

Το αποκαλυπτικό post της κόρης του Μαρκόπουλου
Ξέσπασε η κόρη του Σούλη Μαρκόπουλου, Νάνσι, για τα όσα έσπευσαν κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ να πουν για τον πατέρα της μετά τις φήμες περί συμφωνίας με τον Ολυμπιακό. Μίλησε για την αφοσίωση του πατέρα της στο «Δικέφαλο του Βορρά» και πρόσθεσε με νόημα «…αν ο έχει δεχθεί πρόταση από τον Ολυμπιακό και αποφασίσει να πάει νομίζω πως έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει», αν και μετά τις τελευταίες εξελίξεις όλα δείχνουν πως παραμένει στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η δημοσίευση της κόρης του Σούλη Μαρκόπουλου:

«Πραγματικά στα 28 μου και έχοντας μεγαλώσει σε μια τέτοια αθλητική οικογένεια μου φαίνεται αστείο όλο αυτό που γίνεται. Υπάρχουν εκεί έξω "άνθρωποι" ΠΑΟΚτσήδες που τολμούν πριν καν επιβεβαιωθεί κάτι να χαρακτηρίσουν αυτόν τον άνθρωπο με όλα αυτά τα στολίδια. Έχω να σας πω λοιπόν ότι αυτός ο άνθρωπος από την ημέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου είναι με ένα μπλοκάκι και ζωγραφίζει συστήματα 20ωρες το 24ωρο. Ποτέ σχεδόν δεν έχουμε κάνει διακοπές όλοι μαζί γιατί έχει προετοιμασία με την ομάδα και όσες μέρες του μένουν είναι στα τηλέφωνα για να βρει παίκτες για τη νέα σεζόν. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια και έχει γνωρίσει την απόρριψη και τη στεναχώρια από πολλές ομάδες. Τίποτα δε του έχει δοθεί απλόχερα. Κανείς δε μπορεί να ξέρει αν και πόσο στεναχωριέται όταν χάνει η ομάδα του. Για πόσα ατέλειωτα βράδια που δεν μιλάει σε άνθρωπο απ τη στεναχώρια του. Για το πόσο έχει πονέσει να χτίσει τον ΠΑΟΚ και κάτω από ποιες συνθήκες. Για το αν έχει πληρωθεί ή όχι.... Κανείς δεν ξέρει. Όλοι απλά τρέξατε να χαρακτηρίσετε έναν άνθρωπο που σας βγάζει τρίτο τόσα χρόνια με όσους πόρους έχει στη διάθεση σας "Προδότη". Όχι δε το δέχομαι. Έχω ακούσει εσείς οι ίδιοι να τον βρίζετε στο γήπεδο και δεν έχω γυρίσει το κεφάλι μου. Αλλά σ' αυτό αντιδρώ. Προδότης ο Σούλης Μαρκόπουλος για τον ΠΑΟΚ;;;;;;;;

Αρκετά. Αν ο πατέρας μου έχει δεχθεί πρόταση από τον Ολυμπιακό στα 63 του χρόνια και αποφασίσει να πάει νομίζω πως έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Και αν εσείς όπως λέτε αγαπάτε τον πατέρα μου και τον έχετε ίνδαλμα θα έπρεπε να υποστηρίξετε έναν "Παοκτσή" προπονητή που έχει μια τέτοια ευκαιρία και πρόταση. Αυτά. Από κει και πέρα μακάρι όλοι εσείς που γράφετε περί προδοσίας και ότι ο πατέρας μου είναι φιλοχρήματος να στηρίζετε τόσο ενεργά το μπάσκετ του ΠΑΟΚ όπως κάνει η οικογένεια μου τόσα χρόνια
».

Άρεσε ξανά ο Παπανικολάου!! (video)

Μια ακόμη καλή εμφάνιση έκανε ο Κώστας Παπανικολάου με τους Ρόκετς στη φιλική νίκη επί των Ουόριορς. Δείτε δύο όμορφες φάσεις του «Παπ» και τι έγινε στα άλλα φιλικά.

Άρεσε ξανά ο Παπανικολάου (video)
Ο Κώστας Παπανικολάου κερδίζει μέρα με τη μέρα την εμπιστοσύνη του τεχνικού τιμ των Ρόκετς, αλλά και των φίλων της ομάδας. Στη φιλική νίκη με 90-83 επί των Ουόριορς στο Ιντάλγκο του Τέξας, ο 24χρονος φόργουορντ είχε και πάλι καλή παρουσία.

Τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους (2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο χωρίς κανένα λάθος σε 23 λεπτά. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ 11 πόντους και 8 ριμπάουντ είχε ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο Τζάστιν Χόλιντεϊ με 18 πόντους ξεχώρισε από τους «πολεμιστές», που έπαιξαν χωρίς τους Στίβεν Κάρι και Κλέι Τόμπσον.

Δείτε δύο όμορφες φάσεις του «Παπ»:







Στα υπόλοιπα φιλικά, οι Σέλτικς επικράτησαν 95-90 των Νετς στο Μπρούκλιν στο πρώτο «πειραματικού» χαρακτήρα ματς 44 λεπτών, με τέσσερα… εντεκάλεπτα. Ο Τζάρεντ Σάλιντζερ με 21 και ο Μπράντον Μπας με 16 πόντους ξεχώρισαν από τους νικητές, ενώ Τζάρετ Τζακ και Τζερόμ Τζόρνταν είχαν από 17 για τους γηπεδούχους. Οι Λέικερς νίκησαν 98-91 τους Τζαζ με 26 πόντους του Κόμπι Μπράιαντ και 19 του Κάρλος Μπούζερ. Οι Τίμπεργουλβς συνέτριψαν 112-94 τη Θάντερ στην Οκλαχόμα με 19 πόντους του Μο Ουίλιαμς, ενώ οι Μπουλς νίκησαν τους Μπόμπκατς 101-96 με 26 πόντους του Κερκ Χάινριχ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι έγινε με τον Παπαδόπουλο!

Πειθαρχικό παράπτωμα φαίνεται πως ήταν ο λόγος για τον οποίο έμεινε εκτός αποστολής ο Δημήτρης Παπαδόπουλος από το χθεσινό ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Πώς το σχολίασε ο Αναστασιάδης.

Τι έγινε με τον Παπαδόπουλο
Από την πρώτη στιγμή που ξεκαθάρισε ότι ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν μπορεί να αγωνιστεί στο χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν το μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει τον 26χρονο επιθετικό στην κορυφή της «ασπρόμαυρης» επίθεσης.

Ωστόσο, ο Άγγελος Αναστασιάδης αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον έμπειρο φορ. Όπως γράφει η SportDay, ο «Παπ» είχε φραστικό επεισόδιο με συμπαίκτη του στην προπόνηση της Παρασκευής και το… πλήρωσε, χωρίς να δοθεί μεγαλύτερη έκταση στο θέμα.

Αν και ο 61χρονος προπονητής υποστήριξε ότι ο παίκτης έχασε τέσσερις προπονήσεις, ο Παπαδόπουλος είχε ξεπεράσει πλήρως το μικροπρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε κανονικά στη διάθεσή του.

Εν τω μεταξύ, ο Ρόμπερτ Μακ προτιμήθηκε να προφυλαχθεί στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα, αφού δέχθηκε μια κλοτσιά και στην ανάπαυλα το συζήτησε με τον προπονητή και τον γιατρό, αποφασίζοντας να μην παίξει άλλο. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός, αποχωρώντας από την Τούμπα, υποστήριξε ότι πονάει πολύ, αλλά δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.

*** Μπορεί το ζήτημα των χρεών του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο να μην έχει βρει κάποια συγκεκριμένη και ψηφισμένη φόρμουλα προκειμένου ο Ιβάν Σαββίδης να τα πληρώσει και να... τελειώνει (κάτι που θα αφορά κι άλλες εταιρείες όπως και φυσικά πρόσωπα), όμως σήμερα είναι προγραμματισμένη (στις 12:00, στην Τούμπα) η Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, με πρώτο θέμα συζήτησης - στην ημερήσια διάταξη - την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει στον ΠΑΟΚ ο Μαρκόπουλος!

«Μπλόκο» στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να προσλάβει τον Σούλη Μαρκόπουλο. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αρνήθηκε να επιτρέψει στον προπονητή να λύσει το συμβόλαιό του και ο ίδιος δεν θέλησε να παραιτηθεί.

Συνεχίζει στον ΠΑΟΚ ο Μαρκόπουλος
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο 65χρονος προπονητής συζήτησε και φέρεται να συμφώνησε αρχικά με τον Ολυμπιακό μετά την ήττα του από τη Νέα Κηφισιά (ταξίδεψε στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής για το λόγο αυτό και επέστρεψε αργότερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη), αλλά υπό την προϋπόθεση να λυθεί «ειρηνικά» το συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αν κι αρχικά φαινόταν δεδομένο πως ο Σούλης Μαρκόπουλος θα αναλάμβανε τα ηνία του Ολυμπιακού, η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μπλόκαρε τη μετακίνηση (λόγω και της στάσης του κόσμου), ενώ και ο ίδιος ο κόουτς δεν επέμεινε στο να αποχωρήσει παρατώντας το πρότζεκτ που ανέλαβε υπογράφοντας προ λίγων μηνών πενταετές συμβόλαιο. «Εγώ προδότης δεν γίνομαι», φέρεται να είπε ο πολύπειρος κόουτς.

Έτσι το θέμα κλείνει, κατά τα φαινόμενα, οριστικά, θετικά για τον ΠΑΟΚ και αρνητικά για τον Ολυμπιακό που φαίνεται πως θα επιμείνει στην αναζήτηση άλλου προπονητή, αφού ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι ο τρίτος προπονητής που προσεγγίζει η ΚΑΕ μετά τους Τζόρτζεβιτς και Κολέ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μίτσελ: «Κάνουμε πολλά εύκολα λάθη»

Την προσοχή τους στον μεθαυριανό αγώνα με τη Γιουβέντους στρέφουν στον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ να παρουσιάζεται προβληματισμένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Μίτσελ: «Κάνουμε πολλά εύκολα λάθη»
Καθόλου ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, παρά τη νίκη με σκορ 3-2 στο Παγκρήτιο, δεν ήταν ο Μίτσελ.

Ο εκνευρισμός του Ισπανού τεχνικού ήταν εμφανής, ιδιαίτερα όταν ο Ντουρμάζ έκανε τακουνάκι και έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και οι Κρητικοί έβγαλαν ξανά αντεπίθεση με περισσότερους παίκτες.

Σε αυτό στάθηκε και ο 51χρονος προπονητής μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Ηράκλειο. Φανερά ενοχλημένος, αλλά όχι έξαλλος, ο Μίτσελ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

«Δεν γίνεται να μην προστατεύουμε την άμυνά μας», τόνισε αρχικά ο Ισπανός και στη συνέχεια στάθηκε στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του: «Κάνουμε πολλά εύκολα λάθη όταν έχουμε την μπάλα. Στο δεύτερο γκολ ήταν τρεις αντίπαλοι με δύο δικούς μας».

Στη χθεσινή προπόνηση ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν μίλησε στους ποδοσφαιριστές, αλλά συζήτησε για αρκετή ώρα με τον βοηθό του, Ράφαελ Αλκόρτα. Πλέον οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα με τη Γιουβέντους, όπου οφείλουν να παρουσιάσουν ανάλογο πρόσωπο με το παιχνίδι της πρεμιέρας του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Σιόβας ανεβάζει ρυθμό, αλλά δύσκολα θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με τους πρωταθλητές Ιταλίας και προετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά του, ο Χόρχε Μπενίτες παραμένει αμφίβολος για το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Γιουβέντους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

MLS: Ισοπαλία και... επαναληπτικός για την πρώτη θέση!! (videos)

Στο 2-2 έμειναν οι Λος Άντζελες Γκάλαξι και οι Σιάτλ Σάουντερς, που διεκδικούν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του MLS.
Μάλιστα, παρέμειναν ισόβαθμες στην κορυφή της κατάταξης της βορειοαμερικανικής λίγκας, αλλά θα συναντηθούν ξανά το επόμενο Σάββατο (25/10, 20.30) στο γήπεδο των Σάουντερς, όπου θα κριθεί η πρωτιά. Στην προκειμένη, οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» προηγήθηκαν με 2-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ισοφαρίστηκαν όμως με γκολ των Κλιντ Ντέμπσι και Λαμάρ Νιγκλ. Νωρίτερα, οι Κολόμπους Κρου πήραν 3-1 στην έδρα των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς χάρη σε δύο γκολ του Άαρον Σόνφελντ και προσέγγισαν την τρίτη θέση της Ανατολής. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα…
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς - Κολόμπους Κρου 1-3 (58’ Λόιντ Σαμ - 17’ Άαρον Σόνφελντ, 34’ Έθαν Φίνλεϊ, 80’ Άαρον Σόνφλεντ)
Λος Άντζελες Γκάλαξι - Σιάτλ Σάουντερς 2-2 (45’ Μπάτζιο Χούσιντιτς, 50’ Μαρσέλο Σάρβας, 88’ ΚΟΚ. Ομάρ Γκονζάλεζ - 69’΄Κλιντ Ντέμπσι, 72’ Λαμάρ Νιγκλ)
Οι βαθμολογίες
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
33
58
Π-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
33
52
Π-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
33
49
Π-Κολόμπους Κρου
33
49
Π-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
33
47
Α-Φιλαδέλφεια Γιούνιον
33
42
Α-Τορόντο
33
41
A-Χιούστον Ντάιναμο
33
39
Α-Σικάγο Φάιρ
33
33
Α-Μόντρεαλ Ίμπακτ
33
27
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
33
61
Π-Λος Άντζελες Γκάλαξι
33
61
Π-Ντάλας
33
54
Π-Ρέαλ Σολτ Λέικ
33
53
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
33
47
Πόρτλαντ Τίμπερς
33
46
Α-Κολοράντο Ράπιντς
33
32
Α-Σίβας ΗΠΑ
32
30
Α-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
33
30
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.
Π-Προκρίθηκε στα πλέι οφ
Α-Αποκλείστηκε από τα πλέι οφ

















*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Τα... πήρε ο Σκόκο, ήττα για τους Ολντ Μπόις!! (videos)

Λόγω έντονων και προκλητικών διαμαρτυριών ξεχώρισε αρνητικά ο Νάτσο Σκόκο στην ήττα των Νιούελς Ολντ Μπόις με 2-0 από τη Ροζάριο Σεντράλ.
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν αμφότερα τα τέρματά τους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι, το οποίο δεν σφυρίχτηκε, οπότε με συμβολικό τρόπο αναρωτήθηκε πόσα… πήραν ο διαιτητής και ο βοηθός του. Το παράδειγμα του Σκόκο ακολούθησε ο Λεάντρο Φιγκερόα, αφού αντίκρισε απευθείας κόκκινη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ σε άλλο ματς ο Λεονέλ Βανγκιόνι, πρώην μέσος των «λεπρών», άνοιξε το σκορ και ο Τεό Γκουτιέρες πέτυχε δύο γκολ για το 3-0 της πρωτοπόρου της Inicial της Αργεντινής Ρίβερ Πλέιτ με την Μπελγκράνο.

Από την πλευρά της, η Μπόκα Τζούνιορς προηγήθηκε με 1-0, αλλά έμεινε πίσω με 2-1, πριν πάρει κρίσιμη νίκη με 3-2 στην έδρα της Γοδόι Κρουζ, καθώς ο Χοναθάν Καγέρι δημιούργησε το 2-2 στο 74ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 82’. Ακόμα, η Ρασίνγκ Κλουμπ επικράτησε με 2-0 της Βελέζ και παρέμεινε έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή της κατάταξης. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα…




Ροζάριο Σεντράλ - Νιούελς Ολντ Μπόις 2-0 (29’ Φράνκο Νιέγ, 37’ Νέρι Ντομίνγκεζ - 75’ κοκ. Νάτσο Σκόκο, 90’+3’ κοκ. Λεάντρο Φιγκερόα)
Ρασίνγκ Κλουμπ - Βελέζ Σάρσφιλντ 2-0 (12’ Ρικάρντο Σεντούριον, 42’ Γκουστάβο Μπου)
Ρίβερ Πλέιτ -  Μπελγκράνο 3-0 (34’ Λεονέλ Βανγκιόνι, 73’ Τεό Γκουτιέρες, 88’ Τεό Γκουτιέρες)
Γοδόι Κρουζ - Μπόκα Τζούνιορς 2-3 (43’ Ρολάντο Γκαρσία, 50’ Χάιμε Αγοβί - 9’ Φερνάντο Γκάγκο, 74’ Χουάν Μανουέλ Μαρτίνεζ, 82’ Χοναθάν Καγέρι)
Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
12
28
Λανούς
12
24
Ιντεπεντιέντε
12
23
Ρασίνγκ Κλουμπ
12
22
Μπόκα Τζούνιορς
12
20
Ατλέτικο Ραφαέλα
12
19
Βελέζ Σάρσφιλντ
12
17
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
12
17
Νιούελς Ολντ Μπόις
12
17
Τίγκρε
11
16
Ροζάριο Σεντράλ
12
16
Χιμνάσια Λα Πλάτα
12
14
Σαν Λορένζο
12
14
Άρσεναλ Σαραντί
11
14
Μπάνφιλντ
12
13
Γοδόι Κρουζ
12
13
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
12
12
Μπελγκράνο
12
10
Κίλμες
12
9
Ολίμπο
12
9
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.









*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Νεκρός οπαδός πριν από το Παλμέιρας – Σάντος (videos+photos)

Ένας οπαδός σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν σε συμπλοκή οπαδών έξω από το «Pacaembu Stadium», πριν από το ματς της Παλμέιρας με τη Σάντος.
Τα επεισόδια προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση, ενώ διέκοψαν για αρκετή ώρα και την κυκλοφορία στους δρόμους. Η αστυνομία του Σάο Πάολο προμήθευσε ελικόπτερο, ώστε να διακομιστούν οι τραυματίες σε νοσοκομείο της πόλης, και ανέλαβε την εξιχνίαση της υπόθεσης, αλλά το ντέρμπι έγινε κανονικά. Εξάλλου, 30.000 και πλέον θεατές ήταν ήδη μέσα στο γήπεδο. Για την ιστορία, η Σάντος πήρε την εκτός έδρας νίκη με 3-1 με δύο γκολ του Γκάμπριελ. Σε άλλο παιχνίδι του Brasileiro η πρωτοπόρος Κρουζέιρο δυσκολεύτηκε σε σημαντικό βαθμό, αλλά πέρασε με 1-0 από την έδρα της Βιτόρια. Εκτός έδρας νίκη πέτυχε και η Κορίνθιανς με 2-1 επί της Ιντερνασιονάλ, που επέτρεψε στην Κρουζέιρο να δημιουργήσει πλεονέκτημα επτά βαθμών στην «κούρσα» τίτλου, ενώ ο Κλέο πέτυχε και τα δύο γκολ της Ατλέτικο Παραναένσε στο 2-1 επί της Φλαμένγκο. Τέλος, ο Μαρκάο είχε επίσης δύο γκολ στο 4-0 της Φιγκουιρένσε με την Κοριτίμπα και η Μποταφόγκο παραχώρησε 1-1 στη Σπορτ Ρεσίφε και παρέμεινε στη ζώνη υποβιβασμού. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Ατλέτικο Παραναένσε - Φλαμένγκο 2-1 (17’ Κλέο, 45’ πέν. Κλέο - 8’ Κάρλος Εντουάρντο)
Φιγκουιρένσε - Κοριτίμπα 4-0 (33’ πέν. Μάρκο Αντόνιο, 73’ Μαρκάο, 88’ Μαζόλα, 90’ Μαρκάο)
Ιντερνασιονάλ - Κορίνθιανς 1-2 (73’ Νιλμάρ - 4’ Πάολο Γκερέρο, 45’ Ζιλ)
Παλμέιρας - Σάντος 1-3 (89’ Ενρίκε - 39’ Τζεουβάνιο, 42’ Γκάμπριελ, 49’ Γκάμπριελ)
Μποταφόγκο - Σπορτ Ρεσίφε 1-1 (59’ Ουάλισον - 21’ Ντιέγκο Σόουζα)
Βιτόρια - Κρουζέιρο 0-1 (84’ Ντεντέ)
H βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
29
59
Σάο Πάολο
29
52
Ιντερνασιονάλ
29
50
Ατλέτικο Μινέιρο
29
50
Κορίνθιανς
29
49
Γκρέμιο
29
47
Σάντος
29
45
Φλουμινένσε
29
45
Γκοΐας
29
38
Ατλέτικο Παραναένσε
29
37
Φλαμένγκο
29
37
Σπορτ Ρεσίφε
29
37
Φιγκουιρένσε
29
35
Παλμέιρας
29
34
Σαπεκοένσε
29
34
Βιτόρια
29
31
Μποταφόγκο
29
30
Μπαΐα
29
30
Κρισιούμα
29
30
Κοριτίμπα
29
29
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.























*Πηγή: onsports.gr*

Το ανησυχητικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχασε παίζοντας σωστά!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την έλλειψη ποιότητας ενός αποδυναμωμένου σε ρόστερ Παναθηναϊκού, η οποία “φταίει” για την φετινή μετριότητά του.
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σωστά απέναντι στον ΟΦΗ. Πιθανόν αυτό να ήταν, τακτικά, ένα από τα πιο σωστά παιχνίδια που έχει κάνει στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Και ακριβώς επειδή έπαιξε σωστά, και έψαξε ορθόδοξα να βρει τρόπο για να επικρατήσει σε αυτό το ματς ανέδειξε, ή πιο σωστά υπενθύμισε το βασικό του πρόβλημα: δεν υπάρχει λόγος να απορεί γιατί φέτος ο Παναθηναϊκός περνά για την ώρα κάτω από τον πήχη των προσδοκιών. Αυτό συμβαίνει αφενός επειδή η περσινή σεζόν ήταν υπερβατική και αφετέρου επειδή αυτή την εποχή είναι αισθητά αποδυναμωμένος συγκριτικά με τον περσινό εαυτό του.
ADVERTISEMENT
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σωστά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Αναπτυσσόταν ορθόδοξα, από άξονα και – κυρίως – άκρα, έπαιξε συνδυαστικά για να σπάσει την δεύτερη αμυντική ζώνη που είχε στήσει ο Γκατούζο, άλλαξε θέσεις στα πρόσωπα, έκανε αντίθετες κινήσεις για να δημιουργήσει χώρους, έκανε υπερφορτώσεις στις πλευρές, έψαξε να κάνει γρήγορες μεταφορές της μπάλας για να βρει χώρους. Εκανε δηλαδή όσα μπορεί να ετοιμάσει ένας προπονητής και ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που δουλεύουν με προσήλωση στις προπονήσεις. Μόνο που όλα αυτά δεν αποδείχθηκαν αρκετά ακριβώς επειδή ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλούς έτοιμους παίκτες με ποιότητα στην 11αδα του για να αξιοποιήσουν αυτή την καλή δουλειά.
Στη φάση του πρώτου γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός, η άμυνα δεν είναι εκτεθειμένη. Είναι οι ποδοσφαιριστές που εκτίθενται και όχι το πλάνο. Είναι η άμυνα που δεν κάνει ο Μπούρμπος και η άμυνα με τα μάτια που κάνουν οι στόπερ. Δεν είναι η κακή δουλειά.
Στη φάση του δεύτερου γκολ που δέχεται, οι κακές αντιδράσεις των αμυντικών είναι που φέρνουν τη μπάλα στα δίχτυα του, όχι η ποιότητα του αντιπάλου.
Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν κακός, ο Ολυμπιακός νίκησε το βράδυ του Σαββάτου κυρίως επειδή αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μιας ακριβής – χρηματιστηριακά – ομάδας από μια που κοστίζει πολύ πολύ λιγότερο: η ποιότητα. Τα χρήματα συχνά δεν κάνουν στις ομάδες την διαφορά. Αυτό όμως δεν αλλάζει την φύση της αγοράς του ποδοσφαίρου: Οταν πληρώνεις ακριβότερα συνήθως αγοράζεις περισσότερες δεξιότητες, περισσότερο ταλέντο, περισσότερη και μεγαλύτερη εμπειρία στον πρωταθλητισμό, περισσότερο καλώς εννοούμενο εγωισμό, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ακρίβεια στις μεταβιβάσεις και τις εκτελέσεις, μεγαλύτερη ικανότητα στην ντρίμπλα, μεγαλύτερη ταχύτητα.
Είναι σημαντικό όλα αυτά να τα αντιλαμβάνεται ο Παναθηναϊκός. Διαφορά ελλοχεύει για αυτόν ο κίνδυνος να ζει με την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατόν μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος να φτάσει στο επίπεδο να απαιτεί από τον εαυτό του αξιόπιστο πρωταθλητισμό χωρίς παίκτες με γνωρίσματα πρωταθλητή. Από την περσινή ομάδα, που έκανε υπέρβαση, λείπουν ο Μπεργκ και ο Αμπέιντ. Και δεν έχει προστεθεί ούτε ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Ολα αυτά που συμβαίνουν, ως συνέπεια των απουσιών, είναι φυσιολογικά.
Ολα τα παραπάνω βεβαίως δεν αφαιρούν από τους προπονητές και τα υπόλοιπα στελέχη που σχεδιάζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα από τις ευθύνες τους για την εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού. Κυρίως για τις λάθος επιλογές στις μεταγραφές, που “φωνάζουν”, αλλά και για τις μεταγραφές που δεν έκαναν επειδή δεν ήθελαν και όχι επειδή έλειπαν τα μερικά επιπλέον χρήματα, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε επανειλημμένα η διοίκηση.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μάθημα, προβληματισμός και μεγαλείο!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την διπρόσωπη ΑΕΚ, τον απίθανο κόσμο και την μοναδική κίνηση της «Original 21».
Η λέξη που χρησιμοποίησε ο Τραϊανός Δέλλας μετά τη λήξη του αγώνα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τα λέει όλα. Αναφέρομαι σ’ αυτό που υπογράμμισε ο Έλληνας τεχνικός περί μαθήματος για την ομάδα σχετικά με το πρώτο 45λεπτο…
ADVERTISEMENT
Ένα μάθημα το οποίο πρέπει να το εμπεδώσουν άπαντες. Διότι η φετινή σεζόν επαναλαμβάνω θα είναι γεμάτη από τέτοιου είδους δύσκολες αναμετρήσεις με αντιπάλους που θα αποδίδουν εξαιρετικά στο τακτικό κομμάτι (ανασταλτικά) και θα έχουν σκοπό στο ΟΑΚΑ (και στα… σπίτια τους) να αναγκάζουν την ΑΕΚ να μη μπορεί να αναπτυχθεί σωστά.
Αυτό έγινε με τον Απόλλωνα, μία άριστη τακτικά ομάδα, που ήξερε να βγάζει σωστά την κόντρα επίθεση και κυρίως να… κλειδώνει τον αντίπαλο και να μη του επιτρέψει να βρει τους χώρους προς την εστία! Έτσι κι έγινε.
Το θέμα είναι γιατί στην ΑΕΚ δεν εμφανίστηκαν από το πρώτο 45λεπτο διαβασμένοι για το παιχνίδι του αντιπάλου τους αν και γνώριζαν ότι αυτό ακριβώς θα γίνει. Η ομάδα του Δέλλα ήταν δίχως φαντασία, δίχως κίνηση, έμοιαζε δίχως πλάνο επί της ουσίας. Η ευθύνη σ’ αυτό το κομμάτι αφορά τους ποδοσφαιριστές σε πρώτο βαθμό!
Σκοπός στο ποδόσφαιρο όταν ο αντίπαλος παίζει κλειστά και δεν υπάρχουν χώροι είναι να τους δημιουργήσεις. Οι 11 της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο δεν έκαναν ούτε μία κίνηση χωρίς την μπάλα. Κανείς τους… Ήταν κάκιστοι και απόλυτα προβλέψιμοι αν εξαιρέσουμε λίγο (σε μία – δυο περιπτώσεις τον Μπαρμπόσα).
Ήρθε και το ηλίθιο πέναλτι από τον Λαμπρόπουλο να συμπληρώσει το τραγικό πρώτο ημίχρονο που είχε μετατρέψει την γιορτή που είχε οργανωθεί στο ΟΑΚΑ από 25.000 και πλέον φίλους της ΑΕΚ σε… κηδεία!
Όμως στο Β’ ημίχρονο όλα άλλαξαν. Και δεν αναφέρομαι από το σημείο της αποβολής και μετά που (ναι) έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά για το διάστημα που ήταν και πάλι 11 εναντίον 11 και οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν διαφορετική νοοτροπία και επέλεξαν να παίξουν ποδόσφαιρο.
Ανέβηκε πολύ ο Μάνταλος ο οποίος θέλει κάποιον να τον καταλαβαίνει λίγο περισσότερο στο κάθετο παιχνίδι του, αλλά ταυτόχρονα πήραν πάνω τους προσπάθειες τα ακραία μπακ, η ΑΕΚ έγινε δημιουργική, με παίκτες που έκαναν κίνηση και φάνηκε (και μετά την αποβολή) πως υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, πράγματα αποτέλεσμα δουλειάς από προπονητή και παίκτες.
Δεν ξέρω αν θα κέρδιζε η Ένωση αν και εφόσον δεν έμενε με παίκτη λιγότερο η ομάδα του Κωστένογλου, αλλά σίγουρα με τον τρόπο που έπαιξαν οι Κιτρινόμαυροι στο δεύτερο 45λεπτο έδειχναν ότι μπορούσαν να το γυρίσουν, ή έστω να δείξουν ότι μπορούν κι ας μη γινόταν…
Αν πρέπει να γράψουμε για πρόσωπα καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι πολλοί δεν τράβηξαν αλλά σε χειρότερη μέρα απ’ όλους βρέθηκαν σίγουρα οι Πλατέλλας, Ντούνης (όλοι δικαιούνται μία κακή μέρα, άλλωστε είπαμε όλοι είχαν μέτρια έως κακή ημέρα).
Όπως και να ‘χει αυτό το μάθημα πρέπει να φέρει και προβληματισμό! Διότι επαναλαμβάνω η ΑΕΚ θα συναντήσει ξανά ανάλογες συνθήκες και θα πρέπει να αντεπεξέλθει άμεσα. Στο Αίγιο οι Κιτρινόμαυροι έπαιξαν καλά μόνο για 30 λεπτά και κάκιστα αντί άπαντες (εντός και εκτός ομάδας) να εστιάσουν στο γιατί στα υπόλοιπα 60 λεπτά η ομάδα ήταν τραγική… έτρεξαν να μοιράζουν συγχαρητήρια για το πάθος και τον τσαμπουκά (κουβέντα για ποδόσφαιρο). Τώρα, με τον Απόλλωνα, χάθηκε ένα 45λεπτο και αυτό πρέπει να προβληματίσει!
Από το μάθημα και τον προβληματισμό περνάμε και στο μεγαλείο που δεν είναι άλλο από την παρουσία 25.000 και πλέον φίλων της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ… Τι να γράψει κανείς για την αγάπη του Ενωσίτη στην ομάδα του; Πρωτοφανής επίδειξη – απόδειξη αγάπης και στήριξης.
Και δεν είναι μόνο η παρουσία τους στο γήπεδο αλλά και η συμπαράστασή τους στην ομάδα στα δύσκολα… Όταν το ματς στράβωσε, ο κόσμος στήριξε, φώναξε, ενθάρρυνε και βοήθησε ουσιαστικά την ΑΕΚ να φτάσει στη νίκη. Δεν πέρασε πίεση στο χορτάρι, δεν μετέφερε γκρίνια, δεν άγχωσε... Απλά στήριξε! Αυτό είναι υγεία…
Όπως υγεία είναι αυτό που έκανε και η «Original 21» με τους οπαδούς του Απόλλωνα Σμύρνης. Στα μέτρα ασφαλείας η αστυνομία δεν επέτρεψε την παρουσία οπαδών της φιλοξενούμενης στο ΟΑΚΑ χωρίς κανέναν απολύτως λόγο… Έτσι από τη μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών αποφασίστηκε να τους βάλουν εκείνοι στο γήπεδο για να δουν το ματς και την αγαπημένη τους ομάδα.
Υγ: Παρουσία 6.000 και πλέον φίλων της στο κλειστό του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ στο μπάσκετ έκανε το χρέος της και τίποτα περισσότερο, νίκησε τον Πανιώνιο που είναι ομάδα ημερών. Όμως το πάρτι και εκεί ήταν ανεπανάληπτο και η ομάδα βαδίζει σωστά. Ναι, θέλει δυο ξένους, να φύγουν αυτοί που έχει τώρα και δεν υπάρχουν και να αποκτηθούν δυο κανονικοί. Προέχει όμως το… πάπλωμα να φτάνει στα πόδια μας, κοινώς να μη μπει οικονομικά μέσα η ομάδα τώρα που είναι καθαρή από χρέη του παρελθόντος.
Υγ2: Νίκες παντού για την ΑΕΚ εκτός από το ανδρικό βόλεϊ που περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μια και είναι (ξανά) στα όρια της διάλυσης (όποτε το έγραφα αυτό πάντα υπήρχε και Μάνος Μακρής χωρίς να εννοώ ότι ο συγκεκριμένος ευθύνεται).
Υγ3: Μαθαίνω ότι τελειώνει σύντομα το θέμα της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο της ΑΕΚ. Επιμένω να λέω ότι θα γράψουμε σχετικά όταν θα υπάρχουν τα έγγραφα και θα βλέπουμε τις μπουλντόζες στην Δεκελείας. Είναι κουραστικό να γράφουμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Όλοι το θέλουμε, όλοι ανυπομονούμε και όλοι θα το ζήσουμε (πρώτα ο Θεός που λένε οι πιστοί).
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι... μεγάλες μπάλες της Τσέλσι!!

Διαβάστε στο FourFourTwo του gazzetta.gr τη στατιστική ανάλυση της αναμέτρησης της Τσέλσι με την Κρίσταλ Πάλας.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο επέμενε ότι δεν υπήρχε τίποτα να μάθει από την περσινή ήττα με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας. «Ήταν ένα από εκείνα τα παιχνίδια, στα οποία δεν έπρεπε να χάσουμε. Ξέρω τον λόγο που χάσαμε και έτσι δεν είχα να μάθω κάτι.
ADVERTISEMENT
Χάσαμε γιατί ήταν καλύτεροι από εμάς σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Αυτή τη σεζόν έχουμε περισσότερους παίκτες με προσωπικότητα, ώστε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας», σχολίασε ο Πορτογάλος πριν το ματς.
Και οι μπλε τα κατάφεραν. Τον περασμένο Μάρτιο ο Μουρίνιο την είχε πει σε κάποιους από τους παίκτες του για την έλλειψη προσπάθειας που διέκρινε στη μάχη για τον τίτλο. Είχε γράψει τότε σε ένα σημειωματάριο ενός δημοσιογράφου για την έλλειψη… καρυδιών ή μπαλών αν προτιμάτε. Αυτή τη φορά μετά τη νίκη της ομάδας του ακολούθησε την ίδια τακτική. Μόνο που τώρα έγραψε «μεγάλες μπάλες».
View image on Twitter
«Ο τρόπος που επιβάλαμε το παιχνίδι μας με ικανοποίησε. Είπα ότι αν έρθουμε εδώ και δεν επιβληθούμε, τότε δεν πρόκειται να πάρουμε τίποτα από το ματς. Και από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό επιβληθήκαμε. Είχαμε την κατοχή, τον έλεγχο και τους κρατήσαμε μακριά από την περιοχή μας», είπε ο Μουρίνιο.
Η απουσία του Ντιέγκο Κόστα έγινε πρωτοσέλιδο σε αρκετές ιστοσελίδες πριν το ματς. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έμεινε εκτός για πρώτη φορά στη σεζόν, έχοντας καταπονηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Ο Λοΐκ Ρεμί ήταν ο αντικαταστάτης του, ενώ ο Γουίλιαν πήρε τη θέση του Σίρλε στις μοναδικές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Η μοναδική αλλαγή για την Πάλας από την άλλη ήταν η παρουσία του Χάνγκελαντ στη θέση του Νταν.

Ο Μάτιτς έκανε την πρώτη καλή τελική προσπάθεια, όμως η Πάλας, που είχε να κερδίσει δύο σερί ματς με την Τσέλσι από το 1982 για το πρωτάθλημα, πανικόβαλε γρήγορα την άμυνα των μπλε. Ο Κάμπελ είδε τον Κουρτουά να βγάζει το σουτ του, όμως το γκολ ήρθε για την Τσέλσι με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να προκαλούν προβλήματα στην αριστερή πλευρά των μπλε, απειλώντας τον Κουρτουά.


Ο Τζον Τέρι είδε τον Τζέιμς ΜακΆρθουρ να σώζει στην γραμμή την κεφαλιά του, τη στιγμή που ο Κουρτουά έβγαζε το μακρινό σουτ του Παντσίον. Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον διαιτητή Κρεγκ Πόσον να δείχνει δύο κόκκινες. Ο Αθπιλικουέτα ήταν ο πρώτος που αποβλήθηκε, ενώ τον ακολούθησε ο Ντιλέινι.
«Αυτό που έκανε ήταν ανόητο. Έδωσε το δικαίωμα στον διαιτητή. Νομίζω ότι έτσι όπως πήγαιναν οι παίκτες της Τσέλσι στον διαιτητή, επηρέασαν κάποιες από τις αποφάσεις του», σχολίασε ο τεχνικός της Πάλας, Νιλ Γουόρνοκ.


Ο Γουίλιαν έκανε περισσότερες πάσες από τον Φάμπρεγας στο πρώτο μέρος στην επίθεση της Τσέλσι, όμως ο Μουρίνιο τον θυσίασε, για να μπει ο Φιλίπε Λουίς μετά την αποβολή του Αθπιλικουέτα.

Χρειάστηκαν λιγότερα από 6’ στο δεύτερο μέρος για να φτάσει η Τσέλσι και σε δεύτερο γκολ. Οι μπλε αναπτύχθηκαν με υπομονή και ο Φάμπρεγας τελείωσε ιδανικά τη φάση.

Η αυτοπεποίθηση βοήθησε τους παίκτες του Μουρίνιο, που εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα τους χώρους και κυριάρχησαν από το 45’ μέχρι το 60’. «Δέκα εναντίον δέκα είναι πιο εύκολα από ό,τι έντεκα εναντίον έντεκα. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι το ίδιο, αλλά δεν είναι έτσι. Οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν άψογα. Ο τρόπος που οι Μάτιτς, Φάμπρεγας και Όσκαρ κινήθηκαν ήταν φανταστικός. Το μόνο που κάναμε λάθος ήταν ότι δεν σκοράραμε και τρίτο γκολ», δήλωσε ο Μουρίνιο.

Αζάρ, Όσκαρ και Ρεμί προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο τέλος. Ο Ζάχα, που είχε περάσει ως αλλαγή, έδωσε την ασίστ στον Κάμπεκ, που μείωσε σε 2-1.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ήρθε από τον πάγκο και κέρδισε τα θετικά σχόλια του προπονητή του. «Πρέπει να δώσω τα εύσημα στον Ντρογκμπά, που ήταν τραυματίας για μεγάλο διάστημα και δεν είχε προπονηθεί μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Του είχε πει ότι μπορεί να τον χρειαστώ. Και τον χρειάστηκα. Στο 2-0 ήθελα να βάλω τον Σολάνκε, όμως όταν δεχθήκαμε το γκολ άλλαξα την επιλογή μου. Έβαλα τον Ντρογκμπά και ήταν ο καλύτερός μας παίκτης στα τελευταία λεπτά. Η εμπειρία του και η κατανόηση της κατάστασης ήταν εκπληκτική», είπε ο τεχνικός της Τσέλσι.

Στο τέλος, Μάτιτς και Φάμπρεγας είχαν κάνει περισσότερες από 100 πάσες, για να καταδείξουν τον έλεγχο που είχε η Τσέλσι στο δεύτερο μέρος. Το γκολ του Ισπανού ήταν μία ακόμη επίδειξη ανωτερότητας, ενώ έκανε τις περισσότερες πάσες και δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς.

Ενώ ο Όσκαρ, του οποίου και τα δύο γκολ μέχρι το πρωτάθλημα έχουν έρθει στα 7 πρώτα λεπτά των αγώνων, ήταν ο κορυφαίος στα τάκλιν, έκανε παράλληλα και τα περισσότερα σουτ. «Ήταν φανταστικός και σήμερα, όπως και στο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Δεν είναι από τα 10άρια που παίζουν συνέχεια με την μπάλα. Είναι από τα 10άρια που βοηθάνε και πολύ στην άμυνα. Αναλύει το παιχνίδι και κοιτάζει που η ομάδα τον χρειάζεται περισσότερο. Ο κόσμος ξεχνάει ότι είναι ακόμα πολύ νεαρός», είπε ο Μουρίνιο.


*Πηγή: gazzetta.gr*