Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΕΚ από… Πέτρο κι ατσάλι!!

Το μέταλλο μεγάλης ομάδας έσωσε την ΑΕΚ! Θιγμένη απ’ το προβάδισμα του δυνατού Απόλλωνα, η «Ένωση» τον στρίμωξε άσχημα και με τον Πέτρο Μάνταλο να τη λυτρώνει με πέναλτι στο 85’, τούμπαρε 2-1 το ματς.

ΑΕΚ από… Πέτρο κι ατσάλι!
Η ποιότητα και ο χαρακτήρας της μεγάλης ομάδας έβγαλε και πάλι την ΑΕΚ από τη δύσκολη θέση.

Παρόλο που έμεινε πίσω στο σκορ από τον εξαιρετικό Απόλλωνα, η «Ένωση» διατηρήθηκε ψύχραιμη και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στη δεύτερη νίκη της στη Football League (2-1).

Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν άψογα το αριθμητικό πλεονέκτημα απ’ την αποβολή του Βάντερσον στο 53’ και αφού απάντησαν με όμορφο γκολ του Ντακόλ, λυτρώθηκαν με πέναλτι του Μάνταλου στο 85’.


Πώς έπαιξε

Την αναμενόμενη ενδεκάδα (βάσει των γνωστών απόντων και όσων έδειχνε να προορίζει για αντικαταστάτες τους) παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Χωρίς τους Ανάκογλου-Αραβίδη, ο «Κολοσσός» επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Μάνταλο, ενώ θέση σε αυτό πήρε και ο Ντακόλ. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης -και στην άμυνα- από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Μάνταλος, στην τριάδα μπροστά τους οι Πλατέλλας (αριστερά), Μπαρμπόσα (επιτελικός), Ντούνης (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Ντακόλ.

Το ματς

Σε μια πολύ-αναμενόμενη πρεμιέρα και ο καλύτερος ηθοποιός έχει τρακ. Και δυστυχώς για την ΑΕΚ δεν αποδείχθηκε εξαίρεση σ’ αυτό. Στην πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό της -και παρόλο που αυτό ήταν κάτι παραπάνω από πολυπληθές και ενθουσιώδες- η «Ένωση» φάνηκε αγχωμένη. Ανέτοιμη να εκμεταλλευτεί την ώθηση της εξέδρας. Και χωρίς το καθαρό μυαλό που χρειάζεται με αντιπάλους τόσο καλοστημένους όσο ο Απόλλωνας.

Με μπλοκαρισμένα λοιπόν τα άκρα και τον Ντακόλ δραματικά μόνο, οι φιλοξενούμενοι δεν προβληματίζονταν. Κατάφερναν να κρατούν μακριά τους κινδύνους. Να τους περιορίζουν σε δυο μακρινά σουτ. Και παράλληλα ν’ απειλούν στις αντεπιθέσεις. Σε μια απ’ αυτές λοιπόν (κι ενώ η εξέδρα προσπαθούσε μάταια να την ξυπνήσει) η ΑΕΚ έμεινε εκτεθειμένη. Κι ο Λαμπρόπουλος έκανε το πέναλτι με το οποίο ο Γκονζάλες ύψωσε ένα βουνό που έπρεπε πλέον ν’ ανέβει.

Παρόλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» δεν πανικοβλήθηκαν. Επέστρεψαν αποφασισμένοι από τ’ αποδυτήρια. Κι όταν έμειναν περισσότεροι (εξαιτίας της σωστής αποβολής του Βάντερσον) ξεκίνησαν τον βομβαρδισμό. Γιατί κάπως έτσι ένιωσε ο Κουτσόπουλος βλέποντας τέσσερα σουτ να σφυρίζουν γύρω του σε τρία λεπτά. Και αδυνατώντας να σταματήσει την «καλλιτεχνική» κεφαλιά του Ντακόλ (έπειτα από φάουλ του Μάνταλου) που έβγαλε την ΑΕΚ απ’ τη δύσκολη θέση.

Αυτό ήταν. Οι παίκτες του Δέλλα πήραν τα πάνω τους. Με τη βοήθεια και του προπονητή τους (που έβαλε Ζόριτς και Γεωργέα, αφήνοντας τρεις μονάχα στην άμυνα) εγκαταστάθηκαν στην αντίπαλη περιοχή. Κι όταν ο Κύργιας ανέτρεψε μέσα σ’ αυτή τον Μαυροβούνιο (έπειτα από ωραία πάσα του Μπαρμπόσα) ο Μάνταλος κλήθηκε ν’ αποδείξει ότι είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Στήνοντας εκείνος την μπάλα στη βούλα όταν έκαιγε και στέλνοντάς τη εκεί που έπρεπε για τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος (76’ Γεωργέας), Μπακάκης, Κορδέρο, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Ντούνης (68’ Ζόριτς), Ντακόλ

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραγκιολίδης, Γροντής, Ρόβας, Σαρρής, Φαγέ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Κουτσόπουλος, Κύργιας, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κοτσώνης, Ηρακλής, Γκονζάλες (54’ Κυριάκος), Λαγός (86’ Ντουάρτε), Ανγκούλο, Κόστα, Σέτι (12’ λ.τ. Χατζής)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πίτκας, Γεωργίου, Καρντόσο, Κυβελίδης

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: