Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Νάτη η πρωταθληματάρα!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης τεκμηριώνει την άποψη του για τη φετινή Basket League και βάζει στοίχημα για τη συνέχεια! Ήταν 27/08 και κάποιοι ίσως να θεώρησαν ότι μας… χτύπησε η ζέστη στο κεφάλι. Εκείνη την ημέρα, με μόλις τρία πιστοποιητικά συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, γράψαμε ένα κείμενο με τίτλο "Πάμε για πρωταθληματάρα". Γνωρίζαμε ότι θα δικαιωθούμε, αλλά δεν περιμέναμε ότι αυτό θα συμβεί σχεδόν πριν… ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Πριν ολοκληρωθούν δύο αγωνιστικές μετράμε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση (ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο), ένα που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις (Τρίκαλα - Κόροιβος) και τον Ολυμπιακό να χάνει στην Κηφισιά. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Τον καιρό που ο Πανιώνιος πάλευε για να πάρει την εγγυητική, κάποιοι με προκάλεσαν αν πιστεύω ακόμα ότι πάμε για πρωταθληματάρα. Το είχαν κάνει από την πρώτη στιγμή. Ερωτώ: Επιμένουν ότι δεν έχουμε εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Και πρωτάθλημα που γίνεται μπροστά σε πολύ κόσμο, αφού και η δεύτερη αγωνιστική θαρρώ ότι θα είναι πολύ καλύτερη από αυτές των προηγούμενων χρόνων, από πλευράς εισιτηρίων.
Γνωρίζω από εμπειρία χρόνων ότι το καλό δεν πουλάει κι οι περισσότεροι προτιμάτε κείμενα με γκρίνια, αλλά για να μπορώ να γκρινιάζω ελεύθερα θα γράφω ό,τι καλό συναντώ. Αυτό είναι στάση ζωής. Κι εδώ έχουμε κάτι πολύ καλό, που μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ καλύτερο.
Ο Κόροιβος είναι εξόχως ανταγωνιστικός, η ΑΕΚ χωρίς να είναι καλή έκανε την πρώτη νίκη, είχε κόσμο στο ΟΑΚΑ και με τις διορθωτικές κινήσεις που ετοιμάζει θα γίνει λογικά καλύτερη. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι αμελητέα ποσότητα… Ο Πανιώνιος βελτιώνεται διαρκώς και πλέον έχει… κανονική ομάδα, Τρίκαλα και Κολοσσός δείχνουν ότι θα παλέψουν σκληρά, ο ΚΑΟΔ μετρά ήδη μια νίκη (όλα μετράνε) κι από τους δύο "αιώνιους" έχουμε πιο νωρίς από ποτέ μια σημαντική απώλεια (όχι σε μεταξύ τους ντέρμπι).
Από τώρα βάζω στοίχημα ότι οι δυο (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) θα έχουν κι άλλες απώλειες. Γιατί οι "μικροί"… μεγάλωσαν, γιατί η ψαλίδα έχει κλείσει. Γι' αυτό και το πρωτάθλημα θα κριθεί όχι από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά από παιχνίδια που θα χαθούν στην Κηφισιά, στο Αλεξάνδρειο, στην Πυλαία, στη Νέα Σμύρνη, στην Πάτρα, παντού.
Ο Πανελευσινιακός που μετρά δύο ήττες έχει παλέψει σκληρά και στα δύο ματς, κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να προβλέψει ποιος είναι "φαβορί" για τον υποβιβασμό. Πόσο μάλλον για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα κι ας είναι σήμερα με την πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός.
Ναι, έχουν πέσει τα μπάτζετ, έχουν φύγει παίκτες πρώτης γραμμής, οι ξένοι που έρχονται είναι χαμηλότερης οικονομικής αξίας από το παρελθόν, όμως στον αντίποδα έχουμε ομάδες που οδεύουν προς την οικονομική εξυγίανση, ομάδες που σε σχέση με το παρελθόν δεν χρωστάνε, ομάδες που έχουν αλλάξει λογική. Όχι, δεν βρισκόμαστε στον Παράδεισο, αλλά είμαστε σε σωστό δρόμο (έχουμε να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα ακόμα) κι αυτό φαίνεται ΚΑΙ πάνω στο παρκέ.
Υ.Γ.: Όλα αυτά θα είναι ακόμα καλύτερα, η εικόνα θα βελτιωθεί κι άλλο, αν σταματήσουν κάποιοι να εχθρεύονται το μπάσκετ, να βάζουν το προσωπικό τους μικροσυμφέρον, τα πάθη, τις εμπάθειες, τα πείσματά τους, πάνω από το καλό του αθλήματος. Κι όταν λέω κάποιοι αναφέρομαι στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τους συνεργάτες του. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: