Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Περί χαλαρότητας και... Σούλη!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναρωτιέται ακόμη για την αγωνιστική συμπεριφορά του Ολυμπιακού και κάνει μία πρώτη σκέψη για τον Σούλη Μαρκόπουλο.
Θα ήταν άδικο να μη ξεκίναγα δίνοντας συγχαρητήρια στη Νέα Κηφισιά. Η άποψή μου για τον Ηλία Παπαθεοδώρου ως προπονητή είναι γνωστή και γραμμένη μήνες τώρα. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα, μα ακόμη καλύτερη προετοιμασία (σε αυτό φυσικά παίρνει credit και το επιτελείο του). Το θέμα μας όμως δεν η Κηφισιά, αλλά ο Ολυμπιακός.
ADVERTISEMENT
Οι παίκτες του Ολυμπιακού σήμερα απέδειξαν πως για την κακή εικόνα της ομάδας δεν έφταιγε μόνο ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά και οι ίδιοι. Και μην πει κάποιος πως «το ρόστερ είναι του Μπαρτζώκα» γιατί ο Πέτγουει τον οποίο κράζουν όλοι οι ειδήμονες, ήταν για ίσως ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.
Ούτε φυσικά φταίει η ψυχολογία για την ήττα στο «Ζηρίνειο» διότι η ομάδα προερχόταν από νίκη στη Βαλένθια και όπως δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης μετά τη λήξη του ματς στην Ισπανία, «οι δυσκολίες είναι για τους δυνατούς».
Επίσης δε νομίζω να έφταιξε η ταλαιπωρία του ταξιδιού της ομάδας από τη Βαλένθια μέσω Ζυρίχης και έφτασαν ξημερώματα Σαββάτου. Τόσα χρόνια στην Ευρωλίγκα έτσι ταξιδεύουν αφού δεν επιλέγεται η λύση του τσάρτερ, οπότε…
«Και τι φταίει ρε Μελάγιες» θα ρωτήσετε. Δεν έχω απάντηση. Δε ξέρω τι σκέφτονται και εμφανίζονται τόσο χαλαροί . Πάλι είδαμε τον αντίπαλο να ξεκινάει σούπερ αφού η ΑΕΝΚ προηγήθηκε με 18-11 στο 9’. Στα πρώτα 25 δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου έχουν δεχτεί 5-0 σερί.
Έχω την εντύπωση πως υπάρχει θέμα συγκέντρωσης. Ο Οθέλο Χάντερ έχασε πέντε (5!) προσπάθειες κάτω από το καλάθι της ΑΕΝΚ. Πέντε!
Ο Σπανούλης έχασε 4 βολές!
Ο Μάντζαρης έκανε τρίτο και τέταρτο φάουλ μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα νωρίς στην τρίτη περίοδο!
Καθαρά θέματα συγκέντρωσης.
Οι παίκτες οφείλουν κάποια στιγμή να κάνουν και την αυτοκριτική τους. Αυστηρά όμως, μη χαϊδέψουν τα δικά τους αυτιά.
ΠΕΡΙ ΣΟΥΛΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Το ΥΓ 2 στο blog την περασμένη Τετάρτη αναφερόταν στον Σούλη Μαρκόπουλο και την μόνιμη ειρωνεία προς το μέρος του στα ματς στο ΣΕΦ. Όποτε έρχεται, όλο «Σούλη» και «Σούλη» ακούμε σε ειρωνικό tone.
Θα εκφράσω την άποψή μου όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, αν ολοκληρωθεί ποτέ. Ικανότατος coach, εκπληκτικός χαρακτήρας, αλλά όλα αυτά τα συμπεράσματα έχουν προκύψει από τον ΠΑΟΚ και όχι από ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, που θέλει να παίξει στο Final 4 της Ευρωλίγκας και που η πίεση για τίτλους ζυγίζει 100.000 τόνους.
ΥΓ: Ο μόνος που δε φταίει είναι ο Μίλαν Τόμιτς ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι 23 χρόνια στην ομάδα για κάποιους που το ξεχνούν....
ΥΓ 2: Α ρε «Μπουφόν» …
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: