Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Σήμερα ανακοινώνει Σόσα η Ατλέτικο!

Μέσα στη μέρα θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Χοσέ Ερνέστο Σόσα στην Ατλέτικο με τη μορφή δανεισμού από τη Μέταλιστ.

Σήμερα ανακοινώνει Σόσα η Ατλέτικο
Την απόκτηση του Χοσέ Ερνέστο Σόσα θα ανακοινώσει μέσα στη μέρα η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η συμφωνία με τη Μέταλιστ για την απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι είναι δεδομένη και ανακοινώθηκε χθες από τους «ροχιμπλάνκος». Εκκρεμεί μόνο να υποβληθεί ο παίκτης σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ η παρουσίασή του αναμένεται την Παρασκευή.

Ο 28χρονος άσος, που έχει περάσει από Εστουντιάντες, Μπάγερν και Νάπολι, ενώ μετρά 19 συμμετοχές και 1 γκολ με την εθνική Αργεντινής, βρίσκεται από τις 31 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη περιμένοντας να ολοκληρωθεί τυπικά το deal.

Αποτελεί προσωπική επιλογή του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος τον γνωρίζει καλά από την Αργεντινή. Πηγή: sport-fm.gr

Μια απίστευτη τραγωδία στο σκωτσέζικο ντέρμπι!!

«Σκυλίσια Μέρα» με ένα «μαύρο» γεγονός που έγινε σαν σήμερα και δεν ξεχνιέται ποτέ από τους οπαδούς της Ρέιντζερς και της Σέλτικ… Είναι από τις μέρες που δεν ξεχνάει ποτέ κανένας οπαδός. Από τις τραγωδίες που σημαδεύουν μια ομάδα, ένα ντέρμπι, ένα ολόκληρο ποδόσφαιρο μιας χώρας.
Σαν σήμερα, στις 2 Ιανουαρίου 1971, στο Ibrox της Γλασκόβης στην Σκοτία γινόταν το κλασικό ντέρμπι Ρέιντζερς – Σέλτικ.
Το παιχνίδι γινόταν κανονικά μπροστά σε 80.000 θεατές και πλησίαζε πλέον προς το φινάλε του, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν, τελικά, το προβάδισμα στο σκορ με 1-0.
Ο κόσμος, λοιπόν, άρχισε να αποχωρεί. Κι αναφερόμαστε στους απογοητευμένους από το 0-1 οπαδούς της Ρέιντζερς.
Τότε, όμως, ελάχιστα πριν το τελικό σφύριγμα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Στάιν. Πανικός. Οι οπαδοί που όδευαν προς την έξοδο άρχισαν να πανηγυρίζουν κι άλλοι να τρέχουν πίσω προς τις κερκίδες.
Κάποιος ή κάποιοι από τους οπαδούς στραβοπάτησαν μέσα στον γενικό χαμό κι έχασαν την ισορροπία τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν αργεί να γίνει το μοιραίο.
Ποδοπατήματα, ασφυξία, τραγωδία… Την ζωή τους χάσανε 66 άτυχοι φίλαθλοι (περισσότεροι από 200 ήταν οι τραυματίες), με την Ρέιντζερς να τους θυμάται και να τους τιμάει πάντα.
Ανάμεσα στα θύματα ήταν και πολλά παιδιά, ενώ για τα αίτια της τραγωδίας ακούστηκαν διάφορες εκδοχές, άλλες εκ των οποίων έστεκαν κι άλλες αποδείχθηκε πως όχι.
Ωστόσο, μετά απ’ αυτό το μαύρο σκηνικό η κυβέρνηση της Σκωτίας υποχρεώθηκε να πάρει μέτρα έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά.
Πηγή: sportdog.gr

«Πολλές παράγκες στην Ελλάδα»

karountzos
O Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θανάσης Καρούντζος μίλησε στον Arena FM 89,4 για την απορριπτική απόφαση στην αίτηση του Δήμου Θέρμης για το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 
Αναλυτικά, όσα είπε ο Θανάσης Καρούντζος:
Για τις “επιπτώσεις” της σημερινής (02/01) της απόφασης: “Γνωρίζουμε όλοι τι πρόκειται να επενδυθεί εκεί… Δεν σημαίνει, όμως, ότι με την απόρριψη σταματούν τα πάντα. Μπορεί να επανέλθει ο Δήμος Θέρμης. Έχει έμπειρη νομική υπηρεσία και είναι δυνατόν να απαντηθούν τα ζητήματα, ώστε να διορθωθούν. Δύο-τρεις είναι οι βασικοί λόγοι της απόρριψης… Όλα διορθώνονται, υπάρχει χρόνος να επανέλθει ο Δήμος με νεότερη απόφαση του και να προχωρήσουμε σε στέρεες βάσεις, στο 100%. Θέλει μεγαλύτερη τεκμηρίωση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα”.
Για τα σημεία που οδήγησαν στην απόρριψη: “Σ’ αυτόν τον χώρο θα γίνουν διάφορες αθλητικές και κτιριακές εγκαταστάσεις. Δεν πρόκειται για μια απλή μίσθωση. Θα γίνουν έργα. Πρέπει να αποσαφηνιστούν όλα αυτά και να επανέλθει ο Δήμος”.
Για το αν υπάρχουν ευθύνες στον Δήμο Θέρμης: “Δεν θεωρώ ότι υπήρξαν παραλείψεις, γιατί είναι κάτι που δεν γίνεται συχνά και δεν υπάρχει η ανάλογη εμπειρία. Σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι περιορισμένη η εμπειρία σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Το πιο σημαντικό όταν πρόκειται για μίσθωση είναι να αποσαφηνίζονται οι δραστηριότητες. Και μπορεί να το κάνει ο Δήμος, είναι εύκολο. Να δώσει τα νέα στοιχεία και να επανέλθει”.
Για το πρόβλημα με τα… βοσκοτόπια: “Αυτά είναι δευτερεύοντα ζητήματα. Όταν γίνεται έλεγχος νομιμότητας, εξετάζονται όλες οι παράμετροι. Η συγκεκριμένη έκταση παραχωρήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας, στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Τότε υπήρχαν… βοσκοτόπια και κατσίκες. Τώρα έχουν αλλάξει πολλά, αλλά ο νόμος του ’60 είναι ο ίδιος… Ξέρετε, κάποια πράγματα σε νομικό επίπεδο αναφέρονται επειδή πρέπει να αναφερθούν…”.
Για το τι μέλλει γενέσθαι: “Η βούληση υπάρχει απ’ όλες τις πλευρές. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σύμβαση. Ο Δήμος Θέρμης πρέπει να εξηγήσει ακριβέστερα τι θέλει να κάνει σ’ αυτά τα στρέμματα. Τι θα πατάει και τι θα ακουμπάει πάνω σ’ αυτό το έδαφος…  Μακάρι ο Δήμος να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω Νομίζω ότι ήταν καλύτερο να είχε αποσυρθεί η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου το Δήμου, διότι είχε εκδοθεί απόφαση για την έκταση πριν βγει το ΦΕΚ. Για τυπικούς λόγους έπρεπε να αποσυρθεί. Επίσης, υπήρχε περίπτωση να ξεκινούσε η διαδικασία, να έκανε έξοδα ο επενδυτής και να κολλούσε η υπόθεση σε 2ο ή 3ο στάδιο. Με μια προσφυγή θα υπήρχαν μεγαλύτερα προβλήματα, γιατί όλοι στην Ελλάδα δεν είναι καλοί…”.
Για τα διάφορα εμπόδια που προκύπτουν σε πιθανές επενδύσεις: “Δυστυχώς, έχουμε πολλές παράγκες στην Ελλάδα, σε διάφορα επίπεδα, όχι μόνο στον αθλητισμό. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτές τις παράγκες να πετύχουν τον σκοπό τους. Δεν είναι δυνατόν να αποτρέπει ο καθένας τους επενδυτές…”.
Για την απόφαση και το πιθανό παρασκήνιο: “Δεν υπάρχει κάτι… Πάρθηκε εδώ στη Θεσσαλονίκη, συμβουλευτήκαμε τις υπηρεσίες μας. Εγώ, ξέρετε, είμαι φαρμακοποιός. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε να γίνει αυτό το έργο, αλλά είμαστε σε μια περίοδο, που όλοι ψάχνουν την νομιμότητα και πρέπει να είμαστε πολύ τυπικοί. Το νομικό καθεστώς είναι συγκεκριμένο. Μακάρι να ήμουν υπουργός και να μπορούσα να το αλλάξω…”.
Πηγή: arenafm.gr

Η απόφαση για την Θέρμη!

paokthermi
To www.arenafm.gr παραθέτει την απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Θανάση Καρούντζου, σχετικά με τον έλεγχο νομιμότητας της υπ΄ αριθμό 520/2013 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης, που αφορά στην εκμίσθωση των δημοτικών εκτάσεων, όπου φιλοδοξεί να κατασκευάσει το αθλητικό της κέντρο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr

Οι Ιρανοί στην Μίκρα!

hraklhsmikra
Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν οι επαφές  μεταξύ των δύο εκπρόσωπων (ένας άνδρας και μια γυναίκα…) των Ιρανών επιχειρηματιών  και των ανθρώπων της ΠΑΕ Ηρακλής.
Συγκεκριμένα για περισσότερο από τέσσερις  ώρες βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ στην Μίκρα και προσπάθησαν να επαληθεύσουν ορισμένα στοιχεία, ενώ παράλληλα θα πρέπει να τακτοποιηθούν και ορισμένες νομικές διαδικασίες ώστε να προχωρήσει το ζήτημα.
Οι επαφές θα συνεχίστούν και το απόγευμα και το επόμενο 48ωρο ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα και το επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις
Πηγή: arenafm.gr

Εκδοτήριο στην Τούμπα!!

xanthi-paok
Εκδοτήριο στην Τούμπα θα υπάρχει για τους φίλαθλους του ΠΑΟΚ που θέλουν να βρεθούν στα Πηγάδια για τον αγώνα με την Skoda Ξάνθη, όπως ανακοίνωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα 18 ευρώ και η αγορά θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.
Η σχετική ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει τους φίλους της που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήρια για τον αγώνα Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ 2013-14 που θα διεξαχθεί στις 05 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19:30 στο στάδιο Πηγαδιών, ότι θα λειτουργήσουν εκδοτήρια στο γήπεδο της Τούμπας την Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014, και την Παρασκευή,03 Ιανουαρίου 2014, από τις 09:00 έως τις 17:00 και το Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2014, από τις 09:00 έως τις 15:00.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι €18 και η αγορά του θα γίνεται μόνο μετά από επίδειξη ταυτότητας του φιλάθλου.

Πρόβλημα με την Θέρμη;

APOKLEISTIKO-610x4001
Έντονη ανησυχία υπάρχει στον ΠΑΟΚ για το αθλητικό κέντρο της Θέρμης, καθώς η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας  είναι αρνητική, με το αιτιολογικό ότι θα κατασκευαστούν κτιριακές εγκαταστάσεις σε αγροτική περιοχή, κάτι που δεν προβλέπεται από τους Νόμους.
Προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι εως τώρα, η Αποκεντρωμένη διοίκηση ουδέποτε γνωστοποίησε αυτό το πρόβλημα στο Δήμο Θέρμης, ενώ το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση για παραχώρηση έκτασης 213 στρεμμάτων, με διεθνή διαγωνισμό.
Πηγή: arenafm.gr

«Μια παρέα διέλυσε τον Άρη»

No 783074
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος της ΚΜΑ Πάνος Στεφανίδης, ο οποίος έκανε μια ανασκόπηση της χρονιάς που έφυγε για τους «κίτρινους», τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως μια παρέα ατόμων την οποία εμπιστεύτηκε ο κόσμος,  διέλυσε τον σύλλογο.
Παράλληλα αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις.
Αναλυτικά είπε:
Για την χρονιά που πέρασε:
” Το 2013 ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Αντιμετωπίσαμε όλα όσα φτιάξαμε τα προηγούμενα χρόνια. Πληρώνουμε όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες χρονιές επειδή δεν υπήρχε έλεγχος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πως οποιοσδήποτε ήθελε να ασχοληθεί έπρεπε να πάρει ένα χρίσμα από κάποιους παράγοντες που έλεγχαν τα πάντα και τώρα είναι εξαφανισμένοι”.
Για τους στόχους της νέας χρονιάς:
“Το 2014 θα είναι ακόμα πιο δύσκολη χρονιά. Ελπίζω να λυθούν και τα προβλήματα του αγωνιστικού. Για το Α.Σ δε μπορώ να πω συγκεκριμένα πράγματα. Ξέρω πως υπάρχουν και εκεί πολλά προβλήματα. Στη ΚΑΕ τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί βοηθάει το αγωνιστικό. Μια παρέα διοικούσε σε όλα τα τμήματα του Άρη τα οδήγησε εδώ. Ουσιαστικά μια παρέα διέλυσε τον Άρη την οποία πίστεψε ο κόσμος και τον πρόδωσε. Δε θέλουμε να κουκουλωθεί τίποτα. Στόχος μας είναι η εξυγίανση την οποία έχει αναλάβει η διοίκηση του κ. Σκόρδα. Έχουμε να ασχοληθούμε με το πόρισμα και την άρση της Εμπορικής. Όσο αναφορά το πόρισμα θα πρέπει να γίνει μια περίληψη του και μια ανάλυση του και στη συνέχεια να δούμε τι θα γίνει. Υπάρχει μια λίστα συμβολαίων που έγιναν αδέξια. Δεν υπήρχε έλεγχος για τα συμβόλαια αυτά”.
Για την αναγκαιότητα συσπείρωσης:
“Πρέπει να πάμε σε ένα πνεύμα ενότητας. Υπάρχει μπροστά ένα δύσκολο τετράμηνο στο οποίο θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Πρέπει να βγούμε ενωμένοι και δυνατοί για να βοηθήσουμε τον Άρη και όχι τα πρόσωπα. Το αγωνιστικό είναι το παν και επειδή ο κόσμος έχει ευθύνη που εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους πρέπει να συμμετέχει στο γήπεδο για να βοηθήσει. Μακάρι να πάμε σε ένα νέο ξεκίνημα”.
Για την άποψη του πως πρέπει να μπει εισαγγελέας στον Άρη:
“Ακόμα πιστεύω πως πρέπει να μπει εισαγγελέας στον Άρη για να αποδοθούν και κάποιες ευθύνες. Είχε προταθεί σε συνέλευση να δοθεί σε εμπειρογνώμων το πόρισμα. Θα ζητήσουμε από τους ειδικούς μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για να δούμε πως θα λειτουργήσουμε”.
Για τα 100 χρόνια:
“Για την εορτή των 100 χρόνων έγιναν πάρα πολλά σε θέματα σχέσεων. Η ΚΜΑ γενικά είναι έξω από αυτό λόγω αρμοδιοτήτων και δεν συμμετέχει. Κάναμε μια προσπάθεια με το περίπτερο, κάναμε και κάποιες προτάσεις αλλά τίποτα δε προχώρησε”.
Για το ποσό που ακούγεται πως άφησε ο Ηλιάδης:
“Αυτά γίνονται για δημιουργία εντυπώσεων. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ποια ποσά έμειναν. Ο κ. Ηλιάδης είχε δεσμευτεί για τα ανοίγματα του, όμως ένα συγκεκριμένο άνοιγμα υπάρχει πάνω από 100.000 χιλ. ευρώ”.
Για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ:
“Δόθηκε αναβολή και έτσι έπρεπε να γίνει. Δε γίνεται να δίνονται απαλλαγές μέσα σε πέντε λεπτά. Είναι άκομψο τελείως να ψηφίσω απαλλαγή για την προηγούμενη διοίκηση. Η Γενική Συνέλευση δεν έχει οριστεί ακόμα αλλά θα γίνει σύντομα. Θα κάνει και η Λέσχη συνέλευση σύντομα για το πόρισμα”.
Το μήνυμα του για τη νέα χρονιά:
“Το μήνυμα μου είναι ενότητα πίστη και συμπαράσταση στον Άρη. Το “ο Άρης πάνω από όλα” πρέπει να γίνει πράξη. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν”.
Πηγή: arenafm.gr

Τα εισιτήρια για Τρίκαλα-’Αρης!

trikala-pao 13-14
Η ΚΑΕ Τρίκαλα ανακοίνωσε τη διάθεση των εισιτηρίων για το Σαββατιάτικο (4/1, 18:00) παιχνίδι με τον Άρη για την 12η αγωνιστική της Α1.
Αναλυτικά:
Κυκλοφόρησαν και διατίθενται τα εισιτήρια του αγώνα του Σαββάτου 4/01 (ώρα 18.00) με τον Άρη Θεσσαλονίκης.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 €, 15 € και 20 €. Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται από τα γραφεία της ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries (Αθανασίου Διάκου 6, Τρίκαλα, 2431 101855) και ώρες 10-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα της Πέμπτης και Παρασκευής καθώς και το πρωί του Σαββάτου (ημέρα αγώνα) από τις 10-2.
Κάθε φίλαθλος δικαιούται αγορά έως δύο εισιτηρίων με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Τα εισιτήρια με Ηλυσιακό!

Palataki
Ξεκίνησε από σήμερα (2/1) η διάθεση των εισιτηρίων για το Σαββατιάτικο (4/1, 16:00) αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ηλυσιακό για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1.
Αναλυτικά:
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από σήμερα Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 διατίθενται τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ηλυσιακός, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 4μ.μ. για την 12η αγωνιστική της Basket League.
Οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ηλυσιακός είναι…
ΤΙΜΗ 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
10€
Όλα τα διαζώματα του γηπέδου
15€
VIP 6,7,8,9
25€
VIP 1,2,5
50€
VIP 3,4
70€
VIP Lounge
Εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ηλυσιακός διατίθενται και μέσω Internet από την διεύθυνσηhttps://buy.tickethour.com/paokbc-ww/showProductList.html με την γνωστή διαδικασία Print @home. Μέσω του Print@home ο φίλαθλος μπορεί να αγοράσει τη συγκεκριμένη θέση που επιθυμεί, και να εκτυπώσει το εισιτήριό του στο σπίτι του με έναν απλό εκτυπωτή Α4, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει στην ουρά των εκδοτηρίων για την παραλαβή των ήδη αγορασμένων εισιτηρίων του.

Σενάρια για Αρντεμάνι και ΠΑΟΚ!!

Δημοσιεύματα στην Ιταλία αποκαλύπτουν ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ιταλό επιθετικό, Ματέο Αρντεμάνι.

Σενάρια για Αρντεμάνι και ΠΑΟΚ
Σύμφωνα με το «tuttomercatoweb.com» ο ΠΑΟΚ έχει έρθει σε επαφή με τον Αρτεμάνι, ο οποίος ανήκει στην Αταλάντα, αλλά αγωνίζεται ως δανεικός στην Κιέβο.

«Σειρήνες από το εξωτερικό ακούγονται για τον Ματέο Αρντεμάνι, αφού ο ΠΑΟΚ, ομάδα που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία έχει ήδη κάνει κάποιες επαφές με τον μάνατζερ του παίκτη, Στέφεν Λομπάρτι για να τον ενημερώσει για το ενδιαφέρον του», αναφέρει το δημοσίευμα για τον 26χρονο επιθετικο, ο οποίος έχει περάσει από πολλές ιταλικές ομάδες.Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Περισσότερη ποιότητα με Μαντούρο»

Για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Μαντούρο στον ΠΑΟΚ μίλησε ο Χούμπ Στέφενς στα Ολλανδικά μέσα. «Θα προσθέσει εμπειρία και ποιότητα στην ομάδα», τόνισε ο προπονητής του «δικεφάλου».

Στέφενς: «Περισσότερη ποιότητα με Μαντούρο»
Στην επικείμενη μεταγραφή του Εντβίνγκες Μαντούρο στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Χούμπ Στέφενς σε Ολλανδικά μέσα.

Ο Ολλανδός προπονητής του «δικεφάλου του βορρά» τόνισε πως γνωρίζει πολύ καλά τον συμπατριώτη του, έχει ποιότητα και εμπειρία και θα βοηθήσει πολύ στη δύσκολη συνέχεια της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφενς:

«Τον Έντβινγκες τον γνωρίζω κυρίως από το πέρασμα του από τον Άγιαξ και την Βαλένθια. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως αμυντικός μέσος. Η μεγαλύτερη μας προτεραιότητα είναι να ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ.

Η έλλειψη ρυθμού μπορεί να είναι πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των προπονήσεων της ομάδας πιο προσεκτικά και πιο αργά. Ωστόσο, είναι σημαντικό ότι ΠΑΟΚ θα αποκτήσει περισσότερη ποιότητα. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών του Europa League θα παίξουμε περίπου 15 παιχνίδια. Θα χρειαστούμε όλους μας του παίκτες για να τα καταφέρουμε
».

Ποδαρικό στις προπονήσεις για τον ΠΑΟΚ!

Με ευχές για πολλές επιτυχίες μέσα στο 2014, ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία εν όψει του ματς με τη SKODA Ξάνθη στα Πηγάδια για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ποδαρικό στις προπονήσεις για τον ΠΑΟΚ
Με μία μόνο απουσία αυτή του Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω του τραυματισμού του, ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ για το 2014, εν όψει του ματς με την SKODA Ξάνθη στα Πηγάδια για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ευχές για επιτυχίες μέσα στο 2014 συνεχίστηκε με μίνι τουρνουά στο μισό γήπεδο.

Στο τέλος της προπόνησης το προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας επισκέφθηκαν οι Γιώργος και Νικόλαος Σαββίδης για να ευχηθούν καλή χρονιά στους παίκτες και το προπονητικό τιμ του «Δικέφαλου του Βορρά».
Πηγή: sport-fm.gr

«Τελειωμένη η μεταγραφή μου»

Τελειωμένη φαίνεται να είναι η μεταγραφή του Μαυρουδή Μπουγαϊδη στον Άρη, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena της Θεσσαλονίκης.

«Τελειωμένη η μεταγραφή μου»
Μόνο οι υπογραφές λείπουν για να γίνει επίσημα παίκτης του Άρη με τη μορφή δανεισμού ο Έλληνας ποδοσφαιριστής της Γρανάδα Μαυρουδής Μπουγαΐδης σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στο ραδιοφωνικό σταθμό Arena της Θεσσαλονίκης


Οι δηλώσεις του Μαυρουδή Μπουγαΐδη στον Arena:

Για τη συμφωνία με τον Άρη:

«Δεν έχω υπογράψει ακόμη, αλλά είναι όλα ρυθμισμένα. Μόνο κάποια χαρτιά πρέπει να τακτοποιηθούν. Περιμένω τηλεφώνημα. Μόλις πάρω το ΟΚ, έρχομαι Θεσσαλονίκη».

Για την πορεία του:

«Εγώ κατάγομαι από το Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης. Δεν έπαιξα στο χωριό μου, αγωνίστηκα στον ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου και μετά στην β' ομάδα του Αγροτικού Αστέρα. Στον Άρη πήγα 15 χρονών και έμεινα τρία χρόνια. Ουσιαστικά, αναγκάστηκα να πάω στην Αθήνα. Αξέχαστη θα μου μείνει η παρουσία στην εθνική ομάδα, κυρίως στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων».

Για την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Ήταν προσωπική μου επιλογή. Η δεύτερη ομάδα της Γρανάδα έμεινε νωρίς εκτός στόχων και επέλεξα να γυρίσω στην Ελλάδα για να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και να επιστρέψω σε 6 μήνες στην Ισπανία. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που θα βρω ξανά πρόσωπα που μου έχουν λείψει και θα με στηρίξουν για να δώσω το 100% της απόδοσης μου και να βοηθήσω τον Άρη να πετύχει τον στόχο του».

Για την ομάδα του Άρη και την έδρα του:

«Είναι μια από τις πιο δυνατές έδρες της Ελλάδας, το `Κλεάνθης Βικελίδης'. Ο Άρης είναι μεγάλο σωματείο και αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας. Όλα τα σωματεία περνάνε κάποια στιγμή δύσκολα, έτσι συμβαίνει και με τον Άρη, που είναι σε δύσκολη θέση αυτή την στιγμή, αλλά θα προσπαθήσει να βρει τον δρόμο του. Με τον Σούλη Παπαδόπουλο δεν έχω συζητήσει, αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες. Μακάρι να βάλω ένα λιθαράκι. Το ελπίζω και το εύχομαι».

Για τον εξάμηνο δανεισμό:

«Ανήκω στην Γρανάδα μέχρι το 2016 και θα έρθω με την μορφή δανεισμού. Είναι κάτι που ήθελαν και στην Γρανάδα και πρέπει να πω ότι η απόφαση πάρθηκε από κοινού».

Για την συμφωνία του Άρη με τον Βαλεντίνο Βλάχο:

«Παίξαμε μαζί στην εθνική ομάδα και την ΑΕΚ. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και δίνει τα πάντα για την ομάδα του. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή η επιλογή του να έρθει και αυτός στην ομάδα».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Άρη:

«Με τους αγώνες που έχω δει φέτος, έξι ή επτά συνολικά, ο Άρης δεν αξίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Χρειάζονται, όμως, οι βαθμοί και πρέπει να τους κερδίζουμε μέσα στο γήπεδο».

«Μαλλιά-κουβάρια» για Αυλωνίτη!

Σκηνικό παραλόγου έχει στηθεί με τον Τάσο Αυλωνίτη, που έχει συμφωνήσει με Ολυμπιακό, καθώς ο παίκτης φέρεται να ανήκει στην ΑΕΚ μέσω… Αχαρναϊκού! Μπερδευτήκατε; Διαβάστε περισσότερα!

«Μαλλιά-κουβάρια» για Αυλωνίτη
Γρίφος για πολύ δυνατούς λύτες μοιάζει να είναι -τουλάχιστον για την ώρα- η ομάδα στην οποία ανήκει ο Τάσος Αυλωνίτης.

Ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου φέρεται να έχει έρθει από τώρα σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό και το μόνο που απέμενε για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ήταν το να αποφασίσουν οι «ερυθρόλευκοι» αν θα τον αποκτούσαν από τώρα ή θα τον άφηναν στους «κυανέρυθρους» μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

Μέχρι εδώ, όλα καλά…

Όπως αναφέρουν πηγές του ρεπορτάζ, όμως, ο Αχαρναϊκός κατέθεσε στην ΕΠΟ και τη Football League δελτίο και υπογεγραμμένο συμβόλαιο με τον παίκτη του Πανιωνίου, το οποίο θα είναι σε ισχύ -και αυτό- από το καλοκαίρι.

Πού εμπλέκεται η ΑΕΚ;

Στο γεγονός πως επειδή ως ΠΑΕ έχει πάψει να υφίσταται και υπάρχει μόνο ως ερασιτεχνικό σωματείο, δεν μπορούσε η ίδια να καταθέσει επαγγελματικό συμβόλαιο και γι’ αυτό η «δουλειά» έγινε μέσω του Αχαρναϊκού, στην ουσία όμως, η «Ένωση» ήταν εκείνη που είχε κλείσει τον παίκτη.

Για την υπόθεση κυκλοφορούν ήδη αρκετά, αλλά ανεπιβεβαίωτα σενάρια, που αφορούν και τη στάση του ίδιου του Αυλωνίτη. Σύμφωνα με ένα από αυτά, ο νεαρός κεντρικός αμυντικός με εξώδικο τονίζει πως ναι μεν εισέπραξε χρήματα, όμως αυτά αφορούσαν δανεικά και όχι προκαταβολή για μεταγραφή!

Γεγονός που βέβαια δεν δικαιολογεί το να υπάρχει η υπογραφή του σε δύο επαγγελματικά συμβόλαια με ισάριθμες ομάδες, καθώς -αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο- κινδυνεύει με αποκλεισμό ενός έτους από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Όπως είπαμε όμως, για την ώρα αυτά είναι φήμες (ή κάτι παραπάνω) και αναμένεται η επίσημη θέση όλων των εμπλεκόμενων μερών, που όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι και λίγα… Το αντίθετο μάλιστα…Πηγή: sport-fm.gr

Πανέτοιμοι για τη νίκη!!

Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην προπόνηση οι παίκτες του Άρη αποδεικνύοντας ότι είναι πανέτοιμοι για τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Πανέτοιμοι για τη νίκη
Αναγκασμένοι να τα παίξουν «όλα για όλα» για τη πάρουν τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι οι παίκτες του Άρη για αυτό έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην προπόνηση της Πέμπτης υπό τις οδηγίες του Σούλη Παπαδόπουλου.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών αφού όλοι οι παίκτες του είναι ετοιμοπόλεμοι, αλλά δεν θα έχει στη διάθεση του τους Τατο και Κύργια, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

Επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση για την ομάδα του Άρη είναι την Παρασκευή 03 Ιανουαρίου στο Δασυγένειο στις 11 το πρωί. Πηγή: sport-fm.gr

Αισιοδοξία για Παπαστεριανό!

Θετικά πιστεύουν στον Άρη ότι θα ολοκληρωθεί το θέμα της απόκτησης του Μανόλη Παπαστεριανού. Στη σημερινή προπόνηση, θα συμμετάσχει o Έλληνας μέσος.

Αισιοδοξία για Παπαστεριανό
Εξελίξεις αναμένονται άμεσα στην υπόθεση απόκτησης του Μανόλη Παπαστεριανού από τον Άρη. Ο 26χρονος παίκτης, αλλά και οι «κίτρινοι» θεωρούν ότι θα βρεθεί τελικά η λύση και θα λυθεί το συμβόλαιο του Έλληνα μέσου με την Κονκόρντια.

Τις προηγούμενες ημέρες ο ρουμάνικος σύλλογος δεν συναινούσε στην αποδέσμευση του Παπαστεριανού, ισχυριζόμενος ότι υπολογίζεται από τον προπονητή του, Ιόν Τσιρίλα, αν και έχει λιγοστό χρόνο συμμετοχής. Επιπλέον, του έχει δοθεί παραπάνω άδεια για τις ημέρες εορτών, συγκριτικά με τους υπόλοιπους παίκτες της Κονκόρντια.

Ο έμπειρος χαφ αναμένεται να μεταβεί σήμερα στο Ρύσιο για να πάρει μέρος στην προπόνηση της ομάδας του Σούλη Παπαδόπουλου. Εφόσον υπάρχει θετική κατάληξη στο θέμα του, θα αποτελέσει τη μοναδική μεταγραφή παίκτη άνω των 24 ετών που έχει δικαίωμα να κάνει ο Άρης.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κοντά σε ελληνική ομάδα ο Βλάχος»

Η Κλαμπ Μπριζ ανακοίνωσε το δανεισμό του Σπύρου Φουρλάνου στην Καλλονή, αλλά σημείωσε πως και ο Βαλεντίνος Βλάχος είναι κοντά σε ελληνική ομάδα εννοώντας τον Άρη.

«Κοντά σε ελληνική ομάδα ο Βλάχος»
Επισημοποιήθηκε και από την Κλαμπ Μπριζ, μετά την Καλλονή, ο δανεισμός του Σπύρου Φουρλάνου για έξι μήνες στην ομάδα της Μυτιλήνης.

Η είδηση δεν είναι αυτή, αλλά ότι στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «… ο Βαλεντίνος Βλάχος είναι κοντά στο δανεισμό του σε ελληνικό σύλλογο».

Ασφαλώς οι Βέλγοι εννοούν τον Άρη, που από ώρα σε ώρα θα επισημοποιήσει την απόκτηση του πρώην δεξιού μπακ της ΑΕΚ.Πηγή: sport-fm.gr

«Ανεβαίνουν» στον Ολυμπιακό!!

Φορτσάρουν στον Ολυμπιακό εν όψει της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Ανεβάζουν στροφές Σιόβας και Μήτρογλου, που όμως δεν παίζουν με Καλλονή.

«Ανεβαίνουν» στον Ολυμπιακό
Μετά από οκταήμερη άδεια ήταν λογικό για τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην μπουν με την ίδια ένταση που είχαν προ της διακοπής στις προπονήσεις. Όμως οι ρυθμοί καθημερινά ανεβαίνουν και το πρόγραμμα της Πέμπτης ήταν πολύ δυνατό. Άλλωστε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αρχίζουν και πάλι το Σάββατο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Καλλονή στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου (19:30).

Από τον αγώνα αυτό θα απουσιάσουν οι Δημήτρης Σιόβας και Κώστας Μήτρογλου. Ο πρώτος έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω μίας μυϊκής ενόχλησης που είχε παρουσιάσει προ ημερών και δεν υπάρχει λόγος να πιεστεί. Πιο έντονα γυμνάστηκε και ο δεύτερος, αλλά όμως δεν πρόκειται να παίξει πριν και το ματς με τον Ατρόμητο στις 12 Ιανουαρίου.

Ο Μίτσελ δούλεψε με τους παίκτες του πολύ με μπάλα κάνοντας ασκήσεις κατοχής και ανάπτυξης του παιχνιδιού, από την άμυνα μέχρι την επίθεση, ενώ έγινε και διπλό, σε χώρο μεγαλύτερο του μισού γηπέδου.

Η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου ολοκληρώνεται την Παρασκευή με προπόνηση στις 18:00 και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόβλημα με Ρισβάνη!

Εκτός προπόνησης του Παναθηναϊκού έμεινε την Πέμπτη λόγω αμυγδαλίτιδας ο Σπύρος Ρισβάνης. Δύσκολο να είναι έστω και στην αποστολή για το ματς με τον Παναιτωλικό.

Πρόβλημα με Ρισβάνη
Νέο πρόβλημα με τις αμυγδαλές του αντιμετωπίζει ο Σπύρος Ρισβάνης. Ο νεαρός αμυντικός είχε παρουσιάσει αμυγδαλίτιδα από την Τρίτη και δεν ξεπέρασε το πρόβλημά του, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός προπόνησης και την Πέμπτη. Έτσι το πιθανότερο είναι να μη βρίσκεται καν στην αποστολή για το ματς της Κυριακής με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (15:00) και το δίδυμο των στόπερ πιθανότατα θα συνθέσουν Τριανταφυλλόπουλος και Σίλντενφελντ.

Ανάλογο πρόβλημα είχε παρουσιάσει και στο πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα να χάσει κιλά και να μείνει εκτός δράσης για κάποιες αγωνιστικές. Στον Παναθηναϊκό δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους και δεν αποκλείεται ο Ρισβάνης να υποβληθεί σε επέμβαση.

Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Γιάννη Αναστασίου, που πάντως δεν έχει δείξει ακόμη τις σκέψεις του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο ματς της πρεμιέρας του δευτέρου γύρου.Πηγή: sport-fm.gr

Στην Ελλάδα ο Μαντούρο!!

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Χέντβιγκες Μαντούρο, ο οποίος αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις, αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «δικέφαλο του Βορρά».

Στην Ελλάδα ο Μαντούρο!
Photo: @PAOK_FC
Θέμα χρόνου είναι η υλοποίηση της πρώτης μεταγραφικής κίνησης του ΠΑΟΚ για την περίοδο του Ιανουαρίου.

Από το απόγευμα της Πέμπτης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Χέντβιγκες Μαντούρο, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τη Σεβίλλη (το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι) και έχει συμφωνήσει με το «δικέφαλο του Βορρά».

Ο 28χρονος μεσοαμυντικός αναμένεται να περάσει από τις τυπικές, αλλά απαραίτητες σε αυτές τις περιπτώσεις, ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα πάνε καλά, θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Η καριέρα του με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ)

2004/05-Άγιαξ: 15-2
2005/06-Άγιαξ: 43-3
2006/07-Άγιαξ: 29-1
2007/08-Άγιαξ: 20-5
2007/08-Βαλένθια: 15-0
2008/09-Βαλένθια: 34-1
2009/10-Βαλένθια: 32-1
2010/11-Βαλένθια: 24-1
2011/12-Βαλένθια: 8-0
2012/13-Σεβίλλη: 30-0
2013/14-Σεβίλλη: 1-0
Εθνική Ολλανδίας: 22-0
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Κάκος στο Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός!

Ο Τάσος Κάκος θα διευθύνει τον αγώνα Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Κάκος στο Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός
Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων, η Σούπερ Λίγκα επιστρέφει με την έναρξη του δευτέρου γύρου. Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των αγώνων της 18ης αγωνιστικής, με τον Τάσο Κάκο να ορίζεται στο ματς του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 04/01/2014
15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης: Κουκουλάκης (Ηράκλειο)
17:15 Εργοτέλης-Ατρόμητος: Κύζας (Δράμα)
19:30 Ολυμπιακός-Καλλονή: Παπαπέτρου (Αθήνα)

Κυριακή 05/01/2014
15:00 Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: Κάκος (Κέρκυρα)
17:15 Βέροια-Πλατανιάς: Παππάς (Αθήνα)
17:15 Πανιώνιος-ΟΦΗ: Καλογερόπουλος (Αθήνα)
17:15 Πανθρακικός-Λεβαδειακός: Τριτσώνης (Αθήνα)
19:30 SKODA Ξάνθη-ΠΑΟΚ: Γιάχος (Χίος)

Δευτέρα 06/01/2014
19:30 Άρης-Απόλλων Αθηνών: Αρετόπουλος (Τρίκαλα)

Ποιον να πρωτοβάλει…!

Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Γιάννη Αναστασίου που υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του εν όψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ξεκαθαρίζει του φορ, δύσκολα του Πέτριτς.

Ποιον να πρωτοβάλει…
Η αγωνιστική άνοδος ορισμένων παικτών και η επιστροφή των τραυματιών έχουν προκαλέσει ευχάριστο πονοκέφαλο στον Γιάννη Αναστασίου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους για το δύσκολο ματς της Κυριακής με τον αήττητο στην έδρα του Παναιτωλικό (15:00). Από σήμερα, με την επιστροφή στις προπονήσεις μετά το πρωτοχρονιάτικο ρεπό, θα αρχίζουν να φαίνονται και οι πρώτες σκέψεις του για το βασικό σχήμα.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σουηδός φορ ξεπέρασε τη θλάση που τον κράτησε εκτός από τα δύο τελευταία ματς του 2013 και θα ηγηθεί της γραμμής κρούσης σε ένα ακόμη παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει δίλημμα σε όλες τις γραμμές. Στο τέρμα θα διατηρηθεί ο βασικός στα τελευταία ματς Κοτσόλης ή θα επανέλθει ο Καπίνο; Στην άμυνα για το δεξί άκρο υπάρχουν τρεις λύσεις, οι Μαρινάκης, Σπυρόπουλος και Τριανταφυλλόπουλος, με τον τελευταίο να διεκδικεί θέση και σαν στόπερ μαζί με τους Ρισβάνη, Σίλντενφελντ και Κουτρουμπή (που επιστρέφει από τιμωρία), ενώ πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στη θέση του αριστερού μπακ με τον Νάνο να είναι σταθερά μπροστά σε προτίμηση από τον Χουχούμη.

Στη μεσαία γραμμή επανέρχεται ο Λαγός από εμφάνιση με δύο γκολ (αλλά και αποβολή) στη Λιβαδειά, ο Μέντες είναι σε διαρκή άνοδο όπως και ο Αμπεΐντ, ο Πράνιτς θέλει να φορτσάρει ξανά εν όψει και του Μουντιάλ, ενώ σταθερή αξία αποτελεί ο Ζέκα. Και πιο μπροστά υπάρχει ο Ατζαγκούν, ο Μπαϊράμι που επέστρεψε από δίμηνη απουσία έτοιμος για να δικαιώσει τις προσδοκίες έστω και με καθυστέρηση, ενώ Καρέλης και Κλωναρίδης θέλουν να συνεχίσουν τις ίδιες ελπιδοφόρες εμφανίσεις, με τους Ντίνα και Δώνη να έρχονται από πίσω.

Σύντομα οι εξελίξεις για φορ

Οι αμέσως προσεχείς μέρες θα είναι καθοριστικές για την απόκτηση του επιθετικού που ψάχνει ο Παναθηναϊκός. Οι πιθανότητες απόκτησης του Μλάντεν Πέτριτς (που έλυσε τη συνεργασία του με τη Γουέστ Χαμ και τυπικά) είναι υπαρκτές, αν και όχι πολλές λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει κυρίως από ομάδες της Ελβετίας. Εφόσον δεν απαντήσει θετικά ο Κροάτης ως το τέλος της εβδομάδας, ο Νίκος Νταμπίζας φαίνεται πως θα στραφεί οριστικά στις άλλες περιπτώσεις για τις οποίες έχει κάνει προεργασία και επαφές. Στόχος είναι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή, προκειμένου ο παίκτης που θα έρθει να τεθεί το συντομότερο δυνατό στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτοί που φεύγουν!!

Καλή η μεταγραφολογία, αλλά στον Ολυμπιακό υπάρχουν κι αυτοί που φεύγουν. Ο Καρλ Μετζανί ανοίγει πρώτος την πόρτα, ποιοι είναι πιθανό να ακολουθήσουν και ποιοι… ξαναδίνονται δανεικοί.

Αυτοί που φεύγουν
Στην προσθήκη του Πελέ σταματούν οι μεταγραφές του Ολυμπιακού για το χειμώνα. Αντίθετα, αποχωρήσεις αναμένονται περισσότερες.

Πρώτη εξ αυτών θα είναι του Καρλ Μεντζανί, ο οποίος σήμερα οριστικοποιεί τη μετακίνησή του στη Βαλανσιέν. Ο Αλγερινός αμυντικός βρίσκεται από χθες στη γαλλική πόλη, σήμερα θα περάσει από τα ιατρικά τεστ και θα υπογράψει. «Ήθελα να επιλέξω μια ομάδα που θα μου εγγυηθεί χρόνο συμμετοχής για να καλύψω το χαμένο έδαφος και να είμαι έτοιμος για το Μουντιάλ», δήλωσε ο ίδιος στον Τύπο της πατρίδας του. Λιλ και Σοσό ενδιαφέρθηκαν επίσης για την απόκτησή του, αλλά όπως είπε και ο πρόεδρος της Βαλανσιέν, Ζαν-Ρεϊμόν Λεγκράντ, «… αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει την Πέμπτη».

Από εκεί και πέρα, ο Μπάλας Μέγιερι παραμένει στον Ολυμπιακό παρά τη φιλολογία που αναπτύχθηκε περί αποχώρησής του με τη μορφή δανεισμού. Μετά και το τετ-α-τετ που είχε με τον Μίτσελ, ο Ούγγρος γκολκίπερ θα κάνει υπομονή, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης του Τάσου Παπάζογλου, παρότι οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν ρωτήσει αν παραχωρείται δανεικός. Πλέον όμως, μετά και την αποχώρηση του Μεντζανί, ο 25χρονος πολυσύνθετος αμυντικός αναμένεται να δηλωθεί και στη λίστα για το Champions League.

Αντίθετα, όλα είναι ανοιχτά για τον Σαμπού Γιαταμπαρέ. Ο διεθνής με το Μάλι μέσος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει χρόνο συμμετοχής και δεν αποκλείεται να δοθεί δανεικός. Αρκετές ομάδες από τη γνώριμη στον ίδιο Ligue 1 έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, με κυριότερη την Μπαστιά. Αντίθετα, λιγότερες πιθανότητες να αποχωρήσει ο δανεικός από τη Μονακό Ντελβίν Εντινγκά. Η θέση των δύο γαλλόφωνων έχει γίνει, πάντως, πιο επισφαλής από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Πελέ και υπάρχει μία επιπλέον λύση στο κέντρο. «Παράθυρο» αποχώρησης υπάρχει και για τον Μάρκο Σέποβιτς, με ορατό το ενδεχόμενο επιστροφής στην πατρίδα του. Ο Μίτσελ δεν έχει πειστεί για την αξία του και φέρεται να προτιμά την επιστροφή του δανεικού στον Εργοτέλη, Δημήτρη Διαμαντάκου, που συν τοις άλλοις μπορεί να δηλωθεί και στη β’ λίστα του Champions League.

Από εκεί και πέρα, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος που έλυσε τη συνεργασία του με την Άουγκσμπουργκ είναι μεταξύ Πλατανιά και Άρη, ενώ ο Τόμας Ντε Βινσέντι οδεύει προς δανεισμό στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το καλοκαίρι. Πηγή: sport-fm.gr

Την… «σκότωσε»

Με ένα γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα η Κιλμάρνοκ πήρε την νίκη απέναντι στην Σέντ Μιρέν με 2-1 και την πέρασε στη βαθμολογία. Επικράτηση με ανατροπή για τους γηπεδούχους.

Την… «σκότωσε»
Και στο 90+1’ και με ανατροπή και την πέρασε στη βαθμολογία. Η Κιλμάρνοκ «σκότωσε» την Σέντ Μιρέν στο πρώτο της ματς για τη νέα χρονιά με 2-1. Πλέον οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 8η θέση.

Με θετικό αποτέλεσμα ήθελαν να αρχίσουν Κιλμαρνοκ και Σεντ Μιρέν για το 2014, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που το ήθελαν περισσότερο, όπως φαίνεται, καθώς στο 18’ ο Κάμπελ άνοιξε το σκορ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με το γκολ του ΜακΚένζι, έντεκα λεπτά μετά (29’).

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έκλεινε στη ισοπαλία. Οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν και όσο ο χρόνος περνούσε το 1-1 φάνταζε το σκορ του αγώνα. Όμως στο 90+1’ ο Μπόιντ «εκτέλεσε» την Σεντ Μιρεν και την άφησε με το… όνειρο της ισοπαλίας.

Αναλυτικά η 20ή Αγωνιστική

Τετάρτη 01 Ιανουαρίου 2014

Σέλτικ – Πάρτικ Θιστλ 1-0
(30’ Λέντλεϊ)
Νταντί Γιουνάιτεντ – Αμπερντίν 1-2
(51’ Σούτερ – 64’ πεν. Ρόμπσον, 90’ Πόλετ)

Ινβερνές – Ρος Κάουντι 1-2
(89’ Ντοράν, 15’ Μπόιντ, 17’ Κούπερ)

Μάδεργουελ – Σεντ Τζόνστον 4-0
(22’ Σούτον, 49’ Βιγκρούς, 73’ Άινσγουρθ, 87’ ΜακΦάντεν)

Πέμπτη 02 Ιανουαρίου 2014

Κιλμάρνοκ – Σεντ Μιρέν 2-1
(29’ ΜακΚένζι, 90+1’ Μπόιντ - 18’ Κάμπελ)

Χιμπέρνιαν – Χαρτς (21:45)

Επόμενη Αγωνιστική

Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2014

Μαδεργουελ – Ιβερνές (14:45)
Ρος Κάουντι – Σεντ Τζόνστον (17:00)

Κυριακή 05 Ιανουρίου 2014

Σεντ Μίρεν – Σέλτικ (14:45)
Νταντί Γιουνάιτεντ – Χιμπέρνιαν (17:00)
Χαρτς – Πάρτικ Θιστλ (17:00)
Κιλμάρνοκ – Αμπερντιν (17:00)Πηγή: sport-fm.gr

Συγκινητικό «αντίο» από Παυλή!!

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 24 ετών ανακοίνωσε ο Μιχάλης Παυλής λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. «Θα συνεχίσω να υπηρετώ την ΑΕΚ», τόνισε.

Συγκινητικό «αντίο» από Παυλή!
Η αγάπη του για την ΑΕΚ τον έκανε να τη βάλει ακόμη και πάνω από τον εαυτό του. Όμως ο οργανισμός του και η ασθένεια που τον ταλαιπωρεί εδώ και δύο χρόνια (σκλήρυνση κατά πλάκας) δεν του επιτρέπει να συνεχίζει να την υπηρετεί από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Παυλή, ο οποίος σε ηλικία μόλις 24 ετών υποχρεώνεται να βάλει τέλος σ την καριέρα του. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα και εύχεται να τη δει πολύ γρήγορα στο σπίτι της και στην κορυφή.

Ο Μιχάλης Παυλής εντοπίστηκε, έφηβος ακόμη, από τον Τόνι Σαβέφσκι όταν έπαιζε στον Αετό Λουτρών. Εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, όπου διέπρεψε με την ομάδα Νέων και το 2007 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα στην «Ένωση» με εξαίρεση ένα πέρασμα ως δανεικός σε Εθνικό Αστέρα, αλλά και δύο σύντομες θητείες σε Ελπιδοφόρο και Καβάλα. Υπήρξε μέλος και των Εθνικών ομάδων Νέων (17 συμμετοχές-10 γκολ) και Ελπίδων (2 συμμετοχές).

Η καριέρα του με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ)

2007/08-ΑΕΚ: 8-1
2008/09-ΑΕΚ: 14-2
2009/10-ΑΕΚ: 10-0
2010/11-Εθνικός Αστέρας: 10-0
2012/13-ΑΕΚ: 15-2

Αναλυτικά το συγκινητικό του μήνυμα:

«Αντίο»

Το ωραιότερο παραμύθι της ζωής μου, δυστυχώς τελειώνει εδώ. Με μεγάλη μου λύπη, ανακοινώνω την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ενεργό δράση.

Δυστυχώς το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω, δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα που λάτρεψα από μικρό παιδί και με την οποία είχα, έχω και θα έχω συμβόλαιο καρδιάς. Υπερέβαλλα εαυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάνοντας αρκετές θυσίες για να καταπολεμήσω το πρόβλημά μου. Όμως όπως όλοι γνωρίζετε, το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή, απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση, συνεχή πίεση, καταπόνηση του οργανισμού και ένταση δουλειάς στο μάξιμουμ. Όλα αυτά ωστόσο δεν μου επέτρεπαν να είμαι καλά στην υγεία μου.

Θέλω να ευχαριστήσω αρχικά την οικογένειά μου και όσους στάθηκαν δίπλα μου για τη στήριξη που μου παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο της ΑΕΚ ο οποίος με αγκάλιασε από παιδί και σε κάθε μου συμμετοχή με έκανε να αισθάνομαι ευλογημένος που φοράω τη φανέλα του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΚ για τις ευκαιρίες που μου έδωσε και κυρίως την κατανόηση και τη στήριξη που μου παρείχε στο πρόβλημά μου.

Aπό εδώ και στο εξής δε θα έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω την αγαπημένη μου ομάδα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, όμως θα είμαι πάντα «υπηρέτης» του εμβλήματος και των ιδανικών που πρεσβεύει ο σύλλογος, από οποιοδήποτε πόστο. Είμαι βέβαιος ότι η περιπέτεια και η περιπλάνηση της ΑΕΚ στα μονοπάτια των μικρών κατηγοριών θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να επιστρέψει άμεσα και εκεί που της αξίζει. Στο «σπίτι» της και στην κορυφή.

Μετά τιμής

Μιχάλης Παυλής»




Η ΑΕΚ… τους τρέχει!!

Στο τρέξιμο βάζει η ΑΕΚ τις αρμόδιες αρχές για το θέμα του γηπέδου και ο Δέλλας τους παίκτες του εν όψει Αιγάλεω.

Η ΑΕΚ… τους τρέχει
Το μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τους συνεργάτες του ήταν εξ αρχής σαφές: δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα για το γήπεδο της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σημαντικά βήματα προς το όραμα της «Αγια-Σοφιάς», αλλά απομένουν ακόμη πολύ περισσότερα μέχρι αυτό να υλοποιηθεί. Και το… κακό είναι πως τα επόμενα βήματα δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από την εγρήγορση των ανθρώπων της «Ένωσης» που έχουν αναλάβει το πρότζεκτ, αλλά και από τη δυσκίνητη σε τέτοια ζητήματα Πολιτεία.

Οι μέρες των γιορτών πέρασαν και ο Ιανουάριος είναι πολύ κρίσιμος μήνας για αρκετά ζητήματα που αφορούν το γήπεδο και πρέπει να τακτοποιηθούν εγκαίρως για να μπουν το συντομότερο δυνατό, αν γίνεται ακόμη και μέσα στο Φεβρουάριο, οι πρώτες μπουλντόζες στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τις επόμενες μέρες θα σταλεί από την πλευρά της «Δικέφαλος 1924» στην Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία ο φάκελος με συμπληρωμένους τους τίτλους ιδιοκτησίας των οικοπέδων που αγοράστηκαν για το πάρκινγκ του νέου γηπέδου. Από εκεί και πέρα, αναμένεται η έγκρισή τους και η έκδοση των αδειών, κάτι που ελπίζουν στην ΑΕΚ να μην πάρει πολύ καιρό και για το λόγο αυτό θα πιέσουν όσο μπορούν από την πλευρά τους για να προχωρήσουν οι εξελίξεις.

Ένα ακόμη ζήτημα αφορά την εύρεση χώρου που θα μεταφερθούν τα σκουπίδια πίσω από το γήπεδο, κάτι που έχει αναλάβει να διευθετήσει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας. Από εκεί κι έπειτα, θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του μήνα η διαδικασία για την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, που θα επιτρέψει την πώληση μετοχών για την «Αγια-Σοφιά» και μαζί με τη διαφημιστική καμπάνια που θα γίνει θα ενισχύσει το ταμείο για τη χρηματοδότηση του έργου. Αυτό θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από την επικείμενη συμφωνία για την εμπορική ονομασία του γηπέδου, αλλά και για τις εταιρείες που θα γίνουν χορηγοί σε διάφορες θύρες του.

«Του χρόνου σπίτια μας», ανέφερε η πρωτοχρονιάτικη ευχετήρια κάρτα της ΑΕΚ και οι άνθρωποι της ομάδας το εννοούν. Θέλουν μέσα στο 2015 η «Ένωση» να μετακομίσει στο νέο της γήπεδο.

Στο τρέξιμο

Αδιάκοπα, μιας και είχε προγραμματιστεί προπόνηση και ανήμερα Πρωτοχρονιάς, συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ματς της Κυριακής με το Αιγάλεω στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η ένταση της προετοιμασίας παρά το εορταστικό κλίμα των ημερών είναι υψηλή και ο Τραϊανός Δέλλας περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του άλλη εικόνα από αυτή με την οποία έκλεισαν το 2013 γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Αγροτικό Αστέρα.

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό η συμμετοχή του Τσεβά, που ταλαιπωρείται από κάκωση στην ποδοκνημική, ενώ στην αποστολή ίσως επιστρέψει ο Τσουμάγκας. Πλάνα ή έστω σκέψεις για την ενδεκάδα δεν έχουν ακόμη διαφανεί.Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμος να παίξει ο Κόλινς!!

Ο Μάρντι Κόλινς έπιασε από χθες δουλειά στον Ολυμπιακό και είναι διαθέσιμος ακόμη και για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ την Παρασκευή. Ευκαιρία ζωής για τον 29χρονο γκαρντ οι πρωταθλητές Ευρώπης.

Έτοιμος να παίξει ο Κόλινς
Υπό άλλες συνθήκες, δεν θα ετίθετο καν θέμα χρησιμοποίησης του Μάρντι Κόλινς στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ την Παρασκευή στο ΣΕΦ για την πρεμιέρα στο Top 16. Όμως ελλείψει του τραυματία Έισι Λο και με τον Δημήτρη Κατσίβελη να ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, ο Αμερικανός γκαρντ δεν αποκλείεται ακόμη και να βρεθεί στη δωδεκάδα.

Ο 29χρονος άσος έφτασε μόλις χθες στην Αθήνα και από το αεροδρόμιο πήγε στο ΣΕΦ όπου έκανε την πρώτη του γνωριμία αλλά και προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Ο Κόλινς είναι σε καλή φυσική κατάσταση, καθότι προπονείτο κανονικά με τη Μοντεγκρανάρο και έπαιξε τελευταία φορά μαζί της στις 14 Δεκεμβρίου (έχοντας στην εντός έδρας ήττα με 88-69 από τη Σάσαρι 7 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 21 λεπτά).

Παράλληλα, το κίνητρό του είναι τεράστιο καθώς αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό σαν μια τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα του. Από τη στιγμή που δεν στέριωσε στο ΝΒΑ, δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και να κάνει κάποιο μεγάλο συμβόλαιο. Προ ημερών βρέθηκε κοντά στη Βαρέζε, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία της τελευταίας Μοντεγκρανάρο, ενώ είχε και πρόταση από ομάδα του Ισραήλ, μέχρι να έρθει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός. Ο Κόλινς θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και παίζοντας στους πρωταθλητές Ευρώπης να φτιάξει ξανά το όνομά του και να εξασφαλίσει καλύτερες αποδοχές για την επόμενη σεζόν.

Στο μεταξύ, ο Μάρντι Κόλινς θα δηλωθεί άμεσα στο ρόστερ του Ολυμπιακού για την Α1 παίρνοντας τη θέση του Έισι Λο σε αυτή, τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει από τον τραυματισμό του στο γόνατο ο τελευταίος. Άλλωστε στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει περιορισμός στους ξένους (έξι στο σύνολο, με το πολύ τέσσερις Αμερικανούς και τους υπόλοιπους κοινοτικούς) και το ρόστερ της ομάδας αριθμεί πλέον επτά, μετά τους Λοτζέσκι, Σίμονς (που έχουν κοινοτικό διαβατήριο), Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Λο και Μπέγκιτς. Αντίθετα, στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει σχετικός περιορισμός και μπορούν να είναι και οι επτά ξένοι του Ολυμπιακού διαθέσιμοι.Πηγή: sport-fm.gr

Διάψευση Μπεσίκτας για Ροναλντίνιο!!

Κατηγορηματικά διέψευσε η Μπεσίκτας τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με τον Ροναλντίνιο. Για συνάντηση τυπικού χαρακτήρα με τον μάνατζερ του βραζιλιάνου κάνει λόγο ο τούρκικος σύλλογος.

Διάψευση Μπεσίκτας για Ροναλντίνιο
Τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συμφωνία του Ροναλντίνιο με την Μπεσίκτας διέψευσε την Πέμπτη ο τούρκικος σύλλογος.

Τα τούρκικα μέσα είχαν κάνει λόγο για συμφωνία των δυο πλευρών, με τις απολαβές του βραζιλιάνου σούπερ σταρ να φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Οι «μαύροι αετοί» τόνισαν πως όντως υπήρχε συνάντηση με τον μάνατζερ και αδερφό του «Ρόνι» αλλά τη χαρακτήρισαν… τυπική και τίποτα παραπάνω.

Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο του 33χρονου με την Ατλέτικο Μινέιρο έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου και ο παίκτης είναι ελεύθερος. Πηγή: sport-fm.gr

Ποδαρικό στο Κατάρ για Ρεάλ!!

Την πρώτη της νίκη για το 2014 έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στο Κατάρ, απένταντι στην Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0. Οι δυο ομάδες έδωσαν φιλικό αγώνα, με στόχο την προετοιμασία τους για τη συνέχεια της σεζόν.

Ποδαρικό στο Κατάρ για Ρεάλ (video)
Γούρικο, φαίνεται πως ήταν το Κατάρ και Στάδιο Καλιφα για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν. Η «Βασίλισσα» έδωσε φιλικό αγώνα με τους Παριζιάνους στην Ντόχα, με στόχο να προετοιμαστούν για τη δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν παρατάχθηκε με όλα τις τα αστέρια, σε αντίθεση με τη Ρεάλ, η οποία προτίμησε να δοκιμάσει σε μερικές θέσεις τα νέα τις παιδιά.

Η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και άνοιξε το σκορ με πλασέ του Χέσε, σε τετ α τετ με τον Συρίγου στο 19’. Η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 38’ με τον Χοσέ Ροντρίγκεζ να βλέπει την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, οι δυο ομάδες προχώρησαν σε πολλές αλλαγές. Ρονάλντο και Ιμπραίμοβιτς αποχώρησαν από το γήπεδο, με τους νεότερους σε ηλικία αλλά και τους παίκτες με λιγότερες συμμετοχές να έχουν την τιμητική τους. Η μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε πάλι στη Ρεάλ, με το δοκάρι του Μπενζεμά στο 51’.

Ρεάλ Μαδρίτης : Λόπεθ, Αρμπελόα, Χάιμε, Ράμος(45’ Γιορέντε), Κασάδο (45’ Μαρσέλο), Ιγιαραμέντι, Τσάμπι Αλόνσο (45’ Κασεμίρο), Χοσέ Ροντρίγκες (45’ Ίσκο), Μοράτα (45’ Μπενζεμά), Χέσε(45’ Ντι Μαρία), Ρονάλντο (Χάιμε Ρομέρο)

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγου, Ντινιέ (45’ Μάξγουελ), Άλεξ (45’ Μαρκίνιος), Τιάγκο Σίλβα, Φαν Ντερ Βίλ (74’ Καμαρά), Βεράτι (62’ Παστόρε), Τιάγκο Μότα (62’ Ραμπιό), Ματουιντί, Καβάνι (62’ Μενέζ), Λαβέτσι (45’ Μόουρα), Ιμπραιμοβιτς (73’ Κομαν). Πηγή: sport-fm.gr

Βρε τους Ράπτορς…!!

Οι Ράπτορς συνέχισαν την ανοδική τους πορεία κάνοντας την έκπληξη απέναντι στους Πέισερς με 95-82. Νίκες για Μάβερικς και Κλίπερς.

Βρε τους Ράπτορς…
Τέσσερις σερί νίκες έφτασαν οι Ράπτορς και έφτασαν το ποσοστό επιτυχιών τους στο 50% μετά από 30 αγώνες (15-15) για πρώτη φορά μετά το 2010. Τελευταίο θύμα τους οι Πέισερς, των οποίων επικράτησαν στο Τορόντο με 95-82. Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με 26 πόντους ηγήθηκε των γηπεδούχων, που έβαλαν τέλος σε ένα νικηφόρο σερί πέντε ματς των φιλοξενούμενων.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι έμεινε μεν στους 9 πόντους με μόλις 3/14 σουτ, αλλά οι Μάβερικς με όπλο την άμυνά τους πέρασαν με 87-78 από την Ουάσινγκτον. Ένα σερί 9-0 μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο «γύρισε» το ματς υπέρ του Ντάλας.

Οι Κλίπερς έκαναν πάρτι με 112-85 κόντρα στους Μπόμπκατς με τον Μπλέικ Γκρίφιν να ξεχωρίζει έχοντας 31 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Οι Σίξερς έχοντας επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων υποχρέωσαν τους Νάγκετς στην όγδοη ήττα τους στο Ντένβερ σε 15 παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν.

Τέλος, οι Τίμπεργουλβς επιβλήθηκαν 124-112 των Πέλικανς με 22 πόντους από τον Νίκολα Πέκοβιτς.

Αναλυτικά:

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ντάλας Μάβερικς 78-87 Γουόλ 22, Γκορτάτ 12, Μπούκερ 10 (19 ριμπ.), Μπιλ 10-Έλις 23, Κάρτερ 13, Καλντερόν 11, Ράιτ 10, Νοβίτσκι 9, Μάριον 9.

Τορόντο Ράπτορς-Ιντιάνα Πέισερς 95-82 ΝτεΡόζαν 26, Ρος 18, Λάουρι 13 (14 ασίστ), Βαλαντσιούνας 13-Χίμπερτ 16, Τζορτζ 12, Γκρέιντζερ 11, Γουέστ 9, Στίβενσον 8, Γουότσον 8.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 124-112 Πέκοβιτς 22, Λοβ 21, Μάρτιν 20, Μπαρέα 17, Ρούμπιο 14, Κάνινγχαμ 10, Σβεντ 10-Άντερσον 25, Χόλιντεϊ 19, Έβανς 16, Ντέιβις 13, Γκόρντον 12.

Ντένβερ Νάγκετς-Φιλαδέλφεια 76ερς 102-114 Χίκσον 19 (11 ριμπ.), Τσάντλερ 16, Λόσον 15 (11 ασίστ), Φόι 14, Φαρίντ 12-Τέρνερ 23, Γιανγκ 17 (10 ριμπ.), Κάρτερ-Ουίλιαμς 16, Χόους 13, Άλεν 13, Άντερσον 12, Τόμπσον 11.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 112-85 Γκρίφιν 31 (12 ριμπ.), Ντάντλεϊ 20, Πολ 17 (14 ασίστ), Κρόφορντ 11, Τζόρνταν 6 (12 ριμπ.)-Τζέφερσον 14 (12 ριμπ.), Γουόκερ 14, Χέντερσον 12, Τόλιβερ 11, ΜακΡόμπερτς 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Όποιος δεν αντέχει στο ΟΑΚΑ, να μείνει σπίτι του…»

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για την «επίσκεψη» της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον Ολυμπιακό.

«Όποιος δεν αντέχει στο ΟΑΚΑ, να μείνει σπίτι του…»
Συνέντευξη στην Gazzetta Dello Sport παραχώρησε ο Λούκα Μπάνκι εν όψει της έναρξης του Top 16 και της αναμέτρησης της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο με τον Παναθηναϊκό.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα για… Final Four. Πρόκειται για ένα σύνολο με βάθος, εμπειρία και παίζει στην έδρα του. Όποιος δεν μπορεί να αντέξει στην πίεση του ΟΑΚΑ, καλύτερα να μείνει σπίτι του», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

Αναφορικά με τον έτερο των «αιωνίων», είπε: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι στο επίπεδο της περσινής χρονιάς, γιατί δεν έχει τον Χάινς και τον Παπανικολάου, ενώ τώρα τραυματίστηκε και ο Λο. Όμως και τις δύο περασμένες χρονιές δεν ήταν ο πιο δυνατός και στο τέλος πήρε τον τίτλο».

Όσο για τις βλέψεις της δικής του ομάδας στο Top 16; «Η απόκτηση του Χάκετ μάς κάνει πιο ανταγωνιστικούς και μας γεμίζει φιλοδοξίες ακόμη και να προκριθούμε στα προημιτελικά», επισήμανε.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Βασιλειάδης νίκησε τον Πλάνινιτς!! (video)

Αφού απάντησε ακόμη και στα… ελληνικά, ο Κώστας Βασιλειάδης νίκησε σε παιχνίδι ερωτήσεων τον έτερο «νέο» της Εφές, Ζόραν Πλάνινιτς.

Ο Βασιλειάδης νίκησε τον Πλάνινιτς (video)
Ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Ζόραν Πλάνινιτς υποβλήθηκαν σε παιχνίδι ερωτήσεων ως «νέοι» στην Αναντολού Εφές.

Ο διεθνής σούτινγκ γκαρντ κέρδισε με 4-3, παρότι όταν κλήθηκε να πει μια λέξη στα τουρκικά απάντησε στα ελληνικά… «γεια σου».






Πηγή: sport-fm.gr

Γλιτώνουν… χιλιόμετρα οι «αιώνιοι»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι σε πολύ δύσκολο όμιλο στο Top 16, αλλά δεν θα χρειαστεί να κάνουν μεγάλα ταξίδια.

Γλιτώνουν… χιλιόμετρα οι «αιώνιοι»
Η… μοίρα τους έφερε μαζί σε έναν όμιλο-«φωτιά», αλλά τουλάχιστον Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αποφύγουν τις μεγάλες αποστάσεις στα ταξίδια τους για το Top 16.

Η ισπανική «As» μέτρησε τα… χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να διανύσουν μέχρι την ολοκλήρωση του Top 16, στις 11 Απριλίου, οι ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρωλίγκα. Οι δύο «αιώνιοι» μαζί με την Παρτιζάν και την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο είναι οι μόνες ομάδες που δεν θα χρειαστεί να κάνουν συνολικά πάνω από 10.000 χιλιόμετρα.

Περισσότερη ώρα στον… αέρα θα περάσει η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχοντας να πάει σε Βελιγράδι, Μόσχα, Κράσνονταρ, Κωνσταντινούπολη, Μόναχο, Τελ Αβίβ και Κάουνας, θα ταξιδέψει συνολικά 19.304 χιλιόμετρα. Οι υπόλοιπες ισπανικές ομάδες θα «πετάξουν» λιγότερο, με την Ουνικάχα να κάνει 13.775 χιλιόμετρα, τη Λαμποράλ Κούτσα 11.918 και την Μπαρτσελόνα μόλις 10.152. Πηγή: sport-fm.gr

Από το σπίτι του… στο δικό της!

Να αρχίσει το 2014 όπως έκλεισε το 2013 θέλει ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται την Εμπόριο Αρμάνι με στόχο να θέσει τις πρώτες βάσεις πρόκρισης στο Final Four του Μιλάνου. Πάνοπλοι οι «πράσινοι».

Από το σπίτι του… στο δικό της
Με την ψυχολογία στα ύψη, τον κόσμο στο πλευρό του και όλους τους παίκτες (επιτέλους) διαθέσιμους, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21:30, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στην πρεμιέρα του Top 16.

Οι «πράσινοι» θέλουν να αφήσουν πίσω τους την προβληματική πλην ελαχίστων εξαιρέσεων παρουσία τους στην πρώτη φάση και να θέσουν από νωρίς τις πρώτες βάσεις αρχικά για την πρόκριση στα προημιτελικά και σε βάθος χρόνου για την παρουσία τους στο Final Four, που θα φιλοξενηθεί στο σπίτι της αποψινής τους αντιπάλου.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει απολύτως κανένα αγωνιστικό πρόβλημα μετά από πολύ καιρό. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ήταν το τελευταίο όνομα που διαγράφηκε από το απουσιολόγιό του, ξεπέρασε τη θλάση που τον κράτησε εκτός στα νικηφόρα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και επανέρχεται για να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο δεν έρχεται για τουρισμό στην Αθήνα. Μπορεί να εξασφάλισε με πολύ άγχος την πρόκριση στο Top 16 και η συμμετοχή στο δικό της Final Four να μοιάζει μακρινό όνειρο, ωστόσο έχει φιλοδοξίες. Ενισχυμένη με τον Ντάνιελ Χάκετ από τη Σιένα, αλλά χωρίς τον τραυματία σέντερ Σαμάρντο Σάμιουελς και πιθανώς τον φόργουορντ Ντέιβιντ Μος, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι αντιμετωπίζει το αποψινό ματς σαν ένα πρώτο δείγμα για το τι μπορεί να ελπίζει σε αυτή τη φάση.

Στο ΟΑΚΑ αναμένεται ίσως και πενταψήφιος αριθμός φίλων του Παναθηναϊκού. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Τσμίκιεβιτς (Πολωνία) και Λάτισεβς (Λετονία).

Μαζί του παράδοση και αριθμοί

Ο Παναθηναϊκός έχει σαφώς το πάνω χέρι έναντι της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν και οι «πράσινοι» μετρούν επτά νίκες. Έχασαν, ωστόσο, μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ, στην τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων, ένα αδιάφορο ματς για το Top 16 της σεζόν 2011/12 με 67-58.

Σε ό,τι αφορά στη στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων, κι εδώ υπάρχει ελληνική υπεροχή, αλλά όχι τόσο καθολική. Ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερη επίθεση (76,8 έναντι 74,2), άμυνα (73,6 έναντι 76,2), μεγαλύτερη ευστοχία σε βολές (75,2% έναντι 74,7%) και τρίποντα (36,1% έναντι 30,3%), υπερέχει σε ασίστ (17,1 έναντι 13,5), κλεψίματα (8,5 έναντι 5,6), τάπες (3,3 έναντι 1,7), έχει λιγότερα λάθη (12,4 έναντι 12,7) και μεγαλύτερο index (85,3 έναντι 75,4). Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο υπερτερεί μόνο στα ριμπάουντ (31,8 έναντι 34,2 στο σύνολο, 21,9 έναντι 22,9 στα αμυντικά και 9,9 έναντι 11,3 στα επιθετικά) και στην ευστοχία στα δίποντα (49,9% έναντι 51,4%).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας του Top 16

Ε’ Όμιλος

Ουνικάχα Μάλαγα-Λαμποράλ Κούτσα 20:00
Παναθηναϊκός-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 21:30
Μπαρτσελόνα-Αναντολού Εφές 21:45
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (3/1, 21:30)

Στ’ Όμιλος

Παρτιζάν-Ρεάλ Μαδρίτης 20:00
Γαλατάσαραϊ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 20:00
Λοκομοτίβ Κουμπάν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (3/1, 15:00)
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπάγερν Μονάχου (3/1, 19:45)Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα αρχίζει το πραγματικό παιχνίδι!!

Ο Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για την έναρξη του TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Τώρα αρχίζει το πραγματικό παιχνίδι
Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία για όλους. Μόλις την δεύτερη μέρα του νέου χρόνου ξεκινά ο μαραθώνιος του Top- 16 για τις ομάδες που πήραν την πρόκριση από την πρώτη φάση της φετινής Euroleague. Ο καταρτισμός των νέων ομίλων έφερε, για πρώτη φορά μετά το 2002 και στο δρόμο για το φάιναλ- φορ της Μπολόνια που τελικά οι πράσινοι κατέκτησαν τον τρίτο τους τρόπαιο, αντιμέτωπους τους αιώνιους του ελληνικού μπάσκετ.

Μαζί τους η Φενέρ του μεγάλου Ζέλικο, το καμάρι της Καταλονίας Μπαρτσελόνα, οι πάντα υπολογίσιμες Μάλαγα, Εφές και Λαμποράλ, αλλά και η διοργανώτρια του φετινού φάιναλ- φορ, Αρμάνι Μιλάνο σε μια σύγκρουση γιγάντων που το μόνο σίγουρο είναι πως μας εξασφαλίζει μεγάλες μπασκετικές βραδιές.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπαίνουν στην δεύτερη φάση με προίκα το αήττητο από τον πρώτο όμιλο, αλλά με σχετικά άσχημη ψυχολογία, αφού το μεγάλο σερί νικών ακολούθησαν δύο ήττες, που δεν διέκοψαν απλώς το σερί, αλλά οδήγησαν στην πρώτη απώλεια τίτλου της φετινής σεζόν, του Κυπέλλου μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό, και στην πιθανή απώλεια της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Α1 μετά την απρόσμενη ήττα από τον ΚΑΟΔ στην Δράμα λίγο πριν την αυγή της νέας χρονιάς.

Πρώτη αντίπαλος για τους παίκτες του Μπαρτζώκα η Φενέρ του Ομπράντοβιτς, που προκρίθηκε σχετικά άνετα από το, κατά τεκμήριο, πιο δύσκολο γκρουπ ξεπερνώντας στην βαθμολογία ομάδες πολύ πιο έμπειρες στην διοργάνωση, όπως οι ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα. Αντίπαλος καθόλου εύκολος ειδικά για πρώτη αγωνιστική και μάλιστα εντός έδρας με τις εκπλήξεις στις πρεμιέρες να καραδοκούν. Σε ένα όμιλο που και η παραμικρή απώλεια μπορεί στο τέλος να κοστίσει, από ένα καλύτερο πλασάρισμα μέχρι και την ίδια την πρόκριση στα play- off, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να ανασυνταχθούν, να ξεπεράσουν τις ατυχίες, με αποκορύφωμα την περίπτωση του Λο που οδήγησε σε απόκτηση παίκτη, και να κερδίσουν τους φιλόδοξους Τούρκους που ελπίζουν να δώσουν το παρών για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση της διοργάνωσης. Τι πρέπει να προσέξουν οι γηπεδούχοι;

Κυρίως τον ρυθμό του αγώνα και τα αμυντικά τους ριμπάουντ, τομέας που εσχάτως δεν τα πάνε καθόλου καλά. Το σύνολο του Ζοτς παίρνει ενέργεια από την άμυνα του και προσπαθεί με συνεχείς εναλλαγές ρυθμού να αποσυντονίσει τον αντίπαλο. Με παίκτες προσωπικότητες, όπως οι Κλέιζα, στην επιστροφή του στο ΣΕΦ αντιμέτωπος της πρώην ομάδας του, Μπογκντάνοβιτς, Μακάλεμπ αλλά και παίκτες πολύ χρήσιμα εργαλεία, όπως οι Πρέλζιτς, Ζόριτς και Βίντμαρ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ομάδες που οι ειδικοί του χώρου θεωρούν φαβορί για τον τίτλο. Διαθέτουν μάλιστα επιπροσθέτως στην άκρη του πάγκου τους τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία του αθλήματος στην Ευρώπη.

Οι πράσινοι του Αργύρη Πεδουλάκη ρίχνονται μια μέρα νωρίτερα στη μάχη, σήμερα κόντρα στην Αρμάνι και αυτοί εντός έδρας. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού δεν έχει την ποιότητα της Φενέρ ή άλλων ομάδων του ομίλου, του ΠΑΟ συμπεριλαμβανομένου, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέα ποσότητα. Το κακό πρώτο δείγμα της ομάδας του Πεδουλάκη, που την έφερε στην τέταρτη θέση του αρχικού γκρουπ, ελπίζουν άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο ότι δεν θα έχει συνέχεια και στο Top- 16 που τα λάθη κοστίζουν ακριβά. Η ψυχολογία τους είναι ανεβασμένη μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού, με πειστική μάλιστα εμφάνιση, και όλοι περιμένουν το ξεκίνημα με την Αρμάνι θεωρώντας πως μπορεί να αποτελέσει την αρχή για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις και στα ευρωπαϊκά παρκέ πλέον.

Στο ματς με την ιταλική ομάδα, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση του Χάκετ από την Σιένα, αρκεί οι πράσινοι να είναι στοιχειωδώς σοβαροί και θα επικρατήσουν εύκολα δύσκολα. Το σημαντικότερο είναι να μην επαναλάβουν την εικόνα των περισσοτέρων αναμετρήσεων μέχρι τώρα, όπου έπρεπε να καλύψουν μεγάλες διαφορές μέσα στα ματς εξαιτίας του νωθρού τους ξεκινήματος. Το σχετικά βατό πρόγραμμα που έχουν για αρχή, μετά πάνε στην Κάχα και ακολουθεί η Εφές στο ΟΑΚΑ, τους δίνει την δυνατότητα να μπουν σε θέση οδηγού του ομίλου. Το αν το μπορούν θα φανεί στο γήπεδο.

Στα υπόλοιπα του ομίλου τώρα ξεχωρίζει ο ισπανικός εμφύλιος, όπου θα πέσουν κορμιά, ενώ στο παιχνίδι της Βαρκελώνης μεταξύ Μπάρτσα και Εφές, του Αγγέλου πλέον, οι γηπεδούχοι πρέπει να προσέξουν αν δεν θέλουν να πέσουν θύμα έκπληξης. Οι Τούρκοι μάλιστα σε μια επίδειξη οικονομικής δύναμης πήραν τον Μπιέλιτσα από την Κάχα με συνοπτικές διαδικασίες. Καθίστε και απολαύστε ματς γιατί το πραγματικό παιχνίδι τώρα αρχίζει. Πηγή: sport-fm.gr

Μια Πρωταπριλιάτικη φάρσα!!

Στην πρεμιέρα του Τop 16 της Ευρωλίγκας  ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο και ο Βασίλης Σκουντής γυρίζει 16 χρόνια πίσω και αναψηλαφεί το πρώτο από τα τέσσερα (διπλά) συναπαντήματα τους που εξελίχθηκε σε κάζο ολκής...

Για κάποιον ανεξήγητο και περίεργο λόγο μέχρι την περίοδο 1997-98 ο Παναθηναϊκός δεν είχε τύχει να αντιμετωπίσει ποτέ την Ολύμπια Μιλάνο που αποτελούσε το μοναδικό απωθημένο στη μακρά ευρωπαϊκή ιστορία του! Αλλά, στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτη: μετά απ' όσα συνέβησαν, διάβολε, θα ευχόταν αυτό το απωθημένο του να μην είχε εκπληρωθεί ποτέ!

Ηγγικεν λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για να αναμετρηθούν οι «πράσινοι» με τη Γιουβέντους του ιταλικού μπάσκετ και μάλιστα όχι σ' όποια κι όποια φάση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Σαπόρτα, με θέα προς τον τελικό που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Βελιγράδι. Την προηγούμενη σεζόν ο (υπερασπιζόμενος τα σκήπτρα των Παρισίων)  Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί στα πλέι οφς της Ευρωλίγκας από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό και συνάμα απέτυχε παταγωδώς στις εγχώριες διοργανώσεις: στο μεν ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδος (που έμελλε να αποβεί το κύκνειο άσμα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς) ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Πατρών, στην δε προημιτελική φάση των πλέι οφς της Α1, εκτροχιάστηκε, σε πείσμα του πλεονεκτήματος έδρας, από τον ΠΑΟΚ του Σκοτ Σκάιλς σε διπλό ρόλο παίκτη και προπονητή!

Με τον Λευτέρη Σούμποτιτς να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία, με τον Ντίνο Ράτζα να τηρεί την υπόσχεση που είχε δώσει στις 11 Απριλίου του 1996 στο Παρίσι και με τον Μπάιρον Σκοτ να κουβαλάει στην Αθήνα τα τρία δαχτυλίδια του πρωταθλητή του ΝΒΑ, η σεζόν 1997-98 έμοιαζε με μονόδρομο προς τον εξαγνισμό από τις μαζεμένες αμαρτίες, αλλά η στάθμη του νερού στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ αποδείχτηκε χαμηλή. Ανέβηκε βεβαίως στο τέλος, όταν οι «πράσινοι» έκαναν λάβαρο τον πληγωμένο εγωισμό τους και στέφθηκαν πρωταθλητές, τερματίζοντας μια άγονη περίοδο δέκα τεσσάρων ετών!

Μετά το νέο φιάσκο τους στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου γνώρισαν δύο βαριές ήττες από τον Αρη (68-83) και από τον Ολυμπιακό (56-80), οι «πράσινοι» επένδυσαν τη λύτρωση τους στο Κύπελλο Σαπόρτα, αλλά κι εκεί... έφαγαν πόρτα, γνωρίζοντας ένα ηχηρό σοκ που έκαναν καιρό μέχρι να το ξεπεράσουν, ωστόσο (αποδείχτηκε πως) τους όπλισε με το κίνητρο για να κατακτήσουν τον στοιχειωμένο τίτλο της Α1.

Στον προημιτελικό της διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Σλάσκ Βρότσλαβ με μια άνετη επικράτηση (82-58) και μια... ισοπαλία (61-61, δια χειρός Ράτζα) και πλέον στο δρόμο προς το Βελιγράδι τον περίμενε η Ολύμπια (Αντέκο) Μιλάνο, την οποία δεν είχε συναντήσει ποτέ και απλώς τη γνώριζε από τη φήμη της!

Ανήμερα της εθνικής εορτής, στις 25 Μαρτίου του 1997, ο Παναθηναϊκός σε μια από τις κορυφαίες βραδιές στην καριέρα του Φραγκίσκου Αλβέρτη (με αντίπαλο τον εμιγκρέ Γιώργο Σιγάλα), με rotation μόλις επτά παικτών και χωρίς τον τραυματία Μπάιρον Σκοτ έκανε επίδειξη ολοκληρωτικού μπάσκετ και κατατρόπωσε τους Μιλανέζους με σκορ 77-58. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 35-18, ενώ οι Ιταλοί έδωσαν μόλις τέσσερις ασίστ και σούταραν 4/17 τρίποντα.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 28 (5/7δ., 6/11τρ., 0/2β., 5ρ., 2κλ. ), Καλαϊτζής 6, Κοχ 1, Παταβούκας, Οικονόμου 13, Ράτζα 19 (14ρ.), Χριστοδούου 10 (5ασ.)

ΑΝΤΕΚΟ ΜΙΛΑΝΟ: Τζεντίλε 18, Πορταλούπι 4, Γιοβάνοβιτς/ Καραγεωργίου 6, Σιγάλας 3, Ρουγκέρι, Κιντ 18 (8ρ.), Σαμπουγκάρο 8, Κανταρέλο 5, Μπέιλι 6

Μια εβδομάδα αργότερα ο Παναθηναϊκός πήγε στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας για να υπερασπισθεί την καθόλου ευκαταφρόνητη διαφορά των 19 πόντων κι αυτό υπήρξε το μεγάλο λάθος του: έδωσε έμφαση στο πώς θα υπερασπιστεί τη διαφορά με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε έναν παθητικό ρόλο που αποδείχτηκε ολέθριος. Στο τέλος της βραδιάς οι «πράσινοι» όχι μονάχα δεν υπερασπίστηκαν το +19, αλλά έφαγαν κιόλας διαφορά 25 πόντων (86-61) και πέταξαν στα σκουπίδια μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, το οποίο για την Ιστορία κατέκτησε η Ζαλγκίρις Κάουνας προλογίζοντας τον θρίαμβο της επόμενης χρονιάς στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, στο Μόναχο!

Εκείνος ο αγώνας ήταν σκέτος εφιάλτης και η κατάληξη του φαινόταν τόσο ψεύτικη, όσο και το παραδοσιακό έθιμο της ημέρας , διότι έτυχε να ναι Πρωταπριλιά!  Οι Ιταλοί κυριάρχησαν από την αρχή και τελείωσαν το ματς με ποσοστό 73.3% στα δίποντα ((22/20) και με 8/18 τρίποντα, ενώ πήραν 14 παραπάνω ριμπάουντ από τους «πράσινους», οι οποίοι έδωσαν μόλις μία ασίστ!

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΝΤΕΚΟ ΜΙΛΑΝΟ: Τζεντίλε 13, Πορταλούπι 9, Γιοβάνοβιτς /Καραγεωργίου, Σιγάλας 9, Ρουγκέρι, Κιντ 21 (14ρ.), Σαμπουγκάρο 4, Κανταρέλο, Μπέιλι 18.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 13, Καλαϊτζής 6, Κοχ 1, Παταβούκας 6, Οικονόμου 17, Σκοτ 4, Χούπμαν, Ράτζα 14

Εκτροχιασμένος κι από τον δεύτερο στόχο της σεζόν, ο Παναθηναϊκός περισσότερο από την αποτυχία, είχε να διαχειριστεί τη λαϊκή οργή! Η άφιξη από το Μιλάνο την επόμενη μέρα εξελίχθηκε σε περιπέτεια που μάλιστα είχε και στοιχεία κατασκοπικής ταινίας, καθώς οργανώθηκε ολόκληρο σχέδιο διαφυγής των παικτών από το αεροδρόμιο, όπου οι οπαδοί της ομάδας τους περίμεναν με άγριες διαθέσεις! Τα ...γιαούρτια τα είχαν βάλει στο ψυγείο για να τα χρησιμοποιήσουν μετά από έναν χρόνο (Μάρτιος 1999) στην επιστροφή μετά τον αποκλεισμό (στην Ευρωλίγκα) από τη Φορτιτούντο Μπολόνια, που προκάλεσε πολύ μεγαλύτερες αντιδράσεις οι οποίες δεν περιορίστηκαν στο αεροδρόμιο, αλλά συνεχίστηκαν και στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα τον Σπόρτιγκ, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον ατρόμητο Ντίνο Ράτζα! Και τις δυο φορές πάντως, τα ευρωπαϊκά φιάσκα «τσίτωσαν» τον εγωισμό των παικτών και του «Πίξι»  και τους όπλισαν με ένα μεγάλο κίνητρο ώστε να κατακτήσουν δυο σερί πρωταθλήματα, το πρώτο (1997-98) με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και το δεύτερο (1998-99), απέναντι στον Ολυμπιακό και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας.

Παρεμπιπτόντως το repeat στην Α1 δεν ήταν αρκετό για να σώσει το τομάρι του ο Σούμποτιτς, που έφυγε παρέα με τον Ράτζα για να αφιχθεί στο ΟΑΚΑ έχοντας ακόμη μαύρα μαλλιά ο Ομπράντοβιτς ο οποίος έμελλε να μείνει εκεί μέχρι να τα δει να γκριζάρουν!

·        ΥΓ: Αλλά αυτή είναι μια ιστορία που θα μας απασχολήσει ad hoc, - που λένε και στα λατινικά- στο αυριανό αφιέρωμα ενόψει της επιστροφής του Ζέλικο στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό...

Πηγή: gazzetta.gr

Γιορτάζουν οι πεθαμένοι την κόλασή τους!

Ο χρόνος είναι ένα ανύπαρκτο πράγμα και η γιορτή του είναι για τους νεκρούς, είτε αφορά ανθρώπους, είτε πιγκουΐνους και σκνίπες είναι το ίδιο... Γράφει στον Sportdog o Αποδυτηριάκιας
Χρόνια πολλά, ρε. Καλή χρονιά, ρε. Με το δεξί να υποδεχθείτε την Πρωτοχρονιά, ρε.
Τι είναι αυτά; Μιλάς για ανύπαρκτα πράγματα. Ουδείς γεννημένος έχει σχέση με το χρόνο. Μʼ αυτό που αποκαλούν «χρόνο».
Μόνον αν δεν επικοινωνείς με το πνεύμα σου ασχολείσαι με το χρόνο. Επιτόπου αιχμαλωτίζεσαι αν κόψεις φέτες τον ανύπαρκτο «χρόνο» και τον κάνεις ώρες, ημέρες, εβδομάδες, έτη, αιώνες.
Στον άχρονο χρόνο της Δημιουργίας δεν υπάρχουν αυτά. Δεν υπήρξαν ποτέ. Γνήσιος βαρβαρισμός είναι να παραδώσεις το Είναι σου στο χρόνο, να τρέχεις να προλάβεις το χρόνο, να προσπαθείς μια ζωή γήινη να νικήσεις το χρόνο, δηλαδή ένα μέγεθος άπιαστο, αόρατο, ανυπόστατο.
Η πρωτοχρονιά είναι των νεκρών. Γιʼ αυτούς είναι το πάρτυ. Γιορτάζουν την κόλασή τους, διότι έχουν άγρια μεσάνυχτα από τις αλήθειες της αιώνιας ζωής.
Κόντρα στις επιταγές της φύσης είναι η δουλεία στο ημερολόγιο. Προ Χριστού, σου λένε, και Μετά Χριστόν. Μη χάσουν το λογαριασμό. Ανοησίες το ανάγνωσμα και το υπερθέαμα.
Ποια πρωτοχρονιά και ποια χρονιά. Είτε αφορούν ανθρώπους, είτε πιγκουΐνους και σκνίπες είναι το ίδιο. Εσύ υπάρχεις, όχι ο χρόνος. Αν κατάλαβες.


Ο ΠΑΠΑΣ της Ρώμης αξίζει όσο μία πάπια, γράφει ο apodytiriakias.gr

Όση αξία έχει μία κατσαρίδα και μία συναγρίδα που κυκλοφορούσαν στη γη πριν πεντέμισυ χιλιάδες χρόνια άλλο τόσο γράφει στο πάνθεον της συμπαντικής αιωνιότητας η εξοχότητα του πλανητάρχη του Λευκού Οίκου. Το συνέλαβες αυτό με το πνεύμα σου; Ε, τότε είσαι Θεός. Υποψήφιος αθάνατος.
Μιλάμε για το χρόνο με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς. Και λέμε μία Αλήθεια. Δεν είναι πολλές οι Αλήθειες για να κάνεις σεφτέ. Με τρεις, το πολύ τέσσερις ήρθες σε επαφή με το πνεύμα σου. Αυτός είναι ο στόχος. Όπως στο λέω. Να γεννήσεις το πνεύμα σου. Να γεννηθείς ο ίδιος, δηλαδή.
Ξεκινάς απ’ αυτή την Αλήθεια. Δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπήρξε ποτέ. Ούτε και θα υπάρξει. Ανέβηκες σε μαγικό χαλί και μόνο αν συνειδητοποιήσεις τούτη την Νο1 Αλήθεια.
Τον Πάπα της Ρώμης με την πάπια στο ζωολογικό κήπο τους έχει γραμμένους και τους δύο το σύμπαν. Καμμία αξία οι καδραρισμένες νεκρολογίες και χρονολογίες τους και οι τάφοι τους στο νεκροταφείο ψυχών και πτωμάτων κάποιων σοφών, θεών, ηρώων, μάγων, προφητών, πατριαρχών, ακαδημαϊκών, στρατηλατών, εξουσιαστών. Δεν πιάνουν τα λεφτά τους.

Πηγή: sportdog.gr

Επέστρεψε στην Πόρτο ο Κουαρέσμα!

Στην Πόρτο μετά από έξι χρόνια επέστρεψε ο Ρικάρντο Κουαρέσμα. Αποθέωση στην προπόνηση από 10.000 φιλάθλους.

Επέστρεψε στην Πόρτο ο Κουαρέσμα
Ένας φίλος από τα παλιά επέστρεψε στην Πόρτο. Ο Ρικάρντο Κουαρέσμα έμεινε ελεύθερος από την Αλ Αχλί του Ντουμπάι και υπέγραψε στην ομάδα που υπηρέτησε από το 2004 μέχρι το 2008.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, μάλιστα, συμμετείχε στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς και αποθεώθηκε από περίπου 10.000 φιλάθλους των «δράκων». «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο σπίτι μου», δήλωσε ο Κουαρέσμα, που έχει περάσει από Σπόρτινγκ, Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Τσέλσι.
Πηγή: sport-fm.gr