Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

O Λουτσέσκου για το Ολυμπιακός - Μάντσεστερ!

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έπαιξε την Γιουνάιτεντ, την ξέρει και μέσα από το gazzetta.gr αναλύει τη μάχη στους «16». Οι σοβαρές πιθανότητες στον Ολυμπιακό, αλλά και τα αποθεωτικά σχόλια για Μήτρογλου, Μανωλά. 
Επαιξε την Μάντσεστερ στη φάση των ομίλων, το πάλεψε, αλλά η ομάδα του, η Σαχτάρ δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όμως θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός και ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έκανε το δικό του σχόλιο για την προσπάθεια των Πειραιωτών. Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε στο gazzetta.gr για το τεράστιο εμπόδιο των Πειραιωτών στη διοργάνωση, τονίζοντας πάντως πως... υπάρχουν τρόποι για να γυρίσει τούμπα τα προγνωστικά. Οι ελπίδες μάλιστα είναι αρκετές για τον Ολυμπιακό, μιας και έχει έδρα, ποιότητα, αλλά βρίσκει και την Γιουνάιτεντ σε κακή στιγμή...
Ποιο είναι το πρώτο σχόλιό σας για το ζευγάρι του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ;
Ανοιχτό σε κάθε ενδεχόμενο. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι μία καλή και δυνατή ομάδα και ενώ η Γιουνάιτεντ δεν είναι σε τόσο καλό επίπεδο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι μία μεγάλη και έμπειρη ομάδα η Μάντσεστερ, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, αλλά δεν βρίσκεται σε καλή περίοδο. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πολύ χειρότερη κλήρωση. Τώρα υπάρχουν ελπίδες...
Που πιστεύετε πως θα κριθεί η πρόκριση;
Στο πρώτο ματς. Θα παίξει σημαντικό ρόλο η εξέλιξη της πρώτης αναμέτρησης. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μπορεί να σκοράρει και στην έδρα του και εκτός, όμως στο Καραϊσκάκη θα έχει άλλη δύναμη και ενέργεια. Εκεί μπορεί να τα δώσει όλα για το καλύτερο δυνατό. Φυσικά δεν πρέπει να παρασυρθεί από το πάθος τους, αφού ξέρει καλά πως το λάθος πληρώνετε ακριβά. 
Θεωρείτε πως η Μάντσεστερ είναι το απόλυτο φαβορί;
Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο.. Όχι δεν είναι το απόλυτο φαβορί. Το θεωρώ υπερβολή αυτό. Εμείς τους δημιουργήσαμε πολλά προβλήματα και είχαμε την ευχέρεια να πάρουμε και κάτι καλύτερο από τους μεταξύ μας αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για μένα όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να παλέψει για την πρόκριση με όλες του τις δυνάμεις.
Τι πρέπει να προσέξει πολύ ο Ολυμπιακός;
Η Μάντσεστερ είναι πολύ επικίνδυνη και δυνατή στα στημένα. Στα φάουλ και τα κόρνερ έχει παίκτες που προωθούνται όπως οι Βίντιτς, Φέρντιναρντ και Τζόουνς. Είναι δυνατοί και καλοί στο ψηλό παιχνίδι.Επίσης θέλει μεγάλη προσοχή στον ρυθμό που δίνει στον αγώνα και τις κόντρα επιθέσεις της. Υπάρχουν τεράστιοι παίκτες στην επίθεσή της, Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ και ο ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προσηλωμένος 100% στο ανασταλτικό του κομμάτι. 
Τι πιθανότητες θα δίνατε για την πρόκριση;
52%-48%. Το 52% στην Μάντσεστερ και το 48% στον Ολυμπιακό. Η ελληνική ομάδα δεν είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο, αλλά μην θεωρείτε πως η Μάντσεστερ είναι πολύ καλύτερη την δεδομένη χρονική περίοδο.
Εσείς πως θα προσπαθούσατε να περιορίσετε την Μάντσεστερ αν ήσασταν στην θέση του Μίτσελ;
Κοιτάξτε, οι τακτικές και οι λογικές είναι θέματα των άλλων συναδέλφων. Ωστόσο για μένα πρέπει να μπορέσει να εγκλωβίσει τον άξονα της Μάντσεστερ. Να μην επιτρέπει να βγαίνουν κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας και προς τους επιθετικούς. Εάν αποκόψει το κέντρο από την επίθεση τότε η Μάντσεστερ σπάει στα... δύο και αποσυντονίζεται.
Πολλά έχουν ακουστεί για το ενδιαφέρον ρωσικών και ουκρανικών ομάδων για Μήτρογλου και Μανωλά. Το δικό σας σχόλιο...
Εξαιρετική. Ο Μήτρογλου είναι εξαιρετικός. Είναι ο ορισμός του στράικερ. Τι να τον κάνεις έναν επιθετικό όταν δεν σκοράρει; Αυτή είναι η δουλειά του και ο Μήτρογλου την κάνει πολύ καλά. Ξεμαρκάρεται, βρίσκει χώρους, πασάρει και σκοράρει με κάθε τρόπο. Ο Μανωλάς μου αρέσει γιατί εκτός από ένας δυνατός στόπερ με καλές επεμβάσεις παίρνει θέση και στα στημένα στην επίθεση για γκολ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: