Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Μπήκε μέσα η Τσέλσι…!

Roman-Abramovich-002
Ο πρόωρος αποκλεισμός της Τσέλσι πέρυσι από τους ομίλους του Tσάμπιονς Λιγκ κόστισε στην Τσέλσι πολλά εκατομμύρια ευρώ… 
Με έλλειμμα της τάξης των 59,5 εκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώθηκε το οικονομικό έτος 2012-2013 για την Τσέλσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «μπλε», στις 30 Ιουνίου του 2013 η «χασούρα» της χρήσης για τον σύλλογο ήταν σχεδόν 60 εκατ. ευρώ, αντί κερδών 1,7 εκτ. ευρώ το 2012!
Οι απώλειες εσόδων ερμηνεύονται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός του αποκλεισμού της ομάδας από τη φάση των ομίλων του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς «χάθηκαν» πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία το 2012 η Τσέλσι είχε βάλει στα ταμεία της φτάνοντας μέχρι τον τελικό και κατακτώντας το τρόπαιο.
Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν τα έσοδα από το Europa League, το οποίο κατέκτησε πέρυσι η Τσέλσι, με αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πρέπει, πάντως, να επισημανθεί πως παρά το αρνητικό πρόσημο στα οικονομικά της προηγούμενης χρήσης, η Τσέλσι πληροί τα κριτήρια για το Financial Fair Play της UEFA, οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα αναφορικά με την ευρωπαϊκή παρουσία της την επόμενη σεζόν.
Πρέπει να τονιστεί πως τα διαφημιστικά έξοδα του συλλόγου πέρυσι ανήλθαν στα 95,3 εκατ. ευρώ, από 80,8 εκατ. που ήταν την αμέσως προηγούμενη χρήση, κάτι που αποτελεί συνέπεια της προσέλκυσης χορηγών εξαιτίας της πολύ καλής πορείας της ομάδας εντός αλλά κι εκτός βρετανικών συνόρων που συνδυάστηκε από την κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών τίτλων.
Παράλληλα να τονιστεί πως κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο η Τσέλσι δεν προχώρησε σε ακριβές πωλήσεις ποδοσφαιριστών της, κάτι που είχε συμβεί το 2012. Ως εκ τούτου υπήρξε μικρότερη εισροή χρημάτων στα ταμεία της από μεταγραφές.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: