Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Το τρίτο… τάλιρο του Κουφού!!

Το τρίτο… τάλιρο του Κουφού
Ο Κώστας Κουφός μοιράζει αφειδώς τάπες στο ΝΒΑ. Τα ξημερώματα «έσβησε» τα φώτα πέντε φορές στους παίκτες των Χόρνετς στη νίκη των Νάγκετς με 102-84. Ήταν το τρίτο ματς στην καριέρα του ομογενή σέντερ στο ΝΒΑ που κάνει πέντε μπλοκ σε ένα ματς και δεύτερη φετινή.

Πριν το παιχνίδι με τη Νέα Ορλεάνη, ο 23χρονος άσος είχε πέντε τάπες στην εκτός έδρας νίκη επί των Ουόριορς με 107-101 στις 10 Νοεμβρίου, ενώ το πρώτο του… «τάλιρο» ήταν στις 14 Νοεμβρίου του 2008 στην ήττα των Τζαζ από τους Μπόμπκατς στη Σάρλοτ με 104-96.

Φέτος στις 13 συμμετοχής του με τους Νάγκετς ο Κουφός έχει 20 τάπες και με 1,54 κατά μέσο όρο είναι 19ος συνολικά στο ΝΒΑ. Την πρώτη θέση μοιράζονται ο Ρόι Χίμπερτ (Πέισερς) και ο Σερζ Ιμπάκα (Θάντερ) με 3,07 ανά αγώνα, ενώ τρίτος με 2,71 είναι ο Ντουάιτ Χάουαρντ (Λέικερς).



πηγή: sport-fm.gr
 

Νίκη στο Ορλάντο με σούπερ Γκαρνέτ, Ρόντο!!

Νίκη στο Ορλάντο με σούπερ Γκαρνέτ, Ρόντο
Ο K.G σημείωσε 24 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ στη νίκη των Σέλτικς επί των Ορλάντο Μάτζικ στην παράταση. Δύσκολη νίκη για τους 76ερς 104-101 τους Σανς, με ηγέτη τον Χόλιντεϊ (33 πόντους 13 ασίστ), άνετα οι Νάγκετς.



Ορλάντο Μάτζικ – Μπόστον Σέλτικς 110-116 (κανονικός αγώνας 102-102)

Με τον Κέβιν Γκαρνέτ να κάνει όργια με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ και πολύτιμους συμπαραστάτες τους Πιρς με 23, αλλά και τον Ρέιζον Ρόντο να βρίσκεται μια ανάσα από το τριμπλ-νταμπλ, οι Σέλτικς πέρασαν νικηφόρα από το Ορλάντο με 116-110. Για τους ηττημένους 21 πόντους είχε ο Τζέι Τζέι Ρέντικ και 20 ο Τζαμίρ Νέλσον.

Μάτζικ: Νέλσον 20, Αφλάλο 15, Χάρκλες 5, Ντέιβις 15, Βούσεβιτς 6, Ρέντικ 21, Μακ Ρόμπερτς 7, Μουρ 8, Αγιόν 5, Νίκολσον 8

Σέλτικς: Ρόντο 15 (9 ριμπάουντ, 16 ασίστ), Πιρς 23, Γκαρνέτ 24 (10ριμπάουντ), Μπας 13, Τέρι 5, Λι 5, Γκριν 1, Σούλινγκερ 11, Ουίλκοξ 4, Μπαρμπόσα 15

Φιλαδέλφεια 76ερς – Φοίνιξ Σανς 104-101

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζρου Χόλιντεϊ που σημείωσε 33 πόντους (ρεκόρ καριέρας) και μοίρασε 13 ασίστ η Φιλαδέλφεια νίκησε το Φοίνιξ με 104-101. Από τους ηττημένους ο Μπίσλεϊ είχε 21 και ο Μάρτσιν Γκόρτατ 18.

76ερς: Χόλιντεϊ 33 (3 ριμπ, 13 ασίστ), Τζ. Ρίτσαρτσον 8, Τέρνερ 16 (9ριμπ), Γιανγκ 10, Άλεν 6, Χάους 6, Ράιτ 8, Γιανγκ 3, Γουέινς 7, Μπράουν 2 Μάλτρι, Ουίλκινς

Σανς: Μπράουν 4, Ντράγκιτς 10, Μόρις 8 (10 ριμπ), Μπίσλεϊ 21, Γκόρτατ 18, Ντάντλεϊ 7, Ο’ Νιλ 11, Σκόλα 10, Τέλφερ 12, Τάκερ

Ντένβερ Νάγκετς – Νιου Όρλεαν Χόρνετς 102-84

Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα με 23 και ο Τάι Λόουσον με 17 ηγήθηκαν στη νίκη των Νάγκετς με 102-84 επί των Χόρνετς. Ο Κώστας Κουφός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο αμυντικό κομμάτι μιας και μοίρασε 5 τάπες στους αντιπάλους, ενώ είχε 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 πόντους σε περίπου 21 λεπτά συμμετοχής. Από την άλλη μεριά ο Ράιαν Άντερσον ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους και ο Ρόμπερτς με 17.

Νάγκετς: Ιγκουοντάλα 23, Λόσον 17, Φαρίντ 14 (12ριμπ), Γκαλινάρι 9, Κουφός 4(1/3 διπ, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 τάπες, 1 κλέψιμο), Μπρούερ 8, Μίλερ 4, ΜακΓκί 8, Χάμιλτον 7, Μοζγκόφ 4, Φουρνιέ 4, Ράντολφ

Χόρνετς: Βάσκεζ 6 (6 ασίστ), Μέισον 3, Αμίνου 2, Αντερσον 16, Ρ. Λόπεζ 14 (4 τάπες), Ρόμπερτς 17, Ρίβερς 5, Μίλερ 7, Σμιθ 6, Χένρι 5, Τόμας 3



πηγή: sport-fm.gr
 

Επεισόδια στην Κομοτηνή!!

Επεισόδια στην Κομοτηνή
Συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και των οπαδών του Άρη σημειώθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης και τον Πανθρακικό για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αυτές έγιναν κατά την είσοδο των φίλων των «κίτρινων» στο γήπεδο και την κερκίδα που θα μαζεύονταν για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Οι αστυνομικές Αρχές έκαναν χρήση χημικών για να σταματήσουν τα έκτροπα.

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ο διαιτητής να αποφασίσει τη διακοπή της αναμέτρησης μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Επιλογή μου να αφήσω εκτός τον Σνάιντερ»

«Επιλογή μου να αφήσω εκτός τον Σνάιντερ»
Το «σύνθημα» για νίκη έστειλε στους παίκτες του ο Αντρέα Στραματσόνι, μιλώντας την παραμονή του αγώνα της Ίντερ με την Πάρμα για την 14η αγωνιστική. Ο προπονητής των «νερατζούρι» σχολίασε θετικά το γεγονός πως ήρθη η ποινή που του είχε επιβληθεί για την αποβολή του στο παιχνίδι με την Κάλιαρι, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους άφησε εκτός αποστολής τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ.

Μετά τη νίκη της Μίλαν επί της Γιουβέντους με 1-0, το παιχνίδι της Ίντερ στο «Ένιο Ταρντίνι» με την Πάρμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ομάδα του Μιλάνου με μία νίκη θα πλησιάσει την κορυφή της βαθμολογίας, αφού θα την χωρίζει ένας, μόνο, βαθμός από τους «μπιανκονέρι».

Το ενδεχόμενο αυτό δεν το γνώριζε ο Αντρέα Στραματσόνι τη στιγμή που μιλούσε για το παιχνίδι της Δευτέρας. Τόνισε, ωστόσο, την ανάγκη που έχει η ομάδα του να επιστρέψει στις επιτυχίες. «Μετά τη νίκη μας στο Τορίνο ακολούθησαν μερικά άτυχα αποτελέσματα. Ίσως και να μας έκαναν καλό, αφού καταλάβαμε ποιες είναι οι αρετές και ποια τα μειονεκτήματά μας. Με την Πάρμα περιμένω μια… απάντηση από τους παίκτες μου. Θα γίνει καλός αγώνας και θα κερδίσει ο καλύτερος. Πρέπει να παίξουμε με τον τρόπο που μας οδήγησε στις πρώτες θέσεις για να είμαστε εμείς οι νικητές», είπε ο νεαρός τεχνικός.

Για άλλη μια φορά αφήνεις εκτός αποστολής τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Έχει να κάνει με τις τελευταίες, άκαρπες, επαφές που είχε η διοίκηση με τον παίκτη, σχετικά με το συμβόλαιό του; «Παρακολουθώ τον Σνάιντερ καθημερινά, ξέρω σε ποια κατάσταση βρίσκεται και αυτό που με απασχολεί είναι να παρουσιάσω μια ομάδα έτοιμη και ανταγωνιστική. Για αυτούς τους λόγους έμεινε εκτός ο Ολλανδός. Δεν θεωρώ πως είναι έτοιμος. Δεν έχει να κάνει με τις συζητήσεις του με τη διοίκηση. Ξέρω ποια είναι η πολιτική του προέδρου, αλλά η επιλογή μου στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ανεξάρτητη από αυτή. Εξάλλου μιλάτε με έναν άνθρωπο που εκτιμά τον Γουέσλεϊ σαν παίκτη και σαν άνθρωπο περισσότερο από τον καθένα. Μην συνδέετε, λοιπόν, τα δύο ζητήματα», δήλωσε ο Στραματσόνι.

Κλείνοντας, ο Στραματσόνι σχολίασε την απόφαση του αθλητικού δικαστή, με την οποία ήρθη η ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για την αποβολή του στο ματς με την Κάλιαρι. «Η αποβολή μου ήταν σωστή και δίκαιη, αφού διαμαρτυρήθηκα απρεπώς. Δεν έβρισα, όμως και δεν πρόσβαλα κανέναν, για αυτό πιστεύω πως δεν έπρεπε να τιμωρηθώ με μια αγωνιστική ποινής. Νομίζω πως με την άρση της ποινής μου αποδόθηκε δικαιοσύνη», είπε ο Αντρέα Στραματσόνι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν αποκαλύπτει τα σχέδιά του ο Ντοναντόνι!!

Δεν αποκαλύπτει τα σχέδιά του ο Ντοναντόνι
Δεν θέλησε να αποκαλύψει τις επιλογές του ενόψει του αγώνα με την Ίντερ ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι. Ο προπονητής της Πάρμα μιλώντας πριν το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο, ισχυρίστηκε πως θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή την ενδεκάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωτήρης Νίνης δεν θα ξεκινήσει τον αγώνα.

Αντιμετωπίζει την Ίντερ, που μετά τη νίκη της στο Τορίνο με 3-1 επί της Γιουβέντους, δυσκολεύεται να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Ήττες από την Αταλάντα και τη Ρούμπιν Καζάν, ισοπαλία με την Κάλιαρι στο Σαν Σίρο. Αυτό, όμως, δεν ξεγελά τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι, ο οποίος εφιστά την προσοχή των παικτών του, αφού γνωρίζει πως η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι θα ταξιδέψει στην Πάρμα μόνο για τη νίκη.

«Αντιμετωπίζουμε μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και ελπίζω να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Προετοιμαστήκαμε καλά όλη την εβδομάδα και δουλέψαμε πάνω σε διαφορετικά συστήματα. Πρέπει να είμαστε σε θέση να περιορίσουμε τα ατού των αντιπάλων μας, αλλά και να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία τους. Ξέρω πως η Ίντερ θα έχει… δίψα για τη νίκη. Τα άτυχα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών, δεν με ξεγελούν. Περιμένω ένα σπουδαίο παιχνίδι», τόνισε ο Ντοναντόνι.

Έχετε καταλήξει στο βασικό σχήμα της ομάδας; «Ακόμα είναι νωρίς. Μετά από τις δοκιμές που κάναμε, πρέπει να σκεφτώ ποιοι θα είναι εκείνοι που θα εφαρμόσουν με μεγαλύτερη επιτυχία το σχέδιό μας. Έχω ακόμα κάποιους ενδοιασμούς. Θα αποφασίσω πριν την έναρξη του αγώνα», είπε ο προπονητής της Πάρμα, αποφεύγοντας να αποκαλύψει τις επιλογές του.

Σύμφωνα, πάντως, με τη «Gazzetta dello sport» ο Ντοναντόνι έχει ήδη αποφασίσει ποιοι παίκτες θα χρησιμοποιηθούν από την αρχή, με το Σωτήρη Νίνη, ο οποίος όλη την εβδομάδα φάνταζε ως επικρατέστερος για να πάρει φανέλα βασικού, να κάθεται στον πάγκο.



πηγή: sport-fm.gr