Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για το ντέρμπι της Τούμπας που δεν προσέφερε το παραμικρό από πλευράς θεάματος, τονίζοντας πως ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό ήταν από τα χειρότερα!
Το φετινό ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός κερδίζει επάξια μια θέση στη λίστα με τα χειρότερα παιχνίδια που έδωσαν μεταξύ τους οι δυο ομάδες στην πολύχρονη ιστορία τους! Περιμέναμε να δούμε ένα ντέρμπι και τελικά παρακολουθήσαμε μια άνοστη – ανάλατη σούπα για την οποία έγινε πολύς θόρυβος χωρίς λόγο.
Από τους παίκτες των δυο ομάδων έλειψε το πάθος για το επίπεδο ενός τέτοιου αγώνα. Μπορεί η κερκίδα να κόχλαζε αλλά οι παίκτες του Ζαρντίμ και του Δώνη δεν είχαν τη διάθεση να ανεβάσουν ταχύτητα. Οι φιλοξενούμενοι επηρεασμένοι από τον αγώνα που έδωσαν μεσοβδόμαδα για το Τσάμπιονς Λιγκ και οι γηπεδούχοι γιατί τόσο μπορούσαν, τόσο έπαιξαν.
Στη διάρκεια του αγώνα μπορούσες εύκολα να διακρίνεις ότι ο Ολυμπιακός είναι σαφώς ανώτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, μας αρέσει δεν μας αρέσει. Τις κινήσεις των παικτών του διέκρινε η ψυχραιμία, η αυτοπεποίθηση και άλλα στοιχεία που λείπουν από τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.
Ο Ζαρντίμ από το ξεκίνημα του αγώνα επέλεξε να ασκήσει η ομάδα του πίεση στους αμυντικούς (κεντρικούς και πλάγιους) γεγονός που δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί ορθολογικά και να απειλήσει την εστία του Κάρολ. Η συγκινητική προσπάθεια των Φωτάκη και Κάτσε στη μεσαία γραμμή είχε αποτελέσματα μόνο ανασταλτικά καθώς επιθετικά ο Δικέφαλος ήταν εντελώς ακίνδυνος.
Για να μην πω ότι στη διάρκεια του α΄ ημιχρόνου Λώρενς, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης ήταν απλά θεατές του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε γκολ την ελαφρά υπεροχή αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι είχε δυο κλασικές ευκαιρίες
στην επανάληψη. Οι παίκτες του μετά τις αλλαγές που επιχείρησε ο Ζαρντιμ επαναπαύτηκαν ενώ αντίθετα οι προσθήκες των Σταφυλλίδη και Λάζαρ από τον Δώνη έδωσαν στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να γίνει πιο κινητικός και λίγο πριν το τέλος να ισοφαρίσει.
Δικαίως ο προπονητής του Δικεφάλου άλλαξε στο ημίχρονο τον Ετο με τον Κωνσταντινίδη. Ο πιτσιρίκος, άπειρος μεν, θρασύτατος δε, κάλυψε το τεράστιο κενό που υπήρχε στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δράση του Αμπντουν που στο α΄ ημίχρονο νόμιζες ότι είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ο Κλάους στη μια και μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε (κι ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν στον αγωνιστικό χώρο να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα φύγουν ηττημένοι από το γήπεδο) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αποδεικνύοντας ότι είναι αδίστακτος εκτελεστής και ίσως ο καλύτερος επιθετικός στην Ελλάδα στην προσπάθεια με μια επαφή.
Ο Δικέφαλος πρέπει να είναι και ευχαριστημένος από το βαθμό της ισοπαλίας σε σχέση με την εμφάνιση του απέναντι σε μια ομολογουμένως πιο πλήρη ομάδα σε ότι αφορά το ρόστερ της.
Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη δυάδα των αγώνων με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ανεπιτυχώς. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις το γεγονός ότι κέρδισε ένα μόλις βαθμό. Είχα γράψει ότι αν κατάφερνε να προσθέσει από τους δυο αγώνες 4 με 6 βαθμούς στο ενεργητικό του θα είχε το δικαίωμα να κοιτάξει (έστω δειλά) και λίγο πιο ψηλά από την 2η θέση. Όχι, για να την κατακτήσει απλά για να την διεκδικήσει.
Με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε μια χαρά είναι και ο ένας βαθμός. Δεν δικαιούταν τίποτε περισσότερο ο Δικέφαλος που αν δεν ενισχυθεί ουσιαστικά στην διάρκεια της χειμερινής περιόδου θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες για να καταφέρει να τερματίσει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα!



πηγή: gazzetta.gr