Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αστείο να συγκρινόμαστε!!

Προσπαθώ να αναλύσω λίγο το παιχνίδι που είδα, αλλά νομίζω πως πλέον τα πάντα είναι προβλέψιμα. Ο ΠΑΟΚ, αντιμετώπισε μία πολύ πιο ποιοτική ομάδα που έχει έναν κορμό διετίας – μη πω τριετίας και θα έπρεπε να βγάλει πολλούς αυτοματισμούς και να προηγηθεί για να καταφέρει να την κερδίσει.
Η αλήθεια είναι πως αν μία ομάδα έπρεπε να κερδίσει είναι ο Ολυμπιακός και αυτό είναι το ποδοσφαιρικά λογικό. Το 2012, μπάλα δεν παίζουν οι έδρες και η ηχητική βία. Μπάλα παίζουν οι ποδοσφαιριστές και αυτοί του Ολυμπιακού ήταν πιο ικανό στο να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων τους, σε ένα πολύ προσεκτικό ανασταλτικά παιχνίδι και από τις δύο ομάδες.  Γράφει ο Σταύρος Κόλκας
Ο ΠΑΟΚ είχε την ιδιαιτερότητα να ξεκινήσει το σχήμα με τον Γλύκο που αμφισβητήθηκε έντονα μετά τη γκέλα του στη Κρήτη, τον Έτο που ήταν τραυματίας όλη την εβδομάδα και αναστήθηκε το τελευταίο διήμερο, τον Βιβιάν που έπαιξε ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά από τις αρχές Σεπτεμβρίου στο Περιστέρι, τον Λίνο που επέστρεψε μετά από πολύ καιρό στο αρχικό σχήμα και τον Λόρενς που προερχόταν από τραυματισμό που τον άφησε εκτός περίπου ένα μήνα.
Κάποιος θα πει πως ο Δώνης ρίσκαρε, αλλά σημασία όταν συμβαίνει αυτό έχει το γιατί κάποιος ρισκάρει. Ο Γλύκος έπαιξε αναγκαστικά, ο Έτο έχει την εμπειρία σε σχέση με τον Κωνσταντινίδη, ο Βιβιάν είναι πολύ πιο ποιοτικός από τον Κουμαλό με τη μπάλα στα πόδια, ενώ ο Λόρενς είναι ο παίκτης που κάποτε έφερε ισορροπία στην ομάδα και δεν ήταν δυνατόν να τον αφήσεις έξω.
Επίσης, ο Λάζαρ που έμεινε εκτός, έκανε ότι μπορούσε τον τελευταίο μήνα για να συμβεί αυτό.
Ο ΠΑΟΚ δεν εκτέθηκε τόσο αμυντικά, όσο δημιουργικά. Έχοντας απέναντί του μία ομάδα πολύ καλή τακτικά, δεν βρήκε τρόπους να απειλήσει συστηματικά. Όταν ο ΠΑΟΚ ξεπερνούσε το πρέσινγκ του Ολυμπιακού, έπεφτε πάνω στην κακή του ποιότητα. Τις τραγικές σέντρες του Έτο, τις κακές εμπνεύσεις των Ρομπέρ και Φωτάκη, τη μηδενική συμμετοχή του Κάτσε στην ανάπτυξη και το μονίμως παίξιμο σε λάθος χρόνους από τον Λόρενς. Ο μοναδικός που ήταν απειλητικός ήταν ο Λίνο λόγω ποιότητας και ο Σαλπιγγίδης λόγω φιλότιμου. Οι άλλοι ήταν εκτός αγώνα δημιουργικά, με τον Κλάους να μη μπορεί να πάρει μία μπάλα μέσα στη περιοχή μέχρι το 88΄. Μια φορά την πήρε και το κοντέρ έγραψε δώδεκα επίσημα γκολ στη σεζόν 2012 – 13.
Το πιθανότερο σενάριο από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ήταν να χάσουμε και μάλιστα εύκολα. Ο Γλύκος μάς κράτησε στο παιχνίδι με την απόκρουση στο 53΄, στο πλασέ του Φουστέρ, αλλά και στο ότι η αδυναμία του στις εξόδους εξαφανίστηκε σήμερα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην είναι επικίνδυνος στις στημένες μπάλες.
Από τη στιγμή που το 0-1 έμεινε μέχρι τέλος, ο ΠΑΟΚ έψαχνε μία φάση που τουλάχιστον θα του γλιτώσει την ήττα. Και αυτή ήρθε μέσα από τη συνεργασία Κωνσταντινίδη, Σαλπιγγίδη και Κλάους. Η απόσταση της ήττας από τη μη ήττα, είναι μεγάλη και αυτός με το έμαθε καλά ο Φερνάντο Σάντος στα τρία χρόνια που ήταν στη Θεσσαλονίκη.
Το να συγκριθούμε με τον Ολυμπιακό αυτή την περίοδο είναι αστείο. Ο Ολυμπιακός έχει ένα αγωνιστικό τμήμα σε πλήρη ανάπτυξη την τελευταία τριετία, ναι μεν έχασε κάποιους σημαντικούς παίκτες αλλά υπάρχουν αυτοί που δεν αφήνουν το κενό τους να φανεί πολύ και είναι αστείο το ότι κάποιοι μας παρουσιάζουν ως συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος.
Εμείς είμαστε μία ομάδα που στήθηκε υπό το καθεστώς της ανάγκης, έχασε όλο τον βασικό κορμό της εποχής Σάντος, βρήκε ιδιοκτήτη που έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σε βάθος χρόνου, αλλά αυτή τη στιγμή το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι μνημονιακό. Σήμερα που μιλάμε, θεωρώ την Τρίπολη ομάδα με μεγαλύτερη προοπτική από εμάς, αν δεν ορίσουμε ξεκάθαρο πλάνο ανάπτυξης του αγωνιστικού τμήματος και δεν βρεθεί η φόρμουλα επικοινωνίας των ποδοσφαιρανθρώπων με τον Ιβάν Σαββίδη.
Για εμένα το τι θα κάναμε με τον Ολυμπιακό δεν έχει καμία απολύτως σημασία, πλην του ότι είχαμε την ευκαιρία να του σπάσουμε το αήττητο και να γίνουμε ενοχλητικοί.
Αυτό που έχει σημασία για εμένα, είναι να βρούμε ως μηχανισμός αρχή, μέση και τέλος και αυτό θα συμβεί μόνο εφόσον ο μεγαλομέτοχος ορίσει το τι θέλει να κάνει και αυτοί που γνωρίζουν θα επιλέξουν τον τρόπο που θα συμβεί αυτό.
Τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα κάνουν αυτό που μπορούν. Τα κουκιά είναι μετρημένα, οι αδυναμίες ξεκάθαρες και το κέρδος δεν είναι άλλο από το ότι έχουμε εντάξει τόσους μικρούς χωρίς να εκτίθενται.
Επίσης το ότι παραμένουμε 2οι, είναι ένα μικρό θαύμα αν και επαναλαμβάνω αν κάτι δεν αλλάξει τον Γενάρη, η Τρίπολη και βάσει προγράμματος θα τερματίσει 2η στη κανονική περίοδο και έχει το βάθος να αντέξει τους έξι αγώνες σε είκοσι μέρες που θα κληθεί να δώσει.
Και επειδή πλησιάζουν οι μεταγραφές, ο ΠΑΟΚ έχει τα χρήματα να κινηθεί για την απόκτηση του Ράγιος έτσι ώστε να ενισχυθεί και να την αποδυναμώσει.
ΥΓ Είναι αστείο το πώς σφυρίζουν οι διαιτητές τον Ολυμπιακό. Η κάθε επαφή φάουλ σε βαθμό που να κουράζει αφάνταστα. Όσο για τους βοηθούν, καταντούν γελοίοι. Αυτός ο  Καρατζίκας ειδικά, καλύτερος από στόπερ.
ΥΓ Συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ που είναι τρένο κανονικό, ενώ το αντρικό είχε εύκολο έργο, κάνοντας τα αυτονόητα στο λόου ποστ, παίζοντας σωστά το πικ εν ρολ και φροντίζοντας να ελέγξει τα αμυντικά ριμπάουντ. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να παρουσιάζουμε βελτίωση, κάτι που το περιμένω όταν βρει ρυθμό ο Χαραλαμπίδης και όταν ο Χάτσερ αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοσή του.




πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: