Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δώνης: «Να προετοιμάσουμε αγωνιστικό πλάνο»

Δώνης: «Να προετοιμάσουμε αγωνιστικό πλάνο»
Ο ΠΑΟΚ διατηρείται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, ωστόσο όπως τόνισε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου, αυτό που έχει πρωταρχικό ρόλο είναι να δημιουργηθεί ένα αγωνιστικό πλάνο και να «φτιαχτεί» μια ανταγωνιστική ομάδα.

Ο προπονητής του «Δικέφαλου του βορρά», δήλωσε πως είναι ευχαριστημένος από το γεγονός πως έστω και αργά οι παίκτες του… έσωσαν την παρτίδα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου:

Είστε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα;
«Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας μπορούμε να πούμε πως είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια και από το γεγονός πως το παιχνίδι έφτασε εκεί που έφτασε και τελικά δε χάθηκε. Υπάρχουν κομμάτια που λειτουργήσαμε σωστά, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όταν και είχαμε καλύτερη οργάνωση αλλά δεν είχαμε αυτοπεποίθηση όταν είχαμε τη μπάλα στα πόδια μας. Προσπαθήσαμε πολύ απέναντι σε μία ομάδα που έχει ποιότητα, διεκδικήσαμε το αποτέλεσμα μέχρι τέλους και κρατάμε την καλή απόδοση κάποιων νεαρών ποδοσφαιριστών. Θέλω να δώσω δημόσια συγχαρητήρια στον Κωνσταντινίδη γιατί μπήκε όταν η μπάλα έκαιγε, δεν του βγήκαν οι πρώτες φάσεις και κατάφερα να βρει τον τρόπο να κάνει μία πολύ καλή εμφάνιση»

Υπάρχει εξήγηση για την έλλειψη επιθετικής συνοχής;
«Πρώτα απ όλα, είχαμε απέναντί μας μία ομάδα με πολύ καλή οργάνωση. Έπαιξε βέβαια τον ρόλο του το γεγονός πως μπήκαμε στο γήπεδο φοβισμένα. Όταν ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο, βάλαμε τη μπάλα κάτω και ελέγξαμε κάπως την κατάσταση χωρίς να φτάσουμε σε κλασικές ευκαιρίες. Θεωρώ πως αυτή η ομάδα αν έχει καλούς τους Λόρενς και Ρομπέρ, όπως ο Γάλλος ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, είναι άλλη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς»

Η αντίδραση μετά το γκολ, πως τη σχολιάζετε;
«Η ανάλυση της κάθε στιγμής, είναι μία υπερβολή στην Ελλάδα. Όταν μπαίνει ένα γκολ, αλλάζει η μορφή του αγώνα, καμιά φορά χάνεται η μπάλα. Δε νομίζω πως υπάρχει κάτι άλλο πλην της προσπάθειας των ομάδων να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρησης»

Ο ΠΑΟΚ είναι στο μείον 8 από τον Ολυμπιακό και τη 2η θέση. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
«Δεν αξίζει τον κόπο να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς πρέπει να προετοιμάσουμε ένα αγωνιστικό πλάνο, το οποίο θα το ανακοινώσουμε στον κόσμο, να είμαστε ρεαλιστές για το τι μπορούμε να πετύχουμε και να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα ανάλογα με τις προϋποθέσεις που έχουμε. Τότε θα μπορούμε να μιλάμε σωστά και να μπαίνουμε σε μία διαδικασία σύγκρισης με τον Ολυμπιακό»

Από τις αποβολές, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο άλλο άκρο με αποτέλεσμα να δεχτεί μόλις μία κάρτα για διαμαρτυρία
«Για εμένα δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας. Πρέπει να δώσουμε για τα πάντα μία εξήγηση. Εδώ έχω τα καλύτερα αποδυτήρια της καριέρας μου και η καθημερινότητά μου στην ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αυτό με τις αποβολές μου συμβαίνει για πρώτη φορά στη καριέρα μου, εσείς λέτε πως είναι απειθαρχία, εγώ λέω πως δεν είναι κάτι τέτοιο. Πάντως πιστεύω πως ήμασταν πολύ δυνατοί στις μονομαχίες »

Για πιο λόγο αντικαταστάθηκε ο Έτο;
«Ο Έτο ήταν μια χαρά στην υγεία του και αντικαταστάθηκε γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος από αυτόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: