Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Όχι άλλον πολιτισμό, γαμώτο!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης εκστασιάστηκε από το 10ωρο φεστιβάλ μπάσκετ της Πέμπτης και ψάχνει τρόπο για να αποφύγει της Ελλάδας τα εννιάμερα.
Στο Σάσαρι-Μιλάνο, χθες, ο Ντάνιελ Χάκετ της Αρμάνι έγινε έξω φρενών με τους διαιτητές και χύμηξε να τους δείρει. Μπροστά σε κοινό 10.000 ανθρώπων, που άφριζαν από άγρια χαρά για τη νίκη που ερχόταν.
Ο κόσμος εξοργίστηκε, αλλά αρκέστηκε σε ξεφωνητά και σκόρπιες ύβρεις. Κανένας οπαδός δεν μπήκε στο γήπεδο και κανένας δεν περίμενε τον παίκτη έξω από τα αποδυτήρια για τα περαιτέρω.
Και δεν είναι δα τίποτε παναγίες οι Σάρδοι. Τη μπριζόλα τους την κόβουν με φαλτσέτα.
Πριν συμπληρωθεί 15ωρο από τη λήξη του αγώνα, ανακοινώθηκε από τον αθλητικό δικαστή η ποινή του Χάκετ: αποκλεισμός 2 αγωνιστικών. Θεούλη μου, δεν τον αντέχω τόσον πολιτισμό...
Η Αρμάνι θα προσπαθήσει να ανατρέψει το βαρύ κι ασήκωτο 1-3 χωρίς τον ατίθασο αστέρα της. Η Σαρδηνία έχει ήδη σημαιοστολιστεί για να γιορτάσει τη σχεδόν βέβαιη πρόκριση.
Στο Καρσίγιακα-Φενέρμπαχτσε, στην Τουρκία, λίγες ώρες νωρίτερα, η Φενέρ έπαιξε στο τελευταίο τετράλεπτο την άμυνα της απελπισίας, με τραβήγματα, σπρωξίματα, μακροβούτια και κεφαλοκλειδώματα.
Υπό την ανοχή των διαιτητών και με αιγίδα την αφέλεια των Αμερικανών γκαρντ της Πινάρ, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν ντεζαβαντάζ 16 πόντων σε 3,5 λεπτά, με μπροστάρη φυσικά τον Νίκο Ζήση. Και πανηγύρισαν προκλητικά.
Τα ίδια έκαναν και στην παράταση, ώσπου ένα αδυσώπητο φόλοου της τελευταίας στιγμής (στα 4'') έδωσε στην Πινάρ τη νίκη. Η Φενέρ έχασε δύο αμυντικά ριμπάουντ και μαζί το ματς.
Οι οπαδοί που κρεμόταν σαν σταφύλια από τις κερκίδες παρακολούθησαν το δράμα χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Και στο τέλος πανηγύρισαν κόσμια τη δίκαιη νίκη. Χρειάζεται να γράψω κάτι για το ταμπεραμέντο του Σμυρνιού και της Σμυρνιάς;
Η ομάδα της Σμύρνης προηγείται με 2-1 και χρειάζεται άλλον έναν ρούμπο για να αποκλείσει τη χρυσοποίκιλτη ταξιαρχία του Ομπράντοβιτς. Ο "Ζοτς" τα έβαλε με τη ...διαιτησία. To αποκούμπι του δήθεν αδικημένου.
Οταν τελείωσαν αυτά, ο ευλογημένος ΟΤΕ σερβίρισε τρίτο γευστικό προδόρπιο, σε απ'ευθείας σύνδεση με τη Μαδρίτη: Ρεάλ-Βαλένθια, 'νταξ', τίποτε σπέσιαλ, αλλά ίσα ίσα για να μείνουμε ξύπνιοι ώσπου να πάει τέσσερις.
Και έπειτα μας πήγε στις ακτές του Ειρηνικού, για το απίστευτα χορταστικό πρώτο παιχνίδι των τελικών του ΝΒΑ. Ο ΛεΜπρόν κατάπιε τους "Splash Brothers" αμάσητους, αλλά το κοκκαλάκι τού κάθισε στον λαιμό πάνω που θα το έφτυνε. Κρίμα κι άδικο.
Οι Ουόριορς πήραν το ματς στην παράταση και το κοινό στο Οκλαντ χειροκρότησε με την ψυχή στα δόντια όχι μόνο τον ασύγκριτο ΛεΜπρόν, αλλά και τον Κάιρι Ίρβινγκ, που πήρε την ταυτότητα του Στεφ Κάρι προν αποχωρήσει τραυματίσει.
"Θέλει γ***σι για να συνεχίσει", τραγουδούσαν εν χορώ με ελληνική προφορά οι μελαχρινοί Καλιφορνέζοι, όσο ο τραυματίας "Κύριε" βάδιζε σκασμένος προς τα αποδυτήρια.
Όχι, μισό λεπτό, αυτό ήταν παρείσακτη σκηνή από ταινία προσεχώς. Την ταινία που ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή στο Φάληρο.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Πήραμε κανένα; "Εκτός από τους εννιά;"

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις μεταγραφές που κάνει και δεν...κάνει ο Ολυμπιακός! 
Η πιο συνηθισμένη ερώτηση αυτό τον καιρό κάθε χρόνο όταν είμαι στο δρόμο. «Πήραμε κανένα παίκτη;».
Φέτος που έχουν καλλιεργηθεί κιόλας ακόμη πιο υψηλές προσδοκίες, λογικά θα έχει μεγάλο…σουξέ. Κι αυτό που εν πρώτοις μπορώ αυτή την στιγμή να απαντάω είναι, «εννοείς αν πήραμε κανένα εκτός από τους εννιά που έχουμε ήδη πάρει;»
Γιατί μπορεί όντως ο Ολυμπιακός ακόμη να μην έχει κάνει μεταγραφή από το εξωτερικό (και θα κάνει τουλάχιστον πέντε...), σε αντίθεση π.χ. με τον Παναθηναϊκό που έχει κάνει ήδη τρεις, όμως ο Ολυμπιακός έχει ήδη «κλείσει» εννιά καλούς παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα! Σχεδόν μία ενδεκάδα είναι! Λόρια, Κατσικάς, Κεϊτά, Τσανδάρης, Νίκο Μαρτίνες, Γιαννιώτας, Μανιάς, Μπεν, Μπρούνο Χαλκιαδάκης.
Κι εγώ δεν λέω ότι τελικά όλοι αυτοί θα παίξουν στον Ολυμπιακό. Αλλά μην το δένετε και κόμπο ότι θα αποδειχθούν όλες αυτές μεταγραφές που έγιναν για να γίνουν. Γιατί να μην «βγουν» π.χ. τρεις-τέσσερις; Τα ίδια έλεγαν οι πολλοί κι οι «ειδικοί» όταν ο Ολυμπιακός πήρε τον Κάρολ. Τον Σιόβα. Τον Σάμαρη. Τον Μανιάτη, Τον Αμπντούν. Τον Ολαϊτάν. Για να μην πω και τους Μανωλά, Τζιμπούρ, Φορτούνη.
Πόσοι...πανηγύρισαν γι΄ αυτές τις μεταγραφές, ειδικά των πέντε-έξι πρώτων; Κάνω λάθος; Όμως, από τον κάθε παίκτη μπορείς να πάρεις πράγματα, στο ανάλογο περιβάλλον, με την ανάλογη εμπιστοσύνη κλπ, κλπ. Ο Αυλωνίτης φέτος έβαλε το γκολάκι με τον Παναθηναϊκό. Ξέρετε τι σήμανε αυτό το γκολ; Μπορεί και το πρωτάθλημα, άμα τα βάλετε κάτω. Εγώ δε ειδικά για τον Μπεν πραγματικά στενοχωρήθηκα πολύ, που έπαθε χιαστούς. Τον πίστευα πάρα πολύ. Μιλάμε για 25 γκολ και 14 ασίστ σε μία διετία στο ελληνικό πρωτάθλημα! Πού βρίσκεις τέτοια στατιστικά;
Και να σας πω και την γνώμη μου; Εγώ θα έπαιρνα και τον Μπέρτο! Όχι μόνο τον Γούτα, αλλά και τον Μπέρτο. Κι ας έκανε την πατάτα στον τελικό. Δεν τον πήραν τα χρόνια στα 26, γρήγορος είναι, φεύγει και μπροστά, σέντρα έχει, δυνατό παιδί. Βεβαίως, αν μπορείς να φέρεις καλύτερο απέξω, ευχαρίστως. Έτερον εκάτερον.
Παρεμπιπτόντως, λογικά ο Παναθηναϊκός κάνει πιο νωρίς τις βασικές μεταγραφές του, αφού ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη ενάμιση μήνα νωρίτερα από τον Ολυμπιακό…

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Πόλεμος» Πλεξίδα-Παπαϊωάννου!

Επίθεση στον Πανουργιά Παπαϊωάννου εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Πλεξίδας, με ειρωνική δήλωση που δεν άφησε αναπάντητη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λαμίας, απαντώντας με στον ίδιο τόνο.

«Πόλεμος» Πλεξίδα-Παπαϊωάννου
Με ειρωνικό τρόπο αναφέρθηκε στον Πανουργιά Παπαϊωάννου ο Βαγγέλης Πλεξίδας, ανοίγοντας «πόλεμο» ανάμεσα σε Λαμία και Λάρισα.

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είχε αναφέρει πως Λαμία και Απόλλων Σμύρνης λείπουν απ’ την Σούπερ Λίγκα, με τον πρόεδρο της Λάρισας να μην αφήνει ασχολίαστα τα λεγόμενά του, υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως η Λαμία έκανε αίτηση να μην αγωνιστούν στην Σούπερ Λιγκ ομάδες χωρίς άδεια.

«Δυστυχώς τα επακόλουθα της μη αδειοδότησης της ομάδας μας, λόγω της μη εκκαθάρισης από την προηγούμενη διοίκηση και της απαξίωσης στην οποία την οδήγησε, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Γιατί εκτός από τα ουσιαστικά προβλήματα που δημιουργεί, δίνει το δικαίωμα και σε προέδρους ομάδων που μόνο τηλεοπτικά μπορούσαν να παρακολουθήσουν την ΑΕΛ πριν λίγα χρόνια, να την πιάνουν στο στόμα τους», σχολίασε καυστικά και συνέχισε:

«Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Πανουργιά, πρόεδρο της Λαμίας, στο “πανόραμα της Superleague”, που όλοι παρακολουθούμε με έκσταση τα τελευταία χρόνια, λείπει η ομάδα της Λαμίας και του Απόλλωνα Σμύρνης. Η ΑΕΛ και ο Ηρακλής δεν έχουν καμία θέση σε αυτό το “αναβαθμισμένο προϊόν”, λόγω μη αδειοδότησης. Έτσι προφανώς το είχαν σχεδιάσει κι εμείς τους το χαλάσαμε. Η ΑΕΛ πλήρωσε την ποινή της αγωνιζόμενη πέρυσι σε ερασιτεχνική κατηγορία και συνεχίζει να την πληρώνει αγωνιζόμενη με ομάδες σαν τη Λαμία. Η ΠΑΕ ΑΕΛ καλεί την ΕΠΟ να κάνει δεκτή την αίτηση Πανουργιά, να μην αγωνίζεται στη Superleague καμία ομάδα χωρίς αδειοδότηση και να ανεβάσει την... ιστορική Λαμία».

Η απάντηση του προέδρου της Λαμίας ήταν άμεση και αντίστοιχα καυστική. Αρχικά υποστήριξε πως δεν έχει κάνει ποτέ εισήγηση στις διοργανώτριες αρχές, ενώ κατηγόρησε τον Βαγγέλη Πλεξίδα πως καπηλεύεται την ιστορία της ΑΕΛ.

«Η ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ δεν έχει κάνει καμία εισήγηση σε καμία ΕΠΟ και σε καμία Football League. Η ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για πλαστές εγγυητικές όπως κάποιοι άλλοι. Ζητάει από τον φίλαθλο κόσμο της, τη στήριξή του για ένα καθαρό πρωτάθλημα και αν αξίζει να βρεθεί στη Super League.

Όσον αφορά την ομάδα της ΑΕΛ κανείς από μας δεν αμφισβητεί την ιστορία της, την αμφισβητούν μόνο κάποιοι κύριοι τους οποίους βρίζει όλο το γήπεδο και συνεχίζουν να την καπηλεύονται. Αν είχαν έστω και λίγο φιλότιμο θα την σέβονταν και θα την άφηναν να βρει τον δρόμο της. Με αυτούς τους συγκεκριμένους κυρίους δεν θέλουμε να ασχολούμαστε καν και πιστεύουμε ακράδαντα, σε αντίθεση μ αυτούς, στον υγιή πρωταθλητισμό και όποιος είναι καλύτερος να βρεθεί στη Super League
».

Αμερικανικό αφιέρωμα στον Βεζένκοφ!!

Ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες στην Ευρώπη είναι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ και η αμερικανική ιστοσελίδα draftexpress.com αναλύει διεξοδικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στο παιχνίδι του.

Αμερικανικό αφιέρωμα στον Βεζένκοφ!

Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ εξελίχθηκε σε ηγέτη των «κίτρινων» οδηγώντας τους στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου, ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ της Basket League έχοντας 17,3 πόντους ανά παιχνίδι.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις των περισσότερων ειδικών του αμερικανικού μπάσκετ συγκλίνουν στο ότι περιμένουν το Βούλγαρο άσο να επιλεγεί στις 25 Ιουνίου στις αρχές του δεύτερου γύρου του ντραφτ, δηλαδή ανάμεσα στο Νο31 και το Νο40.

Η πλέον γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με το ντραφτ του ΝΒΑ και την εξέλιξη των καλύτερων μπασκετικών ταλέντων του κόσμου, draftexpress.com, αφιέρωσε μία στήλη μαζί με στιγμιότυπα από το ελληνικό πρωτάθλημα που καταδεικνύουν τις ικανότητες, αλλά και τα σημεία που πρέπει να δουλέψει ακόμα ο Βεζένκοφ, ώστε να είναι σύντομα έτοιμος για να πραγματοποιήσει το μεγάλο «άλμα».

Αρχικά, ο Τζόναθαν Γκιβόνι και ο Μάικ Σμιτζ που επιμελήθηκαν αυτό το αφιέρωμα, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις επιδόσεις στο σκοράρισμα του 20χρονου πάουερ φόργουορντ, καθώς μπορεί να απειλήσει τόσο από κοντινή όσο και από μακρινή απόσταση με κάθε τρόπο, ενώ μπορεί με ευκολία να τρέξει και στον αιφνιδιασμό για εύκολα καλάθια. Οι κινήσεις του είναι εξαιρετικές, παρά το νεαρό της ηλικίας του και δείχνουν πόσο έξυπνα χρησιμοποιεί το σώμα του για να ξεγελάσει τους αντίπαλους αμυντικούς.

Πολύ καλός είναι ο Βεζένκοφ και στο να μαζεύει ριμπάουντ, ειδικά τα επιθετικά, ενώ «βλέπει γήπεδο» και βρίσκει τον ελεύθερο συμπαίκτη του. Μάλιστα είναι εντυπωσιακά τα στατιστικά του που τον κατατάσσουν στους πιο αποδοτικούς σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων τα τελευταία χρόνια. Επίσης δυνατό του σημείο αποτελεί και πως κάνει πολύ λίγα λάθη, παρότι παίρνει τόσο πολλές προσπάθειες στον Άρη.



Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο κείμενο, υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα στο παιχνίδι του που καθιστούν αβέβαιο το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να αποδώσει στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο 20χρονος Βούλγαρος παίζει κυρίως κάτω από το καλάθι, αν και είναι «ψηλός», αφού έχει περιορισμένα αθλητικά προσόντα και όχι τόσο δυνατό κορμί. Έτσι στηρίζει το παιχνίδι του στην επίθεση αποκλειστικά σχεδόν στο υψηλό μπασκετικό του IQ, κάτι που αρκετές φορές του δημιουργεί προβλήματα κόντρα σε πιο γρήγορους και αλτικούς αντιπάλους ειδικά στο low post. Ακόμα η έλλειψη εκρηκτικότητας περιορίζει τον άσο του Άρη στο να ξεπερνάει τον αντίπαλό του στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργεί καλές προοπτικές για σκοράρισμα.

Επίσης στο παρακάτω βίντεο επισημαίνεται πως δεν θα δυσκολευτεί να σταθεί αμυντικά στη ΝΒΑ, λόγω των περιορισμών που του προκαεί το σώμα του. Παρόλα αυτά του αναγνωρίζεται το γεγονός πως έχει αρκετή δύναμη και δεν αδιαφορεί στην άμυνα.



Έτσι, θα παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το προσεχές ντραφτ στις 25 Ιουνίου για να δούμε ποια ομάδα θα επιλέξει τον Βεζένκοφ. Το σίγουρο είναι πως αν ο νεαρός άσος δουλέψει τις αδυναμίες του, είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσει στα γήπεδα της Ευρώπης και του ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αντίδραση και απ’ τους διαιτητές ΒΔ. Ελλάδας!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά τις καταγγελίες του Διομήδη Άργους. Αυτή τη φορά ο Σύνδεσμος διαιτητών Βορειοδυτικής Ελλάδας αποφάσισε να μην διαιτητεύσει αγώνες των Αργιτών, μιλώντας με σκληρά λόγια

Αντίδραση και απ’ τους διαιτητές ΒΔ. Ελλάδας
Έκτακτο συμβούλιο συγκάλεσε ο Σύνδεσμος διαιτητών Βορειοδυτικής Ελλάδας, μετά τα όσα κατήγγειλε ο Διομήδης Άργους.

Μετά τον Σύνδεσμο Αττικής και οι διαιτητές που ανήκουν στον σύνδεσμο Βορειοδυτικής Ελλάδας εξέφρασαν την αντίθεσή τους για όσα ειπώθηκαν και αρνούνται να σφυρίξουν ξανά ματς του Διομήδη, αλλά και του τουρνουά που διοργανώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου μας στις 4/6/2105 αποφάσισε ομόφωνα όπως:

1) Τα μέλη μας να μην διαιτητεύσουν στο μέλλον αγώνες του σωματείου ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ και ούτε στο τουρνουά ΔΑΝΑΟΣ .

2) Συμφωνούν απόλυτα με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων της ΟΧΕ και της ΚΕΔ /ΟΧΕ .

3) Η λασπολογία και η συκοφάντηση ατόμων με προσφορά στο χώρο της χειροσφαίρισης είναι πρακτικές που ούτε γνωρίζουμε ούτε είμαστε διατιθέμενοι να υιοθετήσουμε και οι καθοδηγητές τέτοιων πρακτικών θα κριθούν .Τις πρακτικές και τεχνικές γκεμπελίσκων δεν μπορούμε ούτε να παρακολουθήσουμε ούτε να εφαρμόσουμε .

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
».

Υποψήφιοι αντι-Περέιρα πολλοί, ο εκλεκτός όμως...!!

Οι υποψήφιοι για τον αντι-Περέιρα είναι πολλοί. Πάρα πολλοί! Ο εκλεκτός όμως της διοίκηση του Ολυμπιακού αναζητείται... Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα...

Υποψήφιοι αντι-Περέιρα πολλοί, ο εκλεκτός όμως...
Οι υποψήφιοι για να αναλάβουν τον πάγκο του Ολυμπιακού είναι πολλοί. Ποιος όμως θα είναι ο εκλεκτός; Αυτός ακόμη αναζητείται.

Οι προτάσεις από μάνατζερ που φτάνουν στα γραφεία της ομάδας αυξάνονται συνεχώς, ωστόσο κανείς τους -αυτή την στιγμή- δεν είναι σε θέση... ισχύος.

Έτσι σημασία έχει ποιο είναι το πλάνο δράσης των ανθρώπων του Ολυμπιακού... Από την ημέρα που άρχισε η αναζήτηση προπονητή, μέχρι αυτή να φέρει "καρπούς" και οι ερυθρόλευκοι να καταλήξουν στον άνθρωπο που θα δώσουν τα "κλειδιά" της ομάδας.

Στις παρακάτω αράδες θα σας αναφέρουμε το "πώς" έχει η κατάσταση και φυσικά ονόματα προπονητών που αρέσουν στο... λιμάνι, αλλά ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα τους.

Τα δεδομένα...
Μετά την συνεργασία με τον Περέιρα στον Ολυμπιακό θέλουν να επιλέξουν έναν προπονητή με ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύουν σε περιπτώσεις τεχνικών που έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους και έχουν "δίψα" να οδηγήσουν την ομάδα σε επιτυχίες.

Για άλλη μια φορά οι ερυθρόλευκοι έχουν επικεντρώσει το βλέμμα τους κυρίως στην αγορά της Ισπανίας. Μια αγορά που έχει πολλές επιλογές και έχει αποδείξει πως οι προπονητές της ταιριάζουν στην ομάδα. Στόχος λοιπόν είναι, είτε Ισπανός, είτε κάποιος του οποίου η φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο να έχει επιρροές από το ποδόσφαιρο της ιβηρικής χερσονήσου.

Όλοι στον Ολυμπιακό κρίνουν ότι ο εκλεκτός πρέπει να βρεθεί γρήγορα καθώς ο χρόνος πιέζει... Τι συμβαίνει λοιπόν τώρα; Οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν ξεχωρίσει μια λίστα με ονόματα προπονητών που αποτελούν καλές περιπτώσεις. Σιγά-σιγά κάνουν κάποιες διερευνητικές κρούσεις για να διαπιστώσουν εάν το έδαφος είναι πρόσφορο. Αφού συλλέξουν όλα τα στοιχεία θα ξεχωρίσουν κάποιους για να προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις.

Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι προπονητές οι οποίοι δεν έχουν δουλειά αυτή την στιγμή. Δεν αποκλείονται και άλλοι που έχουν ομάδα, αλλά τουλάχιστον η διαδικασία αποδέσμευσης τους θα πρέπει να μην παρουσιάζει δυσκολίες. Λογικό καθώς, κανείς στο... Λιμάνι δεν θέλει να γίνει σίριαλ η αναζήτηση του νέου τεχνικού. Όπως τουλάχιστον αναφέρουν στον Ολυμπιακό οι εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται από την Τρίτη, και τις επόμενες ημέρες.

Τα ονόματα...
Μπορεί στον Πειραιά να μην αρέσει η ονοματολογία αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί. Οι μάνατζερ έχουν μυρίσει... αίμα με αποτέλεσμα οι προτάσεις να είναι πολλές. Βάσει των παραπάνω δεδομένων όμως έχει συγκροτηθεί μια λίστα...

Το όνομα που ακούγεται περισσότερο -αυτή την χρονική στιγμή- είναι ο Βίκτορ. Χωρίς όμως να αποτελεί πρώτη επιλογή... Ίσα-ίσα. Στα "συν" της επιλογής αυτής είναι η παρουσία του στο Ρέντη για έναν χρόνο στο πλάι του Μίτσελ.

inner

Ακόμη και ως βοηθός είχε δείξει ότι "κόβει" το μάτι του και στον πάγκο της Λα Κορούνια το απέδειξε. Η περίπτωση του Βίκτορ έχει τους "υπέρμαχούς" της στον Πειραιά. Αυτοί που κρίνουν ότι έχει καλά στοιχεία ως προπονητής. Ένα από αυτό είναι και η "δίψα" του να δείξει έργο για να στρέψει επάνω του τα βλέμματα από ισπανικές ομάδες. Δείτε την περίπτωση του Βαλβέρδε... Ωστόσο, δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψη ότι ο Βίκτορ έχει ομάδα η οποία τον θέλει. Κάτι που προσθέτει ένα μεγάλο "αγκάθι" στις διαπραγματεύσεις μαζί του.

Πάμε στα άλλα ονόματα...

inner

Ο Χοακίν Καπαρός έχει προταθεί. Δεν δεσμεύεται με ομάδα καθώς τον Ιανουάριο αποχώρησε από τον πάγκο της Γρανάδα. Στα αρνητικά, συγκαταλέγεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως δεν έχει... στεριώσει κάπου.

Αντίστοιχα, και ο Χαβιέ Αγκίρε είναι ελεύθερος αλλά η ομολογουμένως κακή παρουσία που είχε στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας, είναι ένα αρνητικό στοιχείο για τον Μεξικάνο.

inner

Πτώση στις μετοχές του έχει και ο Χουάντε Ράμος τα τελευταία χρόνια... Είναι άνεργος για μια σεζόν και νωρίτερα η παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν λίγο μεγαλύτερη από έναν μήνα.

Στη λίστα υπάρχει και Χάβι Γκράθια, ο οποίος γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα από την παρουσία του στην Κέρκυρα. Από τότε τα έχει πάει εξαιρετικά... Πλέον βρίσκεται στον πάγκο της Μάλαγα, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο.

inner

Μια λύση από το παρελθόν που είναι στο μυαλό κάποιων στον Ολυμπιακό είναι αυτή του Χουάν Ιγνάσιο Μαρτίνεθ. Όντας στον πάγκο της Λεβάντε τέθηκε αντιμέτωπος του Ολυμπιακού. Στο Ρέντη υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν με θετικό μάτι την περίπτωσή του αλλά δεν μπορούν να μην λάβουν υπόψη τους, πως μετά τη Λεβάντε δεν τα έχει πάει καλά σε κάποιον πάγκο... Ο Μαρτίνεθ έχει απασχολήσει και παλιότερα τον Ολυμπιακό, όπως και ο Μαρσελίνιο ο οποίος όμως βρίσκεται στον πάγκο της Βιγιαρεάλ.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για την περίπτωση του Ρούντι Γκαρσία. Ο Γάλλος αρέσει πάρα πολύ στους ερυθρόλευκους, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Ρόμα.

Τα "θετικά" των παραπάνω περιπτώσεων. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητες τους. Οι περισσότεροι έχουν το "ειδικό" βάρος για να κάτσουν στον πάγκο του Ολυμπιακού, κάποιοι ίσως περισσότερο από τους άλλους.

Επαφές στο Βερολίνο...

Η λίστα αυτή αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο. Λογικό καθώς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα βρεθούν στο Βερολίνο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πόλη θα βρίσκονται δεκάδες μάνατζερ και προπονητές, και οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προσοχή στα τάκλιν ζήτησε ο Στράχαν!!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σκωτίας, Γκόρντον Στράχαν, συνέστησε στους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο αποψινό φιλικό με το Κατάρ.
«Θα πρέπει να είναι λογικοί και προσεκτικοί απόψε. Δεν χρειάζονται σκληρά τάκλιν και μαρκαρίσματα. Όταν ένας ποδοσφαιριστής βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα συμβεί» ήταν το σχόλιο-συμβουλή του Στράχαν προς τους Σκωτσέζους διεθνείς.
Το αποψινό φιλικό που ξεκινά σε λίγο (21:45), διεξάγεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Ιρλανδία (13/6) για τα προκριματικά του Euro 2016.
*Πηγή: England365.gr*

Πούλησε το 45% της Μίλαν ο Μπερλουσκόνι!!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαπραγματευόταν εδώ και αρκετό καιρό με τον Μπι Ταετσαουμπόλ για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μίλαν και να αποκτήσει έναν ισχυρό "συνέταιρο" στο τιμόνι της Μίλαν και τελικά οι δύο πλευρές βρήκαν τη χρυσή τομή.

Ο Ταϊλανδός κροίσος κατάφερε να "πείσει" τον πρόεδρο των "ροσονέρι" για τη σοβαρότητα των προθέσεών του απέναντι στους Μιλανέζους και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε οριστική συμφωνία το απόγευμα της Παρασκευής (5/6), σύμφωνα με την οποία ο Μπερλουσκόνι παραχωρεί το 45% των μετοχών του έναντι του ποσού των 450.000.000 ευρώ.

Ουσιαστικά τα χρήματα αυτά πλησιάζουν πάρα πολύ στις αρχικές απαιτήσεις του "καβαλιέρε" (500.000.000 ευρώ) ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχε απορρίψει πρόταση του Ταετσαουμπόλ που αξίωνε να αγοράσει όλες τις μετοχές έναντι 1.000.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως η μετάβαση της Μίλαν στη νέα εποχή δεν θα γίνει άμεσα καθώς βάσει της συμφωνίας ο νέος ισχυρός άνδρας της Μίλαν θα έχει στα χέρια του όλο το ποσοστό μετοχών που τους αναλογούν (το 45%) μέσα στην επόμενη διετία.
*Πηγή: metrosport.gr*

Συνάντηση Λάσκαρη-Αρβανίτη στην Αθήνα!!

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση του προέδρου της ΚΑΕ Άρης Λευτέρη Αρβανίτη, και του κατόχου του 41% των μετοχών της εταιρείας, Νικολάου Λάσκαρη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκετά θέματα όπως η επόμενη κίνηση όσον αφορά το μετοχικό αλλά και το πότε θα έρθει ξανά στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Λάσκαρης προκειμένου να γίνει και η απαραίτητη συνέντευξη Τύπου.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης και ο Νίκος Λάσκαρης ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά την ολοκλήρωση της σειράς των αγώνων του «μικρού» τελικού των φετινών πλέι οφ της Basket League απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εξάλλου, όπως και οι δύο συμφώνησαν, προέχει το αγωνιστικό κομμάτι και η κατάκτηση της 3ης θέσης από το Δημήτρη Πρίφτη και τους παίκτες του.
*Πηγή: metrosport.gr*

Διαχώρισε τη θέση του ο ΑΣ με Κούη, Βένο!!

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα Παρασκευή (5/6), ο Ερασιτέχνης Αρης με την οποία αναγνωρίζει μεν την προσφορά των Ντίνου Κούη και Γιάννη Βένου στον σύλλογο, αλλά τόνισε πως είναι προσωπική τους επιλογή η συμμετοχή τους στο προτεινόμενο ΔΣ της ΕΠΟ από την ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Αναλυτικά:

«Το ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με αφορμή τη συμμετοχή των παλαιών ποδοσφαιριστών, Ντίνου Κόυη και Γιάννη Βένου, στο προτεινόμενο ΔΣ της ΕΠΟ αισθάνεται την υποχρέωση να διευκρινίσει τα παρακάτω:

 Α) Τιμά την αγωνιστική και εν γένει παρουσία των ποδοσφαιριστών Ντίνου Κούη και Γιάννη Βένου πλην όμως

Β) Δηλώνει ότι η συμμετοχή τους αυτή αποτελεί προσωπική τους επιλογή και επ’ουδενί λόγο εκφράζει τον ΑΡΗ όπως εκπροσωπείται νόμιμα»

Παπαδόπουλος: «Επιστρέφουμε για να πρωταγωνιστήσουμε» (audio)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε στο Μetropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος.

«Φαινόταν ότι θα ανέβουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι πανηγυρίζουμε ακόμα με τον κόσμο, όμως εγώ κοιτάζω την επόμενη μέρα του συλλόγου που είναι πάρα πολύ σημαντική για να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Όταν έρχεσαι στον Ηρακλή της Football League στόχος αποκελιστικός είναι η άνοδος. Κλειδί σε όλη αυτήν την επιτυχία ήταν η διοικητική σταθερότητα που είχαμε από το καλοκαίρι που ήρθε ο κύριος Παπαθανασάκης και αυτό μας βοήθησε να δουλέψουμε και να πετύχουμε την άνοδο. Οι συνθήκες είναι ιδανικές βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα παίζουν σημαντικό ρόλο σε έναν προπονητή και είναι από τις καλύτερες που έχω δει στην καριέρα μου. Το μυστικό ήταν ο σχεδιασμός που κάναμε το χρόνο που μοιράσαμε σε όλα τα παιδιά. Πήραμε τρεις ποιοτικούς παίκτες έμπειρους για την κατηγορία, τα νέα παιδιά ήταν καλοί χαρακτήρες, είχαν σωστή νοοτροπία, έβαζαν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους και βάζαμε το εγώ κάτω από το εμείς.

Για τις προσθήκες που θα γίνουν:

«Ο κορμός θα μείνει και θα γίνουν λίγες προσθήκες, όχι παραπάνω από πέντε. Η Σούπερ Λιγκ είναι μια κατηγορία με πολλές απαιτήσεις, πρέπει να ανεβάσουμε την ποιότητα της ομάδας, ο κοσμος να είναι σίγουρος ότι θα κανουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Ο Ηρακλής έρχεται για να είναι πρωταγωνιστής». 

Για την «καψούρα» του προέδρου με τον Κλέιτον: «Είναι αλήθεια ότι του αρέσει, θα το δούμε αυτό το θέμα στη διάρκεια. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης, εμείς πρέπει να κρατήσουμε τις ισορροπίες στην ομάδα, έχουμε έναν εκπληκτικό παίκτη στο κέντρο. Είμαστε ρεαλιστές. Δεν θα κάνουμε τρέλες ούτε σπατάλες οικονομικές που έχουν προηγηθεί στην ομάδα κατά το παρελθόν. Πρώτος στόχος είναι η σταθεροποίηση, να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, και το όνομα και η δυναμική του συλλόγου είναι να βρισκόμαστε όσο ψηλότερα γίνεται. Αυτή την στιγμή κοιτάμε ρεαλιστικά τα πράγματα και να μην πετάμε στα σύννεφα».

Για το θέμα της αδειοδότησης: «Μας έλυσε τα χέρια και να μην παίρναμε δεν φοβόμουν, είχα το πλάνο για να τα βγάλουμε εις πέρας»

Για ενδιαφέρον του Αστέρα: «Εγώ είμαι προπονητής σε μεγάλη ομάδα θα ήταν ανέντιμο εκ μέρος μου αλλά και προς τους παίκτες μου να μιλήσω με άλλη ομάδα. Και αν υπήρχαν δεν έμπαινα καν στον κόπο να ασχοληθώ».

Για τον αποκλεισμό από την Ξάνθη: «Όταν φτάνεις στα ημιτελικά έχεις τόσα χρόνια να πας σε τελικό, έτσι όπως ήρθε μπορούσαμε να περάσουμε αυτό που μου έχει μείνει ακόμα μεγαλύτερο και από την πρόκριση ήταν η αγάπη του κόσμου και θα μου μείνει για μια ζωή»

Για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή: «Δύσκολες στιγμές περάσαμε όπως η ήττα από την ΑΕΛ και με τον τρόπο που ήρθε. Τη διαχειριστήκαμε σωστά δεν φοβηθήκαμε ποτέ ότι θα χάσουμε τον στόχο».

Για το διαφαινόμενο διαζύγιο με τον Παύλο Μυροφορίδη: «Εγώ με όλους έχω καλή συνεραγασία με τον Παύλο μιλάμε καθημερινά έχει βοηθήσει πολύ φέτος είναι θέμα προέδρου και του ίδιου. Ο προπονητής δεν αποφασίζει για τεχνικό διευθυντή. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

«Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να παίζει για τον εαυτό του και την ομάδα και όχι για τον προπονητή. Πρώτος στόχος ήταν να κερδίσω εμπιστοσύνη των παικτών μου μέσα από τη δουλειά και τον χαρακτήρα μου. Το σεβασμό τον κέρδισα με την αλήθεια που τους έλεγα και το βγάζαμε προς τα έξω και όταν δεν ερχόταν κάποιο θετικό αποτέλεσμα είχαμε καλά αποδυτήρια που βοηθούσε ώστε να πάμε μπροστά».

Για την επόμενη μέρα του συλλόγου: «Καμιά ομάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά χωρίς οργάνωση. Ο Ηρακλής είναι σε καλό επίπεδο οργάνωσης όμως κάθε φορά πρέπει να ανεβάζουμε το επίπεδο μας. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό για τις καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας και θα ταξιδέψω για να βρω που το αθλητικό κέντρο που θα πάει η ομάδα. Η βάση της ομάδας θα είναι οι παίκτες της φετινής σεζόν και θα προσθέσουμε ποιοτικούς παίκτες που δεν θα ξεπερνάν τον αριθμό των πέντε. Έχει νέα παιδιά η ομάδα, πρέπει να τα εμπιστευτούμε και θα πάρουμε παίκτες να τους βοηθήσουμε. Δεν πρόκειται να πάρουμε παραπάνω παίκτες και να χρεώσουμε πάλι την ομάδα. Να ανανεώσουμε τα παιδιά που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους. Από εκεί και πέρα για τον προπονητή να τους έχει όλους στην προετοιμασία. Να κάνουμε προσεκτικές κινήσεις. Κάθε μέρα είμαστε με τον πρόεδρο μιλάμε σχεδιάζουμε τα πάντα για το καλό του συλλόγου. Στις 6 Ιουλίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία και θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες ο τόπος και τα φιλικά που θα δώσουμε».

«Για τους παίκτες μου μπορώ να δώσω τα πάντα. Ότι υπόσχομαι το κάνω. Εκπληκτικός παίκτης-χαρακτήρας ο Μπαρτολίνι. Αμφισβητήθηκε έντονα στην αρχή, όμως τον στήριξα πολύ, τον πίστεψα, επανήλθε και η παρουσία του έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ώστε να πετύχουμε την άνοδο».

«Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ, γιατρούς, μασέρ φροντιστές όλοι βοήθησαν για να βγει η ομάδα εκεί που της αξίζει. Να έρθει ο κόσμος την Κυριακή να χειροκροτήσει τα παιδιά θα είναι γιορτή για εμάς που επιστρέφουμε μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Υπάρχει σχέδιο που θα ξαφνιάσει στον ΠΑΟΚ!!

Ενα είναι βέβαιο. Ότι μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του Φραν Αρνεσεν έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, το περιεχόμενο των οποίων δε γνωρίζουυν ακόμη και κορυφαίοι συνεργάτες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, αυτές οι συζητήσεις έχουν οδηγήσει και σε συγκεκριμένες αποφάσεις που όταν έρθει η ώρα να εφαρμοστούν θα ξαφνιάσουν. Και πιθανό να πρόκειται για κινήσεις που μόνο ένας άνθρωπος με το ειδικό βάρος του Άρνεσεν θα μπορούσε να περάσει στον ΠΑΟΚ. 
*Πηγή: metrosport.gr*

Κακέτσης: «Ο Ιβάν είναι κύριος, να τον βοηθήσουν οι ΠΑΟΚτσηδες» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Στηβ Κακέτσης. Ο Έλληνας επιχειρηματίας μίλησε μεταξύ άλλων για τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς και για τον πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου και δήμαρχου του Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Διαβάστε και ακούστε όσα είπε ο Στηβ Κακέτσης στο Metropolis 95,5 και «Στη Σέντρα» της Παρασκεύης με τον Κυριάκο Θωμαίδη:

«O κύριος Σαββίδης είναι μάγκας και αυτό πρέπει να το εκτιμήσουν οι ΠΑΟΚτσήδες και να τον βοηθήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ ο Στηβ Κακέτσης, ενώ για τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, από τον οποίο πήρε... πάσα «Στη Σέντρα» δήλωσε: «Ο Αχιλλέας Μπέος δεν έχει πάψει ποτέ να ασχολείται με τον Ολυμπιακό Βόλου»

Ο γνωστός επιχειρηματίας έκανε αναφορά μεταξύ άλλων και στον ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια για τον οποίο είπε την ατάκα: «Πολύ μικρός ο Κούγιας να αναφέρει το όνομα μου...»

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Στηβ Κακέτσης «Στη Σέντρα»:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

Μπέος: «Ο Μαρινάκης μου γνώρισε τον Κοτσώνη» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος με αφορμή την επιστολή του προς τα ΜΜΕ μίλησε για τα τεκταινόμενα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, για την σωστή όπως δήλωσε απόφαση της ΕΠΣ Θεσσαλίας και για πολλά άλλα... 

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου στο Metropolis 95,5 και «Στη Σέντρα»:

«Αν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και αν κάποιοι από τους ανθρώπους που έχουν τα ηνία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα αγαπούν και θέλουν να το κάνουν καλύτερο το πρωτάθλημα αυτό τότε ας παραιτηθούν...» δήλωσε αρχικά ο Δήμαρχος Βόλου, στη συνέχεια δήλωσε για μία πιθανότητα Grexit τονίζοντας κατά λέξη:

«Ε και τι έγινε δηλάδη; Αν υπάρξει Grexit ή δεν υπάρξει είναι στην κρίση του καθενός, αν θέλετε ταλαντευόμενο, γιατί για μένα αυτό το ποδόσφαιρο, το σημερινό δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην νεολαία, στην κοινωνία... Για ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε; Ας αποφασίσουν τι ποδόσφαιρο θέλουν. Επειδή το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μεγαλειώδες την περσινή χρονιά αποκλείστηκε από κάτι ξυλοκόπους που δεν υπάρχουν καν στον χάρτη. Έχει κανένα νόημα λοιπόν αν θα μείνουν οι ομάδες εντός ή εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.»

«Για τα ίδια παραπτώματα που κατηγορούμαι εγώ και θα δικαστώ, αγωνιζόμενος, κάποιοι άλλοι διοικούν και κυβερνούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Για το ποιος είναι ο αρχηγός της συμμορίας: «Από την στιγμή που είναι μία δικαστική διερεύνηση εν εξελίξη θα είναι άδικο πρώτον για τον εαυτόν και δεύτερο για τους κατηγορούμενους γιατί τους στερούμε μία δίκαια δίκη.»

Για την γνωριμία με τον κύριο Κοτσώνη: «Μέσω του κύριου Μαρινάκη γνώρισα τον κύριο Κοτσώνη...»

Για το τι θα γίνει αν χάσει την υπόθεση η ΕΠΣ Θεσσαλίας και παραμείνει η αποβολή της Ένωσης από την ΕΠΟ: «Καταρχήν για τη Νίκη Βόλου, η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, δεν συμμετέχει σε κανένα πρωτάθλημα, ούτε σε ερασιτεχνικά.»

                     
                                 «Οι ανθρώποι του Ερασιτέχνη της Νίκης Βόλου αποφάσισαν του χρόνου να βρίσκονται στη Γ' Εθνική...» 


Ακούστε όσα είπε ο Δήμαρχος Βόλου στον Κυριάκο Θωμαίδη και «Στη Σέντρα»:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

Εχει χτίσει πανίσχυρες βάσεις ο Ηρακλής!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας επιτυχίας ήταν η οριστικοποίηση της ανόδου του Ηρακλή στην Superleague.

Ηταν μια επιτυχία που ήρθε ως αποτέλεσμα μιας σοβαρής, καλά οργανωμένης, μεθοδικής, συνεπούς προσπάθειας.

Ο φετινός Ηρακλής ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα ομάδας για την οποία μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως όλα δούλευαν ρολόι.

Όταν ακούς από έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας, τον Γιάννη Πασσά συγκεκριμένα, να σου λέει πως «δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή στη διάρκεια της σεζόν που να ανησύχησα, που να σκέφτηκα ότι κάτι μπορεί να στραβώσει και να εκτροχιαστούμε», καταλαβαίνεις ότι υπήρχε μια κατάσταση που ενέπνεε εμπιστοσύνη, σιγουριά, που δεν άφηνε περιθώριο σε κανέναν να σκεφτεί ότι μπορεί να βγει από την πορεία του ο Ηρακλής.

Αυτή την σοβαρότητα, λοιπόν, τον σχεδιασμό, το πλάνο που υπήρχε, την άριστη σχέση μεταξύ των συντελεστών, την εισέπραξε ο Ηρακλής.

Από δω και πέρα, όμως, ξεκινάει μια  άλλη προσπάθεια, εντελώς διαφορετική, με χαρακτηριστικά που δεν θα είναι τα ίδια με αυτά που υπήρξαν στην FootballLeague.

Το σκεπτικό, πλέον, δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Όχι ότι πρέπει να αλλάξουν τα βασικά συστατικά της προσπάθειας, ότι πρέπει να αλλάξει η βασική φιλοσοφία. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι οι απαραίτητες προσαρμογές.

Είναι άλλο πρωτάθλημα η Superleague. Αν πιστέψουν οι «κυανόλευκοι» πως όλα θα είναι εύκολα γι’ αυτούς, ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, πιθανώς, να προσγειωθούν απότομα, να χάσουν τον προσανατολισμό τους, να μπούνε σε περιπέτειες.

Οσο σεμνός και ταπεινός ήταν ο Ηρακλής στο δρόμο της επιστροφής στην Superleague, άλλο τόσο πρέπει να είναι και τώρα που θα ξαναβρεθεί στον φυσικό του χώρο.

Εχω την αίσθηση πως διοίκηση και παίκτες το έχουν ήδη στο μυαλό τους αυτό το πράγμα. Θα χρειαστεί, όμως, να το βάλουν στο μυαλό τους και οι οπαδοί.

Ο Ηρακλής θα χρειαστεί να ενισχύσει ό,τι καλό έχτισε στην διάρκεια αυτής της σεζόν και να προσθέσει στοιχεία τα οποία θα τον βοηθήσουν να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός.

Είναι, ασφαλώς, θετικό ότι μοιάζει με ειλημμένη απόφαση η διατήρηση του κορμού της ομάδας, γιατί πραγματικά είναι ένας κορμός γύρω από τον οποίο μπορούν να χτίσουν οι «κυανόλευκοι», να προχωρήσουν σε κάποιες προσθετικές κινήσεις ουσίας και να παρουσιάσουν μια ικανή και ανταγωνιστική ομάδα.

Είναι, επίσης, θετικό ότι την δουλειά που άρχισε και την «έτρεξε» με απόλυτη επιτυχία, θα την συνεχίσει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Η χημεία του με τους παίκτες ήταν εξαιρετική, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το υλικό, άψογος.

Ωστόσο, και για τον προπονητή του Ηρακλή θα είναι μια πρόκληση η Superleague, ένα άλλης τάξης μεγέθους διακύβευμα.

Το κρίσιμο, πάντως, στην περίπτωση του Ηρακλή είναι πως υπάρχουν πολύ καλές βάσεις. Οπότε, από τους ίδιους εξαρτάται αν η λειτουργία θα είναι εξίσου εύρυθμη και το ίδιο αποτελεσματική και στην Superleague.   


*Πηγή: metrosport.gr*

Ο Παύλος Δερμιτζάκης στον Arena FM 89,4!!

Στον στούντιο του Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον «Δικέφαλο του Βορρά».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την πρόκριση στη Πόλη που είχε πετύχει ο ΠΑΟΚ:
«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει ζήσει τέτοια κατάσταση και δεν συγκινείται. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για όλους μας και ιδιαίτερα για τον ΠΑΟΚ. Έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες και νιώθω ευλογημένος που το έζησα. Βλέπω την αγάπη του κόσμου γιατί βλέπαμε στα μάτια των φιλάθλων την θέληση πριν και μετά το παιχνίδι. Είχαμε ετοιμαστεί και είχαμε δώσει ακόμα και στους ξένους ποδοσφαιριστές την σημασία του ματς. Παιδιά όπως ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας και ο Μουσλίμοβιτς έκλαιγαν γιατί ακριβώς είχαν καταλάβει τι αγάπη και τι ενθάρρυνση είχε πάρει ο ΠΑΟΚ και τι σήμαινε αυτό για την ιστορία. Ήταν μεγάλη στιγμή όταν ο Μουσλίμοβιτς ανέμιζε την σημαία του ΠΑΟΚ και ήταν από τους πρώτους που καταλάβαιναν το μέγεθος της επιτυχίας. Αισθανόμασταν περήφανοι όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για το γεγονός πως σηκώσαμε τον Δικέφαλο και την Ελληνική σημαία μέσα στη Πόλη. Αυτό το παιχνίδι έκανε τα ξένα παιδιά ΠΑΟΚτσήδες. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ιδέα που τους ακολουθεί ακόμα και τώρα. Όλη η αποστολή, από τον πρόεδρο, τον Θοδωρή Ζαγοράκη, μέχρι και τον φροντιστή της ομάδας ήμασταν ετοιμασμένοι να πάμε στη Πόλη και να πάρουμε την πρόκριση. Όλοι έκλαιγαν στα αποδυτήρια και ο πρώτος που έκλαψε ήταν ο Ζαγοράκης. Μας συγκίνησε γιατί ο Θοδωρής είναι ένα σκληρό παιδί, έχει γνωρίσει πολλά πράγματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα σε μέγιστο βαθμό και όταν βλέπεις αυτόν τον άνθρωπο να λυγίζει, δεν μπορείς να μην λυγίσεις και εσύ».
Για το τι εισέπραξε όταν γύρισε στη Θεσσαλονίκη:
«Εγώ αυτό που ήθελα ήταν να ετοιμάσουμε την ομάδα γιατί έτρεχαν και κάποια θέματα μεταγραφικά. Δεν άφησα τον εαυτό μου να το ζήσει επειδή έτρεχαν πολλά θέματα. Ακόμα και τώρα δεν το έχω ζήσει στο μέγεθος που θα έπρεπε».
Για το γεγονός πως δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει στον πάγκο του ΠΑΟΚ:
«Είναι τιμή μου από οποιαδήποτε ομάδα πέρασα ως ποδοσφαιριστής και προπονητής γιατί δένομαι με τις ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι άλλο γιατί πέρασα και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής και δεν έχω καμιά πίκρα που δεν έκατσα παραπάνω ή που δεν μου δόθηκε χρόνος προσαρμογής. Εγώ ήρθα μια βδομάδα πριν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Άγιαξ. Έγιναν όλα γρήγορα, η ομάδα για λίγο στο πρωτάθλημα δεν περπάταγε και ο προπονητής είναι ο πιο ευάλωτος. Και εγώ τότε ήμουν πιο άπειρος και θεωρούσα πως θα έπρεπε να υπήρχε μια μεγαλύτερη στήριξη. Δεν αισθάνομαι καμιά πικρία, αισθάνομαι ευλογημένος που έζησα κάποιες καταστάσεις. Δεν χρωστάει ο ΠΑΟΚ κάτι σε κανέναν που έχει περάσει από την ομάδα, εμείς χρωστάμε στον ΠΑΟΚ. Έστω και μια μέρα να δουλέψεις για την ομάδα, το αξίζει».
Για την εποχή που ήρθε στον ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιριστής:
«Αγωνιζόμουν στη Καβάλα από όπου ήταν και ο τόπος καταγωγής μου. Όταν ταξιδεύαμε για να αγωνιστούμε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος πηγαίναμε με λεωφορείο και περνούσαμε από τον Άγιο Βασίλειο. Στον Άγιο Βασίλειο ήταν ο κ. Βουλινός όπου είχε το εργοστάσιο του και περνούσαμε μπροστά από εκεί. Ήμασταν γαλαρία εγώ, ο Ζαγοράκης και άλλα παιδιά. Πάντα όταν περνούσαμε από το εργοστάσιο του συγχωρεμένου κ. Βουλινού και βλέπαμε τις ελληνικές σημαίες και την σημαία του ΠΑΟΚ που ανέμιζαν και λέγαμε να μας αξιώσει ο Θεός να μπούμε μέσα και να υπογράψουμε. Το είχαμε στο μυαλό μας ως όνειρο. Εγώ υπέγραψα όντως μέσα στο εργοστάσιο και το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Είχε γίνει ένα παιδομάζωμα τότε, είχαν έρθει πολλά ταλέντα από την κατηγορία και προπονητής είχε έρθει ο Πέτροβιτς. Όλα τα παιδιά έπαιξαν και η κακή συγκυρία ήταν τα επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν που αδίκησαν εκείνη την ομάδα. Υπήρχαν και πιο μικρά παιδιά όπως ο Μιχόπουλος, ο Πουρλιοτόπουλος, ο Χάβος, ο Καπετανόπουλος, εγώ, ο Ζαγοράκης και πολλοί άλλοι. Τα επεισόδια δυστυχώς μας γύρισαν πίσω».
Για την σύγκριση της κατάστασης των αποδυτηρίων εκείνης της εποχής σε σχέση με την σημερινή κατάσταση στον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κλάους Αθανασιάδης:
«Ο Αθανασιάδης είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή. Το ότι βγήκε μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή μου λέει πως το παιδί έχει τα ψυχικά αποθέματα, πήρε την ευθύνη και προδιέθεσε τον κόσμο για το τι θα ακολουθήσει. Εγώ αυτό που θα ήθελα από παίκτες με προσωπικότητα και είναι τους αρχηγούς της ομάδας είναι να έχουν κάνει πράξεις και έργα μέσα στα αποδυτήρια. Στην δική μου εποχή υπήρχε πιο πολύ δέσιμο. Υπήρχαν πάντα τα έμπειρα παιδιά που μας μάζευαν όλους. Ήμασταν μια παρέα και μια γροθιά. Και τότε υπήρχαν προβλήματα όπως είναι φυσιολογικό αλλά τα αντιμετωπίζαμε. Τώρα είναι άκρως επαγγελματικά τα πράγματα, τα συμβόλαια είναι μεγάλα και ίσως κάποια παιδιά κοιτάν περισσότερα πράγματα από το να κάνουν μια καλή παρουσία και από το να προσφέρουν στον ΠΑΟΚ. Όταν καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν θα πετύχουν πράγματα για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τον εαυτό τους».
Για το ότι δεν περνούσε καμία ομάδα από την Τούμπα:
«Όποιο ερχόταν στη Τούμπα και όποιος έρχεται στη Τούμπα το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποκτήσει είναι το πάθος, η δύναμη και τα απαραίτητα τεχνικο-τακτικά στοιχεία για να αναδειχθεί. Όλες οι παλαιότερες ομάδες τα είχαν αυτά πολύ περισσότερο από ότι τα έχει η τωρινή ομάδα του ΠΑΟΚ. Τότε αν περνούσες τα 20 χρόνια, αισθανόσουν μεγάλος. Οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. Τώρα τα παιδιά χωρίς να ζοριστούν προσπαθούν να κάνουν κάτι. Αυτό δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση. Ο Μιχάλης Λεοντιάδης είχε το πάθος στον υπέρμετρο βαθμό και αν και δεν του άρεσε πολύ η δουλειά, έτρεχε όλο το γήπεδο επί 90’ λεπτά. Είχαμε με τον κόσμο πιο άμεση επαφή και ήξερε ο καθένας ακόμα και που μένουμε! Είχαμε στο μυαλό μας πως αν γινόταν καμία στραβή θα είχαμε και πρόβλημα».
Για τον Μιχάλη Λεοντιάδη:
«Ο Μιχάλης ήταν ένα παιδί που όταν μιλούσε δεν μιλούσε κανείς άλλος. Είχε μια τρέλα και όλοι την σεβόμασταν. Ξέραμε πως αυτός ο αυθορμητισμός ήταν καλοπροαίρετος. Λείπουν από σήμερα παιδιά που θα «τραβήξουν» την ομάδα».
Για την πολύ κακή εικόνα του φετινού ΠΑΟΚ:
«Αυτό που πρέπει να κάνουν οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ είναι να βρουν ποιοι παράγοντες επηρέασαν την ομάδα και από εκεί που βρισκόταν στο συν 5 μετά από νίκη στο Καραϊσκάκη, έφτασε να βρίσκεται στην τελευταία θέση των πλέι – οφ. Αυτό πρέπει να αναλύσουν οι άνθρωποι που είναι κοντά. Πρέπει να βγει ένα πόρισμα και να μην επαναληφθεί. Ο ΠΑΟΚ έδειξε μια καλή εικόνα σε όλα τα επίπεδα και μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη υπήρξε μια καθίζηση. Μπορούμε να μιλήσουμε για ελλιπής και καθυστερημένη ενίσχυση της ομάδας. Βλέπουμε πως ήρθαν παίκτες που δεν έχουν προσφέρει. Για παράδειγμα ο Νομπόα ήρθε για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τον στόχο της όμως πήγε και έπαιξε στο Κόπα Αμέρικα. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα μεταγραφικά θα πρέπει να τα γνωρίζουν αυτά. Δεν επιτρέπονται αυτά τα λάθη σε μια ομάδα που σου δίνει την δυνατότητα να είσαι πρώτος και με έναν Ολυμπιακό που δεν είναι καλά. Ο Ολυμπιακός φέτος ήταν ο χειρότερος των τελευταίων ετών. Επίσης, υπήρχαν πάρα πολλοί τραυματισμοί παικτών που κάνουν την διαφορά. Ο Ρατς και ο Μακ ήταν η καλύτερη αριστερή πλευρά του πρωταθλήματος πριν από τον τραυματισμό τους. Αυτά πρέπει να τα δουν οι προπονητές, το τεχνικό τιμ και ο εργοφυσιολόγος. Με μια εργομετρική εξέταση και αιματολογικές εξετάσεις μπορείς να δεις γιατί επιβαρύνθηκαν οι παίκτες. Άλλο πρόβλημα που προέκυψε ήταν το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Σίγουρα όλοι περνάν μια περίοδο ντεφορμαρίσματος αλλά δεν μπορεί να είναι τόσων μηνών. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Μπορεί η προπόνηση να έχει «κάψει» τους ποδοσφαιριστές ή μπορεί να ευθύνεται ο ποδοσφαιριστής που κάνει πράγματα που δεν πρέπει. Έχει να κάνει με το τεχνικό επιτελείο, με τον ίδιο παίκτη αλλά και με την ψυχολογία. Ο Αθανασιάδης βγήκε και πήρε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και μπράβο του. Ο Κλάους είπε κάποια πράγματα επειδή τα αισθάνθηκε αλλά ελπίζω να μην τα πιστεύει. Ελπίζω η ομάδα έστω και στο τελευταίο παιχνίδι να κάνει αυτό που πρέπει και να μην μπει σε άλλες περιπέτειες η νέα σεζόν. Από εκεί και πέρα πρέπει να τρέξουν οι καταστάσεις. Το πλήγμα για τον ΠΑΟΚ είναι πως έχει ακυρωθεί όλο το ρόστερ. Δεν μπορώ να ακούω πως όλο το ρόστερ είναι άρρωστο. Ο νέος τεχνικός διευθυντής θα κάτσει και θα δει τον ΠΑΟΚ σε όλη την αγωνιστική περίοδο για να έχει εικόνα 100%. Υπάρχουν παίκτες που μπορεί τώρα να μην είναι σε καλή κατάσταση αλλά μπορούν να προσφέρουν πολλά. Χρειάζεται και ενίσχυση με παίκτες που έχουν φιλοδοξία και… «γυαλίζει» το μάτι τους. Όταν ένας παίκτης το θέλει και το γουστάρει, φαίνεται στο πρόσωπο του».
Για την άψυχη εικόνα του ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες δεν έχει σταθερότητα. Ο Παναθηναϊκός έδειξε μια σταθερότητα και οι συγκυρίες βοήθησαν να γίνει μια καλή ομάδα. Ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης ανεβαίνουν παιχνίδι με παιχνίδι γιατί τους βοηθάει η βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ παιχνίδι με παιχνίδι βυθίζεται. Εδώ πρέπει να φαίνονται οι παίκτες με προσωπικότητα, ο προπονητής και η διοίκηση που θα εμψυχώνουν τους παίκτες μέχρι το τελευταίο παιχνίδι».
Για τους παίκτες που πρέπει να μείνουν στον ΠΑΟΚ:
«Δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα. Υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να κρίνουν ποιοι έχουν τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες να φοράν αυτή την φανέλα και μπορούν να πετύχουν τους στόχους. Υπάρχουν παίκτες με πολλά προσόντα. Σίγουρα εκτιμάω τον Αθανασιάδη που είναι σκόρερ. Μέσα στην περιοχή αυτή την στιγμή είναι ο κορυφαίος Έλληνας και ένα περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ. Ο Κάτσε είναι ένα… τρεχαντήρι και αυτά τα παιδιά δεν γίνεται να απαξιώνονται από την μια μέρα στην άλλη. Δεν είναι καλά αλλά μπορεί να μην φταίνε και οι ίδιοι».
Για την επιστροφή του Γκαρσία στον ΠΑΟΚ :
«Είχα την χαρά να έχω τον Γκαρσία στον ΠΑΟΚ και είναι μια έντονη προσωπικότητα. Σου δείχνει αν είναι καλά η όχι. Έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, έχει έναν σεβασμό και όλοι τον σέβονται. Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσει ο ρόλος του. Που θα κινείται και που θα είναι τα όρια του; Το συντονιστής δεν μου λέει κάτι. Υπάρχει πρωτόκολλο του τι είναι ο τεχνικός διευθυντής αλλά αυτή την ορολογία δεν την ξέρω. Η κορυφή της πυραμίδας είναι ο τεχνικός διευθυντής και μαζί με τον προπονητή, που πρέπει να είναι της επιλογής του, φτιάχνουν την ομάδα».
Για το ποια πιστεύει πως είναι η κατάλληλη θέση του Γκαρσία:
«Πρέπει να ρωτήσουν τον Γκαρσία τι ρόλο θέλει μέσα στην ομάδα. Ο καθένας πρέπει να αποκτάει μια ταυτότητα στην ομάδα. Ο Γκαρσία είναι ένα παιδί που όπου και να το βάλεις έχει την προσωπικότητα να προσφέρει αρκεί να του βάλεις έναν συγκεκριμένο ρόλο».
Για τον Άγγελο Αναστασιάδη:
«Τον Αναστασιάδη τον σέβομαι και τον εκτιμάω από μικρός. Σαν χαρακτήρας ήταν αυτός που ήθελα από όταν ήμουν ποδοσφαιριστής. Είναι άνθρωπος, έχει αρχές και μια φιλοσοφία. Θεωρώ πως ο Άγγελος ήθελε να κάνει πολλά στον ΠΑΟΚ αλλά ο προπονητής όπως πάντα είναι ευάλωτος. Δεν ανταμείφθηκε από την δουλειά που έκανε φέτος. Όταν παίρνεις έναν προπονητή πρέπει να ξέρεις γιατί τον επιλέγεις και τον υποστηρίζεις μέχρι το τέλος. Ο Άγγελος δεν έπρεπε να φύγει την συγκεκριμένη στιγμή και θα έπρεπε να κριθεί στο τέλος».
Για τον Ιβάν Σαββίδη:
«Θεωρώ πως θα αλλάξει σελίδα στον ΠΑΟΚ. Ήδη έχει αλλάξει το στάτους της ομάδας. Εγώ κατάλαβα πως οι προθέσεις αυτού του ανθρώπου είναι αγνές και δεν βλέπει την ομάδα μόνο επιχειρηματικά αλλά νιώθει και τι θα πει ΠΑΟΚ. Όλα αυτά τα κατάλαβα όταν έβαλε τα παιδιά του μέσα στην διοίκηση. Έλυσε το πρόβλημα με τα χρέη και δεν είναι εύκολο να βάλεις 11.000.000 ευρώ που δεν έχεις δημιουργήσει εσύ. Το αγωνιστικό πρόβλημα φτιάχνει αλλά αυτό δεν θα έφτιαχνε ποτέ. Ο ΠΑΟΚ θα καταντούσε να είχε την μοίρα της ΑΕΚ, να τυραννιόταν σαν τον Ηρακλή η να τραβούσε αυτά που τραβάει ο Άρης. Ευτυχώς ήρθε ένας άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα και το δείχνει αυτό καθώς βάζει και τα παιδιά του μέσα. Το αγωνιστικό φτιάχνει αλλά τα οικονομικά δεν φτιάχνουν. Όταν φτιάξει το γήπεδο θα είναι μια τεράστια κίνηση και εκεί θα αλλάξει σελίδα. Όσον αφορά το αγωνιστικό, δεν μπορεί να κάνει την ομάδα ο Σαββίδης και για αυτό προσέλαβε έναν επαγγελματία με τεράστια εμπειρία και του έδωσε τα κλειδιά όπως θα έπρεπε. Σίγουρα έχουν συζητήσει και ο Άρνεσεν έχει πάρει εγγύηση ένα μπάτζετ. Με υπομονή και επιμονή μπορεί ο ΠΑΟΚ να φτάσει σε βάθος χρόνου στην επιτυχία. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο επίπεδο του Ολυμπιακού γιατί ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο λόγω του Τσάμπιονς Λιγκ».
Για την δουλειά του προπονητή στην Ελλάδα:
«Έχω την χαρά να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Από το 1987 ως ποδοσφαιριστής και από το 2001 να είμαι προπονητής. Σίγουρα το πεδίο δεν είναι καλό στην κρίση που βιώνει η χώρα μας. Το πρόβλημα του ποδοσφαίρου για εμένα είναι οι παράγοντες. Στο μπάσκετ οι παράγοντες είναι καλοί και φαίνεται. Εμείς μπαίνουμε σε μια διαδικασία και πάμε σε σχολές αλλά δεν υπάρχει μια σχολή παραγόντων».
Για το μέλλον του:
«Προσπαθώ να παρακολουθώ όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα. Όταν υπάρξει κάποια πρόταση θα την εξετάσω. Είναι δύσκολο να κάνεις πλέον επιλογές. Το σημαντικό είναι να εργάζεσαι κάτω από υγιής και καλές συνθήκες».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του ΠΑΟΚ:
«Δυστυχώς η κακή εικόνα έχει μεταφερθεί και στη εξέδρα. Τα παιδιά που είναι στο γήπεδο δεν είναι από τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ αλλά επειδή ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα. Πρέπει να δείξουν σε έναν άνθρωπο που ήρθε τώρα πως και αυτοί είναι εδώ. Μπορεί σε κανέναν να μην αρέσει το αγωνιστικό αλλά εκεί διαφέρει ο ΠΑΟΚ. Πρέπει ο κόσμος να είναι πάντα δίπλα στο πλευρό της ομάδας».
*Πηγή: arenafm.gr*

Το πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ!! (pics)

Στις 5 Ιουνίου 1932 έγιναν τα εγκαίνια στο πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ, στο Σιντριβάνι. Ο χώρος πέρασε στα χέρια της ομάδας μετά την απορρόφηση της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και χρειάστηκαν τρία χρόνια δουλειάς για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σε αγώνα ποδοσφαίρου.
05.06.2015
Ο χώρος που δημιουργήθηκε το γήπεδο στο Σιντριβάνι αποτέλεσε το 1928 ακόμη ένα από τα θέματα που ξυπνούσαν την αντιμαχία ανάμεσα στον ΠΑΟΚκαι την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης. Βρισκόταν δίπλα στο Άσυλο του Παιδιού, εκεί που είναι σήμερα η Θεολογική σχολή. Η εξασφάλιση του χώρου είχε αναδειχθεί σε όπλο για την προσέλκυση φιλάθλων παρότι η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ είχε διαλυθεί από το φθινόπωρο του 1927. Η έκταση δεν ήταν τόσο μεγάλη ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί γήπεδο ποδοσφαίρου και τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ ώστε να στεγάσει τα τμήματα κλασικού αθλητισμού που κατά κύριο λόγο συντηρούσε.
Στις 25 Ιουνίου 1928 έγιναν τα εγκαίνια του χώρου από τους ανθρώπους της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και από τον Μάρτιο του 1929 που έγινε η απορρόφηση της από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε η κοινή προσπάθεια για την εξέλιξη του χώρου.
Στο τέλος του 1929 είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουν στα έργα επέκτασης και κυρίως της κάλυψης του ρεύματος τηςΕυαγγελιστρίας που έκοβε την έκταση στη μέση.
Στις 12 Δεκεμβρίου 1929 σε προεκλογικό κλίμα έγινε η κατάθεση του θεμέλιου λίθου για την δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου στο Σιντριβάνι, αφού δύο ημέρες μετά ακολουθούσαν Δημοτικές Εκλογές.
Για να ολοκληρωθούν οι εργασίες χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια, αφού έπρεπε να ολοκληρωθεί η κατασκευή που θα εξασφάλιζε την υπόγεια διαφυγή των υδάτων από το ρέμα της Ευαγγελιστρίας, καθώς επίσης και να διορθωθεί η κλίση που είχε το έδαφος στο γήπεδο και τα διπλανά οικόπεδα, αλλά και να ανεγερθεί ένας τοίχος στο ύψωμα ώστε να μην μπορούν να παρακολουθούν οι θεατές χωρίς εισιτήριο τους αγώνες.
Στις 5 Ιουνίου 1932 έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου και ακολούθησε η αναμέτρηση με τον Ηρακλή για την τελική φάση του τότε πρωταθλήματος Ελλάδας. Δημοσίευμα εφημερίδας της εποχής ανέφερε χαρακτηριστικά για το πρώτο επίσημο ματς του ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Σιντριβανιού:
«Ο ΠΑΟΚ το λαμπρόν τούτο Σωματείον, που μαζύ με τον Αρην και τον Ηρακλήν, αποτελούν την πρωτοπορείαν του αθλητισμού της Βορείου Ελλάδος, εξεπλήρωσε το διακαές όνειρον των οπαδών του, απέκτησεν έπειτα από κόπος, μόχθους και πολυετείς προσπαθείας το γήπεδόν του. Κανονικώτατον και άρτον οπωσδήποτε, προωρίσται να πληρώση μιαν σπουδαίαν έλλειψιν δια τον αθλητισμόν της πόλεώς μας.
Δεν είναι βέβαια γήπεδον άρτιον από πάσης απόψεως. Τα τέλεια αθλητικά γήπεδα, χρειάζονται εκατομμύρια σήμερον για να γίνουν. Αλλά και δεν υστερεί καθόλου των τριών άλλων γηπέδων της πόλεώς μας. Συν τω χρόνω μάλιστα με την τοποθέτησιν των σιδηρών κερκίδων, η οποία δεν θ’ αργήση κι’ αυτή να γίνη, θ’ αποβή ένα από τα καλύτερα γήπεδα.
Περί αυτού άλλως τε μας εγγυάται απολύτως ο φανατισμός των οπαδών του!»
inblog1
Πανοραμική άποψη του σημείου της πόλης που βρισκόταν το γήπεδο του Σιντριβανίου
Πριν την αναμέτρηση που ξεκίνησε στις 18.00 το απόγευμα και η οποία έγινε σε συνθήκες «εξαιρετικά αφόρητου καύσωνα» όπως έγραψαν οι εφημερίδες της εποχής, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του τερματοφύλακα του Απόλλωνα Πατρών Ιωάννη Φωτίου, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα με τον Εθνικό Πατρών.
Στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στο νέο του γήπεδο, οι περίπου 500 θέσεις καθήμενων αλλά και οι θέσεις των ορθίων είχαν καταληφθεί από νωρίς. Ηταν μια ευκαιρία για τους θεατές να παρακολουθήσουν και τον αγώνα των αναπληρωματικών ομάδων του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή.
Στο μεγάλο ματς των εγκαινίων ο Δικέφαλος, ο οποίος στον αγώνα του πρώτου γύρου είχε επιβληθεί 5-2 του Ηρακλή, προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο. Το πρώτο «επίσημο» γκολ στο νέο γήπεδο πανηγύρισε οΠαπαϊορδανίδης μόλις στο 3′, ενώ ο ίδιος έγινε και ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ στο γήπεδο στο Συντριβάνι σκοράροντας στο 6′ και στο 32′. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής με δύο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 75′ εκείνης της αναμέτρησης σημειώθηκαν από τον διαιτητή Νακόπουλο και οι πρώτες αποβολές στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, καθώς ο Λαζάρου του ΠΑΟΚ και ο Οικονόμου του Ηρακλή για συμπλοκή τους άφησαν τις δύο ομάδες να ολοκληρώσουν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν ένσταση για κακή χάραξη των γραμμών, για προβληματικές εστίες και για κακή διαιτησία!
Η έδρα του ΠΑΟΚ πλέον είχε μετατραπεί σε σημείο συνάντησης όλων των προσφύγων, τόσο του κέντρου, όσο και των περιοχών της Καλαμαριάς και όσων ήταν γύρω από το Σιντριβάνι.
Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε σε αυτό το γήπεδο την πρώτη κατάκτηση του Πρωταθλήματος ΕΠΣ Μακεδονίας, το 1937 αλλά και το πρώτο μεταπολεμικό το 1948, ενώ ακολούθησε η κυριαρχία .
Tον Ιούλιο του 1952 η φιλική αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ήταν ο πρώτος νυχτερινός αγώνας στην ιστορία του ΠΑΟΚ, καθώς το γήπεδο στο Σιντριβάνι ήταν το πρώτο της Θεσσαλονίκης που αποκτούσε ηλεκτροφωτισμό και το δεύτερο στην Ελλάδα μετά από εκείνο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο χρησιμοποιούσε η εθνική Ελλάδας, καθώς και οι ομάδες του ΠΟΚ για τις διεθνείς φιλικές αναμετρήσεις τους που ήταν μέρος της ποδοσφαιρικής μόδας εκείνης της εποχής, καθώς δεν υπήρχε ένα πραγματικά πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα κέντριζε το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.
inblog1
Επί 27 συναπτά έτη η ομάδα χρησιμοποιούσε το γήπεδο του Σιντριβανίου για τις εντός έδρας αναμετρήσεις της
Το τελευταίο επίσημο ματς που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο Σιντριβάνι ήταν στις 31 Μαΐου 1959 για το Πρωτάθλημα Ελλάδος, όπου ηττήθηκε με 3-2 από τον Ολυμπιακό. Δεν σταμάτησε να το χρησιμοποιεί και έδωσε αρκετούς φιλικούς αγώνες εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’60.
Timeline
1928 Στις 12 Οκτωβρίου γίνονται τα εγκαίνια από την ομάδα της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης για τα τμήματα κλασικού αθλητισμού.
1929 Ο ΠΑΟΚ απορροφά τα τμήματα της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και αρχίζει ο σχεδιασμός για γήπεδο ποδοσφαίρου στο Σιντριβάνι.
1929 Στις 12 Οκτωβρίου έγινε φιλική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ‘Αρη με σκοπό οι εισπράξεις να διατεθούν για τα έργα του γηπέδου στο Σιντριβάνι.
1929 Στις 12 Δεκεμβρίου μπήκε ο θεμέλιος λίθος για τα έργα σε προεκλογικό κλίμα, αφού δύο μέρες μετά έγιναν οι Δημοτικές Εκλογές.
1932 Στις 5 Ιουνίου με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ηρακλής 3-2 έγιναν τα εγκαίνια του ποδοσφαιρικού γηπέδου.
1939 Επικρατεί στις 14 Μαΐου με 4-0 του Εθνικού για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό.
1952 Η φιλική αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στις 17 Ιουλίου είναι το πρώτο ματς που έγινε υπό το φως των προβολέων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
1959 Στις 31 Μαΐου ο αγώνας πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (2-3) είναι το τελευταίο επίσημο ματς του ΠΑΟΚ στο Σιντριβάνι.
Διαβάστε εδώ το εκτενές αφιέρωμα του paokfc.gr για την πρώτη έδρα της ομάδας και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μικρός πρωταθλητής ο τρίτος»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής, Βαγγέλης Αλεξανδρής και μίλησε για την σειρά των αγώνων των μικρών τελικών μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τα παιχνίδια των πλέι – οφ:
«Εγώ πίστευα πως θα έχανε 3-0 ο Άρης και όχι ο ΠΑΟΚ. Ο Άρης έπαιξε καταπληκτικά με τον Ολυμπιακό, έξυπνα και κέρδισε το ένα παιχνίδι δίκαια. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι και μπορούσε να κάνει κάτι. Περίμενα τον ΠΑΟΚ τουλάχιστον να κερδίσει ένα παιχνίδι».
Για το ΠΑΟΚ – Άρης:
«Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα πονηρό και κρύβει παγίδες. Ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα του όμως ο κόσμος έχει απογοητεύσει και δεν στηρίζει την προσπάθεια του μπάσκετ. Βλέπουμε κόσμο στο βόλεϊ και στο χάντμπολ αλλά όχι στο μπάσκετ. Ο Άρης είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, μου άρεσε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και θεωρώ πως το παιχνίδι είναι αμφίρροπο. Στην συνέχεια αν ο Άρης δεν μειώσει την ποινή του, το πλεονέκτημα θα το έχει ο ΠΑΟΚ. Είναι δίκαιο το αίτημα του Άρη να μειωθεί η ποινή και δεν του άξιζε κάποια τόσο σκληρή τιμωρία. Υπάρχει ενθουσιασμός, έχει βρεθεί επενδυτής και ξαφνικά με αυτή την απόφαση «πάγωσαν» τα πάντα. Είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τον Άρη και στο οικονομικό κομμάτι. Τα Άρης – ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ – Άρης προσελκύουν πολύ κόσμο και πρέπει να γίνονται σε γεμάτα γήπεδα. Όποιος βγει τρίτος θα είναι μικρός πρωταθλητής. Στο πρώτο παιχνίδι θα υπάρχει άγχος και θα είναι ο πιλότος του τι θα ακολουθήσει και στα επόμενα».
Για την ανανέωση του Μαργαρίτη στον ΠΑΟΚ:
«Πολύ καλά έκανε ο ΠΑΟΚ. Είχα δει το παιδί να αγωνίζεται στην ομάδα των Σερρών και όταν ήθελα να τον πάρω στον Άρη, έκλεισε στον ΠΑΟΚ. Δείχνει μια αξιοθαύμαστη πρόοδο και έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και με την συμπεριφορά του. Η βελτίωση του είναι πολύ μεγάλη».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Οικονομικό σενάριο η Γ” εθνική»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Γιάννης Δασκαλάκης και μίλησε για το μέλλον της ομάδας και την πιθανότητα να αγωνιστεί στη Γ’ εθνική.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Την Τετάρτη θα ξέρουμε το αποτέλεσμα για την υπόθεση της Κέρκυρας και η άλλη βδομάδα θα είναι καθοριστική. Σεν περίπτωση που δεν βγει θετικά η υπόθεση θα γίνει Γ.Σ και θα εξετάσουμε τα σενάρια για την κατηγορία που θα αγωνιστούμε. Μαζί με τον κ. Παπουτσάκη θα αποφασίσουμε το μέλλον της ομάδας. Για καμιά ομάδα με όσο ειδικό βάρος και να έχει, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ισοζύγιο στη Β’ εθνική και τα πράγματα είναι δύσκολα. Η Γ’ εθνική είναι ένα οικονομικό σενάριο. Αν μπορέσουμε να βρούμε ένα οικονομικό σενάριο για την Β’ θα πάμε στη Β’. Μέχρι τέλη Ιουνίου θα πάρουμε την απόφαση».
Για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Τα πράγματα είναι δύσκολα στην Ελληνική κοινωνία και τα ίδια περνάει και το Ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για τους παίκτες του Εργοτέλη:
«Αν πέσει η ομάδα στη Γ’, είναι λογικό είναι να φύγουν οι παίκτες. Το μεγάλο μας όπλο είναι οι ακαδημίες. Ο Εργοτέλης όταν είχε πέσει, είχε ανέβει με ένα σύνολο Ελλήνων παικτών».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Απόφαση για να αγωνιστεί η Νίκη στη Γ’»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το μέλος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου και τόνισε πως μέσα από Γενική Συνέλευση έχει αποφασιστεί πως η ομάδα θα αγωνιστεί του χρόνου στη Γ’ εθνική.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Μετά την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα υπήρξαν αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις για το μέλλον. Αποφασίστηκε πως είναι δυσβάσταχτα τα χρέη και πως η ομάδα θα αγωνιστεί στη Γ’ εθνική. Οργανώνουμε την ομάδα, βρίσκουμε παίκτες και το μόνο που έχει μείνει είναι η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα το επικυρώσει. Ο νόμος για τις ομάδες που θα πρέπει να μείνουν 3 χρόνια στη Γ’ εθνική, όπως τόνισε ο κ. Κοντονής, θα ισχύει από την επόμενη χρονιά. Υπάρχει απόφαση της Γ.Σ από την ερασιτεχνική Νίκη Βόλου και η ομάδα θα αγωνιστεί στη Γ’ εθνική. Η προθεσμία τελειώνει τέλη Ιουλίου. Θα γίνουν όλες οι νομότυπες ενέργειες. Ο Λεωνίδας Μπίλης έχει επιλεγεί εδώ και έναν μήνα στο τιμόνι της ομάδας και προχωράν όλες οι διαδικασίες. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ότι καλύτερο στην αγορά ο Κλέιτον»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο, και μίλησε για το ενδιαφέρον του Ηρακλή για τον Κλέιτον. Παράλληλα αναφέρθηκε στην φετινή εικόνα του «Δικεφάλου του Βορρά» στο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το ενδιαφέρον του Άρη για τον Κλέιτον:
«Είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Έχει μαι μεγάλη παρουσία και έχει δείξει δείγματα πως κρατιέται πάρα πολύ καλά. Είναι ένα κλασσικό 10αρι, έχει φαντασία στο παιχνίδι του και μπορεί να «σπρώξει» το παιχνίδι με ατομικές προσπάθειες. Θα είναι μια πολύ καλή κίνηση για τον Ηρακλή αν καταφέρει να τον κλείσει. Θα είναι πολύ πολύτιμος παίκτης για οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα και μπορεί να δώσει πάρα πολλά καθώς ακόμα είναι μόνο 31 χρονών. Έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα με την Ξάνθη φέτος και αν συμφωνήσει με τον Ηρακλή θα είναι μια πολύ καλή επιλογή».
Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για Λατινοαμερικάνο προπονητή:
«Είναι καλό γιατί οι προπονητές στη Λατινική Αμερική έχουν ενημέρωση και δεν είναι όπως τα παλιά χρόνια. Ο Λατίνοι έχουν έναν ενθουσιασμό πάνω τους και είναι πάντα υπέρ του επιθετικού παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ ιδιαίτερα στην έδρα του πρέπει να χτυπάει όλα τα παιχνίδια. O Κάμπος στον Αστέρα Τρίπολης είχε επιτυχία και θα είχε και καλή πορεία ο Μαζίνιο αν είχε την κατάλληλη στήριξη από την διοίκηση του Άρη. Στον ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει ο Λατίνος γιατί θα έχει δίπλα του και τον Γκαρσία. Βέβαια, αυτό που φοβάμαι είναι να μην απογοητευτεί ο άνθρωπος από το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί αποχωρούν ομάδες και γίνονται πολλά».
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
«Στεναχωριέμαι πολύ από την δήλωση που έκανε ο αρχηγός της ομάδας. Είπε πως στο τέλος θα μιλήσει και αν τα πράγματα είναι έτσι, η διοίκηση πρέπει να πάρει μέτρα. Η φετινή χρονιά είναι πλήρως απογοητευτική. Κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται στην ομάδα 4-5 χρόνια αλλά τι προσφέρουν; Είμαι ΠΑΟΚτσής και βλέπω πως κάτι δεν πάει καλά. Εγώ το τελευταίο παιχνίδι δεν το είδα γιατί θέλω να… προφυλάξω την υγεία μου. Αγαπάμε την ομάδα, ζήσαμε άλλες καταστάσεις, όταν μπαίναμε στο γήπεδο θέλαμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι και δείχναμε φιλότιμο. Αυτή η ομάδα έχει τα χέρια στη μέση».
Για το αν υπάρχει ελπίδα στον ΠΑΟΚ:
«Έφεραν έναν άνθρωπο που είναι αθλητικός διευθυντής. Έχει μεγάλη εμπειρία αλλά φοβάμαι μην ο άνθρωπος σηκωθεί και φύγει. Πρέπει να παρουσιάσει τον προγραμματισμό και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν είναι μάγος και το οτιδήποτε χρειάζεται χρόνο. Ο κ. Σαββίδης έχει ένα όραμα και πρέπει να πάρει ριζικές αποφάσεις μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο άρρωστος δεν θεραπεύεται από την μία μέρα στην άλλη και το πρόβλημα στα αποδυτήρια της ομάδας είναι καιρό. Εφόσον οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν έχουν κάνει καλά την δουλειά τους, θα πρέπει να πάνε σπίτι τους».
*Πηγή: arenafm.gr*

Χέντερσον: «Ελπίζω να μείνει ο Στέρλινγκ»

Κάλεσμα παραμονής στον Ραχίμ Στέρλινγκ, απεύθυνε ο νέος αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον.
Το μέλλον του 20χρονου άσου βρίσκεται εδώ και καιρό στον «αέρα», με τα δημοσιεύματα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του να αποτελούν… καθημερινότητα στον αγγλικό Τύπο.
Σε αντίθεση, πάντως, με τα σενάρια που θέλουν τον Στέρλινγκ να αφήνει το «Άνφιλντ», ο Χέντερσον εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει να βλέπει το νεαρό μεσοεπιθετικό με την κόκκινη φανέλα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του.
«Προφανώς έχει αφήσει το μέλλον του στους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν. Για εμένα πάντως ο Ραχίμ είναι ένας φανταστικός παίκτης και ελπίζω να μείνει στη Λίβερπουλ. Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν σε αυτόν είναι το γεγονός πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί.
Μπορεί να έχει δεχτεί αρνητική κριτική για την υπόθεση του συμβολαίου, αλλά είναι μιας πρώτης τάξεως χαρακτήρας. Όλοι, τόσο στη Λίβερπουλ, όσο και στην εθνική ομάδα τον αγαπούν. Είναι απόλυτος επαγγελματίας και δουλεύει σκληρά» ήταν τα λόγια του Χέντερσον, ο οποίος δείχνει να αναλαμβάνει… δράση στη συγκεκριμένη υπόθεση.
*Πηγή: England365.gr*

Πήρε ταλέντο από τη Λιντς η Σκάνθορπ!!

Τον έκανε... παίκτη η Λιντς και τελικά τον άρπαξε η Σκάνθορπ! Ο σύλλογος της League One ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου μέσου, Ισαάκ Ασένσο, για τον επόμενο ένα χρόνο!
Οι διοικούντες κίνησαν γρήγορα τις διαδικασίες, προσφέροντας στον νεαρό άσο μονοετές, δοκιμαστικό συμβόλαιο, με την προοπτική επέκτασης για ακόμη μία αγωνιστική περίοδο.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω δουλειά στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας», τόνισε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του ο 18χρονος ποδοσφαιριστής.
*Πηγή: England365.gr*

Κοντά σε Μπόγκνταν η Λίβερπουλ!!

Έτοιμος να συνεχίσει την καριέρα του στη Λίβερπουλ ως ελεύθερος από τη Μπόλτον, παρουσιάζεται από τη «Daily Mail», ο 27χρονος Ούγγρος τερματοφύλακας, Άνταμ Μπόγκνταν.
Στην απόκτηση τερματοφύλακα προβαίνει η Λίβερπουλ.
Όπως αναφέρει η «Daily Mail», οι «κόκκινοι» βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Άνταμ Μπόγκνταν, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Μπόλτον.
Η μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, όταν και ο Ούγγρος κίπερ αποδεσμευτεί από την ομάδα της Τσάμπιονσιπ, μετά από οχτώ χρόνια στις τάξεις της.
Ο 27χρονος θα ασκήσει την απαιτούμενη πίεση στον Σιμόν Μινιολέ, ωστόσο αρχικά προορίζεται και δεύτερος, πίσω από τον Βέλγο.
*Πηγή: England365.gr*

Ξανά για Χέβεντες η Άρσεναλ!!

Στη μεταγραφική επικαιρότητα της Άρσεναλ επανήλθε το όνομα του Μπένεντικτ Χέβεντες!
Όπως αναφέρει σε σημερινό (5/5) της δημοσίευμα η «Daily Mail», οι διοικούντες τους Λονδρέζους θα επιχειρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα να έρθουν σε επαφή με τη Σάλκε, προκειμένου να τη «ψήσουν» να τους παραχωρήσει τον Γερμανό αμυντικό.
Το φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι «φρέσκο», αλλά... βαστά από την περασμένη σεζόν, τότε που ο 27χρονος άσος είχε αρνηθεί να αποχωρήσει από τους «μπλε της κοιλάδας του Ρουρ». Φέτος, ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά, μια και η ομάδα πραγματοποίησε πολύ κακή σεζόν, τερματίζοντας στην 6η θέση και έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.
Όσον αφορά την πρόταση που έχουν σκοπό να καταθέσουν οι «κανονιέρηδες», λέγεται ότι θα αγγίξει τις 14εκατ λίρες.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν πάει Γιουνάιτεντ ο Στέρλινγκ!!

Πρωϊνά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ραχίμ Στέρλινγκ, ωστόσο πληροφορίες του «Sky Sports» επισημαίνουν πως η Λίβερπουλ δεν έχει καμία πρόθεση να προβεί στην πώληση του Άγγλου άσου στη μισητή αντίπαλό της.
Καμία πιθανότητα αγοράς του Ραχίμ Στέρλινγκ από τη Λίβερπουλ δεν υπάρχει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Σε σημερινό (5/6) της δημοσίευμα, η «Sun» ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον των «κόκκινων διαβόλων» για τον 20χρονο άσο, ο οποίος μάλιστα βλέπει με «καλό μάτι» την προοπτική μετακόμισής του στο «Ολντ Τράφορντ».
Όποια ωστόσο και αν είναι η επιθυμία του νεαρού, οι «κόκκινοι» δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση να τον πουλήσουν σε μία άμεση ανταγωνίστρια για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ και δη, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «Sky Sports».
*Πηγή: England365.gr*

Και η Μίλαν για Κουαδράδο!!

Ολοένα και αυξάνονται οι ενδιαφερόμενες ομάδες για την απόκτηση του Χουάν Κουαδράδο. Μετά τις Ίντερ, Νάπολι και Ρόμα, ο εξτρέμ της Τσέλσι είδε το όνομά του να φιγουράρει και στα ρεπορτάζ της Μίλαν!  
Όλες από Ιταλία, λοιπόν. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Κολομβιανός άσος «έφτιαξε» το όνομά του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Φιορεντίνα.
Ακόμη, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη κρούση από κάποιον από τους προαναφερθέντες συλλόγους, παρά μόνο φήμες, κάτι που ωστόσο αναμένεται να συμβεί άμεσα.
Όσον αφορά την Τσέλσι, το τεχνικό τιμ δεν έχει μείνει ευχαριστημένο από τις επιδόσεις του στο εξάμηνο που ανήκει στην ομάδα και ακούγεται έντονα ότι, εφόσον προκύψει συμφέρουσα πρόταση, θα του δείξει την πόρτα της εξόδου.
*Πηγή: England365.gr*

Ιατρικά στην Έβερτον ο Κλέβερλι!!

Έχοντας ήδη συμφωνήσει σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Έβερτον, ο Τομ Κλέβερλι περνάει, σύμφωνα με το «Sky Sports», από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, πριν ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα από τα «ζαχαρωτά»!
Στην τελική ευθεία μπαίνει η μεταγραφή του Τομ Κλέβερλι στην Έβερτον.
Ο Άγγλος μέσος έχει δώσει τα χέρια με τα «ζαχαρωτά» για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, την ώρα που η τρέχουσα συνεργασία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λήγει στο τέλος του μήνα.
Σύμφωνα λοιπόν με το «Sky Sports», ο 25χρονος περνάει σήμερα (5/6) από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο, με τη μεταγραφή να ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου.
Η Άστον Βίλα, στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν, έκανε τη δική της προσπάθεια για την απόκτησή του, ωστόσο εκείνος φαίνεται πως προτίμησε να γίνει κάτοικος «Γκούτισον Παρκ».
*Πηγή: England365.gr*

Επιβεβαίωσε για Γιόβετιτς η Ίντερ!!

Το ενδιαφέρον της Ίντερ για τον στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι, Στέβαν Γιόβετιτς, επιβεβαίωσε ο Αθλητικός Διευθυντής των «νερατζούρι», Πιέρο Αουσίλιο.
Στη μεταγραφική λίστα της Ίντερ βρίσκεται το όνομα του Στέβαν Γιόβετιτς.
Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου, ήρθε ο Αθλητικός Διευθυντής του ιταλικού συλλόγου, Πιέρο Αουσίλιο, να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον των «νερατζούρι», δίχως ωστόσο να γνωρίζει μέχρι στιγμής αν ο Βόσνιος θα τεθεί προς πώληση.
«Υπάρχουν πολλοί παίκτες που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή. Ο Γιόβετιτς είναι ένας από αυτούς και δεν ξέρω εάν η Μάντσεστερ Σίτι τον βάλει στη μεταγραφική αγορά ή όχι. Χρειάζεται αν φέρουμε αρκετούς παίκτες. Δεν έχει να κάνει με την ποσότητα, αλλά με την ποιότητα. Πρέπει να είναι ταλαντούχοι, χρήσιμοι και χρηστικοί στο πρότζεκτ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

«Συμφώνησε με Γκαϊτάν η Γιουνάιτεντ»!

Το πρώτο βήμα έγινε! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα έχει βρει σε όλα με τον Νίκο Γκαϊτάν σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο και πλέον προσπαθεί να βρει τη «χρυσή τομή» με τη Μπενφίκα για την απόκτηση του παίκτη!
Τις απαραίτητες κινήσεις για να κάνει δικό της τον Νίκο Γκαϊτάν έχει ξεκινήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Αργεντινό άσο και πλέον οι διαπραγματεύσεις μεταφέρονται στο επίπεδο των δύο συλλόγων.
Η Μπενφίκα αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 30 εκ. ευρώ για τον 27χρονο, με την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ να ευελπιστεί σε συμφωνία που θα φέρει άμεσα τον Γκαιτάν στο «Ολντ Τράφορντ»!
*Πηγή: England365.gr*

«Άκυρο» στη Γουέστ Χαμ ο Έμερι!!

Στην τεχνική ηγεσία της Σεβίλλης θα παραμείνει ο Ουνάι Έμερι, ο οποίος μετά τη Νάπολι, απέρριψε και την προοπτική να κάτσει στον πάγκο της Γουέστ Χαμ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία.
Και πάλι στο... ψάξιμο η Γουέστ Χαμ.
Τα «σφυριά», μετά την απόφασή τους να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του Σαμ Άλαρνταϊς, έθεσαν ως πρώτο στόχο την πρόσληψη του Ουνάι Έμερι.
Μετά λοιπόν το ραντεβού που είχαν με τον Ισπανό κόουτς, ευελπιστούσαν σε μία θετική απάντηση, η οποία ωστόσο... δεν ήρθε.
Ο 43χρονος κόουτς πήρε την απόφαση να συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο της Σεβίλλης, απορρίπτοντας παράλληλα με τη Γουέστ Χαμ και ανάλογη πρόταση της Νάπολι για ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας.
*Πηγή: England365.gr*

Πικέ: «Σχολείο για εμένα η Γιουνάιτεντ»

Μπορεί τα παιχνίδια που πήρε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην ήταν πολλά, ωστόσο ο Ζεράρ Πικέ θεωρεί πως στο πέρασμά του από το «Ολντ Τράφορντ» έμαθε ουσιαστικά πράγματα που τον βοήθησαν στην ανάπτυξή του σαν παίκτη και σαν άνθρωπο.
Περήφανος για το πέρασμά του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νιώθει ο άσος της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ.
Ο Ισπανός άσος δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα ήθελε από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όταν ήρθε στους «κόκκινους διαβόλους» σε ηλικία μόλις 17 ετών, ωστόσο επεσήμανε πως με τόσους παίκτες κορυφαίας κλάσης στα αποδυτήρια, έμαθε πολλά που τον βοήθησαν στην εξέλιξή του.
«Μεταγράφηκα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ήμουν 17 ετών. Ο Βίντιτς ήταν πέντε χρόνια μεγαλύτερος και ο Φέρντιναντ εννέα και εκείνη την περίοδο ήταν οι καλύτεροι κεντρικοί αμυντικοί στον κόσμο. Ποτέ δεν είχαν ένα κακό παιχνίδι», επεσήμανε σε πρώτο βαθμό.
«Έμαθα τόσα πολλά στη Γιουνάιτεντ. Το να μοιράζομαι τα ίδια αποδυτήρια με τους Σκόουλς, Ρονάλντο, Ρούνεϊ, Φαν Νιστελρόι και Γκίγκς σε μία τόσο νεαρή ηλικία ήταν απίστευτη εμπειρία. Δεν έπαιξα πολύ όσο θα ήθελα, αλλά ήταν ένα πτυχίο μάστερ στην εξέλιξή μου τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν άνθρωπος», υπογράμμισε.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει νέο συμβόλαιο ο Μπενταλέμπ!!

Μετά την εντυπωσιακή του σεζόν στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ εκτιμά ότι πρέπει να ανταμειφθεί με ένα νέο, αξιοπρεπές συμβόλαιο, από την Τότεναμ.
Την... απαίτηση για ανανέωση της συνεργασίας του με την Τότεναμ έχει ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ.
Ο 20χρονος, ο οποίος τη φετινή σεζόν ήταν από τους καλύτερους παίκτες των «σπιρουνιών», εκτιμά ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν «τραβήξει» πολύ, γι' αυτό και περιμένει σύντομα την κατάλληλη πρόταση ώστε να επεκτείνει το συμβόλαιό του.
«Παίζω κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο μου. Δίνω τα πάντα στο γήπεδο. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά και είναι φυσιολογικό για εμένα να θέλω να ανταμειφθώ. Συζητάμε για εννέα μήνες, από τον Σεπτέμβριο. Έχει πάρει πολύ και αρχίζει να γίνεται κουραστικό», ήταν τα λόγια του Αλγερινού.
*Πηγή: England365.gr*