Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΣτΕ-λνει μπουλντόζες!!


Το σοβαρότερο εμπόδιο που είχε μείνει για να επιστρέψει σπίτι ξεπέρασε κι επίσημα η ΑΕΚ. Το ΣτΕ ανακοίνωσε την απόρριψη των προσφυγών για την «Αγιά-Σοφιά» κι άνοιξε το δρόμο για άδεια και… μπουλντόζες

ΣτΕ-λνει μπουλντόζες!

Μετά από πολύ καιρό αναμονής, η «Ένωση» ζει μια μέρα που μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, καθώς δικαιώθηκε κι επίσημα από το ΣτΕ, όσον αφορά στις προσφυγές που είχαν κατατεθεί εναντίον της «Αγιά-Σοφιάς».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Σωτήρης Ρίζος, δημοσίευσε τις υπ’ αριθμ. 2153-2154/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας, σύμφωνα με τις οποίες απορρίπτεται ομόφωνα η προσφυγή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αλλά και αυτή κατοίκων της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό, η δημοτική αρχή ζητούσε, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».

Όσο για τους 17 κατοίκους, υποστήριζαν ότι η κατασκευή της «Αγιά-Σοφιάς» είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία. Εκείνο που έχει σημασία όμως δεν είναι πλέον τι ζητούσαν, αλλά το ότι το ΣτΕ απέρριψε αμφότερες τις προσφυγές, κρίνοντας μάλιστα τους ισχυρισμούς του Δήμου ως αβάσιμους και κάποιους άλλους ως αόριστους.

Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει -κι επίσημα πια- κανένα εμπόδιο στο δρόμο της ΑΕΚ για να γυρίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διότι με την απόφαση του ΣτΕ μπορεί να προχωρήσει πλέον και η έκδοση της οικοδομικής άδειας (διαδικασία που υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου 1,5 μήνα) η οποία θα σηματοδοτήσει με τη σειρά της την πολυπόθητη έναρξη των εργασιών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: