Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Στη δημοσιότητα το «αμαρτωλό» τσεκ των 250.000 δολαρίων!!

Το φως της δημοσιότητας είδε η μία από τις τρεις επιταγές ύψους 250 χιλιάδων δολαρίων που «τσέπωσε» ο Τσακ Μπλέιζερ προκειμένου να ψηφίσει υπέρ της ανάληψης του Μουντιάλ του 2010 από τη Νότια Αφρική.

Στη δημοσιότητα το «αμαρτωλό» τσεκ των 250.000 δολαρίων
Ένα-ένα έρχονται στο φως στοιχεία που καταδεικνύουν την έκταση της διαφθοράς στους κόλπους της FIFA και του τελευταίου σκανδάλου που ανάγκασε σε παραίτηση τον πρόεδρό της, Ζεπ Μπλάτερ.

Ο ίδιος ο Τσακ Μπλέιζερ είχε προ ημερών παραδεχθεί πως «χοντρά» λεφτά είχαν πέσει στις… τσέπες μελών για τις ψηφοφορίες των Παγκοσμίων του 1998 (Γαλλία) και 2010 (Νότια Αφρική). Ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση ο «κύριος 10%» όπως ήταν γνωστός στην πιάτσα με βάση το… τιμολόγιό του, πήρε 750.000 δολάρια που τον βοήθησαν να… επιλέξει σωστά.

inner

Η πληρωμή έγινε σε τρεις δόσεις με ισάριθμα τσεκ που εκδόθηκαν από τράπεζα στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από πρόσωπο που δεν κατονομάζεται στα πρακτικά στις ΗΠΑ και παραδόθηκαν «χέρι με χέρι» στον ισχυρό άνδρα της CONCACAF στα γραφεία της ομοσπονδίας στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπλέιζερ ομολόγησε την ενοχή του για δέκα αδικήματα στο πλαίσιο συμφωνίας με το FBI και στη συνέχεια... κελάηδησε με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό το σκάνδαλο στη FIFA.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: