Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μητρόπουλος: «Φοβερά πράγματα κάνει η διοίκηση της ΕΠΟ»

Στοιχεία που αποδεικνύουν πως το νέο καταστατικό της ΕΠΟ δεν είναι νόμιμο, δήλωσε πως έχει στα χέρια του ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μητρόπουλος: «Φοβερά πράγματα κάνει η διοίκηση της ΕΠΟ»
Καμία νομιμότητα δεν έχει το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ υποστήριξε το άρθρο που έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Άποψη», ενώ ξεκαθάρισε πως με την παρούσα κατάσταση που επικρατεί δεν επιθυμεί να εμπλακεί ξανά με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος στον Άρη Ασβεστά και στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»:

Για την κλήση του λόγω του άρθρου στην εφημερίδα «Άποψη»: «Είχα κληθεί προχθές. Κατέθεσα κάποια έγγραφα και αναμένεται να δώσω πλήρη κατάθεση για το καταστατικό. Είναι πολύ τραβηγμένα πράγματα για να τα αφήσουμε να περάσουν έτσι. Δεν γίνεται να υπάρχουν αυτές οι πρακτικές και δεν γίνεται το καταστατικό με τόσα άρθρα, να δίνεται εξουσιοδότηση στον Κουρίδη να το φτιάξει».

Για το αν πιστεύει πως από πίσω είναι ο κ. Κουρίδης: «Είμαι σίγουρος πως είναι από πίσω ο Κουρίδης. Ήταν σύμβουλος του Σαρρή και δικηγόρος του. Πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν όρια σε αυτά τα θέματα. Δεν γίνεται ο καθένας να περνάει ό,τι φιλοσοφία θέλει. Δεν υπήρχε κάτι που κουβεντιάστηκε σοβαρά και αυτό το καταστατικό που παρουσιάστηκε για να εγκριθεί, δεν εγκρίθηκε από κανέναν. Από ‘κει προκύπτουν ποινικές και αστικές ευθύνες. Το καταστατικό δεν νομίζω να σταθεί. Εδώ σε ένα νόμο μία… οξεία ή μία… δασεία τα αλλάζει όλα. Ο εισαγγελέας έχει το καταστατικό του 2012 και τους 2015 και θα δει τις αλλαγές. Τουλάχιστον πέντε μέλη του συμβουλίου λένε ότι δεν θυμούνται να κουβεντιάστηκε κάτι. Αν έχει γίνει υφαρπαγή της υπογραφής τους είναι ποινικό. Το αγαπάω το ποδόσφαιρο και δεν σημαίνει πως θα το αφήνουμε να κυλιέται στο βούρκο, όπως τώρα».

Για το αν τον κάλεσε ο κ. Σιμιτζόγλου: «Περιμένω να καλέσει εμένα και τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αυτή η διοίκηση κάνει φοβερά και τρομερά πράγματα. Απέβαλε την ΕΠΣ Θεσσαλίας. Ποιος τι δίνει το δικαίωμα να το κάνει αυτό; Αυτά δεν υπάρχουν και τα λένε οι άσχετοι άνθρωποι. Ο νόμος λέει ότι η ΕΠΟ έχει το αυτοδιοίκητο εκτός από τρία σημεία. Το πρώτο, αν επιχορηγείται από το κράτος. Το δεύτερο, τάξη και ασφάλεια και το τρίτο είναι το θέμα νομιμότητας. Η ΕΠΣ Θεσσαλίας είχε θέμα νομιμότητας. Αν κάποια στιγμή αποδειχθεί ότι πραγματικά οι παράγοντες παραβιάζουν το καταστατικό, ποιος θα τους ελέγξει; Οι άνθρωποι πουλάνε τρέλα και βασίζονται στην άγνοια. Αν ήμουν εγώ θα τους είχα στείλει αυτόφωρο».

Για την επιστροφή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αρνούμαι να μπω σε παρατάξεις υπέρ του ενός ή του άλλου. Πιστεύω ότι έχω καλές ιδέες. Πριν από 25 μήνες που είχα εμπλακεί πιστεύω πως είχα σωστή κατεύθυνση. Αν αυτή τη στιγμή έχει ο Μαρινάκης το πάνω χέρι στα θεσμικά όργανα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει μία αλλαγή και να έρθει άλλος. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ομόνοια. Τότε θα υπάρχει ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Εγώ αρνούμαι να μπω σε μία παράταξη για να πάρω έναν τίτλο. Θα μπορούσα να είμαι, αλλά δεν είπα “ναι” στους τότε “ισχυρούς”. Αν δεν θέλουν 50-50 δεν έχω λόγο να μπω μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: