Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Πικέ: «Σχολείο για εμένα η Γιουνάιτεντ»

Μπορεί τα παιχνίδια που πήρε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην ήταν πολλά, ωστόσο ο Ζεράρ Πικέ θεωρεί πως στο πέρασμά του από το «Ολντ Τράφορντ» έμαθε ουσιαστικά πράγματα που τον βοήθησαν στην ανάπτυξή του σαν παίκτη και σαν άνθρωπο.
Περήφανος για το πέρασμά του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νιώθει ο άσος της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ.
Ο Ισπανός άσος δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα ήθελε από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όταν ήρθε στους «κόκκινους διαβόλους» σε ηλικία μόλις 17 ετών, ωστόσο επεσήμανε πως με τόσους παίκτες κορυφαίας κλάσης στα αποδυτήρια, έμαθε πολλά που τον βοήθησαν στην εξέλιξή του.
«Μεταγράφηκα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ήμουν 17 ετών. Ο Βίντιτς ήταν πέντε χρόνια μεγαλύτερος και ο Φέρντιναντ εννέα και εκείνη την περίοδο ήταν οι καλύτεροι κεντρικοί αμυντικοί στον κόσμο. Ποτέ δεν είχαν ένα κακό παιχνίδι», επεσήμανε σε πρώτο βαθμό.
«Έμαθα τόσα πολλά στη Γιουνάιτεντ. Το να μοιράζομαι τα ίδια αποδυτήρια με τους Σκόουλς, Ρονάλντο, Ρούνεϊ, Φαν Νιστελρόι και Γκίγκς σε μία τόσο νεαρή ηλικία ήταν απίστευτη εμπειρία. Δεν έπαιξα πολύ όσο θα ήθελα, αλλά ήταν ένα πτυχίο μάστερ στην εξέλιξή μου τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν άνθρωπος», υπογράμμισε.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: