Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Τσιάρτας: «Να είναι αντάξιος της δυναμικής των δύο ομάδων»


Έναν τελικό αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους περιμένει ο Βασίλης Τσιάρτας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Τσιάρτας: «Να είναι αντάξιος της δυναμικής των δύο ομάδων»
Ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα και εξέφρασε την άποψη πως περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι.

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην επιθετική τριπλέτα της Μπαρτσελόνα (Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ) αλλά στον τρόπο παιχνιδιού της Γιουβέντους.

Τέλος, αναφέρθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που δεν θα ξεχάσει ποτέ και στο τέλος έδωσε την… ευχή του για τον επερχόμενο τελικό.

Αναλυτικά μίλησε στους Βασίλη Βέργη, Σάββα Λιβάνιο για:

-Το αν είναι η Μπαρτσελόνα φαβορί ή αδικούμε τη Γιουβέντους: «Δεν αδικούμε κανένα απλά είναι πραγματικότητα πως με βάση την εικόνα των δυο ομάδων αλλά και η Μπαρτσελόνα όπως μας έδειξε βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και η Γιουβέντους είναι μια μεγάλη δύναμη η οποία επανέρχεται μετά από τόσα χρόνια σε έναν τελικό. Υπάρχει η διάθεση και το κίνητρο να διεκδικήσει κάτι απέναντι στην Μπαρτσελόνα».

-Το αν μπορεί να προβλέψει κανείς την έκβαση ενός τελικού: «Κάθε τελικός έχει την ιδιαιτερότητα του. Δεν είναι ότι βλέπουμε συχνά να επαναλαμβάνονται τα ίδια, είναι το πώς φτάνουνε οι δύο ομάδες μέχρι εκεί και το ότι η κάθε ομάδα προέρχεται από διαφορετική σχολή. Η Γιουβέντους παραδοσιακά, αμύνεται πολύ καλά, έχει παίκτες ικανούς να δημιουργήσουν προβλήματα, υπάρχει ισορροπία με τον Αλέγκρι στον πάγκο. Η Μπαρτσελόνα είναι πιο πλήρης από την Γιουβέντους σαν ομάδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Γιουβέντους δέχθηκε τεράστιο πλήγμα με τον Κιελίνι που είναι από τους στυλοβάτες της άμυνας και η απουσία του θεωρώ πως θα παίξει ρόλο».

-Το αν παίξει ρόλο ότι η Γιουβέντους απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι ένα ματς. Από εκεί και πέρα, η Γιουβέντους έχει ψυχολογία, αλίμονο αν δεν έχει να πάει σε ένα ματς σαν αυτό. Είδαμε πως η Ρεάλ δεν κατάφερε να πάρει τίτλο σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που έχει πάρει δυο άρα πάει και αυτή καλά από θέμα ψυχολογίας. Μιλάμε για παιχνίδι που θα παίξουν ρόλο οι προσωπικότητες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και πιστεύω να δούμε μία αναμέτρηση με καλό ρυθμό και φάσεις. Να είναι αντάξιος της δυναμικότητας των δύο ομάδων».

-Τον Μέσι: «Στην καλή του μέρα ο Μέσι απλά δεν γίνεται να τον μπλοκάρεις. Είμαστε τυχεροί που τον βλέπουμε και τον χαιρόμαστε. Η Μπαρτσελόνα όμως, δεν είναι μόνο ο Μέσι. Έχει δέσει η τριάδα μπροστά με τους Σουάρες και Νεϊμάρ. Δεν είναι εύκολο καθώς χρειάζεται και καλή αμυντική λειτουργία. Η Μπάρτσα μπροστά καταφέρνει να ξεκλειδώσει κάθε άμυνα. Μία ενέργεια της τριάδας αρκεί ώστε να συμβεί αυτό. Οι επιθέσεις της είναι κάτι σαν τσουνάμι, ξέρει να γεμίζει την περιοχή της αντίπαλης ομάδας. Από εκεί και πέρα θα δούμε κατά πόσο οι παίκτες της θα μπορέσουν να βρεθούν σε καλή μέρα».

-Τον Λουίς Σουάρες: «Λίγο πιο εγωιστικά από τους υπόλοιπους λειτουργεί ο Σουάρες. Αλλά στην Λίβερπουλ ήταν μόνος και είχε όλο το βάρος της επιθετικής ανάπτυξης των Άγγλων. Εδώ και ο ίδιος απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, ωστόσο διακρίνω πως … χαλιέται λίγο όταν δεν σκοράρει παρόλα αυτά έχει μπει στο ομαδικό πνεύμα της Μπαρτσελόνα. Έχει απογαλακτιστεί από τον τρόπο που έπαιζε στη Λίβερπουλ και έχει προσαρμοστεί στη Μπαρτσελόνα».

-Το πώς περιμένει τον τελικό: «Θα το ήθελα να έχει πολλά γκολ ο τελικός. Όποιος και αν σκοράρει ο αγώνας θα ανοίξει. Στην αρχή περιμένω ένα ανταγωνιστικό και κλειστό παιχνίδι. θα δούμε ποια ομάδα θα πάρει το ρυθμό του αγώνα, η οποία θα είναι λογικά η Μπαρτσελόνα. Η Γιουβέντους θα κοιτάξει την κόντρα και θα προσπαθήσει να κλείσει τους χώρους κυρίως στην τριπλέτα μπροστά και να εκμεταλλευτεί τα δικά της πλεονεκτήματα».

-Το αν πρέπει να ξεκινήσει ο Γιορέντε ή ο Μορατα για την Γιουβέντους: «Είναι δύο διαφορετικό παίκτες ο Μοράτα με τον Γιορέντε. Ο Μοράτα είναι πιο γρήγορος, ο Γιορέντε ξέρει να κρατάει μπάλα. Η Μπαρτσελόνα ξέρει να παίζει με τρανζίσιον και αν η Γιουβέντους καθυστερεί την μπάλα επιθετικά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να βγάλει τις αντεπιθέσεις όπως θα έκανε με τους Τέβες και Μοράτα. Η Μπαρτσελόνα πιέζει μπροστά και ψηλά, δεν νομίζω πως θα είναι εύκολο να παίξει αυτό το στιλ παιχνιδιού, δηλαδή με Γιορέντε».

-Τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που δεν θα ξεχάσει ποτέ του: «Έχουμε δει πολλούς τρελούς τελικούς που είχε γίνει το ματς αλλοπρόσαλλο, όμως έτσι από τους γεμάτους - χορταστικούς τελικούς πιστεύω πως είναι αυτός στο Γουέμπλει με τη Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκεί βέβαια η Μπάρτσα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος. Κάτι ανάλογο πάει να γίνει και τώρα. Ο Ενρίκε έχει «πειράξει» λίγο την Μπαρτσελόνα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Εύχομαι να δούμε έναν καλό και χορταστικό τελικό που θα είναι αντάξιος της δυναμικότητας των δύο ομάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: