Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Πήραμε κανένα; "Εκτός από τους εννιά;"

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις μεταγραφές που κάνει και δεν...κάνει ο Ολυμπιακός! 
Η πιο συνηθισμένη ερώτηση αυτό τον καιρό κάθε χρόνο όταν είμαι στο δρόμο. «Πήραμε κανένα παίκτη;».
Φέτος που έχουν καλλιεργηθεί κιόλας ακόμη πιο υψηλές προσδοκίες, λογικά θα έχει μεγάλο…σουξέ. Κι αυτό που εν πρώτοις μπορώ αυτή την στιγμή να απαντάω είναι, «εννοείς αν πήραμε κανένα εκτός από τους εννιά που έχουμε ήδη πάρει;»
Γιατί μπορεί όντως ο Ολυμπιακός ακόμη να μην έχει κάνει μεταγραφή από το εξωτερικό (και θα κάνει τουλάχιστον πέντε...), σε αντίθεση π.χ. με τον Παναθηναϊκό που έχει κάνει ήδη τρεις, όμως ο Ολυμπιακός έχει ήδη «κλείσει» εννιά καλούς παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα! Σχεδόν μία ενδεκάδα είναι! Λόρια, Κατσικάς, Κεϊτά, Τσανδάρης, Νίκο Μαρτίνες, Γιαννιώτας, Μανιάς, Μπεν, Μπρούνο Χαλκιαδάκης.
Κι εγώ δεν λέω ότι τελικά όλοι αυτοί θα παίξουν στον Ολυμπιακό. Αλλά μην το δένετε και κόμπο ότι θα αποδειχθούν όλες αυτές μεταγραφές που έγιναν για να γίνουν. Γιατί να μην «βγουν» π.χ. τρεις-τέσσερις; Τα ίδια έλεγαν οι πολλοί κι οι «ειδικοί» όταν ο Ολυμπιακός πήρε τον Κάρολ. Τον Σιόβα. Τον Σάμαρη. Τον Μανιάτη, Τον Αμπντούν. Τον Ολαϊτάν. Για να μην πω και τους Μανωλά, Τζιμπούρ, Φορτούνη.
Πόσοι...πανηγύρισαν γι΄ αυτές τις μεταγραφές, ειδικά των πέντε-έξι πρώτων; Κάνω λάθος; Όμως, από τον κάθε παίκτη μπορείς να πάρεις πράγματα, στο ανάλογο περιβάλλον, με την ανάλογη εμπιστοσύνη κλπ, κλπ. Ο Αυλωνίτης φέτος έβαλε το γκολάκι με τον Παναθηναϊκό. Ξέρετε τι σήμανε αυτό το γκολ; Μπορεί και το πρωτάθλημα, άμα τα βάλετε κάτω. Εγώ δε ειδικά για τον Μπεν πραγματικά στενοχωρήθηκα πολύ, που έπαθε χιαστούς. Τον πίστευα πάρα πολύ. Μιλάμε για 25 γκολ και 14 ασίστ σε μία διετία στο ελληνικό πρωτάθλημα! Πού βρίσκεις τέτοια στατιστικά;
Και να σας πω και την γνώμη μου; Εγώ θα έπαιρνα και τον Μπέρτο! Όχι μόνο τον Γούτα, αλλά και τον Μπέρτο. Κι ας έκανε την πατάτα στον τελικό. Δεν τον πήραν τα χρόνια στα 26, γρήγορος είναι, φεύγει και μπροστά, σέντρα έχει, δυνατό παιδί. Βεβαίως, αν μπορείς να φέρεις καλύτερο απέξω, ευχαρίστως. Έτερον εκάτερον.
Παρεμπιπτόντως, λογικά ο Παναθηναϊκός κάνει πιο νωρίς τις βασικές μεταγραφές του, αφού ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη ενάμιση μήνα νωρίτερα από τον Ολυμπιακό…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: