Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωσε Ουγιέ η Αστον Βίλα


Η Αστον Βίλα ανακοίνωσε και επίσημα την Τετάρτη την πρόσληψη του Ζεράρ Ουγιέ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, περίπου ένα μήνα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Μάρτιν Ο' Νιλ. Ο Γάλλος προπονητής, ο οποίος μέχρι την Τετάρτη κατείχε θέση τεχνικού διευθυντή στη γαλλική ομοσπονδία, επιστρέφει στην Αγγλία μετά από σχεδόν 6,5 χρόνια, καθώς από το 1998 έως το 2004 καθόταν στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Ο 63χρονος τεχνικός είχε οδηγήσει τους «κόκκινους» στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 2001, αλλά δεν μπόρεσε να τους επαναφέρει στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος. Στη συνέχεια εργάστηκε για δύο περιόδους στη Λιόν (2005-07), κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα Γαλλίας, και από το Σεπτέμβριο του 2007 κατείχε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στη γαλλική ομοσπονδία.

Ηρακλής-Συνάντηση της διοίκησης με τους αρχηγούς


ριν την έναρξη της σημερινής απογευματινής προπόνησης του Ηρακλή στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης και του Γενικού Αρχηγού με τους τέσσερις αρχηγούς της ομάδας.Συγκεκριμένα η συνάντηση της Διοίκησης της ΠΑΕ και του Γενικού της αρχηγού, Γρηγόρη Φανάρα, με τους τέσσερις αρχηγούς (Τάσο Κατσαμπή, Μπόγκαντν Μάρα, Πίτου Γκαρσία και Γιώργο Κυριαζή) είχε ως αντικείμενο όλα τα θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος που αφορούν στους ποδοσφαιριστές και τον Εσωτερικό Κανονισμό.Κατόπιν, ακολούθησε το πρόγραμμα της προπόνησης, το οποίο αφιερώθηκε αποκλειστικά στον τομέα της αγωνιστικής στρατηγικής και στο οποίο μετείχε κανονικά ο Ντάιγκο Κομπαγιάσι.

Ο διεθνής Ιάπωνας μέσος έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 2 αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, ενώ επέστρεψε από τις διεθνείς υποχρεώσεις του ο Απόστολος Βέλλιος.

Μπάτζιο: "Δεν είναι διάδοχός μου ο Κασάνο"


Ο Αντόνιο Κασάνο πρόσθεσε μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας. Μετά τα... όργια που έκανε στο Ταλίν, εις βάρος της Εσθονίας, έκανε τα... μαγικά του και κόντρα στα Νησιά Φερόε. Πολλοί έτρεξαν να τον βαφτίσουν διάδοχο του Ρομπέρτο Μπάτζιο, όμως ο "μικρός Βούδας" διαφωνεί...

"Αν είναι ο διάδοχός μου; Καλύτερα να ηρεμήσουμε λίγο και να μην του αναθέτουμε τόσες ευθύνες. Ο Κασάνο είναι ο Κασάνο, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Για τον αγώνα τώρα, χάρηκα πολύ που είδα την εθνική στη Φλωρεντία", ήταν τα λόγια του 43χρονου πλέον Μπάτζιο.

"Πάνοπλος" εναντίον του ΠΑΟΚ ο Αστέρας


Ευχάριστα ήταν τα νέα την Τετάρτη για τον προπονητή του Αστέρα Τρίπολης, Βαγγέλη Βλάχο, ο οποίος είδε με ικανοποίηση τους Αναστασόπουλο, Κερ και Καρέρα να συμμετέχουν στην προπόνηση της αρκαδικής ομάδας, αφού ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους.

Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει έτσι αρκετές λύσεις ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αφού θα πρέπει να σημειωθεί ότι διαθέσιμοι για να αγωνιστούν εναντίον του "Δικέφαλου" είναι και οι Ουριμπάρι, Μπαστία που εξέτισαν την ποινή τους στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Εργοτέλη. Αντίθετα με τους προαναφερόμενους, οι Φορτούνης (έπαιξε χθες με την εθνική Νέων) και Ορόθκο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Τζουμάκας έκανε θεραπεία.

Ο Βλάχος την Τετάρτη εστίασε σε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και ανάπτυξης του παιχνιδιού. Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν σε τέσσερις εστίες, προκειμένου να υπάρχει κίνηση σε ολόκληρο το μήκος και πλάτος του γηπέδου και πίεση στον αντίπαλο.

Σερβία-Ισπανία: 92-89


Ένα τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς στα μούτρα του Γκαρμπαχόσα 4.9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έστειλε την Σερβία στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.Ο άσος του Ολυμπιακού, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και ανάγκασε τους παίκτες του Σκαριόλο μετά από 5 χρόνια στις τετράδες των μεγάλων διοργανώσεων, να παλέψουν τώρα για τις θέσεις 5-8.Ηγέτες των Σέρβων ήταν οι Βελίτσκοβιτς και Κέσελι που σημείωσαν από 17 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Σαβάνοβιτς με 15. Από πλευράς Ισπανών, ο Ναβάρο είχε 29 πόντους, ο Γκαρμπαχόσα 18 και ο Φερνάντεθ 15.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα με τους Σέρβους βασιζόμενους στην περιφέρειά τους να προηγούνται με 10-7 στο τρίλεπτο. Ο Γκασόλ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 10-10 πριν ο Μπιέλιτσα δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του με 13-10. Η απάντηση ήρθε από τον Γκαρμπαχόσα (13-13) αλλά οι παίκτες του Ίβκοβιτς κατάφεραν να "τρέξουν" στη συνέχεια σερί 10-0 και να προηγηθούν με 23-13 βασιζόμενοι στους Μπιέλιτσα και Βελίτσκοβιτς.

Οι πολυπόθητες "ανάσες" για τους Ισπανούς ήρθαν από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αφού ο άσος της Μπαρτσελόνα σημείωσε 8 πόντους και κατάφερε να μειώσει στους 4 πόντους (23-27) στο τέλος του δεκαλέπτου, την ώρα που από την άλλη πλευρά απαντούσε ο Τεόντοσιτς.

Μετά από ένα... νευρικό δίλεπτο ο Κρστιτς ήταν αυτός που σκόραρε στο δεύτερο δεκάλεπτο για να δώσει ξανά πρωτοπορία 6 πόντων στους Σέρβους (29-23). Η ισπανική απάντηση όμως ήρθε με ακόμα ένα τρίποντο, αυτή τη φορά από πλευράς Μουμπρου και 2/2 βολές από τον Γιουλ που έφεραν τη διαφορά στον πόντο (29-28).

Στο 0-5 των Ισπανών όμως απάντησαν με δικό τους 5-0 οι Σέρβοι που με τον Κέσελι και τον Τεόντοσιτς έκαναν το 34-28 με 5' και 40'' για τη λήξη του πρώτου μέρους. Το προβάδισμα των τυπικά γηπεδούχων συνέχισε να ανεβαίνει και με πόντους του Σαβάνοβιτς έφτασε στο +7 (37-30). Ως τους 8 (32-40) έφτασε το σέρβικο προβάδισμα με τρίποντο του Τεόντοσιτς, αλλά ο Γκαρμπαχόσα ήταν φαρμακερός έξω από τα 6.25 και με δύο "κολλητά" εύστοχα σουτ μείωσε ξανά στους 4 (38-42).

Παρόλα αυτά οι Ισπανοί συνέχιζαν να μην μπορούν να ισοφαρίσουν. Ο Κέσελι έφερε εκ νέου στο +6 την ομάδα του, ο Ναβάρο μείωσε με βολές αλλά ο Κέσελι ήταν ασταμάτητος και με τρίποντο έκανε το 40-47. Μία βολή του Ναβάρο μείωσε και ένα καλάθι του Κρστιτς διαμόρφωσε το 49-41 του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο η Σερβία κέρδισε τις εντυπώσεις.

Εντελώς διαφορετική εικόνα έδειξε η Ισπανία με την έναρξη του δευτέρου μέρους και με τους Γκαρμπαχόσα και Φερνάντεθ να σκοράρουν, έκανε σερί 10-0 και προηγήθηκε με 51-49. Ο Κέσελι απάντησε με τρίποντο και οι Σέρβοι προσπέρασαν κι από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους "πλάβι" να κλείνουν την τρίτη περίοδο μπροστά με 67-64.

Ξανά στο +8 βρέθηκε η ομάδα του Ίβκοβιτς που είχε τον Σαβάνοβιτς σε μεγάλη μέρα, αλλά οι Ισπανοί με τον Ναβάρο να τους οδηγεί επέστρεψαν στο ματς. Με δύο λεπτά για το τέλος ο Φερνάντεθ μείωσε σε 84-86 αλλά ο Κέσελι με τρίποντο έφερε ξανά στο +5 τη διαφορά. Ο Ναβάρο όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο και 28'' πριν τη λήξη ο Γκασόλ κάρφωσε και ισοφάρισε σε 89-89.

Μετά το τάιμ άουτ του Ίβκοβιτς η μπάλα πήγε στον Μίλος Τεόντοσιτς. Οι συμπαίκτες του άνοιξαν κι αυτός έμεινε ένας εναντίον ενός με τον Γκαρμπαχόσα. Στα 5 δευτερόλεπτα σηκώθηκε από τα 9 μέτρα και σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 92-89. Στην τελευταία επίθεση ο Γκαρμπαχόσα έχασε την μπάλα, αυτή κατέληκε στα χέρια του Ράσιτς και οι Σέρβοι πήραν την ιστορική πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 49-41, 67-64, 92-89

Σερβία (Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς 12 (2), Ράσιτς, Μπιέλιτσα 14 (3), Πέροβιτς 2, Βελίτσκοβιτς 17 (3), Τέπιτς 2, Πάουνιτς, Μάρκοβιτς, Σαβάνοβιτς 15 (2), Κέσελι 17 (5), Κρστιτς 13, Ματσβάν

Ισπανία (Σκαριόλο): Ναβάρο 27 (4), Λόπεθ, Ρέγιες 2, Βάσκεθ 4, Μουμπρού 3 (1), Σαν Εμετέριο, Φερνάντεθ 15, Ρούμπιο 3 (1), Κλάβερ, Γιουλ 4, Γκασόλ 13, Γκαρμπαχόσα 18 (4)

Ο Τέβες σκέφτεται να αποσυρθεί...


Τη σκέψη του να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της Αργεντινής, αν και βρίσκεται σε ηλικία μόλις 26 ετών, δημοσιοποίησε ο Κάρλος Τέβες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Clarin". Η (φερόμενη ως) δήλωση του άσου της Μάντσεστερ Σίτι έγινε μετά το θρίαμβο της "μπιανκοσελέστε" επί της πρωταθλήτριας κόσμου Ισπανίας με 4-1, στο φιλικό αγώνα του Μπουένος ’ιρες.

«Κάθε φορά αισθάνομαι όλο και πιο μακριά από την εθνική. Δεν αισθάνομαι κουρασμένος, αντίθετα είμαι γεμάτος δυνάμεις» είπε ο Τέβες και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν το 2014 (σ.σ. στο Μουντιάλ της Βραζιλίας) θα είμαι παρών, όπως επίσης δεν γνωρίζω αν έχω το κουράγιο να αφήσω την ομάδα. Τα χτυπήματα που δέχομαι σε κάθε αγώνα με έχουν κάνει και αισθάνομαι γέρος».

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ: «Άνοιγμα» στον κόσμο

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ: «Άνοιγμα» στον κόσμο

Κάλεσμα στον κόσμο του Άρη για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου απηύθυνε η Λέσχη Φίλων Άρη στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε και τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ. Τον οικονομικό έλεγχο παρουσίασε ο υπεύθυνος οικονομικών της Λέσχης Φίλων Άρη, Κυριάκος Χαμουζάς.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
1. Ιστορικό οικονομικού – διαχειριστικού απολογισμού ΠΑΕ ΑΡΗΣ από τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ
Στις 19/5/2010 με την υπ’αριθμ. πρωτοκόλλου 362 επιστολή, το ΔΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ ενημέρωσε το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ την πρόθεση για ενημέρωση της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όπως επιβάλλεται και απορρέει από τις αρμοδιότητες της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανταποκρίθηκε εξαρχής θετικά στο αίτημα, δηλώνοντας ότι θα παράσχει κάθε βοήθεια και διευκόλυνση για τη συγκέντρωση των οικονομικών στοιχείων καθώς και όλων των απαραίτητων εγγράφων που θα καταδεικνύουν την οικονομική θέση της εταιρείας, τα περιουσιακά στοιχεία αυτής και τυχόν μεταβολής των, των επίδικων εκκρεμοτήτων, κ.λπ.

Η οικονομική ενημέρωση που ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του οικονομικού και νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με τα μέλη του ΔΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, ξεκίνησε στις 1/7/2010 και ολοκληρώθηκε στις 10/7/2010, ώστε να λαμβάνεται υπόψη και το κλείσιμο της οικονομικής χρήσης 1/7/2009 – 30/6/2010.

Ωστόσο, για σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση και την ολοκληρωμένη εικόνα των πεπραγμένων και της εξέλιξης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, η οικονομική ενημέρωση επεκτάθηκε και σε προηγούμενες χρήσεις και πιο συγκεκριμένα από το 2004 και έπειτα.

Η οικονομική ενημέρωση προηγούμενων ετών πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά και μόνο για την πληρέστερη αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης της εταιρείας.

2. Η οικονομική θέση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ την περίοδο 2004-2009
Η υπαγωγή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στις ρυθμίσεις του άρθρου 44 σήμαινε και την υποχρέωση καταβολής εντός 10ετίας (δηλαδή μέχρι το 2014) του ποσού των 3.000.000 ευρώ, σε ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις.

Την επόμενη χρονιά, ο έξω-αγωνιστικός υποβιβασμός της ομάδας στη Β’ Εθνική κατηγορία καθώς και η πρωτοφανής τιμωρία 9 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επιβάρυνε επιπλέον την ΠΑΕ ΑΡΗΣ με χρέη της τάξης των 3.500.000 ευρώ, λόγω μειωμένων εσόδων από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα, άρνηση καταβολής ποσοστών του ΟΠΑΠ από την ελληνική πολιτεία, κ.λπ.

Την πρώτη περίοδο του ΑΡΗ στην Α’ Εθνική Κατηγορία (2006-2007) το αγωνιστικό budget αυξήθηκε κατά 51% σε σχέση με την περίοδο 2005-2006, την περίοδο 2007-2008 αυξήθηκε κατά 100% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και την περίοδο 2008-2009 αυξήθηκε κατά 26%. Ωστόσο, ο αγωνιστικός προϋπολογισμός της ΠΑΕ ΑΡΗ παρέμενε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά των άμεσων ανταγωνιστών του, γεγονός που μεγεθύνει τις αγνωστικές επιτυχίες.

Εντούτοις και οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αυξήθηκαν, ενώ συστηματικά μέρος αυτών μεταφέρονταν σε επόμενες χρήσεις. Ιδιαίτερα την περίοδο 2008-2009 κατατέθηκαν σημαντικές επίδικες απαιτήσεις τρίτων προς την ΠΑΕ ΑΡΗΣ (Λάκκωμα, Sportvision).

3. Η οικονομική θέση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ την περίοδο 2009-2010
Κατά την περίοδο 2009-2010 το αγωνιστικό budget αυξήθηκε κατά 16% ως προς την περίοδο 2008-2009. Συνολικά την περίοδο 2006-2010 το αγωνιστικό budget της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αυξήθηκε σε τρέχουσες τιμές κατά 193%. Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι το αγωνιστικό budget της ομάδας την περίοδο 2009-10 κυμάνθηκε σε ποσοστό της τάξης του 80% των ετήσιων εσόδων. Το ποσοστό αυτό καθαυτό κρίνεται υπερβολικό λαμβάνοντας υπόψη ότι στις ομάδες της Bundesliga (οι οποίες είναι στο σύνολο τους κερδοφόρες) το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 45%, στους ισπανικούς και ιταλικούς συλλόγους (οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ζημιογόνοι) το 62%, στην Premier League το 63%, στη γαλλική League το 64%, στη δε οδηγία της UEFA επισημαίνεται ότι το αγωνιστικό budget δεν πρέπει να ξεπερνά το 65% των ετήσιων εσόδων.

Η παραπάνω διαπίστωση, ότι δηλαδή την περίοδο 2009-2010 το αγωνιστικό budget αποτέλεσε το 80% των εσόδων, αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι η χρήση 2009-2010 κατάληξε με σημαντικά αρνητικό ισοζύγιο εσόδων-δαπανών.

Η τελική κατάταξη της ομάδας στην 4η θέση σε σχέση με το αγωνιστικό budget θεωρείται επιτυχημένη καθώς υποσκέλισε ομάδα με σημαντικά μεγαλύτερο προϋπολογισμό ενώ καμία ομάδα με μικρότερο budget δεν τερμάτισε πάνω από τον ΑΡΗ.

Τη συγκεκριμένη περίοδο, η νυν διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ (της οποίας αξιολογείται η οικονομική διαχείριση) κατάβαλε οφειλές προηγούμενων χρήσεων, ενώ ρύθμισε εξωδικαστικά με τρόπο επωφελή για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ σοβούσες εκκρεμότητες και οφειλές προς τρίτους. Ακόμη είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι για κάθε λύση συνεργασίας η διοίκηση διακανόνισε είτε βραχυπρόθεσμα είτε με μετρητά άμεσα κάθε περίπτωση χωρίς να αφήσει οφειλές να εξελιχθούν σε επίπεδα δικαστηρίων. Αυτό βέβαια επηρέασε και την ρευστότητα της εταιρείας .

Επισημαίνεται ότι καμιά μεταβολή στα πάγια περιουσιακά στοιχεία δεν επήλθε.

4. Συμπεράσματα
• Η λειτουργία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ καθόλη την περίοδο 2005-2010 παραμένει ελλειμματική, όπως άλλωστε και σχεδόν όλων των ΠΑΕ στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, θα πρέπει λάβουμε υπόψη ότι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και το εκάστοτε ΔΣ αυτής οφείλει να αναπληρώνει με αγωνιστικές επενδύσεις, εξωαγωνιστικά «ελλείμματα» η ύπαρξη των οποίων είναι στρατηγική απόφαση που χαρακτηρίζει το σύλλογο σε όλες τις εκφράσεις και εκφάνσεις αυτού.
• Στις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΡΗΣ εμφανίζεται σημαντική οφειλή προς τον ΑΣ ΑΡΗΣ. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο Ερασιτέχνης οποιουδήποτε σωματείου καρπώνεται σημαντικό ποσοστό εσόδων της ΠΑΕ. Θεωρούμε ότι είναι πρακτικά αδύνατο η ΠΑΕ ΑΡΗΣ να καταβάλλει το σύνολο των νόμιμων οφειλών της προς τον ΑΣ. Ωστόσο, κρίνουμε απαραίτητη την σύναψη συμφωνίας μεταξύ ΠΑΕ και ΑΣ που να ρυθμίζει την μεταξύ τους οικονομική σχέση.
• Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει πραγματική και μάλιστα αιρετή διοίκηση και όχι έκτακτη διορισμένη από το πρωτοδικείο. Συνεπώς, οι οφειλές προηγούμενων χρήσεων δεν είναι παγωμένες, αλλά τρέχουσες και επιβαρύνουν κάθε επόμενη χρήση. Το θέμα της διοίκησης πρωτοδικείου και το ενδεχόμενό της θα εξεταστεί ενδελεχώς και εξαντλητικά από το ΔΣ της Λέσχης.
• Η πρόσληψη ενός προπονητή του μεγέθους και της εμβέλειας του Έκτωρ Κούπερ επιβάρυνε μεν τον αγωνιστικό προϋπολογισμό της περιόδου 2009-2010, ωστόσο θα πρέπει η «επένδυση Κούπερ» να συμβάλει πέρα από την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας και στη βελτίωση όλων των λειτουργιών, εμπορικών υποδομών και αγωνιστικών τμημάτων.
• Επισημάναμε στο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών που χρήζουν εξορθολογισμού.
• Ενθαρρύναμε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ να αναλάβει προσπάθειες περικοπών στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες όπως αυτές πλέον διαμορφώνονται, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό.
• Ενθαρρύναμε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ να επενδύσει στο μοντέλο ανάδειξης ποδοσφαιριστών από τις υποδομές ή απόκτησης ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών μικρής ηλικίας που θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
• Ενθαρρύναμε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ να εισέλθει στη διαδικασία πώλησης ποδοσφαιριστών. Ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να μάθει και να πουλάει ποδοσφαιριστές, κάτι που το έκανε ελάχιστες φορές την τελευταία 5ετία. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ άλλωστε έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναπληρώνει τους ποδοσφαιριστές με σχετική ευκολία.
• Ιδιαίτερα επωφελής για την ΠΑΕ ήταν η λύση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Κάμπορα και η αντικατάστασή του με ποδοσφαιριστή στο 60% του συμβολαίου του Κάμπορα. Με την ευκαιρία, αν και αυτονόητο, επιβεβαιώνουμε τη θέση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για καταβολή τεσσάρων δόσεων προς τον ποδοσφαιριστή εντός του 2010, την υπογραφή του ότι δεν έχει οικονομικές αιτιάσεις από τον ΑΡΗ καθώς και την υποχρέωσή του να καταβάλλει 300.000 ευρώ σε περίπτωση που αγωνιστεί σε ελληνικό σύλλογο.
• Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε θέματα μάρκετινγκ, εμπορικής εκμετάλλευσης χώρων του Κλ. Βικελίδης, εμπορικών εφαρμογών μέσω διαδικτύου (e-shop και ticketing) και έχουν επισημανθεί.
• Η επικοινωνιακή λειτουργία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ πρέπει να βελτιωθεί. Χειρισμοί κατά τους οποίους η ΠΑΕ προκύπτει θεαματικά ωφελημένη οικονομικά, καταλήγουν να ζημιώνουν επικοινωνιακά και πρέπει να αποτραπούν στο μέλλον. Επίσης η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ θεωρήθηκε αναξιόπιστη διότι υποσχέθηκε στα μέλη της την διαδικτυακή τηλεόραση που θα καλύπτει όλα τα φιλικά, κάτι που τελικώς δεν έγινε δίχως ευθύνη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ.

5. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ θα προτείνει στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων σημαντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Αυτή κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, την αύξηση της ρευστότητάς της καθώς και στην κάλυψη των ιδίων κεφαλαίων της .
Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η Αρειανή οικογένεια θα πρέπει να συμμετέχει με όλη τη δύναμη που διαθέτει.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αφορά τα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ ως έχοντες δικαίωμα προτίμησης με την ιδιότητα του μετόχου.
Η επιτυχία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα σηματοδοτήσει και την εξέλιξη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αλλά και του Συλλόγου γενικότερα τα επόμενα χρόνια.

Κωνσταντόπουλος: «Αυτονόητη η παραίτησή μου»


Συμβιβασμένος με την πραγματικότητα, που τον ήθελε να αποχωρεί από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έδειξε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Με γραπτή του δήλωση ευχήθηκε καλή συνέχεια στο σύλλογο.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι αυτονόητη η παραίτησή μου. Εύχομαι την ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού, όπως την αξίζει η ιστορία και ο κόσμος του, με αγωνιστικές επιτυχίες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την εξυγίανση του αθλήματος και την αντιμετώπιση της βίας».

Ιωαννίδης: «Το γήπεδο του Άρη μπορεί να γίνει»

Ιωαννίδης: «Το γήπεδο του Άρη μπορεί να γίνει»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» για τις εξελίξεις στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό από το Μουντομπάσκετ, ενώ δεν παρέλειψε παράλληλα να αναφερθεί και στα γήπεδα που πρέπει να χτίσουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης.

«Θεωρώ πως χρειάζεται επειγόντως μια περίοδος ξεκούρασης του καλαθοσφαιριστή, καθώς στο ποδόσφαιρο οι παίκτες παίζουν χρόνο παρά χρόνο, ενώ οι μπασκετμπολίστες κάθε χρόνο αγωνίζονται κανονικά. Υπάρχει σαφέστατα πνευματική και σωματική κούραση, οπότε πιστεύω πως η FIBA πρέπει να αναθεωρήσει ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα να γίνεται ένα Πανευρωπαϊκό πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα παιδιά δείχνουν ότι δεν αντέχουν, δεν μπορούμε να κάνουμε παιχνίδια εις βάρος της υγείας των παικτών, πρέπει να δώσουμε δικαίωμα σε αυτά τα παιδιά να παίζουν περισσότερα χρόνια».

«Δεν θέλω να σχολιάσω τις επιλογές του Καζλάουσκας, δεν θέλω να μπω σε μια τέτοια διαδικασία. Η κριτική είναι καλοπροαίρετη και καλοδεχούμενη βέβαια, αλλά ανήκει στους δημοσιογράφους».

Για την απόσυρση Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης είναι ένα παιδί που παίζει με όλη του την ψυχή, αποτελεί ένα αναντικατάστατο μέλος του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας. Θεωρώ πως αν αλλάξει η τακτική της FIBA που προανέφερα, ο Διαμαντίδης θα επιστρέψει, έχοντας αλλάξει απόφαση».

Για τις αλλαγές στο Υπουργείο Πολιτισμού τόνισε: «Ο Χρήστος Αηδόνης που ανέλαβε το υφυπουργείο αθλητισμού είναι πολύ καλό παιδί, όπως φυσικά και ο Ανδρέας Λοβέρδος, άλλωστε κάθε Τετάρτη αγωνιζόμαστε με την ομάδα της Βουλής, ενώ και οι δύο αγαπούν πολύ τον αθλητισμό».

Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει την ευκαιρία που υπάρχει να προχωρήσουν τα θέματα των γηπέδων των τριών ομάδων της πόλης: «Πρέπει να φέρουμε το θέμα του γηπέδου του Άρη στη Βουλή με τον κατάλληλο αριθμό πρωτοκόλλου, πρέπει να προχωρήσει αυτό το ζήτημα. Το γήπεδο του Άρη στη Θέρμη μπορεί να γίνει,όλα τα χαρτιά είναι έτοιμα και με την παρουσία του κ.Σκανδαλίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο δρόμος είναι ανοιχτός. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ έχει στη δυτική πλευρά της πόλης το καλύτερο οικόπεδο, ενώ και ο Ηρακλής πρέπει να χτίσει το δικό του, καθώς μέχρι τώρα δεν είναι σε ποδοσφαιρικό στάδιο. Από την πλευρά μας πρέπει να χτίσουμε τα παλάτια που θα αναγκάσουν με τον τρόπο τους φιλάθλους να πάνε στο γήπεδο».

Οι σκέψεις του Κούπερ


Ούτε στην προπόνηση της Τετάρτης έδειξε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ τις προθέσεις του για το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει το Σάββατο απέναντι στον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Αργεντινός προπονητής προβληματίζεται για τη θέση του αριστερού χαφ, καθώς ο Τόνι Κάλβο βρίσκεται στην Ισπανία λόγω ενός προσωπικού προβλήματος και δεν υπολογίζεται. Τη θέση του θα πάρει ένας εκ των Τσεσνάουσκις και Μενδρινού. Σε ό,τι αφορά το δίδυμο των αμυντικών χαφ, όλα δείχνουν πως θα προτιμηθούν οι Τόχα και Πρίττας, καθώς αναζητείται φόρμουλα για την αποχώρηση του Ναφτί από την ομάδα. Όσο για το κέντρο της άμυνας, ο Λαζαρίδης φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη με τον Οριόλ για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Ρονάλντο Γκιάρο.

Αύξηση ΜΚ από τη Λέσχη

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης προανήγγειλε η Λέσχη Φίλων Άρη σε συνέντευξη Τύπου. «Βασικό μας μέλημα είναι η αύξηση ρευστότητας της εταιρείας. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ΠΑΕ, καθώς όλες οι υποχρεώσεις είναι διακανονισμένες. Σήμερα τα μέλη είναι 6.230, από τα οποία τα μισά είναι τακτοποιημένα οικονομικά. Στόχος είναι τα 2.000.000 ευρώ κάθε χρόνο μέσω των 20.000 μελών. Το πρόβλημα είναι η συνειδητοποίηση. Ο κόσμος κάνει μεγάλες θυσίες. Έχει τη δική του σημασία να καταλάβουμε τη λέξη “ιδιοκτήτης”», τόνισε ο πρόεδρος της Λέσχης, Γιάννης Γρανούζης.

Διπλό sold out

Κατάμεστο θα είναι το «Κλεάνθης Βικελίδης» τόσο το Σάββατο, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, όσο και την επόμενη Πέμπτη κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Europa League.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τούμπα

Αναταραχή στους κόλπους του οπαδικού κινήματος έφερε η απόφαση του ανακριτή να προφυλακιστούν οι πέντε από τους έξι οπαδούς που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε επεισόδια. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε λίγη ώρα έξω από το γήπεδο της Τούμπας

Η απόφαση του ανακριτή να προφυλακιστούν οι πέντε, από τους έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ μέχρι να οριστεί δικάσιμος άναψε φωτιές στο οπαδικό κίνημα. Σήμερα το πρωί πέρασαν από το γραφείο του, για να δώσουν κατάθεση σχετικά με βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για διάφορα συμβάντα τα τελευταία χρόνια.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας μετά από αυτή την απόφαση αποφάσισαν να προβούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας τα μέλη των συνδέσμων φίλων ΠΑΟΚ και όχι μόνο, σήμερα (Τετάρτη 8/9) στις 8 το απόγευμα στο γήπεδο της Τούμπας.

Η ανακοίνωση της Θύρας 4

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (8/9) ο σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ "Θύρα 4". Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σήμερα το πρωί το δικαστήριο έκρινε προφυλακιστέους τους πέντε συλληφθέντες οπαδούς του ΠΑΟΚ (απλώς επειδή ήτανε οπαδοί;). Αυτή η ακραία απόφαση δεν θα περάσει έτσι και είναι καθήκον όλου του λαού ΠΑΟΚ να βρίσκεται στις 8.00 μ.μ. έξω από το γήπεδο για μία κατάσταση που μας αφορά όλους".

Απλή κάκωση ο Σαλπιγγίδης

Απλή κάκωση ο Σαλπιγγίδης

Ανακούφιση επικρατεί στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ καθώς τα νέα ήταν ευχάριστα από τις σημερινές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός που τραυματίστηκε στα πλευρά στο χθεσινό παιχνίδι της Κροατίας από γονατιά του τερματοφύλακα Ρούνιε, πονούσε πολύ και εκφράστηκαν φόβοι ακόμη και για κάταγμα. Τελικά έχει υποστεί κάκωση που δεν αποκλείεται πάντως να του στερήσει την συμμετοχή στο παιχνίδι της Τρίπολης με τον Αστέρα. Πάντως τα χειρότερα αποφεύχθησαν.

Νέος Πρόεδρος ο Νίκος Πατέρας


Αίσιο τέλος είχε η συνάντηση των μετόχων του Παναθηναϊκού. Σε κλίμα ενότητας και ομόνοιας αποφασίστηκε ο Νίκος Πατέρας να είναι ο νέος Πρόεδρος και να μην γίνει η δωρεά του 25% των μετοχών της ΠΑΕ από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά αύξηση το καλοκαίρι του μετοχικού κεφαλαίου!

Περισσότερες από τρεισήμιση ώρες κράτησε η συνάντηση των μετόχων του Παναθηναϊκού που έφερε χαρμόσυνα νέα για όλους τους φίλους της ομάδας. Οπως ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος , υπάρχει συναίνεση και ενότητα μεταξύ των μετόχων και όλοι μαζί προχωράνε για το καλό του Παναθηναϊκού.
Επίσης τόνισε δεν θα γίνει δωρεά του 25% των μετοχών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά στο τέλος της περιόδου θα υπάρχει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να μεγαλώσουν το ποσοστό τους οι Βγενόπουλος και Πατέρας.

Νέος Πρόεδρος θα είναι ο Νίκος Πατέρας με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο να αποχωρεί.

Ελλήνες διαιτητές σε αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ


Στον ορισμό Ελλήνων διεθνών διαιτητών και βοηθών σε αγώνες για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, προχώρησε η UEFA, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.Συγκεκριμένα, ο Τάσος Κάκος ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα Σπάρτα Πράγας-Παλέρμο (16/9), με βοηθούς τους Δ. Μποζατζίδη-Χρ. Μπαλτα και 4ο διαιτητή τον Τ. Σιδηρόπουλο. Επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Μ. Κουκουλάκης-Ηλ. Σπάθας.

Επίσης, ο Γιώργος Δαλούκας θα "σφυρίξει" τον αγώνα Σάλτσμπουργκ-Μάντσεστερ Σίτι που θα γίνει την ίδια ημέρα. Βοηθοί του θα είναι οι Λ. Βασιλειάδης-Δ. Σαραϊδάρης και 4ος διαιτητής ο Απ. Αμπάρκιολης. Επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Δ. Καλόπουλος-Β. Παμπορίδης.

Συναντήθηκε με Παπακωνσταντίνου ο Ζαγοράκης

Συναντήθηκε με Παπακωνσταντίνου ο Ζαγοράκης

Η συνάντηση που είχε προαναγγείλει ουσιαστικά από χθες ο Θοδωρής Ζαγοράκης με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου έγινε σήμερα, παρουσία και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ηλία Βιολίδη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο εξόφλησης των χρεών προς το δημόσιο. Ο δικέφαλος εδώ και αρκετό καιρό έχει την διάθεση να πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο της οφειλής και ακριβώς αυτό το θέμα συζητήθηκε σήμερα. Πλέον η πλευρά του ΠΑΟΚ περιμένει απαντήσεις ώστε να υπάρχουν εξελίξεις. Πολύ πιθανό είναι να υπάρξουν και νέες συναντήσεις τις επόμενες μέρες.

Ο Δαλούκας στο «Κλ. Βικελίδης»


Ο Γιώργος Δαλούκας θα είναι ο διαιτητής στην αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάχος θα σφυρίξει το Ολυμπιακος- Κέρκυρα και ο Τσινιάρης το Αστέρας - ΠΑΟΚ

Αναλυτικά οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11/9

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ (17:15)

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Ευθυμιάδης (Πιερίας)

4ος: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Παρατηρητής: Αμυγδαλής (Σερρών)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (17:15)

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Τρύφων (Δράμας)

4ος: Σπάθας (Πειραιά)

Παρατηρητής: Παπατριανταφύλλου (Κιλκίς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ (17:15)

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)

4ος: Παππάς (Αθηνών)

Παρατηρητής: Μπισογιάννης (Μακεδονίας)

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30)

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Καρσιώτης (Κορίνθου)

4ος: Μήτσιος (Ηπείρου)

Παρατηρητής: Σίπκας (Φλώρινας)


Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (16:00)

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Μαγιάννης (Άρτας)

4ος: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Χατζής (Καρδίτσας)

ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (16:00)

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μποζατζίδης, Δημόπουλος (Μακεδονίας)

4ος: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Παρατηρητής: Ζωγράφος (Αθηνών)

ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΒΑΛΑ (18:15)

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος: Μάνταλος (Αθηνών)

Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

AEK-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (20:30)

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Γεωργαράκος (Αθηνών)

4ος: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Παρατηρητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

Κέρδη και ρεκόρ μπάτζετ για Ρεάλ!


Τι κι αν η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε χωρίς τίτλο την περασμένη περίοδο και οι επενδύσεις με τις αγορές παικτών όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά και Καρίμ Μπενζεμά δεν είχαν ουσιαστικό αγωνιστικό αντίκρισμα; Ο σύλλογος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι όχι απλώς έκανε απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησε, αλλά παρουσίασε και κέρδη!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε την περασμένη σεζόν με κέρδη 23,971 εκατ. ευρώ, ενώ το μικτό χρέος του συλλόγου περιορίστηκε κατά 25%, καθώς μειώθηκε κατά 82 εκατ. ευρώ (από 327 εκατ. σε 245 εκατ. ευρώ).

Ενθαρρυμένοι από τα παραπάνω στοιχεία, ο Φλορεντίνο Πέρεθ και οι υπόλοιποι διοικούντες αύξησαν το μπάτζετ για τη σεζόν 2010/11 στα 450 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ τόσο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς ξεπερνά τους προϋπολογισμούς ακόμη και ομάδων του ΝΒΑ, του αμερικάνικου football ή του μπέιζμπολ.

Ανοικτό το θέμα του Ροζάλες


Τα περιθώρια που υπάρχουν για να μπορέσει ο Αρης να καλύψει το κενό που υπάρχει στην επίθεσή του, σύμφωνα με τα λεγόμενα και τα θέλω του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στενεύουν. Πλέον οι "κίτρινοι" εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησης του Μάουρο Ροζάλες, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νιούελς Ολντ Μπόις, στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Αγιαξ και από το 2007 ανήκει στη Ρίβερ Πλέιτ.

Στον Αρη θεωρούν πως ο 29χρονος επιθετικός είναι μία πρώτης τάξεως επιλογή, ωστόσο υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για την αγωνιστική του κατάσταση. Οι απαιτήσεις του κρίνονται λογικές και μέσα στις δυνατότητες του βαλαντίου της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Όσο για τον παίκτη, δηλώνει έτοιμος να αφήσει την πατρίδα του για το εξωτερικό: "Θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ευρώπη, τη Βραζιλία ή τις ΗΠΑ. Υπάρχουν μερικές προτάσεις και τις εξετάζω. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φύγω από την Αργεντινή για μερικά χρόνια και θα επιστρέψω όταν κλείσω την καριέρα μου...".

"Η πιο σέξι τενίστρια όλων των εποχών"!


Η Βικτόρια Βανούτσι είναι 26 ετών, γεννημένη στις 14 Μαρτίου του 1984 στο Μπουένος Άιρες. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό ως αθλήτρια του τένις, ωστόσο ένα σοβαρός τραυματισμός στον ώμο την υποχρέωσε να βάλει πρόωρο τέλος στην επαγγελματική της καριέρα.
Πάντως, ακόμα και μετά την αποχώρησή της, το κοινό του τένις δεν την ξεχνάει, καθώς σε γκάλοπ της ισπανικής εφημερίδας Marca αρκετό καιρό μετά το "αντίο" της στα κορτ, είχε ψηφιστεί ως "η πιο σέξι τενίστρια όλων των εποχών", αφήνοντας πίσω της ονόματα όπως οι Μαρία Σαράποβα, Άννα Ιβάνοβιτς, Άννα Κουρνίκοβα κ.α.Μετά τη λήξη της ενασχόλησής της με το τένις, έγινε ακόμα πιο γνωστή, δουλεύοντας ως μοντέλο και ηθοποιός!Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην Αργεντινή οι φωτογραφήσεις της στο Playboy και το Maxim, με την ίδια να δηλώνει πως "η δουλειά μου στο Playboy ήταν από τις καλύτερες της καριέρας μου, καθώς το αποτέλεσμα ήταν άκρως αισθησιακό". Σε συνέντευξή της στο ίδιο περιοδικό είχε δηλώσει: "Όταν κάνω έρωτα, θέλω ο άντρας νά ΄χει το πάνω χέρι και να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Μού αρέσει να το κάνω με όλες τις ανέσεις, γι΄ αυτό τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα μεγάλο, άνετο κρεβάτι".
Η Βικτόρια έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές σε δηλώσεις της πως δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε κάποια πλαστική επέμβαση: "Οι καμπύλες μου είναι απολύτως φυσικές και δεν θέλω να αλλάξω απολύτως τίποτα στο κορμί μου". Η "Πριγκίπισσα", όπως χαρακτηρίζεται από τα Μέσα της πατρίδας της, έχει προκαλέσει αρκετές φορές μικρά και μεγάλα σκάνδαλα γύρω από το όνομά της και σχετικά με την προσωπική της ζωή. Το μεγαλύτερο από αυτά είχε σχέση με τον πρώην σύζυγό της, Κριστιάν Γκαστόν Φαμπιάνι, ποδοσφαιριστή της Ολ Μπόις, ομάδας της Primera Division της Αργεντινής.

Στις 27 Αυγούστου του 2009, ο Κριστιάν το είχε σκάσει από την προπόνηση της Ρίβερ Πλέιτ όπου αγωνιζόταν τότε, για να ...παντρευτεί τη Βικτόρια, με αποτέλεσμα οι υπέυθυνοι της ομάδας του να τον ψάχνουν και να μην τον βρίσκουν. Τελικά τον βρήκαν ...παντρεμένο, σε έναν γάμο - εξπρές που κράτησε μόλις επτά μήνες. Το διαζύγιο βγήκε τόσο ξαφνικά όσο έγινε ο γάμος του ζευγαριού, με τις φήμες να λένε πως αιτία γι΄ αυτό ήταν η εξωσυζυγική σχέση της Βικτόρια με έναν πρώην συναθλητή της από το χώρο του τένις, τον Νταβίντ Ναλμπαντιάν.

Άρχισαν να τα λένε…


ΜΕΤΑ ΤΙΣ 13:00 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΤΖΙΓΓΕΡ, ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.-Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η ιστορική συνάντηση ανάμεσα στους Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλου και Πατέρα για την μεταβίβαση του 25% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει αρχίσει λίγα λεπτά τη μία το μεσημέρι. Μάλιστα, το κρίσιμο ραντεβού φαίνεται να γίνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο του Συντάγματος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μιλούσαν για συνάντηση σε... ουδέτερο μέρος.

Αυτό γιατί οι Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος και Πατέρας θέλουν να αποφύγουν την παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού αλλά και δημοσιογράφων έξω από το κτήριο που θα συζητήσουν.

Εξάλλου, αναμένεται ενημέρωση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά από τη λήξη του ραντεβού –αν βέβαια μέχρι τότε δεν έχει διαρρεύσει κάποια πληροφορία από την «μυστική» συνάντηση!

Όλα στραβά για Ναφτί...


Όλα στραβά και... ανάποδα πάνε τον τελευταίο καιρό για τον Μεχντί Ναφτί, αφού ο Τυνήσιος, ο οποίος είναι εκτός πλάνων στον Άρη έχει να πληρώσει και... τσουχτερό πρόστιμο που του επέβαλλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του. Ο Μεχντί Ναφτί δεν διανύει και την καλύτερη φάση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αφού ο Τυνήσιος δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Έκτορ Κούπερ για τον φετινό Άρη αλλά του επιβλήθηκε και πρόστιμο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος άσος τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τυνησίας μαζί με άλλους δύο συμπαίκτες του γιατί μετά το τέλος του αγώνα της εθνικής του το περασμένο Σάββατο, λογομάχησε με τους ποδοσφαιριστές του Μαλάουι.

Πάντως, άνθρωποι του Άρη που γνωρίζουν καλά τον Ναφτί τονίζουν ότι ναι μεν η ποδοσφαιρική του αξία είναι τεράστια αλλά πιθανότατα οι λόγοι που ο Κούπερ δεν τον υπολογίζει έχουν να κάνουν με εξωαγωνιστικά κριτήρια.

Με Άγιαξ ο Ρονάλντο


Την επανεμφάνισή τους στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντι στον Άγιαξ, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος άσος, ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο από την πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος θα επιστρέψει τελικά νωρίτερα από τις τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις. Ήδη ο 25χρονος βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο της αποθεραπείας του και στο τέλος της εβδομάδας θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς.

Από ένα αυτογκόλ οι δίδυμοι Σιμοντσίνι!


την ιστορία του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου υπήρξαν αρκετοί διάσημοι δίδυμοι. Ο Ρενέ και ο Βίλι φαν ντε Κέρκοφ στην Ολλανδία τη δεκαετία του 1970, ο Ζλάτκο και ο Ζόραν Βούγιοβιτς στην (ενωμένη) Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1980 και αργότερα οι Ρόναλντ και Φρανκ ντε Μπουρ, πάλι στους "Οράνιε". Ισως κάποτε να σκόραραν ταυτόχρονα, στο ίδιο επίσημο ματς, φορώντας την ίδια φανέλα. Αυτό, όμως, που συνέβη την Τρίτη δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά, καθώς δύο δίδυμοι έγραψαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ ενός παιχνιδιού, σημειώνοντας από ένα αυτογκόλ!

Ο Νταβίντε και ο Αλντο Σιμοντσίνι γεννήθηκαν "παρέα" στις 30 Αυγούστου του 1986 στο Σαν Μαρίνο και την Τρίτη έμελε να γράψουν ιστορία! Εχουν αμφότεροι από 16 διεθνείς συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του κρατιδίου, αλλά η 17η θα μείνει αξέχαστη. Στο ματς με τη Σουηδία στο Μάλμε (6-0) πέτυχαν το δεύτερο και το τρίτο γκολ των Σουηδών, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους, ο Νταβίντε (σ. σ. αμυντικός) στο 12ο και ο Αλντο (σ. σ. τερματοφύλακας) στο 26ο λεπτό!

Ο Γιοχάνενσον στο Μπριζ-ΠΑΟΚ


Ο 39χρονος Σουηδός Στέφαν Γιοχάνενσον θα είναι ο «άρχοντας» της αναμέτρησης Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Europa League, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο «Jan Breydel Stadium».

Ο Γιοχάνενσον είναι διαιτητής με πιστοποίηση της UEFA από το 2003 και έχει σφυρίξει μέχρι στιγμής 25 ευρωπαϊκούς αγώνες, ανάμεσα στους οποίους και η νίκη της ΑΕΚ επί της Μπενφίκα (1-0) στους ομίλους του περυσινού Europa League.

Σάντος: «Θα μας δώσει αυτοπεποίθηση»

Σάντος: «Θα μας δώσει αυτοπεποίθηση»

Την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα της εθνικής στην Κροατία θα προσθέσει αυτοπεποίθηση στην ελληνική ομάδα, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος λίγο μετά το τέλος του αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δύο ισοπαλίες στον πάγκο της εθνικής, το χθεσινό αποτέλεσμα βέβαια μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό για τη συνέχεια.
Αρχικά, τόνισε: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Είχε μεγάλη ένταση. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και δεν είδαμε μεγάλες φάσεις. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν λίγο πιο ανοιχτό, αλλάξαμε κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η Κροατία αμύνθηκε αρκετά καλά. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού αν είχαμε ηρεμία θα μπορούσαμε να βάλουμε το γκολ που θα μας χάριζε τη νίκη. Στο πρώτο μέρος κρατήσαμε πολύ την μπάλα στα πόδια μας. Στο δεύτερο δεν το κάναμε τόσο αυτό λόγω των αναγκαστικών αλλαγών. Δεν είχαμε πολλές επιλογές».
Ο ομοσπονδιακός προπονητής θυμήθηκε και τον αγώνα με την Γεωργία: «Αν την Παρασκευή είχαμε τη θέληση που δείξαμε σήμερα δεν θα φέρναμε ισοπαλία με τη Γεωργία. Θέλαμε δύο νίκες σε δύο παιχνίδια και δεν το καταφέραμε αυτό. Σήμερα πάντως ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτή η εμφάνιση θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει».
Για το ξεκίνημα της Εθνικής στη διοργάνωση, είπε: «Θέλαμε δύο νίκες σε δύο ματς αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ισοπαλία με τη Γεωργία δεν ήταν καλό αποτέλεσμα, αλλά σήμερα με την Κροατία ήταν. Η καλή εμφάνιση σήμερα θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για το μέλλον και τη συνέχεια στη διοργάνωση».

Ίντερ-Colpo grosso με Κακά!


Το μεγάλο κόλπο με την απόκτηση του Κακά από τη Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να πραγματοποιήσει η Ίντερ σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, το οποίο τονίζει πως ο Μάσιμο Μοράτι ψάχνει την... απάντηση προς τη μεταγραφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στους «ροσονέρι»! Ο Κακά αποτελεί τον μεγάλο μεταγραφικό στόχο της Ίντερ και παράλληλα την... απάντηση των «νερατζούρι» προς την αιώνια αντίπαλό της, Μίλαν, σύμφωνα με την έγκυρη ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport»!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ιταλών, ο πρόεδρος της Ίντερ Μάσιμο Μοράτι θέλει να απαντήσει στη μεταγραφή του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς στη Μίλαν και γι' αυτόν το λόγο είναι έτοιμος να αγοράσει τον Κακά από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Παράλληλα, ο «ισχυρός» άντρας των «νερατζούρι» βασίζεται στις άριστες σχέσεις που έχει με τον Ζοσέ Μουρίνιο αλλά και το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος δεν υπολογίζεται ως βασικός από τον Πορτογάλο προπονητή των «Μερένχες».

Ο 28χρονος άσος δεν έχει συνέλθει ακόμα από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί, ενώ στη Ρεάλ δεν θύμισε ούτε στιγμή τον «υπερπαίχτη» που οδήγησε την Μίλαν σε τόσες ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία αν γίνει πραγματικότητα θα προκαλέσει «πάταγο» στις τάξεις των φίλων της Ίντερ αλλά και της Μίλαν.

Φωτο Ημερας

Χάρμα οφθαλμών

Ειπε...................


"Καινούριο γήπεδο και πρωτάθλημα"

Θοδωρής Ζαγοράκης

(...ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έθεσε τους δύο στόχους της ομάδας)

Ψιθυροι..........

  • Εγκάρδιο τετ α τετ είχαν πριν την έναρξη του αγώνα Κροατίας-Ελλάδας ο Γκόραν Βλάοβιτς και ο Γιώργος Καραγκούνης που είχαν υπάρξει συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό.
  • Ο παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μινχ, είναι εδώ και λίγους μήνες προπονητής... αλόγων! Ο γερμανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην ομάδα MM racing, η οποία αποτελείται από 14 άλογα και ήδη μετράει επτά νίκες στις γερμανικές ιπποδρομίες.
  • Μπορεί να άργησε, αλλά τελικά έραψε το... υπουργικό κουστουμάκι ο Χρήστος Αηδόνης. Ο κουμπάρος του προέδρου της Ομοσπονδίας ποδηλασίας, Θανάση Τερζή, θα είναι υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητα όμως τον αθλητισμό στο νέο Υπουργείο Υγείας, διατροφής και άθλησης.
  • "Σφύριξα κι έληξες...", τραγουδούσε ο Αγγελος Μπασινάς το βράδυ του Σαββάτου (4/9), που βρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του, Βιβή και τον Αγγελο Κορωνιό στο "Posidonio", όπου τραγουδάει ο Πάνος Κιάμος. Ο 35χρονος μέσος ήταν σε... τσακίρ κέφι, προφανώς από το γεγονός ότι βρήκε -επιτέλους- ομάδα, καθώς από τις 16 Αυγούστου ανήκει στο δυναμικό της νεοφώτιστης στο Σαμπιονά, Αρλ.

Αγωνία για Σαλπιγγίδη

Αγωνία για Σαλπιγγίδη

Δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που εύκολα θα καμφθούν και θα αφήσουν ένα παιχνίδι λόγω τραυματισμού. Γερό σκαρί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης όμως όχι και άτρωτος. Σε μία προσπάθεια του να «κυνηγήσει» μία χαμένη ουσιαστικά φάση, είδε τον Ρούνιε να βγαίνει από την εστία του και να μαζεύει την μπάλα, όμως ταυτόχρονα με το γόνατο του να τον χτυπάει με δύναμη στα πλευρά. Ο Σαλπιγγίδης μολονότι μετά την ιατρική βοήθεια σηκώθηκε και θέλησε να συνεχίσει το παιχνίδι, ήταν φανερό πως δεν μπορούσε καν να περπατήσει, ενώ δυσκολευόταν και στις ανάσες του με αποτέλεσμα να ζητήσει αλλαγή. Ο πόνος ήταν έντονος και μετά το τέλος του αγώνα και εκφράζονται φόβοι πως ο έλληνας επιθετικός έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά. Σήμερα και μετά την επιστροφή της εθνικής θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία για να φανεί τι ακριβώς έχει. Η αισιόδοξη πρόβλεψη είναι πως πρόκειται για μία κάκωση στα πλευρά όμως όλα θα φανούν σήμερα. Ο Σαλπιγγίδης πάντως δύσκολα θα μπορέσει να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στο ματς της Τρίπολης, με βάση τα δεδομένα που διαμορφωνόταν και τους πόνους που είχε.

Μενδρινός ο αντί-Κάλβο


Η απουσία του Τόνι Κάλβο από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό προβληματίζει την τεχνική ηγεσία του Άρη, ενώ επικρατέστερος αντικαταστάτης του Ισπανού είναι ο Κώστας Μενδρινός. Βασικός και ο Φατί το Σάββατο. Σε ρυθμούς... Παναθηναϊκού κινούνται πλέον παίκτες και τεχνική ηγεσία στον Άρη, ενώ ο τεχνικός των «κίτρινων» Έκτορ Κούπερ προετοιμάζει τα πλάνα του ενόψει της σαβατιάτικης αναμέτρησης με τους «πράσινους», έχοντας έναν... πονοκέφαλο.

Ο Τόνι Κάλβο όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετές μέρες θα απουσιάσει από το ντέρμπι του Σαββάτου, αφού ταλαιπωρείται από τραυματισμό και έτσι ο Αργεντινός προπονητής προσανατολίζεται στην στην χρησιμοποίηση του Κώστα Μενδρινού στην αριστερή πλευρά του γηπέδου.
Το προσόν του Μενδρινού είναι ότι μπορεί να συγκλίνει προς το κέντρο, κάτι που αρέσει στον Κούπερ. Δεν αποκλείεται επίσης, ο Κούπερ να ρίξει από την αρχή στη «μάχη» τον Ρικάρντο Φατί.
Από τη στιγμή που ο Ναφτί μετράει αντίστροφα μέχρι να πει «αντίο» στην ομάδα, ο πρώην μέσος της Ρόμα υπολογίζεται άμεσα.
Τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι να ξεκινήσουν από την αρχή οι Πρίττας και Τόχα.

Τέλος, στη διοίκηση του Άρη εξετάζουν ακόμη το ενδεχόμενο της απόκτησης του Μάουρο Ροζάλες που τους έχει προταθεί.
Ο Αργεντινός θέλει να έρθει στην Ελλάδα λογαριασμό του Άρη αλλά αυτός που θα το αποφασίσει αυτό είναι ο συμπατριώτης του, Κούπερ.
Ο τεχνικός των «κίτρινων» θα αποφασίσει με γνώμονα το στυλ του επιθετικού που αναζητά.

Παρουσιάζει Ουγιέ η Αστον Βίλα


Ο Ζεράρ Ουγιέ πρόκειται να γίνει ο 25ος προπονητής της Αστον Βίλα στην 126χρονη ιστορία της ομάδας του Μπέρμιγχαμ. Μέσα στο επόμενο 24ωρο, μάλιστα, αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις από τη διοίκηση του συλλόγου.

Ο Γάλλος θα είναι μόλις ο δεύτερος αλλοδαπός τεχνικός που θα καθίσει στον πάγκο των "χωριατών", μετά τον Γιόζεφ Βένγκλος, ο οποίος βρέθηκε στο ίδιο πόστο πριν από περίπου δύο 10ετίες.

Επίσης, θα γίνει ο 5ος προπονητής μετά το 2000, με τους προκατόχους του να είναι οι Τζον Γκρέγκορι, Γκράχαμ Τέιλορ, Ντέιβιντ Ο' Λίρι και Μάρτιν Ο' Νιλ.

Μετά από 6ετή απουσία από τα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφει ο Ζεράρ Ουγιέ, ο οποίος απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Λίβερπουλ το Μάιο του 2004. Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος εργάζεται και ως τεχνικός διευθυντής της εθνικής Γαλλίας, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στα ΜΜΕ το πρωί της Πέμπτης.

Το πρώτο του παιχνίδι θα είναι εκτός έδρας, με τη Στόουκ Σίτι την ερχόμενη Δευτέρα. Συνεργάτης του στον πάγκο αναμένεται να είναι ο Φιλ Τόμπσον, με τον οποίο δούλεψαν μαζί στον πάγκο των "κόκκινων" του Ανφιλντ.

Επανέκαμψαν Ντάνι, Σζοτ, Κρέιτσι


Προσθήκες μετρά ο Ηρακλής στην προετοιμασία του για την εκτός έδρας δοκιμασία το Σάββατο (11/9) στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Επανέκαμψαν, συγκεκριμένα, σήμερα στο πρόγραμμα ο Ντάνι, ο οποίος επέστρεψε από τη Ρουμανία, όπου μετέβη για να τακτοποιήσει προσωπικά ζητήματα και να φέρει στη Θεσσαλονίκη την οικογένεια του, όπως επίσης και οι Ρόμπερτ Σζοτ, Γίρι Κρέιτσι, καθώς ξεπέρασαν τα προβλήματα τους.

Με εντατικό ατομικό πρόγραμμα, όμως, εξακολουθεί να κινείται ο Ντάιγκο Κομπαγιάσι, συμμετέχοντας σε τμήματα της ομαδικής προπόνησης. Σε ότι αφορά το προσεχές παιχνίδι, χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. "Ολοι έχουμε πιστή για την νίκη", τονίζει ο τερματοφύλακας των "κυανόλευκων" προσθέτοντας: "Η ομάδα έχει ποιότητα, δε θα ήθελα να είμαι στην θέση του προπονητή μας. Κι αυτό γιατί έχει δύσκολο έργο όσον αφορά το ποιους θα πρέπει να επιλέξει για να παίξουν".

Ζανέτι: «Να μείνει ο Μπατίστα»


Μετά από τη νίκη (4-1) επί της Ισπανίας ο Χαβιέ Ζανέτι έπλεξε το εγκώμιο του Σέρχιο Μπατίστα και τάχθηκε υπέρ της παραμονής του στην τεχνική ηγεσίας της εθνικής Αργεντινής.

«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Δώσαμε μεγάλη χαρά στους συμπατριώτες μας σήμερα. Η Ισπανία ήταν καλή αλλά εμείς παίξαμε αρκετά καλύτερα και αξίζαμε τη νίκη.

Ο Μπατίστα πρέπει να μείνει. Πιστεύω ότι αξίζει να έχει τη στήριξή μας γιατί τα πάει αρκετά καλά, όπως και ο Μαραντόνα», κατέληξε ο Ζανέτι.

Η νίκη της παρηγοριάς!

Η Αργεντινή αποκλείστηκε πρόωρα από το Μουντιάλ προκαλώντας εθνικό πένθος, ωστόσο έχει την παρηγοριά ότι νίκησε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, έστω και σε φιλικό, με 4-1 στο Μπουένος Αϊρες...

Το σκορ άνοιξε ο Λιονέλ Μέσι στο 10' , το 2-0 έκανε ο Ιγκουαΐν στο 13' και στο 34' ο Κάρλος Τέβες έκανε το 3-0, έπειτα από λάθος του τερματοφύλακα Ρέινα.
H Ισπανία μείωσε στο 84' με τον Γιορέντε, ενώ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αγκουέρο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σανέτι, Ντεμιτσέλις, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Χέινσε, Μπανέγκα, Μαστσεράνο, Καμπιάσο, Μέσι (89' Ντ'Αλεσάντρο), Τέβες (59' Ντι Μαρία), Ιγκουαΐν (67' Αγκουέρο).

Γράφει ιστορία ο Κλόζε


Ο Μίροσλαβ Κλόζε πραγματοποίησε την 103η εμφάνισή του με την εθνική Γερμανίας στην άνετη νίκη με 6-1 επί του Αζερμπαϊτζάν για τα προκριματικά του Euro 2012. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου μοιράζεται πλέον την τέταρτη θέση στη λίστα των συμμετοχών με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ, ενώ υπολείπεται μόνο των Γιούργκεν Κόλερ (105), Γιούργκεν Κλίνσμαν (108) και Λόταρ Ματέους (150).

Παράλληλα με τα δύο γκολ που πέτυχε στον αγώνα, ο 32χρονος άσος έφτασε τα 55 με το εθνόσημο και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα, πίσω μόνο από τον Γκερντ Μίλερ των 68 τερμάτων.

Σαμαράς: «Σημαντικό το αποτέλεσμα»


Σημαντικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα με την Κροατία ο διεθνής Έλληνας άσος, Γιώργος Σαμαράς, που επισήμανε πως η προκριματική φάση του Euro 2012 έχει ακόμη δρόμο... Γιώργος Σαμαράς: «Υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά μας μέχρι να τελειώσει η προκριματική φάση. Όταν παίρνεις ένα βαθμό εκτός από την Κροατία, είναι σίγουρα σημαντικό αποτέλεσμα.

Παίξαμε για τη νίκη, προσπαθήσαμε να την πάρουμε, δεν τα καταφέραμε, αλλά και η ισοπαλία είναι καλή. Τώρα γυρίζουμε πίσω στις ομάδες μας, πάνω απ’ όλα να είμαστε υγιείς και τον Οκτώβριο συνεχίζουμε με τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που πρέπει να νικήσουμε.

Είχαμε πολύ καλή διάθεση να δουλέψουμε και δείξαμε ότι είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Από την άλλη, είχαμε αρκετά καλή ψυχολογία, δεν επηρεαστήκαμε από την ισοπαλία της πρεμιέρας, αλλά είμαστε αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Όλοι δουλέψαμε σκληρά για να πετύχουμε το στόχο μας.

Όσον αφορά εμένα από τη στιγμή που είμαι στην ενδεκάδα πρέπει να δουλεύω 100% εκεί που θέλει και ζητάει ο προπονητής. Σίγουρα δεν είναι η θέση μου να παίζω αριστερός χαφ, αλλά δούλεψα για το καλύτερο».

9ος Ομιλος: Μεγάλο διπλό η Λιθουανία


Στην κορυφή του ένατου ομίλου των προκριματικών βρέθηκε η Λιθουανία, η οποία επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Τσεχίας! Στο 97' κέρδισε η Σκωτία, 2-1 το Λιχτενστάιν.

«Μπαμ» από Λιθουανία

Μετά το εντός έδρας 0-0 με την Σκωτία, η Λιθουανία έβαλε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι της επικρατώντας της Τσεχίας με 1-0. Το χρυσό γκολ των φιλοξενούμενων, που πλέον φιγουράρουν στην πρώτη θέση του 9ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2012 πέτυχε στο 26' της συνάντησης ο Σέρνας. Την ίδια στιγμή, οι Τσέχοι στο πρώτο τους ματς δέχθηκαν ηχηρό χαστούκι, που ίσως τους κάνει καλό στο κυνήγι στης δεύτερης θέσης του γκρουπ, στο οποίο αυτή την αγωνιστική ρεπό είχε η Ισπανία.

Στο 97' η Σκωτία!

Τους τέσσερις βαθμούς έφτασε και η Σκωτία, η οποία αν και ίδρωσε κατάφερε να αποφύγει το κάζο και να πάρει τη νίκη σε βάρος του Λιχτενστάιν. Στο 46' ο Φρικ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, για να ισοφαρίσει στο 62' ο επιθετικός της Ρέιντζερς, Κένι Μίλερ. Οι Βρετανοί χρειάστηκαν το έβδομε λεπτό των καθυστερήσεων για να κάμψουν της αντίσταση μία εκ των ασθνέστερων ομάδων της Ευρώπης, με τον ΜακΜάνους να είναι ο σκόρερ (2-1).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Τσεχία-Λιθουανία 0-1
(26' Σέρνας)

Σκωτία-Λιχτενστάιν 2-1
(62' Μίλερ, 97' ΜακΜάνους - 46' Φρικ)

Η βαθμολογία
(2 αγώνες)


1. Λιθουανία 4
2. Σκωτία 4
3. Ισπανία 3
4. Τσεχία 0
5. Λιχτενστάιν 0

Επόμενη αγωνιστική (08/10)

Ισπανία-Λιθουανία
Τσεχία-Σκωτία

4ος όμιλος: Επιτέλους νίκη για Γαλλία


Από το μπαράζ με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο είχε να κερδίσει σε επίσημο παιχνίδι η Γαλλία, η οποία μετά από σχεδόν έναν χρόνο χαμογέλασε και πάλι μετά το 2-0 επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης!Η ομάδα του Μπλαν ξεπέρασε το σοκ της εντός έδρας ήττας από την Λευκορωσία και επικράτησε με 2-0 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στο Σαράγεβο. Η νίκη ήταν αρκετά δύσκολη για τους «τρικολόρ» και ήρθε στο τελευταίο 20λεπτο, με τον Μπενζεμά να βρίσκει μετά από καιρό το δρόμο προς τα δίχτυα και να ανοίγει το σκορ στο 72’. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μαλουντά σφράγισε την πολύ σημαντική, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, νίκη για τους Γάλλους.

Στην κορυφή του ομίλου βρίσκονται Αλβανία και Λευκορωσία που παρέμειναν αήττητες, με τέσσερις βαθμούς. Οι γείτονες κέρδισαν εντός έδρας το Λουξεμβούργο με 1-0, ενώ οι Λευκορώσοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με την Ρουμανία.

Τα αποτελέσματα
Λευκορωσία-Ρουμανία 0-0

Αλβανία-Λουξεμβούργο 1-0
(37’ Σαλίχι)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Γαλλία 0-2
(72’ Μπενζεμά, 78’ Μαλουντά)

Η βαθμολογία (2 αγώνες)
Αλβανία 4
Λευκορωσία 4
Γαλλία 3
Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3
Ρουμανία 2
Λουξεμβούργο 0

1ος όμιλος: Γερμανική εξάρα!


Ένα ευχάριστο βράδυ πέρασε στην Κολωνία η Γερμανία που διέσυρε με 6-1 το Αζερμπαϊτζάν. Ίδρωσε η Τουρκία, 3-2 το Βέλγιο.Εύκολα η Γερμανία
Το παραμικρό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν διασύροντάς το με 5-1 στην Κολωνία. Ο Βέστερμαν στο 28’ έδειξε το δρόμο για τη νίκη στα «πάντσερ», τα οποία πήγαν στα αποδυτήρια με τρία γκολ προβάδισμα, καθώς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Ποντόλσκι και Κλόζε έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα των Αζέρων! Ο Σαντίγκοφ στο 53’ με αυτογκόλ έκανε το 4-0, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Ντζαβάντοφ τέσσερα λεπτά αργότερα, ενώ ο Μπαντστούμπερ λίγο πριν το τέλος και ο Κλόζε στις καθυστερήσεις διαμόρφωσαν το τελικό 6-1.

Ίδρωσε η Τουρκία
Δεύτερη σερί νίκη για την Τουρκία, όμως σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στο Καζακστάν, οι γείτονες τα βρήκαν... σκούρα απέναντι στο Βέλγιο μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Φαν Μπούιτεν, ο Άλτιντοπ και Σεντούρκ ισοφάρισαν και ο Τουράν στο 78' έδωσε τη νίκη με 3-2. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως οι Βέλγοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 64' (και ενώ το σκορ ήταν 1-1) λόγω αποβολής του Κομπανί.

Λύτρωση στο τέλος για την Αυστρία
Δύο γκολ στις καθυστερήσεις χάρισαν στους Αυστριακούς την πολύ δύσκολη νίκη με 2-0 επί του Καζακστάν. Ο Λινζ λύτρωσε στο πρώτο λεπτό του επιπλέον χρόνου την ομάδα του Κονσταντίνι, ενώ αμέσως μετά ο Χόφερ σφράγισε το τρίποντο στην πρεμιέρα της Αυστρίας σε αυτά τα προκριματικά.

Tα αποτελέσματα:

Τουρκία-Βέλγιο 3-2
(48' Άλτιντοπ, 66' Σεντούρκ, 78' Τουράν - 28', 69' Φαν Μπούιτεν)

Αυστρία-Καζακστάν 2-0
(90'+1 Λινζ, 90'+2 Χόφερ)

Γερμανία-Αζερμπαϊτζάν 6-1
(28' Βέστερμαν, 45'+1' Ποντόλσκι, 45'+2, 90'+2'Κλόζε, 53' αυτ. Σαντίγκοφ, 86' Μπαντστούμπερ - 57' Ντζαβάντοφ)

Βαθμολογία (2 αγώνες)
Γερμανία 6
Τουρκία 6
Αυστρία 3 *
Αζερμπαϊτζάν 0 *
Βέλγιο 0
Καζακστάν 0
* Με παιχνίδι λιγότερο

5ος Ομιλος: Νίκες για Ολλανδία, Σουηδία


Χωρίς προβλήματα συνέχισαν στη δεύτερη μέρα των προκριματικών Σουηδία και Ολλανδία κάνοντας αμφότερες το 2x2 ενόψει του μεταξύ τους ματς. Η παρέα του Ιμπραΐμοβιτς σκόρπισε 6-0 το Σαν Μαρίνο και οι Οράνιε κέρδισαν 2-1 την Φινλανδία. Εύκολο 2x2 για Σουηδία

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από το Σαν Μαρίνο, η Σουηδία επικράτησε εντός έδρας με 4-0, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη σε δύο ματς στα προκριματικά. Μόλις στο 7' ο Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ (1-0), για να γίνει το 2-0 με αυτογκόλ του Νταβίντε Σιμοντσίνι, πέντε λεπτά αργότερα, ενώ στο 26' ο τερματοφύλακας και δίδυμος αδερφός του, Αλντο Σιμοντσίνι, πέτυχε και αυτός αυτογκόλ για το 3-0. Το 4-0 έγραψε ο Γκράνκβιστ στο 51' και το 5-0 ο Ιμπραΐμοβιτς στο 77' πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90' ο Μπεργκ. Στο 34' ο στόπερ του Ολυμπιακού Ολοφ Μέλμπεργκ, με το σκορ στο 3-0, δέχθηκε απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπατσιόκι και θα χάσει το ντέρμπι κορυφής του ομίλου με την Ολλανδία.

Καθάρισε ξανά ο Χούντελααρ

Στο πρώτο ματς με το Σαν Μαρίνο είχε κάνει χατ τρικ και συνέχισε με φόρα, βάζοντας άλλα δύο στην εντός έδρας αναμέτρηση της Ολλανδίας κόντρα στην Φινλανδία. Ο Κλας Γιάν Χούντελααρ οδήγησε τους Οράνιε σε δεύτερη σερί νίκη, αυτή τη φορά επί της Φινλανδίας εντός έδρας. Ο επιθετικός που πρόσφατα πήρε μεταγραφή στην Σάλκε από την Μίλαν άνοιξε το σκορ στο 7', και στο 16' με πέναλτι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Η μείωση του σκορ στο 18' από τον Φορσέλ (2-1) δεν στάθηκε ικανό για να αλλάξει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα σε δύο αγώνες για τους Σκανδιναβούς.

Πρώτη νίκη για Ουγγαρία


Τους πρώτους της βαθμούς στον 5ο όμιλο των προκριματικών πέτυχε η Ουγγαρία, η οποία επικράτησε 2-1 της Μολδαβίας εντός έδρας. Οι Μαγυάροι άνοιξαν το σκορ με τον Ρούντολφ στο 50' και έκαναν το 2-0 στο 66' με τον Κομάν. Το τελικό 2-1 έκανε για λογαριασμό των Μολδαβών, που επίσης έχουν τρεις βαθμούς, ο Σουβόροφ στο 79'.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σουηδία-Σαν Μαρίνο 6-0
(7', 77' Ιμπραΐμοβιτς, 12' αυτ. Σιμοντσίνι, 26' Βέρνμπλουμ, 51' Γκράνκβιστ, 90' Μπεργκ)

Ολλανδία-Φινλανδία 2-1
(7', 16' πεν. Χούντελααρ - 18' Φορσέλ)

Ουγγαρία-Μολδαβία 2-1
(50' Ρούντολφ, 66' Κομάν - 79' Σουβόροφ)


Η βαθμολογία
(2 αγώνες)


1. Σουηδία 6
2. Ολλανδία 6
3. Ουγγαρία 3
4. Μολδαβία 3
5. Φινλανδία 0
6. Σαν Μαρίνο 0

Επόμενη αγωνιστική (08/10)

Ουγγαρία-Σαν Μαρίνο
Μολδαβία-Ολλανδία

8ος Ομιλος: Νέο κάζο για Πορτογαλία


Το 4-4 με την Κύπρο εντός έδρας δεν στάθηκε ικανό να ξυπνήσει τους Πορτογάλους, οι οποίοι ηττήθηκαν από την Νορβηγία (1-0) και έμειναν με έναν βαθμό σε δύο αγώνες. Στις καθυστερήσεις νίκησαν οι Δανοί τους Ισλανδούς (1-0). Αφεντικό η Νορβηγία

Μία μέρα πριν, έκανε την πλάκα του στα κοινά του γενέθλια με τον Τζον Κάριου και μία μέρα μετά με δικό του γκολ χάρισε στην Εθνική Νορβηγίας τη νίκη με 1-0 επί της Πορτογαλίας. Ο λόγος για τον Χούσεκλεπ, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα στους Βίκινγκς να κάνουν το 2x2 μετά το 1-2 επί της Ισλανδίας και να φτάσουν τους έξι βαθμούς στο όμιλο, στον οποίο είναι πλέον επικεφαλής. Από την άλλη, οι Ιβηρες μπήκαν από την αρχή σε δυσκολίες και πρέπει να δείξουν μεγάλη σοβαρότητα και σταθερότητα για να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Στο 91' οι Δανοί

Εφτυσαν αίμα, αλλά τα κατάφεραν. Η Δανία για 91 λεπτά πάλευε να βάλει γκολ στην Ισλανδία, της οποίας έκαμψε τελικά την αντίσταση με 1-0. Ο Κάλενμπεργκ ήταν ο χρυσός σκόρερ των Σκανδιναβών στον πρώτο τους αγώνα για τον 8ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2012, με το γκολ του να φέρνει την ομάδα του στη δεύτερη θέση. Στην τελευταία θέση, χωρίς βαθμούς σε δύο αγώνες οι Ισλανδοί.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Νορβηγία-Πορτογαλία 1-0

(21' Χούσεκλεπ)

Δανία-Ισλανδία 1-0
(91' Κάλενμπεργκ)

Η βαθμολογία
(2 αγώνες)


1. Νορβηγία
2. Δανία 3*
3. Κύπρος 1*
4. Πορτογαλία 1
5. Ισλανδία 0

Επόμενη αγωνιστική (08/10)

Κύπρος-Νορβηγία
Πορτογαλία-Δανία