Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εισιτήρια... ούτε για δείγμα!!

Περίπου 1.000 οπαδοί του Άρη θα βρεθούν στους "Ζωσιμάδες", στον εκτός έδρας αγώνα των "κίτρινων" με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββατο, 16/3).

Εισιτήρια... ούτε για δείγμα!
Ο Άρης μπαίνει στην κρίσιμη τελευταία στροφή του πρωταθλήματος και στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία, έχει ανάγκη την δυναμική παρουσία του κόσμου.

Όπως την είχε πριν, έτσι θα την έχει και στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Επόμενος αντίπαλος ο ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, οι «κίτρινοι» θα πάρουν 800 εισιτήρια, τα οποία ούτως ή άλλως είναι λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες των φίλων της ομάδας, ενώ φέρονται να εξασφάλισαν άλλα 200.

Οι Θεσσαλονικείς διαβεβαίωσαν ότι στην εξέδρα που θα φιλοξενηθούν οι οπαδοί τους, θα υπάρχουν άτομα για περιφρούρηση (σεκιούριτι) ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του ματς.


πηγή: sport-fm.gr
 


«Περήφανος που είμαι στον Ολυμπιακό»

Ευτυχισμένος για την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακού και περήφανος που είναι μέλος της ομάδας αυτής, δήλωσε ο Λεάντρο Γκρέκο.

«Περήφανος που είμαι στον Ολυμπιακό»

Αυτό φάνηκε και από αυτό που έγραψε ο Λεάντρο Γκρέκο στο facebook.

«Στην Ιταλία μιλούν για το σπουδαίο παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ και τα τέσσερα αστέρια της καλύτερης ελληνικής ομάδας. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού και τους φανταστικούς οπαδούς του», έγραψε ο Ιταλός μέσος στον προσωπικό του λογαριασμό.

Διαψεύδει ο Λυμπερόπουλος!

Καμία σχέση δεν έχει ο Νίκος Λυμπερόπουλος με δημοσιεύσεις που γίνονται με τ’ όνομά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Διαψεύδει ο Λυμπερόπουλος
Διευκρινιστική δήλωση με την οποία διαψεύδει οποιαδήποτε τοποθέτηση έχει γίνει εξ ονόματός του στο διαδίκτυο έκανε ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Με αφορμή σχετικές δημοσιεύσεις στο Facebook και το Twitter, ο παλαίμαχος επιθετικός ξεκαθάρισε πως δεν διατηρεί προσωπικό λογαριασμό σε κανένα από τα δυο μέσα.


Αναλυτικά η δήλωση του Λυμπερόπουλου

«Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους ποδοσφαιρόφιλους ότι δεν διαθέτω λογαριασμό σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής (δια)δικτύωσης.

Το επισημαίνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων λόγω διαφόρων τοποθετήσεων και δημοσιεύσεων στο Facebook και στο Twitter οι οποίες γίνονται εξ ονόματός μου μέσω ψεύτικων προφίλ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προωθούνται από εμένα.

Νίκος Λυμπερόπουλος»
.

Όταν ο Μέγιερι συνάντησε τον Χάινς!

Ο γκολκίπερ και ο σέντερ του Ολυμπιακού αντάλλαξαν φανέλες.

Όταν ο Μέγιερι συνάντησε τον Χάινς
Συνάντηση… κορυφής έγινε το πρωί στο ΣΕΦ. Ο Μπάλαζ Μέγιερι συναντήθηκε με τον Κάιλ Χάινς στο περιθώριο μίας εκδήλωσης και ο τερματοφύλακας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού με τον σέντερ του μπασκετικού αντάλλαξαν φανέλες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ούγγρος τερματοφύλακας παρακολουθεί συχνά αγώνες της ομάδας μπάσκετ και μάλιστα ήταν μεταξύ των θεατών στο ματς με την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα την περασμένη Πέμπτη.


πηγή: sport-fm.gr

«Ακατάλληλος ο Μάνταλος»

Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας του κ. Μάνταλου στο χθεσινό ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (1-0) εξέδωσε η διοίκηση του Ατρομήτου χαρακτηρίζοντάς τον ακατάλληλο.

«Ακατάλληλος ο Μάνταλος»
Για υποχρέωση της ΚΕΔ να διαφυλάξει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος κάνει λόγο ο Ατρόμητος με ανακοίνωσή του εκφράζοντας παράπονα για τη διαιτησία του κ. Μάνταλου στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (1-0).

«Κύριοι της ΚΕΔ,

Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην τελική ευθεία όπου κρίνονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και οι βαθμοί που θα μπουν οι ομάδες στα play offs αλλά και η παραμονή. Δυστυχώς αυτή την αγωνιστική είχαμε σοβαρά λάθη σε τρία τουλάχιστον παιχνίδια που αλλοίωσαν τα αποτελέσματα των αγώνων.

Στη Νέα Σμύρνη και στο δικό μας παιχνίδι είχαμε σωρεία λαθών από τον Αθηναίο διαιτητή Σταύρο Μάνταλο που εκνεύρισαν και αποσυντόνισαν την ομάδα μας.

Δεν χρειάστηκε να γίνει το μεγάλο λάθος, με κίτρινες κάρτες όμως που έδειχνε μόνο σε εμάς, με φάουλ σε πλεονεκτικές θέσεις που δεν μας έδωσε, με ανύπαρκτα επιθετικά φάουλ που έκοβε επικίνδυνες επιθέσεις μας αλλά και καθυστερήσεις που ο ίδιος υπέδειξε αλλά δεν κράτησε είναι από τα λίγα μόνο που μπορούμε να περιγράψουμε.

Κύριοι της ΚΕΔ,

Η ισονομία και το «50-50» για όλους είναι υποχρέωση σας εάν θέλετε να θωρακίσετε την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Μόνο που αυτή δεν επιτυγχάνεται όσο χρησιμοποιούνται ακατάλληλοι διαιτητές «τύπου Μάνταλου» που τους έχει απορρίψει η κοινή ποδοσφαιρική γνώμη που μας κρίνει όλους».

«Ευκαιρία μας η κρίση»

Θετικά αποτελέσματα μπορούν να υπάρξουν στον Πανιώνιο από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον Κώστα Παναγόπουλο. «Είναι ευκαιρία μέσα από την κρίση να γεννάς κάτι καλό», τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM.

«Ευκαιρία μας η κρίση»

«Πλέον είμαστε πιο σίγουροι με τους εαυτούς μας», το σχόλιό του για τη νίκη των Νεοσμυρνιωτών επί του Ατρομήτου και σχολίασε για το «κυανέρυθρο» ρόστερ:

«Αν η ομάδα μείνει στην κατηγορία, έχοντας αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους μας την επόμενη σεζόν».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παναγόπουλος στην εκπομπή «Αριστερό, δεξί και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για τη σημασία που είχε για τον Πανιώνιο η νίκη κόντρα στον Ατρόμητο

«Δεν ξέρω με αυτό το αποτέλεσμα παραμένουμε στην κατηγορία, αλλά πλέον είμαστε πιο σίγουροι με τους εαυτούς μας».

Για την υπόθεση «παραμονή» στη Σούπερ Λίγκα

«Δεν ψάχνουμε για μαξιλαράκια ασφαλείας, αφού κάθε Κυριακή υπάρχουν διάφορα αποτελέσματα στους αγώνες του πρωταθλήματος. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα και δεν ασχολούμαστε με τις άλλες που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς».

Για τη δυναμική του φετινού πρωταθλήματος

«Μιλάμε για ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν έχουμε τόσο δυνατό πρωτάθλημα, όμως όλα θα κριθούν μέχρι την τελευταία στιγμή».

Για τη φετινή πορεία των Νεοσμυρνιωτών

«Η φετινή χρονιά ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολη. Το ξέραμε όσοι ήμασταν κοντά στον σύλλογο. Δουλέψαμε πάρα πολύ το καλοκαίρι. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δούλεψε πάρα πολύ όλους τους παίκτες. Στηριχθήκαμε σε νέα παιδιά, όμως παράλληλα θέλαμε να μάθουν σωστό ποδόσφαιρο.

Όταν κάποια στιγμή χάθηκε η συνοχή της ομάδας με τραυματισμούς ή λόγω τιμωριών χρειάστηκε να κατέβουμε στο β’ γύρο του πρωταθλήματος μία “δεύτερη” ομάδα. Όσοι είμαστε μέσα στην ομάδα έχουμε καταλάβει σε ποιον σύλλογο βρισκόμαστε και έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας. Η ομάδας έχει δουλευτεί αρκετά σε θέματα τακτικής. Κάποια στιγμή αυτά βγήκαν στο γήπεδο και αρκετοί πίστευαν ότι θα έχουμε εξαιρετική πορεία, όμως εμείς είχαμε πει από την αρχή ότι στόχος είναι η παραμονή
».

Για τον λόγο που αφιέρωσε τη νίκη στις ακαδημίες του Πανιωνίου

«Την Παρασκευή είχα βγει μία βόλτα για να αποφορτιστώ εν όψει του αγώνα και το βράδυ πέρασα από τις ακαδημίες της ομάδας στη Νέα Σμύρνη. Εκεί κάθισα κάποια ώρα και χάζευα τα παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Για αυτό αφιέρωσα σε αυτά το σημαντικό για εμάς αποτέλεσμα».

Για την αντιμετώπιση ενός παίκτη, όπως είναι ο Βαγγέλης Μάντζιος

«Δώσαμε έμφαση στο μαρκάρισμα του Μάντζιου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα κινητικός και μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για κάθε άμυνα. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα, όμως τους δώσαμε χώρο και χτυπήσαμε με αντεπιθέσεις»

Για το «κυανέρυθρο» ρόστερ

«Δεν θα μου άρεσε ο όρος “φτωχό” για το ρόστερ, επειδή αδικούμε κάποια παιδιά με αυτό. Το θέμα είναι να γίνεσαι καλύτερος μέρα με τη μέρα. Μπορεί να μην έχουμε το πιο γεμάτο ρόστερ, όμως έχουμε την πιο μικρή σε ηλικία τετράδα στην άμυνα και αυτό είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Θα θέλαμε να έχουμε πιο ποιοτικούς παίκτες, όμως όταν ξέρεις την ομάδα σου δουλεύεις καλύτερα με αυτή και χτίζεις για το αύριο».

Για το ελληνικό ρόστερ της ομάδας

«Είναι ευκαιρία μέσα από την κρίση να γεννάς κάτι καλό. Ο Πανιώνιος είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Μόνο αν είσαι γενναίος και δυνατός μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα. Γίνεται σωστή δουλειά στο κομμάτι των ακαδημιών. Ο Πανιώνιος έχει μαγική φανέλα και δίνει κάτι μοναδικό στον ποδοσφαιριστή που τη φοράει. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο να χτίσουμε ξανά έναν δυνατό Πανιώνιο, ο οποίος ήταν η δεύτερη αγαπημένη ομάδα των Ελλήνων».

Για τους πιτσιρικάδες που έχει ξεχωρίσει

«Τα πάντα είναι στα πόδια και τη θέλησή του. Όρεξη έχουν, ταλέντο έχουν και μπορούν να διακριθούν. Προτεραιότητα έχει η βιωσιμότητα του συλλόγου. Αν τα καταφέρουν και η ομάδα μείνει στην κατηγορία, η ομάδα έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους μας».

Αυτούς είδε ο Λορένθο για Ολυμπιακό!

Δύο μεσοεπιθετικούς της Κόρδοβα, τον 27χρονο Αργεντινό Σεμπαστιάν Ντουμπαρμπιέρ και τον 18χρονο Ισπανό Φέντε Βίκο φέρεται να παρακολούθησε για λογαριασμό του Ολυμπιακού ο Χουάνχο Λορένθο.

Αυτούς είδε ο Λορένθο για Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει δίχτυα στην ισπανική αγορά λόγω της παρουσίας των Μίτσελ και Χουάνχο Λορένθο. Σύμφωνα με ιστοσελίδα της Κόρδοβα (diariocordoba), ο τεχνικός σύμβουλος του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας παρακολούθησε στις 3 Μαρτίου τον αγώνα της τοπικής ομάδας με τη Βιγιαρεάλ έχοντας το βλέμμα του σε δύο παίκτες.

Πρόκειται για τον Σεμπαστιάν Ντουμπαρμπιέρ και τον Φέντε Βίκο. Ο πρώτος είναι 27 ετών, Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο, και το συμβόλαιό του λήγει το 2015. Είναι αριστεροπόδαρος κι αγωνίζεται ως αριστερός μεσοεπιθετικός. Έχει περάσει από Χιμνάσια και Ολίμπο στην πατρίδα του, τη ρουμανική Κλουζ, τη γαλλική Λοριάν, ενώ πριν την Κόρδοβα έπαιζε στην Τενερίφη. Φέτος έχει 32 συμμετοχές και 3 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα της Β’ Ισπανίας.



Ο Φέντε Βίκο είναι 18 ετών, Ισπανός, που έχει περάσει από τις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Κόρδοβα και φέτος έχει 30 συμμετοχές και 3 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Το καλοκαίρι είχε απορριφθεί επίσημη πρόταση της Μπενφίκα για την απόκτησή του, ενώ φέρονται να τον παρακολουθούν αγγλικές ομάδες, όπως οι Μαν. Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Γουίγκαν.




πηγή: sport-fm.gr

Μίλησε με Γκατούζο ο Μοντέστο!

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση έκανε ο Τζενάρο Γκατούζο στον Φρανσουά Μοντέστο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η SportDay.

Μίλησε με Γκατούζο ο Μοντέστο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζενάρο Γκατούζο είχε ο Φρανσουά Μοντέστο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Όχι, δεν πρόκειται ο Γάλλος να μεσολαβήσει ώστε ο Ιταλός χαφ να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αλλά ο παλαίμαχος άσος της Μίλαν φέρεται να πρότεινε στον παίκτη των Πειραιωτών να συνεργαστούν στη Σιόν.

Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό ότι ο 35χρονος Μοντέστο δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του και θα αποχωρήσει από το «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Ήδη τον περασμένο Ιανουάριο δέχθηκε πρόταση να αγωνιστεί στη Μπαστιά, όμως την «πάτησε» πιστεύοντας ότι θα είναι στα βασικά πλάνα του Λεονάρντο Ζαρντίμ και θα μπορέσει η ομάδα να παίξει στην Ευρώπη. Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δεν συνέβη.

Επίσης, ο Γάλλος έχει δεχθεί πρόταση από το γειτονικό ιταλικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα την Κάλιαρι.

Και τώρα ο Γκατούζο, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής και να ασχοληθεί με την προπονητική. Για αυτό τον λόγο πρότεινε στον Μοντέστο να γίνει παίκτης και βοηθός του στην τεχνική ηγεσία της ελβετικής ομάδας.

Vamos Barca Vs Forza Milan!

Ανατροπές δεν συμβαίνουν μόνο στη ζωή αλλά και στο ποδόσφαιρο, όπου τα πάντα είναι κάτι περισσότερο από πιθανά.

Vamos Barca Vs Forza Milan

Η κρίσιμη στιγμή για τους «μπλαουγκράνα» έχει φτάσει και οι Καταλανοί καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 κόντρα στη Μίλαν, στο «Καμπ Νου». Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί τότε μία ακόμη μεγάλη ανατροπή θα έχει προστεθεί στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες του Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για θεραπεία, μπορεί να είναι αισιόδοξοι, το έργο τους όμως κόντρα στους «ροσονέρι» κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι. Η Μπάρτσα δεν ψάχνει μόνο για τρόπο να πραγματοποιήσει την ανατροπή, αλλά πρέπει να αφήσει πίσω της την κακή εμφάνιση στο «Σαν Σίρο», τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Ρεάλ, την ήττα στο πρωτάθλημα από τη «βασίλισσα» και μια κακή περίοδο περίπου 40 ημερών, στην οποία οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως ο κύκλος αυτής της υπερ-ομάδας έκλεισε!

2011-2012

Νάπολι- Τσέλσι 3-1
Τσέλσι- Νάπολι 4-1


Λαβέτσι και Καβάνι ήταν οι σκόρερ που έδειξαν στον Αντρές Βίλας Μπόας την πόρτα της εξόδου από την Τσέλσι, υποχρεώνοντας τους «μπλε» σε ήττα με σκορ 3-1, δίνοντας με αυτόν τρόπο την… αίσθηση της ξεκάθαρης πρόκρισης στους «8» του Champions League για τη σεζόν 2011-12.
Όπως φάνηκε όμως στην επαναληπτική μεταξύ τους αναμέτρηση, όταν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο βρισκόταν πλέον στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου, η αίσθηση μετατράπηκε σε σοκ για τους Ιταλούς.
Οι Λονδρέζοι έγιναν η τελευταία ομάδα που «τσέκαρε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά, μετά την συντριπτική τους νίκη με σκορ 4-1 κόντρα στη Νάπολι. Τα γκολ των Ντιντιέ Ντρογκμπά, Τζον Τέρι και Φρανκ Λάμπαρντ, οδήγησαν την αναμέτρηση σε μία άκρως δραματική, για τους Ναπολιτάνους, παράταση, με τον Ιβάνοβιτς να σημειώνει το νικητήριο γκολ για τους «μπλε».



2003-2004

Ρεάλ Μαδρίτης- Μονακό 4-2
Μονακό- Ρεάλ Μαδρίτης 3-1


Πεπεισμένη ότι το 4-1 ήταν ένα άκρως ικανοποιητικό σκορ, το οποίο της έδινε ισχυρό προβάδισμα για τον επαναληπτικό αγώνα, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σίγουρη ότι με τέτοιο αποτέλεσμα είχε την πρόκριση στο τσεπάκι της. Το γκολ του Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος μάλιστα αγωνιζόταν ως δανεικός από την Ρεάλ, διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Στην επαναληπτική αναμέτρηση, οι ελπίδες της Μονακό όχι μόνο δεν πέθαναν, αλλά σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας, η οποία επισφραγίστηκε από τα γκολ των Μοριέντες και Λουντοβίκ Ζιουλί, οι Μονεγάσκοι κατάφεραν την πρόκριση κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Τη σεζόν 2003-04 η Μονακό, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ στην τεχνική ηγεσία της, ήταν ξεκάθαρα ένα από τα αουτσάιντερ της κορυφαίας διοργάνωσης, κατάφερε, ωστόσο να επικρατήσει κόντρα σε τεράστιους συλλόγους και να φτάσει στον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Πόρτο, με σκορ 3-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κόντρα στην Πόρτο αγωνίστηκε και ο Άκης Ζήκος, όντας, μάλιστα, ο μοναδικός Έλληνας που αγωνίστηκε ποτέ σε τελικό Champions League.


1999-2000

Τσέλσι- Μπαρτσελόνα 3-1
Μπαρτσελόνα- Τσέλσι 5-1


Οι Λονδρέζοι, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τζόλα και Φλο, σημείωσαν τρία γκολ μέσα σε μόλις 8 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο του προημιτελικού, όμως το γκολ του Φίγκο στο 64ο λεπτό κράτησε ζωντανή τη Μπαρτσελόνα ενόψει της επαναληπτικής αναμέτρησης.
Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν στο ημίχρονο 2-0, ένα γκολ όμως του Φλο στο 60’ έδειξε προσωρινά ότι η πρόκριση «έγερνε» προς τη μεριά της Τσέλσι. Ο Ντάνι Γκαρσία σημείωσε το τρίτο γκολ της Μπάρτσα ισοφαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το σκορ του πρώτου ματς. Στην παράταση, ο Φίγκο, σε έναν από τα καλύτερους αγώνες της καριέρας του, κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ριβάλντο. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κλάιφερτ έγραψε το τελικό 5-1.


2003-2004

Μίλαν- Λα Κορούνια 4-1
Λα Κορούνια- Μίλαν 4-0


Κόντρα στην Μίλαν, για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λα Κορούνια ηττήθηκε με σκορ 4-1 στο «Σαν Σίρο», κάτι που έχριζε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση τους «ροσονέρι».
Στην επαναληπτική αναμέτρηση, η «SuperDepor», όπως ονομάστηκε η Λα Κορούνια αφού κατάφερε το… ακατόρθωτο, σημείωσε τέσσερα γκολ διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα της και με συνολικό σκορ 5-4 πέτυχε μία από τις επικότερες ανατροπές που έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί σε επίπεδο Champions League.

H αποψινή μονομαχία θα συγκεντρώσει αναμφίβολα εκατομμύρια βλέμματα απ' όλο τον κόσμο. Τι να περιμένουμε όμως;Μια ακόμη μοναδική παράσταση από τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του ή μια άκρως επαγγελματική με στυλ...ιταλικό από την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η Μπαρτσελόνα με πρόκριση επί της Μίλαν, θα αναπνεύσει ξανά. Η Μίλαν θα μπορεί να ελπίζει στην στατιστική, η οποία δείχνει ότι όποια ομάδα απέκλεισε τους Καταλανούς από το 2008 και μετά σε νοκ-άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησε και τον τίτλο. Στρογγυλή θεά είναι όμως αυτή και μόνο αυτή θα αποφασίσει...Εμείς απλά θα παρακολουθούμε!


πηγή: sport-fm.gr

Στην… αρένα της Formula 1! (Part II)

Το sport-fm.gr σας κάνει μία βόλτα στις πίστες που θα φιλοξενήσουν το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Στην… αρένα της Formula 1 (Part II)
Τα δυνατά τους πρέπει να βάλουν ομάδες και πιλότοι του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 για να καταφέρουν να κλέψουν τις εντυπώσεις από την περσινή, ανατρεπτική και άκρως ενδιαφέρουσα σεζόν.

Λίγο πριν αδειάσει η κλεψύδρα το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το… ελαφρώς τροποποιημένο καλεντάρι της Formula 1.


Και τώρα πάμε (στο Part II):

11. Βέλγιο, Σπα, (23-25/8)

Στο καταπράσινο τοπίο του Βελγίου βρίσκεται η πίστα Σπα, η οποία είναι η μεγαλύτερη του πρωταθλήματος, καθώς ένας γύρος έχει μήκος 7.004 χιλιόμετρα.

Το Σπα είναι μια απαιτητική πίστα, καθώς τις μεγάλες ευθείες διαδέχονται οι γρήγορες στροφές, με τους πιλότους στις περισσότερες στροφές να δέχονται δυνάμεις 3G.

Κυριότερο χαρακτηριστικό της πίστας η «Eau Rouge», ίσως η πιο δύσκολη και η πιο απαιτητική στροφή του πρωταθλήματος.

Ημερομηνία Αγώνα: 25 Αυγούστου 2013
Πρώτος Αγώνας: 1950
Γύροι Αγώνα: 44
Μήκος: 7.004
Χιλιόμετρα αγώνα: 308.052
Ταχύτερος γύρος: 1:47.263 (Σεμπάστιαν Φέτελ 2009)
Νικητής 2012: Τζένσον Μπάτον



12. Ιταλία, Μόντσα, (6-8/9)

Μια τέτοια πίστα δεν θα μπορούσε να λείπει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο «Ναός της ταχύτητας», αποτελεί τη δεύτερη πιο μεγάλη πίστα, με τα κοντέρ να σπάνε αγγίζοντας τα 340 χλμ. την ώρα, λίγο πριν φρενάρουν για να μπουν στην πρώτη στροφή.

Στην Μόντσα έχουν συμβεί μερικές από τις καλύτερες αλλά και χειρότερες στιγμές στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ημερομηνία Αγώνα: 8 Σεπτεμβρίου 2013
Πρώτος Αγώνας: 1950
Γύροι Αγώνα: 53
Μήκος: 5.793
Χιλιόμετρα αγώνα: 306.720
Ταχύτερος γύρος: 1:21.046 (Ρούμπενς Μπαρικέλο 2004)
Νικητής 2012: Λιούις Χάμιλτον



13. Σιγκαπούρη, (24-25/9)

Τα φώτα εδώ! Ένας αγώνας που τραβά όλα τα βλέμματα, καθώς πραγματοποιείται κάτω από το φως των προβολέων. Το συγκεκριμένο γκραν πρι διεξάγεται στους δρόμους του λιμανιού (Marina Bay), σε μια σχετικά αργή διαδρομή.

Οι 1600 προβολείς άναψαν για πρώτη φορά το 2008. Το σιρκουί της Σιγκαπούρης αποτελείται από 23 στροφές, οι περισσότερες αρκετά κλειστές, που καταπονούν τους πιλότους.

Ημερομηνία Αγώνα: 22 Σεπτεμβρίου 2013
Πρώτος Αγώνας: 2008
Γύροι Αγώνα: 61
Μήκος: 5.073
Χιλιόμετρα αγώνα: 309.316
Ταχύτερος γύρος: 1:45.599 (Κίμι Ραϊκόνεν, 2008)
Νικητής 2012: Σεμπάστιαν Φέτελ



14. Κορέα, Γέογκαμ, (4-6/10)

Η Κορέα φέτος θα φιλοξενήσει για Τρίτη φορά την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το σιρκουί μήκους 5.450, αποτελείται από 18 στροφές, ενώ έχει φορά αντίθετη με τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Η πίστα βρίσκεται 400 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, τη Σεούλ.

Ημερομηνία Αγώνα: 6 Οκτωβρίου 2013
Πρώτος Αγώνας: 2010
Γύροι Αγώνα: 55
Μήκος: 5.615
Χιλιόμετρα αγώνα: 308.630
Ταχύτερος γύρος: 1:39.605 (Σεμπάστιαν Φέτελ, 2011)
Νικητής 2012: Σεμπάστιαν Φέτελ



15. Ιαπωνία, Σουζούκα, (11-13/10)

Η πίστα που από ψηλά μοιάζει με το νούμερο 8, φιλοξενεί τον 15ο αγώνα της χρονιάς. Κυριότερο χαρακτηριστικό του σιρκουί είναι η τεραστίων διαστάσεων ρόδα, η οποία είναι ορατή από όλα τα σημεία της πίστας.

Η Σουζούκα απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική στις στροφές, με την «Spoon» να είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές του πρωταθλήματος. Οι πιλότοι αγγίζουν τα 312 χλμ. την ώρα πριν βάλουν τρίτη και μπουν στην εν λόγω στροφή.

Ημερομηνία Αγώνα: 13 Οκτωβρίου 2013
Πρώτος Αγώνας: 1987
Γύροι Αγώνα: 53
Μήκος: 5.807
Χιλιόμετρα αγώνα: 307.471
Ταχύτερος γύρος: 1:45.599 (Κίμι Ραϊκόνεν, 2005)
Νικητής 2012: Σεμπάστιαν Φέτελ



16. Ινδία, Δελχί, (25-27/10)

Η Ινδία είναι η πίστα που έκανε ντεμπούτο την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Βρίσκεται 30 μίλια έξω από το Νέο Δελχί.

Ο νικητής θα αναδειχθεί έπειτα από 60 γύρους. Το σιρκουί έχει μήκος 5.137 μέτρα και οι πιλότοι θα δοκιμαστούν σε 19 στροφές.

Ημερομηνία Αγώνα: 27 Οκτωβρίου 2013
Πρώτος Αγώνας: 2011
Γύροι Αγώνα: 60
Μήκος: 5.127
Χιλιόμετρα αγώνα: 307.249
Ταχύτερος γύρος: 1:27.249 (Σεμπάστιαν Φέτελ, 2011)
Νικητής 2012: Σεμπάστιαν Φέτελ



17. Άμπου Ντάμπι, Ιάς Μαρίνα, (1-3/11)

Δεν θα μπορούσε ένα από τα πιο πλούσια μέρη να μην φιλοξενεί την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Στο Άμπου Ντάμπι φέτος θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη φορά αγώνας της Φόρμουλα 1, ενώ φέτος θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που το Άμπου Ντάμπι δεν θα κλείσει την αυλαία.

Η πίστα κατατάσσεται σε μια από τις πιο δύσκολες του πρωταθλήματος με ευθείες που απαιτούν υψηλές ταχύτητες αλλά και πολύ κλειστές στροφές, που ευνοούν τα προσπεράσματα.

Ημερομηνία Αγώνα: 3 Νοεμβρίου 2013
Πρώτος Αγώνας: 2009
Γύροι Αγώνα: 55
Μήκος: 5.554
Χιλιόμετρα αγώνα: 305.355
Ταχύτερος γύρος: 1:40.279 (Σεμπάστιαν Φέτελ, 2009)
Νικητής 2012: Κίμι Ραϊκόνεν



18. Η.Π.Α, πίστα Αμερικής (16-18/11)

Ό,τι πιο εντυπωσιακό είδαμε την προηγούμενη σεζόν. Ο Χέρμαν Τικλ έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, σχεδιάζοντας το “Circuit of The Americas”. Το πρωτάθλημα επέστρεψε πέρυσι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το αποτέλεσμα ήταν φαντασμαγορικό.

Το μήκος του σιρκουί είναι 5.516 χιλιόμετρα, ενώ η καρό σημαία θα πέσει, ύστερα από 56 γύρους.

Η πίστα αποτελείται από δύο μεγάλες ευθείες, αλλά και πέντε κλειστές στροφές.

Ημερομηνία Αγώνα: 3 Νοεμβρίου 2013
Πρώτος Αγώνας: 2012
Γύροι Αγώνα: 56
Μήκος: 5.513
Χιλιόμετρα αγώνα: 308.405
Ταχύτερος γύρος: 1:39.347 (Σεμπάστιαν Φέτελ, 2012)
Νικητής 2012:Λιούις Χάμιλτον

19. Βραζιλία, Σάο Πάολο, (22-24/11)

Το Σάο Πάολο ήταν ένας χώρος που προορίζονταν για την ανέγερση κτιρίων. Ωστόσο, η ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης έκτασης οδήγησε στην κατασκευή του σιρκουί, το οποίο και φέτος θα υποδεχτεί το τελευταίο γκραν πρι της σεζόν.

Το Ιντερλάγκος μοιάζει σαν να έχει χωριστεί σε δύο μέρη, το ένα με τις ευθείες και το άλλο με τις διαδοχικές (8) στροφές, που δυσκολεύει το έργο των πιλότων, καθώς απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική.

Ημερομηνία Αγώνα: 24 Νοεμβρίου 2013
Πρώτος Αγώνας: 1973
Γύροι Αγώνα: 71
Μήκος: 4.309
Χιλιόμετρα αγώνα: 305.909
Ταχύτερος γύρος: 1:11.473 (Χ. Πάμπλο Μοντόγια,2004)
Νικητής 2012:Σεμπάστιαν Φέτελ

πηγή: sport-fm.gr