Η Μίλαν το πάνω χέρι, αλλά ποιος μπορεί να…. ξεγράψει την Μπαρτσελόνα; Ο Ball Boy, Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για το «φονικό όπλο» που έχουν στα χέρια τους οι Καταλανοί!
Η Μίλαν πήρε αυτό που ήθελε, αλλά ο… τρόπος της δεν άρεσε καθόλου στους Καταλανούς. Τσάβι, Ινιέστα θέλουν εκδίκηση, αλλά όλοι ελπίζουν πως ο ηγέτης τους, ο Λίο Μέσι θα είναι αυτός που θα καταφέρει να «σκοτώσει» τους ροσονέρι!
Είναι αλήθεια πως το 2-0 δίνει το πάνω χέρι στη Μίλαν, οι ήττες από τη Ρεάλ, η δυσκολία στα τελευταία ματς πρωταθλήματος, η κούραση και η... απουσία προπονητή έχουν κάνει τους περισσότερους να μιλούν με σιγουριά για πρόκριση των ροσονέρι. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το νεανικό σύνολο του Αλέγκρι που θα παίξει χωρίς Μπαλοτέλι έχει απέναντι της την Μπαρτσελόνα, την ομάδα που στη μέρα της μπορεί να... διαλύσει τον αντίπαλο, την ομάδα που μπορεί να κρύψει τη μπάλα και να την βάλει στα δίχτυα με οποιοδήποτε τρόπο.
Ο σπόρος της αμφιβολίας μπήκε μετά τα άτυχα αποτελέσματα, οι Καταλανοί δεν βγάζουν την ίδια... πείνα, αλλά η ιδέα της εκδίκησης για όλα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό είναι ακόμα στο μυαλό τους. Απομένει να δούμε λοιπόν αν η φαντασία, η ποιότητα και η ανωτερότητα αποτυπωθούν στον αγωνιστικό χώρο, με την άμυνα να βάζει stop σε ένα μεγάλο ματς!
Φαβορί; Ποιο φαβορί... Ο Αντριάνο Γκαλιάνι άφησε στην άκρη τα προγνωστικά των περισσοτέρων για πρόκριση της Μίλαν, τόνισε πως θα παίξει κόντρα στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη και απέναντί της θα βρει ένα... τέρας. Μπορεί ο Μέσι να μην... φέρνει σε τέρας, αλλά και ο Γκαλιάνι εννοούσε έναν παίκτη που δεν σταματά να σκοράρει!
Η μπάλα λοιπόν πάει στον Μέσι και από τις ορέξεις του θα κριθεί αν η Μπαρτσελόνα καταφέρει να προκριθεί. Είναι από τις λίγες φορές σύμφωνα με τους Ισπανούς που ο Μέσι δέχεται... πίεση, πίεση να σκοράρει, πίεση να δώσει απαντήσεις και για λογαριασμό των συμπαικτών του. Ο ίδιος στις δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση του πως η Μπαρτσελόνα θα τα καταφέρει και οι Καταλανοί θυμούνται πως τα νοκ άουτ ματς είναι γι'αυτόν! Λυών, Αρσεναλ, Λεβερκούζεν έχουν πέσει θύματα του, με τον Αργεντίνο να μετατρέπεται σε «killer» στη φάση των νοκ άουτ αγώνων!
Το σίγουρο είναι ότι η πρόκριση της Μίλαν θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον Λέο. Ο Αλέγκρι γνωρίζει ότι οι πιθανότητές του έχουν να κάνουν με το αν οι παίκτες του θα «κλειδώσουν» τον Αργεντινό όπως έγινε στον Σαν Σίρο, αποκόπτοντας τον από τον Τσάβι και τον Ινιέστα. Οι Καταλανοί δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη στον Μέσι, δεν αλλάζουν τρόπο επίθεση και περιμένουν από το
φονικό τους όπλο να αποκλείσει τους Ροσονέρι. Το σχολίασε άλλωστε πολύ απλά και ο Γκαλιάνι: «Ήλπιζα πως ο Μέσι θα ξεκουραζόταν, αλλά θα παίξει...». Πόσο πιο σαφής...
Οι Καταλανοί περιμένουν από τον Μέσι να τρομάξει τους Ιταλούς, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και τον άθλο της Μίλαν. Τεράστιο ματς στο Μιλάνο, εγκλώβισε τη Μπαρτσελόνα, την υποχρέωσε να κάνει μόλις ένα σουτ, δημιούργησε αρκετές φάσεις, με τους παίκτες πίσω από τη μπάλα και να μαρκάρουν παντού, αποδεικνύοντας πως η φανέλα με τις επτά κούπες είναι πολύ μεγάλη!
Θα ξυπνήσει ο Μέσι και θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ ή η Μίλαν θα μιμηθεί το παράδειγμα των Γιουνάιτεντ (2008), Ίντερ (2010), Τσέλσι (2012) των ομάδων πού πήραν κούπα έχοντας αποκλείσει την Μπαρτσελόνα.