Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

«Πρόκληση αυτό που πέτυχε ο Βαλβέρδε»

Να ξεπεράσει τα όσα πέτυχε και έζησε με τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει ο Μίτσελ όπως τόνισε στη Nova. «Είναι πρόκληση αυτά που πέτυχε… Αυτό θέλω να πετύχω και εγώ…», ανέφερε.

«Πρόκληση αυτό που πέτυχε ο Βαλβέρδε»

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Μίτσελ στη Nova:

-για τον Ερνέστο Βαλβέρδε

«Είναι πρόκληση αυτά που πέτυχε ο Βαλβέρδε με τον Ολυμπιακό. Αυτό θέλω να πετύχω και εγώ. Όχι μόνο γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραία με τον Βαλβέρδε αλλά και γιατί κατάφερε πολλά με τον Ολυμπιακό. Όλοι οι Ισπανοί χρωστούν ευγνωμοσύνη στον Βαλβέρδε για αυτό που έκανε στον Ολυμπιακό»..

-για το πώς πετύχει να έχει σταθερότητα στην απόδοσή του Ολυμπιακός:

«Είμαι πέντε εβδομάδες στον Ολυμπιακό. Είναι μικρό διάστημα αυτό για να δούμε αλλαγές. Προσπαθώ να πάρω το 100 από τους παίκτες. Είμαι σε καλό δρόμο. Χθες οι παίκτες είχαν πίεση γιατί ήθελαν τη νίκη και να πάρουν το πρωτάθλημα.
Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες γιατί προσπαθούν πολύ. Χωρίς αυτούς εμείς δεν είμαστε τίποτα…»

-μπορεί μια ομάδα να παραμείνει σε εγρήγορση εάν κατακτά τον τίτλο από την 25η αγωνιστική:

Είναι θετικό ότι έχουμε πάρει από τώρα το πρωτάθλημα. Όπως κα για τον προηγούμενο προπονητή. Αυτό που είπα στους παίκτες είναι ότι πρέπει να κερδίσει όλα τα ματς όταν φοράς αυτή την φανέλα. Και αυτό που είπα στους παίκτες είναι ότι θέλω 10 νίκες. Πλέον έχουμε άλλους τέσσερις αγώνες και το Κύπελλο.
Πρέπει να νικάς. Είναι κάτι που το χρειάζεται ο σύλλογος. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε δοκιμές. Θα βάλουμε τους παίκτες που θα μας βοηθήσουμε ότι θα πάρουμε το ματς.
Προτίμησα να έρθω νωρίτερα γιατί γνωρίζαμε ότι θα πάρουμε το τίτλο νωρίτερα και έχουμε χρόνο να προετοιμάζουμε τη νέα ομάδα».

-για τους Έλληνες παίκτες που εμπιστεύεται και την προσπάθεια που κάνει να κατέβει ο μέσος όρος της ηλικίας του ρόστερ:

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε και πρέπει να έχουμε ως βάση τους Έλληνες παίκτες γιατί είμαστε μια ελληνική ομάδα. Η βάση πρέπει να είναι ο Αβραάμ, ο Βλαχοδήμος, ο Μανωλάς, ο Σιόβας. Είμαστε στην Ελλάδα. Είναι προτιμότερο και το καλύτερο για την ομάδα να βγαίνουν οι Έλληνες από αυτή.
Είναι η άποψή μου. Πρέπει να αλλάξει η ιδέα πως έρχονται παίκτες για να πάρουν σύνταξη. Θέλουμε παίκτες για να μπορούν να προσφέρουν».

-για τα ονόματα παικτών που έχουν ήδη κλείσει οι ερυθρόλευκοι:

«Είναι σίγουρο ότι θα έρθουν παίκτες το καλοκαίρι. Είναι παίκτες που ανήκουν στον σύλλογο. Άρα είναι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και με αυτούς θα δουλέψουμε. Αυτό που έχω να πω είναι ότι για όσους παίκτες κοιτάμε πάντα έχω άποψη. Δεν είμαι μόνο εγώ που θα αποφασίσω για μια μεταγραφή αλλά λαμβάνεται υπόψη η άποψή μου.
Παρακολουθούμε όλο το ελληνικό πρωτάθλημα».

-για τους δανεικούς (Τάτο και Ζαραδούκα), πόσο επιθυμεί να είναι το ρόστερ:

«Υπάρχουν 8-10 παίκτες δανεικοί. Πρέπει να τους δούμε. Το πολύ 28 παίκτες θέλουμε στην προετοιμασία. Πρέπει να σκεφτούμε και την Ακαδημία».

-προετοιμασία:

«Θα είναι από τις 8 Ιουλίου. Οι βοηθοί μου πήγαν και είδαν το Ζεεφελντ. Θέλουμε ένα μέρος σαν και αυτό».

-για τις περιπτώσεις παικτών που ενδεχομένως να αποτελέσουν παρελθόν;

«Είναι παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια. Η διοίκηση έχει την άποψή μου. Θα είναι έλλειψη σεβασμού όμως να αναφέρω τώρα τι νομίζω»

-τι παίκτης λείπει από τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού:

«Έχουμε ήδη έναν παίκτη για το κέντρο. Δεν ξέρω γιατί αλλά βλέπω και βελτίωση και σε άλλους παίκτες. Για τον λόγο αυτό ήρθα νωρίς. Για να δω πως θα ανταποκριθούν παίκτες. Δεν πρόκειται να κάνω μεταγραφές και να αλλάξουν οι παίκτες επειδή είμαι ένας νέος προπονητής και ίσως να έχω την ευκαιρία να το κάνω»

-χαφ τύπου Μίτσελ έχει υπόψη του και μπορεί να προτείνει;

«Θα μπορούσα και ίσως να έχω… Αλλά πριν δω τις δυνατότητες που έχουν οι παίκτες που ανήκουν ήδη στην ομάδα δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω κάτι. Πιστεύω ότι αυτό είναι πιο καλό και πιο σωστό. Αν αλλάξουμε λίγο την ψυχολογία σε κάποιους παίκτες θα είναι έκπληξη αυτό που θα δούμε.
Με ρωτά ο κόσμος… Πιστεύετε ότι στα αλήθεια γνωρίζετε τον Βλαχοδήμο. Τον Φέισα. Δεν έχετε δει τους παίκτες να βελτιώνονται; Δείχνουμε την αγάπη μας στον Αβραάμ όχι γιατί είναι ο αρχηγός αλλά είναι ένας παίκτης μεγάλης κλάσης. Είδα 14-15 παιχνίδια. Και σε κανένα από αυτά δεν είσαι έτσι τον Χολέβα. Και δεν είναι από τον προπονητή η αλλαγή αυτή. Αλλά από τον παίκτη.
Ο Βλαχοδήμος αποδεικνύει ότι δεν έρχεται ο Ρονάλντο, αλλά θέλει να γίνει σαν τον Ρονάλντο».

-για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τους παίκτες που γράφονται ότι χρειάζονται…

«Πριν την χθεσινή βραδιά κανείς δεν περίμενε τον Αβράαμ έτσι. Έχω περάσει τέτοιο τραυματισμό και ξέρω ότι είναι σημαντικό μια τέτοια εμφάνιση. Είναι μια φανταστική αίσθηση. Μέχρι χθες μπορεί κάποιοι οπαδοί μας να πίστευαν ότι θέλουμε και έναν κεντρικό αμυντικό».

-για το θέμα του τερματοφύλακα:

«Οι δύο τερματοφύλακες έχουν συμβόλαιο., Αν υπήρχε η πιθανότητα να έρθει και ένας τρίτος τερματοφύλακας… γιατί όχι».

-για την Ευρώπη… τι μπορεί να πετύχει ο Ολυμπιακός:

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανανεώνεται σε κάθε παιχνίδι η αίσθηση ότι είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Γιατί προέρχομαι από μια χώρα που πιστεύαμε ότι είμαστε πολύ καλοί αλλά όταν παίζαμε στο εξωτερικό δεν είχαμε αποτελέσματα. Αυτό άλλαξε και αυτό θα αλλάξουμε και στον Ολυμπιακό.

-για την Ευρώπη… τι μπορεί να πετύχει ο Ολυμπιακός:

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανανεώνεται σε κάθε παιχνίδι η αίσθηση ότι είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Γιατί προέρχομαι από μια χώρα που πιστεύαμε ότι είμαστε πολύ καλοί αλλά όταν παίζαμε στο εξωτερικό δεν είχαμε αποτελέσματα. Αυτό άλλαξε και αυτό θα αλλάξουμε και στον Ολυμπιακό.
Ίσως να ήταν ένα καταπληκτικό ματς για τη Λεβάντες. Εάν δεν ξεχάσουμε τι συνέβη στο στάδιο αυτό στην Ισπανία τότες θα έχουμε κάνει κάτι πολύ σημαντικό. Όποιος κι αν δουλεύει στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις. Με σεβασμό και με ταπεινή έννοια, έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε αυτό»

-για το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Μίλαν για το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Αν κλειστεί πίσω η Μίλαν θα αποκλειστεί. Πρέπει να βγει μπροστά και να σκοράρει. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ανεπανάληπτη ομάδα που περνάει δύσκολες στιγμές αλλά πάντα ξέρει να βγάζει τον χαρακτήρα της.
Αυτό που λείπει δεν είναι η καθοδήγηση του προπονητή αλλά υποφέρουν όλοι γιατί περνάει δύσκολες στιγμές ένας άνθρωπος τους »

-για την εφετινή Ρεάλ:

«Αυτή την εβδομάδα η Ρεάλ έδειξε πόσο μεγάλη είναι».

-για την κρίση.

«Όπως στην Ισπανία έτσι και εδώ ξέρω ότι τα πράγματα δεν είναι καλά φαίνεται ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα».

-είναι στο μυαλό του κάποια στιγμή να βρεθεί στη Ρεάλ ή στην εθνική Ισπανίας:

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίδεται από τον Ολυμπιακό. Δεν το έχω στο μυαλό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: