Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

«Ευκαιρία μας η κρίση»

Θετικά αποτελέσματα μπορούν να υπάρξουν στον Πανιώνιο από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον Κώστα Παναγόπουλο. «Είναι ευκαιρία μέσα από την κρίση να γεννάς κάτι καλό», τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM.

«Ευκαιρία μας η κρίση»

«Πλέον είμαστε πιο σίγουροι με τους εαυτούς μας», το σχόλιό του για τη νίκη των Νεοσμυρνιωτών επί του Ατρομήτου και σχολίασε για το «κυανέρυθρο» ρόστερ:

«Αν η ομάδα μείνει στην κατηγορία, έχοντας αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους μας την επόμενη σεζόν».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παναγόπουλος στην εκπομπή «Αριστερό, δεξί και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για τη σημασία που είχε για τον Πανιώνιο η νίκη κόντρα στον Ατρόμητο

«Δεν ξέρω με αυτό το αποτέλεσμα παραμένουμε στην κατηγορία, αλλά πλέον είμαστε πιο σίγουροι με τους εαυτούς μας».

Για την υπόθεση «παραμονή» στη Σούπερ Λίγκα

«Δεν ψάχνουμε για μαξιλαράκια ασφαλείας, αφού κάθε Κυριακή υπάρχουν διάφορα αποτελέσματα στους αγώνες του πρωταθλήματος. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα και δεν ασχολούμαστε με τις άλλες που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς».

Για τη δυναμική του φετινού πρωταθλήματος

«Μιλάμε για ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν έχουμε τόσο δυνατό πρωτάθλημα, όμως όλα θα κριθούν μέχρι την τελευταία στιγμή».

Για τη φετινή πορεία των Νεοσμυρνιωτών

«Η φετινή χρονιά ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολη. Το ξέραμε όσοι ήμασταν κοντά στον σύλλογο. Δουλέψαμε πάρα πολύ το καλοκαίρι. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δούλεψε πάρα πολύ όλους τους παίκτες. Στηριχθήκαμε σε νέα παιδιά, όμως παράλληλα θέλαμε να μάθουν σωστό ποδόσφαιρο.

Όταν κάποια στιγμή χάθηκε η συνοχή της ομάδας με τραυματισμούς ή λόγω τιμωριών χρειάστηκε να κατέβουμε στο β’ γύρο του πρωταθλήματος μία “δεύτερη” ομάδα. Όσοι είμαστε μέσα στην ομάδα έχουμε καταλάβει σε ποιον σύλλογο βρισκόμαστε και έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας. Η ομάδας έχει δουλευτεί αρκετά σε θέματα τακτικής. Κάποια στιγμή αυτά βγήκαν στο γήπεδο και αρκετοί πίστευαν ότι θα έχουμε εξαιρετική πορεία, όμως εμείς είχαμε πει από την αρχή ότι στόχος είναι η παραμονή
».

Για τον λόγο που αφιέρωσε τη νίκη στις ακαδημίες του Πανιωνίου

«Την Παρασκευή είχα βγει μία βόλτα για να αποφορτιστώ εν όψει του αγώνα και το βράδυ πέρασα από τις ακαδημίες της ομάδας στη Νέα Σμύρνη. Εκεί κάθισα κάποια ώρα και χάζευα τα παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Για αυτό αφιέρωσα σε αυτά το σημαντικό για εμάς αποτέλεσμα».

Για την αντιμετώπιση ενός παίκτη, όπως είναι ο Βαγγέλης Μάντζιος

«Δώσαμε έμφαση στο μαρκάρισμα του Μάντζιου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα κινητικός και μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για κάθε άμυνα. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα, όμως τους δώσαμε χώρο και χτυπήσαμε με αντεπιθέσεις»

Για το «κυανέρυθρο» ρόστερ

«Δεν θα μου άρεσε ο όρος “φτωχό” για το ρόστερ, επειδή αδικούμε κάποια παιδιά με αυτό. Το θέμα είναι να γίνεσαι καλύτερος μέρα με τη μέρα. Μπορεί να μην έχουμε το πιο γεμάτο ρόστερ, όμως έχουμε την πιο μικρή σε ηλικία τετράδα στην άμυνα και αυτό είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Θα θέλαμε να έχουμε πιο ποιοτικούς παίκτες, όμως όταν ξέρεις την ομάδα σου δουλεύεις καλύτερα με αυτή και χτίζεις για το αύριο».

Για το ελληνικό ρόστερ της ομάδας

«Είναι ευκαιρία μέσα από την κρίση να γεννάς κάτι καλό. Ο Πανιώνιος είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Μόνο αν είσαι γενναίος και δυνατός μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα. Γίνεται σωστή δουλειά στο κομμάτι των ακαδημιών. Ο Πανιώνιος έχει μαγική φανέλα και δίνει κάτι μοναδικό στον ποδοσφαιριστή που τη φοράει. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο να χτίσουμε ξανά έναν δυνατό Πανιώνιο, ο οποίος ήταν η δεύτερη αγαπημένη ομάδα των Ελλήνων».

Για τους πιτσιρικάδες που έχει ξεχωρίσει

«Τα πάντα είναι στα πόδια και τη θέλησή του. Όρεξη έχουν, ταλέντο έχουν και μπορούν να διακριθούν. Προτεραιότητα έχει η βιωσιμότητα του συλλόγου. Αν τα καταφέρουν και η ομάδα μείνει στην κατηγορία, η ομάδα έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: