Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Δάνειο... γιοκ και τώρα τρέχουνε!!

O Γιάννης Αλαφούζος τόνισε πως οι συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα για το δάνειο "ναυάγησαν" και έκανε λόγο για «πόλεμο» από το περιβάλλον του Ολυμπιακού! Στενεύουν επικίνδυνα τα περιθώρια στον ΠΑΟ για να βρεθούν 5 εκ. ευρώ...
Δάνειο... γιοκ και τώρα τρέχουνε!
Για την ακρίβεια, ο Αλαφούζος παρουσίασε φωτοτυπίες από πρωτοσέλιδα «ερυθρόλευκων» εφημερίδων και μεταξύ άλλων είπε: «Η κατάσταση στη χώρα είναι ρευστή. Το δάνειο από την Εθνική δεν προχωράει. Υπάρχει το πρόβλημα με τα 18.5 δις προς τις τράπεζες που ακόμη δεν έχουν εισρεύσει και έχουμε κολλήσει. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και πόλεμος εναντίον της ομάδας από συγκεκριμένα πρόσωπα» είπε χαρακτηριστικά προς τα υπόλοιπα μέλη.
Το θέμα είναι πως ενώ ο χρόνος πιέζει, όσο ο Αλαφούζος δεν μπορεί να εξασφαλίσει το δάνειο των 5 εκ. ευρώ τόσο σε χειρότερη θέση θα βρίσκεται η ΠΑΕ... Πάντως ο κλοιός σφίγγει, καθώς απαιτούνται μέχρι το τέλος της εβδομάδας 4,2 εκατ. ευρώ συν τους φόρους για να εξασφαλιστεί σε πρώτο πλάνο η αδειοδότηση και να αποφευχθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός.
Δεδομένης της έλλειψης χρόνου και με τις δυσκολίες που παρουσιάζονται για τη σύναψη δανείου, μοναδική λύση φαντάζει να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι μέτοχοι της ΠΑΕ...
«Κάνω ότι μπορώ για να πετύχουμε το καλύτερο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα 2,2 εκατομμύρια που έχει μαζέψει τα οποία όμως δεν φτάνουν ούτε για... ζήτω!
Με... κούριερ το πληρεξούσιο!
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Αλαφούζος δεν είχε στα χέρια του την έγγραφη συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, κάτι που έγινε στο φινάλε του συμβουλίου. Εκείνη την ώρα έφτασε κούριερ και υπογράφηκε το ανέκκλητο πληρεξούσιο. Κάτι που σημαίνει ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να πάρει ή να ζητήσει πίσω τις μετοχές. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν έστω και 500.000 ευρώ στα ταμεία ενώ η οριστική μεταβίβαση θα γίνει τον Ιανουάριο.

πηγή: sportdog.gr   

Επιστολή Ντέμη με προτάσεις!

Η συνάντηση Νικολαΐδη-Δημητρέλου ολοκληρώθηκε και ο πρώτος παρέδωσε επιστολή, την οποία θα διαβάσει την Τετάρτη στη Γ.Σ. ο πρόεδρος της ΠΑΕ, για το πώς πρέπει να κινηθεί η ΑΕΚ!
Επιστολή Ντέμη με προτάσεις
Οι Νικολαΐδης και Δημητρέλος τα είπαν ξανά την Τρίτη στο γραφείο του πρώτου και αφού ο Ντέμης ενημερώθηκε πλήρως για κάποια οικονομικά στοιχεία από τον πρόεδρο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, του παρέδωσε επιστολή την οποία θα διαβάσει ο Δημητρέλος στη Γενική Συνέλευση.
Σε αυτή την επιστολή ο Νικολαΐδης αναφέρει πώς θα πρέπει να κινηθεί από εδώ και πέρα η ΑΕΚ σε μια σειρά θέματα. Οι προτάσεις του Ντέμη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα.
* Πώς θα πρέπει να οργανωθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ από εδώ και πέρα.
* Ποια θα πρέπει να είναι η πολιτική της σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
* Την αξιοποίηση των Τραϊανού Δέλλα και Νίκου Λυμπερόπουλου στο ποδοσφαιρικό τμήμα μετά και τη συζήτηση που είχε ο Ντέμης με τους δύο ποδοσφαιριστές και την οποία αποκάλυψε το gazzetta.gr το βράδυ της Δευτέρας.
* Τι θα γίνει με την καλοκαιρινή προετοιμασία και με άλλα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Πηγή: gazzetta.gr

Παράσημα και κρίματα!

Η Τσέλσι κέρδισε το τρόπαιο γιατί άλλαξε προπονητή την κατάλληλη στιγμή και η Μπάγερν το έχασε γιατί δεν μπορούσε να αλλάξει προπονητή πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, από σεβασμό στο σπορ και στην ιστορία του πολύ αγαπητού στο Μόναχο Γιούπ Χάινκες. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος
Παράσημα και κρίματα
Ακούγεται κάπως κυνικό, αλλά η διοργάνωση κρίθηκε κυρίως από διοικητικές επιλογές: ο Αμπράμοβιτς δεν λυπήθηκε να πληρώσει στον Βίλας-Μπόας το ακριβότερο «διαζύγιο» στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ το κονκλάβιο της Μπάγερν κράτησε τον Χάινκες μετά τον εξευτελισμό από την Ντόρτμουντ στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, ελπίζοντας ότι οι μεγάλοι παίκτες της ομάδας θα πάρουν τον τελικό μόνοι τους. Μόνο που αυτοί (Ρόμπεν, Ριμπερί, Γκόμεζ, κ.λπ.) δεν έχουν ξανακερδίσει κάτι τόσο σημαντικό.
Παράσημα
Ο Ντι Ματέο είχε τη δυνατότητα να προετοιμάσει το ματς όπως ήθελε: αμφιβάλλω αν ο Χάινκες είχε την ίδια ακριβώς δυνατότητα. Ο Ιταλός έφτασε στον τελικό με τα παράσημα του αποκλεισμού τής Μπαρτσελόνα και το Κύπελλο Αγγλίας στα χέρια. Ο Χάινκες παρουσιάστηκε κουβαλώντας ως κρίματα την απώλεια του πρωταθλήματος και τον διασυρμό στον τελικό του Κυπέλλου: αυτά καθόρισαν εν τέλει το ματς.
Περιορισμός
Ο Ντι Ματέο έκανε μια επιλογή που θύμισε το ποδόσφαιρο προηγούμενων δεκαετιών. Για να περιορίσει τους χώρους στο πλάι και κυρίως για να ελέγξει τις κινήσεις του Ρόμπεν, πήρε ένα μέτριο ακραίο μπακ, τον Μπερτράν, και τον χρησιμοποίησε τυπικά σαν αριστερό χαφ-εξτρέμ, πρακτικά όμως ως βεντούζα του καλού Λαμ. Ο Μπερτράν, κυνηγώντας τον ακραίο αμυντικό της Μπάγερν τον έβγαλε για πολλή ώρα (σε όλο το πρώτο ημίχρονο ειδικά) από το παιχνίδι: χωρίς κάποιον να κάνει overlap, ο Ρόμπεν είχε ως επιλογή μόνο να συγκλίνει με αποτέλεσμα να πέφτει ή στον αλάνθαστο Ομπι Μίκελ ή στα στόπερ της Τσέλσι. Είναι αυτό μια μεγαλειώδης προπονητική επιλογή; Οχι δα! Κυρίως γιατί αρκούσε η κίνηση του Μέλερ χωρίς την μπάλα ή οι μετατοπίσεις του Ριμπερί και του ίδιου του Ρόμπεν, για να φτιάχνει η Μπάγερν φάσεις. Το χειρότερο για την Τσέλσι είναι ότι παίζοντας με έναν παίκτη λιγότερο δεν απείλησε σχεδόν ποτέ!
Τρεις
Γιατί άντεξε η Τσέλσι; Πρώτον είχε αρκετή τύχη, δεύτερον η μοίρα είχε αποφασίσει ο Ντρογκμπά και ο Τσεχ να βγουν πρωταθλητές Ευρώπης και τρίτον γιατί ο Χάινκες δεν έφτιαξε την ενδεκάδα που ήθελε, αλλά υποχρεώθηκε να βάλει στο γήπεδο αυτούς που ο κόσμος (και μάλλον και η διοίκηση) απαιτούσε. Ολοι ζητούσαν επιτακτικά τα τρία Γερμανάκια στη μεσαία γραμμή, δηλαδή τον Σβαϊνστάιγκερ, τον Κρος και τον Μέλερ. Ο Χάινκες ήθελε απλά τον Πράνιτς, αντί του πολύτιμου απόντος Γκουστάβο -άλλωστε και τους τρεις αυτούς μαζί ελάχιστα τους χρησιμοποίησε φέτος. Οι τρεις μικροί τα έδωσαν όλα, όμως ο προπονητής τους την ομάδα δεν την πίστευε: η αλλαγή του Μέλερ, ακριβώς μετά το 1-0, είναι το απόλυτο σημάδι της ανασφάλειάς του. Εκ των υστέρων λέω ότι, αν και όντως είχε δει σωστά τον κίνδυνο στις στημένες φάσεις (και γι' αυτό χρειάζονταν τον Βαν Μπούιτεν), θα ήταν προτιμότερο να βγει ο εκτός κλίματος Γκόμεζ: ο Μέλερ θα ήταν σαφώς χρησιμότερος στο απαραίτητο κράτημα της μπάλας στο τέλος. Ομως μια τέτοια κίνηση θα την έκανε όποιος την ομάδα τη σχεδίαζε με τον Μέλερ κι όχι ο Χάινκες που τον Μέλερ τον χρησιμοποίησε γιατί του το ζητούσαν όλοι οι άλλοι! Είναι εύκολο να φτιάξεις την ομάδα που θέλουν οι άλλοι: είναι όμως πολύ δύσκολο να τη διαχειριστείς.
Καλύτερα
Οσο το ματς πλησίαζε στο τέλος, καταλάβαινες τη διαφορά των δύο. Ο Ντι Ματέο χρησιμοποίησε τον Τόρες με έναν τρόπο που για τον ίδιο τον Ισπανό είναι προσβλητικός, αλλά αυτός ανταποκρίθηκε παίζοντας για την ομάδα. Ο Χάινκες έκανε μια δεύτερη αναγκαστική αλλαγή χρησιμοποιώντας τον Ολιτς, αλλά χωρίς να μεταβάλει το σχήμα σε 4-4-2, όπως θα ήταν λογικό: ο κεφάτος Κροάτης χάθηκε κάπου στο πλάι. Η Μπάγερν έπαιξε καλύτερα, έχασε αρκετές ευκαιρίες, έκανε πολλά. Η Τσέλσι έκανε λίγα, αλλά ήταν ψυχωμένη. Η Μπάγερν είχε έναν κανονικό προπονητή, που όμως δεν φάνηκε να πιστεύει σε αυτή. Η Τσέλσι έναν πανέξυπνο πρώην ποδοσφαιριστή που γνωρίζει ότι οι παίκτες το πρώτο που θέλουν από αυτόν που κάθεται στον πάγκο είναι να μην τους εκθέτει…

Αριστα
O ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος χαμένος των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ έφτασε να είναι πρώτος στο τέλος των τριών πρώτων αγωνιστικών, καλύπτοντας 4 βαθμούς διαφοράς από τον Παναθηναϊκό, αλλά κάπου εκεί φρέναρε για έναν απλούστατο λόγο: αντί να παίξει για να κερδίσει, στα δυο ματς με την ΑΕΚ και τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ, έπαιξε για την ισοπαλία που θα του έδινε το δικαίωμα να κρατήσει τη διαφορά από τους διώκτες του. Αυτή η επιλογή είχε ως αποτέλεσμα δύο άσχημα ματς στο ΟΑΚΑ -το ακριβώς αντίθετο είχε συμβεί στα ματς της κανονικής περιόδου με τους ίδιους αντιπάλους στο ίδιο γήπεδο! Ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε από τη διαιτησία, αλλά αδίκησε και τον εαυτό του. Οι τρεις ήττες του ήταν αποτέλεσμα μιας κακής νοοτροπίας κι αυτό το καταλάβαινες από τον τρόπο που αγωνίστηκε: και στα τρία ματς του δεύτερου γύρου προσπάθησε να παίξει από τη στιγμή που βρέθηκε να χάνει.
Ο ΠΑΟ πήρε την πρωτιά που του άξιζε με βάση τα όσα έκανε στην κανονική διάρκεια: ήταν χειρότερος του Ολυμπιακού, αλλά καλύτερος από όλους τους άλλους. Οσο για τα σφυρίγματα που πήρε, δεν ήταν παρά «σφυρίγματα έδρας», πταίσματα στα οποία φαίνεται ότι ο διαιτητής δίνει υπέρ του γηπεδούχου την όποια αμφιβολία του. Η ΑΕΚ έκανε καλά το δικό της κομμάτι και πλήρωσε στο τέλος τη φθορά των τραυματισμών και των καρτών.
Που θα έδινα το άριστα; Στον Ατρόμητο. Παρά την απογοήτευση από την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου και μολονότι ο Μήτρογλου ήταν κουρασμένος και ο Τάτος απών, ο Ατρόμητος «χτύπησε» όλα τα ματς κι έκανε βαθμούς με όλους. Η νίκη στην Τούμπα ήταν το επικό τέλος μιας υπέροχης χρονιάς.

➜Μετά την περσινή επίδειξη της Μπαρτσελόνα, ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ επανέφερε το ποδόσφαιρο στα μέτρα που το έχουμε συνηθίσει: είδαμε ύστερα από αρκετό καιρό ένα ματς που δεν είχε μεγάλα τακτικά μυστικά, αλλά σημαντικές αγωνιστικές λεπτομέρειες -έτσι ήταν οι τελικοί παλιά. Η Τσέλσι κέρδισε αντέχοντας την πίεση της Μπάγερν στο «Αλιανζ Αρίνα»: το έκανε με ένα προσεκτικό κατενάτσιο, παίζοντας ένα ποδόσφαιρο απλό, που όμως για να είναι αποτελεσματικό, χρειάζεται πολλή καρδιά και πολύ αλτρουισμό. Οι γερόλυκοι της Τσέλσι αυτά τα βρήκαν όταν έδιωξαν τον Βίλας-Μπόας. Η Μπάγερν από τη μεριά της πλήρωσε τα άγχη της.

Οι δύο άνδρες
➜Οι ζυμώσεις στα εσωκομματικά της ΑΕΚ καλά κρατούν. Δύο πρώην πρόεδροι της ΑΕΚ συναντήθηκαν πρόσφατα. Ο ένας είχε (και πάλι) ένα σχέδιο για τη σωτηρία της ομάδας -χωρίς λαϊκές βάσεις, Κινέζους, Αραβες και πρίγκιπες. Ο άλλος, του οποίου τα σχέδια όλοι θέλουν να μάθουν, τον άκουγε προσεκτικά. Οι δύο άντρες συμφώνησαν να τα ξαναπούν σύντομα -είχαν άλλωστε επιθυμήσει ο ένας τον άλλο. (Δεν αναφέρομαι στα πρόσφατα ραντεβού του Δημητρέλου με τον Αδαμίδη: αυτοί οι δυο μιλάνε συνέχεια…)
ΠΗΓΗ: Sportday

Η εξομολόγηση του "Κωστέ"!

Τα... εσώψυχά του για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τη μέρα που ανέλαβε την ΑΕΚ έβγαλε ο Νίκος Κωστένογλου σε δηλώσεις του στον NOVA Σπορ FM.
Η εξομολόγηση του "Κωστέ"
Αφού άφησε αιχμές, λοιπόν, για την κριτική που του ασκήθηκε, μίλησε για προβλήματα που σε άλλη ΑΕΚ θα είχαν σημάνει την αποχώρηση αυτών που τα προκάλεσαν και τα οποία απαίτησαν να βάλει το συμφέρον της ομάδας πάνω από το «εγώ» του.
Τόνισε, δε, ότι η ΑΕΚ «είναι θρησκεία και ιδέα» και ευχήθηκε να βρεθεί μια διοικητική λύση που θα το επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστένογλου
Για το αν είναι ευχαριστημένος από την κατάληξη της χρονιάς: «Ήταν μεγάλη επιτυχία για την ομάδα το ότι πήρε το καλό εισιτήριο για το Europa League. Ξεπέρασε τις δυνατότητες της και κατάφερε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι να παίξει τον στόχο του Champions League. Νομίζω ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εικόνα και η κατάληξη. Αυτή την αίσθηση έχω εγώ ως προπονητής της ομάδας και νομίζω ότι την ασπάζεται και πολύς ακόμα κόσμος».
Για την κριτική που δέχθηκε: «Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Παρόλο που είναι μεγαλύτερος σε αριθμό απ’ αυτόν που ερχόταν στο γήπεδο, καταλαβαίνω τη στεναχώρια του για την κατάσταση στη χώρα και στην ομάδα. Από ‘κει και πέρα, ήταν πολύ σημαντική η συμβολή των παικτών, που κατάφεραν να συνυπάρξουν με το τεχνικό επιτελείο και να ανταπεξέλθουμε όλοι μαζί στις υποχρεώσεις μας.
Και πιστεύω ότι και οι ρεπόρτερ που καλύπτουν τα θέματα της ΑΕΚ είχαν καλή στάση και στήριξαν την προσπάθεια. Εκτός από μια κατευθυνόμενη πλευρά, που φέρει μάλιστα και το όνομα του συλλόγου και συνεχώς αλλοιώνει τα πράγματα και μεταφέρει αναλήθειες».
Για τις αποφάσεις του στο ματς με τον Παναθηναϊκό: «Στο ξεκίνημα του ματς είχαμε το πρώτο αρνητικό με τον τραυματισμό του Λεονάρντο. Έπρεπε να πάρω μια γρήγορη απόφαση. Βάσει της εικόνας του Κλωναρίδη (που έπαιζε αμυντικό χαφ μέχρι να έρθω και έκλαιγε μετά τη Στουρμ γιατί του καταλογίστηκαν ευθύνες) δεν μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω άμεσα. Εμείς ήμασταν, εξάλλου, που τον κάναμε ενεργό στέλεχος της ομάδας και φτάσαμε να περιμένουμε πολλά από εκείνον.
Δεν ήταν, λοιπόν, θέμα η φυσική του κατάσταση, αλλά το ότι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έπαθε θλάση στα πλευρά. Την προπαραμονή έτρεχε χωρίς μπάλα και πονούσε. Το ότι τον ενέταξα στην αποστολή παραβίασε τον κώδικα του ότι δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται παίκτης που δεν είναι απολύτως έτοιμος. Τον πήρα στην αποστολή, μήπως και τον χρειαστούμε και παίξει 15 λεπτά στο τέλος. Άρα δεν μπορούσα να τον βάλω από νωρίς.
Μετά υπήρξε ο τραυματισμός του Μανωλά. Από τη στιγμή που λέει ότι πονάει ο παίκτης, είναι σεβαστό και πρέπει να γίνει αλλαγή. Επειδή ήταν σε εκείνο το λεπτό, αποφάσισα να ρισκάρω, γιατί η συμμετοχή του Μπουγαΐδη ήταν δύσκολη. Κι αυτό γιατί είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινάει και να είναι συγκεντρωμένος από την αρχή για να βοηθήσει.
Έβαλα έτσι τον Μάκο στόπερ και αποφάσισα να μπει ένας που θα πάει στο κέντρο. Δεν είχαμε καμία τέτοια επιλογή στον πάγκο, υπήρχε το θετικό δείγμα του Φούντα και αποφάσισα να τον βάλω, σκεπτόμενος ότι θα γίνει πιο επιθετική η ομάδα, με τον Μάκο καλύτερο χειριστή της μπάλας να ξεκινά επιθέσεις από τα στόπερ. Δεχθήκαμε, όμως, το γκολ και έπρεπε να αλλάξω τα πράγματα. Υπάρχει παραπληροφόρηση και κατευθυνόμενη κατάσταση σε μερικά ΜΜΕ και γι’ αυτό ήθελα να ξέρει ο κόσμος την αλήθεια και για τις δυο περιπτώσεις.
Εξάλλου, υπάρχει και η περίπτωση του Δέλλα, όπου έγινε η ίδια κριτική. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ εγώ ήμουν που πήρα την ευθύνη να παίξει για να χαιρετήσει με ωραίο τρόπο. Πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό, όμως, είχαμε μια συζήτηση όπου μου είπε ότι δεν είναι έτοιμος και να πάρω κάποιον άλλο. Αυτή είναι η αλήθεια για όλες τις αποφάσεις μου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».
Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην ΑΕΚ: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι συνολική η προσπάθεια που έγινε. Τις επιτυχίες τις μοιράζονται όλοι, οι αποτυχίες καταλογίζονται στον προπονητή. Είναι άτυπος νόμος του ποδοσφαίρου και τον αποδέχομαι. Όταν ήρθα, βρήκα μια ομάδα που δεν είχε προσανατολισμό και υγιείς σχέσεις μεταξύ των παικτών. Αυτή η κατάσταση έφερνε τους παίκτες σε μια απόγνωση.
Δημιουργούνταν προβλήματα που διογκώθηκαν στη συνέχεια. Υπήρξε και το θέμα με τα παπούτσια για το οποίο χλευάστηκα, αλλά δικαιώθηκα έπειτα. Υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις εντάσεων, όπου ενήργησα και με το συναίσθημα, αλλά και τη σκέψη ότι οι αποφάσεις μου πρέπει να είναι και επαγγελματικές, αλλά και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της ομάδας.
Τους 3 πρώτους μήνες καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας παρά τα προβλήματα και το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή. Ήδη από το παιχνίδι με τον Άρη ο Κωστένογλου έπαιζε το κεφάλι του. Τώρα μπορώ να το πω. Ήταν δραματικές μέρες. Δυο παίκτες έκαναν προσφυγή, ένας πληρώθηκε και δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα στα αποδυτήρια, ένας άλλος με χαιρέτησε και μετά γύρισε. Είχαμε πολλά τέτοια προβλήματα που καταφέραμε να τα εκμηδενίσουμε και να πορευτούμε. Ήθελα από την αρχή οποιοδήποτε αρνητική εικόνα να τη χρεώνομαι εγώ και όλα τα καλά να αφορούν τους παίκτες. Αυτό θέλω να κρατήσω και τώρα. Ότι υπήρχαν, όμως, τριγμοί και αλλοπρόσαλλες καταστάσεις, αυτό είναι δεδομένο.
Κάποιο χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι κι άλλες ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα. Στην ΑΕΚ, όμως, υπάρχουν χρέη από πέρυσι. Τα προβλήματα με τις πληρωμές είχαν ξεκινήσει από τον Μάρτιο. Οι παίκτες ήταν ήδη αγανακτισμένοι, αφού είχαν λάβει υποσχέσεις που δεν τηρούνταν. Ήταν ένα ποτάμι ήδη έτοιμο να ξεχειλίσει. Μετά τον κ. Αδαμίδη -που δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω το έργο του- ήρθαν οι κ.κ. Δημητρέλος και Μπόβαλης. Εκείνοι κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες να βρουν διοικητικές λύσεις, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν ποδοσφαιρικά. Έπρεπε, λοιπόν, ενίοτε να λειτουργώ και ως πρόεδρος στα αποδυτήρια. Όταν μπλέκεσαι και σε άλλα μονοπάτια, είναι ευκολότερο να κάνεις λάθη.
Θέλω να υπενθυμίσω ότι το ρόστερ που παρέλαβα ήθελε προσθήκες. Είχα θέσει ως όρο, όμως, ότι δεν θα πάρουμε κανέναν, αν δεν πληρωθούν οι υπάρχοντες. Είχαμε την ατυχία με τον Γκούντγιονσεν, έφυγε ο Γκέντσογλου και αποχώρησε ο Κάλα. Δεν είχαμε στόπερ και ο Δέλλας αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών. Συν την απώλεια του Μπερνς, αποδυναμώθηκε το ρόστερ. Μόνο ο Δέλλας να έπαιζε στα πλέι-οφ, ίσως ήμασταν πρώτοι. Πρέπει να γνωρίζουμε τι έχει γίνει σε όλη την πορεία».
Για τη χρησιμοποίηση των νέων παικτών: «Ήταν παράπονο της ομάδας ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί οι νεαροί. Αξιολογώντας τους γρήγορα, ήθελα να δω ποιος μπορεί να βοηθήσει. Επέμεναν ότι ο Κλωναρίδης είναι αμυντικό χαφ. Με δυσκόλεψε αυτό, γιατί έβλεπα δυνατότητες στον παίκτη, αλλά σε άλλη θέση. Τελικά δικαιώθηκα. Αποδείχθηκε ότι μπορεί να γίνει σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδα, αλλά δεν έχει ακόμα το ποδοσφαιρικό υπόβαθρο για να γίνει αναντικατάστατος.
Ένα άλλο παιδί που αναδείξαμε ήταν ο Φούντας. Η εικόνα του στην Τούμπα με ώθησε να τον βάλω και στα άλλα δυο ματς. Δεν είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής, αλλά του ανοίξαμε την πόρτα. Ο Μπουγαΐδης ήθελε επίσης ειδική μεταχείριση. Προερχόταν από τραυματισμό, είχε κι άλλα προβλήματα. Ήξερα ότι θα έκανε κάποια λάθη, αλλά του δόθηκαν παραπάνω ευθύνες, δεν έφταιγε εκείνος.
Θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι αυτά τα παιδιά θα γίνουν του χρόνου βασικοί. Χρειάζονται ειδικό πρόγραμμα μεταχείρισης όπως φέτος. Θα παίξει ρόλο το πώς θα τους διαχειριστεί ο προπονητής που θα βρίσκεται στον πάγκο. Είναι και ο Τσίτας και ο Εγγλέζου. Μετά από 2-3 μήνες δεν ξέρω που θα βρίσκομαι, αλλά θα λέω το ίδιο γι’ αυτά τα παιδιά και τον τρόπο που πρέπει να ενταχθούν στην ομάδα».
Για το αν υπάρχουν κι άλλοι νέοι που μπορούν να αξιοποιηθούν: «Πέρα από τις δικές μας, έχω κάνει προπονήσεις με τις ομάδες Κ-17 και Κ-20 και είχα συνεργασία με τους προπονητές για να έχω εμπεριστατωμένη άποψη. Άμεσα δεν υπάρχει κάποιος να μπει στην πρώτη ομάδα. Υπάρχουν ορισμένοι που μπορούν να προωθηθούν, ίσως και αναγκαστικά λόγω των συνθηκών. Πρέπει να γίνει, όμως, σωστά η προώθησή τους, αλλιώς τα αποτελέσματα μπορεί να είναι δραματικά».
Για το αν βλέπει λύση στα προβλήματα της ΑΕΚ: «Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε ρεαλιστές και αντικειμενικοί. Είναι μεγάλο το άνοιγμα και οι δυσκολίες. Υπάρχει ο σκόπελος της Εφορίας και το ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση που να επιτρέπει διακανονισμούς για να μείνει ζωντανή η ΑΕΚ και άλλες ομάδες. Στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και υπάρχουν μόνο δυο λύσεις:
Ή ένας άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που θα αναλάβει και πρόεδρος (μόνο ο Μελισσανίδης είναι τέτοιος εντός ΑΕΚ) ή ένας άνθρωπος που να γνωρίζει από ποδόσφαιρο και να συγυρίσει έστω και χωρίς μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τέτοιος είναι ο Ντέμης. Όπως και να ‘χει, αυτός που θα βγει μπροστά και θα πάρει την ευθύνη με αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν, θα είναι άξιος συγχαρητηρίων.
Οι νόμοι εφαρμόζονται πλέον και είναι αναγκαία η εναρμόνιση με την ΟΥΕΦΑ. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους ανθρώπους που έβαλαν και έχασαν μεγάλα ποσά. Εύχομαι, όμως, να βρεθεί ένας άνθρωπος να αναλάβει. Η ΑΕΚ είναι ιδέα, είναι θρησκεία και δεν πεθαίνει. Εύχομαι να βρεθεί μια λύση για να αποδειχθεί ξανά αυτό».
Για τα εσωτερικά προβλήματα: «Διαβάζω ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις και εντός της ομάδας για το αν θα είμαι προπονητής. Αν θα υπάρχει ο Κωστένογλου ή όχι του χρόνου στην ΑΕΚ, αυτό θα το αποφασίσει εκείνος που θα έρθει στη διοίκηση. Έχω αποσιωπήσει πολλά πράγματα αυτούς τους μήνες. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και πιστεύω ότι “τα εν οίκω μη εν δήμω”. Είναι όμως, άσχημο να βάλλεται ο προπονητής και να βγαίνει προς τα έξω ότι ο Βάργκας, ας πούμε, θέτει ως όρο το ποιος θα είναι προπονητής για το αν θα μείνει.
Πρέπει να πω ότι ο Βάργκας συγκεκριμένα -όταν δεν ήθελε να παίξει με Κέρκυρα λόγω των οικονομικών καθυστερήσεων- του είπα να κατέβει και ότι το ποσό που λείπει θα του το δώσω εγώ, αν χρειαστεί. Δεν μπαίνω, όμως, σε αυτή τη διαδικασία, παραμερίζω το εγώ μου. Αν κρίνω το πώς φέρθηκαν κάποιοι απέναντί μου όλους αυτούς τους μήνες, θα έπρεπε να φύγουν αμέσως. Προέταξα το συμφέρον της ΑΕΚ. Ο κόσμος, όμως, πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Γιατί όσα γίνονται στην ομάδα τα ξέρει καλύτερα μόνο ο προπονητής.
Ό,τι έχει συμβεί, το κρατάω μέσα μου. Αν έγιναν διοικητικά λάθη από τον Αδαμίδη ή τον οποιονδήποτε άλλο, δεν είμαι αυτός που θα το κρίνει. Δεν είμαι, όμως, αχάριστος και δεν πετάω λάσπη. Απέκρυψα προβλήματα και όταν συνέβησαν, τα κατέθεσα ενώπιον των ανθρώπων που είχαν την ευθύνη».

Ζήτησε παράταση ο Μέλμπεργκ...!

Στη σημερινή επαφή που είχαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με τον Όλοφ Μέλμπεργκ για το θέμα της ανανέωσης του ή όχι του συμβολαίου του, ο Σουηδός αμυντικός ζήτησε διορία ολίγων ημερών για να δώσει την απάντησή του...
Ζήτησε παράταση ο Μέλμπεργκ...
Από πλευράς «ερυθρολεύκων» η πρόταση που έγινε στον 34χρονο άσο χαρακτηρίζεται εξαιρετική, αλλά μένει να φανεί ποια θα είναι η απάντηση του ποδοσφαιριστή.
Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Παρά την αισιοδοξία που υπάρχει στις τάξεις της διοίκησης πως αμφότεροι θα πουν το «ναι», δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για την παραμονή τους ή όχι στην ομάδα.

πηγή: sportdog.gr   

Red goals! (BINTEO)

Μπορεί η σεζόν να ήταν πλήρως αποτυχημένη για τη Λίβερπουλ, αλλά εσείς μπορείτε να απολαύσετε τα 10 καλύτερα φετινά γκολ των "ρεντς"!
Red goals! (BINTEO)

"Φουλ" για... Μπιλμπάο ο Ερνέστο!!

Σύμφωνα με αναφορές του ισπανικού Τύπου ο μέχρι πρότινος προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο πρώτος υποψήφιος να διαδεχθεί τον Μαρτσέλο Μπιέλσα στο τιμόνι της Αθλέτικ Μπιλμπάο.
"Φουλ" για... Μπιλμπάο ο Ερνέστο!
Με βάση την «elconfidencial», που κάνει λόγο για πηγές της, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πρώτος υποψήφιος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των φιναλίστ του Europa League.
Η σιωπή του Μαρσέλο Μπιέλσα, αλλά και του συλλόγου, στην προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας τους, λίγες μέρες, πριν τον τελικό του κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα, δείχνει πολλά.
Με βάση το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένετια να διαδεχθεί στο τιμόνι των Βάσκων τον Μαρτσέλο Μπιέλσα με την λήξη της σεζόν, από την στιγμή, όπου έχει εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο της Αθλέτικ Ουρούτια.
Πηγή: katimagiko.gr

Aλαφούζος και με... υπογραφή!!

Στα χέρια του ''Σωματείου Φίλων Παναθηναϊκού" πέρασε το 54,7% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς έγινε η μεταβίβαση των μετοχών, ενώ επετεύχθη συμφωνία για ΓΗΠΕΛ και Παιανία!
Aλαφούζος και με... υπογραφή!
Ο επικεφαλής του "Σωματείου" λοιπόν ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης υπέγραψε το έγγραφο για τη μεταβίβαση των μετοχών, ενώ παράλληλα ανέλαβε πλήρως και εγγράφως τις όποιες υποχρεώσεις προκύψουν από την ΓΗΠΕΛ.
Τέλος, ο Τζίγγερ παραχωρεί στην ΠΑΕ την Παιανία για έναν χρόνο δίχως κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα!
Με την ολοκλήρωση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο διήρκεσε περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου αποκαλύπτοντας πως έπεσαν υπογραφές ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Γιάννη Αλαφούζο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γόντικα έχουν ως εξής:
«Η είδηση της ημέρας είναι πως υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης μετοχών που υπάρχει όρος και για την ΓΗΠΕΛ. Υπάρχει και μια συμφωνία για την παραχώρηση της Παιανίας χωρίς χρέωση στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει τελειώσει η υπόθεση της αδειοδότησης. Κάπου εκεί θα σταματήσω εγώ. Η προσπάθεια συνεχίζεται», ήταν το σχόλιο του προέδρου των «πρασίνων».

Την Τετάρτη το κρίσιμο τετ-α-τετ!

Οριστικοποιήθηκε πριν από λίγο, ότι το ραντεβού μεταξύ ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Λάζλο Μπόλονι, θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί. Εδώ και ημέρες οι δύο πλευρές είχαν συνεννοηθεί ότι την Τρίτη μετά το τέλος των αγώνων, θα έκαναν μία συνάντηση εφ’ όλης της ύλης για να συζητήσουν ότι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Την Τετάρτη το κρίσιμο τετ-α-τετ
Είναι ξεκάθαρο όμως ότι σε αυτό το ραντεβού θα τεθεί και το ζήτημα της μεταξύ τους συνεργασίας. Είναι βέβαιο ότι μέσα από αυτή την σημαντικότατη συζήτηση θα φανεί αν ο Ρουμάνος συνεχίσει και βέβαια θα φανεί κάτω από ποιες συνθήκες αυτό θα γίνει.
Μην ξεχνάμε ότι μεταξύ ΠΑΟΚ και Μπόλονι πέρα από το συμβόλαιο ενός ετούς που ακολουθεί, υπάρχει και η αμοιβαία ρήτρα αποδέσμευσης. Αυτό σημαίνει ότι όποια πλευρά θα έχει την ευθύνη για μία πιθανή λύση συνεργασίας, θα πρέπει να καταβάλει στην άλλη, 200 χιλιάδες ευρώ...
Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βιάζεται να ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή και αυτό θα επιδιώξει να κάνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να ξεκινήσει ο αγωνιστικός προγραμματισμός.
Πηγή: paok24.gr

Αναποφάσιστος δηλώνει ο Κλέιτον!

Ο Σίλβα Κλέιτον, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το προσεχές καλοκαίρι, σε δηλώσεις του στον "NOVA Σπορ FM" αναγνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτήν την εποχή στον Παναθηναϊκό, θεωρεί όμως, πως η διοικητική προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα μπορεί να αποδώσει καρπούς.
Αναποφάσιστος δηλώνει ο Κλέιτον
Για το πώς αξιολογεί τη χρονιά που πέρασε για το «τριφύλλι»:
«Μας αφήνει μια πίκρα το γεγονός πως μείναμε νωρίς εκτός Ευρώπης. Δεν ήταν από τις καλύτερες χρονιές του Παναθηναϊκού, αλλά εύχομαι μια τόσο μεγάλη ομάδα να ξαναβρεί το δρόμο της δόξας. Μέχρι 5-6 αγωνιστικές πριν το τέλος ήμασταν 5 βαθμούς μπροστά και είχαμε το πάνω χέρι για το πρωτάθλημα. Όμως στα τρία πιο σημαντικά παιχνίδια δεν νικήσαμε και μείναμε πίσω. Ο Ολυμπιακός πέρασε πρώτος και πήρε τον τίτλο».
Για το αν έχει πάρει αποφάσεις για το μέλλον του:
«Δεν έχω αποφασίσει τίποτα για το επόμενο βήμα της καριέρας μου. Θα το σκεφτώ καλά πριν πάρω κάποια απόφαση. Η ζωή συνεχίζεται. Θα ήθελα όσο πιο γρήγορα γίνεται να δω τι θα κάνω για να ηρεμήσω και να κάνω κι εγώ τις διακοπές μου. Όλοι γνωρίζουμε πως ο Παναθηναϊκός περνάει μια δύσκολη περίοδο και δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη στην ομάδα. Πιστεύω πως οι άνθρωποι που μπήκαν τώρα είναι σοβαροί και θέλουν το καλό του συλλόγου και θα προσπαθήσουν μέχρι το τέλος για αυτόν».
Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται:
«Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο πρέπει αν μπορείς να προσαρμοστείς σε πολλές θέσεις και να μπερδεύεις και τον αντίπαλο. Εμένα μου αρέσει να παίζω πίσω από τον σέντερ φορ ή τους δύο επιθετικούς».
Για τους πανηγυρισμούς που… λάνσαρε με τους συμπαίκτες του μετά από γκολ:
«Όταν υπάρχει θετικό κλίμα είναι όλα εύκολα. Είναι καλά και τα παιδιά στην ομάδα και έμπαιναν στο πνεύμα. Δεν νομίζω πως κάναμε κακό σε κανέναν με τους χορούς μας».

Εισιτήρια υπάρχουν αλλά για... γερά πορτοφόλια!!

Επιπλέον εισιτήρια για τους Έλληνες φιλάθλους για τα παιχνίδια του 1ου ομίλου του EURO 2012 εξασφάλισε η ΕΠΟ, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της. Τα εισιτήρια αφορούν τα παιχνίδια είναι με την Πολωνία, την Τσεχία και την Ρωσία και κοστίζουν 140 ευρώ για το πρώτο ματς και 70 ευρώ για τους αγώνες με Τσεχία και Ρωσία.
Εισιτήρια υπάρχουν αλλά για... γερά πορτοφόλια!
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:
"Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει προς τους Έλληνες φιλάθλους πως εξασφάλισε ένα επιπλέον –μικρό- αριθμό εισιτηρίων για τους τρεις αγώνες της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου UEFA EURO 2012 (φάση ομίλων).
Συγκεκριμένα, υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τους παρακάτω αγώνες:
1. Πολωνία-Ελλάδα, 8 Ιουνίου 2012, Βαρσοβία, Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας
2. Ελλάδα-Δημοκρατία της Τσεχίας, 12 Ιουνίου 2012, Βρότσλαβ, Δημοτικό Στάδιο Βρότσλαβ
3. Ελλάδα-Ρωσία, 16 Ιουνίου 2012, Βαρσοβία, Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας
Όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια και για τους τρεις αγώνες ανήκουν στην κατηγορία 2 και οι τιμές τους είναι οι ακόλουθες:
Πολωνία-Ελλάδα 140 Ευρώ
Ελλάδα-Δημοκρατία της Τσεχίας & Ελλάδα-Ρωσία 70 Ευρώ
Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται κατά προτεραιότητα από τα γραφεία της ΕΠΟ (Πάρκο Γουδή, Αθήνα) από τις 23 Μαΐου 2012 και ως την εξάντλησή τους.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, δικαίωμα αγοράς εισιτηρίων έχουν οι Έλληνες υπήκοοι, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράσει έως και τέσσερα (4) εισιτήρια ανά αγώνα, προσκομίζοντας υποχρεωτικά το δελτίο ταυτότητάς / διαβατήριό του και γνωστοποιώντας τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου) των κατόχων των επιπλέον εισιτηρίων που τυχόν αγοράζει.
Σε περίπτωση ενδιαφερομένων που κατοικούν εκτός Αθήνας ή Ελλάδας, παρακαλούμε όπως εκδηλώσουν ενδιαφέρον αγοράς εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: priona@epo.gr.
Στην περίπτωση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να αγοράσουν εισιτήρια αποκλειστικά με χρήση πιστωτικής κάρτας και να επιβαρυνθούν τα σχετικά κόστη αποστολής των εισιτηρίων στη διεύθυνση που θα δηλώσουν".