Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Για πού το ‘βαλες Ζοσέ;

Για πού το ‘βαλες Ζοσέ;
Από την πρώτη στιγμή που ο Ζοσέ Μουρίνιο πάτησε το πόδι του στην Ισπανία φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του με τον δυναμικό του χαρακτήρα.

Μετά από δυο χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί και να υπερηφανεύεται ότι εκτός από… εντύπωση προκάλεσε την εκθρόνιση της άλλοτε άτρωτης Μπαρτσελόνα.

Μεσούσης της σεζόν ακουγόταν ότι στο τέλος θα αποχωρήσει για άλλες πολιτείες.

Εν τέλει υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2016!

Στις 31 Μαΐου 2010 παρουσιάστηκε από τους Μαδριλένους. Δεν ήταν τα λεφτά το κίνητρο -αν και ήταν πολλά τα μηδενικά δίπλα από το συμβόλαιό του. Ήταν η νέα πρόκληση στην καριέρα του: να ρίξει από την κορυφή την Μπαρτσελόνα.

Την πρώτη σεζόν τα βρήκε σκούρα. Έχασε όλα τα σημαντικά παιχνίδια από την Μπαρτσελόνα, το πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ και έμεινε με γλυκόπικρη γεύση από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Καμία σχέση με την δεύτερη, όπου όχι απλά «τούμπαρε» τους «μπλαουγκράνα», αλλά άφησε πίσω του και πολλά ρεκόρ.

Με την καθοδήγηση του «εκλεκτού» η Ρεάλ Μαδρίτης, συγκέντρωσε 100 πόντους στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, κατέκτησε 32 νίκες, νίκησε τουλάχιστον από μία φορά όλους τους αντιπάλους της και πέτυχε 121 γκολ! Συνολικά, δε, σε 117 επίσημα ματς οι ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» βρήκαν δίχτυα 322 φορές! Και ασφαλώς σε προσωπικό επίπεδο έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που στέφθηκε πρωταθλητής σε Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία και Πορτογαλία.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: