Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Τέλος Κλαρκ και Ντικούδης


Ο Αρης ανανέωσε προσφάτως με το Νίκο Χατζηβρέττα, αλλά έκανε το αντίστροφο με τους Κλαρκ και Ντικούδη, οι οποίοι αποχαιρέτησαν την ομάδα. Αμφότεροι είχαν ακόμη έναν (ακριβό) χρόνο συμβόλαιο, ωστόσο, στη σημερινή συνάντηση που είχε η διοίκηση των «κιτρίνων» με τον εκπρόσωπό τους αποφασίστηκε να τερματιστεί η συνεργασία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον Κίκι Κλαρκ:

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής (06/08) συνάντησης στα Γραφεία της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ του εκπροσώπου του Κίκι Κλαρκ με τον Πρόεδρο της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, Γιάννη Δαμιανίδη, αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον καλαθοσφαιριστή, Κίκι Κλαρκ. Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ του εύχεται καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία στη συνέχεια της καριέρας του»

και για τον Δήμο Ντικούδη:

«Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του εκπροσώπου του Δήμου Ντικούδη με τον Πρόεδρο της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, Γιάννη Δαμιανίδη σήμερα (06/08) το μεσημέρι στα Γραφεία της Κ.Α.Ε. Συμφωνήθηκε και δόθηκε η συγκατάθεση του Άρη στον παίκτη ώστε να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά σε ομάδα της αρεσκείας του είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό».

ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ: Βαριές «καμπάνες» στους 5 οπαδούς!

Ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τις ποινές των 5 Πολωνών οπαδών της Γιαγκελόνια, που οδηγήθηκαν το πρωί στο αυτόφωρο. Στον ένα εξ αυτών επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 29 μηνών, διότι χτύπησε με σιδηρολοστό άνθρωπο της σεκιούριτι και είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Στο παρελθόν του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και 9 μηνών και ήταν εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ τη μέρα. Σε άλλο οπαδό επιβλήθηκαν 24 μήνες φυλάκιση διότι εισέβαλε στο γήπεδο με πυρσό, αλλά επειδή είχε λευκό ποινικό μητρώο αφέθηκε ελεύθερος. Τέλος στους υπόλοιπους 3, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 χρόνου και 7 μηνών με αναστολή, διότι ενεπλάκησαν με την αστυνομία.

Δερμιτζάκης: «Βελτίωση για την πρόκριση»

Δερμιτζάκης: «Βελτίωση για την πρόκριση»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Παύλος Δερμιτζάκης τοποθετήθηκε για τις αναμετρήσεις του «Δικεφάλου» με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε, από τη Σουρωτή, όπου θα διεξαχθεί η απογευματινή προπόνηση της ομάδας.

«Πρόκειται ασφαλώς για μια δύσκολη κλήρωση, μιας και η Φενέρμπαχτσε αποτελεί μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία όμως έχει και δυνατά και αδύνατα σημεία, κάτι που φάνηκε από τον αποκλεισμό τους από τη Γιανγκ Μπόις. Εμείς θα προετοιμαστούμε τόσο ώστε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο από τα παιχνίδια με τον Άγιαξ. Στα ματς αυτά είχαμε μειονέκτημα στην αμυντική λειτουργία και οφείλουμε να βελτιωθούμε πολύ, κρατώντας παράλληλα τον ρυθμό μας στην επίθεση».

«Δεν κοιτάω ότι το πρώτο παιχνίδι θα είναι εντός έδρας, άλλωστε θα παίξουμε τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, σίγουρα θα υπάρξει κατασκόπευση ούτως ώστε να μπορέσουμε να έχουμε πλήρη εικόνα. Ασφαλώς το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις ρίζες του στην Κωνσταντινούπολη παίζει σημαντικό ρόλο. Θα αγωνιστούμε σε μια καυτή έδρα, αλλά αυτό είναι πάρα πολύ καλό, μιας και όταν ο ποδοσφαιριστής παίζει μπροστά σε τόσο φανατικό κοινό, πάντα παίζει καλύτερα».

«Εμείς οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά και να βελτιώσουμε τα λάθη μας, πάντα πρέπει να κοιτάς τα θετικά για να τα κρατάς και να τα αυξάνεις, ενώ και να κερδίζαμε τον Άγιαξ θα έπρεπε πάλι να βελτιωθούμε. Η πρόκριση είναι αναγκαιότητα για όλα τα σωματεία, σε κανένα δεν υπάρχει οικονομική ευρωστία, ενώ άλλωστε υπάρχουν στόχοι και φιλοδοξίες που έχουμε ως ομάδα».

Φιλική ισοπαλία για την Ιντερ


Σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στο Ντάλας, η Ιντερ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την τοπική ομώνυμη ομάδα. Τα τέρματα των πρωταθλητών Ευρώπης, πέτυχαν οι Μιλίτο (25') και Ετό (63'), ενώ για την αμερικανική ομάδα, σκόραραν οι Τζον (42') και Φερέιρα (75' πέναλτι).

Ήρθε ο Χοσέμι... φεύγει ο Μπουμπένκο


Μία μεταγραφή την οποία κυνηγούσαν εδώ και αρκετές εβδομάδες ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (6/8) οι άνθρωποι του Ηρακλή, με τον Χοσέμι να τα βρίσκει τελικά σε όλα με τους "κυανόλευκους" και να λέει το μεγάλο "ναι" στην πρόταση που του έγινε.

Ο Ισπανός αμυντικός, είχε την Παρασκευή τις τελικές του συζητήσεις με τους διοικούντες τον "γηραιό" και την Δευτέρα (9/8) αναμένεται στην Θεσσαλονίκη για την υπογραφή του συμβολαίου του.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:

"Στην ολοκλήρωση και των τυπικών μιας μεγάλης μεταγραφικής κίνησης βρίσκεται η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, καθώς επήλθε κατ’ αρχήν συμφωνία, για συμβόλαιο διετούς διαρκείας, με τον Ισπανό αμυντικό, Josemi (Jose Miguel Gonzalez Rey), ο οποίος αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα (9/8), προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες αθλητιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Μετά, λοιπόν, την Malaga, τη Liverpool, τη Villareal και την Mallorca, ο 31χρονος Ισπανός οπισθοφύλακας είναι έτοιμος να φορέσει τα "κυανόλευκα" του ΗΡΑΚΛΗ"

Σενάρια για Ουζουνίδη και Λίνεν – Επιστρέφει το Σάββατο η αποστολή!

Η ρήξη στις σχέσεις του Γιόζεφ Μπουμπένκο με τους διοικούντες τον Ηρακλή είναι πλέον κάτι παραπάνω από δεδομένη και ήδη τα πρώτα ονόματα των τεχνικών που θα τον αντικαταστήσουν έκαναν την εμφάνισή τους.

Πρώτο στη λίστα είναι αυτό του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενώ πολύ έντονα ακούγεται και αυτό του Έβαλντ Λίνεν, που πριν από λίγες ώρες αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά, σειρά παίρνουν τα ονόματα των Ζντένεκ Σκάζνι και Γιώργου Παράσχου.

Σε ό,τι αφορά την περιπετειώδη προετοιμασία των παικτών στην Ιταλία, αυτή αναμένεται να λάβει τέλος το Σάββατο (7/8), πέντε μέρες νωρίτερα από όσο είχε προγραμματιστεί αρχικά, αφού δημιουργήθηκε κυριολεκτικά ένα χάος τόσο με τα φιλικά όσο και με τις προπονήσεις.

Έτσι, αύριο (Σάββατο), μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης με την Πάντοβα (που κλείστηκε μετά κόπων και βασάνων), η αποστολή θα μεταβεί στο αεροδρόμιο της Βερόνα και από εκεί θα πετάξει με πτήση τσάρτερ για το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, έχοντας ολοκληρώσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της στην Ιταλία.

Επιστρέφοντας στη βάση του, ο Ηρακλής θα πραγματοποιήσει το τρίτο και τελικό στάδιο το οποίο περιλαμβάνει προπονήσεις στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα και φιλικούς αγώνες επί ελληνικού εδάφους.

Τέλος ο Μουνούα, ψάχνονται στον άσσο

Την προσοχή τους σε άλλες περιπτώσεις τερματοφυλάκων καλούνται να στρέψουν πλέον οι "κυανόλευκοι", αφού ο Γκουστάβο Μουνούα απέρριψε ευγενικά την πρόταση που του έγινε. Ο Ουρουγουανός γκολκίπερ παραδέχτηκε ότι η πρόταση του Ηρακλή ήταν η καλύτερη που του κατατέθηκε, ωστόσο επικαλέστηκε οικογενειακό κώλυμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

Ολα τα ζευγάρια των πλέι οφ του Europa League


Σημαντικά ζευγάρια "έβγαλε" η κλήρωση των πλέι οφ του Europa League στη Νιόν. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19 και 26 Αυγούστου. Οι νικητές από τους αγώνες θα μπουν στους ομίλους. Στη φάση των ομίλων συμμετέχουν 48 ομάδες, η κάτοχος του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης, οι 37 νικήτριες των play-offs και οι δέκα αποκλεισμένοι από τον τελευταίο προκριματικό του Champions League.

1ο γκρουπ
Παρί Σεν Ζερμέν - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ταβρίγια Σιμφερούπολης
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ανόρθωση
Χάιντουκ Σπλιτ - Ουνιρέα
Φέγενορντ - Γάνδη

2ο γκρουπ
Γκενκ - Πόρτο
Ντεμπρετσένι - Λίτεξ Λόβετς
Aρης - Αούστρια Βιέννης
Γαλατασαράι - Καρπάτι
Παλέρμο - Μάριμπορ

3ο γκρουπ
Κλαμπ Μπριζ - Ντιναμό Μινσκ
Ομόνοια - Μέταλιστ
Βασλούι - Λιλ
Νάπολι - Ελφσμποργκ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μπρόντμπι

4ο γκρουπ
Γκρασχόπερ - Στεάουα Βουκουρεστίου
Λίβερπουλ - Τραμπζονσπόρ
Σέλτικ - Ουτρέχτη
Μπορούσια Ντόρτμουντ - Καραμπάχ
ΑΪΚ Στοκχόλμης - Λέφσκι Σόφιας

5ο γκρουπ
Στουρμ Γκρατς - Γιουβέντους
Χετάφε - ΑΠΟΕΛ
Νταντί Γιουνάιτεντ - ΑΕΚ
’λκμααρ - Ακτόμπε
Ντνιπρό - Λεχ Πόζναν

6ο γκρουπ
Ραπίντ Βιέννης - Aστον Βίλα
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - The New Saints FC
Μπεσίκτας - Ελσίνκι
Σλόβαν Μπρατισλάβας - Στουτγκάρδη
Σιμπίρ - Αϊντχόφεν
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Μαρίτιμο

7ο γκρουπ
Λοζάνη - Λοκομοτίβ Μόσχας
Γκιόρι Έτο - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Οντένσε - Μάδεργουελ
ΠΑΟΚ - Φενερμπαχτσέ
Βιγιαρεάλ - Ντνεπρ
Τιμοσοάρα - Μάντσεστερ Σίτι

Η Βιγιαρεάλ πήρε τη θέση της Μαγιόρκα, καθώς η τελευταία αποκλείστηκε λόγω χρεών. Η έφεση της Μαγιόρκα απορρίφθηκε από την UEFA, αλλά θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο.

Τον αποτέλειωσαν Κόκκαλης και Τύπος


Ποιος έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά, μέχρι στιγμής στον Ολυμπιακό; Όχι βέβαια ο Εβαλντ Λίνεν που, όπως ο Κετσπάγια, ο Κάτανετς και ένα κάρο άλλο προπονητές δεν ήξερα πού δούλευαν, μέχρι να απολυθούν (!) και, νομοτελειακά, χρησιμοποιήθηκαν μετά ως δικαιολογίες.

Ούτε οι παίκτες. Μην τρελαθούμε τώρα… Οι μεταγραφικές κινήσεις φέτος μου θυμίζουν νεανικά χρόνια: ξενύχτι μπροστά στο PC με Championship Manager, αναλαμβάνουμε την Καρλάιλ και αγοράζουμε ό,τι ελεύθερο βρούμε, συν μια μεταγραφή καλή. Εννέα στις δέκα φορές η Καρλάιλ υποβιβάζεται.

Ούτε ο Μαρινάκης. Διότι ο Μαρινάκης δεν είχε αναλάβει όταν τελείωσε η περσινή, μαρτυρική σεζόν. Ηταν ο Κόκκαλης ακόμη, ο οποίος επί ένα μήνα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, η προετοιμασία ξεκίνησε χωρίς μεταγραφές και οι Μαρινάκης και Λίνεν κλήθηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα να παρουσιάσουν μια ομάδα έτοιμη να παίξει σε προκριματικά!

Ο Κόκκαλης επί ένα μήνα ξύνεται, σκέφτεται την υστεροφημία του κλπ. και όταν παραδίδει πνεύμα και ομάδα μαζί, όχι μόνο έχει την αποτελειώσει (την υστεροφημία του), έχει αποτελειώσει και τον Ολυμπιακό!

Το τελικό χτύπημα το δίνει ο φίλα προσκείμενος Τύπος και τα ΜΜΕ. Χθες ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από μια ανύπαρκτη ομάδα και, αντί κριτικής (όχι της εύκολης, ήτοι Λίνεν), τι διαβάζουμε; Ότι θα πάρει τον Μπαπτίστα, αφού αναλάβει ο Βαλβέρδε (!).

Καμία ανάληψη ευθυνών, κανένα πλάνο, καμία ιδέα. Είναι ακόμη Αύγουστος βέβαια, διορθώνονται κάποια πράγματα. Αλλά όχι όλα. Επιμελεια Koubanezos

Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε


Το όνομα της αντιπάλου του ΠΑΟΚ έχει προέλθει από την αρχαιότητα, καθώς στα περσικά σημαίνει "κήπος", κάτι που φαίνεται και στα χρώματα αλλά και στο σήμα της ομάδας.Η Φενέρ ιδρύθηκε μυστικά το 1907 σε μια επαρχεία έξω από την Κωνσταντινούπολη ονόματι Καντικόϊ (Kadıköy), από μια ομάδα ανθρώπων που ήθελαν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ, εξαιτίας του αυστηρού Οθωμανικού νόμου εκείνη την εποχή.

Πρώτος τίτλος το 1959


Το 1959 δημιουργήθηκε το επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Τουρκία, με την Φενέρμπαχτσε να κερδίζει τον τίτλο νικώντας την Γαλατάσαραϊ με το θριαμβευτικό 4-1.

Συνολικά η Φενέρ στην ιστορία της έχει κατακτήσει 17 επαγγελματικά πρωταθλήματα και 17 Κύπελλα Τουρκίας, ενώ το 1967 πήρε το Βαλκανικό Κύπελλο.

Την σεζόν που μας πέρασε αν και έγιναν αρκετές επενδύσεις, η Φενέρ "αυτοκτόνησε" την τελευταία αγωνιστική και έχασε το πρωτάθλημα από την Μπουρσασπόρ.

Ρόστερ ομάδας

Τερματοφύλακες: Βολκάν Ντεμιρέλ, Ερτουγκούλ Τασκιράν, Βολκάν Μπαμπακάν, Μερτ Γκουνόκ.

Αμυντικοί: Ντιέγκο Λουγκάνο, Μπεκίρ Ιρκεγκουρ, Ιλχάν Εκέρ, Οκάν Ελκάν, Οντέρ Τουρασί, Άντρε Σάντος, Χασάν Ερμπέι, Φάμπιο Μπίλκα, Γκοχάν Γκονούλ.

Μέσοι: Εμρέ Μπελόζογλου, Άλεξ, Μίροσλαβ Στοχ, Γκοκάι Ιραβούλ, Κριστιάν Μπαρόνι, Οζέρ Χουμασί, Σελτσούκ Σαχίν, Ουγκούρ Μποράλ, Μεχμέτ Τοπούζ, Κανέρ Ερκίν, Ντιά.

Επιθετικοί: Καζίμ Καζίμ, Ντάνιελ Γκούιθα, Σεμίχ Σεντούρκ, Μπερκ Ελιτέζ, Γκοχάν Ουνάλ, Ντέιβιντ.

Το προφίλ της Αούστρια Βιέννης


Στην Αυστρία θα ταξιδέψει ο Άρης καθώς θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ την Αούστρια Βιέννης.τον προηγούμενο γύρο η προσεχής αντίπαλος των "κιτρινόμαυρων" είχε αποκλείσει την Ρουχ Χορζόφ της Πολωνίας με δύο εύκολες νίκες 3-1, 3-0.Μαζί με την Ραπίντ Βιέννης αποτελούν τις δύο πιο ισχυρές ομάδες της Αυστρίας. Έχει κατακτήσει 23 πρωταθλήματα και 27 κύπελλα Αυστρίας, ενώ το 1978 είχε φθάσει στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Το πρωτάθλημα στην Αυστρία έχει ξεκινήσει και η Αούστρια φιγουράρει στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς σε τρεις αγώνες.

Ο Πανιώνιος είχε νικήσει την Αούστρια την περίοδο 2007-08 στην Βιένη με 1-0 για τους ομίλους του ΟΥΕΦΑ με γκολ του Μαϊστόροβιτς στις καθυστερήσεις του ματς, ενώ την σεζόν 1981-82 ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί από την Αούστρια στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ με 2-0, 1-2.

Προπονητής του συλλόγου από το 2008 είναι ο Καρλ Νταχμπάχερ. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση δείχνοντας ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες έδρες


Η ταυτότητα της Αούστρια

Έτος ίδρυσης: 1911
Έδρα: "Φρανζ Χορ" (13.400 θέσεων)
Τίτλοι: 23 πρωταθλήματα και 27 κύπελλα Αυστρίας.
Πρόεδρος: Βόλφγκανγκ Κατζιάν
Προπονητής: Καρλ Ντάχμπάχερ
Χρώματα: Άσπρο-Μωβ

Ρόστερ

Σζάμπολκς Σάφαρ (Τ)
Χάιντς Λίντνερ (Τ)
Ρόμπερτ Άλμερ (Τ)

Φερνάντο Τρογιάνσκι (Α)
Γέοργκ Μαγκρίτερ (Α)
Αλεκσάντερ Ντράγκοβιτς (Α)
Μάρκους Σούτνερ (Α)
Μάνουελ Βάλνερ (Α)
Μαρίν Λέοβατς (Α)
Μάνουελ Ορτλεχνέρ (Α)

Πέτερ Χίνκα (Μ)
Φλόριαν Κλάιν (Μ)
Πετρ Βόρισεκ (Μ)
Ζλάτκο Τζουνούζοβιτς (Μ)
Ζουλιάν Μπάουμαγκαρτλίνγκερ (Μ)
Μίκαελ Λιντλ (Μ)
Μιλένκο Ασίμοβιτς (Μ)

Μάρκο Στάνκοβιτς (Ε)
Σουμάχερ (Ε)
Τόμας Γιουν (Ε)
Ρολάντ Λιντζ (Ε)

Τέλος ο Λίνεν!


Υστερα από σχεδόν τρίωρη συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Εβαλντ Λίνεν αποτελεί οριστικά παρελθόν από τους "ερυθρόλευκους", που βρίσκονται και επίσημα στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Αντίθετα, ο Ντιόγο θα έχει μια τελευταία ευκαιρία, αφού η διοίκηση των Πειραιωτών αποφάσισε να του επιβάλει το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία του Ολυμπιακού ενώ ο ίδιος ο Μαρινάκης τον προειδοποίησε πως την επόμενη φορά θα του δείξει την πόρτα της εξόδου!

Πρώτος στα γραφεία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ έφτασε ο Ντιόγο περίπου στις 11:55 και δύο λεπτά μετά έφτασε στο σημείο ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Τον Πειραιώτη εφοπλιστή ακολούθησε με διαφορά ελάχιστων λεπτών και ο Έβαλντ Λίνεν.

Να σημειωθεί πως περίπου 20-30 εξαγριωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της ομάδας και αποδοκίμασαν πολύ έντονα τόσο τον Λίνεν όσο και τον Ντιόγκο.

Αυτή την στιγμή, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι το λογικό φαβορί για τον πάγκο των Πειραιωτών. Αυτόν ήθελε ο 43χρονος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ από το ξεκίνημα αλλά βρήκε τον Γερμανό.

Η Ζενίτ απέκτησε τον Μπρούνο Αλβες



Στο ρωσικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα συνεχίζει την καριέρα του ο Μπρούνο Αλβες, γνωστός στους Ελληνες φιλάθλους από την θητεία του στην ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος διεθνής κεντρικός αμυντικός, παραχωρήθηκε από την Πόρτο στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ και στην ρωσική πόλη θα συναντήσει τους συμπατριώτες του, Ντάνι και Φερνάντο Μέιρα.

Οπως ανακοινώθηκε από την Ζενίτ, στην οποία προπονητής είναι ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο Αλβες θα φορά την φανέλα με το νούμερο 3.

Με την Νταντί από Σκωτία η ΑΕΚ


Την Νταντί Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 19 Αυγούστου στη Σκωτία, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα στο ΟΑΚΑ.

Στα πιο δύσκολα ο ΠΑΟΚ


Την τουρκική Φενερμπαχτσέ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η πρώτη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 19 Αυγούστου στην Τούμπα, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα στην Κωνσταντινούπολη.

Με Αούστρια Βιέννης ο Αρης


Την Αούστρια Βιέννης θα αντιμετωπίσει ο Αρης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 19 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα στην Αυστρία.

‹ Champions League Γερμανοιταλική μονομαχία


Η αναμέτρηση μεταξύ της Βέρντερ Βρέμης με την Σαμπντόρια κλέβει την παράσταση από τα ζευγάρια των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ιβηρικό ντέμρπι μεταξύ της Μπράγκα με την Σεβίλλη, απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου ο Άγιαξ. Αναλυτικά τα ζευγάρια

Γκρουπ Πρωταθλητών


Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Κοπεγχάγη (Δανία)
Βασιλεία (Σουηδία)-Σέριφ (Μολδαβία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Ζίλινα (Σλοβακία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο)

Γκρουπ μη Πρωταθλητών

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Τότεναμ (Αγγλία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Σεβίλλη (Ισπανία)
Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Σαμπντόρια (Ιταλία)
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)-Οσέρ (Γαλλία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Άγιαξ (Ολλανδία)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 17-18 και 24-25 Αυγούστου. Οι δέκα νικητές από τις αναμετρήσεις θα μπουν στους ομίλους μαζί με τις 22 ομάδες που έχουν πάρει απευθείας την πρόκριση.

* Ο Παναθηναικος από την πλευρά του ελπίζει σε αποκλεισμό δύο εκ των Σεβίλλη, Ζενίτ, και Βερντέρ Βρέμης για να καταφέρει να ανέβει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ανακοινώθηκαν οι πιθανοί αντίπαλοι στο Europa League

Ανακοινώθηκαν οι πιθανοί αντίπαλοι στο Europa League

Ανακοινώθηκαν πριν λίγο από την UEFA οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων για τα playoff του Europa League, με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 14:30 στη Νιόν της Ελβετίας. Αρκετά δύσκολο έργο για ΠΑΟΚ και Άρη που υπάρχει πιθανότητα να πέσουν σε μεγαθήρια, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι: Βιγιαρεάλ, Φενερμπαχτσέ, Μάντσεστερ Σίτι, Λοκομοτίβ Μόσχας, Οντένσε και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη είναι: Πόρτο, Γαλατασαράι, Παλέρμο, Αούστρια Βιέννης και Λίτεξ Λόβετς.

Τέλος οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ που όμως βρίσκεται στους ισχυρούς είναι: ΑΠΟΕΛ, Λεχ Πόζναν, Στουρμ Γκρατς, Νταντί Γιουνάιτεντ, Ακτόμπε.

Ιντερνασιονάλ η δεύτερη φιναλίστ


Η Ιντερνασιονάλ θα είναι η αντίπαλος της Τσίβας στο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Η ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε ηττήθηκε με 2-1 από την Σάο Πάολο στο βραζιλιάνικο «εμφύλιο», αλλά προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ, αφού στο πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με 1-0. Η Σάο Πάολο προηγήθηκε στο 30ο λεπτό με κεφαλιά του Άλεξ Σίλβα ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Ιντερνασιονάλ, Ρενάν. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 52' όταν μετά από φάουλ του Ντ' Αλεσάντρο η μπάλα κόντραρε στον Αλεσάντρο και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ρικάρντο Ολιβέιρα έβαλε ξανά μπροστά την Σάο Πάολο δύο λεπτά αργότερα, αλλά μέχρι εκεί, αφού το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ και η Ιντερνασιονάλ θα βρεθεί στο μεγάλο τελικό με αντίπαλο την μεξικανική Τσίβας.

Ειπε...................


"Καλό είναι να μη γυρίσουν στην Ελλάδα ο Λίνεν και ο Ντιόγκο"

Βαγγέλης Μαρινάκης

(...αυτό φέρεται να είπε στους συνεργάτες του ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού μετά την ήττα από την Μακάμπι)

Φωτο Ημερας

Αρης να... γουστάρεις!

Στους αδύνατους Άρης και ΠΑΟΚ

Στους αδύνατους Άρης και ΠΑΟΚ

Τρεις ελληνικές ομάδες θα μπουν σημερα το μεσημέρι (14:30) στην κληρωτίδα για τα πλέι οφ του Europa League. Η ΑΕΚ θα είναι στους ισχυρούς, ενώ ο Άρης και ο ΠΑΟΚ θα είναι στους αδύνατους. Δείτε πώς διαμορφώθηκαν τα δύο γκρουπ

ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ

Λίβερπουλ (Αγγλία) 115371
Πόρτο (Πορτογαλία) 76.659
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 70.951
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 66.758
Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 66.309
Γιουβέντους (Ιταλία) 59.867
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία) 57.659
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 54.890
Στουτγκάρδη (Γερμανία) 52.841
Άλκμααρ (Ολλανδία) 48.309
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 47.898
Λιλ (Γαλλία) 46.748
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 43.890
Λεβερκούζεν (Γερμανία) 40.841
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 39.748
Σέλτικ (Σκωτία) 38.158
Μπριζ (Βέλγιο) 36.580
Παλέρμο (Ιταλία) 35.867
Χετάφε (Ισπανία) 33.894
Μπεσίκτας (Τουρκία) 33.890
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 33.371
ΑΕΚ (Ελλάδα) 25.979
Άστον Βίλα (Αγγλία) 25.871
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 25.758
Μέταλιστ (Ουκρανία) 25.410
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 25.400
Ουνιρέα Ουρζιτσένι (Ρουμανία) 18.898
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) 16.915
Φέγενορντ (Ολλανδία) 16.309
Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία) 15.900
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 15.400
Οντένσε (Δανία) 14.970
Ντνίπρο (Ουκρανία) 14.910
Νάπολι (Ιταλία) 14.867
Ντόρτμουντ (Γερμανία) 14.841
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 14.466
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 13.308

ΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ

Ανόρθωση (Κύπρος) 13.099
Άρης (Ελλάδα) 12.979
Μπρόντμπι (Δανία) 12.970
Γκρασχόπερς (Ελβετία) 12.675
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) 11.915
Τιμισοάρα (Ρουμανία) 11.898
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 11.599
ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 11.479
Βασλούι (Ρουμανία) 11.398
Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 11.008
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) 10.390
Σιμπίρ (Ρωσία) 8.758
Γκενκ (Βέλγιο) 8.080
Ταβρία (Ουκρανία) 7.910
Καρπάτι (Ουκρανία) 7.910
Μαρίτιμο (Πορτογαλία) 7.659
Έλφσμποργκ (Σουηδία) 7.338
Ουτρέχτη (Ολλανδία) 7.309
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 6.915
Γάνδη (Βέλγιο) 6.580
Μάδεργουελ (Σκωτία) 6.158
Λωζάνη (Ελβετία) 5.675
Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) 5.350
Νταντί Γιουνάιτεντ (Σκωτία) 5.158
Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) 4.666
Ομόνοια (Κύπρος) 4.599
ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) 3.838
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 3.806
Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 3.466
Μάριμπορ (Σλοβενία) 2.891
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 2.808
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 2.599
Ελσίνκι (Φινλανδία) 2.399
Ακτόμπε (Καζακστάν) 2.399
Ντνεπρ Μογκίλεφ (Λευκορωσία) 2.308
Γκιόρ ΕΤΟ (Ουγγαρία) 1.350
Νιου Σέιντς (Ουαλία) 0.766

* Οι 35 ομάδες από τον τρίτο προκριματικό γύρο θα λάβουν μέρος στα play-offs (ή τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League) μαζί με τους 15 αποκλεισμένους από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και τις 24 ομάδες που εξασφάλισαν απευθείας την παρουσία τους στη συγκεκριμένη φάση. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19 και 26 Αυγούστου. Στη φάση των ομίλων συμμετέχουν 48 ομάδες, η κάτοχος του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης, οι 37 νικήτριες των play-offs και οι δέκα αποκλεισμένοι από τον τελευταίο προκριματικό του Champions League. Στην κλήρωση της 27ης Αυγούστου θα σχηματιστούν 12 όμιλοι των 4 ομάδων.

Αντιδρά η Μπαρτσελόνα για τους διεθνείς


Καυγάς ξέσπασε στην Ισπανία, μετά την απόφαση του Βιθέντε ντελ Μπόσκε να καλέσει στην εθνική ομάδα επτά παίκτες της Μπρτσελόνα για το εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι με το Μεξικό. Ο αθλητικός διευθυντής των Καταλανών, Αντονι Θουμπιθαρέτα, τόνισε ότι αποτελεί αρνητική εξέλιξη στη φάση αυτή η πρόσκληση στην εθνική του μέσου Τσάβι, του επιθετικού Νταβίντ Βίγια και του τερματοφύλακα Βίκτορ Βαλντές, καθώς και τεσσάρων ακόμη συμπαικτών τους στην Μπαρτσελόνα, 4 ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα για το ισπανικό Σούπερ Καπ με τη Σεβίλη στις 14 Αυγούστου (στις 21/8 ο 2ος αγώνας).

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που καλούν παίκτες στην εθνική, οι οποίοι βρίσκονται σε διακοπές. Είναι ολοφάνερο σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν στο προπονητικό κέντρο της εθνικής. Η λογική λέει ότι δεν είναι σε θέση να υποβληθούν σε μια δυνατή προσπάθεια, ούτε να κάνουν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι» είπε ο Θουμπιθαρέτα.

Μετά την ανακοίνωση των παικτών που κάλεσε ο ντελ Μπόσκε για τον αγώνα στην Πόλη του Μεξικού, δήλωσε ότι δεν σκέφθηκε πως το Σούπερ Καπ ήταν ένας καλός λόγος για να μην επιλέξει παίκτες της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι αποτέλεσαν την «καρδιά» της ισπανικής ομάδας, που τον Ιούλιο έφτασε στη Νότια Αφρική στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της με την κατάκτηση του μουντιάλ.

Ο Ντελ Μπόσκε είπε ακόμη ότι οι παίκτες της εθνικής θα πρέπει να βγάλουν από τη σκέψη τους το θρίαμβο του μουντιάλ και να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στα προκριματικά του EURO 2012, στα οποία η Ισπανία αρχίζει τους αγώνες της κατά του Λιχτενστάιν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Είπε "όχι" ο Μπλάνκο


Χαμηλή έκρινε η πλευρά του Ισπαμέλ Μπλάνκο την πρόταση που έγινε για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Ο ατζέντης του Αργεντινού δήλωσε πως η πρόταση αυτή απέχει πάρα πολύ από αυτή που είχε γίνει στον πελάτη του από τον κ. Θανόπουλο.

Συγκεκριμένα ο Γκουστάβο Οναϊντία είπε στην Sportday:
"Ο πρόεδρος της ΑΕΚ μού έστειλε email πριν από περίπου 15 ημέρες με συγκεκριμένη πρόταση ανανέωσης μέχρι το 2013. Ωστόσο, η προσφορά αυτή ήταν πολύ διαφορετική από τη συμφωνία που είχαμε με τον κ. Θανόπουλο. Απάντησα στον κ. Αδαμίδη ότι δεν μπορούμε να τη δεχτούμε, διότι απέχει πάρα πολύ απ' όσα είχαμε συμφωνήσει με τον πρώην πρόεδρο. Του μετέφερα επίσης πως επιθυμία του Ισμαέλ να μείνει στην ΑΕΚ δεν έχει μεταβληθεί και πως θα πρέπει να συζητήσουμε για να δούμε αν μπορεί να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Περιμένω πλέον ένα μήνυμα από τον πρόεδρο για να έρθω να μιλήσουμε από κοντά".

Αύξηση και όχι μείωση

Η πλευρά της ΑΕΚ ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο την πρόταση που έκανε στον Αργεντινό επιθετικό. Ναι μεν δεν αυξάνει το εγγυημένο ποσό του Μπλάνκο, ωστόσο αν ο 27χρονος άσος αγωνιστεί το ίδιο όπως και πέρσι, τότε θα έχει αύξηση 15%, ενώ αν η Ενωση κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε θα έχει ένα έξτρα πριμ 45% επί του συμβολαίου.

Ντεμπούτο Μπουμσόνγκ με Μίλαν


Στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, όπου συνεχίζει την προετοιμασία του για το δεύτερο σπουδαίο φιλικό που θα δώσει τα ξημερώματα του Σαββάτου (3 ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο τη Μίλαν. Η αποστολή αναχώρησε από το Τορόντο του Καναδά και βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ, στις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιακής ομάδας, Γκόλντεν Γκρίζλις.

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν "χαρίστηκε" στους ποδοσφαιριστές του και η προπόνηση διεξήχθη κανονικά, ωστόσο, δεν ήταν ιδιαίτερα επίπονη. Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκαν κι αρκετοί νεαροί φίλαθλοι του "τριφυλλιού", κυρίως ομογενείς, που έσπευσαν να αποθεώσουν τους παίκτες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αποθεραπεία και ελαφρύ τρέξιμο.

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του Νιόπλια για το φιλικό με τη Μίλαν, αναμένεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με αυτό που ξεκίνησε εναντίον της Ιντερ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, λοιπόν, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ θα κάνει του ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί χρόνος συμμετοχής και στον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Λίνεν: "Φυσικά και έχω ευθύνη"


"Φυσικά και έχω ευθύνη για το σημερινό αποτέλεσμα. Ο προπονητής είμαι", αυτά ήταν τα λόγια του Εβαλντ Λίνεν, μετά το τέλος του εφιαλτικού αγώνα απέναντι στην Μακάμπι στο Ισραήλ. Μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την συνέχεια του Europa League, μετράει ώρες από τον πάγκο των "ερυθρόλευκων".

"Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που τελείωσε τόσο νωρίς η ευρωπαϊκή μας πορεία τη φετινή σεζόν. Φυσικά και έχω ευθύνη για το σημερινό αποτέλεσμα. Ο προπονητής είμαι. Επέλεξα τον Αβραάμ για τη βασική ενδεκάδα γιατί ήταν έτοιμος, σε αντίθεση με τον Τοροσίδη ο οποίος δεν μπορούσε να βγάλει το ενενηντάλεπτο. Ο Χολέμπας ήταν πολύ καλός στο πρώτο παιχνίδι, γι' αυτό έπαιξε, χωρίς πάντως να αγνοώ ότι είχε αρκετά προβλήματα σήμερα", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Λίνεν

"Κερδισμένος ο Δερμιτζάκης"


Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι ο μόνος κερδισμένος από το παιχνίδι που έδωσε ο ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ την Τετάρτη, όπως υποστήριξε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του "δικεφάλου", Κώστας Ορφανός με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103.3".

Για το πως είδε τον ΠΑΟΚ στον χθεσινό αγώνα και αν πίστεψε πως θα κατάφερνε να πάρει την πρόκριση:
"Ήμουν και εγώ από αυτούς που πίστεψαν ότι μπορεί να καταφέρει να προκριθεί. Το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα (1-1), ήταν σκορ πρόκρισης και ξεκίνησε με ένα μικρό προβάδισμα. Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι θα τα κατάφερνε. Είχε τις ευκαιρίες να βάλει γκολ, αλλά μόλις δέχτηκε τρία γκολ μέσα πολύ μικρό χρονικό σε διάστημα, ήρθε η ψυχρολουσία. Δεν ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένος καθώς δύο λεπτά πριν το ξέσπασμα του ’γιαξ, όλοι λέγαμε πόσο καλά στέκεται αμυντικά και διαμορφώναμε συμπεράσματα που κατέρρευσαν μέσα σε δέκα λεπτά. Μετά από αυτό ήταν δύσκολο να πιστέψεις ότι ο ΠΑΟΚ θα επανέλθει στο παιχνίδι της πρόκρισης.".

Για τις κινήσεις του Δερμιτζάκη και το τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ από τον χθεσινό αγώνα για το μέλλον του:
"Ο Δερμιτζάκης ρίσκαρε θέλοντας να δώσει μια πιο επιθετική νότα. Πιστεύω ότι παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε, ο Δερμιτζάκης ήταν ο κερδισμένος της ημέρας. Έδειξε ότι έχει τόλμη, ότι πιστεύει σε κάποια πράγματα. Ελπίζω ειλικρινά, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, να κερδίσουμε έναν προπονητή για τον οποίο θα μιλάμε τα επόμενα χρόνια με τα καλύτερα λόγια. Αν μείνουμε στον αποκλεισμό, προφανώς δεν είναι για το καλό του ΠΑΟΚ. Αλλά από εκεί και έπειτα πιστεύω ότι έχει να δείξει πολλά και καλά πράγματα. Νομίζω ότι ανέβηκε στην εκτίμηση της ποδοσφαιρικής Ελλάδος. Βγήκε κερδισμένος γιατί έδειξε ότι δεν είναι μια ομάδα η οποία θα περιμένει να κάνει μια φάση και να παίξει αντιποδόσφαιρο. Είναι ομάδα που μπορεί να παίξει, έχει τα δεδομένα και τις βάσεις για να το κάνει. Να μην ξεχνάμε ότι ο Βιερίνια του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένας καταπληκτικός φόρ ευρωπαϊκού επιπέδου. Με την προσθήκη του Σαλπιγγίδη, ο οποίος θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την απόδοση του στην συνέχεια, και έχοντας τον Μουσλίμοβιτς, τον Παπάζογλου και τον Φιλομένο σαν αλλαγές, δείχνει το βάθος που υπάρχει στον ΠΑΟΚ".

Για τον αν ο Τσιρίλο μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ και το αν κόστισε στην ομάδα η χθεσινή του εμφάνιση:
"Για εμάς που ξέρουμε και παρακολουθούμε την ομάδα από πολύ κοντά, γνωρίζουμε ότι ο Τσιρίλο και πέρσι έκανε σε αρκετά παιχνίδια γκέλες. Η παρουσία του δεν είναι κακή και σε καμιά περίπτωση δεν δείχνει ότι είναι στη δύση της καριέρας του. Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι ότι ήρθε στην ομάδα και παίζει στην θέση του Μαλεζά. Στερεί από έναν Έλληνα παίκτη το δικαίωμα να παίξει και να προσφέρει. Ο Μαλεζάς ήταν ο καλύτερος ανερχόμενος νέος ποδοσφαιριστής. Μάλιστα, τη περσινή χρονιά και χωρίς να είναι αναντικατάστατος, βρέθηκε στη Νότια Αφρική, και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά να περιμένει από τον 25χρονο παίκτη. Δεν θέλω να καταφέρομαι ποτέ εναντίον ποδοσφαιριστών όταν βρίσκονται στην κακή τους μέρα. Η οποιαδήποτε κρίση μου, έχει σκοπό μόνο να βοηθήσει την ομάδα και όχι να την βλάψει".

Για τον αν μετά την χθεσινή εξέλιξη, τα οικονομικά μπορούν να πάρουν αρνητική τροπή: "Από ότι λέει η διοίκηση, το άνοιγμα στα οικονομικά δεν είναι πολύ μεγάλο. Μιλάμε για δύο-τρία εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς. Δεν μιλάω για τις υποχρεώσεις που υπάρχουν στην εφορία καθώς αυτή την στιγμή βρίσκονται στα φορολογικά δικαστήρια για να αποδειχτεί ποιο είναι το ακριβές ποσό. Μιλάω για το αρνητικό νούμερο του προϋπολογισμού που σίγουρα θα καλύπτεται από μια ενδεχόμενη πρόκριση του χθεσινού παιχνιδιού. Έχει όμως τις ελπίδες να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να μην χάσει αυτά τα λεφτά που του είναι απαραίτητα".

Για το αν τον φοβίζουν ενδεχόμενες πωλήσεις παικτών από τον Ζαγοράκη:
"Δεν με φοβίζει το αν ο Ζαγοράκης θα προβεί σε πωλήσεις παικτών. Από τους παίκτες που έχουμε θα μου είναι αδιάφορο αν πουληθεί ο Βιτόλο. Είναι ένας καλός αμυντικός χαφ, ο οποίος μπορεί να βοήθησε τα μέγιστα την περσινή χρονιά, αλλά δεν πρόκειται να κλάψω για έναν ποδοσφαιριστή όπου δεν έχει πατήσει το πόδι του στην αντίπαλη περιοχή, σε ολόκληρη την χρονιά. Υπάρχουν πάρα πολλοί αμυντικοί χαφ που μπορούν να αντικαταστήσουν τον Βιτόλο. Μακάρι να έρθει πρόταση και να πάρει λεφτά ο ΠΑΟΚ, από τα οποία να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να υπάρξει ηρεμία στο οικονομικό. Δεν μου δημιουργεί καμία έκπληξη το να φύγει ένας παίκτης σαν τον Βιτόλο. Θα με σόκαρε αν πουλούσαμε τον Βιερίνια.".

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει την δύναμη και τον χαρακτήρα να μαζέψει τα κομμάτια του όσο γρήγορα επιβάλλει η χρονική στιγμή:
"Στο ξεκίνημα της περιόδου, από την προετοιμασία, φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ βασανιζόταν από κάποια εσωτερικά προβλήματα, τα οποία καλώς δεν έβγαιναν προς τα έξω. Δεν ξέρω αν στην πορεία θα έχουμε εξωτερίκευση αυτών των προβλημάτων. Όμως μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί ότι ο ΠΑΟΚ έκρυβε τα όποια προβλήματα είχε, και ελπίζω να τα καταφέρει και τώρα. Τον καλό ΠΑΟΚ τον θέλουμε όλοι. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο και γιατί όχι, στα επόμενα χρόνια, να μην εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό".

Κούπερ: "Υποφέραμε αρκετά..."


"Υποφέραμε αρκετά, καθώς αποδείχτηκε ότι η Γιαγκελόνια είναι μια πολύ καλή ομάδα", ήταν τα λόγια του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, μετά την αγχωτική πρόκριση του Αρη επί της Γιαγκελόνια, φανερώνωντας την ανακούφισή του για το... αίσιο τέλος.

Έκτορ Ραούλ Κούπερ: "Νιώθω πιο κουρασμένος από τους ποδοσφαιριστές μου! Υποφέραμε αρκετά, καθώς αποδείχτηκε ότι η Γιαγκελόνια είναι μία πολύ καλή ομάδα. Τουλάχιστον, ήταν πολύ πιο ήρεμη από εμάς. Μόνο στο πρώτο 20λεπτο θεωρώ ότι παίξαμε καλά. Στη συνέχεια, όταν είχαμε την μπάλα, κάναμε περίπλοκα τα πράγματα. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Επίσης, είναι ασυνήθιστα τα γκολ που δεχτήκαμε. Το θετικό είναι ότι δε χάσαμε την οργάνωσή μας στην άμυνα. Κι αυτό μας έδωσε σιγουριά. Όμως, είχαμε νευρικότητα στο παιχνίδι μας και κάναμε βεβιασμένες κινήσεις. Και πάλι ο κόσμος μας, μας βοήθησε πάρα πολύ. Κυρίως όταν η ομάδα έχανε την ηρεμία της".

Μίχαλ Πρόμπιερζ: "Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, από τη στιγμή που είχαμε χάσει στην έδρα μας. Είπα δημόσια από την αρχή ότι θα κάναμε τα πάντα για να περάσουμε στην επόμενη φάση και παρά το αποτέλεσμα, είμαι ευχαριστημένος. Είχαμε την ευκαιρία να βρούμε τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου, αλλά μας πληγώνει το ότι δεν φέραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Είναι κρίμα που δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του Αρη. Δεν έχει σημασία αν πέρασε η καλύτερη ομάδα. Οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που κρίνουν. Τα ματς ήταν πάντως ισορροπημένo. Θεωρώ, όμως, ότι παίξαμε καλύτερα από τον Aρη"..

Τελειώνουν Λίνεν και Ντιόγκο, Βαλβέρδε ενόψει!




Ξένο σώμα θα πρέπει να θεωρείται πλέον στον Ολυμπιακό ο Εβαλντ Λίνεν. Είναι σχεδόν δεδομένο πως ο Γερμανός προπονητής θα αποτελέσει παρελθόν από τους "ερυθρόλευκους", μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Μακάμπι. Φυσικά το πρώτο όνομα για να τον αντικαταστήσει είναι αυτό του Ερνέστο Βαλβέρδε!

Αλλωστε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πριν αναλάβει επίσημα τον Ολυμπιακό, είχε προτείνει στον Σωκράτη Κόκκαλη να του κάνει "δώρο" τον Iσπανό πρώην τεχνικό των "ερυθρόλευκων". Αυτήν την περίοδο δεν εργάζεται σε κάποια ομάδα και... φαντάζει πιο εύκολο να συμφωνήσει με τους Πειραιώτες!

Τέλος και ο Ντιόγκο!
Παρελθόν από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να θεωρείται ο Ντιόγκο! Είτε με κανονική μεταγραφή, είτε ως δανεικός, είτε ακόμα και με διακοπή συμβολαίου, ο Βραζιλιάνος επιθετικός, στο παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ φόρεσε για τελευταία φορά την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Η αφορμή για το... τέλος του Βραζιλιάνου δόθηκε με την... απαράδεχτη ενέργεια του στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Μακάμπι.