Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

"Κερδισμένος ο Δερμιτζάκης"


Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι ο μόνος κερδισμένος από το παιχνίδι που έδωσε ο ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ την Τετάρτη, όπως υποστήριξε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του "δικεφάλου", Κώστας Ορφανός με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103.3".

Για το πως είδε τον ΠΑΟΚ στον χθεσινό αγώνα και αν πίστεψε πως θα κατάφερνε να πάρει την πρόκριση:
"Ήμουν και εγώ από αυτούς που πίστεψαν ότι μπορεί να καταφέρει να προκριθεί. Το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα (1-1), ήταν σκορ πρόκρισης και ξεκίνησε με ένα μικρό προβάδισμα. Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι θα τα κατάφερνε. Είχε τις ευκαιρίες να βάλει γκολ, αλλά μόλις δέχτηκε τρία γκολ μέσα πολύ μικρό χρονικό σε διάστημα, ήρθε η ψυχρολουσία. Δεν ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένος καθώς δύο λεπτά πριν το ξέσπασμα του ’γιαξ, όλοι λέγαμε πόσο καλά στέκεται αμυντικά και διαμορφώναμε συμπεράσματα που κατέρρευσαν μέσα σε δέκα λεπτά. Μετά από αυτό ήταν δύσκολο να πιστέψεις ότι ο ΠΑΟΚ θα επανέλθει στο παιχνίδι της πρόκρισης.".

Για τις κινήσεις του Δερμιτζάκη και το τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ από τον χθεσινό αγώνα για το μέλλον του:
"Ο Δερμιτζάκης ρίσκαρε θέλοντας να δώσει μια πιο επιθετική νότα. Πιστεύω ότι παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε, ο Δερμιτζάκης ήταν ο κερδισμένος της ημέρας. Έδειξε ότι έχει τόλμη, ότι πιστεύει σε κάποια πράγματα. Ελπίζω ειλικρινά, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, να κερδίσουμε έναν προπονητή για τον οποίο θα μιλάμε τα επόμενα χρόνια με τα καλύτερα λόγια. Αν μείνουμε στον αποκλεισμό, προφανώς δεν είναι για το καλό του ΠΑΟΚ. Αλλά από εκεί και έπειτα πιστεύω ότι έχει να δείξει πολλά και καλά πράγματα. Νομίζω ότι ανέβηκε στην εκτίμηση της ποδοσφαιρικής Ελλάδος. Βγήκε κερδισμένος γιατί έδειξε ότι δεν είναι μια ομάδα η οποία θα περιμένει να κάνει μια φάση και να παίξει αντιποδόσφαιρο. Είναι ομάδα που μπορεί να παίξει, έχει τα δεδομένα και τις βάσεις για να το κάνει. Να μην ξεχνάμε ότι ο Βιερίνια του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένας καταπληκτικός φόρ ευρωπαϊκού επιπέδου. Με την προσθήκη του Σαλπιγγίδη, ο οποίος θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την απόδοση του στην συνέχεια, και έχοντας τον Μουσλίμοβιτς, τον Παπάζογλου και τον Φιλομένο σαν αλλαγές, δείχνει το βάθος που υπάρχει στον ΠΑΟΚ".

Για τον αν ο Τσιρίλο μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ και το αν κόστισε στην ομάδα η χθεσινή του εμφάνιση:
"Για εμάς που ξέρουμε και παρακολουθούμε την ομάδα από πολύ κοντά, γνωρίζουμε ότι ο Τσιρίλο και πέρσι έκανε σε αρκετά παιχνίδια γκέλες. Η παρουσία του δεν είναι κακή και σε καμιά περίπτωση δεν δείχνει ότι είναι στη δύση της καριέρας του. Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι ότι ήρθε στην ομάδα και παίζει στην θέση του Μαλεζά. Στερεί από έναν Έλληνα παίκτη το δικαίωμα να παίξει και να προσφέρει. Ο Μαλεζάς ήταν ο καλύτερος ανερχόμενος νέος ποδοσφαιριστής. Μάλιστα, τη περσινή χρονιά και χωρίς να είναι αναντικατάστατος, βρέθηκε στη Νότια Αφρική, και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά να περιμένει από τον 25χρονο παίκτη. Δεν θέλω να καταφέρομαι ποτέ εναντίον ποδοσφαιριστών όταν βρίσκονται στην κακή τους μέρα. Η οποιαδήποτε κρίση μου, έχει σκοπό μόνο να βοηθήσει την ομάδα και όχι να την βλάψει".

Για τον αν μετά την χθεσινή εξέλιξη, τα οικονομικά μπορούν να πάρουν αρνητική τροπή: "Από ότι λέει η διοίκηση, το άνοιγμα στα οικονομικά δεν είναι πολύ μεγάλο. Μιλάμε για δύο-τρία εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς. Δεν μιλάω για τις υποχρεώσεις που υπάρχουν στην εφορία καθώς αυτή την στιγμή βρίσκονται στα φορολογικά δικαστήρια για να αποδειχτεί ποιο είναι το ακριβές ποσό. Μιλάω για το αρνητικό νούμερο του προϋπολογισμού που σίγουρα θα καλύπτεται από μια ενδεχόμενη πρόκριση του χθεσινού παιχνιδιού. Έχει όμως τις ελπίδες να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να μην χάσει αυτά τα λεφτά που του είναι απαραίτητα".

Για το αν τον φοβίζουν ενδεχόμενες πωλήσεις παικτών από τον Ζαγοράκη:
"Δεν με φοβίζει το αν ο Ζαγοράκης θα προβεί σε πωλήσεις παικτών. Από τους παίκτες που έχουμε θα μου είναι αδιάφορο αν πουληθεί ο Βιτόλο. Είναι ένας καλός αμυντικός χαφ, ο οποίος μπορεί να βοήθησε τα μέγιστα την περσινή χρονιά, αλλά δεν πρόκειται να κλάψω για έναν ποδοσφαιριστή όπου δεν έχει πατήσει το πόδι του στην αντίπαλη περιοχή, σε ολόκληρη την χρονιά. Υπάρχουν πάρα πολλοί αμυντικοί χαφ που μπορούν να αντικαταστήσουν τον Βιτόλο. Μακάρι να έρθει πρόταση και να πάρει λεφτά ο ΠΑΟΚ, από τα οποία να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να υπάρξει ηρεμία στο οικονομικό. Δεν μου δημιουργεί καμία έκπληξη το να φύγει ένας παίκτης σαν τον Βιτόλο. Θα με σόκαρε αν πουλούσαμε τον Βιερίνια.".

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει την δύναμη και τον χαρακτήρα να μαζέψει τα κομμάτια του όσο γρήγορα επιβάλλει η χρονική στιγμή:
"Στο ξεκίνημα της περιόδου, από την προετοιμασία, φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ βασανιζόταν από κάποια εσωτερικά προβλήματα, τα οποία καλώς δεν έβγαιναν προς τα έξω. Δεν ξέρω αν στην πορεία θα έχουμε εξωτερίκευση αυτών των προβλημάτων. Όμως μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί ότι ο ΠΑΟΚ έκρυβε τα όποια προβλήματα είχε, και ελπίζω να τα καταφέρει και τώρα. Τον καλό ΠΑΟΚ τον θέλουμε όλοι. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο και γιατί όχι, στα επόμενα χρόνια, να μην εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: