Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Τρέλα στην άφιξη του ΠΑΟΚ!! (video)

Σαν πρωταθλητή συνόδεψαν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα οι οπαδοί του! Σκηνές τρέλας έξω από το γήπεδο, με πλήθος κόσμου να καλωσορίζει την πομπή του πούλμαν, συνθήματα και… χάι-φαιβ με τον τροχονόμο!

Τρέλα στην άφιξη του ΠΑΟΚ! (video)
Τη διαδικασία… αναπλήρωσης της απουσίας τους από τις εξέδρες της Τούμπας ολοκλήρωσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!

Μετά το… συλλαλητήριο έξω από το ξενοδοχείο της αποστολής κι αφού τη συνόδεψαν σε όλη τη διαδρομή μέχρι το γήπεδο, οι φίλοι του «δικεφάλου» έστησαν νέο πανηγύρι έξω απ’ αυτό.

Όταν έφτασε λοιπόν το πούλμαν έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, αλλά και τον… τροχονόμο που ρύθμιζε την ομαλή κυκλοφορία στους γύρω δρόμους!




Πηγή: sport-fm.gr

Με... συνοδεία στην Τούμπα!!

Ο κόσμος του περιμένει πώς και πώς την ιστορική πρόκριση. Μετά τον χαμό έξω από το «Μακεδονία Παλλάς», οι φίλοι του ΠΑΟΚ συνόδευσαν την αποστολή στην Τούμπα!

Με... συνοδεία στην Τούμπα!
Πλησιάζει η ώρα! Και ο κόσμος του ΠΑΟΚ το ζει έντονα.

Έτσι, αφού αρχικά αποθέωσε την αποστολή των Θεσσαλονικέων στο «Μακεδονία Παλλάς», την συνόδευσε σε όλη την διαδρομή προς την Τούμπα.

Οι φίλοι του «Δικεφάλου του βορρά» σχημάτισαν… μηχανοκίνητη πορεία μπροστά από το πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες στο γήπεδο. Φυσικά, το κλίμα ήταν άκρως ενθουσιώδες, με πολλά συνθήματα και ψυχολογικές «ντόπες».

Άλλωστε, το… δέλεαρ δεν είναι λίγο. Ο ΠΑΟΚ παίζει σε 90 λεπτά κόντρα στην Σάλκε την «χρυσή» του ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λίγο αργότερα, η αποστολή έφτασε στην Τούμπα, με την ψυχολογία στα ύψη και όλους έτοιμους για την υπέρβαση. Πηγή: sport-fm.gr

Όχι απόψε ο ΠΑΟΚ του 1-1!!

Τη γλώσσα του ποδοσφαίρου και όχι της εξέδρας μιλάει ο Αποδυτηριάκιας για τη ρεβάνς με Σάλκε…

Δεν γνωρίζω τι θα φτιάξει απόψε ο ΠΑΟΚ. Ποδοσφαιρικά μιλάμε, όχι οπαδικά. Μη μπερδεύουμε φανέλλες με κορδέλες.
 Μιλάμε για τόπι. Επιμένω ότι δεν γνωρίζω ποια θα είναι η αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ στο κρίσιμο παιχνίδι με την Σάλκε. Το πως θα έπαιζε η εξέδρα και χωρίς να παριστάνω τον μάντη Κάλχα δεν θα ήταν δύσκολο να το προβλέψω.

Η γλώσσα της μπάλλας κι όχι της εξέδρας κρατάει απ’ έξω κάθε πρόγνωση, όσο αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Σ’ αυτό δεν θα πόνταρε ούτε ο Θεός. Πολύ περισσότερο ο συγκεκριμένος Άγιος προστάτης του δικέφαλου.

Ο Χουμπ Στέφενς θα παίξει την πρόκριση και οι παίκτες του. Όχι ο κόσμος που περιμένει να χαρεί, ούτε τα ΜΜΕ που ελπίζουν να κονομήσουν.

Θα κρίνουμε την ποδοσφαιρική δράση πάνω στο χορτάρι. Πως  θα δρα και πως θα αντιδρά η ελληνική ομάδα. Μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη στο 1-1 του πρώτου αγώνα.

Ένας ΠΑΟΚ, από το πρώτο κιόλας λεπτό, σάκος του μποξ απέναντι στην προβληματική, αμυντικά, Σάλκε. Ένας ΠΑΟΚ που, επιτέλους, στο Β’ ημίχρονο άρχισε να αλλάζει μπαλλιές και μετά τη σέντρα.

 Ο αδιάβαστος στο 1-1 Στέφενς είναι πολυτιμότερος από την εξέδρα της Τούμπας, γράφει ο apodytiriakias.gr

Το κρύο αίμα κι όχι το ντοπάρισμα της καυτής έδρας χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να περάσει την ανώτερη του γερμανική ομάδα. Νομίζω. Να, ένα στοιχείο που πιθανόν να γείρει στην πλάστιγγα.

Ψυχολογικά, δηλαδή, να κτυπήσει τους αντίπαλους του ο ΠΑΟΚ με σωστή στρατηγική και αποτελεσματική τακτική.

Ποιο θα είναι το σχέδιο μάχης που θα δώσει ο Στέφενς στους παίκτες; Και το ερώτημα είναι αν θα καταφέρουν να εφαρμόσουν εναλλακτικές πειθαρχώντας στο γενικό πλάνο αντιμετώπισης της Σάλκε.

Ο Ολλανδός προπονητής πιάστηκε αδιάβαστος στην πρώτη αναμέτρηση. Συμβαίνουν αυτά. Είμαι σίγουρος ότι πήρε πρέφα τι έπαθε, δεν είναι νούμερο ο άνθρωπος, να μην έκανε την αυτοκριτική του. Άσχετο αν, τελικά, του βγήκε θετικό αποτέλεσμα, η ισοπαλία.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ τα ΄χε εντελώς χαμένα. Το χειρώτερο, δεν είχε επαφή με τον πάγκο. Την παρτίδα στη ρεβάνς, σε μεγάλο βαθμό, θα την παίξει ο προπονητής της έδρας
Πηγή:gazzetta.gr

«Μπορεί το θαύμα ο ΠΑΟΚ»


Ένας από τους αγαπημένους οπαδούς του ΠΑΟΚ ο Πάτερ Χρήστος φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την αγαπημένη του ομάδα, για το σημερινό παιχνίδι ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση κόντρα στην Σάλκε.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ και όλοι οι Έλληνες  περιμένουν το βράδυ να έρθει, και να είναι μέρα το βράδυ.
paok-papasΕδώ και αρκετά χρόνια με τον ΠΑΟΚ είμαστε οικογένεια, οι νέοι μας είναι εύκολο κομμάτι να επικοινωνείς μαζί τους απλά πρέπει να είσαι ειλικρινείς και για μένα είναι πάρα πολύ όμορφο».
Για τον ΠΑΟΚ και το σημερινό παιχνίδι: «Έαν οι παίκτες παίξουν με ζήλο, με μεράκι, όρεξη και κέφι νομίζω ότι είναι πιο εύκολα τα πράγματα από ότι ήτανε στο πρώτο παιχνίδι. Θεωρώ ότι μπορούμε σήμερα να το κάνουμε το θαύμα, δεν είναι τυχαίο, η ομάδα έχει μια παράδοση πίσω της , είναι εύκολο άμα γίνουμε μια γροθιά και βγάλουμε αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Ήμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε έναν προπονητή σαν το Στέφενς, ο οποίος ήδη έχει δείξει εκπληκτικά δείγματα, αν καταφέρουμε να κάνουμε το δεύτερο ημίχρονο που κάναμε στην Γερμανία θεωρώ ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα».
Για τον Πάμπλο Γκαρσία και τις καλές σχέσεις που έχουν: « Ο Πάμπλο είναι μεγάλη αδυναμία για μένα. Ξέρει πλέον ποιος είναι ο ρόλος του στην ομάδα, είναι καλά και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και να προσφέρει στους παίκτες. Αυτούς τους μεγάλους παίκτες τώρα τους χρειάζεται η ομάδα, είτε μέσα στο γήπεδο είτε έξω από αυτό και έχουμε και άλλους έμπειρους παίκτες.
Για την περίπτωση που επιτευχθεί η πρόκριση: «Ανεβαίνει πολλά σκαλοπάτια, ανεβαίνει από ηθικό από εμπειρία από καταξίωση και βέβαια ανεβαίνεις οικονομικά».
Για τον Μίροσλαβ Στοχ: «Ο Στοχ έχει καταλάβει πολύ γρήγορα που ήρθε, θα δέσει πολύ και με την κερκίδα και με τον κόσμο και είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Για να μιλήσουμε και τεχνικά μας έλειπε πολύ αυτό το
Για το αν βρισκόταν μέσα στο γήπεδο: « Θα το ζούσα με την τρέλα όπως όλοι οι ΠΑΟΚτσίδες. Κουνιέται το σεντόνι και εμείς είμαστε απ έξω. Είμαι δεμένος με τα παιδιά στην θύρα 4 και δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε άλλη θύρα. Και πρόσκληση για αλλού να έπαιρνα πάλι στην 4 θα ήμουνα».
Για τα συνθήματα και άμα τα τραγουδάει: «Όσα δεν είναι πολύ βαριά τα φωνάζω κανονικά, Ο ΠΑΟΚ έχει ατελείωτα βαριά συνθήματα, όπως έχει και βαριά ιστορία, και σήμερα δεν τελειώνει τίποτα άμα δεν προκριθούμε».


Πηγή: arenafm.gr

Ο Χαριστέας για ΠΑΟΚ και Σάλκε!


1375105_full-lndΟ Άγγελος Χαριστέας, φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4 και μίλησε για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Σάλκε κάνοντας μια εξονυχιστική ανάλυση της Γερμανική ομάδας . Να θυμίσουμε ότι έχει παίξει αρκετά χρόνια στην Γερμανία με τελευταίο του σταθμό την Σάλκε με την οποία πανηγύρισε και το κύπελλο Γερμανίας. Επίσης αναφέρθηκε στις μεγάλες στιγμές που έζησε με την Εθνική Ελλάδος  αλλά και στην μεγάλη του αγάπη, τον Άρη.
Για την Εθνική Ελλάδος: «Είμαι ευλογημένος και πολύ χαρούμενος που έχω περάσει τέτοιες στιγμές με την Εθνική και χαίρομαι πολύ που ο κόσμος μου το θυμίζει με κάθε ευκαιρία. Η αγάπη του κόσμου σε καθημερινή βάση είναι τόσο μεγάλη και πραγματικά αισθάνομαι ευτυχισμένος».
Για το γκολ κόντρα στην στη ν Γαλλία και την τρομερή πάσα του Ζαγοράκη:
«Του είπα “τι σέντρα ήταν αυτή που μου έβγαλες”, πάντα με τον Θόδωρο κάναμε μαζί προπονήσεις και δουλεύαμε πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι, και είναι πολύ ευχάριστο να σου βγαίνει μέσα στο γήπεδο».
Για το παιχνίδι με την Σάλκε:
«Θα είναι μια τεράστια πρόκριση όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για την Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι Γερμανικές ομάδες έχουν το καλό ότι παίζουν και εντός και εκτός έδρας το ίδιο ποδόσφαιρο, δεν επηρεάζονται από έδρες, μην περιμένετε να δείτε μια ομάδα διαφορετική, το καλό είναι πως όταν μια ομάδα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση δεν υπάρχει περίπτωση να μεταμορφωθεί , είναι πάντως μια ομάδα σκληροτράχηλη και θα το παλέψει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Άμα χάσει η Σάλκε ο προπονητής θα φύγει, αυτό πρέπει να θεωρείτε δεδομένο, ήδη υπάρχει πολύ γκρίνια και πολύ άγχος καθώς άμα χαθεί η πρόκριση θα χαθεί ουσιαστικά όλη η χρονιά. Ότι η ομάδα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση είναι δεδομένο και θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Τόσο οι παίκτες όσο και οι οπαδοί φοβηθήκανε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι  δεν πήραν μπλε λεωφορείο για να μην δώσουν στόχο, θα έρθουν με ένα γκρι, γενικά φοβούνται τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και αυτό είναι ένα ακόμα ενδικτικό στοιχείο της κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα. Αν είχε κόσμο το γήπεδο θα είχαν πρόβλημα οι Γερμανοί.
Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται συνήθως στο ψυχολογικό κομμάτι και ο «δικέφαλος» έχει υπέρ του αυτό το γεγονός γιατί ουσιαστικά δεν έχει τίπιτα να χάσει. Η ομάδα που θα έχει την πίεση και το άγχος είναι η Σάλκε» .
Για το πρώτο παιχνίδι στην Γερμανία: «Ο ΠΑΟΚ με εξέπληξε στο πρώτο παιχνίδι, θα μπορούσε να το είχε κλέψει το παιχνίδι αν ήταν λίγο πιο τυχερός. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου έπαιξε στα ίσα την ομάδα και θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει με την νίκη».
Για τους παίκτες της Σάλκε: «Δεν αντέχουν την πολύ μεγάλη πίεση οι αμυντικοί της Σάλκε. Τα ξέρω όλα τα παιδιά ένα προς ένα. Έχει πρόβλημα στην άμυνα και πρέπει να το εκμεταλλευτεί η ομάδα του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να τους πιέσουν αρκετά γιατί είναι επιρρεπείς στο λάθος.
Ο Φαρφάν είναι ο καλύτερος παίκτης για μένα, όλοι περιμένουν πολλά από αυτόν και εξαρτάται κατά πολύ η απόδοση της ομάδας. Δεν ξέρω αν θα είναι απόλυτα έτοιμος αλλά θεωρώ ότι θα παίξει. Νομίζω ότι πρέπει να βάλει τον Σπυρόπουλο γιατί είναι καθαρόαιμο αριστερό μπακ και έχει και περισσότερη εμπειρία από τον Σκόνδρα.
Για τον Ντράχλερ έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Δούλευε πάρα πολύ και αποδεικνύεται ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τους είχα μαζί με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και γινόταν τρομερή δουλειά. Είχε τεράστια πρόταση το καλοκαίρι αλλά ιθίνοντες της ομάδας προτίμησαν να τον κρατήσουν και καλά έκαναν. Δίκαια θεωρώ ότι λένε πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Γερμανία. Δεν πρέπει να  του δώσουν χώρο σε καμία περίπτωση, μπορεί να γίνει πάρα πολύ επικίνδυνος.
Άμα δείξει το καλό του πρόσωπο ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί. Ελπίζω ότι εμφάνιση με τον Παναιτωλικό ήταν μια κακή παρένθεση. Ο Καλός ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Σάλκε.
Για τον Στέφενς: «Ο Στέφενς θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη μεταγραφή στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Ελπίζω και εύχομαι να μείνει για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ γιατί έχει να δώσει πολλά και μπορεί να τον ανεβάσει επίπεδο και να προσφέρει σε πολλούς τομείς».
Για τον Άρη: «Είναι η ομάδα που ξεκίνησα, η ομάδα που αγαπάω, είναι πράγματα που τα ξέρουν όλοι. Μακάρι να ήταν τέτοιες οι συνθήκες και να μπορούσα να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη, είχα επαφές με τον Άρη αλλά δεν έγιναν με σωστό τρόπο, δεν μαρέσει η κοροϊδία, όταν κάνω κάτι θέλω να δίνω το 100%. Θα ήταν ιδανικό το σενάριο να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπάω.
Πέρυσι είχα ξενερώσει πάρα πολύ και δεν είχα δει ούτε ένα παιχνίδι. Φέτος τα έχω δει τα παιχνίδια αλλά και τα φιλικά στα οποία μου άρεσε πολύ η ομάδα. Βέβαια στο πρωτάθλημα δεν ξεκίνησαν καλά τα πράγματα. Ο Άρης πρέπει να κρατήσει τον κόσμο ζεστό, να τον κρατήσει κοντά του. Είναι το βασικό όπλο της ομάδας. Πήρε καλούς ποδοσφαιριστές, θεωρώ ότι έκανα καλή ομάδα αλλά οι δυο ήττες θεωρώ ότι ήταν και θέμα συγκυριών».

Πηγή: arenafm.gr

«Να το βουλώσουν οι άνθρωποι της Σάλκε»

Απάντηση στην διοίκηση της Σάλκε έδωσε ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας Ράινερ Βεντ, σχετικά με τις κατηγορίες για άσκοπη χρήση σπρέι δακρυγόνου προς του οπαδούς των «μπλε».
Wendt: Politik traegt Verantwortung fuer DefiziteΣυγκεκριμένα, μιλώντας σε Γερμανικά ΜΜΕ τόνισε: «Αν οι κύριοι Χελντ και Πέτερς ισχυρίζονται ότι τα σπρέι δακρυγόνου και τα γκλομπ δεν ήταν αναγκαία και πως είναι ασυνήθιστη μέθοδος, τότε το μόνο που έχω να πως είναι πως δεν έχουν ιδέα και καλά είναι αρχικά να το βουλώσουν. Τουλάχιστον δημόσια».
Πηγή: arenafm.gr

«Αμφίρροπο ματς με Άρη»


O Νίκος Λαζαρίδης αμυντικός του Ατρόμητου και πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην επικείμενη αναμέτρηση της ομάδας του με την Αλκμάαρ, θυμήθηκε την νίκη μέσα στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης και έδωσε τα δικά του προγνωστικά για την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τους κιτρινόμαυρους:
Για τον επαναληπτικό αγώνα με την Αλκμάαρ:
lazaridhs«Δεν περιμέναμε να έρθει αυτό το σκορ ειδικά μέσα στην έδρα μας. Είμαι πλασματικό ειδικά αν δει κάποιος το παιχνίδι .Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να σκοράρουμε πρώτοι σε αντίθεση με τον αντίπαλο που δεν μπήκε καν στην περιοχή. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να τα δώσουμε όλα στον επαναληπτικό» για να συμπληρώσει για το αγωνιστικό προφίλ των ολλανδικών ομάδων:
«Είναι ομάδες που τρέχουν αρκετά έχουν καλό ρυθμό. Εγώ θα έλεγα ότι είναι λίγο άναρχες γιατί επιτίθενται μαζικά και μπορείς να σκοράρεις στην αντεπίθεση αλλά είναι δουλεμένες με καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολο να κάνεις ανατροπή αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα αυτό το 1% πιθανότητα να κάνεις την ανατροπή»
Για τον αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης:
«Εκείνο το ματς μου έχει μείνει για πάντα. Ήταν διαφορετικό παιχνίδι γιατί ήμασταν στους ομίλους και ήταν σημαντικό για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ήταν η ομάδα που πριν από λίγες μέρες είχε κερδίσει 3-0 την Ίντερ με καλούς παίκτες και νομίζω ότι ήταν μεγάλος ο θρίαμβος»
Πως νιώθει που θα αγωνιστεί κόντρα στον Άρη:
«Σίγουρα έχει την ιδιαιτερότητα του. Το ματς θα είναι δύσκολο γιατί θέλουμε όλοι τους βαθμούς και εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι»
Για το ματς με τον Ολυμπιακό:
«Η ομάδα μας από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερη. Το είδαμε και με τον Ολυμπιακό που αξίζαμε εμείς του τρεις βαθμούς. Είχαμε κλασσικές ευκαιρίες όμως στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει»
Αν είδε τον Άρη στις δύο πρώτες αγωνιστικές:
«Είδα απο λίγο και με τον Απόλλωνα και με την Καλλονή .Είναι καινούργια ομάδα. Ο κόσμος έχει δίκιο αλλά από την άλλη πρέπει να κάνει υπομονή γιατί είναι νέα παιδιά. Και πέρσι ήταν νεανική ομάδα και φέτος είναι. Έχει νέο προπονητή που πρέπει να δουλέψει αρκετά για να δέσει αυτό το σύνολο. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή και να μην αρχίσει από νωρίς τις μουρμούρες και τις γκρίνιες. Έχει δίκιο που δεν θέλει να ζήσει τα περσινά αλλά όπως και να το κάνουμε είναι αρχή ακόμα και ο Άρης είναι νεανική ομάδα»
Που θα κριθεί ο αγώνας του Ατρόμητου και του Άρη:
«Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πρέπει  εμείς να κοιτάξουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Και ο Άρης έχει ξεκινήσει με δύο ήττες και θα είναι αμφίρροπο παιχνίδι»


Πηγή: arenafm.gr

«Να ελέγξει τον αγώνα ο ΠΑΟΚ»

topalidhs
Ο Γιάννης Τοπαλίδης, που ήταν ο βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδος όταν κατέκτησε το Euro 2004 μίλησε στον Arena 89,4 για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Σάλκε, και έδωσε τα δικά του προγνωστικά:
Στην αρχή είπε:
«Είναι πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία. Μην ξεχνάμε πως ήταν οι προϋποθέσεις όταν αποκλείστηκε από την Μέταλιστ. Τώρα νομίζω ότι έχει ένα μεγάλο αβαντάζ από την ισοπαλία στην Γερμανία»
Τι λένε οι Γερμανοί για την αναμέτρηση:
«Επειδή ξέρω πολύ καλά τους Γερμανούς. Αυτοί ασχολούνται με τον εαυτό τους όταν θεωρούν ότι η άλλη ομάδα είναι υποδεέστερη. Όταν μία ελληνική ομάδα νικάει τους Γερμανούς κοιτάνε ότι αυτοί δεν πήγαν καλά και όχι ότι η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη. Είναι υπερόπτες. Νομίζουν ότι θα περάσουν»
Για να προσθέσει:         
«Νομίζω ότι με το ξεκίνημα που κάνανε αν δεν ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τόσο σύντομα μπορεί να είχαν διώξει και τον προπονητή. Από τότε που τον έβαλαν πρώτο προπονητή αμφισβητείται πάρα πολύ. Ξεκίνησαν με στόχο να πάρουν το πρωτάθλημα και ήδη έχουν μείνει πολύ πίσω»
Τι να προσέξει ο ΠΑΟΚ:

«Ναι μεν έχει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ αλλά η Σάλκε θα κοιτάξει να πάρει την πρόκριση. Ίσως μπει στην αρχή λίγο προσεκτικά αλλά στην συνέχεια θα κυνηγήσει το γκολ. Αν δεν πετύχει γρήγορο γκολ η Σάλκε θα ανοίξει το παιχνίδι και εκεί θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ και να σκοράρει. Όλοι μιλάνε για τις ήττες της Σάλκε αλλά κανείς για την ήττα από τον Παναιτωλικό. Εμένα αν με ρωτούσε κάποιος θα έλεγα ότι θα περνούσε με 0-2. Σίγουρα υπάρχει το ενδεχόμενο να είχαν το μυαλό τους με την Σάλκε. Ίσως να έλεγαν ποιος Παναιτωλικός»
Για τον Φαρφάν:
«Ο Φαρφαν δεν είναι απόλυτα έτοιμος αλλά τον θεωρώ μετά τον Χούντελααρ τον ποιο επικίνδυνο παίκτη. Είναι αδικία πριν το ματς να πούμε ότι θα έχει πρόβλημα μαζί του ο παίκτης που θα τον μαρκάρει. Κανείς προπονητής δεν βάζει παίκτη με ρίσκο. Τον πιστεύει και το κάνει»
Τι θα πρέπει να προσέξει ο Σκόνδρας:
«Σε πρώτο πλάνο να επικεντρωθεί στα αμυντικά του καθήκοντα. Να τον περιορίσει αλλά στο μοντέρνο ποδόσφαιρο τα μπακ πρέπει να βγαίνουν και μπροστά. Νομίζω ότι σε αυτό το παιχνίδι ο πρωταρχικός ρόλος θα είναι να τον περιορίσει. Θα τον βοηθήσει και ο Σαλπιγγίδης. Είναι εργατικός παίκτης»
Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στον Στέφενς:
«Το ποδόσφαιρο είναι και απρόβλεπτο. Μπορεί να δεχθείς γκολ από το πουθενά. Ο Ρεχάγκελ έλεγε ότι το 50% ενός αγώνα μπορείς να προσεγγίσεις τακτικά αλλά το άλλο 50% είναι απρόβλεπτο. Πιστεύω ότι ο Στέφενς θα ποντάρει στην άμυνα της Σάλκε που έχει προβλήματα και θα χτυπήσει εκεί. Στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος έχουν δεχθεί εννιά γκολ. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει πρόβλημα. Τους λείπει ο Παπαδόπουλος πάρα πολύ. Έχω δει παιχνίδια της Σάλκε όπου οι αντίπαλοι έφευγαν τετ-α-τετ από το κέντρο»
Τι τακτική θα ακολουθήσει ο Στέφενς:
«Θα προσπαθεί να κοντρολάρει το παιχνίδι. Δεν θα παίξει τυφλά. Ο προσανατολισμός πολλές φορές είναι ναι μεν να παίξεις επιθετικά αλλά να μην πέσει και στην παγίδα να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις οι παίκτες της Σάλκε»
Για τον Τζόουνς και την μεσαία γραμμή:
«Και εκεί θα δώσει εντολή να είναι συμπαγές το κέντρο. Να μην ανοίξουν. Εκεί είναι η δυνατή γραμμή της Σάλκε. Θα δώσει την εντολή πάντα να υπάρχει εκεί ένας να ελέγχει. Όσο δεν απειλείς ο αντίπαλος τόσο πιο πολύ πιέζει. Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να πιέσει γιατί αλλιώς ο αντίπαλος δεν φοβάται. Στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο η ψυχολογία»
Για τον Σαλάι και τον Ντράξτλερ:
«Στο Μάιντζ που έπαιζε πέρσι έκανε πολύ καλή χρονιά και τον θεωρώ έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Ο Ντράξτλερ είναι επίσης ένας κορυφαίος παίκτης. Τον ζήτησαν αρκετές ομάδες αλλά ο Ραούλ τον συμβούλευσε να παραμείνει στην Γερμανία»
Για την άμυνα του ΠΑΟΚ:
«Η άμυνα δεν πρέπει να είναι πολύ πίσω αλλά να μην είναι και πολύ ανοιχτή. Δηλαδή να προσπαθεί πάντα να ελέγχει την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έχει αυτή την στιγμή το αβαντάζ. Αυτοί που πρώτοι πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους είναι οι Γερμανοί. Εκτός από την στρατηγική όμως οι παίκτες πρέπει να μπουν διψασμένοι γιατί το κίνητρο των ομίλων είναι τεράστιο»
Για τον Κατσουράνη:
«Ο Κατσουράνης έχει τρομερή εμπειρία. Είναι ψύχραιμος και θα είναι ο οδηγός της ομάδας. Πάντα ο προπονητής δίνει την αρχηγία κάπου και ως επί τον πλείστον το κάνει αυτό είτε με ένα αμυντικό χαφ είτε με έναν αμυντικό»
Τι πιθανότητες δίνει:
«Θα έλεγα 50-50 πιθανότητες με ένα πολύ μικρό αβαντάζ στον ΠΑΟΚ. Αν ήταν γεμάτο το γήπεδο θα ήμουν σίγουρος. Ο ΠΑΟΚ δεν αποκλείστηκε από την Μέταλιστ αλλά επειδή δεν είχε κόσμο στην έδρα του. Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε και κάτι άλλο. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά χρόνια να χάσει στην Ευρώπη και η Τούμπα είναι πολύ δυνατή έδρα»Πηγή: arenafm.gr

«Η ώρα του Στέφενς»


Ο Νίκος Αλαβάντας που αγωνίστηκε στο παρελθόν με τα χρώματα του ΠΑΟΚ μίλησε στον Arena 89.4 αναφορικά  με την σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην Σάλκε.
Στην αρχή είπε:
alavantas«Δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε στο γήπεδο για κάποιους ανεγκέφαλους. Τιμωρείται ο κόσμος που ήθελε να απολαύσει τα παιχνίδια και η ομάδα που χάνει πάρα πολλά λεφτά. Σίγουρα άμα μπει στους ομίλους θα πάρει έσοδα αλλά θα έχουμε και πάλι μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών».
Για τον Κατσουράνη:
«Ο Κατσουράνης δίνει άλλη οντότητα στην άμυνα, μπορεί να την κουμαντάρει με τέτοια μαεστρία και είναι ένας παίκτης που πρέπει να δείξει ποια είναι η αξία του στο σημερινό παιχνίδι. Σίγουρα θα είναι ο ηγέτης».
Για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα:
«Σήμερα η αμυντική τακτική θα είναι εις βάρος του ΠΑΟΚ. Αν κάνουμε το λάθος και κλειστούμε οι Γερμανοί θα πρεσάρουν. Θα είναι λάθος γιατί όπως και να το κάνουμε οι Γερμανοί έχουν το πρόβλημα. Άρα θα πρεσάρουν για να κάνουν το γκολ και άμα κλειστούμε επειδή δεν έχουμε και την άμυνα γρανίτη θα έχουμε προβλήματα».
Για τον Στέφενς:
«Εδώ θα φανεί το πόσο μάγκας είναι ο προπονητής. Λέμε για έναν προπονητή που είναι μεγάλος και έχει αφήσει έργο και αυτή την στιγμή του δίνεται η ευκαιρία να το αποδείξει. Ο Τσερνάι στην εποχή μου έλεγε θέλω την Μπάγερν για να την αποκλείσω. Ήταν τόσο σίγουρος και μας είχε πείσει και εμάς. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα. Από εκεί και πέρα ο Στέφενς μπορεί να πει στον κάθε ποδοσφαιριστή πώς να μαρκάρει και ανάλογος να τους αντιμετωπίσει»
Για τις άδειες κερκίδες:
«Το πολύ άσχημο είναι οι άδειες κερκίδες. Άλλο να έχεις 35,000 και να βουλιάζει η Τούμπα και άλλο να είναι βουβός κινηματογράφος. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι θα πρέπει να τους απομονώσουν τους ανεγκέφαλους. Δεν μπορεί να παίζει η ομάδα τέτοια παιχνίδια και να στερούν αυτή την ευκαιρία στον κόσμο»
Για τον Φαρφάν:
«Τον Φαρφάν τον φοβάμαι πάρα πολύ. Καλύτερα να έπαιζε ο Χούντελααρ. Είναι γρήγορος κάνει γκολ ενώ ο Χούντερλααρ είναι παίκτης περιοχής και μπορείς να τον μαρκάρεις»
Τι θα σημαίνει μία πρόκριση:
«Για τον ΠΑΟΚ θα είναι μία αλλαγή σελίδας. Ο πρόεδρος θα μπορεί να κάνει επιλογές για νέες μεταγραφές και μπαίνει πλέον στην ελίτ των ομάδων του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου»
Αν πρέπει να γίνουν μεταγραφές:
«Ενίσχυση επιβάλλετε. Ακούγεται για τον Πιάτι και άλλον έναν. Πρέπει να γίνουν τουλάχιστον δύο προσθήκες. Χρειάζεται ένας παίκτης οργανωτής που θα δίνει ταχύτητα, ένα δεκάρι δηλαδή, και ένας αμυντικός που θα είναι λίμπερο. Ο Κατσουράνης δεν είναι λίμπερο και έτσι χάνει ο ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα στην θέση του αμυντικού χαφ»
Για τα νέα αποκτήματα της ομάδας:
«Ο Στοχ είναι μεγάλος παίκτης και μπορεί να δώσει το κάτι διαφορετικό. Ο Λούκας επίσης είναι πάρα πολύ καλός αλλά έχει να δώσει και άλλα. Ο Νέτσιντ φαίνεται ότι έχει πρόβλημα. Δεν είναι έτοιμος .Πολύ δύσκολα μπορείς να επανέλθεις από δύο εγχειρήσεις χιαστού. Θέλει τουλάχιστον 5-6 μήνες να παίζει αλλαγές για να μπορεί να σταθεροποιηθεί.  Δεν έκανε τίποτα και στην Σάλκε και στον Παναιτωλικό. Μπορεί να έχει καλά στοιχεία αλλά δεν είναι έτοιμος»
Στην συνέχεια θυμήθηκε τους αγώνες με την Μπάγερν Μονάχου όπου ο ΠΑΟΚ είχε για προπονητή  τον Ούγγρο Παλ Τσερνάι που την περασμένη χρονιά ήταν προπονητής των Βαυαρών:
«Γνώριζε την ομάδα πάρα πολύ καλά και ξέραμε τα προτερήματα τους και τα μειονεκτήματα τους. Οι Γερμανοί είναι τόσο βλάκες που εμείς τους κάναμε παγίδες οφ-σάϊντ και αυτοί έβγαιναν στην επίθεση. Σε διαφορετική περίπτωση βασιζόμασταν στην δική μου ταχύτητα. Κάτι χρωστάει η ιστορία στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί να νικάνε συνέχεια οι Γερμανοί. Κάποια στιγμή πρέπει να μας χαμογελάσει η τύχη»
Για να πει για την διαδικασία των πέναλτι:
«Στο πρώτο πέναλτι της Μπάγερν ο Φορτούλα απέκρουσε δύο φορές αλλά ο διαιτητής είχε δώσει επανάληψη και ο Αουγκεντάλερ έκανε το 1-1.  Ο Φορτούλα χτυπούσε πολύ καλά πέναλτι αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να χτυπήσει ένα. Θυμάμαι μόνο ότι όταν φτάσαμε στην διαδικασία των πέναλτι ήξερε που χτυπάει ο Χένες και ο Αουγκεντάλερ. Και τελικά τα έπιασε. Ο Αουγκεντάλερ το έβαλε με την τρίτη προσπάθεια. Είχε πει στον Τσερνάι που ήξερε τους παίκτες πες μου που  χτυπάνε και οι άλλοι αλλά του είχε πει πάνε στην εστία σου»


Πηγή: arenafm.gr

Αδιέξοδο με Αλεξανδρή!


alexandrisΆκαρπη ήταν η συνάντηση που έγινε ανάμεσα στον πρόεδρο της «Γένεσις», Θοδωρή Κουρόγλου και τον πρώην προπονητή του Άρη, Βαγγέλη Αλεξανδρή. Το τετ α τετ είχε ως αντικείμενο την προσφυγή που κατέθεσε ο τίγρης», ο οποίος ζητά 110.000 ευρώ.
Ο έμπειρος κόουτς είναι δυσαρεστημένος με τη «Σάρισα», η οποία είχε αναλάβει να πληρώσει το συμβόλαιό του για τη σεζόν 2011-12, κάτι που δεν έγινε. Η «Σάρισα», όμως, δεν υπάρχει πλέον και η προσφυγή βαραίνει την ΚΑΕ Άρης η οποία προσπαθεί να υπαχθεί στο Άρθρο 99. Ο Αλεξανδρής ζητά όλο το ποσό του διετούς συμβολαίου του, ήτοι 110.000 ευρώ.


Πηγή: arenafm.gr

Θετικό το Δημόσιο για την ΚΑΕ!


ariskaeΟ δρόμος της υπαγωγής της ΚΑΕ Άρης στις ευεργετικές διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, του άρθρου 99, ανοίγει διάπλατα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του arenafm.gr, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα γνωμοδοτήσει αύριο (28/09) θετικά για την ΚΑΕ Άρης και το Υπουργείο Οικονομικών, θα ανάψει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι τελικές διαδικασίες της υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99.
Οι πληροφορίες που έχουν οι άνθρωποι της ΚΑΕ στο Αλεξάνδρειο είναι 100% διασταυρωμένες και μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, αναμένεται να υπογράψει αύριο με την σειρά του την γνωμοδότηση και να αποστείλει το σχετικό έγγραφο στα γραφεία της ΚΑΕ μέχρι την προσεχή Παρασκευή.
Μόλις αυτό το έγγραφο φτάσει στα χέρια του Λευτέρη Αρβανίτη, θα προστεθεί στο ογκοδέστατο φάκελο που ετοιμάζει η νομική υπηρεσία της ΚΑΕ Άρης με όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα στοιχεία. Μέχρι την Δευτέρα η ΚΑΕ θα έχει επικυρώσει ακόμη δέκα γραπτές συμφωνίες με πιστωτές, αναμένεται να συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσοστό συμφωνιών και να προχωρήσει στην κατάθεση του φακέλου στο δικαστήριο, ώστε να πάρει δικάσιμο και να βάλει την διαδικασία της υπαγωγής στο τελικό της στάδιο.

Πηγή: arenafm.gr

Παντελίδης στο Metropolis: «Πρέπει να ευχόμαστε να περάσει ο ΠΑΟΚ»


 
Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Σάββας Παντελίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Μetropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το καλό ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα, αλλά και την παρουσία του Κριστιάν Τσάβες, ο οποίος ήδη εντυπωσιάζει.

Αρχικά τόνισε για τον ΠΑΟΚ και το ματς με τη Σάλκε:

«Είναι τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, πρέπει να ευχόμαστε να περάσει στους ομίλους, θα είναι μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είναι πρόβλημα η απουσία των φιλάθλων του, αλλά πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει».

Για το καλό ξεκίνημα του ΠΑΣ:

«Η ομάδα δουλεύει ευτυχισμένα μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι το μεγάλο όπλο της επιτυχίας ως τώρα. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά θέλει προσοχή, πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Για την επιλογή του Κριστιάν Τσάβες:

«Κάθε καλοκαίρι μπορεί να προτείνονται πάνω από 100 παίκτες. Πέρυσι δεν μπορούσα να διαβάσω, γιατί είδα πολλά παιχνίδια. Αν ψάχνεις πάρα πολύ, μειώνονται οι πιθανότητες να κάνεις λάθος, αλλά είναι λαχείο, οι παίκτες έρχονται με άλλη νοοτροπία ακόμη και για τον Κριστιάν ήταν δύσκολα τα πράγματα. Ευελπιστούμε να κάνει μια καλή χρονιά, αλλά και να την τελειώσει καλά».

Για το γηπεδικό πρόβλημα στα Ιωάννινα:

«Το έχω αντιμετωπίσει ήδη, ξεκινούσε να βρέχει καταρρακτωδώς πριν από την προπόνηση το γήπεδο και ανησυχούσαμε. Για πρώτη φορά δεν ήταν άσχημο το γήπεδο, έχουν γίνει κάποια έργα και ελπίζουμε ότι δε θα έχουμε άλλα προβλήματα στους Ζωσιμάδες».

Για τους στόχους του ΠΑΣ:

«Δεν κοιτάω καθόλου μακριά. Πέρασε το παιχνίδι της Τρίπολης, είδαμε ότι υπάρχουν σημεία που μπορούμε να τα βελτιώσουμε. Τώρα και πάλι υπάρχουν σημεία που δε μας άρεσαν και προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε. Αν εμείς φεύγουμε γεμάτοι από το γήπεδο, είμαστε σίγουροι ότι δε έχουμε φτάσει αρκετά ψηλά».
Πηγή: metrosport.gr

Το μήνυμα του Στoχ: «Να γράψουμε ιστορία. Οοο ΠΑΟΚάρα»


 
Ιδιαίτερα... μελετημένος φαίνεται ότι είναι για την αποψινή αναμέτρηση ο Μίροσλαφ Στόχ, ενώ τόσο από τις εμφανίσεις του, όσο και από τα λεγόμενα του, δείχνει ότι έχει εγκλιματιστεί στην Θεεσαλονίκη και την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ο Σλοβάκος παίκτης έχει καταλάβει καλά τι σημαίνει το αποψινό παιχνίδι με τη Σάλκε και το διατράνωσε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης όπου κάτω από μια φωτογραφία της ομάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) μπορεί να είναι μια ξεχωριστή μέρα γιατί μπορούμε να γράψουμε ιστορία για τον ΠΑΟΚ!!! Πάμε να παλέψουμε για αυτό παιδιά, είναι ώρα να τα καταφέρουμε αυτή τη φορά! Οοο ΠΑΟΚάρα!».
Πηγή: metrosport.gr

Με τον ΠΑΟΚ και ο... Μπάμπελ!


 
Ο Κέλερ γνωρίζει πολύ καλά σήμερα ότι αν δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του CL θα αποτελέσει παρελθόν από την Σάλκε. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες τον θέλουν να απομακρύνεται ακόμη και αν τελικά η γερμανική ομάδα τα καταφέρει. Η ουσία είναι πως ήδη οι διοικούντες της Σάλκε έχουν κάνει την πρώτη επαφή με τον Μάρκους Μπάμπελ όπως γράφει και στο σημερινό του φύλλο το "Μ". Μια είδηση που επιβεβαιώνεται και από τους δημοσιογράφους που ακολούθησαν την αποστολή της Σάλκε και στην Θεσσαλονίκη. Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ σήμερα μπορεί να προσφέρει δουλειά στον Μπάμπελ.
Πηγή: metrosport.gr

Γιοργκέρα «χτυπάει» ο ΠΑΟΚ!


 
Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός Κριστομπάλ Γιοργκέρα είναι το τελευταίο όνομα που μπαίνει στην λίστα των υποψηφίων, στην απόκτηση ενός επιτελικού μέσου για τον ΠΑΟΚ. Το όνομά του, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας Ιταλικά δημοσιεύματα, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ του «Δικεφάλου» και της Τζένοα, ομάδα στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής.

Πιο συγκεκριμένα, η Τζένοα έχει κλείσει ήδη τον 20χρονο Αργεντινό μέσο Ρικάρντο Σεντούριον της Ρασίνγκ Κλουμπ αλλά επειδή έχει συμπληρώσει τις θέσεις ξένων που δικαιούται να χρησιμοποιεί στο Ιταλικό πρωτάθλημα, ψάχνει τρόπο να αποδεσμεύσει τον Γιοργκέρα. Έτσι, οι Ιταλοί προσπαθούν να επισημοποιήσουν τη συμφωνία που υπάρχει με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιορκέρα είναι γεννημένος στις 4 Αυγούστου του 1988 στο Σαντιάγκο της Χιλής, έχει ύψος 1.74 και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Κόλο-Κόλο στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2011 έχοντας 64 συμμετοχές και 14 γκολ. Το καλοκαίρι του 2011 πήρε μεταγραφή στην Τζένοα με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο 4 ετών. Με την Ιταλική ομάδα είχε 22 συμμετοχές και 2 γκολ ενώ έχει παίξει και 4 φορές με την Εθνική ομάδα της Χιλής.
Πηγή: metrosport.gr

Αύριο η απόφαση για Μέταλιστ!


 
Αύριο Τετάρτη (28/8) θα γνωστοποιήσει την απόφαση του για την Μέταλιστ το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Ο αντιπρόεδρος των Ουκρανών, Κονσταντίν Πιβοβάρο με ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσεις ( Facebook), ανακοίνωσε πως οι ακροάσεις τελείωσαν και ότι η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη πριν από το μεσημέρι..
Πηγή: metrosport.gr

Σάκης Τσιώλης στο Metropolis: «Μια νίκη θέλει ο Άρης, για να ανακάμψει»


 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης.

Ο τεχνικός των Αρκάδων αναφέρθηκε τόσο στο σημερινό ματς του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε, όσο και στην φημολογία που ξέσπασε περί ενδιαφέροντος του Άρη για να επιστρέψει στον πάγκο του.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το ξεκίνημα του Αστέρα στο πρωτάθλημα: «Δεν ξεκινήσαμε όπως τα θέλαμε. και δεν φταίει για αυτό η συμμετοχή μας στο Europa League. Μακάρι να να μπαίναμε στους ομίλους και να είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε στην Ευρώπη όλο το χρόνο».

Για τη φημολογία πως ο Άρης εξετάζει την περίπτωσή του: «Είναι καλό που υπάρχει εκτίμηση και αγάπη από πλευράς Άρη. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Τώρα, όμως, είμαι στον Αστέρα, είμαι πολύ καλά εδώ, και δεν σκέφτομαι κάτι διαφορετικό. Τον παρακολουθώ τον Άρη. Πίστευα και πιστεύω πως έχει δυνατότητες, με ένα καλό αποτέλεσμα θα πάρει τα πάνω του. Δεν έχει καλή ψυχολογία αυτή τη στιγμή. Σε σχέση με πέρσι είναι καλύτερο το ρόστερ».

Για τις αποδοκιμασίες εις βάρος του Γιάννη Χατζηνικολάου: «Όταν είσαι προπονητής σε μια ομάδα σαν τον Άρη πρέπει να αντέχει στις αποδοκιμασίες. Σίγουρα είναι υπό πίεση ο Χατζηνικολάου όμως ξέρει καλά τον Άρη και τη φύση της δουλειάς του. Χρειάζεται πίστωση χρόνου, όσο πιο γρήγορα έρθει η πρώτη νίκη τόσο το καλύτερο».

Για τον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε: «Είδα το πρώτο ματς στη Γερμανία, στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη η Σάλκε, άσκησε τρομερή πίεση. Σήμερα θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, το θέμα είναι πως θα το διαχειριστεί. Η απόδοση των Στοχ και Σαλπιγγίδη θα αποτελέσουν βαρόμετρο για την έκβαση του ματς. Κατά τη γνώμη μου, δύσκολα η Σάλκε δεν θα βάλει γκολ. Οι γερμανικές ομάδες, γενικότερα, δεν κοντρολάρουν πολύ το ματς. Πόσω μάλλον τώρα που θέλουν γκολ. Αυτό ίσως τους κάνει πιο ευάλωτους στην άμυνα, και αυτό είναι που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ.

Για το πώς βλέπει τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Με την ποιότητα του ρόστερ του, τον Ιβάν Σαββίδη και τον κόσμο του, ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει δύναμη απέναντι στον Ολυμπιακό. Όλα θα κριθούν, όμως, στον αγωνιστικό χώρο».
Πηγή: metrosport.gr

Ιορδανίδης στο Metropolis: «Με προσοχή και πάθος θα έρθει η πρόκριση»


 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Ιορδανίδης, καταθέτοντας τις εκτιμήσεις του για το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Τέτοια παιχνίδια είναι η χαρά των ποδοσφαιριστών. Μέγα μειονέκτημα ότι οι παίκτες θα αγωνιστούν σε μια άδεια Τούμπα. Είναι αρνητικό για τον ΠΑΟΚ, αφού ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Εύχομαι να μην επηρεάσει την απόδοση των ποδοσφαιριστών».

Για την κίνηση του Στέφενς να μην καταλύσει η αποστολή σε ξενοδοχείο: «Μπορεί να θέλησε να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα. Το τελευταίο διάστημα οι παίκτες είναι από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο. Σίγουρα το έκανε για το καλό των ποδοσφαιριστών. Όπως και να έχει αυτός ξέρει καλύτερα».

Για το άγχος που μπορεί να υπάρχει: «Είναι φυσιολογικό το άγχος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Διακυβεύεται η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, συμμετέχουν μεγάλες ομάδες, σε μεγάλα γήπεδα, την οποία βλέπουν σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα, θα έχει και τεράστιο οικονομικό όφελος και υπάρχει ευκαιρία να ανεβεί το πρεστίζ του ΠΑΟΚ. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι φυσικό το να υπάρχει άγχος. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να το διαχειριστούν ώστε να μην έχουν αντιμετωπίσουν προβλήματα».

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ: «Είναι μεγάλη η απώλεια του Λαζάρ, οποίος με τον καλό χειρισμό της μπάλας και τις διαγώνιες μπαλιές είναι ένα από τα μεγάλα ατού για τον ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη η απώλεια και του Λίνο. Αν και είναι μεγάλος σε ηλικία, διακρίνεται για την αγωνιστικότητά του. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ο Σπυρόπουλος και εύχομαι να μας δικαιώσει».

Για τον αν θεωρεί ρίσκο τη συμμετοχή του Σπυρόπουλου: «Δεν είναι ρίσκο. Είναι καλός παίκτης εγνωσμένης αξίας, αλλά του λείπουν παιχνίδια. Την στιμγή που δεν παίζει ο Λίνο χρειάζεται ο Σπυρόπουλος, γιατί χρειάζεται στήριγμα ο Στοχ. Έχει την εμπειρία τόσο από την Εθνική όσο και από τον Παναθηναϊκό. Εύχομαι να δείξει το πρόσωπο που χρειάζεται και να τα καταφέρει».

Για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ: «Το 1-1 είναι πολύ ύπουλο, αφού σε επαναπαύει με το "ευνοϊκό" 0-0. Πρέπει να προσέξουν πολύ τη Σάλκε γιατί αν και δεν είναι η μεγάλη γερμανική ομάδα έχει καλή κατοχή της μπάλας, έχει κάποιους παίκτες όπως ο Φαρφάν που πρέπει να προσεχθούν γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνουν τη ζημιά. Δεν πρέπει να επαναπαυθεί ο ΠΑΟΚ στο 0-0. Η Σάλκε είναι μια ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται τα παιχνίδια. Άποψή μου είναι πως το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Γι' αυτό το λόγο και οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στην τελική ενέργεια».

Για τα προβλήματα της Σάλκε και αυτά δίνουν πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα τους αποδιοργανώνουν, όμως η διαφορά είναι πως ξέρουν να διαχειρίζονται καλύτερα τις αρνητικές καταστάσεις σε σύγκριση με μια ελληνική ομάδα. Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και με τον προπονητή και με τους παίκτες. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να το εκμεταλλευτεί αυτό και πάρει αυτό που θέλει από το ματς».

Τέλος, κατέθεσε και τις εκτιμήσεις του για τον αγώνα: «Η πρόκριση είναι 50-50. Δίνω μεγάλη σημασία στην ψυχή του ΠΑΟΚτσή ποδοσφαιριστή. Η νοοτροπία της ομάδας εμπνέει τον ποδοσφαιριστή να παίξει στο 100% και να τα δώσει όλα. Αν συμβεί αυτό, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την πρόκριση».
Πηγή: metrosport.gr

Σνάουτσνερ στο Metropolis: «Θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ»


 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ αναφερόμενος στον σημερινό αγώνα του Δικεφάλου κόντρα στη Σάλκε.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:
«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει. Στην Τούμπα είναι πιο δυνατός και είναι μεγάλη ευκαιρία να περάσει στους ομίλους. Η απουσία του κόσμου είναι μειονέκτημα, γιατί ο κόσμος βοηθάει πολύ στην Τούμπα, αλλά οι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό και πρέπει να παλέψουν χωρίς τον κόσμο.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξέρουν ότι είναι σημαντικό το ματς, θα έχουν λίγο παραπάνω στρες, αλλά είναι έμπειρη η ομάδα. Ο προπονητής είναι πολύ καλός και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και ο ΠΑΟΚ θα περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».
Πηγή: metrosport.gr

Η έκπληξη του Τρινκιέρι στη 12άδα της Εθνικής!!

Λίγο πριν ο Αντρέα Τρινκιέρι ανακοινώσει τη 12άδα της Εθνικής, ο σκύλος αποκαλύπτει ποιος παίκτης που ήταν αουτσάιντερ έγινε φαβορί για να συμπληρώσει την αποστολή! Αρχίζει σήμερα το Ακρόπολις και βγαίνει και η 12άδα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.
Όπως αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sdog Pick n' Scroll", υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να κοπεί ο Μπουρούσης από την ομάδα επειδή μετά τον τραυματισμό στα πλευρά δεν ήταν 100% έτοιμος.
Ο Τρινκιέρι σκέφτηκε να πάρει μαζί του Βουγιούκα, Καββαδά, μέχρι που (ξανα)είδε τον παίκτη του στην Ουνίξ, που μέχρι τώρα στα φιλικά δεν "τραβάει".
Υπήρχε που λέτε ενδεχόμενο να μείνει έξω ο "Μπουρού", αλλά δεν υπάρχει πια. Οι 11 για τη Σλοβενία είναι σίγουροι, εκτός απροόπτου φυσικά.
Οι 11; Μη σας πούμε και οι 12. Ο Καββαδάς άρχισε ως το απόλυτο αουτσάιντερ, έμεινε έξω από το ταξίδι στο Ουλμ, αλλά μπαίνει ως σούπερ φαβορί για να συμπληρώσει την αποστολή. Στον Βουγιούκα ο σκύλος δεν θα στοιχημάτιζε ούτε ευρώ πλέον.
Πηγή: sportdog.gr

Στο «σκαμνί» Ολυμπιακός, Πανιώνιος και Άρης!

Ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα βρεθούν την ερχόμενη Πέμπτη Ολυμπιακός, Πανιώνιος και Άρης, λόγω της συμπεριφοράς των φιλάθλων τους στην 2η αγωνιστική.

Στο «σκαμνί» Ολυμπιακός, Πανιώνιος και Άρης
Σε απολογία κλήθηκαν την Τρίτη από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας Ολυμπιακός, Πανιώνιος και Άρης.
Οι τρεις ομάδες θα δώσουν εξηγήσεις την ερχόμενη Πέμπτη (29/08) για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 29-08-2013 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 2η αγωνιστική.Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης – ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός - ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος – ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ. »

«Μιλάμε με Ολυμπιακό, Κρίσταλ Πάλας για Ενόχ»

Σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό αλλά και την Κρίσταλ Πάλας βρίσκεται ο Εγιόνγκ Ενόχ όπως αποκάλυψε ο μάνατζέρ του σε ολλανδική ιστοσελίδα.

«Μιλάμε με Ολυμπιακό, Κρίσταλ Πάλας για Ενόχ»
Ένα από τα ονόματα που απασχολούν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού για την θέση του αμυντικού μέσου είναι ο Εγιόνγκ Ενόχ του Άγιαξ. Ο μάνατζερ του παίκτη, Στέφαν Μπρέντλι, στο σάιτ «ajaxshowtime.com» αποκάλυψε ότι ο πελάτης του είναι σε διαπραγματεύσεις τόσο με τους «ερυθρόλευκους» όσο και με την Κρίσταλ Πάλας ενώ δεν έκλεισε την πόρτα της Φούλαμ…

«Οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Είμαστε σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και την Κρίσταλ Πάλας, ενώ υπάρχει και η προοπτική της Φούλαμ», είπε αρχικά ο Μπρέντλι και συμπλήρωσε:

«Τόσο ο δανεισμός, όσο και η πώληση είναι ρεαλιστικές επιλογές. Εξαρτάται από το ενδιαφερόμενο κλαμπ. Δεν θέλω να αποκαλύψω ποια ομάδα θα προτιμούσε ο πελάτης μου, καθώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα την διαδικασία των διαπραγματεύσεων».Πηγή: sport-fm.gr

Ήρθε ο Ντιν, καθυστερεί ο Μεχία!

Στην Κρήτη για λογαριασμό του Εργοτέλη βρίσκεται ο Ντίν. Με μία ημέρα καθυστέρηση η άφιξη του Μεχία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Ήρθε ο Ντιν, καθυστερεί ο Μεχία
Μπορεί ο Αλβάρο Μεχία να αναμένονταν σήμερα (Τρίτη, 27/8) στην Κρήτη για τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση του Εργοτέλη, ωστόσο η άφιξη του Ισπανού θα καθυστερήσει μία ημέρα.

Ο Μεχία θα έρχονταν από την Μαδρίτη, αλλά φαίνεται πως έχασε μία από τις ανταποκρίσεις με αποτέλεσμα να πατήσει Ελλάδα μία ημέρα αργότερα (Τετάρτη, 28/8).

Ωστόσο, ο Μεχία δεν θα αποτελέσει την τελευταία μεταγραφή των Κρητικών, με τον Εργοτέλη να κινείται για την απόκτηση του Αζίζ Nτίν, ο οποίος είναι ήδη στην Κρήτη.

Πρόκειται για τον 20χρονο αμυντικό, ο οποίος κατάγεται από την Σιέρα Λεόνε, αλλά έχει αποκτήσει αγγλική υπηκοότητα.Πηγή: sport-fm.gr

«Πρέπει να αλλάξει εικόνα ο Άρης»

Σαφές ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Ηλιάδη στον Γιάννη Χατζηνικολάου στη χθεσινοβραδινή συνάντηση που είχαν, μία ημέρα μετά την ήττα από την Καλλονή στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Πρέπει να αλλάξει εικόνα ο Άρης»
Εξηγήσεις για την κακή εικόνα του Άρη στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ζήτησε ο Δημήτρης Ηλιάδης σε χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Χατζηνικολάου.

Ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ δεν ήθελε να πάρει αποφάσεις εν θερμώ και έκρινε καλό να συναντηθεί μόνο με τον Σερραίο τεχνικό, ο οποίος έχει δεχθεί δριμεία κριτική μετά την ήττα από την Καλλονή μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μετά το τέλος του ματς ο κ. Ηλιάδης επέλεξε να μείνει σπίτι του, να ηρεμήσει, να «ζυγίσει» τις καταστάσεις και χθες το βράδυ συναντήθηκε με τον 48χρονο τεχνικό, ο οποίος είναι ο καθ΄ ύλη αρμόδιος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις.

Στη χθεσινή τους επαφή ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου ζήτησε εξηγήσεις από τον Χατζηνικολάου για το άσχημο ξεκίνημα και του είπε περιμένει άμεσα να δει αποτελέσματα.

Από την πλευρά του, ο Σερραίος προπονητής υποσχέθηκε πως η εικόνα της ομάδας θα αλλάξει και έτσι ο κ. Ηλιάδης αποφάσισε να του δώσει άλλη μία ευκαιρία, με τη διαφορά ότι πλέον θα βρίσκεται κάθε Κυριακή υπό την πίεση του αποτελέσματος.

«Πρέπει να αλλάξει εικόνα η ομάδα και να προχωρήσουμε», ήταν το μήνυμα του προέδρου στον 48χρονο προπονητή, ο οποίος στη χθεσινή του ομιλία στους παίκτες τόνισε: «Δεν τέλειωσε το πρωτάθλημα από την 2η αγωνιστική. Ψηλά το κεφάλι και δουλειά».

Ύστατη προσπάθεια για Γιαταμπαρέ!!

Έχοντας τον Τραορέ στο… περίμενε, ο Ολυμπιακός καταβάλει την ύστατη προσπάθεια για την απόκτηση του Γιαταμπαρέ.

Ύστατη προσπάθεια για Γιαταμπαρέ!
Αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τον Γιαταμπαρέ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός καταβάλει την ύστατη προσπάθεια για την απόκτηση του. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Μπαστιά για να την πείσει να τον παραχωρήσει κάτι που δεν επιθυμεί η διοίκηση της γαλλικής ομάδας.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με τους διοικούντες την Μπαστιά τότε, στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν ρότα και να… κοιτάξουν προς την περίπτωση του Τραορέ καλώντας τον παίκτη στην Αθήνα για τις υπογραφές.

Οι επαφές με τον Τραορέ είναι αρκετά προχωρημένες, ο παίκτης θέλει να αγωνιστεί για την ομάδα του Πειραιά και απομένει η ειδοποίηση από τον Ολυμπιακό για να κλείσει η μεταγραφή.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν το αφήνουν του Παπάζογλου!

Έντονο είναι το ενδιαφέρον του Εργοτέλη για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Τάσου Παπάζογλου, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Δεν το αφήνουν του Παπάζογλου
Δύο παιχνίδια έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός και σε αυτά έχει μείνει εκτός αποστολής ο Τάσος Παπάζογλου.

Ο 24χρονος αμυντικός θεωρεί πως ούτε φέτος θα καταφέρει να πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε από τον Μίτσελ και, σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ψάχνεται να βρει ομάδα στο εξωτερικό.

Ωστόσο, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως το μοναδικό ενδιαφέρον που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τον Παπάζογλου είναι αυτό του Εργοτέλη.

Οι Ηρακλειώτες φέρονται να επιθυμούν έντονα την απόκτησή του, τόσο που δεν προχωρούν τις περιπτώσεις άλλον ποδοσφαιριστών για την ενίσχυση της συγκεκριμένης θέσης.

Μάλιστα, παρουσιάζονται διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι την λήξη της μεταγραφικής περιόδου για να μπορέσουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Πηγή: sport-fm.gr

Επιμένει για Ταμούδο!!

Νέες επαφές για την απόκτηση του Ταμούδο είχε στην Αθήνα ο Μάνθος Πουλινάκης.

Επιμένει για Ταμούδο
Ο ΟΦΗ θέλει τον Ταμούδο και δεν τα παρατάει.

θες (Δεύτερα, 26/8) ο πρόεδρος της Κρητικών, Μάνθος Πουλινάκης, βρίσκονταν στην Αθήνα, όπου και είχε επαφές για την απόκτηση του Ισπανού φορ. Οριστικές εξελίξεις στο εν λόγω θέμα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Στα αγωνιστικά, για το απόγευμα της Τρίτης (27/8) έχει οριστεί το ραντεβού των παικτών με το τεχνικό τιμ, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για το ντέρμπι της Κρήτης στο οποίο ο ΟΦΗ θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά (2/9, 21:30).

Ο τεχνικός της ομάδας, Παύλος Δερμιτζάκης, για το… ελ κρήτικο δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Παπάζογλου, Κουτσιανικούλη, Ζορό, ωστόσο όλα δείχνουν πως θα έχει στη διάθεσή του τον Τριποτσέρη, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.Πηγή: sport-fm.gr

Μπονγκ: «Μπορούμε ψηλά στο Champions League»

Την πίστη ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ψηλά στο Champions League, αρκεί να δουλέψει καλά στις προπονήσεις, εξέφρασε ο Γκαετάν Μπονγκ.

Μπονγκ: «Μπορούμε ψηλά στο Champions League»
Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει ψηλά στο Champions League εμφανίστηκε ο Γκαετάν Μπονγκ.

Ωστόσο, προτεραιότητα για τον Καμερουνέζο μπακ έχει το ελληνικό πρωτάθλημα και θέλει η ομάδα να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκαετάν Μπονγκ στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»

Γκαετάν, πρώτο σου ματς, μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού; Τα πρώτα συναισθήματα;

«Ήταν υπέροχο. Αγωνιζόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικό κοινό και σίγουρα θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο έρχεται να μας αντιμετωπίσει στην έδρα μας. Φυσικά πίεση υπάρχει και για εμάς, αλλά είναι καλή πίεση, προκειμένου να φτάσουμε στη νίκη. Ο κόσμος θέλει να παίξουμε καλά, να νικήσουμε και αυτό είναι φυσιολογικό».

Εσύ, πάντως, καθόλου… πιεσμένος- αγχωμένος δεν φάνηκες στον αγωνιστικό χώρο, έτσι;

«Όχι, δεν είχα άγχος, όλα πήγαν καλά και πρέπει να πω ότι όλα τα παιδιά με βοήθησαν για να συμβεί αυτό. Μου είχαν μιλήσει και πριν το ματς, όλα κύλησαν ομάδα και είμαι ευτυχισμένος για την νίκη».

Αγωνίζεσαι σε μία ομάδα που έχει στόχο τόσο το νταμπλ, όσο και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να κάνει κάτι καλό στο Champions League;

«Αν δουλέψουμε καλά όλα είναι πιθανά, μπορούμε να πάμε ψηλά στο Champions League. Είναι κάτι που θέλω πάρα πολύ κι εγώ, αλλά προς το παρόν το θέμα είναι να κερδίζουμε κάθε εβδομάδα στα ματς που έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, και μετά να δούμε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας και να δώσουμε ό,τι μπορούμε και σε αυτό το θεσμό».

Θα μας κάνει κι ένα σχόλιο με… μία λέξη για την εντύπωση που σου άφησε ο κόσμος του Ολυμπιακού;

«Φανταστικοί. Απλά… Μας δίνουν μεγάλη ώθηση και είναι χαρά να παίζεις μπροστά σε αυτό το κοινό».

Ψάχνει κεντρικό αμυντικό ο ΠΑΟΚ!!

Για την αγορά ενός κεντρικού αμυντικού κινείται ο ΠΑΟΚ στον περιορισμένο χρόνο που υπάρχει μέχρι και το τέλος της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου.

Ψάχνει κεντρικό αμυντικό ο ΠΑΟΚ
Για την αγορά ενός κεντρικού αμυντικού κινείται ο ΠΑΟΚ στον περιορισμένο χρόνο που υπάρχει μέχρι και το τέλος της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου.

Το ενδιαφέρον αυτό του «Δικεφάλου του Βορρά» για έναν κεντρικό αμυντικό προέκυψε –βάσει των δημοσιευμάτων του αθλητικού Τύπου- μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Λόπεθ από την ομάδα.

Ο Ισπανός αμυντικός έμεινε εκτός αποστολής για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε και φέρεται να ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται από τον Στέφενς και πως πρέπει να αναζητά να βρει άλλη ομάδα.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί, είναι το γεγονός ότι ο παίκτης έχει υπογράψει πρόσφατα συμβόλαιο με την ελληνική ομάδα και πως είναι αρκετά δύσκολο, αυτό να «σπάσει».
Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Τζεμπούρ όμηρος του Ολυμπιακού»

Δημοσίευμα της αλγερινής ιστοσελίδας, “Le Buteur”, αναφέρεται στον Ράφικ Τζεμπούρ και το μέλλον του και τον χαρακτηρίζει ως «όμηρο των οικονομικών απαιτήσεων του Ολυμπιακού».

«Ο Τζεμπούρ όμηρος του Ολυμπιακού»
«Μια εβδομάδα πριν το τέλος της θερινής μεταγραφικής περιόδου και ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι ακόμη άγνωστο σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται σε αυτή την αγωνιστική περίοδο»…

Έτσι αρχίζει το δημοσίευμα της αλγερινής ιστοσελίδας “Le Buteur” το οποίο -όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό-… ασχολείται με το μέλλον του Ράφικ Τζεμπούρ.

Το δημοσίευμα, το οποίο παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του παίκτη, τον παρουσιάζει ως… «όμηρο των οικονομικών απαιτήσεων του Ολυμπιακού» και παραθέτει το ενδιαφέρον από τις ομάδες του εξωτερικού του για την απόκτησή του.

«Μετά από αρκετές ομάδες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για αυτόν, οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε προχωρημένο στάδιο με τρεις από αυτές… Μάλαγα, Έλτσε και Τραμπζονσπόρ», αναφέρει και προσθέτει:

«Όμως υπάρχει κι άλλο ένα πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός επιμένει ότι έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον παίκτη και –για τον λόγο αυτό- κάθε ομάδα που θέλει να έχει τις υπηρεσίες του παίκτη στο μέλλον πρέπει να πληρώσει ένα αντίτιμο», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί τους Πειραιώτες γιατί ζητούν χρήματα για να παραχωρήσουν τον Τζεμπούρ.

«Η Έλτσε δεν μπορεί να πληρώσει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που αξιώνει ο Ολυμπιακός», αναφέρει σε άλλο σημείο το εν λόγω δημοσίευμα. Ωστόσο, σε κανένα σημείο του δεν γίνεται αναφορά στη στάση που έχει κρατήσει ο παίκτης απέναντί στους ερυθρόλευκους, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα με την παραμονή του ή όχι στον Πειραιά.Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν έχει ‘‘Κολοβό’’ ο Παναθηναϊκός»

Στην διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό στάθηκε ο Χρήστος Δάρας.

«Δεν έχει ‘‘Κολοβό’’ ο Παναθηναϊκός»
Δεν διαθέτει ο Παναθηναϊκός ποδοσφαιριστές όπως ο Δημήτρης Κολοβός του Πανιωνίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χρήστος Δάρας.

Ο γιατρός των Νεοσμυρνιωτών μίλησε για τον νεαρό μεσοεπιθετικό, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό στην Πλατεία, και τόνισε πως στο «τριφύλλι» θα υπάρχει ένας παίκτης ανάλογου επιπέδου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Δάρας στην εφημερίδα «Φως»

Ο Παναθηναϊκός έχει Κολοβό;

«Όλο τον Παναθηναϊκό να στύψεις, έναν Κολοβό, δεν βγάζεις! Δεν έχει ο Παναθηναϊκός τέτοια κλάση. Και πόσω μάλλον σε τόσο νεαρή ηλικία».

Ιατρικά πως είναι;

«Το γκολ σε μένα το αφιέρωσε, δεν ξέρω αν το είδες. Διότι είναι μία χαρά. Είμαστε πάντα από πάνω του και κάποια προβληματάκια που είχε τα ξεπέρασε. Τρώει και την κλωτσιά του αιώνα!».

Τι είχε;

«Πριν από δέκα μέρες είχε μία θλάση δεξιά στο ισχίο, αλλά έπαιξε και στα δύο ματς κανονικά, με την κατάλληλη αγωγή που κάναμε. Το ήθελε πολύ και το ίδιο το παιδί. Όταν έγινε αλλαγή με τον Παναθηναϊκό στο ’81, ήταν δική μου επιθυμία να βγει, γιατί έφαγε μια κλωτσιά στο σημείο που είχε πάθει θλάση».

Τον Μαρινάκη τον χόρεψε άσχημα στο ματς…

«Αυτό τον Μαρινάκη, τον έχει… πασατέμπο! Τον άλλο Μαρινάκη, του Ολυμπιακού, θα τον έχει για πρόεδρό του σύντομα με τις εμφανίσεις που θα κάνει στον Πανιώξνιο!».

Και ο Αραβίδης πήγε καλά.

«Και ο Αραβίδης και ο Αυλωνίτης που από το 30’ ζήτησε αλλαγή και απορούσε όλο το γήπεδο μετά πώς έμεινε ως το τέλος μέσα! Το δήλωσε ίδιος, χάρη στον γιατρό έμεινε μέσα…».

Πώς το βλέπετε τον Πανιώνιο φέτος;

«Θα είναι ανταγωνιστικό, διότι αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, οι άλλες ομάδες είναι περίπου στα ίδια επίπεδα…».

Αποχωρεί ο Στεβάνοβιτς από τη Βέροια!

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Βέροιας υπέβαλε ο Γκόραν Στεβάνοβιτς αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης της ομάδας για μεταγραφικά ζητήματα.

Αποχωρεί ο Στεβάνοβιτς από τη Βέροια
Και ξαφνικά η Βέροια βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή! Ο Γκόραν Στεβάνοβιτς υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό του μία ισοπαλία και μια νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σέρβος τεχνικός έχει παράπονα από τους υπεύθυνους της ομάδας για μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν και για τις οποίες δεν ενημερώθηκε.

Πρόθεσή του είναι να προπονήσει την ομάδα μέχρι και το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στεβάνοβιτς έχει στα χέρια του δελεαστική πρόταση από άλλη ομάδα γειτονικής χώρας την οποία και σκέφτεται σοβαρά να αποδεχθεί.
Πηγή: sport-fm.gr

Να σπάσει την «κατάρα» ο Στέφενς!

Με Ολλανδό στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει πρόκριση στην Ευρώπη. Και ελπίζει σήμερα το βράδυ, με τον Χουμπ Στέφενς να χαμογελάσει.

Να σπάσει την «κατάρα» ο Στέφενς
Πείτε το κακοδαιμονία, πείτε το «κατάρα», αλλά με Ολλανδό προπονητή του στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πανηγυρίσει μέχρι σήμερα κάποια πρόκριση στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Και γι’ αυτό απόψε απέναντι στην Σάλκε θέλει να συνδυάσει την είσοδό του για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας στον πάγκο του τον Χουμπ Στέφενς.

Δείτε το θέμα όπως το κατέγραψε ο ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του:

Ο Χουμπ Στέφενς θέλει να γίνει ο πρώτος προπονητής που οδηγεί τον ΠΑΟΚ στα “σαλόνια” του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τα καταφέρει, θα γίνει παράλληλα και ο πρώτος Ολλανδός στον πάγκο του που “σκοτώνει” ένα από τα “θηρία” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς οι προσπάθειες των συμπατριωτών του στο παρελθόν δεν έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Δικεφάλου.

Λίμπρεχτς, Ίσραελ, Γιάκομπς και Χάαν ανέλαβαν τα ηνία του ΠΑΟΚ και προσπάθησαν με τις γνώσεις τους να ανεβάσουν επίπεδο στην ομάδα τους σε Ελλάδα και Ευρώπη (ο Λίμπρεχτς δεν κοουτσάρησε εκτός συνόρων). Άφησαν το στίγμα τους αλλά όχι και παρακαταθήκη μια μεγάλη πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ του Ρίνους Ίσραελ είχε την τύχη – ατυχία να βρεθεί απέναντι στη μεγάλη Νάπολι του Μαραντόνα. Στην Ιταλία ηττήθηκε 1-0 με γκολ από πέναλτι του μεγάλου Ντιέγκο και στην Τούμπα αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με γκολ των Σκαρτάδου, Καρέκα.

Δύο πραγματικές σπουδαίες ποδοσφαιρικές μάχες έδωσε και ο ΠΑΟΚ έχοντας προπονητή τον Ρομπ Γιάκομπς και αντίπαλο τη Σεβίλλη. Μετά από δύο 90λεπτα που δεν μπήκε γκολ, τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι υπέρ των Ισπανών (3-4).

Πικρό φινάλε και μάλιστα πάλι στα πέναλτι είχε και η προσπάθεια του Άρι Χάαν. Πρώτα φυσικά ο «ιπτάμενος Ολλανδός» πρόλαβε να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε εντός και εκτός έδρας αναμέτρηση στα ευρωπαϊκά κύπελλα συντρίβοντας τη Λοκομοτίβ Τιφλίδας στη Γεωργία με 7-0 ενώ και στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε εύκολα με 2-0 (ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ). Κόντρα στην Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ έκανε μια εντυπωσιακή “ανατροπή”. Παρότι ηττήθηκε στην Τούμπα με 2-1 και βρέθηκε να χάνει 1-0 και στον επαναληπτικό, πέτυχε δύο γκολ με τους Μαραγκό, Σάμπρι, οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι αλλά και πάλι ήταν άτυχος. Οι Πορτογάλοι ήταν πιο εύστοχοι και πέρασαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Πλέον ο Χουμπ Στέφενς καλείται να δώσει τέλος σ’ αυτή την μικρή παράδοση την καλύτερη χρονική στιγμή…

Ρίνους Ίσραελ
7 Σεπτεμβρίου 1988
Νάπολι – ΠΑΟΚ 1-0
Μαραντόνα 59?

21 Σεπτεμβρίου 1988
ΠΑΟΚ – Νάπολι 1-1
Σκαρτάδος 65? – Καρέκα 17?

Ρομπ Γιάκομπς
19 Σεπτεμβρίου 1990
Σεβίλη – ΠΑΟΚ 0-0

3 Οκτωβρίου 1990
ΠΑΟΚ – Σεβίλη 0-0 (3-4 πέναλτι)

Άρι Χάαν
16 Σεπτεμβρίου 1999
Λοκομοτίβ Τιφλίδας – ΠΑΟΚ 0-7
Γεωργιάδης 17?,45?, Σάμπρι 43?, Φρούσος 56?, 62?, Μαραγκός 67?, Φραντζέσκος 69?,

30 Σεπτεμβρίου 1999
ΠΑΟΚ – Λοκομοτίβ Τιφλίδας 2-0
Βαλέντσια 52?, Σαλπιγγίδης 87?

21 Οκτωβρίου 1999
ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 1-2
Φραντζέσκος 89? – Γκόμεζ 68?, Γκιάρο 90?

4 Νοεμβρίου 1999
Μπενφίκα – ΠΑΟΚ 1-2
Κανταούροφ 25? – Μαραγκός 30?, Σάμπρι 44?
(4-1 στα πέναλτι)Πηγή: sport-fm.gr

«Φοβισμένη» στη Θεσσαλονίκη η Σάλκε!!

Η ανησυχία των ανθρώπων της Σάλκε για τυχόν επεισόδια κατά την παρουσία της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, ανάγκασε τους Γερμανούς να αλλάξουν λεωφορείο για να μην γίνουν αντιληπτοί από οπαδούς του ΠΑΟΚ!

«Φοβισμένη» στη Θεσσαλονίκη η Σάλκε
Με γκρι λεωφορείο που φέρει ελληνικές πινακίδες αντί του μπλε με το έμβλημά της και τις γερμανικές πινακίδες, θα κάνει τις μετακινήσεις της η Σάλκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι άνθρωποι του γερμανικού συλλόγου αποφάσισαν να πάρουν αυτό το μικρό μέτρο… προστασίας, μετά το συμβάν στο «Γκεζελκίρχεν», όταν μερίδα οπαδών της γηπεδούχου σήκωσαν σημαία της ΠΓΔΜ και φοβούμενοι πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουν να βλάψουν τους παίκτες τους!

«Δεν θέλαμε να προκαλέσουμε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με το μπλε λεωφορείο μας. Υπάρχει μόνο ένα πολύ μικρό έμβλημα της ομάδας στο μπροστινό παράθυρο» ανέφερε ο Χερστ Χελντ, αθλητικός διευθυντής της Σάλκε. Πηγή: sport-fm.gr

Όλα ή τίποτα…!

Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στο σημερινό παιχνίδι με την Σάλκε θέλει να φτάσει στα… αστέρια του Champions League.

Όλα ή τίποτα…
Ιστορικό είναι το αποψινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Σάλκε (21:45, Novasports 2).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League και σήμερα στην – άδεια από κόσμο - Τούμπα θα προσπαθήσει να πετύχει έναν στόχο πολλών ετών.

Σίγουρα το παιχνίδι θα επηρεαστεί από την περίεργη αυτή κατάσταση λόγω της απουσίας του κόσμου, όμως οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς καλούνται να κάνουν το καθήκον τους και να πάρουν εκείνοι το «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Θεσσαλονικείς προκρίνονται με ισοπαλία 0-0 και σε κάθε αποτέλεσμα, ενώ αν το ματς λήξει 1-1 θα ακολουθήσει παράταση και ενδεχομένως η διαδικασία των πέναλτι.

Όλοι στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο γνωρίζουν πως το σημερινό ματς είναι ικανό να αλλάξει την ιστορία του συλλόγου και σε περίπτωση πρόκρισης ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, ώστε να μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο Champions League.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Στέφενς σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χακόμπο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχεις τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ και Σπυρόπουλο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κάτσε και ο Τζιόλης. Την μεσοεπιθετική γραμμή θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης, Λούκας και Στοχ, με μοναδικό προωθημένο τον Αθανασιάδη. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Τζανδάρης, Κατσικάς, Γεωργιάδης, Ολίσε, Νέτσιντ και Σκόνδρας. Εκτός έμειναν οι Λίνο, Λόπεθ και Λόρενς.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Γενς Κέλερ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους Χίλντενμπραντ (τερματοφύλακας), Χόγκλαντ, Ματίπ, Χεβέντες, Φουτς (άμυνα), Τζόουνς, Νοϊστέντερ (ως αμυντικά χαφ), Κλέμες, Ντράξλερ, Φαρφάν (στα χαφ) και Σαλάι (στην κορυφή της επίθεσης). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Φέρμαν, Πούκι, Μέιερ, Ουτσίντα, Γκορέτσκα, Χέγκερ και Σαντάνα. Εκτός έμεινε ο τραυματίας Χούντελαρ.

Διαιτητής της αποψινής αναμέτρησης είναι ο Ολλανδός Μπιορν Κάιπερς, ο οποίος θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρέκελ και Ζέινστρα. Πηγή: sport-fm.gr

Μένει στη Γιουνάιτεντ ο Ρούνεϊ!!

Δεν το… κουνάει από το Μάντσεστερ ο Γουέιν Ρούνεϊ. Σύμφωνα με το «Skysports» ο Άγγλος επιθετικός δεν θέλει να πάρει πλέον μεταγραφή και παραμένει στην Γιουνάιτεντ.

Μένει στη Γιουνάιτεντ ο Ρούνεϊ!
Θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Γουέιν Ρούνεϊ. Όπως μετέδωσε το «Skysports», ο Άγγλος επιθετικός δεν θέλει να πάρει μεταγραφή σε άλλο σύλλογο και θα παραμείνει στους «κόκκινους διαβόλους».

Η αλήθεια είναι πως μετά τον Μπέιλ, ήταν πιθανώς το δεύτερο μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού. Την μία ο 27χρονος άσος εμφανιζόταν απογοητευμένος και ήθελε να φύγει, την άλλη έμενε κανονικά στους πρωταθλητές Αγγλίας και η κατάσταση είχε πάρει πολλές διαστάσεις.

Φαίνεται ωστόσο πως οι σχέσεις Γιουνάιτεντ και Ρούνεϊ επανήλθαν στα... καλά τους, ο παίκτης ήταν εξαιρετικός στο χθεσινό ντέρμπι με την Τσέλσι και έδωσε εν μέρει και τις απαντήσεις του σε όσα ακούγονταν. Πλέον, συνεχίζει κανονικά στην ομάδα του Μόγιες και είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα για να κατακτήσει κι άλλους τίτλους. Πηγή: sport-fm.gr

«Θέλεις Μπέιλ; Δώσε 145 εκατ. ευρώ»!

Το ποσό το οποίο αξιώνει η Τότεναμ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την παραχώρηση του Γκάρεθ Μπέιλ αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα «Sun».

«Θέλεις Μπέιλ; Δώσε 145 εκατ. ευρώ»!
Σχεδόν πενήντα εκατομμύρια – για την ακρίβεια 46 - περισσότερα ζητάει η Τότεναμ για την παραχώρηση του Γκάρεθ Μπέιλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αποκαλύπτει η «Sun».

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι οι Λονδρέζοι αξιώνουν 145.35 εκατ. ευρώ από τους «κόκκινους διαβόλους» για να δώσουν την έγκρισή τους για την υλοποίηση της μεταγραφής.

Ο Ντάνιελ Λίβι παρουσιάζεται ενοχλημένος από την στάση του ισπανικού συλλόγου να προχωρήσει τις ετοιμασίες για την ανακοίνωση του παίκτη, ενώ ακόμη δεν έχουν πέσει οι υπογραφές ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όμως, προέκυψε πως εκτός από τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Ουαλό εξτρέμ και το μυαλό όλων πήγε στη Γιουνάιτεντ, αλλά ο Ντέιβιντ Μόγες μετά το ντέρμπι με την Τσέλσι διέψευσε κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη φημολογία.





Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο η εντολή του Ομπάμα μένει για την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία!

Μόνο η εντολή του Ομπάμα μένει για την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι, πλέον, η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, καθώς συγκλίνουσες πληροφορίες από διαφορετικές πηγές υποστηρίζουν ότι η απόφαση για την επέμβαση έχει, ουσιαστικά, ληφθεί ήδη.

Χαρακτηριστικά, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, μιλώντας στο BBC, υπογράμμισε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να δράσει αμέσως, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δώσει εντολή για την ανάληψη δράσης κατά της Συρίας.

"Έχουμε μεταφέρει πόρους σε επίκαιρες θέσεις, για να μπορούν να εκπληρώσουν και να συμμορφωθούν με οποιαδήποτε επιλογή θελήσει να κάνει ο πρόεδρος" δήλωσε ο Χέιγκελ κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Μπρουνέι, σύμφωνα με αντίγραφο αποσπασμάτων της συνέντευξής που παραχώρησε το BBC.

Στην ερώτηση αν ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει "έτσι απλά", ο Χέιγκελ απάντησε: "Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, έτσι απλά".

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σημείωσε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες για την επίθεση με χημικά όπλα, τις οποίες θα παρουσιάσουν "πολύ σύντομα" και σημείωσε ότι, έπειτα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, που είχε με τον Βρετανό και τον Γάλλο ομόλογό του, υπάρχουν ελάχιστες αμφιβολίες μεταξύ των περισσότερων συμμάχων των ΗΠΑ ότι "παραβιάστηκαν τα βασικότερα διεθνή ανθρωπιστικά πρότυπα".

Φοβούνται για την ασφάλειά τους οι επιθεωρητές Από την πλευρά του ΟΗΕ, δε, έγινε γνωστό ότι οι ειδικοί του Οργανισμού για τα χημικά όπλα, οι οποίοι ερευνούν τις καταγγελθείσες επιθέσεις στη Συρία, ανέβαλαν την επίσκεψή τους στην επόμενη τοποθεσία, την οποία επρόκειτο να επιθεωρήσουν, καθώς ανησυχούν για την ασφάλειά τους

Η ομάδα των επιθεωρητών του ΟΗΕ δέχθηκε πυρά αγνώστων ελεύθερων σκοπευτών, καθώς μετέβαινε τη Δευτέρα σε μία από τις τοποθεσίες όπου έχει καταγγελθεί πως έγινε επίθεση με τη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές τακτικές δυνάμεις.

«Εντός ημερών» το πλήγμα στον Άσαντ, λέει και η συριακή αντιπολίτευση




«Εντός ημερών» θα σημειωθεί ένα πλήγμα εναντίον των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ειδοποίησαν οι δυτικές δυνάμεις τη συριακή αντιπολίτευση, σύμφωνα με πηγές από τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, που συμμετείχαν σε συνάντηση μεταξύ απεσταλμένων των αντικαθεστωτικών και του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (ΣΕΣ) στην Κωνσταντινούπολη.

«Η αντιπολίτευση ενημερώθηκε με σαφήνεια ότι η δράση για να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ μπορεί να αρχίσει τις αμέσως προσεχείς λίγες ημέρες και ότι παρόλα αυτά πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη» δήλωσε η μία από τις πηγές αυτές, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση, σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Την ίδια ώρα, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο CNN, Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την είδηση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος Άσαντ, τονίζοντας ότι αυτή θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε λίγες ημέρες.

Καταδικάζει ο Αραβικός Σύνδεσμος τη χρήση χηιμικών




Ο Αραβικός Σύνδεσμος μετά την έκτακτη σύσκεψή του στο Κάιρο, καταδίκασε «το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε το συριακό καθεστώς και τη χρήση των χημικών όπλων, η οποία καταδικάζεται διεθνώς, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη αξία και τα διεθνή πρότυπα».

Τα μέλη που συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη σχετικά με τη χρήση χημικών στη Συρία, υπογραμμίζουν ότι η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για «το αποτρόπαιο έγκλημα» και καλούν όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να καταθέσουν στο διεθνές δικαστήριο, όπως κάθε εγκληματίας πολέμου.

Καλούν, δε, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει την ευθύνη και να ξεπεράσει τις διαφορές των μελών του, ώστε να προχωρήσουν σε ξεκάθαρες διαδικασίες και να δοθεί τέλος στη βία και τη γενοκτονία.

Νταβούτογλου: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας




Την ίδια ώρα, «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», που «δε μπορεί να παραμείνει ατιμώρητο», χαρακτήρισε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, την επίθεση της 21ης Αυγούστου στη Συρία στην οποία καταγγέλλεται ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα και είχε αποτέλεσμα να πεθάνουν 1.300 άνθρωποι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υπογράμμισε στις δηλώσεις του στο φύλλο της εφημερίδας Μιλιέτ ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε έναν διεθνή συνασπισμό εναντίον της Συρίας, ακόμη και αν δεν υπάρξει ομοφωνία στον ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε κοντά στη Δαμασκό και στην οποία καταγγέλλεται ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα είναι έργο του συριακού καθεστώτος, αν και η Δαμασκός το αρνείται κατηγορηματικά.

«Όπως και μεγάλο μέρος (των χωρών), κι εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το έγκλημα διαπράχθηκε από το καθεστώς» της Συρίας, υπογράμμισε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει ομόφωνη απόφαση εναντίον του συριακού καθεστώτος.

Σημειώνεται, πως ο Νταβούτογλου θα μεταβεί σήμερα στη Σαουδική Αραβία όπου την Τετάρτη θα συναντηθεί με Σαουδάραβες αξιωματούχους αρμόδιους για την συριακή κρίση, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Βερολίνο: Συμμετοχή στη στρατιωτική δράση με εντολή του ΟΗΕ




Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πως θα λάμβανε μέρος στην ενδεχόμενη ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας, εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές δυνάμεις και εάν υπάρχει εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για αυτό.

«Εάν επιβεβαιωθεί η διάπραξη της επίθεσης, τότε η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. «Η θέση μας είναι τώρα ευθυγραμμισμένη στενά με αυτή των συμμάχων μας, αλλά πάνω απ' όλα με αυτή των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ο Βεστερβέλε, πάντως, άφησε ανοικτό τον ρόλο τον οποίο θα μπορούσε να διαδραματίσει η Γερμανία σε περίπτωση ανάληψης δράσης εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στην ίδια γραμμή και η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών, Εμα Μπονίνο, η οποία διαμηνύει πως η Ιταλία δεν πρόκειται να εμπλακεί σε καμία μορφή στρατιωτικής δράσης στη Συρία δίχως την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Έκτακτη ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο για τη Συρία




Παράλληλα, ο Κάμερον κάλεσε την Τρίτη το βρετανικό Κοινοβούλιο να παραστεί σε μια συνομιλία, όπου στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ψηφοφορία, αναφορικά με τον ρόλο της Βρετανίας και την επικείμενη αντίδρασή της στην επίθεση με χημικά στη Συρία, που είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 1.300 άνθρωποι.

Ο Κάμερον βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, καθώς επιθυμεί να είναι σε θέση να δικαιολογήσει νομικά οποιαδήποτε παρέμβαση στη Συρία. Όμως, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βρετανίας και άλλες χώρες καταρτίζουν σχέδια για επικείμενη στρατιωτική δράση στη Συρία, το καθεστώς Άσαντ λέει ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο μέσο» για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. (Διαβάστε εδώ σχετικά)


ΗΠΑ: Ετοιμάζουν «γρήγορο και περιορισμένο» χτύπημα στη Συρία




Εν τω μεταξύ -τη στιγμή που οι δυτικές χώρες συζητούν σχετικά με μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση μετά την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό- σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο μιας σύντομης και περιορισμένης κλίμακας επίθεσης,

Με βάση τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, η επίθεση αυτή, σε αντίποινα για την «αδιαμφισβήτητη» χρήση χημικών όπλων, πιθανότατα δε θα διαρκούσε περισσότερο από δύο ημέρες και θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να αποφύγουν μια μεγαλύτερη εμπλοκή στον εμφύλιο στη Συρία, αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, τους οποίους δεν κατονομάζει.

Αλλά και η New York Times εκτιμά ότι ο Ομπάμα, ο οποίος ακόμη εξετάζει τη στρατιωτική επιλογή, θα δώσει πιθανότατα διαταγή για μια περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα εντός των προσεχών ημερών πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το καθεστώς Άσαντ ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι στις 21 Αυγούστου.

Αεροσκάφη στην Κύπρο




Την προσγείωση μαχητικών και μεταφορικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση της βρετανικής Αεροπορίας στο Ακρωτήρι Λεμεσού στην Κύπρο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian.

Η εφημερίδα επικαλείται τις πληροφορίες της από τη μαρτυρία δύο πιλότων της πολιτικής Αεροπορίας οι οποίοι, όπως αναφέρει, πετούν τακτικά στη Λάρνακα και είδαν μεταφορικά αεροσκάφη C-130 μέσα από το πιλοτήριο να κατευθύνονται προς τη βρετανική βάση όπως και σχηματισμούς μικρότερων αεροσκαφών μέσα από τις οθόνες των ραντάρ τους με κατεύθυνση από την Ευρώπη όπως είπαν

Μόσχα καλεί Ουάσινγκτον




Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα να επιδείξουν «σύνεση» στη Συρία, υπογραμμίζοντας πως μια στρατιωτική επέμβαση θα είχε «καταστροφικές» συνέπειες για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

«Οι απόπειρες που έχουν στόχο να παρακαμφθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ), να δημιουργηθούν για άλλη μια φορά τεχνητά και αβάσιμα προσχήματα για μια στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή. θα δημιουργήσουν νέα βάσανα στη Συρία και θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Καλούμε τους Αμερικανούς συναδέλφους μας και όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να επιδείξουν σύνεση, να επιδείξουν αυστηρό σεβασμό του διεθνούς δικαίου, βασισμένο πριν απ' όλα στις θεμελιώδεις αρχές του χάρτη του ΟΗΕ», προστίθεται στην ανακοίνωση. (Διαβάστε εδώ περισσότερα)

Στη ρωσική βοήθεια, πάντως, εξακολουθούν να προσβλέπουν οι Σύροι, με τον υπουργό Εξωτερικών, Ουάλιντ Μουάλεμ, να λέει χαρακτηριστικά: "Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τη Συρία. Οι σχέσεις μας θα συνεχιστούν σε όλους τους τομείς και ευχαριστούμε τη Ρωσία για την υποστήριξή της, όχι μόνον διότι υπερασπίζεται τη Συρία, αλλά και διότι υπερασπίζεται τον εαυτό της".

Ο Μουάλεμ καταφέρθηκε επίσης εναντίον αυτών που θέλουν να επιτεθούν στη χώρα του χωρίς να παρουσιάσουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την παραμικρή απόδειξη για τη χρήση χημικών όπλων και προκάλεσε τις δυτικές χώρες να παρουσιάσουν "αποδείξεις", για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες τους.

"Ακούμε τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν γύρω μας. Αν θέλουν να πραγματοποιήσουν μια επίθεση κατά της Συρίας, πιστεύω ότι το να χρησιμοποιούν ως άλλοθι τα χημικά όπλα, δεν είναι καθόλου σωστό. Τους προκαλώ να δείξουν τι έχουν ως απόδειξη" είπε.

Πηγή: protothema.gr

Δεν ανεβαίνουν απ’ ευθείας οι πρωταθλητές!!

Μετά από «μαραθώνια» διαδικασία πλέι οφ 14 αγωνιστικών θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα ανέβουν Σούπερ Λίγκα, καθώς οι πρωταθλητές των ομίλων δεν κερδίζουν το προνόμιο απ’ ευθείας ανόδου!

Δεν ανεβαίνουν απ’ ευθείας οι πρωταθλητές!
Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Δ.Σ της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής το οποίο θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε πλέι οφ διάρκειας 14 αγωνιστικών (!) και οι δύο πρώτες της βαθμολογίας θα προβιβαστούν στη Σούπερ Λίγκα.
Παράλληλα, αποφασίστηκε οι πρωταθλητές Βορρά και Νότου (της κανονικής περιόδου) να πριμοδοτηθούν και να ξεκινήσουν με 3 βαθμούς επιπλέον, σε μια ακόμη… ελληνική πρωτοτυπία.

Με τις δύο ομάδες του Βόλου να πηγαίνουν η μία στο Βορρά (Νίκη) και την άλλη στο Νότο (Ολυμπιακός) καταρτίστηκαν οι όμιλοι της Β’ Εθνικής.

Για να λυθεί ο… γόρδιος δεσμός και να προκύψουν από 14 ομάδες σε κάθε όμιλο χρειάστηκε να γίνει κλήρωση, την οποία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Καραγιάννης.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Νότος

Καλλιθέα
Επισκοπή
Αστέρας Μαγούλας
Παναχαϊκή
Φωκικός
Ηρακλής Ψαχνών
Ολυμπιακός Βόλου
Βύζας Μεγάρων
Πανηλειακός
ΑΟ Χανιά
Αχαρναϊκός
Γλυφάδα
Παναιγιάλειος
Φωστήρας

Βορράς

Πιερικός
Βατανιακός
Αιγινιακός
Ζάκυνθος
Εθνικός Γαζώρου
Δόξα Δράμας
Αναγέννηση Γιαννιτσών
Νίκη Βόλου
Καβάλα
Ηρακλής
Αναγέννηση Καρδίτσας
Απόλλων 1926
Κέρκυρα
Τύρναβος Πηγή: sport-fm.gr

Τελευταίες «πινελιές»

Στο τουρνουά Ακρόπολις μπαίνουν από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη οι τελευταίες πινελιές της Εθνικής εν όψει Ευρωμπάσκετ. Σήμερα αντίπαλος η Βοσνία (21:00). Η λογική Τρινκιέρι για τα «κοψίματα».

Τελευταίες «πινελιές»
Η αντίστροφη μέτρηση φτάνει στο τέλος της. Η Εθνική ρίχνεται από την επόμενη Τετάρτη στη μάχη του Ευρωμπάσκετ και μέχρι τότε έχει την ευκαιρία για τα τελευταία «μερεμέτια», μέσω του Τουρνουά Ακρόπολις.

Η ιστορική διοργάνωση, που φέτος θα δούμε την 26η version της (πρώτη το 1986, με την Ελλάδα να έχει κατακτήσει τον τίτλο 15 φορές), προσφέρεται για τις τελικές πρόβες. Πρώτος αντίπαλος για την ελληνική ομάδα είναι απόψε (21:00, ΔΤ) η Βοσνία, που δίνει την ευκαιρία στον Αντρέα Τρινκιέρι να διαπιστώσει πόσο βελτιώθηκε η ομάδα του από την ήττα του περασμένου Σαββάτου στο Ουλμ με 90-84.

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός περιόρισε χθες το ρόστερ από 15 σε 13 παίκτες «κόβοντας-με… πόνο ψυχής όπως παραδέχτηκε-τους Κώστα Βασιλειάδη και Δημήτρη Κατσίβελη. Κάποιοι θα μιλήσουν για ρίσκο, με την παρουσία μόνο τριών χειριστών της μπάλας-Σπανούλη, Ζήση και Σλούκα-στη δωδεκάδα (ρίσκο θα ήταν, βέβαια, και το να «κοβόταν» ένας σέντερ), αλλά ο κόουτς έκρινε πως ένας επιπλέον φόργουορντ θα του πρόσφερε περισσότερα. Ο Τρινκιέρι θα χρησιμοποιήσει περισσότερο στη θέση «1» κι όχι στο «2» τον Σπανούλη, ενώ τα σχήματα με δύο κοντούς μάλλον θα σπανίσουν. Παράλληλα θα έχει περισσότερες επιλογές στο «3», με τον Περπέρογλου που παραμένει να έχει την ικανότητα να προσφέρει και ποστάροντας στο καλάθι.

Η λογική λέει πως εκ των 13 εναπομεινάντων ο Βασίλης Καββαδάς είναι ο επικρατέστερος για να δει το αεροπλάνο για τη Σλοβενία να πετά χωρίς τον ίδιο μέσα. Εκτός κι αν ο Τρινκιέρι κάνει την έκπληξη κι επιλέξει τον ψηλό του Πανιωνίου προτιμώντας έναν σκληροτράχηλο και δυναμικό σέντερ από κάποιον πιο ποιοτικό μεν, αλλά και περισσότερο… soft (Βουγιούκα;).

Όπως και να’ χει, η τελική απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα την Πέμπτη, με την ολοκλήρωση του «Ακρόπολις», αν και η προθεσμία για τη δήλωση των ρόστερ των ομάδων εκπνέει στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει επίσης τον αγώνα της Ιταλίας (εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ) με τη Λιθουανία στις 18:30. Γενική είσοδος για κάθε μέρα του τριημέρου του «Ακρόπολις» έχουν οριστεί τα 10 ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr