Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ιορδανίδης στο Metropolis: «Με προσοχή και πάθος θα έρθει η πρόκριση»


 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Ιορδανίδης, καταθέτοντας τις εκτιμήσεις του για το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Τέτοια παιχνίδια είναι η χαρά των ποδοσφαιριστών. Μέγα μειονέκτημα ότι οι παίκτες θα αγωνιστούν σε μια άδεια Τούμπα. Είναι αρνητικό για τον ΠΑΟΚ, αφού ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Εύχομαι να μην επηρεάσει την απόδοση των ποδοσφαιριστών».

Για την κίνηση του Στέφενς να μην καταλύσει η αποστολή σε ξενοδοχείο: «Μπορεί να θέλησε να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα. Το τελευταίο διάστημα οι παίκτες είναι από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο. Σίγουρα το έκανε για το καλό των ποδοσφαιριστών. Όπως και να έχει αυτός ξέρει καλύτερα».

Για το άγχος που μπορεί να υπάρχει: «Είναι φυσιολογικό το άγχος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Διακυβεύεται η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, συμμετέχουν μεγάλες ομάδες, σε μεγάλα γήπεδα, την οποία βλέπουν σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα, θα έχει και τεράστιο οικονομικό όφελος και υπάρχει ευκαιρία να ανεβεί το πρεστίζ του ΠΑΟΚ. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι φυσικό το να υπάρχει άγχος. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να το διαχειριστούν ώστε να μην έχουν αντιμετωπίσουν προβλήματα».

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ: «Είναι μεγάλη η απώλεια του Λαζάρ, οποίος με τον καλό χειρισμό της μπάλας και τις διαγώνιες μπαλιές είναι ένα από τα μεγάλα ατού για τον ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη η απώλεια και του Λίνο. Αν και είναι μεγάλος σε ηλικία, διακρίνεται για την αγωνιστικότητά του. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ο Σπυρόπουλος και εύχομαι να μας δικαιώσει».

Για τον αν θεωρεί ρίσκο τη συμμετοχή του Σπυρόπουλου: «Δεν είναι ρίσκο. Είναι καλός παίκτης εγνωσμένης αξίας, αλλά του λείπουν παιχνίδια. Την στιμγή που δεν παίζει ο Λίνο χρειάζεται ο Σπυρόπουλος, γιατί χρειάζεται στήριγμα ο Στοχ. Έχει την εμπειρία τόσο από την Εθνική όσο και από τον Παναθηναϊκό. Εύχομαι να δείξει το πρόσωπο που χρειάζεται και να τα καταφέρει».

Για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ: «Το 1-1 είναι πολύ ύπουλο, αφού σε επαναπαύει με το "ευνοϊκό" 0-0. Πρέπει να προσέξουν πολύ τη Σάλκε γιατί αν και δεν είναι η μεγάλη γερμανική ομάδα έχει καλή κατοχή της μπάλας, έχει κάποιους παίκτες όπως ο Φαρφάν που πρέπει να προσεχθούν γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνουν τη ζημιά. Δεν πρέπει να επαναπαυθεί ο ΠΑΟΚ στο 0-0. Η Σάλκε είναι μια ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται τα παιχνίδια. Άποψή μου είναι πως το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Γι' αυτό το λόγο και οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στην τελική ενέργεια».

Για τα προβλήματα της Σάλκε και αυτά δίνουν πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα τους αποδιοργανώνουν, όμως η διαφορά είναι πως ξέρουν να διαχειρίζονται καλύτερα τις αρνητικές καταστάσεις σε σύγκριση με μια ελληνική ομάδα. Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και με τον προπονητή και με τους παίκτες. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να το εκμεταλλευτεί αυτό και πάρει αυτό που θέλει από το ματς».

Τέλος, κατέθεσε και τις εκτιμήσεις του για τον αγώνα: «Η πρόκριση είναι 50-50. Δίνω μεγάλη σημασία στην ψυχή του ΠΑΟΚτσή ποδοσφαιριστή. Η νοοτροπία της ομάδας εμπνέει τον ποδοσφαιριστή να παίξει στο 100% και να τα δώσει όλα. Αν συμβεί αυτό, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την πρόκριση».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: