Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Να ελέγξει τον αγώνα ο ΠΑΟΚ»

topalidhs
Ο Γιάννης Τοπαλίδης, που ήταν ο βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδος όταν κατέκτησε το Euro 2004 μίλησε στον Arena 89,4 για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Σάλκε, και έδωσε τα δικά του προγνωστικά:
Στην αρχή είπε:
«Είναι πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία. Μην ξεχνάμε πως ήταν οι προϋποθέσεις όταν αποκλείστηκε από την Μέταλιστ. Τώρα νομίζω ότι έχει ένα μεγάλο αβαντάζ από την ισοπαλία στην Γερμανία»
Τι λένε οι Γερμανοί για την αναμέτρηση:
«Επειδή ξέρω πολύ καλά τους Γερμανούς. Αυτοί ασχολούνται με τον εαυτό τους όταν θεωρούν ότι η άλλη ομάδα είναι υποδεέστερη. Όταν μία ελληνική ομάδα νικάει τους Γερμανούς κοιτάνε ότι αυτοί δεν πήγαν καλά και όχι ότι η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη. Είναι υπερόπτες. Νομίζουν ότι θα περάσουν»
Για να προσθέσει:         
«Νομίζω ότι με το ξεκίνημα που κάνανε αν δεν ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τόσο σύντομα μπορεί να είχαν διώξει και τον προπονητή. Από τότε που τον έβαλαν πρώτο προπονητή αμφισβητείται πάρα πολύ. Ξεκίνησαν με στόχο να πάρουν το πρωτάθλημα και ήδη έχουν μείνει πολύ πίσω»
Τι να προσέξει ο ΠΑΟΚ:

«Ναι μεν έχει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ αλλά η Σάλκε θα κοιτάξει να πάρει την πρόκριση. Ίσως μπει στην αρχή λίγο προσεκτικά αλλά στην συνέχεια θα κυνηγήσει το γκολ. Αν δεν πετύχει γρήγορο γκολ η Σάλκε θα ανοίξει το παιχνίδι και εκεί θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ και να σκοράρει. Όλοι μιλάνε για τις ήττες της Σάλκε αλλά κανείς για την ήττα από τον Παναιτωλικό. Εμένα αν με ρωτούσε κάποιος θα έλεγα ότι θα περνούσε με 0-2. Σίγουρα υπάρχει το ενδεχόμενο να είχαν το μυαλό τους με την Σάλκε. Ίσως να έλεγαν ποιος Παναιτωλικός»
Για τον Φαρφάν:
«Ο Φαρφαν δεν είναι απόλυτα έτοιμος αλλά τον θεωρώ μετά τον Χούντελααρ τον ποιο επικίνδυνο παίκτη. Είναι αδικία πριν το ματς να πούμε ότι θα έχει πρόβλημα μαζί του ο παίκτης που θα τον μαρκάρει. Κανείς προπονητής δεν βάζει παίκτη με ρίσκο. Τον πιστεύει και το κάνει»
Τι θα πρέπει να προσέξει ο Σκόνδρας:
«Σε πρώτο πλάνο να επικεντρωθεί στα αμυντικά του καθήκοντα. Να τον περιορίσει αλλά στο μοντέρνο ποδόσφαιρο τα μπακ πρέπει να βγαίνουν και μπροστά. Νομίζω ότι σε αυτό το παιχνίδι ο πρωταρχικός ρόλος θα είναι να τον περιορίσει. Θα τον βοηθήσει και ο Σαλπιγγίδης. Είναι εργατικός παίκτης»
Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στον Στέφενς:
«Το ποδόσφαιρο είναι και απρόβλεπτο. Μπορεί να δεχθείς γκολ από το πουθενά. Ο Ρεχάγκελ έλεγε ότι το 50% ενός αγώνα μπορείς να προσεγγίσεις τακτικά αλλά το άλλο 50% είναι απρόβλεπτο. Πιστεύω ότι ο Στέφενς θα ποντάρει στην άμυνα της Σάλκε που έχει προβλήματα και θα χτυπήσει εκεί. Στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος έχουν δεχθεί εννιά γκολ. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει πρόβλημα. Τους λείπει ο Παπαδόπουλος πάρα πολύ. Έχω δει παιχνίδια της Σάλκε όπου οι αντίπαλοι έφευγαν τετ-α-τετ από το κέντρο»
Τι τακτική θα ακολουθήσει ο Στέφενς:
«Θα προσπαθεί να κοντρολάρει το παιχνίδι. Δεν θα παίξει τυφλά. Ο προσανατολισμός πολλές φορές είναι ναι μεν να παίξεις επιθετικά αλλά να μην πέσει και στην παγίδα να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις οι παίκτες της Σάλκε»
Για τον Τζόουνς και την μεσαία γραμμή:
«Και εκεί θα δώσει εντολή να είναι συμπαγές το κέντρο. Να μην ανοίξουν. Εκεί είναι η δυνατή γραμμή της Σάλκε. Θα δώσει την εντολή πάντα να υπάρχει εκεί ένας να ελέγχει. Όσο δεν απειλείς ο αντίπαλος τόσο πιο πολύ πιέζει. Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να πιέσει γιατί αλλιώς ο αντίπαλος δεν φοβάται. Στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο η ψυχολογία»
Για τον Σαλάι και τον Ντράξτλερ:
«Στο Μάιντζ που έπαιζε πέρσι έκανε πολύ καλή χρονιά και τον θεωρώ έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Ο Ντράξτλερ είναι επίσης ένας κορυφαίος παίκτης. Τον ζήτησαν αρκετές ομάδες αλλά ο Ραούλ τον συμβούλευσε να παραμείνει στην Γερμανία»
Για την άμυνα του ΠΑΟΚ:
«Η άμυνα δεν πρέπει να είναι πολύ πίσω αλλά να μην είναι και πολύ ανοιχτή. Δηλαδή να προσπαθεί πάντα να ελέγχει την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έχει αυτή την στιγμή το αβαντάζ. Αυτοί που πρώτοι πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους είναι οι Γερμανοί. Εκτός από την στρατηγική όμως οι παίκτες πρέπει να μπουν διψασμένοι γιατί το κίνητρο των ομίλων είναι τεράστιο»
Για τον Κατσουράνη:
«Ο Κατσουράνης έχει τρομερή εμπειρία. Είναι ψύχραιμος και θα είναι ο οδηγός της ομάδας. Πάντα ο προπονητής δίνει την αρχηγία κάπου και ως επί τον πλείστον το κάνει αυτό είτε με ένα αμυντικό χαφ είτε με έναν αμυντικό»
Τι πιθανότητες δίνει:
«Θα έλεγα 50-50 πιθανότητες με ένα πολύ μικρό αβαντάζ στον ΠΑΟΚ. Αν ήταν γεμάτο το γήπεδο θα ήμουν σίγουρος. Ο ΠΑΟΚ δεν αποκλείστηκε από την Μέταλιστ αλλά επειδή δεν είχε κόσμο στην έδρα του. Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε και κάτι άλλο. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά χρόνια να χάσει στην Ευρώπη και η Τούμπα είναι πολύ δυνατή έδρα»Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: