Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο Χαριστέας για ΠΑΟΚ και Σάλκε!


1375105_full-lndΟ Άγγελος Χαριστέας, φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4 και μίλησε για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Σάλκε κάνοντας μια εξονυχιστική ανάλυση της Γερμανική ομάδας . Να θυμίσουμε ότι έχει παίξει αρκετά χρόνια στην Γερμανία με τελευταίο του σταθμό την Σάλκε με την οποία πανηγύρισε και το κύπελλο Γερμανίας. Επίσης αναφέρθηκε στις μεγάλες στιγμές που έζησε με την Εθνική Ελλάδος  αλλά και στην μεγάλη του αγάπη, τον Άρη.
Για την Εθνική Ελλάδος: «Είμαι ευλογημένος και πολύ χαρούμενος που έχω περάσει τέτοιες στιγμές με την Εθνική και χαίρομαι πολύ που ο κόσμος μου το θυμίζει με κάθε ευκαιρία. Η αγάπη του κόσμου σε καθημερινή βάση είναι τόσο μεγάλη και πραγματικά αισθάνομαι ευτυχισμένος».
Για το γκολ κόντρα στην στη ν Γαλλία και την τρομερή πάσα του Ζαγοράκη:
«Του είπα “τι σέντρα ήταν αυτή που μου έβγαλες”, πάντα με τον Θόδωρο κάναμε μαζί προπονήσεις και δουλεύαμε πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι, και είναι πολύ ευχάριστο να σου βγαίνει μέσα στο γήπεδο».
Για το παιχνίδι με την Σάλκε:
«Θα είναι μια τεράστια πρόκριση όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για την Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι Γερμανικές ομάδες έχουν το καλό ότι παίζουν και εντός και εκτός έδρας το ίδιο ποδόσφαιρο, δεν επηρεάζονται από έδρες, μην περιμένετε να δείτε μια ομάδα διαφορετική, το καλό είναι πως όταν μια ομάδα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση δεν υπάρχει περίπτωση να μεταμορφωθεί , είναι πάντως μια ομάδα σκληροτράχηλη και θα το παλέψει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Άμα χάσει η Σάλκε ο προπονητής θα φύγει, αυτό πρέπει να θεωρείτε δεδομένο, ήδη υπάρχει πολύ γκρίνια και πολύ άγχος καθώς άμα χαθεί η πρόκριση θα χαθεί ουσιαστικά όλη η χρονιά. Ότι η ομάδα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση είναι δεδομένο και θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Τόσο οι παίκτες όσο και οι οπαδοί φοβηθήκανε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι  δεν πήραν μπλε λεωφορείο για να μην δώσουν στόχο, θα έρθουν με ένα γκρι, γενικά φοβούνται τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και αυτό είναι ένα ακόμα ενδικτικό στοιχείο της κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα. Αν είχε κόσμο το γήπεδο θα είχαν πρόβλημα οι Γερμανοί.
Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται συνήθως στο ψυχολογικό κομμάτι και ο «δικέφαλος» έχει υπέρ του αυτό το γεγονός γιατί ουσιαστικά δεν έχει τίπιτα να χάσει. Η ομάδα που θα έχει την πίεση και το άγχος είναι η Σάλκε» .
Για το πρώτο παιχνίδι στην Γερμανία: «Ο ΠΑΟΚ με εξέπληξε στο πρώτο παιχνίδι, θα μπορούσε να το είχε κλέψει το παιχνίδι αν ήταν λίγο πιο τυχερός. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου έπαιξε στα ίσα την ομάδα και θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει με την νίκη».
Για τους παίκτες της Σάλκε: «Δεν αντέχουν την πολύ μεγάλη πίεση οι αμυντικοί της Σάλκε. Τα ξέρω όλα τα παιδιά ένα προς ένα. Έχει πρόβλημα στην άμυνα και πρέπει να το εκμεταλλευτεί η ομάδα του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να τους πιέσουν αρκετά γιατί είναι επιρρεπείς στο λάθος.
Ο Φαρφάν είναι ο καλύτερος παίκτης για μένα, όλοι περιμένουν πολλά από αυτόν και εξαρτάται κατά πολύ η απόδοση της ομάδας. Δεν ξέρω αν θα είναι απόλυτα έτοιμος αλλά θεωρώ ότι θα παίξει. Νομίζω ότι πρέπει να βάλει τον Σπυρόπουλο γιατί είναι καθαρόαιμο αριστερό μπακ και έχει και περισσότερη εμπειρία από τον Σκόνδρα.
Για τον Ντράχλερ έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Δούλευε πάρα πολύ και αποδεικνύεται ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τους είχα μαζί με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και γινόταν τρομερή δουλειά. Είχε τεράστια πρόταση το καλοκαίρι αλλά ιθίνοντες της ομάδας προτίμησαν να τον κρατήσουν και καλά έκαναν. Δίκαια θεωρώ ότι λένε πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Γερμανία. Δεν πρέπει να  του δώσουν χώρο σε καμία περίπτωση, μπορεί να γίνει πάρα πολύ επικίνδυνος.
Άμα δείξει το καλό του πρόσωπο ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί. Ελπίζω ότι εμφάνιση με τον Παναιτωλικό ήταν μια κακή παρένθεση. Ο Καλός ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Σάλκε.
Για τον Στέφενς: «Ο Στέφενς θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη μεταγραφή στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Ελπίζω και εύχομαι να μείνει για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ γιατί έχει να δώσει πολλά και μπορεί να τον ανεβάσει επίπεδο και να προσφέρει σε πολλούς τομείς».
Για τον Άρη: «Είναι η ομάδα που ξεκίνησα, η ομάδα που αγαπάω, είναι πράγματα που τα ξέρουν όλοι. Μακάρι να ήταν τέτοιες οι συνθήκες και να μπορούσα να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη, είχα επαφές με τον Άρη αλλά δεν έγιναν με σωστό τρόπο, δεν μαρέσει η κοροϊδία, όταν κάνω κάτι θέλω να δίνω το 100%. Θα ήταν ιδανικό το σενάριο να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπάω.
Πέρυσι είχα ξενερώσει πάρα πολύ και δεν είχα δει ούτε ένα παιχνίδι. Φέτος τα έχω δει τα παιχνίδια αλλά και τα φιλικά στα οποία μου άρεσε πολύ η ομάδα. Βέβαια στο πρωτάθλημα δεν ξεκίνησαν καλά τα πράγματα. Ο Άρης πρέπει να κρατήσει τον κόσμο ζεστό, να τον κρατήσει κοντά του. Είναι το βασικό όπλο της ομάδας. Πήρε καλούς ποδοσφαιριστές, θεωρώ ότι έκανα καλή ομάδα αλλά οι δυο ήττες θεωρώ ότι ήταν και θέμα συγκυριών».

Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: