Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Mόνο ο Δέλλας φταίει;

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον Τραϊανό Δέλλα και την ΑΕΚ που δεν επέστρεψε μόνο στη Super League, αλλά και στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οφείλω να ξεκαθαρίσω για να μην παρεξηγηθώ, ότι τον Τραϊανό Δέλλα δεν τον γνωρίζω προσωπικά και απλώς του είχα κάνει κάποιες συνεντεύξεις πολλά χρόνια πριν, μετά από αγώνες της ΑΕΚ...
ADVERTISEMENT
Ο Δικέφαλος λοιπόν αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με τον «Τράι» στον πάγκο της, μόλις μετά την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος και την βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, εγώ δεν θα ξεκινούσα καν με τον Δέλλα στην Super League. Θα είχα εμπιστευτεί κάποιον άλλο τεχνικό, με μεγαλύτερη φυσικά εμπειρία και πιο «ψημένο» στους πάγκους, ώστε να βάλω τις βάσεις προκειμένου η επιστροφή μου στα «μεγάλα σαλόνια» να συνδυαστεί με μια σπουδαία πορεία στο πρωτάθλημα.
Ο Δέλλας είχε να επιδείξει ως προπονητική δουλειά μόνο τις δύο χρονιές στην Γ' και τη Β' Εθνική, με τη διαφορά κλάσης της ΑΕΚ με τις άλλες ομάδες να είναι τεράστια, σε σημείο που να λες ότι δεν χρειάζεται προπονητής για να εξασφαλίσει η ομάδα την άνοδο. Τα δύο αυτά χρόνια λοιπόν μπορεί να αποτέλεσαν σημαντικό... σχολείο για τον πρώην διεθνή αμυντικό, αλλά επ' ουδενί δεν είναι αρκετά για να τον κάνουν έτοιμα για την Super League, ειδικά σε μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ, με ανυπόμονους οπαδούς και με το τεράστιο βάρος ότι πρέπει πάντα να έχει πορεία πρωταθλητισμού!
Ο Δέλλας έπρεπε να προφυλαχθεί αυτό το καλοκαίρι, να κάνει στην άκρη για να έρθει ένα μεγάλο όνομα από το εξωτερικό και είτε να δουλέψει δίπλα του συμπληρώνοντας τα απαραίτητα ένσημα, είτε να συνεχίσει το «ψήσιμο» σε μία μικρότερη ομάδα και ως συλλέκτης εμπειριών, μετά από κάποια χρόνια, να αναλάβει την ΑΕΚ. Αντιθέτως ο Δικέφαλος προτίμησε να παίξει νωρίς το «χαρτί» του Δέλλα και δυστυχώς να το κάψει...
Από εκεί και πέρα, εφόσον επιλογή της διοίκησης ήταν να συνεχίσει στη μεγάλη κατηγορία, ο Δέλλας θα έπρεπε να στηριχθεί και να του δοθεί ο χρόνος να δημιουργήσει όσα είχε στο μυαλό του. Το αποτέλεσμα του ντέρμπι, όσο και βαρύ κι αν ήταν, δεν έπρεπε να είναι ο λόγος της απομάκρυνσης του. Ο Δέλλας φταίει που η ενδεκάδα της ΑΕΚ άξιζε όσο ο Ρομπέρτο, όπως γράψαμε την παραμονή του αγώνα εδώ στο gazzetta; O Δέλλας φταίει που οι αμυντικοί του Δικεφάλου Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Ντιντάκ είχαν απέναντι τους Ιντέγε, Κασάμι, Τσόρι, Φορτούνη και Ντουρμάζ; Ο Δέλλας φταίει που η ομάδα του πήγε χωρίς κλασσικό σέντερ φορ σε ματς - φωτιά;
Θα μπορούσα να γράψω και πολλά ακόμα, αλλά όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία. Ακόμα και η κριτική για την αλλαγή του Σιμόες μπορεί να μην υπήρχε καν στο τραπέζι, εάν ο θεωρητικά καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ ο Μπουονανότε, έκανε κανένα μαγικό στο Φάληρο και έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα...
Είναι φανερό λοιπόν, ότι οι άνθρωποι που διοικούν την ΑΕΚ, ακολούθησαν την πεπατημένη και αποφάσισαν την αλλαγή του προπονητή, στην αρχή του πρωταθλήματος, όπως κάνει η πλειοψηφία των Ελλήνων παραγόντων όταν κάτι πάει στραβά στην ομάδα τους. Τελικά η AEK δεν επέστρεψε μόνο στην Super League, αλλά και στις... παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Ολυμπιακός των προπονητών!!

Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Μίτσελ, Περέιρα και τώρα Σίλβα. O Διονύσης Δελλής γράφει για μια ακόμη μετοχή του πάγκου που σε φόντο Ερυθρόλευκο κάνει limit up.
To κερδίζει με τη δουλειά του. Με το σπαθί του. Και μιας και πάντα η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα αποτελέσματα, έστω και αν ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί ένα δίμηνο στη σεζόν που διανύουμε; Το κερδίζει με τις νίκες του. Εντός και εκτός συνόρων. Ο Μάρκο Σίλβα μπορεί να το σκέφτηκε πολύ ως ότου πει το «ναι» στον Ολυμπιακό, αλλά έχουμε την αίσθηση πως πρέπει να νοιώθει πραγματικά δικαίωμενος για την επίλογη του. Όπως βέβαια και οι Ερυθρόλευκοι μιας και αυτά έχουν ενδιαφέρον όταν είναι αμφίδρομα.
ADVERTISEMENT
Και κάπως έτσι; Ο Πορτογάλος έπειτα από τρεις μήνες και κάτι στα μέρη μας, δείχνει ήδη να βαδίζει στον δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοι του. Μια καλή πορεία στην Ευρώπη, και μάλιστα με την πρώτη. Σε συνδυασμό με τον πιθανότατο τίτλο του πρωταθλητή. Έγινε με τον Βαλβέρδε, τον Ζαρντίμ, τον Μίτσελ. Ακόμη και ο Περέιρα που δεν έπαιξε Τσάμπιονς Λιγκ μπόρεσε φεύγοντας από εδώ να βρει ένα βασιλικό συμβόλαιο σε μια ομάδα όπως η Φενέρ. Δεν τον λες ούτε τον προηγούμενο... ζημιωμένο.
Οι τίτλοι του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και οι νίκες στην Ευρώπη, ή αν θέλετε οι νίκες στην Ευρώπη και οι τίτλοι στην Ελλάδα δεν αναδεικνύουν μονάχα ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια. Δίνουν το παραπάνω και σε προπονητές. Όπως φαίνεται εδώ και μια 5ετία. Στον καθένα ότι έχει ανάγκη. Διότι προφανώς δεν ήταν όλοι ίδιοι. Δεν ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία. Ούτε διέθεταν τα ίδια «κυβικά». Όταν επέστρεψε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έρχονταν από ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Βιγιαρεάλ και από μια εποχή που οι πάγκοι που τον ενδιέφεραν στην Ισπανία ήταν «κλειστοί».
Όταν ξαναπήρε το αεροπλάνο για την πατρίδα του; ‘Ηρθε για εκείνον η Βαλένθια στα μέσα της σεζόν. Πιθανότατα το μεγαλύτερο όνομα ομάδας που τον εμπιστεύτηκε ποτέ. Και μετά ο «διαχρονικός» του έρωτας, η Αθλέτικ. Εκείνα τα δύο σερί πρωταθλήματα στην Ελλάδα και βέβαια η πολύ καλή σεζόν στην Ευρώπη με νίκες απέναντι σε Ντόρτμουντ, Μαρσέιγ, Άρσεναλ συν τα «διπλά» στο Γιουρόπα με Ρούμπιν και Μέταλιστ λειτούργησαν για εκείνον υποδειγματικά. Σε μια περιόδο που μια πιθανή παραμονή του στην Ισπανία να είχε αλλάξει πολλά στην καριέρα του.
Το ίδιο έγινε πάνω-κάτω και με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ αν και δεν έκλεισε σεζόν στην Ελλάδα. Έφυγε όμως ουσιαστικά πρωταθλητής (μάλιστα οι Πειραιώτες του είχαν στείλει και το μετάλλιο) καθότι αήττητος. Και με εννέα βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ (δύο νίκες με Μονπελιέ, Άρσεναλ). Τον εμπιστεύθηκε γρήγορα η Σπόρτινγκ και εκεί κάνοντας μικρά θαύματα έφτασε ως τον ακριβό πάγκο της Μονακό. Δεν έχασε. Και ας έφυγε πειραγμένος από τον τρόπο που συνέβη...
Και ο Μίτσελ; Ίσως καλύτερα από όλους. Όταν ήρθε στην Ελλάδα για να διαδεχθεί τον Πορτογάλο, είχε μόλις απολυθεί από τη Σεβίλλη. Στην πατρίδα του οι καλές ομάδες ήταν «κλειστές» και  η φήμη του σαν τεχνικός, μάλλον πληγωμένη. Στον Ολυμπιακό πραγματικά επαναλάνσαρε το όνομα του. Μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ. Την πρόκριση στους «16». Τις νίκες απέναντι σε Μάντσεστερ, Ατλέτικο, Γιουβέντους. Σε σημείο να γράφουν οι Ισπανοί για την αγαπημένη του Ρεάλ ή και για τον πάγκο της εθνικής ομάδας. Έφυγε ο Μίτσελ από εδώ και βρήκε δουλειά σε μια ομάδα όπως η Μαρσέιγ. Πιθανότατα απευθείας από την Σεβίλλη δεν θα είχε πάει ποτέ, στους Μασαλούς. Όσο μεγάλο όνομα και αν κουβαλά από την εποχή που ήταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη.
Και τώρα λοιπόν; Ο Μάρκο Σίλβα. Όχι δεν φεύγει, φυσικά. Μόλις ήρθε ο άνθρωπος. Έχει υπογράψει όμως μια ρήτρα με τη Σπόρτινγκ που του απαγορεύει την επόμενη διετία να δουλέψει στην πατρίδα του. Εκεί όπου είχε ήδη φτιάξει καλό όνομα με τις σεζόν του τόσο στην Εστορίλ (ιστορικά ρεκόρ που έφτασαν ως την παρουσία στο Γιουρόπα) όσο και στο Αλβαλάδε (πρώτος τίτλος για τη Σπόρτινγκ έπειτα από 8 χρόνια). Τώρα λοιπόν με τα αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ υπενθυμίζει στους Ίβηρες το πακέτο ικανοτήτων του. Και μέσα από έναν όμιλο όπου υπάρχουν αντίπαλοι όπως η Μπάγερν και η Άρσεναλ «λανσάρει» για τα καλά το όνομα του στη διεθνή άγορα.
Ήταν και πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Σίλβα. Και μάλιστα τον εγκωμίασε ο Μουρίνιο πριν από το ματς με την Τσέλσι. Η Σπόρτινγκ όμως δεν έκανε τον θόρυβο που προκύπτει φέτος. Μια νίκη αλά... Άρσεναλ. σς πούμε. Και κάνουν δηλώσεις Πορτογάλοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα αυτές τις μέρες για τα ρεκόρ του 38άχρονου και  γράφουν ρεπορτάζ στην χώρα τους, φτάνοντας ως το γνωστός τους θέμα. Για τον επόμενο που φορά τον μανδύα του «Special 2». Κάτι σαν τα 10άρια της Αργεντινής εδώ και τριάντα χρόνια. Η αναζήτηση για τον... νέο Μαραντόνα.
Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει στην καριέρα του ο Μάρκο Σίλβα από το περάσμα του από τον Ολυμπιακό. Είτε αυτό κρατήσει 2 χρόνια, είτε 5, είτε μια σεζόν.  Ο πρωταθλητισμός, η πίεση, οι συνθήκες εργασίας σε Ρέντη και Καραϊσκάκη, το Τσάμπιονς Λιγκ, το καλό συμβόλαιο, οι τίτλοι που ίσως τον περιμένουν, ο ορίζοντας που ανοίγει για τη συνέχεια. Όπως κερδισμένοι έφυγαν όλοι οι προηγούμενοι από το 2012 και μετά, όταν ο περίφημος Ερνέστο Βαλβέρδε αποχαιρέτησε την χώρα μας. Σε μια εποχή που ξαναλέμε ότι οι Πειραιώτες κάνουν κάτι που επί της ουσίας δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανεβάζουν και τις μετοχές προπονητών.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το ΄χουν σίγουρο: Ο Ολυμπιακός ξανά πρωταθλητής!!

Άσε στην άκρη το 7x7 του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Τις επτά νίκες σε επτά παιχνίδια. Στο ζύγι βαραίνουν τα δυο δίπλα στο τσάμπιονς ληγκ. Κι αν τα συνδυάσεις με τις εύκολες νίκες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, το γλυκό έχει δέσει. Ο πρωταθλητής είναι ξανά πρωταθλητής. Όλοι το 'χουν σίγουρο.
Στο ψιθυριστό παναθηναϊκοί και αεκτζήδες, μέσα και παοκτζήδες αναγνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα. Ότι δεν έχει αντίπαλο ούτε αυτή τη σαιζόν. Ότι θα το ξαναπάρει περίπατο, ίσως πιο εύκολα αυτή τη φορά.
Η αλήθεια καίει. Σίγουρα. Και η αλήθεια δεν λέγεται. Και γιατί να λεχθεί, ρε! Γιατί, δηλαδή, παοκτσήδες και αεκτζήδες, και παναθηναϊκοί να βγουν στα ίσα να πουν ότι μειονεκτούμε σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Ότι δεν μπορούμε να τον ανταγωνιστούμε.
Είπαμε. Η αλήθεια κρύβεται. Καμουφλάρεται. Πρέπει να είσαι πολύ καθαρός, πολύ αξιοπρεπής, πολύ αξιοσέβαστος για να ομολογήσεις ότι ο αντίπαλος είναι καλύτερος.
Πού ακούστηκε αυτό το πράμα! Ο πρωθυπουργός να λέει την αλήθεια. Δεν γίνεται ποτέ. Δεν το επιτρέπει ο κόσμος! Το ίδιο η αντιπολίτευση. Ο αρχιεπίσκοπος. Οι πάντες. Όλοι παίζουν στο ψέμα. Μόνον στο ψέμα.
Δεν κατάλαβα. Οι γάβροι, δηλαδή, από τον Μαρινάκη μέχρι τον τελευταίο οπαδό του Ολυμπιακού θα αναγνώριζαν ποτέ ότι ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο όποιος αντίπαλος τους ήταν καλύτερος, ότι είναι πράγματι καλύτερος; Ποτέ.

Εφιάλτης ο Παναθηναϊκός για τον Ιγκόρ Τούντωρ, διαβάζεις στο apodytiriakias.gr


Κρασνοντάρ λέγεται η ομάδα που θα βγει απόψε από τα αποδυτήρια της Τούμπας, για να παίξει με τον ΠΑΟΚ. Άγνωστο πράμα.
Πρώτη φορά άκουσα το όνομα της εν λόγω ρωσικής ομάδας. Αν μου έλεγαν ότι είναι τούρκικη ή, τατάρικη δεν είχα λόγο να το αμφισβητήσω. Τόσο εκτός χάρτη την είχα.
Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ η εν λόγω Κρασνοντάρ είναι ομαδάρα. Με ποιοτικούς παίκτες. Με καλύτερης αξίας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Τι να πεις! Επαγγελματίας είναι ο
Τούντωρ και προετοιμάζει το έδαφος, που λένε, σε περίπτωση αποτυχίας.
Κράσνο στα ρώσικα σημαίνει μπιούτηφουλ στα ελληνικά. Και νταρ, δώρο. Κρασνοντάρ, λοιπόν, είναι το «όμορφο δώρο», όμως ο Τούντωρ επιφυλάσσεται για μια άλλη φορά να
υποσχεθεί σίγουρα τη νίκη στον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Ο Κροάτης το ξεκαθάρισε. Ποια Κρασνοντάρ και ποιο γιουρόπα ληγκ. Προέχει το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ. Σύμφωνοι. Για ποια... θέση στο πρωτάθλημα στοχεύει ο ΠΑΟΚ του 2017. Για την 2η θέση, την 3η, την 4η, ποια.
Ο Ολυμπιακός έχει καπαρώσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Ο δε Παναθηναϊκός που τον «παίζει» εσχάτως τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα και στην Τούμπα θέλει να σιγουρέψει την 2η
θέση. Ποια Κρασνοντάρ, λοιπόν! Με τη ρωσική ομάδα παίζει απόψε ο ΠΑΟΚ, όμως ο προπονητής του έχει ήδη καταληφθεί από τον εφιάλτη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Έχασε από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ, να χάσει και από τον απαιτητικό Παναθηναϊκό; Η ζημιά. Ποια Κρασνοντάρ.

*Πηγή: sportdog.gr*

Οι ενδεκάδες στο ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ!

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο του Europa League.

Οι ενδεκάδες στο ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κόστα, Μαλεζάς, Ροντρίγκες, Κάτσε, Σάμπο, Πέλκας, Ζάιρο, Αθανασιάδης

Στον πάγκο για τον Δικέφαλο: Όλσεν, Τζαβέλλας, Μακ, Γκολάσα, Μπερμπάτοφ, Λέοβατς, Τζιόλης

Η ενδεκάδα της Κρασνοντάρ: Ντικάν, Στράντμπεργκ, Τζεντρζέτζικ, Γκράνγκβιστ, Καλέσιν, Τορμπίνσκι, Αχμέντοφ, Λαμπόρντε, Καμπορέ, Ζοαοζίνιο, Σμόλοφ

Στον πάγκο των Ρώσων: Σίνιτσιν, Σίγκουρτσον, Μαμάεφ, Γκαζίνσκι, Μπιστρόφ, Πετρόφ, Άρι *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλάζει ο Τούντορ, ή υπαναχωρεί προσωρινά;

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης
Μέχρι χθες κουβεντιάζαμε για την εμμονή του Τούντορ να χρησιμοποιεί συγκεκριμένους παίκτες, έστω κι αν αυτοί δεν δικαίωναν τον προπονητή τους, ενώ άφηνε κάποιους άλλους μονίμως στον πάγκο, λες και είχε αποφασίσει ότι δεν έχουν τίποτε απολύτως να του προσφέρουν.

Χθες το μεσημέρι, ο Κροάτης τεχνικός ανακοίνωσε την απόφασή του να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό απ’ όσα δοκίμαζε το προηγούμενο διάστημα.

Με πρώτο και καλύτερο την απόσυρση του Ολσεν, που είχε καπαρωμένη την θέση στην εστία από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Τούμπα, παρά το γεγονός ότι ξεκάθαρα ευθύνεται για πολλά από τα τέρματα που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ.

Ο Τούντορ αποφάσισε, επίσης, να ανασύρει από τη ναφθαλίνη τον Σκόνδρα, να δώσει μια ευκαιρία στον Μαλεζά και τον Ζάιρο.

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που ακούω από πολλούς, οι οποίοι ερμηνεύοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Τούντορ επιμένουν ότι κάθε άλλο παρά στροφή αποτελεί η απόφασή του να χρησιμοποιήσει παίκτες που το προηγούμενο διάστημα έδειχνε ξεκάθαρα πως δεν τους εμπιστεύεται.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι θα πρέπει να συνδέσουμε άμεσα την χρησιμοποίηση των περιθωριοποιημένων με την ιεράρχηση των στόχων από την πλευρά του προπονητή του ΠΑΟΚ και την σαφή τοποθέτησή του περί προτεραιότητας που αποτελεί γι’ αυτόν το πρωτάθλημα.

Αν ισχύει αυτό, τότε θα πρέπει να δούμε από το παιχνίδι με τον ΠΑΟ κιόλας, να επιστρέφει ο Τούντορ στις συνήθεις επιλογές του και να ξαναπηγαίνουν όλοι αυτοί που θα παίξουν σήμερα με την Κράσνονταρ, στη συνήθη κι αυτοί θέση τους, δηλαδή, στον πάγκο.

Όμως, εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με την εικόνα που εμφανίζει κάθε παίκτης στο γήπεδο. Αν, λοιπόν, κάποιος από αυτούς που θα πάρουν ευκαιρία σήμερα, με την απόδοσή του… βγάλει μάτια, θα είναι εύκολο για τον Τούντορ να τον ξαναστείλει, με συνοπτικές διαδικασίες, στον πάγκο;

Νομίζω πως όχι. Κανένας προπονητής δεν μπορεί να είναι τόσο εγωιστής ώστε να μην εκμεταλλευτεί την καλή αγωνιστική κατάσταση ενός παίκτη του, έστω κι αν στην αξιολόγηση που έκανε νωρίτερα γι’ αυτόν, είχε καταλήξει σε συμπεράσματα που τον ανάγκασαν να μην τον έχει μεταξύ των βασικών επιλογών του.

Όπως και να ‘χει, πάντως, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γλύκος, αφού για την θέση του τερματοφύλακα γίνεται η μεγαλύτερη συζήτηση στον ΠΑΟΚ, αλλά να δούμε και σε ποια κατάσταση βρίσκονται Μαλεζάς και Σκόνδρας, οι οποίοι ελάχιστα έχουν παίξει.

Ενδιαφέρον, επίσης, έχει να δούμε πώς θα λειτουργήσει ένα πειραματικό σχήμα για τον ΠΑΟΚ, αφού με τόσες πολλές αλλαγές σήμερα κόντρα στην Κράσνονταρ, είναι θέμα το αν θα μπορέσει να βρει ρυθμό, αν θα υπάρχει συνοχή και προϋποθέσεις για να κοντράρει τους Ρώσους.

Πάντως, η επιλογή του Τούντορ να βάλει ως κορυφαίο στόχο το ελληνικό πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, σίγουρα θα φορτώσει μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες του στην εγχώρια διοργάνωση και μακάρι να μην τους χαλαρώσει τόσο στο EuropaLeagueώστε να πάει χαμένη μια καλή ευκαιρία που υπάρχει για να προχωρήσουν.   



*Πηγή: metrosport.gr*

Ο ΠΑΟΚ επιβάλλεται να αντιδράσει άμεσα!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας 



Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω τις χθεσινές δηλώσεις του συμπαθέστατου Ιγκορ. Θα έλεγα ότι είναι ένα ακόμη δείγμα απειρίας του αναμφίβολα εργατικού Κροάτη κόουτς, ο οποίος, στην προσπάθειά του να «συμμαζέψει» το «ξεχείλωμα» που εμφανίστηκε στην ομάδα του, επιχείρησε έναν «απολογισμό», ο οποίος τελικά αποδείχθηκε ότι δεν χρειαζόταν. Τη στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία όσα συνέβησαν και όσα συμβαίνουν μιλούν από μόνα τους και γίνονται πολύ εύκολα κατανοητά από όλους. Πάμε λοιπόν παρακάτω, προκειμένου να «μιλήσουμε» για τα «τρέχοντα» και «ζέοντα», τα  οποία αφορούν το «σήμερα» και το «αύριο». Να αναφερθούμε δηλαδή στις άμεσες και κρίσιμες αγωνιστικές ευρωπαϊκές και εγχώριες υποχρεώσεις του Δικεφάλου.

Σήμερα το βράδυ: ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ και σε διάστημα κάτι περισσότερο από 48 ώρες (!!!) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Δύο αγώνες ορόσημα. Το ζητούμενο επί του προκειμένου είναι το κατά πόσο θα παρουσιαστεί έτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά ο ΠΑΟΚ, ώστε να αντιδράσει θετικά στη μεγάλη πίεση που προκάλεσαν τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, αλλά και στους κινδύνους που κρύβει η συνέχεια.

Η επανάκαμψη και η επαναπροσέγγιση των στόχων του προβάλλει επιτακτικά και αποτελεί ένα ισχυρό και μεγάλο κίνητρο για τον Ιγκορ Τούντορ και τους παίκτες του. Ο Δικέφαλος πρέπει να ξαναβρεθεί στη «ρότα» των διεκδικήσεων και να αποτρέψει νέες παρεκκλίσεις και εκτροχιασμούς. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, στον λίγο χρόνο που μεσολάβησε μετά το τοπικό ντέρμπι, άπαντες (μηδενός εξαιρουμένου) προχώρησαν σε μία γενναία και ειλικρινή αυτοκριτική και, μετρώντας λάθη, αλλά και αναλαμβάνοντας ευθύνες, θα παρουσιαστούν έτοιμοι και αποφασισμένοι για να αλλάξουν σελίδα.

Ηρεμα και ψύχραιμα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την «διπλή» πρόκληση και να τα δώσουν όλα για να κερδίσουν το αντίστοιχο «διπλό» στοίχημα. Μέσα σε ένα τετραήμερο ο Δικέφαλος έχει την ευκαιρία να αλλάξει πολλά και να κερδίσει πολλά. Αρκεί να αντιδράσει άμεσα και λεβέντικα.

Υ.Γ. Το ότι είναι αδίστακτοι εκεί στην ΚΕΔ (το γνωστό παραμάγαζο της αμαρτωλής ΕΠΟ) είναι γνωστό και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Το να προκαλούν, όμως, με τέτοια θρασύτητα με ορισμούς, όχι απλά σκανδαλώδεις αλλά εμετικούς, αρχίζει να ανησυχεί, γιατί δείχνει ότι αυτοί οι τύποι δεν υπολογίζουν κανέναν. Ούτε την ελληνική δικαιοσύνη που έχει “τσουβαλιάσει” τουλάχιστον του μισούς απ’ αυτούς και τα 3/4 των προϊσταμένων τους, αλλά ούτε και την Πολιτεία η οποία δια του πρωθυπουργού και του αρμοδίου υφυπουργού Αθλητισμού έστειλε το μήνυμα ότι «ήρθε το τέλος τους».

Ορισαν τον Δημητρόπουλο (!!!) τον λεγόμενο… στον χώρο της διαιτησίας «Τζακ ο αντεροβγάλτης» (όταν παίζει παιχνίδια του Ολυμπιακού) στο κάπως δύσκολο παιχνίδι του θρύλου εκτός έδρας με τον Ατρόμητο. Και το ερυθρόλευκο επίσης φιντανάκι που πρόσφατα διεθνοποιήθηκε στο ντέρμπι της Τούμπας για να σφυρίξει κατά πώς θα βολεύει την ομάδα του Πειραιά...

*Πηγή: metrosport.gr*

Δημόσια αυτοκριτική του Τούντορ!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος 
Ο καθένας μπορεί να έχει την δική του εντύπωση για τη δουλειά του Ιγκορ Τούντορ στον ΠΑΟΚ. Πρέπει όμως, μετά και τη χθεσινή συνέντευξη τύπου να συμφωνήσουμε σ΄ ένα πράγμα. Ο Κροάτης δεν είναι εγωιστής, αντιλαμβάνεται τα λάθη του, τα παραδέχεται δημόσια και δεν διστάζει να τα διορθώσει όταν πρόκειται για το καλό της ομάδας. Ο Τούντορ μπορεί να αργεί, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ...

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου πριν την σημερινή αναμέτρηση με την Κράσνονταρ ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τι σκέφτεται για την θέση του τερματοφύλακα. Επιτέλους αφήνει τον Όλσεν στον πάγκο και δίνει την ευκαιρία στον Γλύκο. “Αυτός θα είναι ο βασικός” είπε χθες, αφήνοντας να εννοηθεί σαφέστατα ότι δεν πρόκειται για συγκυριακή απόφαση που αφορά μόνο το παιχνίδι του Europa League αλλά τα παιχνίδια που ακολουθούν, πρώτο το ντέρμπι με τον Παναθηναικό.

Ο 37χρονος Κροάτης είπε όμως και κάτι ακόμη. Ότι σκέφτεται αλλαγές στην τακτική στην άμυνα, από την ομαδική μέχρι την προσωπική, με επίκεντρο τα εύκολα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ, τα περισσότερα απόρροια των ευκολων λαθών. Η άμυνα ζώνης που απαιτεί κορυφαία συγκέντρωση, τεράστια αλληκάλυψη και ομαδικό πνεύμα μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσει τη θέση της στο μαρκάρισμα man to man. Είναι αναγκαίο κακό. Κι αυτό γιατί στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αποτελεί τροχοπέδη. Όμως σήμερα φαντάζει ως η λύση. Κι ο Τούντορ το προανήγγειλε δημόσια.


Ταυτόχρονα χθες φάνηκε κάτι ακόμη. Ο Κροάτης διαλέγει παιχνίδια. Όπως και διοργανώσεις. Και το κάνει από ανάγκη. Ο ΠΑΟΚ έχασε έδαφος στο πρωτάθλημα κι ένα στραβοπάτημα κόντρα στον Παναθηναικό θα είχε συνέπεις, γκρίνια και αναπόφευκτη φθορά. Ο Τούντορ το ξέρει- φαίνεται ότι μαθαίνει πολύ γρήγορα- και προτιμάει να θωρακίσει την ομάδα στο πρωτάθλημα αφήνοντας την Ευρώπη σε δεύτερη μοίρα.

Όμως για πρώτη φορά προσπάθησε να δώσει και μια δικαιολογία. Είναι τα συμπτώματα της πίεσης για το αποτέλεσμα. Να τι είπε για την σύμπτωση τα παιχνίδια της Ευρώπης να τα ακολουθούν ντέρμπι στο πρωτάθλημα: "Δεν ξέρω αν πρόκειται για αποφάσεις ή τύχη, αλλά το θέμα είναι ότι επηρεάζει ακριβώς όπως το λάθος του τερματοφύλακα και του αμυντικού. Παίζει σημαντικό ρόλο και ορίζει πόσους βαθμούς θα έχεις. Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι γκρινιάζω, είναι γεγονός και γι' αυτό το αναφέρω".

*Πηγή: metrosport.gr*

«Ντου» Βέλγων σε οπαδούς της Τότεναμ!!

Άγρια επίθεση δέχθηκαν οπαδοί της Τότεναμ, την ώρα που διασκέδαζαν σε μαγαζί των Βρυξελλών, από χούλιγκαν της Άντερλεχτ.


Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 οπαδοί της ομάδας του Λονδίνου βρέθηκαν για διασκέδαση στο «BARBQ». Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία τους οι, σχεδόν τριπλάσιοι στον αριθμό, φίλοι της Άντερλεχτ έκαναν «ντου» μέσα στο μαγαζί και επιτέθηκαν στους Λονδρέζους.


Ο απολογισμός των επεισοδίων ήταν να τραυματιστούν οπαδοί των «σπιρουνιών», ενώ προκλήθηκαν και αρκετές υλικές ζημιές στο μαγαζί. Οι φίλαθλοι της Τότεναμ κατηγορούν την αστυνομία για τη στάση που κράτησε, θεωρώντας πως δεν τους προστάτεψε ως όφειλε.





*Πηγή: metrosport.gr*

Για να δούμε, τι θα δούμε με τις αλλαγές του Ιγκόρ…!!

Γράφει ο Άρις Νικολάκης 



Κάλλιο αργά, πάρα ποτέ. Ο Ιγκόρ Τούντορ αντελήφθη δια λόγων τα κακώς κείμενα. Κι επιχειρεί πλέον, να τα διορθώσει δια έργων. Ίδωμεν….

Συνάμα έθεσε κι επίσημα στόχο προτεραιότητας για τον ΠΑΟΚ. Το Πρωτάθλημα. Ναι. Ναι. Συγκριτικά βέβαια, με το Γιουρόπα Λιγκ. Ανακάλυψε την Αμερική, ο Κροάτης προπονητής! Φυσικά, κι εντός συνόρων ο ΠΑΟΚ θα μετρήσει  πολύ περισσότερο. Δύναται να προχωρήσει πολύ περισσότερο. Έχει προοπτικές να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του πολύ περισσότερο.  Υποχρεούται, να ικανοποιήσει τον κόσμο του πολύ περισσότερο…

Με άλλα λόγια; Δεν ήρθε δα κι η μεγίστη αποκάλυψη δια στόματος Ιγκόρ Τούντορ. Σημειωτέον, πως του πιστώνουμε την αλλαγή λειτουργίας και την αύξηση απόδοσης ισχύος του ΠΑΟΚ αλλά του χρεώνουμε την μη παραγωγή έργου. Ήτοι επιτυχιών!

Η αναφορά  του Κροάτη προπονητή στην προτεραιότητα του Πρωταθλήματος έναντι του Γιουρόπα Λιγκ αφορά τα ευκόλως εννοούμενα. Κι αυτά συνήθως παραλείπονται. Ο Κροάτης προπονητής δεν τα παρέλειψε. Εάν κι εφ’ όσον πάντως - μία υπόθεση κάνουμε – δεν παρέλειψε τα ευκόλως εννοούμενα, για να μεταθέσει τις ευθύνες  απώλειας 10 βαθμών στο Πρωτάθλημα; Κακώς, κάκιστα το έπραξε

Ο ΠΑΟΚ στην παρελθούσα αγωνιστική περίοδο είχε βαθμούς 19 και στην τρέχουσα έχει 11! Προς Θεού, όμως. Δεν επιχειρούμε τέτοια σύγκριση των δυο περιόδων. Κυρίως, επειδή δεν είναι βάσιμη αλλά κι επειδή  η συνέχεια πέρυσι είχε κατάληξη την απύθμενα… βαθιά αποτυχία

Οι 10 βαθμοί στο τρέχον Πρωτάθλημα χάθηκαν με ευθύνη και του προπονητή και των παικτών του Βαρύνονται απαξάπαντες με προσωπικά λάθη.. Τούτο φυσικά, δε σημαίνει απαγγελία κατηγοριών. Σημαίνει απόδοση ευθυνών. Και για να σας πούμε το παράπονο μας; Ουδείς εξ αυτών τις ανέλαβε ευθαρσώς!

Επίσης, εάν κι εφ’ όσον – κάνουμε άλλη μία υπόθεση – ο Ιγκόρ Τούντο έθεσε προτεραιότητα το Πρωτάθλημα για να εξηγήσει τις αλλαγές στις επιλογές του;  Επίσης κακώς, κάκιστα το έπραξε.

Δηλαδή, για να έχουμε καλό ρώτημα; Εάν δεν έπαιζε ο ΠΑΟΚ με τον Κράσνονταρ, θα επέλεγε πάλι τον Ρόμπιν Όλσεν για τη φανέλα με το νούμερο ένα; Ή δεν θα άφηνε στον πάγκο τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ενόψει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Ή θα επέμενε στο ίδιο σχήμα άμυνας δίχως να δοκιμάσει τον Στέλιο Μαλεζά; Όχι, για να ξέρουμε, τι λέμε!

Θυμίζουμε πως και κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο ακολουθήθηκε ο ίδιος δρόμος στον προσανατολισμό του ΠΑΟΚ. Όταν αποκλείστηκε στο Κύπελλο ειπώθηκε πως είναι καλύτερα επειδή θα αφιερωθεί απερίσπαστος στο πρωτάθλημα. Κι όταν έμεινε με το «καλημέρα» εκτός τροχιάς πρόκρισης στις «32» του Γιουρόπα Λιγκ θεωρήθηκε πως θα παράγει το μάξιμουμ της ισχύος του για το Πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα; Μία τρύπα στο νερό! Απελπιστική… Οικτρά αποτυχία. Έπιασε πάτο. Να μην τα λησμονούμε όλα αυτά.  

Εμείς τουλάχιστον, προσωπικά κι ως φιλοξενούμενοι της σελίδας 47 επί του παρόντος – και να μας επιτρέψτε το… επί προσωπικού – δεν εφησυχάζουμε όταν ακούμε, να μας λένε τέτοια. Όπως αυτά του Ιγκόρ Τούντορ. Αντίθετα. Ανησυχούμε. Και μακάρι να λαθεύουμε...


*Πηγή: metrosport.gr*

Ιορδανίδης: «Ίσως κάνει καλό στον Όλσεν ο πάγκος» (audio)

Ο Μιχάλης Ιορδανίδης φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» με τους Δημήτρη Κανελλάκη και Κυριάκο Κύρτσο.

Ο παλαίμαχος επιθετικός του ΠΑΟΚ μίλησε για τη θέση του γκολκίπερ στο «Δικέφαλο του Βορρά», για τη διαχείριση του ρόστερ από τον Ιγκόρ Τούντορ, για το αποψινό παιχνίδι των «ασπρόμαυρων» με την Κράσνονταρ, καθώς και για το πλάνο Άρνσεσεν που θέλει τους κατάλληλους παίκτες.

Διαβάστε και ακούστε όσα είπε o βετεράνος σέντερ-φορ των Μακεδονικών και ΠΑΟΚ στο «Τρίτο Ημίχρονο»:

«H θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ δύσκολη… Ο Όλσεν είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, το ίδιο και ο Γλύκος, το τελευταίο όμως λάθος του Σουηδού τον έστειλε και στον πάγκο. Είναι συνεχόμενα τα λάθη του Όλσεν και ίσως αυτή η επιλογή του Τούντορ του κάνει καλό στο τέλος. Το πιο φρόνιμο είναι να ξεκουράσει τον Σουηδό τερματοφύλακα ο Κροάτης τεχνικός» είπε αρχικά για τη καίρια θέση του κίπερ ο 53χρονος προπονητής και συνέχισε λέγοντας για το rotation:

«Αυτό που είναι δύσκολο είναι η διαχείριση του ρόστερ. Είναι το πιο δύσκολο που έχει να κάνει ένας προπονητής. Οπωσδήποτε η διαχείριση πρέπει να είναι αυτή η οποία θα δείξει μέσα από τα αποτελέσματα ότι μία ομάδα πάει καλά. Μέχρι στιγμής στον ΠΑΟΚ βλέπουμε ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα και ίσως φταίει και η διατήρηση του ρόστερ. Η σκέψη ενός προπονητού είναι να έχει στη διάθεση του 25 ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμοι για την ενδεκάδα.»

Για το πρώτιστο στόχο του φετινού ΠΑΟΚ: «Το πρωτάθλημα είναι ο πρώτιστος στόχος του Ιγκόρ Τούντορ και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί… Βεβαίως και πρέπει να βλέπουμε και το EuropaLeagueαλλά συμφωνώ απόλυτα με τον Κροάτη τεχνικό και οι παίκτες πρέπει να τα δώσουν όλα τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα.»

«Ο Ολυμπιακός είχε τη ρέντα και την τύχη στα δύο παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και ενώ οι αντίπαλες ομάδες ήταν καλύτερες να πάρει τις νίκες. Στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να κάνει το 4-2, όμως αντί γι’ αυτού το ματς έληξε 3-3. Τι εννοώ με αυτό;  Ότι στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και η τύχη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιορδανίδης.


Τέλος ο 53χρονος προπονητής μίλησε και για το πλάνο Άρνσεσεν: «Το πλάνο του Δανού αθλητικού διευθυντή μου άρεσε στην αρχή… Με νεανικό και φιλόδοξο ρόστερ, όλο όμως το υπάρχων ρόστερ πρέπει να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του και ο Τούντορ πρέπει να διαχειριστεί πιο καλά το υπάρχων υλικό που έχει στα χέρια του.»

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

«Μπορεί η έδρα να κάνει τη διαφορά υπέρ του ΠΑΟΚ»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού Σπύρος Μαραγκός και αναφέρθηκε στο επερχόμενο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν υπερτερεί κάποιος έναντι του άλλου. Αγωνιστικά είναι στο ίδιο επίπεδο οι δύο ομάδες. Μόνο η έδρα ενδεχομένως μπορεί να κάνει τη διαφορά και ο κόσμος».

Για τον ΠΑΟΚ: «Γίνεται σωστή δουλειά στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει ένας καλός προπονητής, βρήκε και τη διοικητική ηρεμία που είναι απαραίτητη ενώ και ο κόσμος εμπιστεύεται την ομάδα και πρέπει να το κάνει γιατί γίνεται κάτι σωστό».

Για το αν μπορεί να επηρεάσει τον ΠΑΟΚ το αποψινό ευρωπαϊκό ματς: «Σίγουρα θα επηρεάσει. Υπάρχουν πολλοί παίκτες στην ομάδα και ο προπονητής δεν κάνει το ροτέισιον που θα μπορούσε. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν το έκανε. Δεν ξέρω αν θα το κάνει σήμερα».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Γούσταρα όταν έπαιζα στον Άρη, θα ήθελα να επιστρέψω»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη Νίκος Παντίδος και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής του στους «κίτρινους», αλλά και στην τραυματική εμπειρία του Ιράν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους λόγους που τον έκαναν να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία του με την ομάδα του Ιράν και να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα: «Τα λεφτά ήταν πολλά, ωστόσο, δεν ήταν για μένα το παν. Αυτό που θέλω εκεί που αγωνίζομαι είναι να υπάρχει οργάνωση για να μπορώ να χαρώ το ποδόσφαιρο. Είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν και γι’ αυτό αποφάσισα να φύγω. Έκαναν προσευχή πριν την προπόνηση, ενώ και οι εγκαταστάσεις δεν ήταν οι καλύτερες. Η ζωή εκεί είναι μια τρέλα. Καμία σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει εδώ. Άλλα μου έταξαν και άλλα είδα. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση να γυρίσω πίσω. Προτιμώ να είμαι κάπου με λιγότερα λεφτά και να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Άρη: «Δεν το έχω συζητήσει. Αν μου γινόταν πρόταση και με κάλυπτε θα γύριζα. Γούσταρα όταν έπαιζα στον Άρη και έφυγα με τις καλύτερες αναμνήσεις. Μακάρι να με προσεγγίσει κάποιος άνθρωπος, θα ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου στον Άρη».
*Πηγή: metrosport.gr*

Αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ από την Ρωσία με… αγάπη(video)!

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο για τον ΠΑΟΚ και την ιστορία του ,που ετοίμασαν οι άνθρωποι της Κράσνoνταρ.
Δείτε το αφιέρωμα που ετοίμασε το τμήμα επικοινωνίας της Κρασνοντάρ στον αποψινό της αντίπαλο:







*Πηγή: arenafm.gr*

«Ξέρω καλύτερα το πρωτάθλημα από τον Άρνεσεν…»

Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο παλαίμαχος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Μλάντεν Φούρτουλα, αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι με την Κράσονταρ για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Αναφέρθηκε στην αναμενόμενη αλλαγή Γλύκου-Όλσεν αλλά και τα πολλά λάθη του δεύτερου, που έχουν στοιχίσει στην ομάδα. Μίλησε επίσης για το φετινό πρωτάθλημα και τους ρεαλιστικούς στόχους του ΠΑΟΚ.
Για το σημερινό παιχνίδι με την Κράσονταρ: «Οι Ρώσοι είναι πιο συνηθισμένοι να παίζουν σε βροχή και γενικότερα σε τέτοιες συνθήκες, αλλά εμείς παίζουμε στην έδρα μας».
Για την απόφαση να παίξει ο Γλύκος: «Για μένα είναι μια σωστή απόφαση. Να ξεκουράσει τον Όλσεν αλλά να δώσει και την ευκαιρία στον Γλύκο που έχει καιρό να παίξει. Ο Όλσεν δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ ,έχει πρόβλημα με τους συμπαίκτες του και κυρίως με τους αμυντικούς του, ενώ έχει φοβερά προσόντα, σε κάθε παιχνίδι κάνει και από μια γκάφα. Αυτός φοβάται τους αμυντικούς και οι αμυντικοί αυτόν. Δεν γίνεται όμως έτσι. Ο Γλύκος πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται και να δείξει τι αξίζει».
Για το γκολ της ισοφάρισης του Ηρακλής και κατά πόσο ήταν φάουλ: «Είναι ξεκάθαρο φάουλ. Δεν το συζητάω καθόλου. Είναι ο ορισμός του φάουλ. Δεν μπορείς να εμποδίζεις τον τερματοφύλακα στα 5 μέτρα. Από εκεί και πέρα έχει φανερά προβλήματα στην έξοδο ,μεγάλο πρόβλημα στις σέντρες».
Για το φετινό πρωτάθλημα και τους στόχους του «δικεφάλου»: «Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα , η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι τεράστια, αλλά πρέπει να κυνηγήσει και να πάρει την δεύτερη θέση. Πεσμένος ο Ατρόμητος αλλά και ο Αστέρας, ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει στόχο την δεύτερη θέση και να την κατακτήσει».
Αναφορικά με τα όσα είπε ο Άρνεσεν και στόχος είναι η τριάδα: « Δεν ξέρω τι λέει ο Άρνεσεν, εγώ ξέρω καλύτερα το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι αυτός που ήτανε, η ΑΕΚ επίσης και αρκετές ομάδες είναι αποδυναμωμένες».
Για τις φετινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ: «Ο Μακ δεν έχει συνέχεια στο παιχνίδι του, μόνο αναλαμπές έχει μέχρι τώρα. Έχει προσόντα , είναι πολύ γρήγορος αλλά πρέπει να γίνει πιο σταθερός. Ο Μπερμάτοφ είναι μεγάλο όνομα και ελπίζω με το χρόνο να δώσει ακόμα περισσότερα στον ΠΑΟΚ».
Για τον Ιγκόρ Τούντορ: «Με το υλικό που έχει τα πάει καλά ο Τούντορ».*Πηγή: arenafm.gr*

«Να αγκαλιάσει ο κόσμος τον Άρη…»

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου και στάθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του Άρη και τα πρώτα συμπεράσματα που βγήκαν. Αναφέρθηκε στον Σέρχιο Κόκε και στο πότε θα είναι έτοιμος αλλά ζήτησε και την βοήθεια του κόσμου, να αγκαλιάσει την προσπάθεια και να φτάσουν μαζί τον Άρη ψηλά.
Διαβάστε όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος:
«Τα συμπεράσματα από την ομάδα και τα μηνύματα είναι πάρα πολύ θετικά και ανάλογος με τον χρόνο που είχαμε να προετοιμαστούμε είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Η ομάδα σχεδιάστηκε σε ένα μήνα, οι παίκτες ήρθαν αργά αλλά τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και παρότι σε κάποια δεχτήκαμε γκολ νωρίς, αντιδράσαμε , όπως έγινε με την Καβάλα αλλά και με το Αγοιονέρι, δεχτήκαμε το γκολ της ισοφάρισης σε κομβικό σημείο αλλά και πάλι αντιδράσαμε άμεσα. Η ομάδα έχει δείξει ότι έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης».
Για τον Κόκε: «Eίναι ακόμα σε ένα στάδιο προετοιμασίας. Θα τον δείτε όταν θα είναι έτοιμος, ακολουθεί ένα πρόγραμμα προετοιμασίας και σιγά-σιγά θα μπει στους κανονικούς ρυθμούς».
Για τον Άρη: «Ο Άρης λείπει από την Σούπερ Λιγκ και θα παλέψουμε και έχουμε στόχο να επαναφέρουμε τον Άρη εκεί που του αξίζει. Πρέπει να αγκαλιαστεί αυτή η προσπάθεια ,να είμαστε όλοι ενωμένοι και να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν φτάνει να παίζεις καλό ποδόσφαιρο. Ο Άρης είναι μια ομάδα που πρέπει να παίρνει τίτλους. Η προσπάθεια που έχει κάνει ο κ.Καρυπίδης πρέπει να αγαπηθεί από όλους και αυτό θα γίνει με τον ερχομό του κόσμου στο γήπεδο. Ο Άρης είναι πάντα Άρης σε όποια κατηγορία και να παίζει».*Πηγή: arenafm.gr*

Αποφασίζει για τα τηλεοπτικά!!

Το τρίτο εντός έδρας παιχνίδι του θα δώσει το Σάββατο ο Άρης στο πρωτάθλημα και ακόμη δεν  έχει ανακοινωθεί η τηλεοπτική «στέγη» της ομάδας. Σύμφωνα με τον Θόδωρο Καρυπίδη και τους συνεργάτες του σήμερα και αύριο είναι οι καθοριστικές μέρες για την συμφωνία. Το πιθανότερο πάντως είναι μετά τους αγώνες με τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης και τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και με την ΑΠΕ Λαγκαδά  να μην υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση.
Ο Άρης έχει πάρει προσφορές και από τα δύο συνδρομητικά κανάλια αλλά σε καμία περίπτωση αυτές, δεν ικανοποιούν. Το ενδεχόμενο να δοθεί και σε ελεύθερο κανάλι παραμένει υπαρκτό. Ο OTE TV έχει ένα μικρό προβάδισμα.
*Πηγή: arenafm.gr*

Κλειστά μικρόφωνα στη Μίκρα!!

Χωρίς συνέντευξη τύπου θα πορευτεί η ομάδα του Ηρακλή αυτή την εβδομάδα καθώς ο Νίκος Παπαδόπουλος αποφάσισε να κρατήσει μακριά τα μικρόφωνα και τις κάμερες από τις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Μετά από μια σειρά δημόσιων τοποθετήσεων στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, αυτή η εβδομάδα για τους «κυανόλευκους» θα είναι «νεκρή» έστω κι αν στο πρόγραμμα υπάρχει δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, αυτή τη φορά με αντίπαλο την ΑΕΚ.*Πηγή: arenafm.gr*

Με χορηγό Μπαμπούλα ο Άρης!!

Χορηγός της μπασκετικής ομάδας του Άρη είναι από φέτος,  ο γνωστός οίκος τελετών της Θεσσαλονίκης » Φάνης και Βασίλης Μπαμπούλας».
Μάλιστα ο «Τίγρης» η μασκότ της ομάδας φόρεσε μπλούζα με ένα μήνυμα του οίκου τελετών προς την ομάδα «Οι αγώνες του Αυτοκράτορα να έχουν πάντα Happy End».
H χορηγία αυτή έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια κυρίως χιουμοριστικά, με  τους οπαδούς των κίτρινων να σχολιάζουν » τώρα οι κηδείες των άλλων ομάδων θα δίνονται εργολαβικά».
Η μασκότ της ομάδας αναμένεται να φορέσει την ίδια μπλούζα και στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο.
Δείτε τη φωτογραφία:
aris basket
*Πηγή: arenafm.gr*

Μίνι ένταση στο ΟΑΚΑ!! (pic)

Σχεδόν μια ώρα πριν το τζάμπολ του ματς του Παναθηναϊκού με την Καρσίγιακα, υπήρξε μικρής έκτασης... αναταραχή μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων.

Μίνι ένταση στο ΟΑΚΑ (pic)
Ήταν ολίγον τι... αναμενόμενο (δυστυχώς) πως θα υπήρχε ένταση στο ΟΑΚΑ απ' τη στιγμή που περίπου 500 Τούρκοι οπαδοί της Καρσίγιακα ταξίδεψαν για το αποψινό ματς με τον Παναθηναϊκό.

Οι φίλοι των φιλοξενούμενων λοιπόν πήραν περίπου μια ώρα πριν το τζάμπολ τη θέση τους στο πάνω μέρος των εξεδρών του ΟΑΚΑ.


inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ρομαντική» διακοπή στο ΑΠΟΕΛ-Αστέρας!


Αρκετοί προβολείς στο «ΓΣΠ» έσβησαν, λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του ΑΠΟΕΛ να διακοπεί για σχεδόν 10 λεπτά.

«Ρομαντική» διακοπή στο ΑΠΟΕΛ-Αστέρας
Διακοπή στο «ΓΣΠ» στην αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Στο 16ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου (και με τους Αρκάδες να έχουν προβάδισμα 1-0) αρκετοί από τους προβολείς του γηπέδου έσβησαν με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει το ματς.

Το πρόβλημα λόγω της πτώσης της τάσης του ρεύματος αποκαταστάθηκε μετά από σχεδόν δέκα λεπτά και το παιχνίδι στην Κύπρο συνεχίζεται κανονικά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα περισσότερα έσοδα της ιστορίας της η Μπαρτσελόνα!!

Η Μπαρτσελόνα αυτό τον χρόνο θα έχει τα περισσότερα έσοδα στην ιστορίας της και έτσι θα μπορέσει να κρατήσει τον Νεϊμάρ.

Τα περισσότερα έσοδα της ιστορίας της η Μπαρτσελόνα!
Η είδηση βγήκε από... σπόντα! Όταν η οικονομική αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα ρωτήθηκε για την περίπτωση ανανέωσης της συνεργασίας με τον Νεϊμάρ και εάν η ομάδα μπορεί να προσφέρει ένα νέο καλύτερο συμβόλαιο στον βραζιλιάνο.

Η Σουσάνα Μόνχε διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο υπάρχει δυνατότητα να υπογραφεί νέο συμβόλαιο με τον Νεϊμάρ αλλά να αγοραστούν και άλλοι παίκτες, με εξίσου μεγάλες αποδοχές.

Τα λόγια είναι περιττά... Όπως τόνισε η Μόνχε τα έσοδα αναμένεται να ανέλθουν στα 633 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά δεν πρόκειται το ποσό το οποίο προορίζεται όλο για αγορά παικτών, αλλά για ένα ποσό το οποίο αφορά για την κάλυψη των αναγκών όλης της ομάδας και επί της ουσίας είναι μεγαλύτερο κατά περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ από το προηγούμενο.

Ωστόσο, το επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το ποσό καθώς θα δώσει την ευκαιρία στην Μπάρτσελόνα να αυξήσει το συνολικό μπάτζετ συμβολαίων των παικτών. Έτσι η ομάδα θα τηρεί τον κανονισμό του financial fair play που ορίζει ότι τα χρήματα τα οποία δίδονται για συμβόλαια παικτών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 70% του συνολικού μπάτζετ της ομάδας.

Αυτή την στιγμή η Μπαρτσελόνα ξοδεύει 380 εκατομμύρια ευρώ για αμοιβές, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 63% του εισοδήματος της. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμπάλα» στ’ άλογο η Ντόρτμουντ!!

Από νωρίς «ξεμπερδεύει» η Ντόρτμουντ. Με χατ-τρικ του Ομπαμεγιάνγκ οι Βεστφαλοί έκαναν πλάκα στην έδρα της Καμπάλα (3-1), διατηρήθηκαν στην κορυφή κι άφησαν ελεύθερο το πεδίο στον ΠΑΟΚ.

«Καμπάλα» στ’ άλογο η Ντόρτμουντ
Άνετο κι ωραίο ήταν το απόγευμα της Πέμπτης για την Ντόρτμουντ στο Μπακού. Οι Βεστφαλοί δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα στην έδρα της Καμπάλα και με «μπροστάρη» τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (χατ-τρικ) πήραν τη νίκη 3-1.

Ο Γκαμπονέζος φορ άνοιξε το σκορ με γκολάρα στο 31ο λεπτό, ενώ επτά λεπτά αργότερα «καθάρισε» το τρίποντο για την ομάδα του Τούχελ πετυχαίνοντας και δεύτερο τέρμα (38’). Οι Γερμανοί έριξαν τον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, όμως παρέμειναν στην επίθεση και ο «Όμπα» βρήκε στο 72’ την ευκαιρία και για τρίτο γκολ, έπειτα από λάθος απομάκρυνση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Το γκολ της... παρηγοριάς για την Καμπάλα ήρθε στην... εκπνοή (90+3') απ' τον Ντοντό.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ στην περίπτωση που καταφέρει απόψε στις 22.00 να πάρει τη νίκη απέναντι στην Κράσνονταρ στην Τούμπα θα αυξήσει (στο +4) την διαφορά του απ’ την Καμπάλα, ενώ θα αφήσει πίσω του (-2) και τους Ρώσους.

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:
1.Ντόρτμουντ 7
2.Κράσνονταρ 3
3.ΠΑΟΚ 2
4.Καμπάλα 1

Η επόμενη αγωνιστική:
Πέμπτη 05/11 (20.00)
Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ
Ντόρτμουντ-Καμπάλα *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Σαλίνο θέλει Ολυμπιακό αλλά έχει και προτάσεις…»


Την πρόθεση του Σαλίνο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό ξεκαθάρισε η εταιρία μάνατζερ που τον εκπροσωπεί, τονίζοντας -με την μορφή πιέσεων- πως ο 30χρονος έχει προτάσεις απ’ το εξωτερικό.

«Ο Σαλίνο θέλει Ολυμπιακό αλλά έχει και προτάσεις…»

Αναλυτικά:

«Ο Λεάντρο είναι χαρούμενος στην Ελλάδα. Άλλωστε η κόρη του γεννήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Λατρεύει τους οπαδούς του Ολυμπιακού και εμπιστεύεται τη διοίκηση της ομάδας. Έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν και θέλει πολύ να ανανεώσει. Έχουμε ήδη δεχτεί προτάσεις από Πορτογαλία, Γαλλία και Τουρκία, όμως όλα θα εξαρτηθούν από τον Ολυμπιακό.

Παρότι δεν παίζει βασικός σε όλα τα παιχνίδια, θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, αλλά δεν επιθυμεί να φτάσει η σεζόν στο τέλος της για να λυθεί το θέμα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σάλος με τον Σβαϊνστάιγκερ στρατιώτη των Ναζί…!!

Μια ματιά στις φωτογραφίες αρκεί για να δικαιολογήσει την οργή του Σβαϊνστάιγκερ που θα μηνύσει εταιρεία παιχνιδιών για το στρατιωτάκι που φέρει το όνομά του και είναι «φτυστό» με τον Γερμανό παίκτη.

Σάλος με τον Σβαϊνστάιγκερ στρατιώτη των Ναζί…

Αν μιλάγαμε για οτιδήποτε άλλο, ίσως να πέρναγε χωρίς αντιδράσεις από την πλευρά του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά όταν στην υπόθεση εμπλέκεται το θέμα του Ναζισμού και η προσπάθεια των Γερμανών να νικήσουν ταμπού και προκαταλήψεις, το πράγμα αλλάζει.

inner

Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει κοιτώντας τις φωτογραφίες, η ομοιότητα του ποδοσφαιριστή με το παιχνίδι που αναπαριστά ένα στρατιώτη της Βέρμαχτ και φέρει όλα τα σχετικά σύμβολα είναι πραγματικά απίστευτη.

inner

Σαν να μην έφτανε αυτό, η κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει αυτά τα είδη και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τα εισάγει και στην Ευρώπη, είχε την μάλλον ατυχή έμπνευση να δώσει στο συγκεκριμένο στρατιώτη το όνομα «Μπαστιάν» κι έτσι να δυσχεράνει τη θέση της ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο, ο νομικός της εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι ο διεθνής με τα «πάντσερ» ποδοσφαιριστής δεν υπήρξε το μοντέλο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Συμπλήρωσε πως κατά τη γνώμη του κάπως έτσι μοιάζουν οι περισσότεροι οι Γερμανοί και πρόσθεσε ότι και το όνομα «Μπαστιάν» είναι αρκετά κοινό στη χώρα για να μπορέσει κάποιος να στοιχειοθετήσει πως έφτιαξαν ένα «αντίγραφο» του ποδοσφαιριστή.

inner

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Σβαϊνστάιγκερ αρνήθηκαν να προβούν σε δηλώσεις, όμως, σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας, ήδη έχουν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες σε βάρος της κινεζικής εταιρείας αφού θεωρούν πως η απεικόνισή του με στολές που φέρουν σβάστικες ή άλλα ναζιστικά σύμβολα είναι δυσφημιστική και προκλητική. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όταν η ΑΕΚ… πάγωνε το «Μπερναμπέου» (pics/video)

Είναι χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Ίσως η μεγαλύτερη ανατροπή ελληνικής ομάδας εκτός έδρας στην Ευρώπη. Πάνε 13 χρόνια απ’ όταν η ΑΕΚ πάγωνε το «Μπερναμπέου» με 2o χαστούκι στην υπερηχητική Ρεάλ.

Όταν η ΑΕΚ… πάγωνε το «Μπερναμπέου» (pics/video)
Οι τελευταίες μέρες δεν είναι καλές για την ΑΕΚ. Σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκεται όμως, υπάρχουν και μέρες σαν τη σημερινή. Πού υπενθυμίζουν στην ίδια, τον κόσμο της (αλλά και τους αντιπάλους) πόσο μεγάλη είναι.

Ακριβώς 13 χρόνια πίσω, η «Ένωση» έμπαινε στο «Μπερναμπέου» με τον ίδιο στόχο που έμπαιναν όλοι οι αντίπαλοι (εκείνης) της Ρεάλ: Να μαζέψει όσο το δυνατόν λιγότερα. Κι έφευγε από ‘κει -όχι απλά στεγνή- αλλά με ισοπαλία που άξιζε περισσότερο από πολλές νίκες μαζί.

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Γιατί δεν ήταν μόνο η αξία του αντιπάλου. Το τσούρμο των ψηφίων που προέκυπτε αν άθροιζες την αξία των παικτών της. Είναι και ότι η μοναδική ομάδα που όντως δικαιούτο ν’ αποκαλείται «galacticos» ήταν… νευριασμένη. Και διψασμένη να πάρει εκδίκηση για το ανεπανάληπτο 3-3 στο οποίο είχε αναγκαστεί 20 μέρες πριν στο «Νίκος Γκούμας».

Βλέποντας λοιπόν την κατηφόρα του πρώτου ημιχρόνου και τον ΜακΜάναμαν να ντύνεται Ρονάλντο (ο οποίος έκανε πρεμιέρα εκείνο το βράδυ με τη Ρεάλ στο Champions League) οι «κιτρινόμαυροι» θυμήθηκαν τις φωνές του Γκούτι στη μεικτή ζώνη μετά το πρώτο ματς. Τότε που ωρυόταν ότι «θα σας διαλύσουμε στο Μπερναμπέου». Πού να ‘ξεραν ότι θα του βούλωναν για δεύτερη φορά το στόμα. Και μάλιστα με τους… αναπληρωματικούς.

Στο 54’ λοιπόν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τράβηξε στον πάγκο τους Νικολαΐδη-Τσιάρτα. Ένα τέταρτο αργότερα έκανε το ίδιο και με τον Γεωργάτο. Και ξαφνικά το γήπεδο άρχισε να… γέρνει απ’ την ανάποδη. Η ΑΕΚ να κάνει ευκαιρίες. Η (εμφανώς εφησυχασμένη) Ρεάλ ν’ ανησυχεί. Και η ιστορία να γράφεται:

Πρώτα με τη «σκαστή» κεφαλιά του Κατσουράνη στο 74’ που έφερε τη σκέψη «ρε λες;» στο μυαλό. Κι έπειτα με το σόλο του Ίβιτς. Πού πήρε «αμπάριζα» Ιέρο και Κασίγιας σαν να επρόκειτο για τον Κορδονούρη και τον Μπαλτιμά, πριν δώσει το δικαίωμα στον Σεντένο να γράψει τ’ όνομά του στην ιστορία της ΑΕΚ. Εκεί όπου η… ισορροπημένη παράδοση με τη «βασίλισσα» (1-2-1 σε πέντε παιχνίδια) κάνει ν’ ακούγεται λιγότερο υπερβολικό το «και της Ρεάλ το φόβητρο έγινε τ’ όνομά σου…»



inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΡΕΑΛ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρόμπερτο Κάρλος (75’ Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61’ Σολάρι), ΜακΜάναμαν (82’ Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χιώτης, Κωστένογλου, Ζαγοράκης, Τσιάρτας (54’ Μαλαδένης) Γεωργάτος (69’ Σεντένο) Κασάπης, Ράϊτ, Καψής, Κατσουράνης, Λάκης, Νικολαΐδης (54’ Ίβιτς)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ομιλία του Ρίβερς στους παίκτες του Ολυμπιακού!! (video)

Μία ολιγόλεπτη ομιλία προς τους παίκτες του Ολυμπιακού, εξηγώντας τους παράλληλα το… εδικό βάρος της ερυθρόλευκης φανέλας, είχε ο Ντέιβιντ Ρίβερς.

Η ομιλία του Ρίβερς στους παίκτες του Ολυμπιακού (video)
Για τις θυσίες που πρέπει να κάνουν, ώστε ο Ολυμπιακός να κατακτήσει τρόπαια και να προστεθούν κι άλλα λάβαρα στην οροφή του ΣΕΦ, έκανε λόγο ο Ντέιβιντ Ρίβερς, μιλώντας στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Δείτε το βίντεο:





*Πηγή: sport-fm.gr*

Η απάντηση της NOVA στην ΚΑΕ Ολυμπιακός!!

Η NOVA απάντησε στο εξώδικο του ΟΣΦΠ για την περιγραφή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση προς όλους και καλώντας την ΚΑΕ να αποφεύγει ενέργειες που στοχοποιούν.

Η απάντηση της NOVA στην ΚΑΕ Ολυμπιακός
Θέση για το εξώδικο που της έστειλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός -διαμαρτυρόμενη για την περιγραφή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό- πήρε η NOVA. Με ανακοίνωσή της, η εταιρία ξεκαθαρίζει πως όλες οι ομάδες αντιμετωπίζονται ισότιμα (σε όλα τα σπορ) και εφιστά την προσοχή των Πειραιωτών για αποφυγή ενεργειών που στοχοποιούν δημοσιογράφους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σε απάντηση της εξώδικης επιστολής της ΚΑΕ Ολυμπιακός προς τη Forthnet αναφορικά με τη μετάδοση του αγώνα της Basket League Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός από τα κανάλια Novasports, η εταιρεία αποκρούει τις αιτιάσεις της ΚΑΕ Ολυμπιακός και με επιστολή της τονίζει :

1.Τα κανάλια Novasports αντιμετωπίζουν ισότιμα όλες τις ομάδες σε όλα τα ελληνικά πρωταθλήματα που προβάλλουν, στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και το πόλο.

2.Εδώ και 20 χρόνια η εταιρεία στηρίζει σταθερά τον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα το άθλημα του μπάσκετ. Από όλους τους φορείς του αθλήματος αναγνωρίζεται η καθοριστική συμβολή των καναλιών Novasports στην ίδια την ύπαρξη του πρωταθλήματος, μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που εισπράττουν οι 11 ΚΑΕ που συμμετέχουν στην Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης. Επίσης, χάρη στην εμπειρία και στην τεχνογνωσία τους, τα κανάλια Novasports καλύπτουν με τον αρτιότερο τρόπο εκατοντάδες αγώνες όλων των διοργανώσεων και αποδεικνύουν στην πράξη ότι λειτουργούν με ενωτικό τρόπο προς όφελος όλων των ελληνικών ομάδων.

3. Τέλος, εφιστούν την προσοχή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην αποφυγή ενεργειών που οδηγούν στην «στοχοποίηση» συγκεκριμένων δημοσιογράφων των καναλιών Novasports. Και ειδικά σε μια περίοδο όπου υπάρχει έξαρση φαινομένων βίας εις βάρος εργαζομένων στον τομέα του Τύπου».

Τρέμουν στην Ισπανία!!

Σοκαρισμένος από τις καταγγελίες του βοηθού διαιτητή, ο πρόεδρος του ανωτάτου συμβουλίου αθλητισμού της Ισπανίας ζήτησε άμεσα αποφάσεις και ενέργειες από την ομοσπονδία.

Τρέμουν στην Ισπανία!
Οι δηλώσεις του βοηθού διαιτητή ο οποίος δέχθηκε πιέσεις για να σφυρίξει υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν συγκλονίσει την Ισπανία και όλους όσους έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο στη χώρα.

Η σοκαριστική αυτή είδηση απασχόλησε μέχρι και τον πρόεδρο του ανωτάτου συμβουλίου αθλητισμού στη χώρα της Ιβηρικής ο οποίος σε δηλώσεις του ζήτησε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία άμεσα να αρχίσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν αληθεύουν τα λεγόμενα του βοηθού διαιτητή.

«Νομίζω ότι πρόκειται για μια σοβαρότατη κατηγορία. Κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι άμεσα να διευκρινιστεί εάν αληθεύουν τα λεγόμενά του, και άμεσα να λάβει μέτρα. Εύχομαι άμεσα η Ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να διευκρινίσει ό,τι έχει σχέση με την κατηγορία αυτή», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συμφώνησε με Τρίκαλα ο Καλλές!!

Στα Τρίκαλα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Καλλές, καθώς έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με την ομάδα της Θεσσαλίας.

Συμφώνησε με Τρίκαλα ο Καλλές
Βρήκε το νέο σταθμό της καριέρας του ο Νίκος Καλλές. Ο 25χρονος σέντερ, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στον Πανελευσινιακό, έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τα Τρίκαλα και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ.

Μάλιστα, ο Καλλές είναι σε καλή φυσική κατάσταση και μπορεί άμεσα να προσφέρει στην ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, καθώς το καλοκαίρι συμμετείχε σε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του Ολυμπιακού.

Από ‘κει και πέρα, τα Τρίκαλα συνεχίζουν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, με τον Όβι Σόκο να ήταν ο μοναδικός απών από την προπόνηση της Πέμπτης (22/10), λόγω ίωσης. Ωστόσο, στην ομάδα της Θεσσαλίας δεν ανησυχούν ιδιαίτερα με την περίπτωση του Βρετανού φόργουορντ και έτσι αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά με την «Ένωση». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε… απ’ το ράφι τον Κόουλ η Σέλτικ!

Στην Σκωτία και στην Σέλτικ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κάρλτον Κόουλ. Μέχρι το 2017 υπέγραψε ο 32χρονος, που δεν είχε βρει ομάδα έπειτα απ’ το «διαζύγιό» του με την Γουέστ Χαμ.

Πήρε… απ’ το ράφι τον Κόουλ η Σέλτικ
Μπορεί να έμεινε για αρκετό διάστημα στην… ανεργία, ωστόσο, ο Κάρλτον Κόουλ βρήκε τον επόμενο εργοδότη του.

Ο 32χρονος επιθετικός έδωσε την Πέμπτη τα χέρια με την Σέλτικ και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Σκωτία.

Οι «καθολικοί» συμφώνησαν με τον πρώην παίκτη της Γουέστ Χαμ έως το καλοκαίρι του 2017. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ψηφίζουν Μπάρτσα «δαγκωτό» στη Μαδρίτη!!

Το γεγονός πως η «Marca» προασπίζεται κατά βάση τα συμφέροντα της Ρεάλ Μαδρίτης και απευθύνεται σε αντίστοιχο κοινό, δεν εμπόδισε τους αναγνώστες της να ψηφίσουν Μπαρτσελόνα «δαγκωτό» σε πρόσφατο poll

Ψηφίζουν Μπάρτσα «δαγκωτό» στη Μαδρίτη
Η πλειοψηφία των αναγνωστών της ισπανικής «Marca», σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, είναι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης. Το γεγονός αυτό δεν συνεπάγεται πάντως πως πρόκειται για ανθρώπους τυφλωμένους από το οπαδικό μίσος, κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης του Μέσου.

Το κοινή κλήθηκε να δώσει προγνωστικά σχετικά με το ποιος θα κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αφού το όνομα του εκλεκτού των «μερένχες», Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν βρίσκεται καν στην πρώτη τριάδα.

Αντίθετα, οι αναγνώστες αναγνωρίζουν πως με βάση την περσινή κατάκτηση του Champions League και των δύο εγχώριων τίτλων, αξιωματικά η κορυφή ανήκει στην Μπαρτσελόνα.

Έτσι, στην πρώτη θέση των προτιμήσεων φιγουράρει το αδιαφιλονίκητο φαβορί, Λιονέλ Μέσι που συγκέντρωσε το 26,8% των ψήφων, ενώ ακολουθούν άλλοι δύο συμπαίκτες του στους Καταλανούς. Νεϊμάρ ψήφισε το 19,9% και «δαγκωτό» Σουάρες το 17,5%.

Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των αναγνωστών, θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού που τον Μέσι θα ακολουθήσουν δύο συμπαίκτες του στους «μπλαουγκράνα» αφού το 2010 ο Αργεντινός είχε κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα», με τους Ινιέστα και Τσάβι να βρίσκονται πίσω του. *Πηγή: sport-fm.gr*