Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δημόσια αυτοκριτική του Τούντορ!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος 
Ο καθένας μπορεί να έχει την δική του εντύπωση για τη δουλειά του Ιγκορ Τούντορ στον ΠΑΟΚ. Πρέπει όμως, μετά και τη χθεσινή συνέντευξη τύπου να συμφωνήσουμε σ΄ ένα πράγμα. Ο Κροάτης δεν είναι εγωιστής, αντιλαμβάνεται τα λάθη του, τα παραδέχεται δημόσια και δεν διστάζει να τα διορθώσει όταν πρόκειται για το καλό της ομάδας. Ο Τούντορ μπορεί να αργεί, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ...

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου πριν την σημερινή αναμέτρηση με την Κράσνονταρ ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τι σκέφτεται για την θέση του τερματοφύλακα. Επιτέλους αφήνει τον Όλσεν στον πάγκο και δίνει την ευκαιρία στον Γλύκο. “Αυτός θα είναι ο βασικός” είπε χθες, αφήνοντας να εννοηθεί σαφέστατα ότι δεν πρόκειται για συγκυριακή απόφαση που αφορά μόνο το παιχνίδι του Europa League αλλά τα παιχνίδια που ακολουθούν, πρώτο το ντέρμπι με τον Παναθηναικό.

Ο 37χρονος Κροάτης είπε όμως και κάτι ακόμη. Ότι σκέφτεται αλλαγές στην τακτική στην άμυνα, από την ομαδική μέχρι την προσωπική, με επίκεντρο τα εύκολα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ, τα περισσότερα απόρροια των ευκολων λαθών. Η άμυνα ζώνης που απαιτεί κορυφαία συγκέντρωση, τεράστια αλληκάλυψη και ομαδικό πνεύμα μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσει τη θέση της στο μαρκάρισμα man to man. Είναι αναγκαίο κακό. Κι αυτό γιατί στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αποτελεί τροχοπέδη. Όμως σήμερα φαντάζει ως η λύση. Κι ο Τούντορ το προανήγγειλε δημόσια.


Ταυτόχρονα χθες φάνηκε κάτι ακόμη. Ο Κροάτης διαλέγει παιχνίδια. Όπως και διοργανώσεις. Και το κάνει από ανάγκη. Ο ΠΑΟΚ έχασε έδαφος στο πρωτάθλημα κι ένα στραβοπάτημα κόντρα στον Παναθηναικό θα είχε συνέπεις, γκρίνια και αναπόφευκτη φθορά. Ο Τούντορ το ξέρει- φαίνεται ότι μαθαίνει πολύ γρήγορα- και προτιμάει να θωρακίσει την ομάδα στο πρωτάθλημα αφήνοντας την Ευρώπη σε δεύτερη μοίρα.

Όμως για πρώτη φορά προσπάθησε να δώσει και μια δικαιολογία. Είναι τα συμπτώματα της πίεσης για το αποτέλεσμα. Να τι είπε για την σύμπτωση τα παιχνίδια της Ευρώπης να τα ακολουθούν ντέρμπι στο πρωτάθλημα: "Δεν ξέρω αν πρόκειται για αποφάσεις ή τύχη, αλλά το θέμα είναι ότι επηρεάζει ακριβώς όπως το λάθος του τερματοφύλακα και του αμυντικού. Παίζει σημαντικό ρόλο και ορίζει πόσους βαθμούς θα έχεις. Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι γκρινιάζω, είναι γεγονός και γι' αυτό το αναφέρω".

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: