Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Σάλος με τον Σβαϊνστάιγκερ στρατιώτη των Ναζί…!!

Μια ματιά στις φωτογραφίες αρκεί για να δικαιολογήσει την οργή του Σβαϊνστάιγκερ που θα μηνύσει εταιρεία παιχνιδιών για το στρατιωτάκι που φέρει το όνομά του και είναι «φτυστό» με τον Γερμανό παίκτη.

Σάλος με τον Σβαϊνστάιγκερ στρατιώτη των Ναζί…

Αν μιλάγαμε για οτιδήποτε άλλο, ίσως να πέρναγε χωρίς αντιδράσεις από την πλευρά του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά όταν στην υπόθεση εμπλέκεται το θέμα του Ναζισμού και η προσπάθεια των Γερμανών να νικήσουν ταμπού και προκαταλήψεις, το πράγμα αλλάζει.

inner

Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει κοιτώντας τις φωτογραφίες, η ομοιότητα του ποδοσφαιριστή με το παιχνίδι που αναπαριστά ένα στρατιώτη της Βέρμαχτ και φέρει όλα τα σχετικά σύμβολα είναι πραγματικά απίστευτη.

inner

Σαν να μην έφτανε αυτό, η κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει αυτά τα είδη και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τα εισάγει και στην Ευρώπη, είχε την μάλλον ατυχή έμπνευση να δώσει στο συγκεκριμένο στρατιώτη το όνομα «Μπαστιάν» κι έτσι να δυσχεράνει τη θέση της ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο, ο νομικός της εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι ο διεθνής με τα «πάντσερ» ποδοσφαιριστής δεν υπήρξε το μοντέλο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Συμπλήρωσε πως κατά τη γνώμη του κάπως έτσι μοιάζουν οι περισσότεροι οι Γερμανοί και πρόσθεσε ότι και το όνομα «Μπαστιάν» είναι αρκετά κοινό στη χώρα για να μπορέσει κάποιος να στοιχειοθετήσει πως έφτιαξαν ένα «αντίγραφο» του ποδοσφαιριστή.

inner

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Σβαϊνστάιγκερ αρνήθηκαν να προβούν σε δηλώσεις, όμως, σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας, ήδη έχουν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες σε βάρος της κινεζικής εταιρείας αφού θεωρούν πως η απεικόνισή του με στολές που φέρουν σβάστικες ή άλλα ναζιστικά σύμβολα είναι δυσφημιστική και προκλητική. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: