Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ευρωπαϊκή κούπα: Παρακαλώ μην αγγίζετε!!


Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει από την Κύπρο λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον ΑΠΟΕΛ.

Ευρωπαϊκή κούπα: Παρακαλώ μην αγγίζετε!

Οταν δεν το πιστεύει ολόκληρος Τιμούρ Κετσπάγια, που στην ποδοσφαιρική του καριέρα, έβλεπε δίπλα του Κούπα, Κύπελλο, τρόπαιο, κάτι από όλα αυτά τέλος πάντων και το μάτι του γυάλιζε, πώς να το πιστέψουμε εμείς. Τώρα, παραμονή του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Αστέρα, το Κύπελλο του Europa League βρισκόταν δίπλα του, μπορούσε να το αγγίξει, αλλά μας είπε ότι είναι ακόμα πολύ μακριά μας. Και για μια ελληνική ομάδα και για μια κυπριακή.

Ο Στάικος Βεργέτης συμπλήρωσε τη σκέψη του. "Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκό τίτλο, πρέπει να φτιάξουμε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Αλλιώς θα έχουμε μόνο κάποια αποτελέσματα αναλαμπές. Ο ΑΠΟΕΛ και ο Ολυμπιακός είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν ξεφύγει από τα πρωταθλήματά τους", τόνισε. Αλλά κι αυτές, αν στις εγχώριες διοργανώσεις δεν έχουν αντίσταση (για χίλιους δυο λόγους), πώς να γίνουν όσο ανταγωνιστικές χρειάζεται για να καταφέρουν να φτάσουν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Η λάμψη που σου δείχνει ένα Κύπελλο όταν το αντικρίζεις από κοντά, είναι πάντα πρόσκαιρη. Γιατί πολύ γρήγορα, όταν έρχονται και το μαζεύουν οι άνθρωποι της UEFA, συνειδητοποιείς ότι έχεις την ευκαιρία να βρίσκεσαι κοντά του σποραδικά μόνο σε κάποιες από τις περιοδείες που κάνει. Είναι η στιγμή που η χαρά πολύ γρήγορα μετρέπεται σε θλίψη.

"Είμαστε μακριά από μια τέτοια επιτυχία", συμφώνησαν Κετσπάγια και Βεργέτης. Γιατί ρε γαμώτο; Αν τα επιχειρήματα είναι καθαρά αγωνιστικά, πάμε πάσο. Αλλά δεν είναι μόνο τέτοια. Για την ακρίβεια, δεν είναι κυρίως τέτοια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, για να μιλήσουμε για τα δικά μας και να αφήσουμε την Κύπρο που είναι σε άνοδο, έχει πιο σοβαρά θέματα να λύσει, πριν από το αγωνιστικό. Οργανωτικά, λειτουργικά, διοικητικά, διαιτητικά. Πόσο κρίμα είναι τέτοια θέματα να επηρεάζουν και να χαλάνε το αγωνιστικό κομμάτι;

Το σκέφτεσαι όταν έρχονται αυτές οι - πανάθεμά τες - ευρωπαϊκές εβδομάδες. Χορταίνεις ποδόσφαιρο, ονειρεύεσαι, μπαίνεις σε μια εικονική πραγματικότητα. Και μετά; Αντε να επιστρέψεις. Ειδικά αν έχεις δει από κοντά μια Κούπα τόσο λαμπερή!

Για τον Αστέρα και τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, η φωτογραφία με τους παίκτες στην εκκίνηση της προπόνησης στο ΓΣΠ, αξίζει όσο χίλιες λέξεις. "Η ζωή του κύκλους κάνει". Αυτό θέλει, κάθε χρόνο να εμφανίζεται σε τέτοιες βραδιές. Να τις απολαμβάνει, να τις διασκεδάζει και δώστου πάλι!

inner

Στα δικά του δεδομένα η υπέρβαση έχει γίνει. Από άλλους εξαρτάται να κάνουν τη δική τους! Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, θα πείτε, αλλά όταν βλέπεις το Κύπελλο από κοντά, το ακουμπάς, το σηκώνεις, επιτρέπεται το μυαλό να ξεφεύγει...

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: