Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Αλλάζει ο Τούντορ, ή υπαναχωρεί προσωρινά;

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης
Μέχρι χθες κουβεντιάζαμε για την εμμονή του Τούντορ να χρησιμοποιεί συγκεκριμένους παίκτες, έστω κι αν αυτοί δεν δικαίωναν τον προπονητή τους, ενώ άφηνε κάποιους άλλους μονίμως στον πάγκο, λες και είχε αποφασίσει ότι δεν έχουν τίποτε απολύτως να του προσφέρουν.

Χθες το μεσημέρι, ο Κροάτης τεχνικός ανακοίνωσε την απόφασή του να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό απ’ όσα δοκίμαζε το προηγούμενο διάστημα.

Με πρώτο και καλύτερο την απόσυρση του Ολσεν, που είχε καπαρωμένη την θέση στην εστία από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Τούμπα, παρά το γεγονός ότι ξεκάθαρα ευθύνεται για πολλά από τα τέρματα που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ.

Ο Τούντορ αποφάσισε, επίσης, να ανασύρει από τη ναφθαλίνη τον Σκόνδρα, να δώσει μια ευκαιρία στον Μαλεζά και τον Ζάιρο.

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που ακούω από πολλούς, οι οποίοι ερμηνεύοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Τούντορ επιμένουν ότι κάθε άλλο παρά στροφή αποτελεί η απόφασή του να χρησιμοποιήσει παίκτες που το προηγούμενο διάστημα έδειχνε ξεκάθαρα πως δεν τους εμπιστεύεται.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι θα πρέπει να συνδέσουμε άμεσα την χρησιμοποίηση των περιθωριοποιημένων με την ιεράρχηση των στόχων από την πλευρά του προπονητή του ΠΑΟΚ και την σαφή τοποθέτησή του περί προτεραιότητας που αποτελεί γι’ αυτόν το πρωτάθλημα.

Αν ισχύει αυτό, τότε θα πρέπει να δούμε από το παιχνίδι με τον ΠΑΟ κιόλας, να επιστρέφει ο Τούντορ στις συνήθεις επιλογές του και να ξαναπηγαίνουν όλοι αυτοί που θα παίξουν σήμερα με την Κράσνονταρ, στη συνήθη κι αυτοί θέση τους, δηλαδή, στον πάγκο.

Όμως, εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με την εικόνα που εμφανίζει κάθε παίκτης στο γήπεδο. Αν, λοιπόν, κάποιος από αυτούς που θα πάρουν ευκαιρία σήμερα, με την απόδοσή του… βγάλει μάτια, θα είναι εύκολο για τον Τούντορ να τον ξαναστείλει, με συνοπτικές διαδικασίες, στον πάγκο;

Νομίζω πως όχι. Κανένας προπονητής δεν μπορεί να είναι τόσο εγωιστής ώστε να μην εκμεταλλευτεί την καλή αγωνιστική κατάσταση ενός παίκτη του, έστω κι αν στην αξιολόγηση που έκανε νωρίτερα γι’ αυτόν, είχε καταλήξει σε συμπεράσματα που τον ανάγκασαν να μην τον έχει μεταξύ των βασικών επιλογών του.

Όπως και να ‘χει, πάντως, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γλύκος, αφού για την θέση του τερματοφύλακα γίνεται η μεγαλύτερη συζήτηση στον ΠΑΟΚ, αλλά να δούμε και σε ποια κατάσταση βρίσκονται Μαλεζάς και Σκόνδρας, οι οποίοι ελάχιστα έχουν παίξει.

Ενδιαφέρον, επίσης, έχει να δούμε πώς θα λειτουργήσει ένα πειραματικό σχήμα για τον ΠΑΟΚ, αφού με τόσες πολλές αλλαγές σήμερα κόντρα στην Κράσνονταρ, είναι θέμα το αν θα μπορέσει να βρει ρυθμό, αν θα υπάρχει συνοχή και προϋποθέσεις για να κοντράρει τους Ρώσους.

Πάντως, η επιλογή του Τούντορ να βάλει ως κορυφαίο στόχο το ελληνικό πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, σίγουρα θα φορτώσει μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες του στην εγχώρια διοργάνωση και μακάρι να μην τους χαλαρώσει τόσο στο EuropaLeagueώστε να πάει χαμένη μια καλή ευκαιρία που υπάρχει για να προχωρήσουν.   



*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: