Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Κυριακίδης: «Ήταν ευκαιρία για την ΑΕΚ ο Δέλλας»


Τη δυνατότητα να δημιουργήσει έναν προπονητή με την παρουσία του Τραϊανού Δέλλα είχε η ΑΕΚ σύμφωνα τα λεγόμενα του Ηλία Κυριακίδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Είχε δικαιολογίες για να μην κάνει πρωταθλητισμό».

Κυριακίδης: «Ήταν ευκαιρία για την ΑΕΚ ο Δέλλας»
Μια διαφορετική προσέγγιση για το «διαζύγιο» ΑΕΚ-Τραϊανού Δέλλα σε σχέση με τις περισσότερες των τελευταίων ημερών έκανε ο Ηλίας Κυριακίδης μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, σχολιάζοντας ότι η Ένωση είχε την δυνατότητα να δημιουργήσει έναν προπονητή όπως συνέβη με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της. «Καλά έκανε και πήρε την ευκαιρία του», ανέφερε ο πρώην συμπαίκτης του και πρόσθεσε: «υπήρχαν δικαιολογίες για να μην κάνει πρωταθλητισμό».

Αναλυτικά μίλησε στον Γιώργο Χελάκη για:

Το «διαζύγιο» ΑΕΚ-Δέλλα: «Πιο πολύ σταθήκαμε στο αν έγινε κάποια λάθος αλλαγή σε ένα παιχνίδι, στο αν έγινε λάθος σχεδιασμός το καλοκαίρι. Πρέπει να το δούμε και λίγο διαφορετικά. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν όμως είναι λίγες οι ομάδες που χτίστηκαν και έφτιαξαν παράλληλα προπονητές. Από τις ομάδες που έχουν πάρει πρωτάθλημα, η ΑΕΛ έκανε κάτι τέτοιο με τον Γιώργο Δώνη. Ίσως μπορούμε να το πούμε με τον Γιάννη Αναστασίου, αλλά μάλλον είναι νωρίς και πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο του. Ίσως θα μπορούσε να είχε απομακρυνθεί ο Γιώργος Δώνης όταν ήταν στην Β’ Εθνική, αλλά δεν θα είχε επιτυχίες όπως ο αποκλεισμός της Μπλάκμπερν, και η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ ίσως έχει και τη δικαιολογία για να το κάνει αυτό (σ.σ. να δείξει περισσότερη υπομονή) λόγω των προηγούμενων χρόνων που βρέθηκε στις πιο χαμηλές κατηγορίες και να έλεγε ότι δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Θα είχε τη δικαιολογία ότι δημιούργησε προπονητή με τον οποίο πορεύτηκε στις χαμηλότερες κατηγορίες. Κάτι παρόμοιο έγινε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που δημιούργησε και δημιουργήθηκε και με αυτόν τον τρόπο έχτισε αυτοκρατορία. Είχε ευκαιρία η ΑΕΚ να χτίσει έναν προπονητή.

Η ΑΕΚ ιστορικά θα έπρεπε να διεκδικήσει τον τίτλο. Δεν ξέρω όμως αν αυτός ήταν ρεαλιστικός στόχος στην παρούσα φάση. Πήρε βέβαια και μεγάλη ευκαιρία ο Τραϊανός. Καλώς δέχθηκε να αναλάβει την ομάδα.

Ίσως δημιουργούνται προσδοκίες και από τις οπαδικές εφημερίδες. Θα έπρεπε να δικαιολογηθεί το “ερχόμαστε”, όπως έπρεπε να δικαιολογηθεί και το “λεφτά υπάρχουν”. Κάποιοι οπαδοί το έβλεπαν ρεαλιστικά τα πράγματα και ήξεραν ότι είναι δύσκολο να διεκδικήσει τον τίτλο».

-τις δυνατότητες του Δέλλα: «Έχω πολλά θετικά να πω για τον Δέλλα. Είναι πακέτο όμως όλα αυτά. Πρέπει να δούμε την υποδομή ενός προπονητή. Ο Τραϊανός Δέλλας έχει πολλά θετικά στοιχεία, μεγάλωσε στην επαρχεία και μιλάει τέσσερις γλώσσες, ακόμα και τα μπάσα στη φωνή μετράνε για έναν τεχνικό. Υποδομή υπάρχει, την έχει αλλά μετρούν πολλά μαζί. Παράλληλα, στην προπονητική πρέπει να εξελίσσεσαι».

-το πώς ζει την παρουσία του στην Γ΄ Εθνική, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν στις ψηλές κατηγορίες: «Ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο στη Γ’ Εθνική. Εγώ αποφάσισα στα 27-28 να έχω κατευθείαν στη Γ’ Εθνική. Είναι υπέροχο να απολαμβάνεις τη δική σου επιλογή και εγώ την απολαμβάνω. Και την πίεση απολαμβάνω και τη συμμετοχή με παίκτες φιλόδοξους και αντιπάλους».

-την αποστολή που έχει αναλάβει στα τμήματα υποδομής του Ιωνικού (σ.σ είναι και παίκτης παράλληλα): «Το πρώτο πράγμα που τους ρώτησα τους γονείς είναι γιατί έφεραν τα παιδιά στον Ιωνικό. Η διαφορά από το ποδόσφαιρο της αλάνας είναι μόνο η διασκέδαση. Εμείς θέλουμε τα παιδιά να αθλούνται. Είναι το πρωτεύον η διασκέδαση. Δεν θέλουμε μετά από ένα κακό αποτέλεσμα να σκεφτούν ότι δεν θα έρθουν να αθληθούν ξανά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: