Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Greco… παικταρά!!

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 του Ικονίου πέρασε η Ελλάδα νικώντας την Ιταλία με 85-68. Με Σερβία το Σάββατο (18:30). Κορυφαίος της ομάδας ο Χαραλαμπόπουλος με 20 πόντους.

Greco… παικταρά!
Στη μάχη των μεταλλίων μπήκε η Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ικονίου.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησε της Ιταλίας με 85-68 στον προημιτελικό και το Σάββατο στις 18:30 θα συναντήσει τη Σερβία που επικράτησε της Λιθουανίας (83-67). Κορυφαίος για ένα ακόμη ματς ο Χαραλαμπόπουλος, πολύ καλή δουλειά από Παπαγιάννη, Μουράτο, Σταμάτη και Κόνιαρη.

Με εξαιρετική άμυνα και δύναμη πυρός τους Παπαγιάννη και Μήτογλου, η ελληνική ομάδα είχε από την αρχή τον έλεγχο και χάρη σε ένα σερί 9-0 έφτασε και στο +11 (9-20) λίγο πριν την εκπνοή της πρώτης περιόδου. Η Ιταλία αντεπιτέθηκε, έκλεισε τη ρακέτα της και πλησίασε στο -2 (26-28). Όμως ήταν ο Χαραλαμπόπουλος που ανέλαβε δράση και με διαδοχικά έμμεσα και «κανονικά» τρίποντα επανέφερε την ελληνική ομάδα στο +8 (31-39) λίγο πριν το ημίχρονο.

Οι κοντοί πήραν τη σκυτάλη στο τρίτο δεκάλεπτο και η Εθνική με Μουράτο, Σταμάτη και Κόνιαρη να προσφέρουν επιθετικές λύσεις έφτασε και στο +16 (41-57), αλλά ήταν πολύ κακή στα τελευταία δυόμισι λεπτά της περιόδου κι έβαλε τους Ιταλούς ξανά στον αγώνα (53-58). Μάλιστα ισοφάρισαν σε 59-59 οκτώ λεπτά πριν το τέλος, αλλά η αντίδραση της Ελλάδας ήταν εξαιρετική. Τρία καρφώματα του Παπαγιάννη κι ένας αιφνιδιασμός με τον Σταμάτη ανέβασαν τη διαφορά στους εννιά (61-70). Μια απίθανη ασίστ κι ένα τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου φάνηκε να «καθαρίζουν» το ματς (65-75) τρία λεπτά πριν το τέλος. Η διαφορά έφτασε και στους 19 (85-66) πριν το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 11-20, 33-39, 53-58, 68-85.

Ιταλία (Καπομπιάνκο): Μουσίνι 24 (2), Ναβαρίνι 2, Σεβερίνι 10 (2), Ροσάτο 8, Σπέρα 2, Πικαρέλι 6 (1), Τότε, Φλακαντόρι 11, Μασκόλο, Ενβοχουότσα 3, Κακάτσε 2.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Κόνιαρης 10 (2), Κώττας 2, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 8 +8 ριμπ., Μουράτος 12 (1), Τσαλμπούρης 3 (1), Μπιλλής, Σταμάτης 16 (2), Παπαγιάννης 14 +8 ριμπ., Χαραλαμπόπουλος 20 (3) +13 ριμπ.

Η στατιστική της Εθνικής

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Οδηγεί την κούρσα ο Λάτβαλα!!

Μετά τις τέσσερις πρωινές ειδικές διαδρομές ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα παραμένει στην πρώτη θέση του Ράλι Φινλανδίας.

Οδηγεί την κούρσα ο Λάτβαλα
Υπόθεση της Volkswagen παραμένει και μετά τις πρωινές ειδικές διαδρομές του Ράλι της Φινλανδίας.

Ο Λάτβαλα παρέμεινε στην πρώτη θέση κερδίζοντας στις δύο από τις τέσσερις πρωινές ειδικές διαδρομές και μάλιστα αύξησε τη διαφορά από τον ομόσταβλο του, Σεμπάστιαν Οζιέ, στα 8.4 δευτερόλεπτα.

Ο Κρις Μικ συνέχισε να έχει από κοντά τους δύο πρωτοπόρους, όντας ο ταχύτερος από όλους, ενώ η διαφορά του από τον Οζιέ έπεσε στα 4.7 δευτερόλεπτα.

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα ξεκίνησε την ημέρα από την 9η θέση αλλά είχε ένα ατύχημα στην 5η ειδική διαδρομή.

Τα αποτελέσματα μετά από 8 ειδικές διαδρομές:


1. Λάτβαλα, VW 1.01.26.5
2. Οζιέ, VW, +8.4
3. Μικ, Citroen, +13.1
4. Χιρβόνεν,M-Sport Ford +39.1
5. Μίκελσεν, VW +50.3
6. Οστμπεργκ, Citroen +51.1
7. Παντόν, Hyundai +1m30.6
8. Νουβίλ, Hyundai +1m32.9
9. Έβανς, M-Sport Ford +1m52.8
10. Πρόκοπ, Czech Ford +2m16.6

Οι νικητές των ειδικών

SS1: Λάτβαλα
SS2: Λάτβαλα
SS3: Οζιέ
SS4: Οζιέ
SS5: Λάτβαλα
SS6: Λάτβαλα
SS7: Μικ
SS8: ΟζιέΠηγή: sport-fm.gr

Πέρασε τα ιατρικά ο Βιντάλ!

Στην τελική ευθεία έχει μπει η μεταγραφή του Αρτούρο Βιντάλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο 27χρονος μέσος πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις.

Πέρασε τα ιατρικά ο Βιντάλ
Έτοιμος να φορέσει την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο Αρτούρο Βιντάλ. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο 27χρονος μέσος της Γιουβέντους πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει στους «κόκκινους διαβόλους».

Το κόστος της μεταγραφής του θα είναι 60 εκατ. ευρώ και θα είναι ρεκόρ για τον σύλλογο, ενώ οι ετήσιες απολαβές του ενδέχεται να είναι 1,8 εκατ. ευρώ.

Φημολογείται, πάντως, ότι ο Βιντάλ θα φοράει το Νο7, το οποίο αποτελεί θρύλο για την ομάδα, καθώς το έχουν φορέσει οι Τζόρτζ Μπέστ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντέιβιντ Μπέκαμ. Πηγή: sport-fm.gr

«Ποδαρικό» με… Ουντινέζε!!

Με φιλικό κόντρα στην Ουντινέζε, στο ανακαινισμένο της γήπεδο, θα ολοκληρώσει το σπουδαίο καλοκαίρι η Καλλονή, η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη με τρίτη ιταλική ομάδα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

«Ποδαρικό» με… Ουντινέζε!
Συνεχίζονται όπως -όλα δείχνουν- τα δυνατά φιλικά της Καλλονής απέναντι σε ιταλικές ομάδες, αυτή την φορά όμως αλλάζει το… σκηνικό.

Συγκεκριμένα, η ομάδα από την Λέσβο επιστρέφει σήμερα (1/8) από την γειτονική χώρα, όπου αντιμετώπισε εκτός των άλλων, Φιορεντίνα και Νάπολι, για να κοντραριστεί με την Ουντινέζε στο ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης στις 13 Αυγούστου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «φριουλάνι» αποδέχτηκαν την πρόταση για φιλικό με την Καλλονή, χάρη στον πρόεδρο του συλλόγου…

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της στην Ιταλία, ο Νίκος Μιχαλάκης ξεκίνησε κι εν τέλει ολοκλήρωσε τις επαφές με την διοίκηση της Ουντινέζε, όπου θα παραταχθεί στην Λέσβο με τον Αντόνιο Ντι Νατάλε και όλη του την παρέα, καθώς λίγες ημέρες μετά από τον μεταξύ τους αγώνα, θα ξεκινήσει το Καμπιονάτο.Πηγή: sport-fm.gr

«Στο κόλπο για Πάντεφ ο ΠΑΟΚ»

Στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Γκόραν Πάντεφ παρουσιάζεται (πάλι) ο ΠΑΟΚ. Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, στους υποψήφιους προορισμούς του Σκοπιανού συμπεριλαμβάνεται και ο «δικέφαλος».

«Στο κόλπο για Πάντεφ ο ΠΑΟΚ»
Τα σενάρια περί ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ για τον Γκόραν Πάντεφ αναζωπυρώνονται στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την «Corriere Dello Sport», το μέλλον του Σκοπιανού στη Νάπολι (ειδικά μετά την άφιξη του Μίτσου) φαντάζει δυσοίωνο.

Παρόλο λοιπόν που τονίζεται ότι ενδιαφέρον για τον διεθνή επιθετικό έχουν δείξει ονόματα όπως οι Φιορεντίνα, Μαρσέιγ και Τότεναμ, σημειώνεται η πιθανότητα να καταλήξει τελικά κάπου αλλού.

Και πιο συγκεκριμένα στην Τουρκία, το Κατάρ ή τον ΠΑΟΚ, τον οποίο η Νάπολι θ’ αντιμετωπίσει το Σάββατο σε φιλικό αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

«Συμφώνησε με Μπορντό ο Μήτρογλου»!

Για συμφωνία του Κώστα Μήτρογλου με την Μπορντό κάνουν λόγο δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, τονίζοντας ότι απορρίπτει Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ. Στην Ιταλία γράφουν ότι τον κοιτάει η Σάλκε.

«Συμφώνησε με Μπορντό ο Μήτρογλου»
Αρκετές ομάδες έχουν ακουστεί ότι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος αποχωρεί από τη Φούλαμ μόλις έξι μήνες μετά την μεταγραφή του στον βρετανικό σύλλογο έναντι 15 εκατ. ευρώ.

Πιο «ζεστά» είχαν ενδιαφερθεί σύλλογοι από την Τουρκία, όπως η Μπεσίκτας και η Τραμπζονσπορ, αλλά ο διεθνής επιθετικός δεν επιθυμούσε να συνεχίσει την καριέρα του στο γειτονικό πρωτάθλημα.

Έτσι τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο λόγος που ο «πιστολέρο» αρνείται να παίξει εκεί είναι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την Μπορντό.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον 25χρονο άσο να εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να παίξει στο Σαμπιονά, αφού θεωρεί πως πρόκειται για ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα και φυσικά καλύτερο από εκείνο της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ, ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Μήτρογλου βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Σάλκε.
Πηγή: sport-fm.gr

Ιστορική η φιλική τιτανομαχία στο Μίσιγκαν!

Το μεγαλύτερο κοινό όλων των εποχών για ποδοσφαιρικό αγώνα επί αμερικανικού εδάφους αναμένεται να συγκεντρώσει η φιλική αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα κοντραριστεί με την πολυνίκη του αγγλικού πρωταθλήματος στο «Μπιγκ Χάους» του Μίσιγκαν τις εξέδρες του οποίου αναμένεται να κατακλύσουν 109 χιλιάδες θεατές. Το εν λόγω γήπεδο είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στο έδαφος των ΗΠΑ, και είναι βέβαιο ότι οι φίλαθλοι, Αμερικανοί και όχι μόνον, δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να δουν δύο από τις σπουδαιότερες και δημοφιλέστερες ομάδες του πλανήτη και ουκ ολίγους σπουδαίους άσους της μπάλας όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Χάμες Ροντρίγκεζ, Γκάρεθ Μπέιλ από τη μία , Γουέιν Ρούνι, Ρόμπιν Φαν Πέρσι από την άλλη να πάει χαμένη.

Να σημειωθεί εδώ ότι η ισπανική ομάδα απλά αναζητά την πρώτη της φιλική νίκη στην τουρνέ της στις ΗΠΑ (μετά τις ήττες 2-3 στα πέναλτι από την Ίντερ αρχικά και 0-1 από την Ρόμα) ενώ από την πλευρά της εκείνη του Λουίς Φαν Χάαλ που προηγείται στο Α’ Γκρούπ μετά την επικράτηση 3-2 κόντρα στη Ρόμα μια 5-3 στα πέναλτι -0-0 το ματς στην κανονική διάρκεια- στα πέναλτι πιθανότατα θα δώσει το «παρών» στον τελικό κόντρα σε μία εξ των Μάντσεστερ Σίτι ή Λίβερπουλ.
Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Αναβολή της πρώτης αγωνιστικής!!

Δεν θα ξεκινήσει αύριο η Inicial της Αργεντινής, καθώς αναβλήθηκε η πρώτη αγωνιστική λόγω του θανάτου του Χούλιο Γκροντόνα.
Η απόφαση της αρμόδιας αρχής δεν προκαλεί σοκ, από τη στιγμή που εξέπνευσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, αλλά δημιουργεί «πονοκεφάλους» αναφορικά με τη διαμόρφωση του προγράμματος της νέας σεζόν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καθοριστεί οι ανανεωμένες ημερομηνίες, αλλά είναι γνωστό πως φέτος δεν θα υποβιβαστούν ομάδες από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των συλλόγων στην κορυφαία κατηγορία από το 2015-16, γνωστή πρόθεση που κατακυρώθηκε. Πάντως, θα διεξαχθούν 38 αγωνιστικές, 19 για την Inicial και 19 για το Final, που θα καθορίσουν τους αντίστοιχους πρωταθλητές και τους εκπροσώπους της Αργεντινής στα επόμενα Κόπα Λιμπερταδόρες και Κόπα Σουνταμερικάνα.
Πηγή: onsports.gr

Αποχή του Γκαρσία στον ΠΑΟΚ!!

Σε… κινητοποιήσεις έχει περάσει στον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία. Διαμαρτυρόμενος για τη μη κλήση του απ’ την ΠΑΕ ώστε να υπογράψει συμβόλαιο, ο Ουρουγουανός απείχε από τρίτη σερί προπόνηση της ομάδας.

Αποχή του Γκαρσία στον ΠΑΟΚ
Για τα καλά χολωμένος με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζεται ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Ουρουγουανός συμφώνησε με τον σύλλογο ν’ αναλάβει βοηθός του Άγγελου Αναστασιάδη κι έχει πιάσει εδώ και καιρό δουλειά, ωστόσο δεν έχει κληθεί να υπογράψει συμβόλαιο.

Κάτι που τον οδήγησε να απέχει και σήμερα από την προπόνηση που έγινε στην Τούμπα (όπως είχε γίνει και με τις δυο προηγούμενες).

Με τα υπάρχοντα δεδομένα λοιπόν τίθεται εν αμφιβόλω το αν θα ταξιδέψει στην Ιταλία για το φιλικό με τη Νάπολι και λύση στο θέμα διαφαίνεται μόνο με παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη.Πηγή: sport-fm.gr

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για Νάπολι!

Την αποστολή του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψει στην Ιταλία για το σαββατιάτικο φιλικό με τη Νάπολι ανακοίνωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για Νάπολι
Τους παίκτες με τους οποίους θα ταξιδέψει η αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ιταλία για το αυριανό φιλικό με την Νάπολι ανακοίνωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδα του συλλόγου.

Αφού οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» έκαναν ένα χαλάρωμα στην Τούμπα, στη συνέχεια ο προπονητής της ομάδας ανακοίνωσε τους παίκτες.

Εκτός έμεινε ο Σαρλ Ιτάνζ, ο οποίος είναι τραυματίας και έτσι κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Γλύκος που σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμενε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους άλλους διεθνείς (Σαλπιγγίδη, Τζαβέλλα και Τζιόλη).

Την «ασπρόμαυρη» αποστολή αποτελούν οι Αθανασιάδης, Βίτορ, Γιακουμής, Γλύκος, Γκολάσα, Κατσικάς, Κίτσιου, Κουλούρης, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Μακ, Μαντούρο, Μάρτενς, Περέιρα, Ποζατζίδης, Ρατς, Σαββίδης, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος και Τζανδάρης.

Η αποστολή αναχωρεί στις 12 το μεσημέρι για τη Νάπολι, όπου έχει προγραμματιστεί άλλη μια προπόνηση σήμερα το βράδυ στο «Σαν Πάολο».

Εκτός του Ιτάνζ και των τριών διεθνών, δε θα ταξιδέψουν στην Ιταλία και οι Κιόσε, Πολύζος, Παναγιωτούδης, Πόζογλου, Πόποβιτς και Παπαδόπουλος, καθώς και ο Ιντζίδης, οι οποίοι αναμένεται να δοθούν δανεικοί σε άλλους συλλόγους. Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει το «ναι» του Κλάους!!

Μετά τη συνάντηση που φέρεται να είχε χθες ο Στέφανος Αθανασιάδης με την Μαρία Γκοντσάρεβα αυξάνονται οι πιθανότητες ο διεθνής φορ να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

Πλησιάζει το «ναι» του Κλάους
Συνάντηση με την Μαρία Γκοντσάρεβα φέρεται να είχε την Πέμπτη ο Στέφανος Αθανασιάδης, με τις δύο πλευρές να συζητούν το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του διεθνούς φορ με τον ΠΑΟΚ.

Η στενή συνεργάτιδα του Ιβάν Σαββίδη και υπεύθυνη για τα οικονομικά θέματα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ συζήτησε με τον παίκτη για ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Και από τη Θεσσαλονίκη προκύπτει η πληροφορία ότι έχει επέλθει προφορική συμφωνία σε όλα, όμως υπάρχουν κάποιες μικρολεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν μέχρι να υπάρξει η ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του 25χρονου επιθετικού.

Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση είναι στην τελική της ευθεία και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξουν τελικά και οι ανακοινώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

«Κυανέρυθρος» ο Σιώπης!

Στον Πανιώνιο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μανώλης Σιώπης, αφού υπάρχει προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Κυανέρυθρος» ο Σιώπης
Ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου θα πρέπει να θεωρείται από σήμερα ο Μανώλης Σιώπης.

Ο νεαρός μεσοαμυντικός απάντησε χθες το βράδυ θετικά στους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι θα τον αποκτήσουν ως ελεύθερο μετά την σχετική τους συμφωνία με τον Ουλμπιακό. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του παίκτη, ο οποίος μπορεί να παίξει ως στόπερ και στα χαφ.

Παράλληλα, λιγοστεύουν οι πιθανότητες να επιστρέψει στην Πλατεία ο Τάσος Αυλωνίτης, ενώ – σύμφωνα με τη SportDay – οι «κυανέρυθροι» ζήτησαν από τους Πειραιώτες τον Κώστα Ρουγκάλα που έχει ξεχωρίσει από την ομάδα Νέων του συλλόγου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις και με τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Στον Πανιώνιο περιμένουν τον μάνατζερ του Αργεντινού μέσου και ευελπιστούν ότι όλα θα πάνε καλά, ώστε η σπουδαία μεταγραφή να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς τέσσερις με Σίτι ο Ολυμπιακός!

Εκτός του επόμενου φιλικού του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ θα μείνουν τέσσερις «ερυθρόλευκοι» παίκτες. Οι Αμπιντάλ, Χολέβας, Μπονγκ και Γιαταμπαρέ δεν θ’ ακολουθήσουν την αποστολή για το ματς με τη Μαν. Σίτι.

Χωρίς τέσσερις με Σίτι ο Ολυμπιακός
Μ’ ένα καρέ απουσιών θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο τρίτο φιλικό του στις ΗΠΑ.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν το βράδυ του Σαββάτου τη Μάντσεστερ Σίτι, παιχνίδι στο οποίο δεν θ’ αγωνιστούν οι Αμπιντάλ, Χολέβας, Μπονγκ και Γιαταμπαρέ.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, οι τέσσερις παίκτες δεν θ’ ακολουθήσουν την αποστολή στη Mineapolis.

Αντίθετα, θα παραμείνουν στο New Jersey με τους ανθρώπους της ομάδας και θα κάνουν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα.Πηγή: sport-fm.gr

Πρότειναν Γκριν στον Ολυμπιακό!

Τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ, Κάλεμπ Γκριν, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ιταλική Ντιναμό Σάσαρι πρότειναν ξένοι μάνατζερ στον Ολυμπιακό. «Δεν ασχολούμαστε» η απάντηση της ΚΑΕ.

Πρότειναν Γκριν στον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει πως έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές κινήσεις βασικών παικτών, αλλά από τη στιγμή που κατά τη διάρκεια της περιόδου έχει αποδεδειγμένα εξετάσει περιπτώσεις παικτών στο «4» (Ντέρικ Μπράουν), οι προτάσεις από τους μάνατζερ συνεχίζουν να φτάνουν στα γραφεία της ΚΑΕ. Χθες, σε αρκετά ΜΜΕ παρουσιάστηκε ως υποψήφιος στόχος ο Αμερικανός Κάλεμπ Γκριν, που αγωνίστηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ντιναμό Σάσαρι.

Ο 29χρονος παίκτης, είχε 17,3 πόντους, 4,8 ριμπάουντ μέσο όρο και πολύ καλά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα (61 και 35% αντίστοιχα) με την ιταλική ομάδα, από την οποία έμεινε ελεύθερος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γκριν προτάθηκε στους «ερυθρόλευκους», που δεν είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν με τη περίπτωσή του, αφού φέρονται αποφασισμένοι να «στηρίξουν» τον Μπρεντ Πέτγουεϊ. Μάλιστα, ο Γκριν, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Μάλαγα, με τους ισπανούς συναδέλφους να εκτιμούν πως την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψει, με ένα ποσό κοντά στις 500 χιλιάδες δολάρια.

Κρίσιμες ώρες για Σίμονς

Εν τω μεταξύ, ούτε χθες σημειώθηκε κάποια εξέλιξη στην υπόθεση της αποχώρησης του Σέντρικ Σίμονς. Ο Αμερικανός σέντερ είναι δεδομένο πως θέλει να φύγει, έχει συμφωνήσει (σε λάθος χρόνο) με την Τραμπζονσπόρ και έχει πρόταση και από την Καρσίγικα, αλλά για να καταφέρει να πάρει το ελεύθερο από τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να φέρει χρήματα στο ταμείο της ΚΑΕ. Αυτό, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα γίνει (μάλλον θα τα δώσει ο ίδιος από το συμβόλαιό του με τους τούρκους), με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι οι διοικούντες των συλλόγων που ενδιαφέρονται, του έχουν δώσει πέντε ακόμα μέρες προθεσμία για να ξεκαθαρίσει. Πηγή: sport-fm.gr

ΝτεΣον Τόμας για Παναθηναϊκό!

Την περίπτωση του Αμερικανού σμολ φόργουορντ, ΝτεΣον Τόμας, που αγωνίστηκε φέτος στην Ευρωλίγκα με την Γαλλική Ναντέρ, εξετάζει σύμφωνα με τη Sportday ο Παναθηναϊκός.

ΝτεΣον Τόμας για Παναθηναϊκό

Σύμφωνα με την Sportday, ψηλά στη λίστα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς που καθημερινά εξετάζει προτάσεις μάνατζερ για παίκτες, βρίσκεται ο ΝτεΣον Τόμας. Πρόκειται για τον 23χρονο φόργουορντ που αγωνίστηκε φέτος στην γαλλική Ναντέρ. Ο Τόμας, είναι Αμερικανός, έχει φοιτήσει στο κολέγιο του Οχάιο με εξαιρετικές επιδόσεις και επιλέχθηκε πέρυσι στο νο58 του ντραφτ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Έχει ύψος 2.01 και μπορεί να προσφέρει και κάποια λεπτά στο «4», στοιχείο που ζητούν οι «πράσινοι» στον παίκτη που θα αποκτήσουν.

Ο Τόμας, είχε πέρυσι με την Ναντέρ 9,5 πόντους και 2,8 ριμπάουντ σε δέκα αγώνες Ευρωλίγκας, ενώ στο γαλλικό πρωτάθλημα, πετύχαινε 12,2 πόντους ανά ματς και μάζευε περίπου 4 ριμπάουντ. Μένει να δούμε αν ο άριστος γνώστης της γαλλικής αγοράς, Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα καταλήξει σε αυτόν τον παίκτη, ή έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Πάντως, η ανακοίνωση για το «3αρό-4άρι» δεν θα αργήσει για πολύ ακόμα… Πηγή: sport-fm.gr

Για Μπρεσέ η Φλόρες!

Γνωστά έγιναν τα ονόματα των παικτών που απασχολούν τον Άρη για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνάς του.

Για Μπρεσέ η Φλόρες
Ο Ζερεμί Μπρεσέ και ο Νταρίο Φλόρες είναι οι παίκτες με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή ο Άρης για την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμή.

Πρώτος στόχος για τους «κίτρινους» είναι ο Γάλλος στόπερ, ο οποίος είναι αρκετά έμπειρος και έχει αγωνιστεί σε Λιόν, Αϊντχόφεν, Ίντερ, Σοσιεδάδ, Σοσό, Τρουά και Μπορντό.

Στον 35χρονο παίκτη έχει προταθεί διετές συμβόλαιο και οι δυο πλευρές συμφώνησαν στις απολαβές του πρώτου χρόνου, όχι όμως του δεύτερου, με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη να περιμένει εντός της ημέρας την τελική του απάντηση.

Εφόσον δεν προχωρήσει η υπόθεση του Μπρεσέ, τότε οι Θεσσαλονικείς θα ενεργοποιήσουν την προφορική συμφωνία που υπάρχει με τον Ουρουγουανό συνάδελφό του.

Ο 30χρονος άσος έχει θητεύσει κατά κύριο λόγο στην Ουρουγουάη παίζοντας στη Ρίβερ Πλέιτ, την Πενιαρόλ, τη Γουόντερερς, τη Ρασίνγκ, τη Ράμπλα, τη Σέρο Λάργκο και πέρυσι τη Χουβεντούδ (25 συμμετοχές, τρία γκολ), ενώ η μοναδική ευρωπαiκή εμπειρία του είναι δύο εξάμηνα (2008-09 και 2009-10) στη ρουμανική Κλουζ. Πηγή: sport-fm.gr

Είχε φύγει από καιρό ο Φύσσας…!!

Φευγάτος από την Εθνική Ελλάδας πριν καν παίξει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αισθανόταν ο Τάκης Φύσσας, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αποκαλύπτει σήμερα η SportDay για το «διαζύγιό» του με την ΕΠΟ.

Είχε φύγει από καιρό ο Φύσσας…
Δεν περίμενε ο Τάκης Φύσσας το πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ για να μάθει πως αποχωρεί από την Εθνική Ελλάδας.

Ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης» είχε… μυριστεί την αποχώρησή του εδώ και αρκετό καιρό, περιμένοντας απλώς την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Όπως γράφει η SportDay, το «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε βγει πριν ταξιδέψει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη Βραζιλία, αφού η απόσταση στις απόψεις του Φύσσα με τον Γιώργο Σαρρή ήταν εμφανής.

Μάλιστα, ανάμεσά τους μπήκαν και κάποιοι τρίτοι, οι οποίοι είχαν ασκήσει δριμεία κριτική σε αρκετούς μέσα στα αποδυτήρια της Εθνικής. Αν και ήξερε ότι αποχωρεί, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στις τάξεις της ομάδας και έτσι πήγε μαζί με την αποστολή στη Λατινική Αμερική.

Η πρώτη διαφωνία του Φύσσα με τον κ. Σαρρή ήταν στο θέμα του προπονητή, αφού υπήρχαν αντιδράσεις στα αποδυτήρια και αυτό το μετέφερε στον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Ωστόσο, η απόφαση να μην συνεχιστεί η συνεργασία με τον μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντή της Εθνικής μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, αφού εκείνος κατάφερε να καθυστερήσει την αποχώρηση του Καραγκούνη από την «γαλανόλευκη» ή έβγαινε μπροστά σε μικροπαρεξηγήσεις που υπήρχαν κατά τη διάρκεια προπονήσεων.Πηγή: sport-fm.gr

«Η Ίντερ θέλει τον Γκέντσογλου»

Ενδιαφέρον από τα… υψηλά πατώματα της Serie A φαίνεται πώς έχει προσελκύσει ο Σάββας Γκέντσογλου. Στέλεχος της Ίντερ παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ότι ο Έλληνας μέσος εξετάζεται από την ομάδα του.

«Η Ίντερ θέλει τον Γκέντσογλου»
Το βλέμμα της Ίντερ έχει τραβήξει, όπως επιβεβαιώθηκε από επίσημα κιόλας χείλη, ο Σάββας Γκέντσογλου.

Ο Έλληνας μέσος βρίσκεται υπό παραχώρηση από τη Σαμπντόρια και το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν στόχος ομάδων από τη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας (σ.σ. πέρυσι αγωνίστηκε σ’ αυτή ως δανεικός στη Σπέτσια).

Σύμφωνα με δηλώσεις ωστόσο του Μάουρο Ποστ στον Τύπο, αρέσει και σε πιο ψηλά πατώματα. Αφού σημείωσε λοιπόν ότι «ο Σάββας Γκέντσογλου είναι ένας παίκτης που ενδιαφέρει την Ίντερ», ανέφερε πως «έχουμε μιλήσει ήδη με τη Σαμπντόρια και περιμένουμε να επιστρέψει για να δούμε τι θα κάνουμε».Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Αλφάρο ο ΠΑΟΚ!!

Ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Αλεχάντρο Αλφάρο, ο οποίος δεν έχει τις καλύτερες των σχέσεων αυτή τη στιγμή με τη Μαγιόρκα.

«Βλέπει» Αλφάρο ο ΠΑΟΚ
Τους παίκτες με τους οποίους θα ολοκληρώσει το «παζλ» του φετινού ρόστερ ψάχνουν ακόμη στον ΠΑΟΚ, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του για τη νέα χρονιά.

Μία από τις θέσεις που «ψάχνονται» οι Θεσσαλονικείς είναι εκείνη του εξτρέμ, με τον Αλεχάντρο Αλφάρο να είναι αρκετά ψηλά στη σχετική λίστα.

Ο Ισπανός άσος ανήκει στη Μαγιόρκα και αυτή τη στιγμή οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, κάτι που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο 28χρονος ακραίος έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Ισπανίας, όπως η Σεβίλλη (2008-2010, 104 συμμετοχές – 34 γκολ – 7 ασίστ), Μαγιόρκα (2011-2014, 105 – 19 - 13).

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί διακριτικά τη συγκεκριμένη υπόθεση και αναμένεται να κάνει τη κίνησή του μόλις διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να καλύψουν με την καλύτερη δυνατή λύση το κενό που υπάρχει στα άκρα της επίθεσης.Πηγή: sport-fm.gr

Αισιοδοξία για Αθανασιάδη!

Θετικά μηνύματα προκύπτουν όσον αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη με τον ΠΑΟΚ.

Αισιοδοξία για Αθανασιάδη
Καμία εξέλιξη δεν προέκυψε μετά την πρόσφατη συνάντηση του Στέφανου Αθανασιάδη με τον Ιβάν Σαββίδη όσον αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ.

Από εκείνη τη στιγμή, όμως, και οι δύο πλευρές δείχνουν να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις με στόχο την παραμονή του διεθνούς επιθετικού στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αν και οι Θεσσαλονικείς έχουν ως στόχο μία σφιχτή οικονομική πολιτική, προσπαθούν με διάφορους τρόπους να κρατήσουν τον παίκτη στην ομάδα.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει νέα επαφή με τον Ζήση Βρύζα ή την Μαρία Γκοντσάρεβα, ώστε να επέλθει συμφωνία και να μείνει ο Αθανασιάδης στον ΠΑΟΚ. Πηγή: sport-fm.gr

«Μπαρμπόσα, ο διάδοχος του Κουαρέσμα»

Το πόσο μεγάλη μεταγραφή έκανε η ΑΕΚ με τον Έλντερ Μπαρμπόσα επιβεβαιώνουν οι συμπατριώτες του. Γνωστός ρεπόρτερ της Μπράγκα μίλησε για τον «διάδοχο του Κουαρέσμα, που μπορεί να γίνει νέος… Βιεϊρίνια»

«Μπαρμπόσα, ο διάδοχος του Κουαρέσμα»
Η απόκτηση του Έλντερ Μπαρμπόσα έκανε αίσθηση στην Ελλάδα. Θεωρείται απ’ τις μεγαλύτερες που έγιναν φέτος στη χώρα μας. Της ίδιας εκτίμησης, ωστόσο, χαίρει και στη… δική του.

Μιλώντας στη «Sportday», ο ρεπόρτερ της Μπράγκα στην εφημερίδα «O ‘Jogo», Μπρούνο Μοντέιρο, έπλεξε το εγκώμιο του Πορτογάλου. Κι έδωσε μια μικρή γεύση του σεβασμού που απολαμβάνει στην πατρίδα του.

«O Ελντερ Μπαρμπόσα θεωρείται ένα από τα καλύτερα ταλέντα που ανέδειξε ποτέ η Πόρτο. Χαρακτηρίστηκε ως ο διάδοχος του Ρικάρντο Κουαρέσμα. Είναι ταχύτατος και εξαιρετικός τεχνίτης», είπε. Αφού σημείωσε, δε, ότι παραμένει παίκτης υψηλού επιπέδου, ανέφερε ότι «έχει την ευκαιρία να δείξει πραγματικά ποιος είναι και να πετύχει κάτι αντίστοιχο του Βιεϊρίνια (σ.σ. που κλήθηκε στην Εθνική μέσω Ελλάδας)».

Μπορεί πάντως η ΑΕΚ να έκανε τη δυνατότερη κίνησή της με τον Μπαρμπόσα, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν θ’ ακολουθήσουν κι άλλες. Με την άνεση του χρόνου λοιπόν (αφού οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις αργούν ακόμα και ήδη υπάρχουν οι Αραβίδης, Μπρέσεβιτς και Ντακόλ) η «Ένωση» θα δώσει το βάρος της πλέον στον σέντερ-φορ. Περιμένοντας καλές ευκαιρίες που μπορούν προκύψουν από την ευρωπαϊκή αγορά και όχι του Τζεμπούρ (που καταλήγει στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ).

Δεν αποκλείεται, δε, η «Ένωση» να πάει και για αμυντικό χαφ. Μονάχα στην περίπτωση ωστόσο που η προετοιμασία και τα φιλικά αναδείξουν την ανάγκη για κάτι τέτοιο και στις προτάσεις που ήδη δέχεται ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς -και γι’ αυτή τη θέση- προκύψει κάτι καλό.Πηγή: sport-fm.gr

Προεργασία για δύο παίκτες!!

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League δίνει τη δυνατότητα στον Νίκο Νταμπίζα να κινηθεί πιο εντατικά για την ενίσχυση του ρόστερ.

Προεργασία για δύο παίκτες
Με την ισοπαλία που πήρε ο Παναθηναϊκός στη Λιέγη κατάφερε να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

Με βάση αυτό ο Νίκος Νταμπίζας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει πιο «ζεστά» για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ. Ωστόσο, δεν θα υπάρξει καμία προσθήκη, εφόσον δεν περάσει και ο επαναληπτικός αγώνας με τη Λεωφόρο με τη Σταντάρ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» δεν έχει κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές, αφού αν επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, τότε θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνουν άλλες δύο μεταγραφές.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» αναζητούν έναν ποδοσφαιριστή που θα παίξει και στα πλάγια της επίθεσης και η άλλη για έναν μέσο που θα κινείται στον άξονα, όπως έκανε και ο Αμπέντ.

Όσον αφορά τώρα τον Αλγερινό άσο, αυξάνονται οι πιθανότητες για την παραμονή του στη Νιούκαστλ. Ο διεθνής άσος έπαιξε ως βασικός σε όλο το ματς με την Γουένσντεϊ και για ακόμη μία φορά έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Αν περάσει, πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και πρόταση αγοράς. Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για Μέντες!

Διάταση στον προσαγωγό υπέστη ο Μέντες ντα Σίλβα κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ στη Λιέγη και είναι αμφίβολος για τον επαναληπτικό της Τρίτης.

Αγωνία για Μέντες
Με ενοχλήσεις αποχώρησε ο Μέντες ντα Σίλβα από τον προχθεσινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ στη Λιέγη, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Όπως διαπιστώθηκε, ο Ολλανδός χαφ υπέστη διάταση στον προσαγωγό. Πρόκειται για ένα «περίεργο» σημείο, αφού απαιτείται προσοχή για να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή του. Η κατάσταση του 32χρονου παίκτη θα ξεκαθαρίσει στην σαββατιάτικη προπόνηση, αφού σήμερα οι «πράσινοι» έχουν ρεπό.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου ελπίζει πως θα τον έχει στη διάθεσή του, αφού με την εμπειρία του προσδίδει ηρεμία και σιγουριά στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού». Αν δεν τα καταφέρει ο Μέντες, τη θέση του θα πάρει ο Πράνιτς.

Εν τω μεταξύ, κατά την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε ο Ουασίμ Μπούι, ο οποίος εφόσον δείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση και σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη απουσία του Μέντες, τότε θα είναι στην αποστολή για τη ρεβάνς με τους Βέλγους. Να παίξει ως βασικός θεωρείται απίθανο. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μποτία ήρθε, ο Μανωλάς φεύγει(;)

Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την απόκτηση του Αλμπέρτο Μποτία από τον Ολυμπιακό. Τι γίνεται με τον Κώστα Μανωλά, ποιες ομάδες τον παρακολουθούν.

Ο Μποτία ήρθε, ο Μανωλάς φεύγει(;)
Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Αλμπέρτο Μποτία στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός στόπερ αποχώρησε από χθες από την αποστολή της Σεβίλλης στη Γερμανία για να υποβληθεί σήμερα στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και, σύμφωνα με τους συμπατριώτες του, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Από την πλευρά τους, οι Ανδαλουσιανοί θα βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό 2 εκατ. εύρω από την πώληση του 25χρονου παίκτη. Εφόσον ολοκληρωθεί η υπόθεση του Μποτία οι Πειραιώτες θα έχουν έξι κεντρικούς αμυντικούς.

Πρόκειται για τους Μανωλά, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σιόβα, Αυλωνίτη, Αμπιντάλ και τον Ισπανό, κάτι που σημαίνει πως δεν θα μείνουν όλοι στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας.

Μάλιστα, ο Μποτία θεωρείται ως «αντι-Μανωλά», αφού ο παίκτη ήταν σταντ-μπάι από τη στιγμή που θα προκύψουν εξελίξεις στην υπόθεση του Έλληνα άσου.

Το πιο «ζεστό» μέχρι στιγμή ενδιαφέρον για τον διεθνή κεντρικό αμυντικό φέρεται να έχει εκδηλώσει η Γιουβέντους, η οποία δεν μπορεί να φτάσει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού (12 εκατ. ευρώ). Όπως γράφει η SportDay, οι πρωταθλητές Ιταλίας προσφέρουν ένα ποσό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ και ίσως η καλύτερη πρόταση που μπορούν να κάνουν φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τη «Γηραιά Κυρία», ο Μανωλάς φέρεται να απασχολεί και τρεις από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αγγλίας. Πρόκειται για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ. Από την Ισπανία έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Βαλένθια, ενώ φήμες υπάρχουν και για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Πηγή: sport-fm.gr

Ζιοβάνι: «Πήγαινε να γίνεις θεός»!

Τη συμβουλή να πάει στον Ολυμπιακό, όπου θα ζήσει μοναδικές στιγμές – όπως συνέβη και στη δική του περίπτωση –, θα έδινε ο Ζιοβάνι στον Ρομπίνιο, ο οποίος απασχολεί «ζεστά» τους Πειραιώτες.

Ζιοβάνι: «Πήγαινε να γίνεις θεός»!
Στον Ολυμπιακό θα καταφέρει να ζήσει μοναδικές ο Ρομπίνιο, όπως συνέβη πριν από μερικά χρόνια με τον Ζιοβάνι. Για αυτό ο «μάγος» συμβουλεύει τον Βραζιλιάνο φορ της Μίλαν να επιλέξει τους Πειραιώτες, παρότι τα χρήματα που προσφέρει μπορεί να είναι λιγότερα από εκείνα που προτείνουν άλλοι σύλλογοι.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στον 30χρονο άσο για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αρχικά υποστήριξε στον «Πρωταθλητή»: «Πήγαινε στον Ολυμπιακό να γίνεις θεός. Αυτό θα του έλεγα!» και στη συνέχεια υπογράμμισε:

«Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του και πού θέλει να συνεχίσει την καριέρα του. Όμως, αυτό που γνωρίζω είναι ότι αν πάρει την απόφαση να πάει στον Ολυμπιακό θα είναι ό,τι καλύτερο για την καριέρα του. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι είναι ακόμα σε καλή ηλικία και στον Ολυμπιακό θα βρει όλα αυτά που θέλει ένας παίκτης επιπέδου για να ανέβει ακόμα περισσότερο. Μπορεί τα χρήματα που θα πάρει από μία άλλη ομάδα να είναι περισσότερα, όμως η ευκαιρία που θα έχει στον Ολυμπιακό θα είναι μεγάλη, μέσω του Champions League, για να μπορέσει να βρει ξανά τον εαυτό του και να γίνει αυτός που ξέραμε και θαυμάζαμε. Μακάρι να αποφασίσει σωστά και να πάει στην Ελλάδα. Θα χαρώ πολύ και για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον ίδιο».

Μάλιστα, στη συνέχεια επικαλέστηκε τη δική του εμπειρία από το πέρασμά του από τους «ερυθρόλευκους»: «Προσωπικά είχα πραγματοποιήσει την καλύτερη επιλογή και ήρθα στην Ελλάδα. Μακάρι να αποφασίσει και αυτός να κάνει το ίδιο. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι ό,τι καλύτερο για έναν παίκτη, όχι απλά για να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά να κάνει ένα βήμα πάνω. Δεν έχει να χάσει τίποτα και μόνο κερδισμένος θα βγει από μία τέτοια απόφαση. Θα του πρότεινα να έρθει στον Ολυμπιακό, γιατί και εγώ αισθάνομαι ότι δεν έχω φύγει ποτέ από αυτή την ομάδα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί πέρασα μοναδικές στιγμές και γνώρισε μεγάλες χαρές».
Πηγή: sport-fm.gr

«Ολυμπιακός για Ζαπάτα»

Ένα νέο όνομα φέρνουν στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό οι Ιταλοί. Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ τους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει στο... μάτι τον Ντουβάν Ζαπάτα της Νάπολι!

«Ολυμπιακός για Ζαπάτα»

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του «Tuttolegapro.com», οι πρωταθλητές Ελλάδας εξετάζουν την περίπτωση του φορ της Νάπολι, Ντουβάν Ζαπάτα!

Πρόκειται για τον 23χρονο Κολομβιανό (διεθνή με τις μικρές εθνικές της χώρας του), για τον οποίο –βάσει του δημοσιεύματος- ενδιαφέρεται και η Τορίνο. Το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στους Ναπολιτάνους και μάλιστα στην πρώτη του ευρωπαϊκή χρονιά, κατάφερε να πετύχει 5 γκολ σε 16 εμφανίσεις στη Serie A.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Αμέρικα ντε Κάλι της πατρίδας του και την Εστουδιάντες, όπου το 2012-13 είχε την πιο παραγωγική χρονιά του με 13 τέρματα σε 31 εμφανίσεις.

Στην παρούσα φάση δεν επιβεβαιώνεται απ’ τους ερυθρολεύκους τυχόν ενδιαφέρον για τον παίκτη.Πηγή: sport-fm.gr

Λόγια του αέρα για το γήπεδο της ΑΕΚ!!

Είπε ο υπουργός στους συριζαίους ότι εγώ καθυστερούσα, έδωσα εντολή στις υπηρεσίες να περιμένουν για να έχουμε και τις δικές σας τροπολογίες, στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου στην Φιλαδέλφεια. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Λόγια. Άχρηστα λόγια. Πεταμένα στις τουαλέτες λόγια. Και μιλάμε για συζήτηση στη Βουλή.
Ο Σύριζα διαφωνεί, έχει τις διαφωνίες του για την «Αγία Σοφιά» της ΑΕΚ και ο αφελής αρμόδιος υπουργός, όπως ο ίδιος ανέφερε, ανέμενε τις αντιπροτάσεις, τις βελτιώσεις της αντιπολίτευσης. Είπαμε. Λόγια της πλάκας. Να μιλήσουμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Κατηγορείται ο Σύριζα γιατί δεν θέλει το γήπεδο και γιατί δεν έφερε τις αντιπροτάσεις του σύμφωνα με τις διαφωνίες του. Το να μιλάς είναι εύκολο. Το να δουλέψεις είναι το ζόρικο. Δηλαδή;
Μετά από πολύ δουλειά, σχεδιασμό και μελέτη, βγήκε το πλάνο για το γήπεδο. Τα βάλανε κάτω στην ΑΕΚ και παρουσίασαν την πρότασή τους. Ο καθείς έχει δικαίωμα να έχει τις αντιρρήσεις του. Ρωτάς, κύριε μαλάκα, αν έχουν σκέψη για δουλειά στον Σύριζα;
Οι άνθρωποι είναι κομματικοί. Πολιτικά ζώα. Δεν έχουν μάθει να δουλεύουν, όπως όλοι οι πολιτικοί. Παρλάρουν. Αέρα πατέρα. Είμαστε εναντίον του ΝΑΤΟ, της ΕΟΚ, του Ισραήλ, του Μνημονίου, της ΑΕΚ. Στα λόγια. Στα λόγια επίσης είναι υπέρ για τούτο και για κείνο.
Αντιπρόταση για το γήπεδο της ΑΕΚ; Αυτά είναι απίθανα πράγματα. Το κόμμα, το κάθε κόμμα παίζει μπάλλα μόνο με το μπλα-μπλα. Σ’ όλα τα ζητήματα. Και στα εθνικά και στα ποδοσφαιρικά.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΕΪΜΠΕΚΙΑ του Τέρενς Κουίκ για το γήπεδο της ΑΕΚ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο Τέρενς Κουϊκ ήταν αθλητικός συντάκτης. Άρρωστος γάβρος. Ούτε το ένα, ότι ήταν δημοσιογράφος, ούτε το άλλο, ότι ήταν ολυμπιακός, είναι κακό. Και, τελικά, ο Τέρενς, από τηλεοπτική περσόνα έγινε πολιτικός. Είναι επόμενο να λέει τις μαλακίες του.
Δεν γίνεται διαφορετικά. Να ‘σαι πολιτικός, δηλαδή να απευθύνεσαι στον κόσμο, και να είσαι σοβαρός. Δεν υπάρχεις. Είσαι μέγεθος αμελητέο. Και σαν πολιτικός και σαν τηλεοπτικός. Ο κόσμος σε θέλει μαλάκα, ψεύτη, συμβιβασμένο, προσκυνημένο.
Εσείς του Σύριζα, έριξε τη ζεϊμπεκιά του στη Βουλή ο Κουϊκ, σαμποτάρατε το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, ενώ έχετε βάζελο πρόεδρο. Ο λαϊκισμός του πολιτικού. Τον πολιτικάντη.
Γάβρος ο Κουϊκ, όμως με τη φόρμα του βουλευτή, τα δίνει όλα και για Παναθηναϊκό και για ΑΕΚ. Δεν ψηφίζουν στις εκλογές μονάχα οι γάβροι.
Επί του θέματος. Ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, θα έπρεπε να πάρει το οκ από τον Σύριζα επειδή έχει βαζελόφρονα πρόεδρο , τον Αλέξη Τσίπρα. Αν, δηλαδή, δεν έχει βάζελο πρόεδρο ο Σύριζα δικαιούτο να πει όχι. Μόνο με μη βάζελο ηγέτη θα υφίστατο το περιβαλλοντολογικό στο Βοτανικό.

Πηγή: sportdog.gr

Καλαϊτζίδης στο Metropolis: «Θέλουμε οκτώ με δέκα παίκτες»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Άρης στη δημιουργία μιας ομάδας η οποία θα είναι ικανή να διεκδικήσει την άνοδό της στη Super League.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαστε σε μια συνεχή διαδικασία, ώστε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα για να επιστρέψει ο Άρης στην Super League. Το πρώτο εκτιμώ πως πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος είναι να δει τις δικές του δυνάμεις για να μπορέσει να προσφέρει στο σύνολο. Οι χώροι του διοικητικού με το αγωνιστικό είναι στο ίδιο κομμάτι. Εγώ με την εμπειρία μου και την δουλειά μου εστιάζομαι μόνο στο αγωνιστικό. Όλοι κατά καιρούς έχουμε καταθέσει την άποψη πως το ρόστερ των προηγούμενων χρόνων δεν ήταν αντάξιο του ονόματος του Άρη. Εμείς πλέον με το υλικό που έχουμε, παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό».

«Χωρίς την δυναμική που έχει ο Άρης, δεν θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα. Βέβαια για να πάμε μπροστά χρειάζονται και κατάλληλους ανθρώπους. Στηρίζομαι στην δυναμική του συλλόγου, που κατά την άποψη μου δεν αξιοποιήθηκε σωστά τα τελευταία χρόνια. Επίσης να τονίσω πως τα μέλη του σημερινού Άρη έχουν εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με ανθρώπους του παρελθόντος. Πρέπει να αναδείξουμε την δύναμη με έργο. Εκείνο που πρέπει να αντιληφθούμε όλοι είναι ποια είναι η αφετηρία της ομάδας. Δεν την θεωρώ βέβαια και την καλύτερη αφετηρία. Αλλά είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον Άρη να εξαφανίσει τα κακά φαινόμενα του παρελθόντος. Εκεί στοχεύουμε, τουλάχιστον για μένα και τους συνεργάτες μου στο αγωνιστικό. Το αγωνιστικό πλάνο θα είναι εντελώς διαφορετικό την νέα χρονιά».

«Χρειαζόμαστε περίπου οκτώ με δέκα παίκτες. Θα μπορούσαν αυτοί οι παίκτες να ήταν εδώ, αλλά το θέμα είναι το τι μας επιτρέπει οικονομικά να κάνουμε. Από την ημέρα που ήρθα στον Άρη κοίταξα να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της ομάδας. Να δημιουργήσουμε φιλάθλους του Άρη, κάτι που έχει να γίνει αρκετό καιρό. Όσον αφορά τους παίκτες, υπάρχει ένας μηχανισμός καλών παικτών. Μπορεί να πάρεις παίκτη από την Super League και να μην σου βγει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, έχουμε επιλογές, αλλά επανεξετάζουμε συνεχώς τις περιπτώσεις. Μην ξεχνάμε πως ο Άρης είναι μια ομάδα που δεν έχει αδειοδοτηθεί και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Εμείς θέλαμε να κρατήσουμε τον Μανιά και τον Κύργια, αλλά δυστυχώς για πολλούς και διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε».
Πηγή: metrosport.gr

Καρατζιοβαλής: «Ολοι ξέρουν τι συνέβαινε στον Αρη...»

Ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια στον Αρη, έστω και από διαφορετικό πόστο (προπονητής τερματοφυλάκων), δήλωσε στο «Τρίτο ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής.  Ο βετεράνος τερματοφύλακας, μίλησε για τον… περιπετειώδη τρόπο που επέστρεψε στους «κίτρινους» παρά την αρχική συμφωνία, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, σχολίασε το ταλέντο που έχουν οι Έλληνες τερματοφύλακες, ενώ τέλος, δεν παρέλειψε να αφήσει ιδιαίτερες «αιχμές» στην αντιμετώπιση που είχαν παλιότερα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στον Αρη. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ηταν όντως δύσκολο να κρεμάσω τα γάντια μου μετά από τόσα χρόνια. Ήξερα όμως μέσα μου πως αργά ή γρήγορα, θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου. Με τον κύριο Καλαϊτζίδη, μας διέπει πολύ μεγάλη σχέση αλληλοεκτίμησης, έχουμε συνεργαστεί πριν από πολλά χρόνια (σ.σ. στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας). Τον σέβομαι απεριόριστα και τον θεωρώ έναν από τον καλύτερους Έλληνες προπονητές, αλλά και την καλύτερη επιλογή για τον Αρη» είπε αρχικά ο βετεράνος πορτιέρο.

Στη συνέχεια, προσέθεσε: «Η αρχική συμφωνία, ήταν να επιστρέψω στον Αρη ως τερματοφύλακας, αλλά αφού προέκυψαν οι περιορισμοί στις μεταγραφές, μου έγινε η πρόταση να αναλάβω προπονητής και την αποδέχθηκα με χαρά. Θα ήταν ευχής έργο να κλείσω την καριέρα μου στον Αρη, αλλά αφού υπήρχε η συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Σε ερώτημα για το αν υπάρχει πρόβλημα εκπαίδευσης στους τερματοφύλακες στην Ελλάδα, υπογράμμισε: «Μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα στην εκπαίδευσή τους, αλλά έχει ξεκινήσει να γίνεται πάρα πολύ καλή και σοβαρή δουλειά. Πλέον υπάρχουν πολύ καλοί προπονητές, που έχουν βάλει τους τερματοφύλακες σε διαφορετική γενιά προπόνησης, επηρεαζόμενοι προφανώς και από τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, γίνονται μεγάλα άλματα προς τα μπροστά, κι αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε ξεκάθαρα στους Έλληνες τερματοφύλακες, που οι περισσότεροι είναι πάρα πολύ καλοί. Βέβαια στη θέση του τερματοφύλακα, αυτό που χρειάζεται είναι πολλές συγκυρίες, που παίζουν τεράστιο ρόλο στο ποδόσφαιρο».

Σε σχόλιο για το πρωτάθλημα της FootballLeagueπου γνωρίζει όσο λίγοι, επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, που γίνεται ακόμη δυσκολότερο από το γεγονός ότι παίζουν λίγες ομάδες. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά την απόφαση με τους περιορισμούς στις μεταγραφές, τότε γίνεται ακόμη δυσκολότερο. Σε ότι αφορά τον Αρη, ευελπιστούμε πως θα ενισχυθεί σωστά το ρόστερ και πως η ομάδα θα μπορέσει στο τέλος, να πετύχει το στόχο της».

Αναφορικά με τον Μανώλη Καλογεράκη, τον οποίο γνωρίζει από τις προπονήσεις, δήλωσε: «Τον παρακολούθησα στο περσινό πρωτάθλημα, αλλά και φέτος με αρκετά dvd. Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο. Με δουλειά και προσπάθεια, αλλά και συνειδητοποιώντας πως έρχεται σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, είναι ευχής έργο να ξεδιπλώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το ταλέντο που δεδομένα έχει.

Σχολιάζοντας το πώς «κατάφερε» ο Αρης να ξαναφτάσει στο τραγικό σημείο που βρίσκεται σήμερα, επεσήμανε: «Ειλικρινά, δεν περίμενα πως ο Αρης θα ξαναφτάσει σε αυτό το σημείο. Στην ομάδα έζησα πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και ωραίες, με παιχνίδια στην Ευρώπη και ωραία συναισθήματα. Θλίβομαι με αυτό που γίνεται, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκε σε μια άλλη πραγματικότητα. Είναι πραγματικά δύσκολο να βρίσκεται ο Αρης σε αυτή την κατάσταση, όμως ευελπιστώ πως γρήγορα θα ανακάμψει και θα επιστρέψει εκεί που του αξίζει. Η αλήθεια πάντως είναι πως στον Αρη έγιναν όντως εγκλήματα που έφεραν την ομάδα εδώ πέρα».

Τέλος, κάνοντας ένα σχόλιο για την εποχή που έπαιξε στον Αρη, ανέφερε: «Όλοι πάνω-κάτω γνωρίζουν τι γινόταν εκείνη την εποχή στην ομάδα. Η αλήθεια είναι πως στη θέση του τερματοφύλακα, δεν παίζει πάντα ο καλύτερος. Ο κόσμος όμως, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι γινόταν σε φιλικά και προπονήσεις. Παρότι δεν έπαιξα πολλά παιχνίδια, έδειξα ότι άξιζα τουλάχιστον κάποιες ευκαιρίες. Μερικοί άνθρωποι όμως, δεν ήθελαν να μου δώσουν τη δυνατότητα να παίξω και να δείξω τι αξίζω. Δεν συνέβαινε μόνο με μένα, συνέβαινε και με άλλους Έλληνες παίκτες, αλλά τότε για κάποιους, έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στους ξένους, ούτως ώστε να φανούν εκείνοι για κάποιον λόγο».
Πηγή: metrosport.gr

«Διαζύγιο» Γλύκου-Ζαφειρόπουλου!

Δε συνεχίζουν μαζί ο Παναγιώτης Γλύκος με το Νίκο Ζαφειρόπουλο, όπως ανακοινώθηκε διαδικτυακά από τον ίδιο τον ατζέντη.

H ανακοίνωση ανέφερε: «Το γραφείο εκπροσώπησης αθλητών Zafi Agent ανακοινώνει την διακοπή της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Γλύκο και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν ατζέντης ποδοσφαιριστών Νίκος Ζαφειρόπουλος δε θέλησε να πει πολλά για το τέλος της συνεργασίας, απλά ξεκαθάρισε: «Δεν έχει να κάνει με την επιλογή του να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Ίσα-ίσα που εγώ τον παρότρυνα τους τελευταίους μήνες να μείνει στην ομάδα. Απλά επέλεξε να λειτουργήσει ατομικά και δεν υπήρχε τον τελευταίο καιρό η καλή επικοινωνία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια».
Πηγή: metrosport.gr

Ο Παπαθανασάκης τις μετοχές στη συνέλευση της 21ης Αυγούστου!!

Ως ευχάριστο γεγονός μπορεί να εκληφθεί η σύγκληση γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ Ηρακλής την Πέμπτη 21 Αυγούστου, αφού σε αυτήν ο Σπύρος Παπαθανασάκης αναμένεται να γίνει το «αφεντικό» της κυανόλευκης εταιρίας.
Η ΠΑΕ Ηρακλής έδωσε στη δημοσιότητα δύο έγγραφα σύμφωνα με τα οποία κατά την διάρκεια της συνένελευσης αναμένεται να υπάρξει εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα με την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 504.900 ευρώ, θα υπάρξει παραίτηση των νυν μετόχων. Η τελευταία μάλιστα κίνηση, είναι επιτακτική έτσι ώστε να υπάρξει η είσοδος του στρατηγικού επενδυτή, Σπύρου Παπαθανασάκης, ο οποίος με την επένδυση των κεφαλαίων του, θα βελτιώσει τους οικονομικούς δείκτες της Εταιρείας διασφαλίζοντας την βιωσιμότητά της.


Πηγή: metrosport.gr

Ο,τι θέλει ο Βαλβέρδε...!! (video)

«Ατσαλάκωτη» ακόμα και στα φιλικά αποδεικνύεται η Μπιλμπάο! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε 2-0 της Μπενφίκα και δείχνει πως και φέτος θα εκπλήξει πολύ κόσμο.

Ο,τι θέλει ο Βαλβέρδε... (video)
Με φόρα απ΄την εξαιρετική πρώτη χρονιά του Βαλβέρδε στον πάγκο συνεχίζει η Μπιλμπάο. Σε ένα... δυνατό κρας τεστ με αντίπαλο την Μπενφίκα, οι Βάσκοι πήραν πολύ καλό βαθμό, επικρατώντας 2-0 των πρωταθλητών Πορτογαλίας και δείχνοντας πως αν και φιλικό, η «μηχανή» συνεχίζει από 'κει που σταμάτησε πριν λίγους μήνες.

Ο Αντούριθ στο 40' και ο Ετσεμπερία στο 74' υπέγραψαν τη νίκη για την ομάδα του άλλοτε τεχνικού του Ολυμπιακού, που θα συμμετάσχει στα πλέι οφ του Champions League.



Πηγή: sport-fm.gr

«Δύσκολος αντίπαλος ο Αστέρας»

Ιδιαίτερα ανήσυχο έκανε το προπονητή της Μάιντς, Κάσπερ Χιούλμαντ το πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα Τρίπολης, όπως δήλωσε και τόνισε ότι δεν αποτέλεσαν έκπληξη για την ομάδα του οι Αρκάδες.

«Δύσκολος αντίπαλος ο Αστέρας»
Δύσκολος αντίπαλος είναι για τη Μάιντς ο Αστέρας Τρίπολης, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ο Κάσπερ Χιούλμαντ. Ο Δανός προπονητής, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του γερμανικού συλλόγου, δεν έκρυψε ότι του προκάλεσε ανησυχία το πρώτο ημίχρονο και πως στο δεύτερο η ομάδα του βελτιώθηκε. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν ήταν έκπληξη για αυτόν και τους συνεργάτες του οι Αρκάδες.

«Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ο Αστέρας είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Το παιχνίδι μας στο πρώτο ημίχρονο με έκανε ιδιαίτερα ανήσυχο. Αλλά είμαστε ακόμα στην προετοιμασία, αυτό είναι φυσιολογικό. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε. Το 1-0 είναι καλό αποτέλεσμα για εμάς και πάμε στην ρεβάνς με την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε και στην Τρίπολη. Μέχρι την ρεβάνς θα έχουμε ακόμα μία εβδομάδα προπονήσεων. Δεν ήταν έκπληξη για εμάς ο Αστέρας. Είδαμε άλλους παίκτες στην αρχική 11άδα. Ο Αστέρας στέκεται πολύ καλά, έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και είναι πολύ καλή ομάδα», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για το πώς κατάφερε και παρέμεινε ήρεμος, αν και του προκάλεσε ανησυχία το πρώτο μέρος: «Όλα αυτά ήταν θέατρο. Ήμουν ανήσυχος μέσα μου. Αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Θα γίνουμε καλύτεροι. Το σημαντικό είναι οι παίκτες μου να είναι στο 1005. Έγιναν λάθη, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε ακόμα τέσσερις εβδομάδες να προετοιμαστούμε για το πρωτάθλημα».

Του ζητήθηκε να κάνει εκτίμηση για το αν θα παίξει ο Μίλερ στον δεύτερο αγώνα: «Δεν είμαι ακόμα σίγουρος αν θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα. Δεν είναι 100% έτοιμος. Τον χρειάζομαι στην ομάδα, αλλά έχει δρόμο μπροστά του για να είναι έτοιμος».

«Πολωνός» ο Μπαρτ Τζούνιορ!

Στη Ζιελόνα Γκόρα θα συνεχίσει την καριέρα του τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ.

«Πολωνός» ο Μπαρτ Τζούνιορ
Ο Αμερικανός γκαρντ, πρώην παίκτης της Ολυμπιάδας Πατρών και γιος του Στιβ Μπαρτ, που αγωνίστηκε στον Ηρακλή στις αρχές της δεκαετίας του 1990, συμφώνησε με την περυσινή πρωταθλήτρια Πολωνίας για τον επόμενο χρόνο.

Ο Μπαρτ Τζούνιορ αγωνίστηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, έχοντας μέσο όρο 15,9 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ. Πηγή: sport-fm.gr

«Στην Τρίπολη θα 'χει μάχη»

Διόλου απογοητευμένος απ’ την ήττα στη Γερμανία εμφανίστηκε ο Στάικος Βεργέτης. Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα διεκδικήσει στα ίσα την πρόκριση στη ρεβάνς!

«Στην Τρίπολη θα 'χει μάχη»
Έχασε, αλλά δεν χάθηκε… Με αυτό το σκεπτικό -και σωστά- αντιμετωπίζει την ήττα στη Γερμανία ο Στάικος Βεργέτης που έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος απ’ την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του κόντρα στη Μάιντς.

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης υπογράμμισε πως οι Αρκάδες θα δώσουν τη μάχη τους στον επαναληπτικό για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 και να πετύχουν μια… μεγαλειώδη πρόκριση!

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους γηπεδούχους για την νίκη τους. Μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι στην Μάιντς, Σε ό,τι αφορά την ομάδα μας τα παιδιά, είχαν ψυχή, έκαναν σωστά το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει κατά την διάρκεια του αγώνα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Περιμένουμε στην Τρίπολη να δώσουμε μια ακόμα μάχη».

Στο ερώτημα αν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, απάντησε: «Δεν είναι απαγορευτική. Είναι διεκδικήσιμη. Η Μάιντς έχει ένα σαφές προβάδισμα, αλλά αν μη τι άλλο το σκορ μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Στην Παρτιζάν ο Μιλουτίνοβιτς!

Στην Παρτιζάν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αντριγα Μιλουτινόβιτς τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στην Παρτιζάν ο Μιλουτίνοβιτς
Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1992 συμφώνησαν με τον Σέρβο γκαρντ/φόργουορντ, πρώην του Απόλλωνα Πατρών, για τον επόμενο χρόνο και αυτός, έτσι, επιστρέφει στο Βελιγράδι μετά τη θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο 24χρονος ξεκίνησε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στη Γέιδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Παράσχος: «Η νίκη δεν σημαίνει τίποτα»

Απόλυτα προσγειωμένος μετά τη νίκη του Ατρόμητου στην Βοσνία παρουσιάστηκε ο Γιώργος Παράσχος. Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στις αρετές της Σεράγεβο, τονίζοντας πως η πρόκριση παραμένει ανοιχτή.

Παράσχος: «Η νίκη δεν σημαίνει τίποτα»
Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει για την υπόθεση πρόκρισης, παρά τη νίκη του Ατρόμητου απέναντι στην Σαράγεβο, όπως ξεκαθάρισε ο Γιώργος Παράσχος. Ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ τόνισε πως δεν περίμενε τόσο καλούς του Βόσνιους.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Στον καταφέραμε να σκοράρουμε πρώτοι, αλλά η Σαράγεβο ήταν καλύτερη. Από εκεί και πέρα αλλάξαμε το σύστημα γιατί δεν αμυνόμασταν σωστά. Ίσως ήμασταν και τυχεροί, αφού δεν δεχτήκαμε δεύτερο γκολ. Όταν μπήκε ο Τάτος στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε τον έλεγχο, αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν μπορέσαμε να πετύχουμε και τρίτο γκολ στο τέλος.

Η νίκη, 2-1, δεν σημαίνει τίποτα, η Σαράγεβο έδειξε σοβαρή ομάδα. Δεν περίμενα να παίξουν τόσο γρήγορα. Είχαν καλούς τεχνίτες και ήταν επικίνδυνοι στις μονομαχίες. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στην Αθήνα και να μην παρουσιαστούμε, όπως στο πρώτο ημίχρονο. Θα παίξουμε πιο επιθετικά»
, είπε χαρακτηριστικά.

«Καθάρισε» με Ματσόν!

Ο Άρης πλήρωσε τον Αντρέα Ματσόν και διευκόλυνε να αρθεί το απαγορευτικό που του έχει επιβληθεί από τη FIBA για την απαγόρευση μεταγραφών.

«Καθάρισε» με Ματσόν
Οι «κιτρινόμαυροι» όφειλαν χρήματα στον Ιταλό τεχνικό από την περίοδο 2006-2007 που αποχώρησε από το Αλεξάνδρειο και πλέον απομένει μόνο η εκκρεμότητα με τον Ααρον Μάιλς.Πηγή: sport-fm.gr

Πιο φωτεινό αστέρι με αυτόν…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία πρόβλεψη στο sport-fm.gr για τον Ατρόμητο μετά τη μεγάλη αποψινή νίκη του στη Βοσνία επί της Σεράγεβο.

Πιο φωτεινό αστέρι με αυτόν…
• Καλή ομάδα ο Ατρόμητος, από τις καλύτερες της ελληνικής Λίγκας. Αλλά πέρσι κάτι του έλειπε για το παραπάνω. Αυτό το «κάτι» το βρήκε φέτος σε ένα παλιό του γνώριμο, τον Τάτο κι αν βοηθήσουν περισσότερο οι δύο σέντερ φορ (Ναπολεόνι, Καραμάνος), για να καλυφθεί το κενό του Παπαδόπουλου-η, αποκτηθεί άλλος καλός κεντρικός επιθετικός-δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία: το αστέρι του Περιστερίου θα γίνει πιο φωτεινό τούτη τη σεζόν…

• Είδαμε πόσο καταλυτική ήταν η παρουσία του Τάτου, μπαίνοντας ως πρώτη αλλαγή στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό ματς του Ατρόμητου, στο Σεράγεβο. Ήταν μέσα στο γκολ, πήγε κι ο ίδιος να σκοράρει, κέρδισε κίτρινες κάρτες, έβγαλε κι άλλες καλές πάσες, τέλος πάντων πρόσθεσε την ένεση ποιότητας που έλειπε στην ομάδα του. Κι ακόμη δεν είναι έτοιμος από φυσική κατάσταση αυτός ο παίκτης, που έπαιξε μόλις ένα ημίχρονο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στα τρία χρόνια του συμβολαίου του με τους πρωταθλητές, άρα δεν πήρε τις ευκαιρίες που έπρεπε-αν κι ο ίδιος αδίκησε τον εαυτό του…

• Ο Ατρόμητος έχει την τύχη να διαθέτει πλέον ακόμη περισσότερους καλούς αριστεροπόδαρους παίκτες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Πίτου Γκαρσία έδωσε ρεσιτάλ σε ρόλο ηγετικό, ο Γιαννούλης ήταν άψογος πίσω και βγήκε μπροστά επικίνδυνα τουλάχιστον σε τέσσερις φάσεις κι ο Λαζαρίδης είναι πάντοτε αξιόπιστος αριστερός στόπερ.

• Θέλω να πιστεύω ότι η ευκαιρία που έχασε ο Καραμάνος στο φινάλε για το 1-3, δεν θα στοιχίσει στον Ατρόμητο, που θυμόμαστε ότι πέρσι είχε χάσει την πρόκριση από την ήττα του στο Περιστέρι από την Άλκμααρ, την οποία είχε κερδίσει στη ρεβάνς της Ολλανδίας! Ο Καραμάνος διεκδικεί τον τίτλο του μοιραίου, καθώς με το σκορ 1-1 σε φάση για γκολ, αντί να πασάρει στον ευρισκόμενο σε έξοχη θέση για σουτ Νάστο, επιχείρησε ο ίδιος να σκοράρει, ανεπιτυχώς. Ευτυχώς λίγο αργότερα πάσαρε ο Τάτος στο Νάστο κι ο δεξιός μπακ πλάσαρε καλύτερα κι από επιθετικό για το 1-2! Πρέπει να ήταν το μοναδικό καλό σουτ του Ατρόμητου σε όλο το 90λεπτο!

• Κατά τα άλλα, είδαμε σε αυτό το ματς τα καλά και τα κακά του 3-5-2 η, του 5-3-2 αν θέλετε.

• Από τη μία ο Ατρόμητος γέμισε την άμυνά του και σπάνια έφαγε φάσεις μέσα από την περιοχή του, ενώ ήταν και απειλητικός στα στημένα, με την παρουσία πέντε ψηλών παιδιών, των τριών στόπερ (Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη και του σκόρερ Φυτανίδη) και των Νάστου, Καραμάνου, οι οποίοι ήταν και καλοί φύλακες του Τζέναμο στα κόρνερ και τα φάουλ των Βόσνιων.

• Από την άλλη παίζοντας με τρεις στόπερ χάνεις πάντα λίγο στα πλάγια Κι έτσι είδαμε τον αριστερό μπακ της Σαράγεβο, να είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της (!), έστω ισοφαρίζοντας με ένα τυχαίο γκολ-όμως νωρίτερα ο Ατρόμητος ήταν πολύ τυχερός καθώς σε σουτ του ίδιου ο Τζέναμο έκανε την απόκρουση του αγώνα και αντί να γίνει έτσι το 1-0, στην επόμενη φάση έγινε το 0-1 από το πρώτο κόρνερ του ματς, εξέλιξη που για αρκετό διάστημα είχε «σκοτώσει» τους Βόσνιους.

• Όπως θα πρέπει να προβληματίσει τον Παράσχο κι η… εκνευριστική άνεση με την οποία οι παίκτες του επέτρεπαν στους γηπεδούχους να σουτάρουν συνεχώς από τα 25 μέτρα. Μόνο τον Πίτου θυμάμαι να κάνει ένα τάκλιν-καμικάζι στα πρώτα λεπτά και να σώζει ένα πιθανό μεγάλο κίνδυνο σε τέτοιο σουτ…

• Η ουσία βέβαια είναι ότι ο Ατρόμητος σε μία πολύ βροχερή νύχτα στη Βοσνία έκανε το διπλό, κάτι που θα μπορούσε να κάνει, αλλά δεν το έκανε ο Παναθηναϊκός στο Βέλγιο μία βραδιά πριν (παίζοντας κι αυτός, όπως και το Περιστέρι με ακριβώς ίδια ενδεκάδα με την περσινή τους) κι έτσι η Ελλάδα κερδίζει πόντους, που βοηθάνε όλους τους συλλόγους της.

• Και μην υποτιμάμε τους Βόσνιους και την έδρα τους, με 15.000 κόσμο. Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Και κάθε νίκη είναι υπερπολύτιμη.Πηγή: sport-fm.gr

Από τριάρα, σε τεσσάρα και βάλε…!!

Υγιεινούς... περιπάτους έκαναν τα φαβορί στα πρώτα παιχνίδια του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League, μοιράζοντας τριάρες, τεσσάρες και πεντάρες. Ούτε τάβλι να έπαιζαν…

Από τριάρα, σε τεσσάρα και βάλε…
Πολλά γκολ και εντυπωσιακά σκορ είχε το… μενού των πρώτων αγώνων του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League. Τα «βαριά» ονόματα, σε γενικές γραμμές, όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, αλλά φρόντισαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση-πρόκριση και να μετατρέψουν τους επαναληπτικούς σε τυπική διαδικασία.

Έχουμε και λέμε…

Την κλήρωση της 8ης Αυγούστου για τα play-offs του Europa League σκέφτονται σίγουρα Λιόν και Τορίνο. Η Ολιμπίκ πέρασε σαν σίφουνας από την Τσεχία, συντρίβοντας με σκορ 4-1 την Μπόλεσλαβ, ενώ η «γκρανάτα» έκανε με τη σειρά της έναν υγιεινό περίπατο στη Σουηδία, νικώντας εύκολα με 3-0 τη Μπρομαποϊκάρνα.

Το ίδιο ισχύει και για την Ομόνοια, που επικράτησε άνετα με 3-0 της Μέταλουργκ στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας και θα πάει χωρίς άγχος στη ρεβάνς των Σκοπίων. Από την άλλη, ο Ερμής Αραδίππου ηττήθηκε 1-0 από τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία, αλλά το σκορ είναι ανατρέψιμο στην Κύπρο.

Τους επόμενους αντιπάλους τους, μπορούν να σκέφτονται επίσης η Μπριζ, μετά το 3-0 επί της Μπρόντμπι στο Βέλγιο, η Ριέκα, που διέλυσε 5-1 εκτός έδρας τη Βίκινγκουρ, αλλά και η Κράσνονταρ, που επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της Ντιόσγκιορ στην Ουγγαρία. Εντυπωσιακό ήταν και το πέρασμα της Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ από το Βέλγιο, καθώς φιλοδώρησε με πέντε τέρματα (5-2) τη Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Σοσιεδάδ, μετά το εντός έδρας 2-0 επί της Αμπερντίν, ενώ μικρότερο είναι το προβάδισμα της Αιντχόφεν, που νίκησε με το «ισχνό» 1-0 την αυστριακή Σεντ Πόλτεν στην Ολλανδία. Τέλος, τον πρώτο λόγο για να βρεθούν στην επόμενη φάση έχουν η Ρόζενμποργκ, μετά το 0-0 με την Καρντερμίρ στην Τουρκία και η Μόλντε, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Ζόρια Λούχανσκ στην Ουκρανία.

Γ’ προκριματικός γύρος Europa League (πρώτοι αγώνες)

Σαράγεβο (Βοσνία) - Ατρόμητος (Ελλάδα) 1-2
Μάιντς (Γερμανία) - Αστέρας Τρίπολης (Ελλάδα) 1-0
Καρντερμίρ Καραμπούκσπορ (Τουρκία) - Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 0-0
Σπλιτ (Κροατία) - Τσερνομόρετς (Ουκρανία) 2-0
Σεντ Τζόνστον (Σκωτία) - Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία) 1-2
Ντιόσγκιορ (Ουγγαρία) - Κράσνονταρ (Ρωσία) 1-5
Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) - Λιόν (Γαλλία) 1-4
Τρέντσιν (Σλοβακία) - Χαλ (Αγγλία) 0-0
Ομόνοια (Κύπρος) - Μέταλουργκ Σκοπίων (FYROM) 3-0
Μπρομαποϊκάρνα (Σουηδία) - Τορίνο (Ιταλία) 0-3

Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Σεντ Πόλτεν (Αυστρία) 1-0
Στιάρναν (Ισλανδία) - Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 1-0
Ζόρια Λούχανσκ (Ουκρανία) - Μόλντε (Νορβηγία) 1-1
Σοσιεδάδ (Ισπανία) - Αμπερντίν (Σκωτία) 2-0
Αστάνα (Καζακστάν) - ΑΪΚ Σόλνα (Σουηδία) 1-1
Ζούλτε Βάρεγκεμ (Βέλγιο) - Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ (Λευκορωσία) 2-5
Γκρόντιγκ (Αυστρία) - Ζίμπρου Κισινάου (Μολδαβία) 1-2
Αστρα (Ρουμανία) - Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 3-0
Ρουχ Χορζόφ (Πολωνία) - Εσμπιεργκ (Δανία) 0-0
Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) - Χαποέλ Κιριάτ (Ισραήλ) 1-1

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - Ερμής Αραδίππου (Κύπρος) 1-0
Ελφσμποργκ (Σουηδία) - Χαφναφιόρντνουρ (Ισλανδία) 4-1
Πετρολούλ (Ρουμανία) - Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 1-1
Βίκινγκουρ (Ν. Φερόε) - Ριέκα (Κροατία) 1-5
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) - Κλουζ (Ρουμανία) 1-0
Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) - Τσικούρα Σακέρε (Γεωργία) 0-0
Γκέτεμποργκ (Σουηδία) - Ρίο Αβε (Πορτογαλία) 0-1
Μπριζ (Βέλγιο) - Μπρόντμπι (Δανία) 3-0
Σαχτιόρ Καραγκαντί (Καζακστάν) - Χάιντουκ (Κροατία) 4-2

** Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την ερχόμενη Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014. Πηγή: sport-fm.gr

«Δείξαμε πόσο δυνατοί είμαστε»

Ενδεικτική της δύναμης και της ποιότητας του Ατρομήτου ήταν η μεγάλη νίκη στο Σαράγεβο, όπως τόνισε μετά τη λήξη του αγώνα ο Ελίνι Δημούτσος.

«Δείξαμε πόσο δυνατοί είμαστε»
Απόλυτα ικανοποιημένος -αλλά και προσγειωμένος- εμφανίστηκε μετά τη μεγάλη νίκη του Ατρομήτου (2-1) ο Ελίνι Δημούτσος.

Ο μέσος των Περιστεριωτών τόνισε ότι το σημερινό αποτέλεσμα ήταν ενδεικτικό των δυνατοτήτων της ομάδας, αλλά ξεκαθάρισε ότι εκείνη πρέπει να παρουσιαστεί ανάλογα σοβαρή στη ρεβάνς για να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League.

«Ήταν μια σημαντική νίκη για την ιστορία της ομάδας, αλλά το σημαντικό είναι η καλή ψυχολογία που φτιάχνουμε γιατί έρχεται κι άλλο ματς. Υπάρχει ένα ημίχρονο ακόμα μπροστά μας και πρέπει να είμαστε το ίδιο πειθαρχημένοι», είπε ο Δημούτσος στη NOVA.

«Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς είναι πάντα δύσκολο, διότι δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Παρόλα αυτά, δείξαμε ότι είμαστε πολύ δυνατοί και ότι μπορούμε να νικήσουμε παντού», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Κι αφού σημείωσε ότι «αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα σήμερα κι αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη τη νίκη μας», κατέληξε: «Τώρα εννοείται ότι πρέπει να πάρουμε την πρόκριση. Ειδικά μετά τη σημερινή νίκη, θα είναι μεγάλη αποτυχία αν δεν το καταφέρουμε».Πηγή: sport-fm.gr

«Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο»

Απογοητευμένος από την ήττα της Σαράγεβο από τον Ατρόμητο, εμφανίστηκε ο Ντζέναν Ούσκουπλιτς. Ο τεχνικός των Βόσνιων έδωσε συγχαρητήρια στους Περιστεριώτες για την ευστοχία που τους χάρισε τη νίκη.

«Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο»
«Πικρή» γεύση άφησε στον Ντζέναν Ούσκουπλιτς η ήττα από τον Ατρόμητο. Ο τεχνικός της Σεράγεβο, μιλώντας μετά το τέλος του ματς, τόνισε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στους Περιστεριώτες για την ευστοχία τους.

«Ξέραμε ότι πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα. Με τρία σουτ στο τέρμα πέτυχαν δύο γκολ και τους δίνω συγχαρητήρια. Είχαμε μια καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο όμως η μπάλα δεν μας έκανε το χατίρι και δεν μπορέσαμε να προηγηθούμε. Η Σεράγεβο έπαιξε σωστά για 70 λεπτά και το παιχνίδι έμοιαζε με αυτό απέναντι στην Χάουγκεσουντ. Κυριαρχήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε», είπε χαρακτηριστικά.

Έδωσε Τζένκινσον η Άρσεναλ!

Δανεικός απ’ την Άρσεναλ στη Γουέστ Χαμ θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Καρλ Τζένκινσον.

Έδωσε Τζένκινσον η Άρσεναλ
Μετά την απόκτηση του Τσέιμπερς, υπήρχαν αρκετοί για το δεξί άκρο της άμυνας και γι’ αυτό η Άρσεναλ… έσπρωξε τον έναν! Οι «κανονιέρηδες» ανακοίνωσαν τον δανεισμό του Καρλ Τζέκινσον για ένα χρόνο στη Γουέστ Χαμ.

Ο 22χρονος μπακ αποκτήθηκε απ’ την ομάδα του Βενγκέρ το 2011 (στην Τσάρλτον μέχρι τότε) και μέχρι σήμερα μετρά συνολικά 57 συμμετοχές. Πέρσι έπαιξε 22 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ και πλέον αναμένεται να πάρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στα «σφυριά» που επιθυμούσαν διακαώς την απόκτησή του.Πηγή: sport-fm.gr

Ατρόμητος κι ωραίος!!

«Διπλό» πρόκρισης για τον Ατρόμητο στην Βοσνία. Η Σαράγεβο ήταν σκληρό καρύδι, όμως οι παίκτες του Παράσχου με γκολ των Φυτανίδη και Νάστου, επικράτησαν 2-1 και σφραγίζουν το εισιτήριο στο Περιστέρι

Ατρόμητος κι ωραίος!
Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League είναι ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες, παρότι δεν πάτησαν γκάζι στην Βοσνία, ήταν απόλυτα εύστοχοι και πήραν τη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στην Σαράγεβο.

Ο Φυτανίδης άνοιξε το σκορ στο 11’ για την ομάδα του Παράσχου, που στάθηκε άτυχη καθώς στο 26’ δέχθηκε την ισοφάριση έπειτα από σουτ του Πουτζιγκάτσα, που κόντραρε σε δύο παίκτες. Οι Βόσνιοι ξεθάρρεψαν πίστεψαν πως θα έκαναν την ζημιά, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος. Ο Βαγγέλης Νάστος με ψύχραιμο πλασέ στο 75’ έκανε το 2-1 και χάρισε τη νίκη και το ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Έτσι, πλέον τα πράγματα εξαρτώνται μόνο από τα πόδια της ομάδας του Περιστερίου, που την επόμενη Πέμπτη καλείται να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στην έδρα της.

Το ματς:



Πιο δυνατά μπήκε στο ματς η Σαράγεβο. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί στις κερκίδες βοήθησε τους παίκτες του Ντζέναν Ούσκουπλιτς να κρατήσουν πίσω τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες δεν… μάσησαν βρήκαν γρήγορα τα πατήματά τους και έκαναν τη ζημιά στην πρώτη τους ευκαιρία. Ο Φυτανίδης εκμεταλλεύτηκε στο 11’ την άστοχη έξοδο του Μπάντοβιτς και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι Βόσνιοι εκνευρίστηκαν μετά το γκολ και παρότι είχαν την κατοχή δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην καλά οργανωμένη άμυνα του Τσενάμο.

Εκεί, που οι παίκτες του Παράσχου έδειχναν να ελέγχουν το ματς, οι γηπεδούχοι κατάφεραν με ένα δυνατό σουτ –αλλά και την βοήθεια της τύχης- να ισοφαρίσουν στο 26’ με τον Πουτζιγκάτσα. Ο Ατρόμητος έχασε την συνοχή του μετά το γκολ και ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Με το πέρασμα των λεπτών οι Περιστεριώτες έκλεισαν και πάλι σωστά τους χώρους και παρά την πίεση που δέχτηκαν πήγαν στα αποδυτήρια με την ισοπαλία.

Όπως στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και στο δεύτερο η Σαράγεβο ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Οι παίκτες του Ούσκουπλιτς είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του Τσενάμο χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ο Ατρόμητος ανέβασε τις γραμμές του και κατάφερε να απωθήσει τους Βόσνιους παγώνοντας τον ρυθμό στο ματς.

Η υπομονή των παικτών του Παράσχου ήταν καθοριστική αφού οι Βόσνιοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ οι Περιστεριώτες κρατούσαν την μπάλα κοντά στην περιοχή του Μπάντοβιτς. Τελικά, η «ζημιά» δεν άργησε να γίνει, ο Νάστος είδε την μπάλα να του στρώνεται –έπειτα από κακή αμυντική αντίδραση- και με όμορφο πλασέ την έστειλε στην εστία κάνοντας το 2-1 στο 75’. Από εκεί και πέρα όλα έγιναν εύκολα για τον Ατρόμητο, που έλεγξε πλήρως το ματς, δεν απειλήθηκε και λίγο έλειψε να κάνει τρία τα τέρματά του.

Οι συνθέσεις:



Σαράγεβο (Ντζέναν Ούσκουπλιτς): Μπάντοβιτς, Μπάριτς, Τατομίροβιτς, Ντούποβατς, Πουτζιγκάτσα, Στόιτσεβ, Μπιλμπίγια (73’ Ντούλιεβιτς), Όκιτς, Βελκόσκι, Τσιμίρο, Ράντοβατς

Στον πάγκο: Πλακάλο, Κόστιτς, Πρότιτς, Κοβάτσεβιτς, Χάντζιτς, Πούριτς

Ατρόμητος: (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Ναπολεόνι (61’ Τάτος), Δημούτσος (90+2' Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (68’ Φάμπιο), Καραμάνος

Στον πάγκο: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κούρος, Κιβρακίδης, Γεωργίου, Παπασπύρος
Γήπεδο: Ασίμ Φερχάτοβιτς

Διαιτητής: Ι. Στογιάνοβ (Βουλγαρία)



Πηγή: sport-fm.gr

Μια στιγμή και... όλα αλλάζουν!!

Ο σαφώς ανώτερος της Μάιντς, Αστέρας Τρίπολης έκανε «τζάμπα» ήττα (1-0) στη Γερμανία, χάρις στο γκολ του Οκαζάκι, αλλά με την εικόνα του έδειξε πως δεν είναι… ξεγραμμένος στη ρεβάνς.

Μια στιγμή και... όλα αλλάζουν
Ο Αστέρας θα υποδεχθεί με μειονέκτημα τη Μάιντς την επόμενη Πέμπτη (7/8, 21:15) στην Τρίπολη, καθώς ηττήθηκε με 1-0 στην πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

«Xρυσός» σκόρερ ο Οκαζάκι για τους Γερμανούς στο 45’, που απείλησαν ελάχιστα, με τους Αρκάδες να έχουν αρκετές κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και δοκάρι με τον Μάσα στο 40’, αλλά έφυγαν με.. σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ο Μπαντιμπαγκά, ο οποίος χειροκροτήθηκε (!) από το κοινό των γηπεδούχων στο 81', όταν έγινε αλλαγή.

Δυο σημαντικές απουσίες είχαν οι ηττημένοι, καθώς δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Μπαράλες, όπως και ο πρώτος σε συμμετοχές στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, Ουσέρο. Στον πάγκο της Μάιντς ήταν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Στέφανος Καπίνο.

Το ματς



Ο Αστέρας μπήκε αρκετά καλά στο ματς και παρά το γεγονός ότι έπαιζε εκτός έδρας και κόντρα σε ένα πολύ «ζεστό» κοινό έδειξε από την αρχή ότι δεν επρόκειτο να «μασήσει». Οι παίκτες του ήταν πολύ πειθαρχημένοι και κρατώντας καλά τις θέσεις τους, σε συνδυασμό με την καλή πίεση δεν άφηναν πολλά περιθώρια στον αντίπαλο να δημιουργήσει φάσεις. Μάλιστα, όσο πέρναγε η ώρα, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη. Ο Μπαντιμπαγκά είχε καλή απόδοση από την αρχή του ματς και σιγά-σιγά έπαιρνε όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες και οι φάσεις των Αρκάδων ήταν σχεδόν όλες από την πλευρά του (δεξιά).

Ωστόσο, μέχρι το ημίωρο οι προσπάθειες του πήγαιναν χαμένες, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν φάσεις οι συμπαίκτες του. Από το 30’ και μέχρι την ανάπαυλα ο Αστέρας είχε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Αρχικά ο Ντε Μπλάσις έκανε ατομική ενέργεια, αλλά ο Μάσα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την πάσα του. Καλή κίνηση του Μπαντιμπαγκά τρία λεπτά μετά, αλλά το κέρδος ήταν μόνο ένα κόρνερ. Στο 36’ σε μια φάση που ξεκίνησε ύστερα από κλέψιμο του Ντε Μπλάσις, ο Ρόλε τροφοδότησε τον Μάσα, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει ο Μάσα, ο οποίος στο 40’ σημάδεψε το δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή.

Κόντρα στη ροή του ματς, στο 45’ η Μάιντς, η οποία είχε μόλις μια αξιοσημείωτη φάση μέχρι τότε με τον Μπαουμγκάρντλινγκερ στο 6’, ευτύχησε να σκοράρει με τον Καζάκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά-πάσα του Κου και από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του, αλλά ο Ντε Μπλάσις δεν κατάφερε να σκοράρει σχεδόν σε κενή εστία, ύστερα από τη σέντρα του Μπαντιμπαγκά. Η Μάιντς απάντησε αμέσως, εκμεταλλευόμενη την πολύ κακή αντίδραση του Γκοϊάν στη σέντρα του Γιάρα, όμως ο Μάλι δεν αστόχησε από πολύ καλή θέση. Στη συνέχεια η απόδοση του Αστέρα έπεσε πολύ και φάνηκε να μένει από δυνάμεις.

Η Μάιντς «πάτησε» το γκάζι για περίπου ένα τέταρτο από εκείνο το σημείο και μετά και οι παίκτες του Αστέρα έδειξαν για λίγο να τα έχουν χαμένα. Ωστόσο, το τελευταίο σχεδόν μισάωρο ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα, με τους γηπεδούχος να δείχνουν διάθεση να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και τον Αστέρα να μένει από… καύσιμα, ύστερα από την πολύ καλή προσπάθεια που έκανε στο πρώτο μέρος.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων



Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης):Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Γκοϊάν, Μουνάφο (72’ Τσοκάνης), Ρόλε (64’ Σανκάρε), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μάτσα, Μπαντιμπανγκά (81'Κιτόκο)

Μπαντής, Παπαχρήστος, Φερνάντες, Μπακασέτας.

Μάιντς(Χιούλμαντ ): Κάριους, Γιάρα, Νοβέσκι, Γκέις, Μπελ, Παρκ (70’ Ντίας), Μόριτζ, Μαλί, Κου (78' Ζίμλινγκ), Μπαουμγκάρντλινγκερ (61’Μπρονσίσκι), Οκαζάκι.

Στον πάγκο οι: Καπίνο, Σότο, Πόλτερ, Τζούρισιτς.

Γήπεδο: «Κοφέις Αρένα»

Διαιτητής: Μανουέλ Ντε Σόουζα. Βοηθοί του είναι οι Μπερτίνο Μιράντα και Αλβάρο Μεσκίτα και τέταρτος ο Μάρκο Φερέιρα.

Κίτρινες: Γκοϊάν (69')-Νοβέσκι (90+1')
Πηγή: sport-fm.gr

Πρόβα Ευρώπης στη Γερμανία!!

Την τελευταία του στάση πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης έκανε σε διεθνές μίτινγκ στη Γερμανία ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με άλμα στα 5,55.

Πρόβα Ευρώπης στη Γερμανία
Με επιτυχία -αλλά όχι αντίστοιχη της μέχρι τώρα προσπάθειάς του- στέφθηκε η παρουσία του Κώστα Φιλιππίδη στο διεθνές μίτινγκ στίβου που έγινε στο Γιόγκριμ της Γερμανίας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατέλαβε την πρώτη θέση με άλμα χωρίς απώλειες στα 5,55 -μετά από επιτυχείς προσπάθειες στα 5,20μ. και 5,40μ.- ενώ αμέσως ανέβασε τον πήχη στα 5,65

Ο Έλληνας άλτης έχασε στις λεπτομέρειες το πρώτο του άλμα και την ευκαιρία να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ (5,62 μ.). Δεύτερος με 5,40 μ. ήταν ο Τόμπιας Σέρμπαθ και τρίτος ο Κάρστεν Ντίλα με το ίδιο ύψος.

Επόμενος αγώνας του Φιλιππίδη θα είναι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Πηγή: sport-fm.gr