Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ο Γιώργος Ορφανός στον Arena FM!

orfanos1-610x385
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το ζήτημα της Θέρμης και τα χρέη του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα ζητήματα του Ηρακλή.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Ορφανός:
Για το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης:
“Είχε καταργηθεί και το επανέφερε η νέα διοίκηση με τον κ. Σαμαρά. Η αναγκαιότητα ύπαρξης του ήταν προφανής. Επανήλθε για συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους. Έχει πάρει ένα κομμάτι αρμοδιοτήτων με επενδυτικά κομμάτια , προγράμματα “Ιντερέκ”, έχει επεκταθεί η δράση και ελπίζω να επεκταθεί ακόμα παραπάνω”.
Για το θέμα των στρεμμάτων του Ηρακλή:
“Η παραχώρηση προέβλεπε την κατασκευή γηπέδου στον ευρύτερο χώρο. 28 στρέμματα της Γενική Γραμματείας Αθλητισμού μαζί με 30 του Γ.Σ Ηρακλή. Εμείς κάναμε όλες τις ανταλλαγές , τα ενοποιήσαμε, νομιμοποιήσαμε το τριώροφο και ο Ηρακλής ήταν έτοιμος να προχωρήσει στη διαδικασία. Κάθε παραχώρηση από το Δημόσιο γίνεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στα πέντε χρόνια ο Ηρακλής έπρεπε να το έχει θέσει σε εξέλιξη. Τώρα δεν έγινε πάλι κάποια διαδικασία. Αν υπάρξει πρόταση συγκροτημένη από τον μεγαλομέτοχο θα πρέπει να επανέλθουμε στο αίτημα για παραχώρηση και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ο Γ.Σ μπορεί να φέρει πρόβλημα γιατί η παραχώρηση γίνεται σε αυτόν. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η εικόνα ότι θα μπορούμε να χτίζουμε χωρίς παρεμβάσεις από άλλους παράγοντες και άλλα υπουργεία. Το πρόβλημα με τον Γ.Σ Ηρακλή έχει να κάνει με το ΑΦΜ και πρέπει να το δούμε. Τα στρέμματα που δόθηκαν τα πλήρωσε η Γενική Γραμματεία στους ασφαλισμένους. Εκείνα τα χρήματα πήγαν στην εργατική εστία. Όλα έχουν υπαχθεί σε μεγαλύτερα ταμεία”.
Για το θέμα της Θέρμης:
“Με τις οργανωμένες παρεμβάσεις, και το Μέγαρο Μαξίμου βοήθησε, και εμείς με τον ρόλο που παίξαμε ο καθένας ξεχωριστά. Εγώ μίλησα στην Βουλή και καταφέραμε να συνενώσουμε την μεριά του κ. Δριβελέγκα και της Νέας Δημοκρατίας, έγινε ένα ενιαίο κείμενο,το οποίο έγινε δεκτό και περιέχει τις τουριστικές χρήσεις, τις αθλητικές και μπήκε και η πρωτογενής ανάπτυξη. Δηλαδή αν ένας οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης έχει 100 στρέμματα και κάποιος ενδιαφέρεται να βάλει ρόδια, δεν είχε την ικανότητα να το βάλει. Λύθηκε αυτό και θα μπορεί ο οικείος Δήμος να βγάζει χρήματα. Θα έχει χρόνο τώρα. Έγινε σύνθεση και τα 50 χρόνια επικράτησαν. Της Λάρισας το γήπεδο και το Καραϊσκάκη έγιναν με 49. Με τις ρυθμίσεις ξεπεράσαμε πολλά θέματα. Υπάρχουν διεργασίες πολεοδομικού χαρακτήρα. Ο μηχανικός που θα αναλάβει θα τα ξεπεράσει. Τώρα όποιος είναι θα υπογράψει με τον Δήμο και θα αναλάβει την διαδικασία. Η έκδοση αδειών γίνεται κανονικά και γρήγορα όμως θέλει καλούς μηχανικούς που να τα προβλέψουν όλα. Είχα πει σε μια παλιά μου συνέντευξη πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα επειδή κάποια πράγματα δεν έχουν μελετηθεί”.
Για την χρησιμότητα της επένδυσης:
“Σαφώς και είναι καλή επένδυση. Τουλάχιστον 100 εργαζόμενοι θα βρούνε δουλειά. Κτήματα θα πάνε σε επαγγελματίες. Είναι καλό και για αυτό όλοι μαζί πέσαμε να επιλυθεί το θέμα. Θέλει τώρα καλύτερη οργάνωση στην χώρα μας. Ο κ. Σαββίδης και οι συνεργάτες του μπορούν να το οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο. Όλες οι χώρες θα έχουν διακοπές και  ομάδες από ξένες χώρες θα εξυπηρετούνται”.
Για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ:
“Εκείνο το οποίο είναι μπροστά μας είναι να ρυθμιστεί το πολυνομοσχέδιο, να μπορεί να εισπράξει η χώρα το τελικό υπόλοιπο και να μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την είσπραξη του χρέους. Έχω μιλήσει με το υπουργείο Οικονομικών και η στόχευση τους είναι η καλύτερη αντιμετώπιση όλων όσων χρωστάνε. Με αύξηση δόσεων και αν κάποιος μπορεί να τα δώσει όλα να του δοθεί ένα κίνητρο. Η κυβέρνηση θα βάλει πολλά από αυτά σε συζήτηση. Αν από παλαιότερα είχαν μπει στην ρύθμιση θα είχαν ξοφλήσει αλλά φοβήθηκαν. Είχα βάλει μια λογική στη νομοθέτηση εκείνη και το είχε δεχτεί Βουλή. Τώρα έχω βάλει προτάσεις και τις είχα συζητήσει με τον κ. Στουρνάρα. Ο κ. Χαρδούβελης δεν το έχει ακουμπήσει πολύ ακόμα”.
Για τους λόγους που η Τρόικα δημιουργεί πρόβλημα στις πληρωμές:
“Προχθές βγήκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και είπε για την ρύθμιση για τα “κόκκινα δάνεια”, να προσέξουν να μην αδικήσουν αυτούς που πληρώνουν κανονικά. Βγήκε και είπε “να τους βοηθήσετε επειδή το έχουν ανάγκη αλλά μην αδικήσετε εμάς που πληρώνουμε τόσα χρόνια. Το ίδιο λέει η Τρόικα.  Αν δίνει ακραία κίνητρα θα αποτρέψει τον κόσμο να πληρώσει.  Αυτό χρησιμοποιούν ως επιχείρημα. Πρέπει να κρατάς μια μέση οδό. Πρέπει να βοηθάς αυτόν που θες να πληρώνει αλλά δεν θα αδικείς και τον κανονικό πληρωτή. Ξέρω πως η ΚΑΕ ΠΑΟΚ πάει και πληρώνει κανονικά. Το θέμα θα μπει στο τραπέζι νωρίς το φθινόπωρο γιατί πρέπει να τελειώνει το θέμα”.
Για το πότε βρέθηκε με τον Ιβάν Σαββίδη:
“Με κάποιες αφορμές βρεθήκαμε όταν είχε κάνει τις παρουσιάσεις  σε μια εκδήλωση στο Μακεδονία Παλάς. Τότε ήμουν βουλευτής και μου είπε πως θα ήθελε να υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση σε αυτά που ζητάει και να τρέξει τα θέματα του ΠΑΟΚ”.
Για το πολυνομοσχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ:
“Ψηφίστηκε αυτό. Αυτό σημαίνει πως βάζεις τις προϋποθέσεις να ξεκινήσει κάτι. Δεν παρέχουμε τίποτα ειδικές διευκολύνσεις. Είναι μια πολύ μικρή ρύθμιση με κάποιους μικρούς κανόνες πολεοδομικούς. Στην προηγούμενη ρύθμιση επί Γρανίτσα προέδρου της Ερασιτεχνικής της ΑΕΚ, είχαν κατεδαφίσει το υπάρχον και δεν μπορούν να χτίσουν στην θέση του. Έβαλε κανόνες με ποιόν τρόπο θα μπορέσουν να οικοδομήσουν σήμερα. Έχουν οριοθετήσει την περιοχή, υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις από το τοπικό δήμο για ένα κομμάτι που κατά την δική τους οπτική είναι άνθος όμως προβλέπεται πως αυτό το κομμάτι θα αποκατασταθεί. Αλλιώς δημιουργούνται άλλα προβλήματα πολεοδομικού χαρακτήρα”.
Για τα παράπονα του κόσμου της Θεσσαλονίκης:
“Η ΑΕΚ είναι 11 χρόνια. Δύο χρόνια έχει η ιδιοκτησία η καινούρια. Αδικούμαστε εμείς που λύνουμε όλα τα θέματα. Του Ηρακλή όταν παρέλαβα το θέμα το τελείωσα. Ο Ηρακλής δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Τώρα της Θέρμης το λύσαμε. Όταν το παραλάβαμε το τελειώσαμε. Παλεύουμε για τα συμφέροντα και της πόλης μας και πρέπει ο κόσμος να μας έχει λίγο εμπιστοσύνη”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: