Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Λιανός, Καλαφατάκης και γήπεδο!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει στον SportDog για τις κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου ο Πανιώνιος και η Νέα Σμύρνη να ζήσουν σε λίγα χρόνια μεγάλες στιγμές.Η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει (ο ίδιος το αρνείται) με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο Κόροιβος έχει ξεκινήσει κουτσά στραβά το στήσιμο της ομάδας, οπότε μόνο ένα …φάντασμα πλανιέται πάνω από την Α1: Αυτό του Πανιωνίου. Η μοναδική ομάδα, που δεν έχει δώσει για την ώρα "σημεία ζωής", που είναι "ακέφαλη", όπου τα "no news" δεν είναι "good news".

Η άποψή μου είναι πως τελικά δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κι αυτό δεν προκύπτει από την ευχή "να ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα" και την επιθυμία να μηδενιστούν τα όποια προβλήματα, αλλά από τη σύγκριση μεταξύ των αρνητικών και των θετικών δεδομένων.

Μια ομάδα με την ιστορία του Πανιωνίου, που βρίσκεται σταθερά μεταξύ των πρώτων τεσσάρων στην κατηγορία (δυνάμει …υποπρωταθλήτρια), με 800 παιδιά στα τμήματα υποδομής και στις ακαδημίες, με τον κόσμο και την απήχηση που έχει σε έναν εκ των μεγαλύτερων δήμων της Αθήνας, μπορεί να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα ήθελε προκύψουν.

Σε όλα αυτά προσθέστε το σημαντικότερο: Έχει μπροστά της ένα ασχημόπαπο (το κλειστό της Αρτάκης) το οποίο θα μετατραπεί σε κύκνο. Φέτος ξεκινούν τα έργα, η χρηματοδότηση των οποίων είναι δεδομένη από την Περιφέρεια Αττικής και σε τρία χρόνια ο Πανιώνιος θα έχει ίσως το πιο όμορφο γήπεδο στην Ελλάδα. Βιοκλιματικό, με υπόγειο πάρκινγκ, με αίθουσες που θα στεγάζουν αθλήματα και γραφεία, ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για την πόλη.

Ο δήμος Νέας Σμύρνης φιλοδοξεί να χτίσει ολόκληρη την τοπική οικονομία γύρω από το γήπεδο, φιλοδοξεί να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα (αυτό του παρκαρίσματος των αυτοκινήτων), ώστε να ανασάνουν λίγο οι γύρω δρόμοι, αλλά και να δει το γήπεδο να γεμίζει από αστέρες, του σήμερα και του αύριο.

Οι οιωνοί είναι ΜΟΝΟ καλοί. Βεβαίως, σήμερα ο Πανιώνιος είναι ακέφαλος, μετά την απόφαση του Ηλία Λιανού να αποχωρήσει. Απόφαση που ελήφθη όχι "ελαφρά την καρδία", αλλά μέσα από αρκετές προσωπικές απογοητεύσεις. Φταίει κι αυτός, φταίνε κι οι άλλοι, όμως το ζητούμενο δεν είναι "ποιος φταίει".

Ο Πανιώνιος έχει θέση ΜΟΝΟ στη "μεγάλη" κατηγορία, αλλά δεν έχει άπλετο χρόνο. Πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις και αυτές δεν μπορεί να είναι από έναν (επενδυτή). Ο δήμος Νέας Σμύρνης, ο Ερασιτέχνης, ο Ηλίας Λιανός και όσοι μπορούν και θέλουν να συνδράμουν, πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν λύσεις. Δεν θα είναι δύσκολο, αφού ούτε μεγάλο άνοιγμα υπάρχει, ούτε και τεράστιο κόστος για την επόμενη μέρα.

Χρειάζονται κάποιες "χειρουργικές επεμβάσεις", μεγαλύτερη επαφή ανάμεσα στα αναπτυξιακά τμήματα και στην πρώτη ομάδα, καλύτερη επαφή με τον κόσμο της Νέας Σμύρνης (βλέπε δυνάμει μικροεπενδυτές).

Ο Ηλίας Λιανός οφείλει απέναντι στον εαυτό του να είναι "παρών" μέχρι να μεταβιβαστεί σε σίγουρα χέρια ένα οικοδόμημα, στο οποίο έχει ρίξει και πολλά λεφτά, και πολλές ώρες προσωπικής δουλειάς (ενασχόλησης κατά το ορθότερο). Ο Πανιώνιος οφείλει να αναδείξει την προσφορά του Λιανού και να του έχει ανοιχτή την πόρτα, αν κι εφόσον επιθυμεί να επιστρέψει. Ακόμα και να προσπαθήσει να τον κρατήσει. Τρόποι υπάρχουν, διάθεση χρειάζεται.

Οι όποιες πίκρες, για τους όποιους λόγους, δεν είναι της παρούσης. Ποτέ στην ιστορία (θαρρώ του παγκόσμιου αθλητισμού, αν κι αυτό είναι κομματάκι αυθαίρετο) ομάδα με τόσο μικρό οικονομικό άνοιγμα, με τόσο πολλά παιδιά στις ακαδημίες και με την προοπτική ενός τόσο μεγάλου έργου, δεν …έσβησε από τον χάρτη. Φαντάζομαι, πως κανείς (ούτε ο Ηλίας Λιανός) δεν θέλει να συνδυάσει το όνομά του με ένα τέτοιο …παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ.

Η δημοτική αρχή έχει δείξει ενδιαφέρον. Όχι μόνο φιλολογικό, αλλά πραγματικό. Κι υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να "τρέξουν" την ομάδα. Υπάρχουν και τεχνοκράτες, και πολύ καλές σκέψεις. Υπάρχει έτοιμη και η συμφωνία με έναν …ειδικό των ειδικών αποστολών.

Ο Γιώργος Καλαφατάκης μοιάζει αυτή τη στιγμή να είναι ο ιδανικότερος για να επωμιστεί την ευθύνη της αγωνιστικής ανασύστασης του συλλόγου, με πιο ορθολογικό μπάτζετ, με παιδιά που θα έχουν δίψα για διάκριση.

Υπάρχουν και ταλέντα στην ομάδα των νέων, όπως ο Σταμάτης (διαπρέπει με την εθνική Εφήβων), ο Μπιλής (αμφότεροι γόνοι παλιών παικτών) και άλλοι. Όλα υπάρχουν, αυτό που για την ώρα δεν υπάρχει είναι η απαιτούμενη επικοινωνία. Κι ας ζούμε στον αιώνα της άνθισης της επικοινωνίας.

Λένε ότι στις ζόρικες στιγμές οι "ζόρικοι" βγαίνουν μπροστά. Ο Ηλίας Λιανός είναι "ζόρικος". Ας κάνει -ακόμα κι αν είναι η τελευταία- την κίνηση να συσπειρώσει τους "πάνθηρες", προκειμένου για μια ομάδα που έρχεται από πολύ μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά…Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: