Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Πιο φωτεινό αστέρι με αυτόν…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία πρόβλεψη στο sport-fm.gr για τον Ατρόμητο μετά τη μεγάλη αποψινή νίκη του στη Βοσνία επί της Σεράγεβο.

Πιο φωτεινό αστέρι με αυτόν…
• Καλή ομάδα ο Ατρόμητος, από τις καλύτερες της ελληνικής Λίγκας. Αλλά πέρσι κάτι του έλειπε για το παραπάνω. Αυτό το «κάτι» το βρήκε φέτος σε ένα παλιό του γνώριμο, τον Τάτο κι αν βοηθήσουν περισσότερο οι δύο σέντερ φορ (Ναπολεόνι, Καραμάνος), για να καλυφθεί το κενό του Παπαδόπουλου-η, αποκτηθεί άλλος καλός κεντρικός επιθετικός-δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία: το αστέρι του Περιστερίου θα γίνει πιο φωτεινό τούτη τη σεζόν…

• Είδαμε πόσο καταλυτική ήταν η παρουσία του Τάτου, μπαίνοντας ως πρώτη αλλαγή στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό ματς του Ατρόμητου, στο Σεράγεβο. Ήταν μέσα στο γκολ, πήγε κι ο ίδιος να σκοράρει, κέρδισε κίτρινες κάρτες, έβγαλε κι άλλες καλές πάσες, τέλος πάντων πρόσθεσε την ένεση ποιότητας που έλειπε στην ομάδα του. Κι ακόμη δεν είναι έτοιμος από φυσική κατάσταση αυτός ο παίκτης, που έπαιξε μόλις ένα ημίχρονο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στα τρία χρόνια του συμβολαίου του με τους πρωταθλητές, άρα δεν πήρε τις ευκαιρίες που έπρεπε-αν κι ο ίδιος αδίκησε τον εαυτό του…

• Ο Ατρόμητος έχει την τύχη να διαθέτει πλέον ακόμη περισσότερους καλούς αριστεροπόδαρους παίκτες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Πίτου Γκαρσία έδωσε ρεσιτάλ σε ρόλο ηγετικό, ο Γιαννούλης ήταν άψογος πίσω και βγήκε μπροστά επικίνδυνα τουλάχιστον σε τέσσερις φάσεις κι ο Λαζαρίδης είναι πάντοτε αξιόπιστος αριστερός στόπερ.

• Θέλω να πιστεύω ότι η ευκαιρία που έχασε ο Καραμάνος στο φινάλε για το 1-3, δεν θα στοιχίσει στον Ατρόμητο, που θυμόμαστε ότι πέρσι είχε χάσει την πρόκριση από την ήττα του στο Περιστέρι από την Άλκμααρ, την οποία είχε κερδίσει στη ρεβάνς της Ολλανδίας! Ο Καραμάνος διεκδικεί τον τίτλο του μοιραίου, καθώς με το σκορ 1-1 σε φάση για γκολ, αντί να πασάρει στον ευρισκόμενο σε έξοχη θέση για σουτ Νάστο, επιχείρησε ο ίδιος να σκοράρει, ανεπιτυχώς. Ευτυχώς λίγο αργότερα πάσαρε ο Τάτος στο Νάστο κι ο δεξιός μπακ πλάσαρε καλύτερα κι από επιθετικό για το 1-2! Πρέπει να ήταν το μοναδικό καλό σουτ του Ατρόμητου σε όλο το 90λεπτο!

• Κατά τα άλλα, είδαμε σε αυτό το ματς τα καλά και τα κακά του 3-5-2 η, του 5-3-2 αν θέλετε.

• Από τη μία ο Ατρόμητος γέμισε την άμυνά του και σπάνια έφαγε φάσεις μέσα από την περιοχή του, ενώ ήταν και απειλητικός στα στημένα, με την παρουσία πέντε ψηλών παιδιών, των τριών στόπερ (Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη και του σκόρερ Φυτανίδη) και των Νάστου, Καραμάνου, οι οποίοι ήταν και καλοί φύλακες του Τζέναμο στα κόρνερ και τα φάουλ των Βόσνιων.

• Από την άλλη παίζοντας με τρεις στόπερ χάνεις πάντα λίγο στα πλάγια Κι έτσι είδαμε τον αριστερό μπακ της Σαράγεβο, να είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της (!), έστω ισοφαρίζοντας με ένα τυχαίο γκολ-όμως νωρίτερα ο Ατρόμητος ήταν πολύ τυχερός καθώς σε σουτ του ίδιου ο Τζέναμο έκανε την απόκρουση του αγώνα και αντί να γίνει έτσι το 1-0, στην επόμενη φάση έγινε το 0-1 από το πρώτο κόρνερ του ματς, εξέλιξη που για αρκετό διάστημα είχε «σκοτώσει» τους Βόσνιους.

• Όπως θα πρέπει να προβληματίσει τον Παράσχο κι η… εκνευριστική άνεση με την οποία οι παίκτες του επέτρεπαν στους γηπεδούχους να σουτάρουν συνεχώς από τα 25 μέτρα. Μόνο τον Πίτου θυμάμαι να κάνει ένα τάκλιν-καμικάζι στα πρώτα λεπτά και να σώζει ένα πιθανό μεγάλο κίνδυνο σε τέτοιο σουτ…

• Η ουσία βέβαια είναι ότι ο Ατρόμητος σε μία πολύ βροχερή νύχτα στη Βοσνία έκανε το διπλό, κάτι που θα μπορούσε να κάνει, αλλά δεν το έκανε ο Παναθηναϊκός στο Βέλγιο μία βραδιά πριν (παίζοντας κι αυτός, όπως και το Περιστέρι με ακριβώς ίδια ενδεκάδα με την περσινή τους) κι έτσι η Ελλάδα κερδίζει πόντους, που βοηθάνε όλους τους συλλόγους της.

• Και μην υποτιμάμε τους Βόσνιους και την έδρα τους, με 15.000 κόσμο. Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Και κάθε νίκη είναι υπερπολύτιμη.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: