Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

UEFA CHAMPIONS LEAGUE






  • 5ος όμιλος
    Φιορεντίνα - Λίβερπουλ 2-0
    (28', 37' Γιόβετιτς)

    Ντέμπρετσεν - Λιόν 0-4
    (3' Σέλστρεμ, 13' Πιάνιτς, 24' Γκοβού, 51' Γκομίς)

  • 6ος όμιλος
    Ρούμπιν Καζάν - Ιντερ 1-1 (τελικό)
    (11' Ντομίνγκες - 27' Στάνκοβιτς, στο 60' αποβλήθηκε ο Μπαλοτέλι)

    Μπαρτσελόνα - Ντιναμό Κιέβου 2-0
    (26' Μέσι, 76' Πέδρο Ροντρίγκες)

  • 7ος όμιλος
    Ουνιρέα - Στουτγκάρδη 1-1
    (48' Βάργκα - 5' Τάσι)

    Ρέιντζερς - Σεβίλη 1-4
    (88' Νόβο - 50' Κονκό, 64' Αντριάνο, 72' Λ. Φαμπιάνο, 74' Κανουτέ)

  • 8ος όμιλος
    Αρσεναλ - Ολυμπιακός 2-0
    (78' Φαν Πέρσι, 86' Αρσάβιν)

    Αλκμααρ - Σταντάρ Λιέγης 1-1
    (48' Ελ Χαμνταουί - 90'+1' Τραορέ)
  • Στην κορυφή η Μπαρτσελόνα


    O Μέσι ξεκλείδωσε την Ντιναμό Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-0 της Ντιναμό Κιέβου στο "Καμπ Νόου" (26' Μέσι, 76' Πέδρο Ροντρίγκες) και αναρριχήθηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

    "Λύγισε" στο τέλος


    Αρσεναλ - Ολυμπιακός LIVE... Ο Ολυμπιακός άντεξε 78' λεπτά στο "Εμιρέιτς", έχοντας για κορυφαίο τον Αντώνη Νικοπολίδη που πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις. Ο φαν Πέρσι κατάφερε στο τέλος να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να μετουσιώσει σε γκολ τη συντριπτική υπεροχή της ομάδος του. Ο Αρσάβιν από θέση οφσάιντ διαμόρφωσε στο 86' το τελικό 2-0.

    Γήπεδο: "Έμιρεϊτς"
    Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

    ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Έμπουε, Κλισί, Βερμάλεν, Γκαλάς, Ντιαμπί, Σονγκ, Φάμπρεγκας, Ροζίτσκι (66' Εντουάρντο), Αρσάβιν, Φαν Πέρσι (85' Ράμσεϊ)
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Λεντέσμα (80' Μήτρογλου), Τοροσίδης, Ζαϊρί (45' Στολτίδης), Λεονάρντο (83' Οσκαρ), Ντιόγκο

    Ο Παπαδόπουλος ανέλαβε το Αιγάλεω


    Ο Σούλης Παπαδόπουλος Αλλαγή... σκυτάλης στο Αιγάλεω. Η διοίκηση της αθηναϊκής ΠΑΕ αποφάσισε, όπως άλλωστε αναμενόταν, να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας με τον Βασίλη Βούζα και στη θέση του προσέλαβε τον Σούλη Παπαδόπουλο.

    Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές οριστικοποιήθηκε την Τρίτη. Από την πλευρά του, ο Βούζας αποχαιρέτησε τους παίκτες και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνέχεια.

    Ο Παπαδόπουλος έχει εργαστεί στην Προοδευτική, στον Πιερικό, στον Πανηλειακό, στον Ολυμπιακό Βόλου, στον Βύζαντα Μεγάρων και στον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο.

    Ισοπαλία στο "Τσεντράλι"


    Ο Ντομίνγκες βρήκε δίχτυα για δέκατο σερί ματς Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το πρώτο χρονικά παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στην Ρούμπιν Καζάν και την Ιντερ. Ήταν ο πρώτος βαθμός για τους πρωταθλητές Ρωσίας στη διοργάνωση (είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα με 3-1 από την Ντιναμό Κιέβου), ενώ για τους Ιταλούς η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία μετά το 0-0 με τη Μπαρτσελόνα στο "Σαν Σίρο".

    Οι πρωταθλητές Ρωσίας προηγήθηκαν στο 11' με καταπληκτικό γκολ του Ντομίνγκες (ο Αργεντινός σκόραρε για 10 συνεχόμενο ματς), αλλά οι "νερατζούρι" απάντησαν στο 27' με κεφαλιά του Στάνκοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα, μάλιστα, η ομάδα του Μουρίνιο έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Μπαλοτέλι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο νεαρός άσος της Ιντερ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες για 30', καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη λίτρινη κάρτα στο 60'. Δοκάρι είχαν και οι γηπεδούχοι στο 81' με τον Σέμακ.

    Διαιτητής: Τέργκε Χάουγκε (Νορβηγία)

    Κίτρινες: Καραντενίζ - Σάμουελ, Μπαλοτέλι, Μαϊκόν

    Κόκκινες: 60΄ Μπαλοτέλι (δεύτερη κίτρινη)

    ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπέρντιεφ): Ριζικοφ, Νάβας, Σαρόνοφ, Ανσάλντι, Σαλουκβάτζε, Ριαζάντσεφ, Σέμακ, Νομπόα, Καραντενίζ, Ντομίνγκες (86΄ Κασάεφ), Μπουκάροφ
    ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Κίβου, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Καμπιάσο (80΄ Βιεϊρά), Μαντσίνι (64΄ Κουαρέσμα), Ετό, Μπαλοτέλι

    Βιεϊρίνια: "Ψέμα ότι δεν υπάρχει καλό κλίμα"


    Ο Βιειρίνια πανηγυρίζει Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε ο Αντελίνο Βιερίνια, στο NOVASPORTS, ήταν διατεθειμένος να βάλει σε μια σειρά ορισμένα ζητήματα που δεν είναι ευχάριστο να ακούγονται για τον ίδιο και γενικότερα για την ομάδα του.

    «Είναι ψέματα ότι δεν έχουμε το ίδιο καλό κλίμα με πέρυσι. Τα αποτελέσματα δεν βοηθάνε και ο κόσμος λογικά ψάχνει τις αιτίες γιατί συμβαίνει και πάει το μυαλό του εκεί. Εγώ που τα βλέπω από μέσα διαπιστώνω ότι το κλίμα είναι το ίδιο καλό», είπε χαρακτηριστικά ο Βιερίνια.

    Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν: «Πέρυσι η ομάδα έκανε πολύ καλή σεζόν και οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες. Αλλά είναι δύσκολο να κάνεις την ίδια καλή σεζόν και ενδεχομένως ακόμα καλύτερη. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, θέλουν χρόνο για προσαρμογή, αλλά τώρα να καθόμαστε και να ακούμε για κλίκες, είναι ένα τεράστιο ψέμα».

    Κατά τα άλλα, παρουσιάστηκε αισιόδοξος: «Το ξεκίνημα φέτος δεν είναι εφάμιλλο του περσινού. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις, δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο δουλειάς και στα ματς δημιουργήσαμε ευκαιρίες βάσει των οποίων θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιμείνουμε. Σχεδόν σε όλα τα ματς ήμασταν καλύτεροι. Αυτό που μας λείπει είναι η αποτελεσματικότητα που μας διέκρινε πέρυσι».

    Τέλος, σχολίασε όσα συμβαίνουν τελευταία στον ΠΑΟΚ και πως τον αντιμετωπίζει η διαιτησία. Αναφέρθηκε στον ακυρωθέν γκολ, στη Νέα Σμύρνη για να πει με έκφραση απορίας: «Πραγματικά δεν έχω καταλάβει. Όσες φορές κι αν το κοιτάξω, δεν καταφέρνω να βρω λογική εξήγηση, αλλά αποτελεί πλέον παρελθόν και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

    "Έφαγε" πέντε χρόνια γιατί παίνεσε μαφιόζο!


    Το σήμα της Ακράγκας Ο αστυνομικός διευθυντής της ιταλικής πόλης Αγκριτζέντο τιμώρησε με απογόρευση εισόδου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα για 5 χρόνια έναν πρόεδρο ποδοσφαιρικού συλλόγου, επειδή αφιέρωσε τη νίκη της ομάδας του σε ένα ηγετικό στέλεχος της Μαφίας, μετέδοσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

    Ο Τζιοακίνο Σφεράτσα, πρόεδρος του τοπικού συλλόγου της Σικελίας, Ακράγκας, αφιέρωσε το Σαββατοκύριακο τη νίκη της ομάδας του στον Νίκολα Ρίμπιζι που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, αποκαλώντας τον «αδελφικό φίλο».

    Ο Σφεράτσα που αντέδρασε στην κριτική που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους απαγορεύοντας στους παίκτες και τον προπονητή να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, δέχθηκε αυστηρές επιπλήξεις για τα λεγόμενά του από σχολιαστές και πολιτικούς.

    Κατάλαβαν το λάθος τους στην ΕΠΟ


    Το σήμα της ΕΠΟ Από το πρωί της Τρίτης το λάθος της ΕΠΟ να ορίσει το ματς κυπέλλου Εορδαϊκός-Παναθηναϊκός στις 28 Οκτωβρίου στις 21:00 στο γήπεδο της Πτολεμαΐδας, το οποίο όμως δεν έχει... προβολείς. Πλέον το λάθος διορθώθηκε και ο αγώνας πάει στην... Κοζάνη!

    Μάλιστα θα ξεκινήσει στις 17:00 (και πάλι θα χρειστούν προβολείς), όμως πλέον ο Εορδαϊκός εκφράζει την δυσαρέσκειά του, καθώς δεν θέλει να αγωνιστεί στην έδρα της αιωνίου αντιπάλου του, της Κοζάνης. Πάντως δεν μπορεί να κάνει τίποτα η ομάδα της Πτολεμαΐδας, καθώς έχει υπογράψει την σύμβαση για τα τηλεοπτικά του κυπέλλου και είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις προσταγές της επιτροπής κυπέλλου.

    Αλλαγές υπήρξαν και σε άλλα παιχνίδια της 4ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.

    Αναλυτικά:

    1. Ο αγώνας Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός θα διεξαχθεί την Τρίτη 27/10/2009 και ώρα 17:00 (αντί 21:00) στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών.

    2. Ο αγώνας Εορδαϊκός-Παναθηναϊκός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28/10/2009 και ώρα 17:00 (αντί 21:00) στο Δημοτικό Γήπεδο Κοζάνης (αντί Δημ. Πτολεμαΐδας).

    3. Ο αγώνας ΟΦΗ-ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28/10/2009 και ώρα 14:15 (αντί 17:00) στο γήπεδο του ΟΦΗ.

    4. Ο αγώνας Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28/10/2009 και ώρα 17:00 (αντί 14:15) στο Εθνικό Στάδιο Βόλου.

    Ζήτησαν εξηγήσεις!

    paokprotiii.jpgΟ κόσμος του ΠΑΟΚ βλέποντας τις κακές εμφανίσεις της ομάδας στα τελευταία ματς και την απομάκρυνση από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αποφάσισε να πάρει την κατάσταση... στα χέρια του. Έτσι μια ομάδα οργανωμένων οπαδών... διέκοψε για λίγο την απογευματινή προπόνηση της Τρίτης και ζήτησε εξηγήσεις από τον Σάντος και τους παίκτες μετά την ολοκλήρωσή της.

    Το πολύ άσχημο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, από την στιγμή μάλιστα που οι φιλοδοξίες τόσο μετά την περσινή πορεία, όσο και τις μεταγραφές, ήταν μεγάλες, έχουν φέρει για τα καλά την γκρίνια στο «στρατόπεδο» του... δικεφάλου του βορρά. Ο κόσμος που πάντα βρισκόταν και βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, μην μπορώντας να βλέπει αυτό το τραγικό θέαμα των παικτών του Φερνάντο Σάντος, βρέθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής θέλοντας να ζητήσει εξηγήσεις από παίκτες και προπονητικό τιμ. Συγκεκριμένα το παρών στο προπονητικό κέντρο έδωσαν 200 και πλέον οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μιλώντας στους ποδοσφαιριστές, τους ζήτησαν να αντιστρέψουν το συντομότερο δυνατό το κλίμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα.

    Ο κόσμος δεν είχε απειλητικές διαθέσεις και αυτό φάνηκε από το ότι δεν διέκοψαν την προπόνηση, εκτός της αρχικής και ολιγόλεπτης διακοπής και περίμεναν να ολοκληρωθεί για να μιλήσουν και να πουν μεταξύ άλλων: «Βρείτε τα και κάντε μία νέα αρχή. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε πάντα δίπλα σας και θα σας στηρίζουμε ότι και να συμβεί. Αλλά πρέπει και εσείς από την πλευρά σας να καταλάβετε σε ποια ομάδα βρίσκεστε και πως πρέπει άμεσα να γυρίσετε τούμπα το άσχημο σερί και να επανέλθει ο ΠΑΟΚ στις νίκες».

    Μικρό μεν, προβάδισμα δε...

    Μικρό μεν, προβάδισμα δε... hatzivrettas_aris_marousi.jpgΆρης και Μαρούσι, έπειτα την περσινή τους μονομαχία για τα playoffs της Α1, αντάμωσαν και πάλι, αυτή τη φορά... όντως για μια θέση στη φετινή Ευρωλίγκα. Οι Θεσσαλονικείς με τον Νίκο Χατζηβρέττα να ευστοχεί σε τρίποντο σχεδόν με τη λήξη επικράτησαν στο «Αλεξάνδρειο» με 69-67 και πάνε με ισχνό προβάδισμα την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αναμέτρηση του πρώτου γύρου των προκριματικών της διοργάνωσης. «Εγγύηση» οι Κλαρκ (15π.) και Μπετς (15π.) για τους νικητές, προσπάθησαν Χόμαν (13π.) και Κις (10π.) για το Μαρούσι.



    Η αναμέτρηση ήταν η πρώτη επίσημη για φέτος και για τις δύο ομάδες. Το Μαρούσι, ωστόσο, δεν το άφησε αυτό να φανεί και με καλή άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και λύσεις στην επίθεση βρέθηκε με τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά. Ο Άρης, αν και με αρκετά έμπειρη πεντάδα (σ.σ. άρχισε με Κλαρκ, Χατζηβρέττα, Ρίτσαρντσον, Κακιούζη και Μπετς), ήταν αρκετά νευρικός μπροστά στο κοινό του και, έχοντας σχεδόν μόνο τον Άντριου Μπετς να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι, δεν είχε το δικαίωμα να ζητήσει κάτι παραπάνω από την πρώτη περίοδο (9-17).

    Στις αρχές της δεύτερης περιόδου ο Μιχάλης Πελεκάνος έστειλε το Μαρούσι ακόμη και στο +10, αλλά σε αυτό το δεκάλεπτο ο Κίκι Κλαρκ αποφάσισε να ανεβάσει «στροφές» (8π. από το 10' ως το τέλος του ημιχρόνου). Ένα προσωπικό 5-0 του Αμερικανού γκαρντ βοήθησε την ομάδα του Αντρέα Ματσόν να πλησιάσει σε 19-24 στο 15', το Μαρούσι ξέφυγε εκ νέου με 19-28, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ήδη αρχίσει την αντεπίθεσή τους. Ακολούθησαν δύο τρίποντα από Χατζηβρέττα και Κλαρκ (25-28), ο Μάριος Μπατής είχε μία βολή για το 25-29 και στο τελευταίο δίλεπτο σκόραραν μόνοι οι παίκτες του Άρη, που αρχικά ισοφάρισαν για πρώτη φορά σε 29-29 στο 18'45'', πριν στο 19'15'' προπεράσουν με 30-29. Το ημίχρονο «έκλεισε» εκεί, με το Μαρούσι να έχει χάσει αρκετή από τη φρεσκάδα των πρώτων λεπτών, μαζί και την ευστοχία, αφού άρχισε με 2/3 τρίποντα (σ.σ όλα από τον Μάριο Μπατή), αλλά πήγε στα αποδυτήρια με 2/8 προσπάθειες πίσω από τη γραμμή των 6.25μ..

    Ο Μιχάλης Κακιούζης «ανέβηκε» στην τρίτη περίοδο, αλλά αυτό δεν έφτανε για τον Άρη να ξεφύγει στο σκορ. Γκόρντον και Μαυροειδής έδωσαν λύσεις για το Μαρούσι κοντά και μακριά από το καλάθι και, έτσι, οι δυο ομάδες υποχρεώθηκαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι για μεγάλο διάστημα. Δύο απανωτά τρίποντα από τους Κλαρκ και Κακιούζη έστειλαν τον Άρη στο 32' στο +6 (58-55) και φάνηκαν να διαφοροποιούν την κατάσταση, όμως, ο Κώστας Καϊμακόγλου «απάντησε» άμεσα σε ένα από τα δύο (58-55) και χάλασε τα σχέδια των αντιπάλων.

    Η αναμέτρηση φαινόταν πως θα κριθεί σε ένα άστοχο σουτ, σε ένα λάθος και στο τέλος έτσι συνέβη. Στο -1'08'' ο Καϊμακόγλου είχε 0/2 βολές στερώντας από την ομάδα ένα προβάδισμα μεγαλύτερο από το 66-67, στα -46'' ο Χατζηβρέττας αστόχησε σε τρίποντο, ο Γκόρντον σπατάλησε την επίθεση του Αμαρουσίου στα -23'' και οι Κακιούζης από κοντά και Ντικούδης με φόλοου απέτυχαν να κάνουν το προβάδισμα να αλλάξει χέρια. Από τη στιγμή που την Παρασκευή υπάρχει και δεύτερη αναμέτρηση, η νίκη δεν ήταν αυτοσκοπός και, έτσι, ο Άρης πήγε στα τελευταία 10'' να παίξει μια καλή άμυνα. Ο Κις άπλωσε άγαρμπα το χέρι του πάνω στον Ντέι, με τους διαιτητές να τον χρεώνουν με επιθετικό φάουλ στα -6.4'' και από το... πουθενά οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν να έχουν μία ευκαιρία να «κλέψουν» τη νίκη. Ο Χατζηβρέττας ανέλαβε να εκτελέσει την τελευταία επίθεση και αυτό ακριβώς έκανε: «εκτέλεσε» από τα 6.25μ., χαρίζοντας στον Άρη τη νίκη με 69-67 και προβάδισμα δύο πόντων για την Παρασκευή...

    Όποιος, πάντως, κι αν περάσει, έχει ακόμη δρόμο μέχρι τους ομίλους της Ευρωλίγκα, αφού θα πρέπει ξεπεράσει και το εμπόδιο μίας εκ των Άλμπα Βερολίνου ή ΛεΜαν για να το καταφέρει...

    Τα δεκάλεπτα: 9-17, 30-29, 52-52, 69-67
    Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 15 (3), Αργυρόπουλος 3, Μπετς 15, Ντέι 3, Ρίτσαρντσον 6 (1), Χατζηβρέττας 14 (2), Ντικούδης 4, Μπέλσερ, Κακιούζης 9 (1), Μπάρλος
    Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Παπαντωνίου, Κις 10 (1), Πελεκάνος 8, Μπατής 9 (2), Χόμαν 13, Διαμαντόπουλος, Μαυροειδής 8, Καλάθης 2, Αριγκμπάμπου, Κένταλ 2, Καϊμακόγλου 7 (1), Γκόρντον 8

    Επίσκεψη φιλάθλων στη Σουρωτή!


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Εκατό και πλέον οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν... φιλική επίσκεψη στους παίκτες της ομάδας, κατά τη διάρκεια της προπόνησης στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής. Οι φίλαθλοι του «δικέφαλου» ζήτησαν από τον Φερνάντο Σάντος να διακόψει την προπόνηση γιατί ήθελαν να μιλήσουν στον ίδιο αλλά και στους ποδοσφαιριστές!

    «Δεν τα έχουμε με σένα και δεν σε θεωρούμε υπεύθυνο για ό,τι γίνεται. Θέλουμε να μιλήσουμε στους παίκτες», είπαν στον Σάντος οι οπαδοί, οι οποίοι πήγαν στη Σουρωτή με δικό τους μεταφραστή! Αφού μαζεύτηκαν οι ποδοσφαιριστές, οι Κονσεϊσάο, Γκαρσία, Χαλκιάς και Μαλεζάς βγήκαν μπροστά και άκουσαν τα παράπονά τους.

    Οι οπαδοί, χωρίς να προκαλέσουν το παραμικρό πρόβλημα, εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη φτωχή βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας στο πρωτάθλημα και ζήτησαν από τον Σάντος και τους ποδοσφαιριστές να βελτιωθεί άμεσα η εικόνα της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια.

    «Όποιος έχει πρόβλημα, όποιος δεν θέλει να μπαίνει αλλαγή ή όποιος προτιμάει τα μπουζούκια και τα ξενύχτια, το αντρίκειο είναι να σηκωθεί και να φύγει. Θα την πληρώσουμε εμείς την αποζημίωση» είπαν μεταξύ άλλων, θέτοντας τους παίκτες, προ των ευθυνών τους.

    «Δεν παίζετε αυτό που μπορείτε και δεν ξέρουμε τι προβλήματα έχετε μεταξύ σας. Θέλουμε να ιδρώνετε τη φανέλα και για να παίζετε για την ομάδα. Δεν μ΄ αρέσει η συνολική εικόνα που βγάζετε και σήμερα ήρθαμε να μιλήσουμε πολιτισμένα. Αν δούμε και στη συνέχεια την ίδια εικόνα, θα ξανάρθουμε και η διάθεσή μας δεν θα είναι η ίδια», πρόσθεσαν.

    Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία των φιλάθλων αποχώρησε «αθόρυβα» και η προπόνηση συνεχίστηκε κανονικά...

    Tenorio...Στοίχημα...

    Την καλησπέρα μου στην παρέα.


    Βραδιά CHL η σημερινή αλλά όπως είναι γνωστό,
    δέν πολύ ασχολούμαι με αυτές τις διωργανώσεις,
    πόσο μάλλον με τέτοιες μικρές αποδόσεις.



    Η προσοχή μου στραμένη στη β'αγγλιας ,
    'οπου θα επιλέξω τα διπλά των
    Μπέρι-Ρόδεραμ-Όλντερσοτ-Σριούσμπερι
    κυρίως λόγω τις πολύ καλής φόρμας πού
    έχουν έναντι των αντιπάλων, και λόγω το ότι
    οι τιμές τους για πιθανές τους νίκες πληρώνουν
    αρκετά καλά.



    Επίσης στις επιλογές μου είναι, σε μονό αποδεκτό
    ποντάρισμα το διπλό-μπόμπα της Εργκρίτε


    Καλό απόγευμα, τα σέβη μου....

    Ο Todor Gecevski στον ΠΑΟΚ


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με τον διεθνή καλαθοσφαιριστή της FYROM, Todor Gecevski, ο οποίος και θα αγωνιστεί στην ομάδα του ΠΑΟΚ την σεζόν 2009-2010. Ο Todor Gecevski γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1977 στο Kavadarski της FYROM, έχει ύψος 2μ.10 και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ και σέντερ.

    Ο Gecevski ξεκίνησε την καριέρα του από την KK Kavadarski το 1995, ενώ το 1999 πήρε μεταγραφή για την Nikol Fert Gostivar, όπου και παρέμεινε μέχρι και τη σεζόν 2001-02, με μία παρένθεση τη σεζόν 200-01, όταν αγωνίστηκε στην KK MZT Skopje. Τη σεζόν 2002-03 αγωνίστηκε στην Ιταλία με την Air Avelino, μετά πήγε στη Γερμανία με την Brant Hagen (2003-04), ενώ στο τέλος της ίδιας σεζόν επέστρεψε στην πατρίδα του κι αγωνίστηκε στην KK Rabotnicki. Από τη σεζόν 2004-05 αγωνιζόταν στην Κροατία με την KK Zadar.
    Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της FYROM, με την οποία αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ του 1999, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες.

    ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
    Καλύτερος διεθνής παίκτης της FYROM, τρία συνεχόμενα χρόνια (2004, 2005, 2006)
    Δύο φορές πρωταθλητής FYROM, το 2000 με την Nikol Fert Gostivar και το 2004 με την KK Rabotnicki
    Δύο φορές Κυπελλούχος FYROM, το 2001 με την ΚΚ ΜΖΤ Skopje και το 2004 με την KK Rabotnicki
    Δύο φορές Πρωταθλητής Κροατίας με την KK Zadar το 2005 και το 2008
    Τρεις φορές Κυπελλούχος Κροατίας με την KK Zadar, το 2005, το 2006 και το 2007

    Τετραετής φυλάκιση για Ψωμιάδη!


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή ή δικαίωμα εξαγοράς της ποινής καταδικάστηκε ο Μάκης Ψωμιάδης και τα ξαδέλφια του Χαρίλαος και Χαρίλαος, εν τη απουσία τους, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας. Αιτία η υπόθεση των πλαστών τιμολογίων ύψους 11 εκατ. ευρώ για έργα βελτίωσης στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων, την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, τα οποία ουδέποτε έγιναν.

    Πλέον, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Καβάλας (σ.σ. πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο γιος του, Σταύρος), προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η αντίδρασή του αναμένεται να εκφραστεί με μετατροπής της ποινής, κάτι που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι δύσκολο να συμβεί.

    Ετσι, ο μοναδικός δρόμος που απομένει στην πλευρά Ψωμιάδη είναι να καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο. Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί με πέντε χρόνια φυλάκιση.

    Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στην πρώην οικονομική διευθύντρια της ΠΑΕ Τριανταφυλλιά, Γεωργίου. Ως παρεπόμενη ποινή το δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΚ για 10 ημέρες, καθώς δεν είχε επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή από το πρωτόδικο δικαστήριο.

    Πέθανε ο φίλαθλος της Τουλούζ


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Την τελευταία πνοή του άφησε σήμερα σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου ο 28χρονος φίλαθλος της Τουλούζ, Μπρις Τατόν, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, από χούλιγκαν, στις 17 Σεπτεμβρίου, πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παρτιζάν - Τουλούζ για το Γιουρόπα Λιγκ.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου, Ντράγκο Γιοβάνοβιτς, δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο «Reuters» ότι ο «Μπρις Τατόν πέθανε στις 10 σήμερα το πρωί». Ο Τατόν είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και το στήθος, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα οπαδών της Παρτιζάν με σιδερένιες ράβδους και μπαστούνια του μπέιζμπολ, σε νυχτερινό κέντρο στο Βελιγράδι στις 17 Σεπτεμβρίου.

    Από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, ωστόσο ποτέ δεν ανάκτησε τις αισθήσεις του.

    Τα επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων άλλοι δύο φίλαθλοι τραυματίστηκαν ελαφρά, έλαβαν χώρα αρκετές ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Παρτιζάν με την Τουλούζ για την πρεμιέρα του 10ου ομίλου, όπου η γαλλική ομάδα επικράτησε 3-2.

    Δύο ημέρες μετά το επεισόδιο συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν δέκα άτομα, που συμμετείχαν στην επίθεση και σήμερα πλέον αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

    Η πολιτική ηγεσία της Σερβίας, μετά τον ξυλοδαρμό του Γάλλου, ανήγγειλε μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας, ενώ ο γενικός εισαγγελέας, Σλόμπονταν Ραντοβάνοβιτς, δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η δράση συλλόγων φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων που υποθάλπουν ακραία εξτρεμιστικά στοιχεία.

    Θύμα χάκερ και η ΑΕΚ


    Αραούχο και Μαντούκα δεν μπορούνα να πιστέψουν τη γκέλα της ΑΕΚ Μετά τον Ολυμπιακό και η ΑΕΚ έπεσε θύμα των χάκερ. Όπως συνέβη στην περίπτωση των "ερυθρόλευκων", έτσι και σε αυτή των "κιτρινόμαυρων" η ομάδα "hack 4 fame" υπέκλεψε από τους υπολογιστές της Γράμμου 69-71 το οικονομικό αρχείο της εταιρίας και έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα με τις δόσεις των συμβολαίων της σεζόν 2006-2007. Από την "Ένωση" δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως προς το παρόν...

    Αρχηγική ομιλία του Καφέ στα αποδυτήρια
    Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα μετά τις δύο εντός έδρας ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μίλησε στους συμπαίκτες του ο Παντελής Καφές. Ο αρχηγός της ΑΕΚ δικαιολόγησε απόλυτα τη στάση του κόσμου μετά το χθεσινοβραδινό ντέρμπι, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι στην κουβέντα που έγινε στ΄ αποδυτήρια ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    "Κάναμε δύο ήττες στα ντέρμπι και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Πικράναμε τον κόσμο μας, που περίμενε ότι θα παρουσιάζαμε διαφορετικό πρόσωπο και δεν ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών τους. Με τον Ολυμπιακό δείξαμε ότι έχουμε καλή ομάδα, αλλά χθες οι αντιδράσεις του κόμου ήταν απόλυτα δικαιολογημένες", τόνισε ο Καφές, ο οποίος τόνισε πως η "κατάσταση ξέφυγε", ενώ συμπλήρωσε:

    "Πρέπει να λειτουργήσουμε σαν ομάδα. Πρέπει από εδώ και πέρα να τα δώσουμε όλα σε όλα τα παιχνίδια και να δείξουμε την αξία της ΑΕΚ που φάνηκε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό". Από τους υπόλοιπους παίκτες κανείς δεν θέλησε να πάρει το λόγο.

    Μαντούκα: "Όλα είναι πιθανά"
    Το στίγμα του για τον αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Μπενφίκα, την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ έδωσε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πορτογαλίας, ο Γκουστάβο Μαντούκα. "Πρέπει να βγούμε από την άσχημη θέση που βρισκόμαστε το ταχύτερο δυνατό. Η Μπενφίκα διαθέτει πολύ καλή ομάδα και είναι το φαβορί, το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Στο γήπεδο όμως παίζουν 11 εναντίον 11 και όλα είναι πιθανά", τόνισε ο Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος συνέχισε λέγοντας:

    "Τα καλά αποτελέσματα της Μπενφίκα έχουν κάνει αίσθηση στην Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Πετυχαίνει 4-5 γκολ ανά αγώνα και δέχεται δύσκολα κάποιο τέρμα. Είναι μία πλήρης ομάδα, που παίζει πολύ οργανωμένα στην επίθεση και διαθέτει αυτοπεποίθηση. Η Μπενφίκα είναι πολύ επικίνδυνη στις στημένες φάσεις με παίκτες όπως ο Λουιζάο και ο Καρντόσο, ενώ εξαιρετικοί παίκτες είναι ο Αϊμάρ, ο Σαβιόλα και ο Ραμίρες. Διαθέτουν πολλούς παίκτες ποιότητας".

    Αμφίβολος για Τούμπα ο Ντίκα

    Η ήττα στην Καβάλα ασφαλώς και έχει φέρει έναν λογικό προβληματισμό στον Ηρακλή. Και για το αποτέλεσμα και για την εμφάνιση φυσικά. Οι «κυανόλευκοι» πάντως εκτός από την απώλεια βαθμών ή βαθμού που ήθελαν στην Καβάλα, έχουν και απώλειες. Ο Νικουλάι Ντίκα έχει υποστεί τράβηγμα στον προσαγωγό του και έχει μπει ήδη στο πρόγραμμα αποκατάστασής του ενόψει Τούμπας. Ο Ρουμάνος άσος αποκόμισε τον τραυματισμό του από το παιχνίδι της Κυριακής και από τους «κυανόλευκους» εκφράζεται η πεποίθηση πως υπάρχουν ελπίδες παρουσίας του στο ντέρμπι της Δευτέρας στην Τούμπα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο «Τσιγκάν» θα συνεχίσει σ’ αυτό το ατομικό πρόγραμμα, υπό τη συνεχή παρακολούθηση και επιμέλεια του ιατρικού τιμ της ομάδας. Από την εικόνα που θα δείξει η πορεία αποκατάστασης του τραυματισμού του Ρουμάνου, θα φανεί αν θα μπορέσει τελικά να βοηθήσει την ομάδα στην Τούμπα.

    «OK» ο αρχηγός

    Ένα άλλο πρόβλημα πέραν του Νικουλάι Ντίκα που αποκόμισαν οι «κυανόλευκοι» από το 1-0 της Καβάλας, ήταν και αυτό του Τάσου Κατσαμπή. Ο αρχηγός του Ηρακλή δέχθηκε ένα χτύπημα στον τετρακέφαλο, σε μια φάση του αγώνα από αντίπαλό του. Υποβλήθηκε σε φυσιοθεραπεία και δεν υπάρχουν φόβοι στο ιατρικό τιμ και θα είναι έτοιμος για τον αγώνα της Δευτέρας στην Τούμπα.Πηγη Μετροσπορ

    Υπόσχεση Ζαγοράκη…

    Υπόσχεση Ζαγοράκη…

    Ο Θόδωρος Ζαγοράκης είναι αποφασισμένος να βρει αυτό που λείπει από την ομάδα για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών
    Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ φεύγοντας από το γήπεδο του Ατρομήτου το βράδυ της Κυριακής έλεγε ότι: «Όπως και να έχουν τα πράγματα, ότι και να γίνει εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει».
    Ήταν τρελαμένος με τους διαιτητές που αδίκησαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ ακυρώντας γκολ και στο Περιστέρι μετά από τη Νέα Σμύρνη, τους τα έψαλλε αλλά παράλληλα έλεγε στους συνεργάτες του ότι πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να ξυπνήσει η ομάδα για να επιστρέψει στις νίκες για να μπορέσει να κάνει μία σεζόν αντάξια της περσινής χρονιάς.
    «Πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να ξανακάνουμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ περήφανο», έλεγε ο Ζαγοράκης, δείχνοντας αποφασισμένος να βρει με κάθε τρόπο τα συστατικά που φαίνεται ότι λείπουν ως τώρα στη φετινή ομάδα.
    Και ο ίδιος θεωρεί ότι η φετινή ομάδα έχει καλύτερο υλικό από πέρυσι αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να βρει την αγωνιστική ταυτότητα που αρμόζει στο όνομα του ΠΑΟΚ.
    Ο Ζαγοράκης έχει παράπονα από τη διαιτησία αλλά διαπιστώνει ακόμη ότι παρότι η ομάδα δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων θα μπορούσε να έχει πάρει αρκετούς βαθμούς ακόμη με λίγο τύχη περισσότερο. Τουλάχιστον στα δύο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο ο Δικέφαλος έδειξε να βελτιώνει την άμυνά του και δε δέχθηκε γκολ. Ο ΠΑΟΚ κέρδιζε πέρυσι με 1-0 και 0-1 μαζεύοντας «τρίποντα» ενώ φέτος ως τώρα η τύχη έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα.
    Περισσότερο όμως φαίνεται ότι ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει κάποια στοιχεία που τον χαρακτήριζαν πέρυσι και τον «αέρα» της μεγάλης ομάδας που τον οδήγησε σε κάποιες νίκες χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση.
    Το παιχνίδι με τον Ηρακλή που ακολουθεί στην Τούμπα θα αποτελέσει εξετάσεις για όλους στην ομάδα, καθώς η νίκη είναι μονόδρομος για επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στο δρόμο των επιτυχίων…Πηγη Μετροσπορ

    Νίκη με… διαφορά θέλει κόντρα στο Μαρούσι

    Νίκη με… διαφορά θέλει κόντρα στο Μαρούσι

    Όταν δέχεσαι μία δυνατή… σφαλιάρα από εκεί που δεν το περιμένεις, κάνεις υπομονή και εύχεσαι η μοίρα να σου δώσει την ευκαιρία να πάρεις την εκδίκηση σου, να… πατσίσεις. Κάπως έτσι έβλεπαν τα παιχνίδια με το Μαρούσι οι άνθρωποι του Άρη από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκα που έφερε την ομάδα του Αμαρουσίου στον… δρόμο τους. Γιατί δεν ξεχνέται εύκολα η ήττα στον πέμπτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών της Α1 πέρυσι τον Ιούνιο, σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο και την στιγμή που η ομάδα
    του Αντρέα Ματσόν είχε το προβάδισμα στο 37ο λεπτό. Γιατί μέσα σε τρία λεπτά χάθηκε ο μεγάλος στόχος που ήταν η κατάκτηση της τρίτης θέσης.
    Πολλά πρόσωπα έχουν αλλάξει και από τις δύο ομάδες, με τους “κίτρινους” να έχουν επενδύσει πάνω στους πρώην διεθνείς Κακιούζη, Χατζηβρέττα και Ντικούδη, προσθέτοντας στο ρόστερ τους Αμερικανούς Ντέι και Ρίτσαρντσον ενώ παρέμειναν οι Αργυρόπουλος Μπάρλος, Κλαρκ και Σκορδίλης. Ουσιαστικά ο Άρης παρουσιάζεται κατά 60% αλλαγμένος απέναντι στο Μαρούσι που επίσης έχει διαφορετικό πρόσωπο. Πρώτη και βασική αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να διαδέχεται τον Σούλη Μαρκόπουλο, με τον πρώτο πάντως να έχει δουλέψει και παλιότερα στο Μαρούσι, ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Αρκετά τα νέα πρόσωπα, όπως ο Τζεμόν Γκόρντον (1.91), Τζάρεντ Χόμαν (2.08), Στέφεν Αριγκμπάμπου (2.08), Λεβόν Κένταλ (2.09), ενώ αποκτήθηκε και ο Μιχάλης Πελεκάνος ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.
    Πρώτο τους ραντεβού λοιπόν σήμερα στο Αλεξάνδρειο στις 19:00 ενώ το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο κλειστό του ΟΑΚΑ την ίδια ώρα.
    Σήμερα διεξάγεται και ο αγώνας του ζευγαριού που διασταυρώνεται με αυτό του Άρη με το Μαρούσι. Ο λόγος φυσικά για την αναμέτρηση της Λε Μαν με την Άλμπα Βερολίνου στην Γαλλία (στις 21.30 ώρα Ελλάδας).
    * Χθες η ομάδα του Αντρέα Ματσόν προπονήθηκε χωρίς προβλήματα και σήμερα το μεσημέρι θα δει σε βίντεο – και πάλι – τον σημερινό της αντίπαλο. Για το Μαρούσι λείπει ο Φάνης Κουμπούρας που τραυματίστηκε σοβαρά το καλοκαίρι, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε σε δηλώσεις του πως: «Είναι δυο αγώνες που κρύβουν μεγάλες δυσκολίες και για τις δυο ομάδες, αφού μιλάμε για τα πρώτα επίσημα ματς της χρονιάς. Ωστόσο το κίνητρο είναι μεγάλο. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι χρειάζεται καθαρό μυαλό και ηρεμία για να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη έδρα και μια ομάδα με ιστορία».Πηγη Μετροσπορ

    Ειπε..........................

    "Πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία πως είμαστε ισότιμοι"

    Ζίκο

    (ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφερόμενος στην Αρσεναλ πριν από τον μεταξύ αγώνα των δύο ομάδων)

    Ψιθυροι......................

    • Ο διαιτητής του Αρσεναλ - Ολυμπιακός, Στεφάν Λανουά είχε γίνει πρωτοσέλιδο στη Γαλλία, όταν στο ματς Ρεν - Λιόν το 2007, ο Μίλαν Μπάρος έκανε μια ρατσιστική ενέργεια σε βάρος του ποδοσφαιριστή της Ρεν, Στεφάν Μπιά, κλείνοντας τη μύτη του, υπονοώντας οτι ο έγχρωμος αντίπαλος ποδοσφαιρστής αναδύει άσχημη μυρωδιά. Ο Λανουά παρατήρησε τους δύο ποδοσφαιριστές αλλά δεν έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνα...
    • Είχε τα κέφια του ο Τεν Κάτε στην προπόνηση της Δευτέρας (28/9) στην Παιανία. Μόλις ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του ότι ο Σεντρίκ Καντέ έχει ενοχλήσεις, απεφάνθη στους συγκεντρωμένους παίκτες: "Παιδιά ακούω προσφορές. Ποιος θέλει να παίξει αριστερό μπακ με την Ντιναμό; Κανείς;"
    • Ξενερωμένος εμφανίστηκε στην προπόνηση της Δευτέρας (28/9) ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του μετά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

    Καθυστερεί και άλλο ο Ρομπίνιο

    robinho_1.jpgΈνα μήνα επιπλέον θα χρειαστεί ο Ρομπίνιο για να είναι έτοιμος να επανέλθει στις αγωνισιτκές υποχρεώσεις της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Βραζιλιάνος αστέρας των "πολιτών" είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο στο παιχνίδι της Βραζιλίας με την Αργεντινή και η απουσία του είχε προσδιοριστεί για ένα μήνα περίπου.

    Την είδηση της απουσίας του Ρομπίνιο έκανε γνωστή ο τεχνικός της Σίτι, Μαρκ Χιούζ. «Ο Ρομπίνιο δεν μπορεί να προπονηθεί ακόμα, τώρα δουλεύει στο γυμναστήριο. Φαντάζομαι ότι αυτό θα διαρκέσει δύο ή τρείς εβδομάδες».

    Τριετές για Αλόνσο με 25.000.000€ το χρόνο!


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Θέμα χρόνου είναι πλέον να φορέσει την κόκκινη φόρμα της Ferrari o Φερνάντο Αλόνσο, με την ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας "As" να αποκαλύπτει σήμερα (29/9) λεπτομέρειες του συμβολαίου που θα δένει για το επόμενο χρονικό διάστημα τον Ισπανό πιλότο με τη σκουντερία.

    Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω μέσο η συμφωνία των δύο πλευρών θα είναι για τρία χρόνια με οψιόν για δύο ακόμα ενώ προβλέπεται να υπάρχει και έκτη σεζόν με την εκπλήρωση κάποιων ειδικών όρων που υπάρχουν στο συμβόλαιιο.

    Όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος της συνεργασίας, ο Αλόνσο θα βάζει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 25.000.000 ευρώ ετησίως, πολύ περισσότερα δηλαδή από αυτά που παίρνει τώρα από τη Renault (που θα τον αντικαταστήσει με τον Πολωνό Κούμπιτσα), αλλά και λιγότερα από τα 34.000.000 ευρώ που κερδίζει ο Κίμι Ραϊκόνεν (αναμένεται να μετακομίσει στη McLaren).

    Το ρεπορτάζ της εφημερίδας συμπληρώνει πως ο Αλόνσο είχε ζητήσει ήδη από τις 24 Ιουλίου από τον πρώην αγωνιστικό διευθυντή της Renault, Φλάβιο Μπριατόρε, να τον αφήσει να πάει στη Ferrari, ενώ από το 2008 οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας.

    Το συμβόλαιο του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή με την ομάδα του Μαρανέλο έχει ήδη κατατεθεί στη FIA, ενώ η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει Πέμπτη ή Παρασκευή, ενόψει του γκραν πρι που θα γίνει στη Σουζούκα της Ιαπωνίας.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μαδρίτης "Cadena Ser", Αλόνσο και Ferrari είχαν αρκετές επαφές το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να συζητήσουν λεπτομέρειες για τη νέα σεζόν, με τον Ισπανό να φέρεται να έχει ζητήσει την έλευση στην ομάδα αρκετών μηχανικών που προέρχονται από Red Bull, McLaren, καθώς και από τη Renault.

    Χαβιέρ Κάμπορα -«Το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό»

    kambora.jpgΟ Χαβιέρ Κάμπορα μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμα θέση στην βασική ενδεκάδα του Άρη αλλά όποτε μπαίνει ως αλλαγή δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Ο Αργεντινός επιθετικός γνωρίζει ότι το ρόστερ των «κίτρινων» είναι πολύ ποιοτικό και οι νίκες είναι το πιο σημαντικό.


    Αναλυτικά όσα δήλωσε στη «SportDay». Για την συνεργασία με τον Αμπρέου:
    «Το να παίζεις με τον "Loco" σου εγγυάται ότι θα έχεις πολλούς κενούς χώρους να εκμεταλλευθείς επειδή είναι επιθετικός που τραβάει τους αμυντικούς πάνω του. Στα λίγα λεπτά που συνεργαστήκαμε ένιωσα πολύ καλά. Μπορούμε οι δυο μας να παίξουμε στην κορυφή και να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες. Είμαστε δύο επιθετικοί που όταν παίζουμε δημιουργούμε ευκαιρίες. Αν παίξουμε μαζί, πιστεύω ότι θα κάνουμε ευκαιρίες και θα πετύχουμε αρκετά γκολ».

    Για την θέση βασικού:
    «Κάθε ποδοσφαιριστής όταν ξεκινάει στην ενδεκάδα νιώθει καλύτερα, διότι το να ξεκινάς σου δίνει ρυθμό στο παιχνίδι. Ο προπονητής, όμως, με επέλεξε να έρθω από τον πάγκο και πάντα έχω στο μυαλό μου ότι τα λεπτά που παίζω οφείλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Η δουλειά του επιθετικού είναι να πετυχαίνει γκολ. Δεν είναι, όμως, μόνο θέμα του επιθετικού, αλλά και όλης της ομάδας. Εγώ σε όσες ομάδες αγωνίστηκα υπήρχε η απαίτηση να σκοράρω. Το ίδιο προσπαθώ να κάνω και στον Άρη, όντας πάντα μέσα στις φάσεις. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κερδίζεις. Οι νίκες σε γεμίζουν αυτοπεποίθηση, φέρνουν ηρεμία στην ομάδα και δίνουν όρεξη για δουλειά όλη την εβδομάδα. Έχουμε, όμως, και πλήρη επίγνωση ότι η ομάδα έχει ακόμα πολλά πράγματα να αποδείξει στο γήπεδο, να βελτιωθεί και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό και δίνει επιλογές στον προπονητή και με τον χρόνο είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουμε περισσότερα πράγματα στο γήπεδο».

    Νορβηγός άσος υπέστη καρδιακή προσβολή


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Καρδιακή προσβολή υπέστη ο επιθετικός της Χάουγκεσουντ (διεκδικεί την άνοδο στην Α΄ Νορβηγίας), Στεν Όβε Έϊκε λίγα λεπτά μετά τη λήξη της αναμέτρησης της ομάδας του με την Στάβανγκερ.

    Ο 27χρονος επιθετικός αισθάνονταν αφόρητους πόνους στο στήθος με συνέπεια να διεκομισθεί άμεσα σε νοσοκομείο του Χάουγκεσουντ.

    Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Στάβανγκερ όπου υπεβλήθη σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.

    "Είμαστε βέβαιοι πως όλα θα πάνε καλά για τον Στεν Όβε, το πιο σημαντικό είναι να βγει υγιής.

    Σκοπεύουμε να τον επισκεφθούμε όσο πιο σύντομα γίνεται" δήλωσε ο τεχνικός των «γλάρων», Γιόσταϊν Γκρίντχαουγκ.

    Ο ικανότατος επιθετικος παραπονέθηκε πως δέχθηκε αγκωνιά στο στήθος, κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης με την Στάβανγκερ (0-0), ωστόσο δεν ζήτησε να γίνει αλλαγή.

    Από το χτύπημα προκλήθηκε απόφραξη της αρτηρίας...

    "Οταν επέστρεψα σπίτι δεν μπορούσα να ηρεμήσω, ο πόνος ήταν αφόρητος και έτσι κάλεσα γιατρό. Σίγουρα είναι φοβερό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως ευτυχώς ήμουν σε καλά χέρια. Θα μείνω για αρκετές μέρες στο νοσοκομείο.

    Η σεζόν έχει τελειώσει για μένα αλλά ο γιατρός δεν είπε πως η καριέρα μου τερματίστηκε" δήλωσε ο άτυχος ποδοσφαιριστής.

    Σύγκρουση με τον...εαυτό του!

    Οι παραδόσεις λένε ότι είναι για να «σπάνε» και σε αυτό ποντάρει ο Ολυμπιακός στην αποψινή (21.45- ΜEGA) αναμέτρηση με την Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρνητική παράδοση όταν αγωνίζονται σε αγγλικό έδαφος (8 ήττες-0-0) και γενικά εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν δυσκολίες, όμως φέτος ποντάρουν σε κάτι που τους έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Στη δυνατή και σκληροτράχηλη άμυνα, η οποία αποδεδειγμένα είναι ικανή να δώσει θετικά αποτελέσματα και να αντέξει σε αυτό το crash-test! Σε 5 ματς φέτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχτεί γκολ!

    Από τον Ιούλιο που ξεκίνησε η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια των «ερυθρολεύκων», οι πρωταθλητές Ελλάδας μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς (από δύο νίκες με Σλόβαν Μπρατισλάβας, Σέριφ και μία με Αλκμάαρ).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός Ολυμπιακός, μπορεί να σκοράρει δύσκολα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, όμως το ίδιο δύσκολα δέχεται γκολ. Σε αυτά τα πέντε ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του Ζίκο στην προκριματική και στη φάση των ομίλων έχει πετύχει συνολικά 8 τέρματα χωρίς να έχει δεχθεί κανένα.

    Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού

    Προκριματικά

    Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 0-2
    Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-0

    Σέριφ-Ολυμπιακός 0-2
    Ολυμπιακός-Σέριφ 1-0

    Όμιλος

    Ολυμπιακός-Αλκμάαρ 1-0

    Από την άλλη πλευρά η Άρσεναλ δείχνει εντελώς αντίθετη εικόνα από τον Ολυμπιακό αφού διακρίνεται για την παραγωγικότητα της και όχι για την αμυντική της λειτουργία. Πρόκειται για μια επιθετική ομάδα, η οποία όμως δείχνει να δέχεται τόσο εύκολα το γκολ, όσο εύκολα το πετυχαίνει. Ασφαλώς και το δείγμα δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτικό για τους «κανονιέρηδες» σε σχέση με τους «ερυθρόλευκους», καθώς η Άρσεναλ ξεκίνησε την περιπέτειά της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ από την φάση των πλέι οφ των προκριματικών, κάτι που σημαίνει ότι έχει δύο ματς λιγότερα από τον Ολυμπιακό.

    Σε αυτά τα τρία ματς που έχει δώσει η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ (δύο με Σέλτικ, ένα με Σταντάρ Λιέγης), είναι αήττητη και έχει πετύχει συνολικά 8 τέρματα, ενώ έχει δεχθεί 4. Μάλιστα, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, η Άρσεναλ έδειξε να προβληματίζει αμυντικά στη Λιέγη στο ματς με τη Σταντάρ, αφού στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. Παρόλα αυτά το δυνατό σημείο της, που είναι η γραμμή κρούσης της έδωσε τους το πρώτο τρίποντο για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

    Τα αποτελέσματα της Άρσεναλ

    Προκριματικά

    Σέλτικ-Άρσεναλ 0-2
    Άρσεναλ-Σέλτικ 3-1

    Όμιλος

    Σταντάρ Λιέγης-Άρσεναλ 2-3


    Δεν του πάνε τα αγγλικά

    Αν ο Ολυμπιακός πήγαινε στο «Εμιρέιτς» βάσει της παράδοσης, θα έλεγε κανείς ότι θα ήταν χαμένος από χέρι. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν δείξει στο παρελθόν ότι δεν τους πάνε τα παιχνίδια επί αγγλικού εδάφους. Σε 8 επισκέψεις στην Αγγλία σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν ισάριθμες ήττες. Μάλιστα, ο απολογισμός τερμάτων είναι τραγικός σε βάρος του Ολυμπιακού με 27 γκολ κατά και μόλις ένα υπέρ. Άξιο αναφοράς είναι πάντως, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός και Άρσεναλ δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν στην Ευρώπη.

    Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην Αγγλία

    1966: Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 4-0
    1973: Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-0
    2001: Λίβερπουλ – Ολυμπιακός 2-0
    2002: Μάντσεστερ – Ολυμπιακός 3-0
    2003: Μάντσεστερ – Ολτυμπιακός 4-0
    2005: Λίβερπουλ – Ολυμπιακός 3-1
    2005: Νιούκαστλ – Ολυμπιακός 4-0
    2008: Τσέλσι – Ολυμπιακός 3-0

    Kατσούρ: «Να περάσουν και οι δύο»

    katsour.jpgΝα δει την ΑΕΚ και την Μπενφίκα στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ θέλει ο Κώστας Κατσουράνης. Ο μέσος του Παναθηναϊκού που έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες μίλησε για το ματς της Πέμπτης και ευχήθηκε να προκριθούν και οι δύο.

    Ο «Κατσούρ» φιλοξενήθηκε στη «Record» αναφέροντας χαρακτηριστικά «Ξέρω ότι είναι απίθανο, αλλά θα ήθελα να νικήσουν και οι δύο ομάδες. Μακάρι αυτές οι δύο ομάδες να προκριθούν στην επόμενη φάση. Η Μπενφίκα βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που αντιμετωπίζει μία κρίση με αρνητικά αποτελέσματα. Με τις μεταγραφές που έκανε η Μπενφίκα είναι φυσικό να έχει αυτά τα αποτελέσματα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ενότητά της ακόμη και όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά. Η ΑΕΚ είναι σπουδαία ομάδα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να βάλει τέλος σε αυτή τη φάση και να επιστρέψει στις νίκες. Για να πάρει η Μπενφίκα ένα καλό αποτέλεσμα, θα πρέπει να σεβαστεί την αντίπαλό της».

    Βλέπουν Σίλβα στην Τρίπολη

    sadsilva.jpgΤην περίπτωση του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος της Αργεντινής Σαντιάγκο Σίλβα της Μπάνφιλντ έχει μπει στο στόχαστρο των ανθρώπων του Αστέρα Τρίπολης. Παράλληλα οι Αρκάδες θέλουν να αποκτήσουν και έναν μέσο από την χώρα του τανγκό για τον Ιανουάριο.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ο Σαντιάγκο Σίλβα είναι ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Αστέρα Τρίπολης για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναχωρήσει ο μάνατζερ της ομάδας της Τρίπολης Χρήστος Τσιρίκας προκειμένου να έρθει σε επαφή με κάποιους παίκτες,

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω επιθετικός που αγωνίζεται στην Μπάνφιλντ και ανήκει στην Βελέζ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο πρωτάθλημα της Αργεντινής και έχει σημειώσει πέντε γκολ .

    Στη Σέλτικ ο Τζιμπούρ!


    Ο Ράφικ Τζιμπούρ στην προετοιμασία της ΑΕΚ στο Ζέεφελντ Τη Δευτέρα κυκλοφόρησε έντονα η φήμη περί επιστροφής του Ράφικ Τζεμπούρ στη πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής αδειάς του. Κάτι τέτοιο όχι μόνο διαψεύστηκε κατηγορηματικά, αλλά βοήθησε στο να έρθει στο φως της δημοσιότητας η προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να βρει ομάδα ο Αλγερινός.

    Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στην Σκωτία προκειμένου να δοκιμαστεί στην Σέλτικ εν όψει της μετεγγραφικής περιόδου, του Ιανουαρίου. Τα αποτελέσματα θα τα μάθουμε τις επόμενες ημέρες.

    Αθλητικός Τύπος 29/9/2009

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Η Γάτα
    Metrosport

    Σπορ του Βορρά
    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα

    The Match
    Πατρίς Sport

    Βιερίνια: Είναι ψέματα ότι δεν έχουμε το ίδιο καλό κλίμα με πέρυσι


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τεράστιο ψέμα είναι ότι έχουν δημιουργηθεί κλίκες στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Novasports» ο Αντολίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος άσος σημείωσε ότι το κλίμα είναι ακριβώς ίδιο με πέρσι, παρότι το φετινό ξεκίνημα δεν είναι εφάμιλλο της σεζόν 2008/09.
    Ο νεαρός χαφ μίλησε ακόμα για τα στοιχεία που λείπουν από τον «δικέφαλο του Βορρά» σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, αλλά και για το γκολ που πέτυχε στη Νέα Σμύρνη και ακυρώθηκε:

    «Είναι ψέματα ότι δεν έχουμε το ίδιο καλό κλίμα με πέρυσι. Τα αποτελέσματα δεν βοηθάνε και ο κόσμος λογικά ψάχνει τις αιτίες γιατί συμβαίνει και πάει το μυαλό του εκεί. Εγώ που τα βλέπω από μέσα διαπιστώνω ότι το κλίμα είναι το ίδιο καλό. Πέρυσι η ομάδα έκανε πολύ καλή σεζόν και οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες. Αλλά είναι δύσκολο να κάνεις την ίδια καλή σεζόν και ενδεχομένως ακόμα καλύτερη. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, θέλουν χρόνο για προσαρμογή, αλλά τώρα να καθόμαστε και να ακούμε για κλίκες είναι ένα τεράστιο ψέμα».

    «Λείπει η αποτελεσματικότητα»

    Στη συνέχεια, ο Βιεϊρίνια αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στη σεζόν: «Το ξεκίνημα φέτος δεν είναι εφάμιλλο του περσινού. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις, δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο δουλειάς και στα ματς δημιουργήσαμε ευκαιρίες βάσει των οποίων θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιμείνουμε. Σχεδόν σε όλα τα ματς ήμασταν καλύτεροι. Αυτό που μας λείπει είναι η αποτελεσματικότητα που μας διέκρινε πέρυσι».

    Τέλος, σχολίασε τη φάση του γκολ που ακυρώθηκε στη Νέα Σμύρνη, αλλά και τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Πραγματικά δεν έχω καταλάβει γιατί ακυρώθηκε το γκολ. Όσες φορές κι αν το κοιτάξω δεν καταφέρνω να βρω λογική εξήγηση, αλλά αποτελεί πλέον παρελθόν και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Όπου μου πει ο προπονητής προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

    Βραδιά αστέρων!


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Απουσιάζει το πολύ μεγάλο παιχνίδι, αλλά όχι και οι ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της Τρίτης, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Στο μενού, όπου κυριαρχεί ο αγώνας Άρσεναλ-Ολυμπιακός, ξεχωρίζουν η... ερυθρόλευκου ενδιαφέροντος αναμέτρηση Άλκμααρ-Σταντάρ Λιέγης, καθώς επίσης και οι αγώνες Φιορεντίνα-Λίβερπουλ (Ε’ Όμιλος), Ρούμπιν Καζάν- Ίντερ (Στ’ Όμιλος) και Ρέιντζερς-Σεβίλλη (Η’ Όμιλος).

    Ε’ Όμιλος

    Το πιο σημαντικό ματς του ομίλου διεξάγεται στο «Αρτέμιο Φράνκι», όπου η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Οι «βιόλα», που έχουν κάνει καλό ξεκίνημα στη Serie A και προέρχονται από νίκη επί της Λιβόρνο, αναζητούν την πρώτη εντός έδρας νίκη τους στο Champions League από το Μάρτιο του 2000, ωστόσο απέναντι σε αγγλικές ομάδες μετρούν δύο νίκες και μία ισοπαλία χωρίς να έχουν δεχτεί γκολ. Ο Τσέζαρε Πραντέλι δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Τζιλαρντίνο, τη θέση του οποίου στην επίθεση θα πάρει ο Γιόβετιτς. Εκτός μάχης είναι και οι Ντε Σιλβέστρι, Κομότο και Σαντάνα. Στον αντίποδα οι «κόκκινοι» προέρχονται από το επιβλητικό 6-1 επί της Χαλ με το χατ-τρικ του Τόρες. Ο Ράφα Μπενίτεθ υπολογίζει και πάλι στους Άγκερ και Αουρέλιο, αλλά εκτός μάχης παραμένει ο Ακουιλάνι και οι τραυματίες Μπεναγιούν, Μασεράνο. Ο Κυργιάκος αναμένεται να μείνει στον πάγκο, αφού λογικά θα προτιμηθεί το δίδυμο Κάραγκερ-Σκρτελ για το κέντρο της άμυνας.

    Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η πρωτάρα Ντεμπρετσένι υποδέχεται τη Λιόν στο «Φέρεντς Πούσκας». Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετές και σημαντικές απουσίες, καθώς ο Κλοντ Πιέλ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Λισάντρο, Μπάστος, Μποντμέρ, Άντερσον, Ντελγκάδο και Μπουμσόνγκ, αλλά επιστρέφει ο Έντερσον.

    Βαθμολογία

    1. Λίβερπουλ 3 (1-0)
    2. Λιόν 3 (1-0)
    3. Φιορεντίνα 0 (0-1)
    4. Ντεμπρετσένι 0 (0-1)

    Επόμενη αγωνιστική (20/10)

    Ντεμπρετσένι-Φιορεντίνα
    Λίβερπουλ-Λιόν

    Στ’ Όμιλος

    Στα βάθη της Ασίας ταξιδεύει η Ίντερ για να αναμετρηθεί με τη Ρούμπιν Καζάν στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας με ώρα έναρξης τις 19:30. Οι «νερατζούρι» προέρχονται από την ήττα από τη Σαμπντόρια και ο Ζοσέ Μουρίνιο, που είδε την ομάδα του να μένει στο 0-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα στην πρώτη αγωνιστική, δεν υπολογίζει στη βοήθεια των τραυματιών Σνάιντερ, Μότα, Ματεράτσι και Σουάζο. Η ομάδα του Μιλάνου μετρά τρεις νίκες και μία ήττα σε έξι επισκέψεις σε ρωσικό έδαφος.

    Η ασταμάτητη εντός των τειχών Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ντιναμό Κιέβου χωρίς τον τραυματία Τσιγκρίνσκι, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ανρί. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στα Κύπελλα Ευρώπης, με τους Καταλανούς να μετρούν τέσσερις νίκες έναντι τριών των Ουκρανών, οι οποίοι το 1997 στη φάση των ομίλων είχαν νικήσει με 4-0 στο «Καμπ Νου», με τον-νεαρό τότε-Αντρέι Σεφτσένκο να σημειώνει χατ-τρικ.

    Βαθμολογία

    1. Ντιναμό Κιέβου 3 (3-1)
    2. Μπαρτσελόνα 1 (0-0)
    3. Ίντερ 1 (0-0)
    4. Ρούμπιν Καζάν 0 (1-3)

    Επόμενη αγωνιστική (20/10)

    Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν
    Ίντερ-Ντιναμό Κιέβου

    Ζ’ Όμιλος

    Η αναμέτρηση της Ρέιντζερς με τη Σεβίλλη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα του ομίλου. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πριν από 47 χρόνια στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με τους Σκωτσέζους να προκρίνονται (4-0, 0-2). Οι γηπεδούχοι μετρούν τρεις συνεχείς «λευκές» ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και θα έχουν αυτή τη φορά στις τάξεις τους τον Στίβεν Ντέιβις και τον Σάσα Πάπατς. Οι Ανδαλουσιάνοι θα παραταχθούν χωρίς τους τέσσερις Αργεντινούς Περότι, Φάτσιο, Ντούσερ και Ακόστα που είναι τραυματίες, καθώς και τους Ντε Μιούλ και Σεβαντόν που είναι εκτός πλάνων.

    Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ουνιρέα υποδέχεται τη Στουτγκάρδη, η οποία βρίσκεται σε διαρκή... πτώση στην Bundesliga. Οι Χλεμπ και Λάνιγκ δεν βρίσκονται στη διάθεση του Μάρκους Μπάμπελ, ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη επί της Τιμισοάρα με 2-0 στη Ρουμανία στα προκριματικά.

    Βαθμολογία

    1. Σεβίλλη 3 (2-0)
    2. Ρέιντζερς 1 (1-1)
    3. Στουτγκάρδη 1 (1-1)
    4. Ουνιρέα Ουρζιτσένι (0 (0-2)

    Επόμενη αγωνιστική (20/10)

    Ρέιντζερς-Ουνιρέα Ουρζιτσένι
    Στουτγκάρδη-Σεβίλλη

    Η’ Όμιλος

    Στη... σκιά της αναμέτρησης της Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό στο «Emirates», διεξάγεται ο αγώνας της Άλκμααρ με τη Σταντάρ Λιέγης, που προερχόμενες αμφότερες από ήττες στην πρεμιέρα, θέλουν τους βαθμούς. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας μετρούν μόλις μία ήττα σε 33 παιχνίδια ως γηπεδούχοι στα Κύπελλα Ευρώπης (!) και ο Ρόναλντ Κούμαν θα έχει στη διάθεσή του τους Ρομέρο, Μάρτενς και Μέντες. Οι πρωταθλητές Βελγίου θα παραταχθούν χωρίς τους Ντεφούρ και Κολέ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Φελίπε και ο νεοαποκτηθείς Ντακούρ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

    Βαθμολογία

    1. Άρσεναλ 3 (3-2)
    2. Ολυμπιακός 3 (1-0)
    3. Άλκμααρ 0 (0-1)
    4. Σταντάρ Λιέγης 0 (2-3)

    Επόμενη αγωνιστική (20/10)

    Άλκμααρ-Άρσεναλ
    Ολυμπιακός-Σταντάρ Λιέγης

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σε κακή κατάσταση...


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Η λέξη απογοήτευση είναι λίγη για να περιγράψει το κλίμα στις τάξεις του Πανθρακικού. Επειτα από πέντε αγωνιστικές η ομάδα δεν έχει πάρει ακόμα βαθμό και όλοι έφτασαν να λένε ότι το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Αρη είναι κομβικό για την παραμονή στην κατηγορία!

    Αν και ακόμα είναι νωρίς για να γίνονται τέτοιες συζητήσεις, ούτε οι ίδιοι οι παίκτες δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

    Ο Οβρεμπο σφυρίζει με Λετονία


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Νορβηγός, Τομ Χένινγκ Οβρεμπο, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Λετονία το Σάββατο 10/10 στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική του 2ου ομίλου των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2010. Ο 43χρονος Χένινγκ είχε σφυρίξει πέρυσι στο Ιντερ - Παναθηναϊκός 0-1 για το Champions League.

    Τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ηρακλής


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009, θα λειτουργούν τα εκδοτήρια της Τούμπας, για την διάθεση εισιτηρίων του αγώνα εναντίον του Ηρακλή για την 6η Αγωνιστική της Superleague, που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009 στις 19:00.

    Τα εκδοτήρια θα λειτουργούν καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 17:00. Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 θα παραμείνουν κλειστά και την Δευτέρα θα λειτουργήσουν από τις 10:00 μέχρι και την έναρξη του αγώνα.

    Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

    Θύρα 1: 80 €
    Θύρες 2, 3: 60 €
    Θύρες 5, 6: 40 €
    Θύρες 4, 4α: 20 €
    Θύρες 7, 7a, 8: 25 €

    Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας

    SUPERLEAGUE: Ορούμα και Αμπρέου τα βραβεία


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Γουίλσον Ορούμα της Καβάλας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε αυτό του Σεμπάστιαν Αμπρέου του Άρη (1-0 επί της Ξάνθης).



    Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:

    Γουίλσον Ορούμα (Καβάλα) 61,6 %
    Νταρσί Ντόλτσε Νέτο (Αρης) 29 %
    Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός) 9,7 %

    Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:

    Σεμπάστιαν Αμπρέου (Αρης) 58 %
    Σέρχιο Λεάλ (Εργοτέλης) 40 %
    Αντριάν Μπαστία (Αστέρας Τρίπολης) 1,9%

    SKODA ΞΑΝΘΗ: Επιστρέφει ο Γκρζέλακ


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Στην ομάδα της Ξάνθης επιστρέφει όπως όλα δείχνουν ο Ράφαελ Γκρζέλακ. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως δανεικός στη Στεάουα Βουκουρεστίου όμως όλα δείχνουν ότι ο δανεισμός θα τελειώσει πρόωρα.

    «Του πρότεινα να φύγει. Δεν κάνει για τη Στεάουα», δήλωσε ο πρόεδρος του ρουμανικού συλλόγου, Τζίτζι Μπεκάλι. Ο 27χρονος μέσος αναμένεται να πάρει αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ για να λύσει το συμβόλαιό του και θα επιστρέψει στην ομάδα που ανήκει.

    Την περασμένη περίοδο είχε 27 συμμετοχές και 2 γκολ με την Ξάνθη, ενώ φέτος είχε 11 εμφανίσεις και 1 γκολ με τη Στεάουα στο ρουμανικό πρωτάθλημα και το Europa League.

    ΙΝΤΕΡ: «Δεν φταίω εγώ για τα 50 χρόνια»

    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε δηλώσεις ενόψει του παιχνιδιού της Ίντερ με τη Ρούμπιν Καζάν και για μια ακόμα φορά ήταν απολαυστικός. «Είμαι και εγώ πολύ απογοητευμένος επειδή είμαι εδώ για 15 χρόνια και τα πηγαίνουμε πάντα άσχημα στο Τσάμπιονς Λιγκ», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος.

    Και συνέχισε: «Δεν θυμάμαι κάποιο εύκολο παιχνίδι επειδή όλα είναι δύσκολα. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Η εμπειρία μου στην Τσέλσι ήταν καλή, όμως αποτελεί παρελθόν. Η εμπειρία μου στην Ίντερ είναι καλή, όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα.

    Πάντως δεν είναι δική μου ευθύνη αν η Ίντερ δεν έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ για περίπου 50 χρόνια. Η ιστορία μου στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι σύντομη. Έχω κερδίσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω παίξει σε τρεις ημιτελικούς και μία φορά αποκλείστηκα στο δεύτερο γύρο. Δεν έχω αποκλειστεί ποτέ στη φάση των ομίλων.

    Πέρυσι οι εμφανίσεις μας στον όμιλο δεν ήταν θετικές. Δεν συμβάδισαν με τις δυνατότητές μας, όμως είχαμε πάρει την πρόκριση δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Στη συνέχεια αποκλειστήκαμε από τους πρωταθλητές Ευρώπης».

    Η Ρούμπιν Καζάν δίνει το πρώτο εντός έδρας ματς της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ο «εκλεκτός» έκανε την απαραίτητη αναφορά: «Καταλαβαίνω τη σημασία του εντός έδρας ντεμπούτου μίας ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω ότι για τους οπαδούς είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

    Έχουν δει πολλά παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ στην τηλεόραση και τώρα θα έχουν την ευκαιρία να δουν και την ομάδα τους, στο δικό τους στάδιο, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλο αυτό θα δώσει στους παίκτες ένα ξεχωριστό κίνητρο».

    ΠΑΤΡΙΚ ΝΤΕΜΠΣΕΪ: Φαν της Ρεάλ Μαδρίτης


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Θαυμαστής της Ρεάλ Μαδρίτης δηλώνει ο ηθοποιός, Πάτρικ Ντέμπσεϊ. Ο τηλεοπτικό γιατρός (Grey’s Anatomy) μάλιστα το Σάββατο βρέθηκε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση πρωταθλήματος της «βασίλισσας» κόντρα στην Τενερίφη.

    ΓΚΟΥΤΙ: "Είχα προτάσεις από Ελλάδα"


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Το γεγονός ότι το καλοκαίρι είχε προτάσεις από ελληνικές ομάδες, αποκάλυψε ο Γκούτι. Ο Ισπανός μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τη «βασίλισσα» καθώς πίστευε ότι θα χάσει τη θέση βασικού, αλλά ο Μανουέλ Πελεγκρίνι τον έπεισε να μείνει.

    «Ήμουν σε σκέψεις το καλοκαίρι. Ήμουν έτοιμος να αποχωρήσω, μέχρι που ο Πελεγκρίνι μου μίλησε καθαρά και με έπεισε πως είχα θέση στην Ρεάλ. Ευτυχώς που το έκανε, διότι φέτος είμαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ», δήλωσε ο Γκούτι.

    Στη συνέχεια τόνισε οτι βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων, αναμεσα στις οποίες υπήρχαν και ελληνικές. «Είχα προτάσεις από Αγγλία, Ελλάδα, Ισπανία και ομάδες της Σαουδικής Αραβίας. Σε όλους απάντησα ότι θέλω να το σκεφτώ. Ήμουν στο 50-50. Δεν ήθελα να φύγω έτσι από την ομάδα. Θέλω να αποχωρήσω με το κεφάλι ψηλά».