Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Βραδιά αστέρων!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Απουσιάζει το πολύ μεγάλο παιχνίδι, αλλά όχι και οι ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της Τρίτης, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Στο μενού, όπου κυριαρχεί ο αγώνας Άρσεναλ-Ολυμπιακός, ξεχωρίζουν η... ερυθρόλευκου ενδιαφέροντος αναμέτρηση Άλκμααρ-Σταντάρ Λιέγης, καθώς επίσης και οι αγώνες Φιορεντίνα-Λίβερπουλ (Ε’ Όμιλος), Ρούμπιν Καζάν- Ίντερ (Στ’ Όμιλος) και Ρέιντζερς-Σεβίλλη (Η’ Όμιλος).

Ε’ Όμιλος

Το πιο σημαντικό ματς του ομίλου διεξάγεται στο «Αρτέμιο Φράνκι», όπου η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Οι «βιόλα», που έχουν κάνει καλό ξεκίνημα στη Serie A και προέρχονται από νίκη επί της Λιβόρνο, αναζητούν την πρώτη εντός έδρας νίκη τους στο Champions League από το Μάρτιο του 2000, ωστόσο απέναντι σε αγγλικές ομάδες μετρούν δύο νίκες και μία ισοπαλία χωρίς να έχουν δεχτεί γκολ. Ο Τσέζαρε Πραντέλι δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Τζιλαρντίνο, τη θέση του οποίου στην επίθεση θα πάρει ο Γιόβετιτς. Εκτός μάχης είναι και οι Ντε Σιλβέστρι, Κομότο και Σαντάνα. Στον αντίποδα οι «κόκκινοι» προέρχονται από το επιβλητικό 6-1 επί της Χαλ με το χατ-τρικ του Τόρες. Ο Ράφα Μπενίτεθ υπολογίζει και πάλι στους Άγκερ και Αουρέλιο, αλλά εκτός μάχης παραμένει ο Ακουιλάνι και οι τραυματίες Μπεναγιούν, Μασεράνο. Ο Κυργιάκος αναμένεται να μείνει στον πάγκο, αφού λογικά θα προτιμηθεί το δίδυμο Κάραγκερ-Σκρτελ για το κέντρο της άμυνας.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η πρωτάρα Ντεμπρετσένι υποδέχεται τη Λιόν στο «Φέρεντς Πούσκας». Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετές και σημαντικές απουσίες, καθώς ο Κλοντ Πιέλ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Λισάντρο, Μπάστος, Μποντμέρ, Άντερσον, Ντελγκάδο και Μπουμσόνγκ, αλλά επιστρέφει ο Έντερσον.

Βαθμολογία

1. Λίβερπουλ 3 (1-0)
2. Λιόν 3 (1-0)
3. Φιορεντίνα 0 (0-1)
4. Ντεμπρετσένι 0 (0-1)

Επόμενη αγωνιστική (20/10)

Ντεμπρετσένι-Φιορεντίνα
Λίβερπουλ-Λιόν

Στ’ Όμιλος

Στα βάθη της Ασίας ταξιδεύει η Ίντερ για να αναμετρηθεί με τη Ρούμπιν Καζάν στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας με ώρα έναρξης τις 19:30. Οι «νερατζούρι» προέρχονται από την ήττα από τη Σαμπντόρια και ο Ζοσέ Μουρίνιο, που είδε την ομάδα του να μένει στο 0-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα στην πρώτη αγωνιστική, δεν υπολογίζει στη βοήθεια των τραυματιών Σνάιντερ, Μότα, Ματεράτσι και Σουάζο. Η ομάδα του Μιλάνου μετρά τρεις νίκες και μία ήττα σε έξι επισκέψεις σε ρωσικό έδαφος.

Η ασταμάτητη εντός των τειχών Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ντιναμό Κιέβου χωρίς τον τραυματία Τσιγκρίνσκι, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ανρί. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στα Κύπελλα Ευρώπης, με τους Καταλανούς να μετρούν τέσσερις νίκες έναντι τριών των Ουκρανών, οι οποίοι το 1997 στη φάση των ομίλων είχαν νικήσει με 4-0 στο «Καμπ Νου», με τον-νεαρό τότε-Αντρέι Σεφτσένκο να σημειώνει χατ-τρικ.

Βαθμολογία

1. Ντιναμό Κιέβου 3 (3-1)
2. Μπαρτσελόνα 1 (0-0)
3. Ίντερ 1 (0-0)
4. Ρούμπιν Καζάν 0 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική (20/10)

Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν
Ίντερ-Ντιναμό Κιέβου

Ζ’ Όμιλος

Η αναμέτρηση της Ρέιντζερς με τη Σεβίλλη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα του ομίλου. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πριν από 47 χρόνια στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με τους Σκωτσέζους να προκρίνονται (4-0, 0-2). Οι γηπεδούχοι μετρούν τρεις συνεχείς «λευκές» ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και θα έχουν αυτή τη φορά στις τάξεις τους τον Στίβεν Ντέιβις και τον Σάσα Πάπατς. Οι Ανδαλουσιάνοι θα παραταχθούν χωρίς τους τέσσερις Αργεντινούς Περότι, Φάτσιο, Ντούσερ και Ακόστα που είναι τραυματίες, καθώς και τους Ντε Μιούλ και Σεβαντόν που είναι εκτός πλάνων.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ουνιρέα υποδέχεται τη Στουτγκάρδη, η οποία βρίσκεται σε διαρκή... πτώση στην Bundesliga. Οι Χλεμπ και Λάνιγκ δεν βρίσκονται στη διάθεση του Μάρκους Μπάμπελ, ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη επί της Τιμισοάρα με 2-0 στη Ρουμανία στα προκριματικά.

Βαθμολογία

1. Σεβίλλη 3 (2-0)
2. Ρέιντζερς 1 (1-1)
3. Στουτγκάρδη 1 (1-1)
4. Ουνιρέα Ουρζιτσένι (0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (20/10)

Ρέιντζερς-Ουνιρέα Ουρζιτσένι
Στουτγκάρδη-Σεβίλλη

Η’ Όμιλος

Στη... σκιά της αναμέτρησης της Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό στο «Emirates», διεξάγεται ο αγώνας της Άλκμααρ με τη Σταντάρ Λιέγης, που προερχόμενες αμφότερες από ήττες στην πρεμιέρα, θέλουν τους βαθμούς. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας μετρούν μόλις μία ήττα σε 33 παιχνίδια ως γηπεδούχοι στα Κύπελλα Ευρώπης (!) και ο Ρόναλντ Κούμαν θα έχει στη διάθεσή του τους Ρομέρο, Μάρτενς και Μέντες. Οι πρωταθλητές Βελγίου θα παραταχθούν χωρίς τους Ντεφούρ και Κολέ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Φελίπε και ο νεοαποκτηθείς Ντακούρ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 3 (3-2)
2. Ολυμπιακός 3 (1-0)
3. Άλκμααρ 0 (0-1)
4. Σταντάρ Λιέγης 0 (2-3)

Επόμενη αγωνιστική (20/10)

Άλκμααρ-Άρσεναλ
Ολυμπιακός-Σταντάρ Λιέγης

Δεν υπάρχουν σχόλια: