Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Νίκη με… διαφορά θέλει κόντρα στο Μαρούσι

Νίκη με… διαφορά θέλει κόντρα στο Μαρούσι

Όταν δέχεσαι μία δυνατή… σφαλιάρα από εκεί που δεν το περιμένεις, κάνεις υπομονή και εύχεσαι η μοίρα να σου δώσει την ευκαιρία να πάρεις την εκδίκηση σου, να… πατσίσεις. Κάπως έτσι έβλεπαν τα παιχνίδια με το Μαρούσι οι άνθρωποι του Άρη από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκα που έφερε την ομάδα του Αμαρουσίου στον… δρόμο τους. Γιατί δεν ξεχνέται εύκολα η ήττα στον πέμπτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών της Α1 πέρυσι τον Ιούνιο, σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο και την στιγμή που η ομάδα
του Αντρέα Ματσόν είχε το προβάδισμα στο 37ο λεπτό. Γιατί μέσα σε τρία λεπτά χάθηκε ο μεγάλος στόχος που ήταν η κατάκτηση της τρίτης θέσης.
Πολλά πρόσωπα έχουν αλλάξει και από τις δύο ομάδες, με τους “κίτρινους” να έχουν επενδύσει πάνω στους πρώην διεθνείς Κακιούζη, Χατζηβρέττα και Ντικούδη, προσθέτοντας στο ρόστερ τους Αμερικανούς Ντέι και Ρίτσαρντσον ενώ παρέμειναν οι Αργυρόπουλος Μπάρλος, Κλαρκ και Σκορδίλης. Ουσιαστικά ο Άρης παρουσιάζεται κατά 60% αλλαγμένος απέναντι στο Μαρούσι που επίσης έχει διαφορετικό πρόσωπο. Πρώτη και βασική αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να διαδέχεται τον Σούλη Μαρκόπουλο, με τον πρώτο πάντως να έχει δουλέψει και παλιότερα στο Μαρούσι, ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Αρκετά τα νέα πρόσωπα, όπως ο Τζεμόν Γκόρντον (1.91), Τζάρεντ Χόμαν (2.08), Στέφεν Αριγκμπάμπου (2.08), Λεβόν Κένταλ (2.09), ενώ αποκτήθηκε και ο Μιχάλης Πελεκάνος ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.
Πρώτο τους ραντεβού λοιπόν σήμερα στο Αλεξάνδρειο στις 19:00 ενώ το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο κλειστό του ΟΑΚΑ την ίδια ώρα.
Σήμερα διεξάγεται και ο αγώνας του ζευγαριού που διασταυρώνεται με αυτό του Άρη με το Μαρούσι. Ο λόγος φυσικά για την αναμέτρηση της Λε Μαν με την Άλμπα Βερολίνου στην Γαλλία (στις 21.30 ώρα Ελλάδας).
* Χθες η ομάδα του Αντρέα Ματσόν προπονήθηκε χωρίς προβλήματα και σήμερα το μεσημέρι θα δει σε βίντεο – και πάλι – τον σημερινό της αντίπαλο. Για το Μαρούσι λείπει ο Φάνης Κουμπούρας που τραυματίστηκε σοβαρά το καλοκαίρι, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε σε δηλώσεις του πως: «Είναι δυο αγώνες που κρύβουν μεγάλες δυσκολίες και για τις δυο ομάδες, αφού μιλάμε για τα πρώτα επίσημα ματς της χρονιάς. Ωστόσο το κίνητρο είναι μεγάλο. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι χρειάζεται καθαρό μυαλό και ηρεμία για να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη έδρα και μια ομάδα με ιστορία».Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: