Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Οι κορυφαίες γυναίκες της Χρυσής Μπάλας!!


Οι κορυφαίες γυναίκες της Χρυσής Μπάλας

Η αρχηγός και η προπονήτρια της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ είναι οι κορυφαίες του γυναικείου ποδοσφαίρου για το 2015.

Η Εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ μονοπώλησε στις γυναικείες κατηγορίες των απονομών της Χρυσής Μπάλας.

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος χάρισε στην αρχηγό της ομάδας, Κάρλι Λόιντ τον τίτλο της κορυφαίας παίκτριας, ενώ κορυφαία των πάγκων αναδείχτηκε η Τζιλ Έλις, που επανέφερε τις ΗΠΑ στην κορυφή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιος να συγκριθεί μαζί του: Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα»


Ποιος να συγκριθεί μαζί του: Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα»

Δεν είχε αντίπαλο την χρονιά που μας πέρασε. Έτσι ο Λιονέλ Μέσι είδε την «Χρυσή Μπάλα» για το 2015 να καταλήγει στα χέρια του.

Κατέκτησε τα πάντα με την Μπαρτσελόνα την χρονιά που πέρασε. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ και Παγκόσμιο Συλλόγων. Η επιλογή, λοιπόν, ήταν προφανής.

Και αυτή ανακοινώθηκε από τους παρουσιαστές της τελετής για την Χρυσή Μπαλά του 2015.

«Και ο νικητής είναι ο Λιονέλ Μέσι»...

Ο Αργεντινός αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής για την χρονιά που πέρασε αφήνοντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ με άδεια χέρια.

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο μεγάλος αστέρας της Μπαρτσελόνα κατακτά τη «Χρυσή Μπάλα» όπως είχε κάνει και το 2009, 2010, 2011, και 2012.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα, το να επιστρέφω εδώ και να κερδίζω και πάλι τη Χρυσή Μπάλα, αφού είχα δει τον Κριστιάνο να την κατακτά πέρσι. Είναι κάτι το θαυμάσιο, είναι η πέμπτη φορά. Είναι πολύ περισσότερο από ό,τι είχα ονειρευτεί ως παιδί
», ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου. Και, στο τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ποδόσφαιρο γενικότερα για όλα όσα έχει φέρει στη ζωή μου. Και τα καλά και τα κακά. Γιατί έτσι με έχει κάνει να μαθαίνω και να ωριμάζω», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτή είναι η γκολάρα της χρονιάς!! (pics+video)


Αυτή είναι η γκολάρα της χρονιάς! (pics+video)

To απίστευτο «ψαλιδάκι» του Γουέντελ Λίρα ψηφίστηκε ως το καλύτερο γκολ για το 2015 από τη FIFA. Συγκινημένος παρέλαβε το βραβείο του ο Βραζιλιάνος.

Το όνομά του δεν έλεγε τίποτα σε κανέναν.

Μέχρι σήμερα…

Το πανέμορφο γκολ του Γουέντελ Λίρα στο ματς της Ατλέτικο Γκοϊανένσε με την Γκοϊανέσια είναι το κορυφαίο για το 2015, με τον Βραζιλιάνο να κερδίζει το βραβείο Πούσκας της FIFA.

O Λίρα, που παρέλαβε συγκινημένος το βραβείο του, συγκέντρωσε το 46,7 των ψήφων, αφήνοντας πίσω του τις εξίσου γκολάρες των Μέσι (33,3) και Φλορέντσι (7,1).

1,6 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν για το καλύτερο γκολ της χρονιάς!



inner

Δείτε και τις γκολάρες των Μέσι, Φλορέντσι



*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλύτερος προπονητής στον κόσμο ο Λουίς Ενρίκε!! (pic)


Καλύτερος προπονητής στον κόσμο ο Λουίς Ενρίκε! (pic)

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής για το 2015, αφήνοντας πίσω του Πεπ Γκουαρντιόλα και Σαμπάολι

Καλύτερος προπονητής στον κόσμο για το 2015 είναι ο Λουίς Ενρίκε!

Ο Ισπανός τεχνικός αναδείχθηκε στην ψηφοφορία της FIFA ως ο κορυφαίος για τη χρονιά που έφυγε, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, καθώς με το τρεμπλ που κατέκτησε πέρυσι με τους «μπλαουγκράνα» ήταν το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ο Λουίς Ενρίκε συγκέντρωσε το 31,08% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του τους Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπάγερν - 22,97%) και Χόρχε Σαμπάολι (Χιλή - 9,47%).

Έγινε, δε, ο ο τρίτος Ισπανός που παίρνει το εν λόγω βραβείο μετά τους Γκουαρδιόλα (2011) και Ντελ Μπόσκε (2012).

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βόμβα» Κέρκυρας στη Ριζούπολη!! (video)


«Βόμβα» Κέρκυρας στη Ριζούπολη (video)

Τεράστια εκτός έδρας νίκη 2-1 και μάλιστα με ανατροπή για την Κέρκυρα επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Δείτε τα γκολ του αγώνα!

Μεγάλης σημασίας νίκη για την Κέρκυρα επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη! Αν και βρέθηκε πίσω σκορ, μπόρεσε να επικρατήσει 2-1 και να κάνει μεγάλη ζημιά στους γηπεδούχους οι οποίοι έχουν μόλις έναν βαθμό διαφορά από τους σημερινούς αντιπάλους τους αλλά και τα Τρίκαλα.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό με τον Κονέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη με διπλή προσπάθεια.

Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να ισοφαρίσουν σε 1-1 στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 48’ ο Κόντος εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Απόλλωνα.

Η Κέρκυρα σκοράρει και πάλι λίγο πριν το τέλος. Στο 87ο λεπτό ο Βενέτης χρίστηκε σκόρερ, στη δεύτερη κεφαλιά της φάσης μετά από εκείνη του Σουάνη.

Πρόσωπο του αγώνα ο προπονητής της Κέρκυρας, Αλέκος Βοσνιάδης ο οποίος επέστρεψε στη Ριζούπολη ως αντίπαλος και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη επί της παλιάς του ομάδας.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου

Κισσαμικός – Καλλιθέα 0-0

Σάββατο 9 Ιανουαρίου
Πανσερραϊκός – ΑΕΛ 0-2
(72’, 78’ Μπόγιοβιτς)

Κυριακή 10 Ιανουαρίου

Αναγέννηση Καρδίτσας – Εργοτέλης 0-0

Αγροτικός Αστέρας – Πανελευσινιακός 2-0
(20’ Καπίας, 49’ Καθάριος)

ΑΟ Χανιά – Αχαρναϊκός 0-1
(18’ Ομπράντοβιτς)

Ζάκυνθος – Λαμία 3-0
(34’ Βοσνακίδης, 75’, 86’ Ζαϊρί)

Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή 2-2
(1’ Γκουγκούδης, 38’ Αλαμάνης – 41’ Μητρόπουλος, 84’ πέν. Πέδρο)

ΑΟ Τρίκαλα – Παναιγιάλειος 4-0
(33’ Παπαπαναγιώτου, 47’ Στεβάνοβιτς, 58’ Ναβάρο, 93’ Αρσενίεβιτς)

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου Απόλλων Σμύρνης - Κέρκυρα 1-2
(38’ Κονέ – 48’ Κόντος, 87’ Βενέτης)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η καλύτερη 11άδα του 2015!!!


Η καλύτερη 11άδα του 2015!

Διαβάστε ποιοι είναι οι παίκτες που απαρτίζουν την καλύτερη 11άδα για το 2015 όπως αυτή έγινε γνωστή σήμερα.

Έντονη η παρουσία παικτών από το ισπανικό πρωτάθλημα στην καλύτερη 11άδα του 2015 η οποία έγινε γνωστή σήμερα στο πλαίσιο της απονομής της Χρυσής Μπάλας.

Μόνο τρεις ποδοσφαιριστές αγωνίζονται εκτός Ισπανίας, δηλαδή οι Νόιερ, Τιάγκο Σίλβα, Πογκμπά ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για άλλη μια φορά οι περισσότεροι παίκτες ανήκουν στις αιώνιες αντιπάλους της Πριμέρα Ντιβισιόν, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι παίκτες που απαρτίζουν την καλύτερη 11άδα:

Νόιερ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Ράμος, Άλβες, Ινιέστα, Μόντριτς, Πογκμπά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι και Νεϊμάρ.





 *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Κράσνονταρ ο Σαντάνα!! (pics)


Στην Κράσνονταρ ο Σαντάνα (pics)

Στη Ρωσία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός.

Την ευκαιρία να παίξει και πάλι ποδόσφαιρο θα έχει ο Φελίπε Σαντάνα, ο οποίος είχε επιστρέψει στη Σάλκε έπειτα από τον δανεισμό του, πέρυσι, στον Ολυμπιακό, και έψαχνε νέα… στέγη, καθώς συνέχιζε να μην υπολογίζεται.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός τα βρήκε σε όλα με τη ρωσική Κούμπαν Κράσνονταρ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτησή του για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης ФК Кубань FC Kuban (@fckuban) στις









*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με Παππά!!


Πρόβλημα με Παππά

Σε… αναμμένα κάρβουνα στον Παναθηναϊκό για το τι θα δείξουν οι εξετάσεις του, μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο παιχνίδι με την Κηφισιά.

Πύρρειος αποδείχθηκε η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κηφισιάς. Ο Νίκος Παππάς αγωνίστηκε για περίπου 8’ και στη συνέχεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού.

Ο 26χρονος γκαρντ αισθάνθηκε ένα «τσίμπημα» στη γάμπα και υπάρχουν φόβοι πως έχει υποστεί θλάση. Περισσότερα θα φανούν στις εξετάσεις που θα υποβληθεί αργότερα μέσα στην ημέρα, όπου και θα ξεκαθαρίσει το πόσο και το αν θα χρειαστεί να μείνει στα πιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Φωτιά» η κυρία Ράμος!! (pics)


«Φωτιά» η κυρία Ράμος (pics)

Ο Σέρχιο Ράμος ψηφίστηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς από την FIFA και σίγουρα η σύζυγός του, Πιλάρ Ρούμπιο, θα συμπεριλαμβανόταν στις κορυφαίες παρουσίες που πάτησαν στο κόκκινο χαλί στο γκαλά.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάθε άσος και δωρεά για τον Μάρεϊ!!


Κάθε άσος και δωρεά για τον Μάρεϊ

Περισσότερες από 100.000 δολάρια η δωρεά του Άντι Μάρεϊ προς τα παιδιά των προσφύγων από τη Συρία.

Συνολικά, 120.000 ευρώ ανήλθε η δωρεά του Άντι Μάρεϊ προς τα παιδιά των προσφύγων από τη Συρία.

Ο βρετανός τενίστας είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι για κάθε άσο που θα πετυχαίνει στα παιχνίδια του μέχρι και το τέλος του 2015 θα προσφέρει 50 λίρες, δηλαδή, 67 ευρώ.

«Θυμάμαι να παρακολουθώ το καλοκαίρι δελτία ειδήσεων και να αποφασίζω ότι θέλω να βοηθήσω κάποια από τα πολλά παιδιά των οποίων οι ζωές έχουν γίνει άνω – κάτω από όσα συμβαίνουν στη Συρία», τόνισε ο Μάρεϊ και συνέχισε:

«Είναι πραγματικά θαυμάσιο να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε χρήματα και είμαι ευγνώμων προς τους χορηγούς μου και τους οπαδούς μου που με βοηθούν σε αυτό. Δεν θα μπορούσα να έχω πετύχει τίποτα χωρίς αυτούς», κατέληξε.

Ο Μάρεϊ δεν ήταν ο μόνος ο οποίος σε συνεργασία με την UNICEF να καταφέρει να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των προσφύγων. Τον Δεκέβριο ο Σάσα Μπαρόν Κοέν και η σύζυγός του, Άιλα Φίσερ είχαν κάνει γνωστό ότι θα προσφέρουν ένα εκατομμύριο δολάρια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Για πολλά γέλια το σακάκι του Πογκμπά στη Χρυσή Μπάλα!!


Για πολλά γέλια το σακάκι του Πογκμπά στη Χρυσή Μπάλα

Όχι, το γούστο δεν είναι υποκειμενικό σε αυτή την περίπτωση.

Ο άνθρωπος μπορεί να είναι παικταράς αλλά το γούστο στα ρούχα μάλλον θα πρέπει να το ξανακοιτάξει.

Και πριν προλάβετε να αρχίσετε να μας λέτε ότι είμαστε υπερβολικοί και άλλα τέτοια, απλά δείτε το σακάκι με το οποίο εμφανίστηκε ο Πογκμπά στην τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίφτης: «Το πιο δύσκολο παιχνίδι μας»


Πρίφτης: «Το πιο δύσκολο παιχνίδι μας»

Ως το δυσκολότερο παιχνίδι της φάσης των 32 του Eurocup χαρακτήρισε αυτό με την Αρμάνι ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης.

«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, ίσως το πιο δύσκολο στο Last32, απέναντι σε μια ομάδα Ευρωλίγκας»... Ο Δημήτρης Πρίφτης από τις πρώτες του δηλώσεις για το παιχνίδι με την Αρμάνι φρόντισε να επισημάνει τη δυσκολία του αγώνα για τον Άρη.

Ο προπονητής των κίτρινων μίλησε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και τονίζοντας ότι θα πρέπει οι παίκτες του να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στην άμυνα.

«Η Αρμάνι έχει εξαιρετική ποιότητα στο ρόστερ της και πιστεύω ότι έχουν κίνητρο μετά τον αποκλεισμό τους από την Ευρωλίγκα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί στην άμυνα και να κρατήσουμε την επίθεσή τους χαμηλά, για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο γήπεδό τους. Έχουμε συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, οπότε πρέπει να κρατήσουμε την ενέργειά μας σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε.

Ο αρχηγός του Άρη, Σπύρος Μούρτος –από την πλευρά του- υποστήριξε για την αναμέτρηση που έχει μπροστά της η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

«Η Αρμάνι είναι μια πανίσχυρη ευρωπαϊκή ομάδα και η αποστολή μας στη Ιταλία είναι πολύ δύσκολη. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα υψηλής ποιότητας, με ένα ρόστερ γεμάτο σε κάθε θέση. Θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να καταφέρουμε κάτι καλό στο Μιλάνο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα για 40 λεπτά, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να έχουμε σωστές αποφάσεις στην επίθεση. Αν τα κάνουμε αυτά, θα μείνουμε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μισός… πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός!!


Μισός… πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός!

Ένας μέτριος Παναθηναϊκός, με τον Φελντέιν να ήταν ο μοναδικός που το… πήρε σοβαρά, νίκησε 73-67 την Κηφισιά στο ΟΑΚΑ, έκανε το 13/13 στην Α1 και έτσι αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα!

Απόλυτος πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός!

Χωρίς να εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα με την εμφάνισή τους, οι «πράσινοι» νίκησαν 73-67 την Κηφισιά στο ΟΑΚΑ και έτσι ολοκλήρωσαν με το απόλυτο (13-0) τον πρώτο γύρο της Α1.

Κορυφαίος για το «τριφύλλι» ήταν ο Φελντέιν με 21 πόντους, ενώ οι Φώτσης και Χαραλαμπόπουλος είχαν από 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από την ομάδα των βορείων προαστίων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ελ-Αμίν με 13 πόντους.

Το μοναδικό «μελανό» σημείο της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του Νίκου Παππά, στη γάμπα, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς


Πολύ νωθρό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση. Οι «πράσινοι» είχαν αργό τέμπο και κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, έδωσαν την ευκαιρία στην Κηφισιά να διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα (7-10) από νωρίς. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς όχι μόνο δεν διορθώθηκαν, αλλά η ομάδα των βορείων προαστίων έφτασε στο +7 (12-19) με πρωταγωνιστή τον Κασελάκη, ενώ έκλεισε την περίοδο προηγούμενη 22-14.

Ο Κασελάκης έστειλε την Κηφισιά στο μέγιστο +9 (14-23) στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως ο Παναθηναϊκός με την πίεσή του στην άμυνα και με μπροστάρη τον Φώτση, μείωσε στο καλάθι τη διαφορά στα μισά (25-27). Όμως, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η επιπολαιότητα των παικτών του Τζόρτζεβιτς… επανήλθε και αυτό βοήθησε τους φιλοξενούμενους να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι 34-32.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να… κόψει τα αστεία. Αρχικά, οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα (37-35) και με την πεντάδα των Ραντούλιτσα, Φώτση, Χαραλαμπόπουλου, Φελντέιν και Καλάθη να δουλεύει υποδειγματικά και στις δύο πλευρές του παρκέ, έτρεξαν ένα σερί 11-0 (και επιμέρους σκορ 16-1) για το +13 (48-35). Πλέον, το «τριφύλλι» είχε βάλει το… νερό στ’ αυλάκι, με το τέλος της τρίτης περιόδου να το βρίσκει με το +15 (57-42).

Το μομέντουμ του ματς είχε περάσει στον Παναθηναϊκό και με την Κηφισιά να είχε χάσει την ανταγωνιστικότητά της, οι «πράσινοι» συντηρούσαν τη διαφορά τους σε διψήφιο αριθμό (62-48) μέχρι τα μισά. Στη συνέχεια η χαλάρωση των παικτών του Τζόρτζεβιτς έδωσε το… ελεύθερο στους φιλοξενούμενους για ένα 7-0 (62-55), με τη διαφορά να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα στα εναπομείναντα λεπτά και τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 73-67.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-34, 57-42, 73-67

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 11 (1), Παππάς 3 (1), Γκιστ 8 (1), Καλάθης 4, Παπαγιάννης 2, Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 5 (1), Φώτσης 12 (2), Ραντούλιτσα 5, Φελντέιν 21 (5), Διαμαντίδης 2, Κούζμιτς.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 4, Κασελάκης 11 (2), Χογκ 12 (2), Σμιθ 10, Ελ-Αμίν 13, Χατζηνικόλας 1, Γκίκας 4, Πόποβιτς, Σταμάτης, Χρυσικόπουλος3 (1), Σπυριδωνίδης, Γλυνιαδάκης 9.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ουζουνίδης: «Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Σαλπιγγίδη»


Ουζουνίδης: «Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Σαλπιγγίδη»

Για την επικείμενη μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον Πανιώνιο μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος τόνισε την βοήθεια που αναμένεται να προσφέρει ο έμπειρος επιθετικός.

Για την επικείμενη μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον Πανιώνιο μίλησε στο «Metropolis 95,5», ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ σχολίασε και την θετική μέχρι τώρα πορεία των κυανέρυθρων.

Ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών αναφέρθηκε στην βοήθεια που θα προσφέρει ο έμπειρος επιθετικός στο σύνολο, αλλά και στην γενικότερη φιλοσοφία που υπάρχει στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Metropolis 95,5:

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Όσο καλοί και να ήμασταν ο Ηρακλής θα μπορούσε να κάνει τελική προσπάθεια. Εμείς ήμασταν πολύ πιεστικοί. Προσπαθήσαμε να μην φτάσει η μπάλα στον Ρομάνο και στον Βέλλιο. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί χθες και το είπα και στην συνέντευξη Τύπου. Ο Πανιώνιος όταν παίζει καλά είναι πολύ δύσκολη ομάδα».

Για το πλεονέκτημα που έχει ο Πανιώνιος και τις επιλογές ποδοσφαιριστών: «Το πλεονέκτημα είναι η επιλογή των παικτών που θα έρθουν στην ομάδα. Το καλοκαίρι είχαμε προτάσεις για να έρθουν μεγάλοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Αλλά εγώ προτίμησα να έρθουν πιο νεαροί παίκτες οι οποίοι θα είχαν στόχους να πάνε πιο ψηλά. Χρειαζόμασταν και 3-4 πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές που θα βοηθούσαν τους νέους».

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τις μεταγραφές που θα γίνουν: «Τον Σαλπιγγίδη τον έχω σε εκτίμηση και προσωπικά και σε χαρακτήρα. Του είπα και προσωπικά ότι τον θέλω στην ομάδα. Ξέρω ότι στην αρχή δεν θα είναι έτοιμος, μέχρι να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά έστω και λίγο να αγωνιστεί θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Παίρνουμε δανεικούς παίκτες αλλά η συμφωνία είναι έτσι ώστε να μείνουν καιρό μαζί μας και να μπορούμε να στηριχθούμε πάνω τους. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και θέλουμε να μείνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Για να γίνει αυτό πρέπει να μεγαλώσουμε λίγο το ρόστερ μας, ειδικά αν προκριθούμε και στο κύπελλο. Δεν γίνεται με 23-24 παίκτες να βγει η χρονιά, αν θέλουμε να κοιτάξουμε λίγο πιο ψηλά».

Για την πορεία της ομάδας: «Το είχα ξαναπεί και παλαιότερα. Επειδή έχουμε νέα παιδιά που δεν έχουν εμπειρία να μπουν σε διαδικασία πίεσης, εγώ αυτό που θέλω είναι οι ποδοσφαιριστές να μην κοιτάνε την βαθμολογία. Θέλω να κοιτάνε πως θα μπουν στο παιχνίδι και να γίνονται καλύτεροι. Στο χθεσινό παιχνίδι υπήρχαν 8 διαφορετικοί παίκτες από την περσινή ομάδα. Το ότι μένουμε μέσα στην πεντάδα σίγουρα κάτι δείχνει».

Για τη φιλοσοφία του: «Και στην Ξάνθη κάναμε καλή δουλειά στα δύο χρόνια που ήμουνα. Βγήκαν παίκτες και μπήκαν λεφτά στον σύλλογο. Η φιλοσοφία είναι καθαρά θέμα διοίκησης. Δηλαδή αν θέλουμε να βγάλουμε νέους παίκτες, να μπούμε στην πεντάδα ή να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Στην Ξάνθη θέλαμε να βγάλουμε παίκτες. Και στον Πανιώνιο τώρα θέλουμε να βγάλουμε παίκτες. Στον ΑΠΟΕΛ θέλαμε το πρωτάθλημα».

Για την πολύ καλή πορεία του Πανιωνίου: «Είναι θέμα της δουλειάς που γίνεται. Προσπαθούμε να πάρουμε νεαρά παιδιά που -μπορεί να μην είναι γνωστά στον κόσμο- αλλά μέσα από την δουλειά να τα εξελίξουμε. Πρέπει να γίνεται καλό σκάουτινγκ ως προς την εξέλιξη που μπορούν να έχουν. Ο τρόπος που κερδίζουμε τα παιχνίδια, πιστεύω θα έπρεπε να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Αξίζαμε όλους τους βαθμούς που έχουμε πάρει, αντίθετα έχουμε χάσει βαθμούς από λάθη διαιτητών και θα μπορούσαμε να έχουμε και άλλους βαθμούς. Παίρνουμε αυτό που αξίζουμε, δεν κλέβουμε κάτι».

Για τον Τάσο Μπακασέτα: «Ο Τάσος όταν είχε έρθει προβληματιζόταν πολύ με την ταυτότητα που θα έχει μέσα στο γήπεδο. Στην αρχή ήθελε να παίζει σέντερ φορ, αν και στον Άρη και τον Αστέρα δεν έπαιζε φορ, αλλά ακραίος. Εγώ του είπα ότι θα πρέπει να μάθει να παίζει πίσω από τον επιθετικό. Είναι ένα παιδί που έχει πολύ καλά πόδια για να τελειώνει τις φάσεις. Έχει καλή διορατικότητα και καλή τεχνική. Θα πρέπει να μάθει αυτή τη θέση. Έχει δουλέψει πολύ και έχει εξελιχθεί, αν και αρχικά δεν ήταν βασικός. Έχει πολλά ακόμα να δώσει. Η πάσα του στο γκολ είναι πάσα δεκαριού. Ο Τάσος είναι τέτοιος παίκτης. Ούτε το κλασικό δεκάρι, ούτε ο κλασικός σέντερ φορ. Είναι ο δεύτερος επιθετικός. Σήμερα δεν υπάρχουν τα κλασικά δεκάρια που λέγαμε παλιά. Πλέον το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί. Ο Τάσος με τα στοιχεία που έχει, θα έχει πάντα μία θέση στο ποδόσφαιρο».

Για τον Δημήτρη Χατζηησαΐα: «Ο Χατζηησαΐας είναι πάρα πολύ γρήγορος, πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, καλός στο ψηλό παιχνίδι. Στην αρχή δεν τον είχα βασικό, μέχρι να φτάσει στο επίπεδο της θέσης, που και εγώ την ξέρω. Πρέπει να βελτιώσει την μεγάλη του πάσα και γενικά στο παιχνίδι από πίσω. Αυτή είναι η αδυναμία του και πρέπει να την δουλέψει. Τα υπόλοιπα στοιχεία δεν τα έχουν πολλοί Έλληνες αμυντικοί».

Για τον Καρίμ Ανσαριφάντ: «Αγγλικά μιλάει ο Ανσαριφάντ και το πρόβλημα στην Ισπανία ήταν ότι δεν μιλάνε εκεί αγγλικά. Ήταν από τους καλύτερους σκόρερ στο Ιράν. Είδα τα τελειώματά του. Τρομερά τελειώματα. Στην Οσασούνα δεν είχε πάει καλά, δεν είχε σκοράρει. Αυτό ήταν και θέμα ατυχίας. Δεν είναι στατικός σέντερ φορ. Είναι κινητικός. Συμμετέχει και στην δημιουργία. Αλλά στην αρχή χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής και πλέον είναι βασικός. Φιλοδοξεί να κάνει μεγάλα πράγμα στην καριέρα του. Είναι 25 χρονών και μπορεί να πάει ψηλά».

Για τον Απόστολο Βέλλιο: «Ο Βέλλιος τότε ήταν παιδί άπειρο και του έκαναν κακό άλλα πράγματα. Μακάρι να είχε τότε το μυαλό που έχει τώρα. Αν δούλευε περισσότερο τότε, θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερα. Αν δεν έφευγε δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί. Του έκανε καλό που έφυγε. Μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί γρήγορο ψηλό με ευχέρεια στο σκοράρισμα δεν βρίσκεις εύκολα».

Για το αν ήρθε η ώρα να κάνει το βήμα παραπάνω στην προπονητική του καριέρα: «Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Όσο περνάνε τα χρόνια ωριμάζουμε. Αφήνω τα πράγμα να εξελιχθούν. Πηγαίνω χαρούμενος στην προπόνηση και είμαι καλά σε οποιαδήποτε ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι αυτό».

Καταδικάζει απερίφραστα ο ΠΣΑΤ την επίθεση σε συνάδελφο!!


Καταδικάζει απερίφραστα ο ΠΣΑΤ την επίθεση σε συνάδελφο

Μετά την ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ εξέφρασε την καταδίκη του για την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Λάμπρος Γκαραγκάνης στα δημοσιογραφικά του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση, που δέχθηκε ο συνάδελφος Λάμπρος Γκαραγκάνης στις θέσεις εργασίας των ΜΜΕ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, κατά την διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκού – Ουνικάχα Μάλαγα, στις 8 Ιανουαρίου 2016 για την Ευρωλίγκα του Μπάσκετ.

Για πολλοστή φορά, συνάδελφος μας, γίνεται θύμα βιαιοπραγίας εν ώρα εργασίας και μάλιστα σε προστατευόμενο υποτίθεται χώρο, όπως οι θέσεις εργασίας των εκπροσώπων των ΜΜΕ, από άτομα που κανείς δεν γνωρίζει, κανείς δεν απομονώνει, κανείς δεν επιχειρεί να τα απομακρύνει από το χώρο του αθλητισμού…

Για πολλοστή φορά, συνάδελφοι μας, αποδεικνύεται ότι εργάζονται υπό το φόβο επιθέσεων και βιαιοπραγιών εναντίον τους, κάτω από τη μύτη κυριολεκτικά των υποτίθεται υπευθύνων για την προστασία τους.

Για πολλοστή φορά, συνάδελφοι μας, γίνονται θύματα των συμμοριών που δρούνε ανενόχλητες και εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς κανενός το αυτί να ιδρώνει…
Ο ΠΣΑΤ, πέρα από τα όσα θα πράξει – για άλλη μια φορά – μετά και την καταγγελία του συναδέλφου Λάμπρου Γκαραγκάνη, όπου και εξιστορούνται με σαφήνεια τα γεγονότα, απευθύνεται:

1. Στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, από την οποία και ζητεί να πληροφορηθεί γιατί και πως, οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας στο ΟΑΚΑ είναι ξέφραγο αμπέλι.

2. Στην Αστυνομική Διεύθυνση, από την οποία και ζητεί να πληροφορηθεί γιατί και πως, άτομα «γνωστών – άγνωστων» συμμοριών στον αθλητισμό, καταφέρνουν και εισχωρούν με τέτοια άνεση, όχι απλά σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά εκεί όπου επιχειρούν να βγάλουν το ψωμί τους οι σκληρά εργαζόμενοι και δοκιμαζόμενοι συνάδελφοι μας.

3. Στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, από τον οποίο και ζητεί να πληροφορηθεί πότε επιτέλους θα μπει τέλος σ’ αυτό το γαϊτανάκι επιθέσεων εναντίον συναδέλφων μας, τέλος σε μια κατάσταση όπου διάφοροι τραμπούκοι, είναι αυτοί που κυκλοφορούν και βιαιοπραγούν ανενόχλητοι στο χώρο του αθλητισμού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέμα χρόνου η απόλυση Βαζάκα, συζητήσεις με Σπανό, Παναγόπουλο!!


Θέμα χρόνου η απόλυση Βαζάκα, συζητήσεις με Σπανό, Παναγόπουλο

Σίγουρη η απομάκρυνση του 55χρονου τεχνικού, σε συζητήσεις με τους Σπανό και Παναγόπουλο βρίσκεται η ομάδα της Φθιώτιδας, που έβγαλε οργισμένη ανακοίνωση

Το… μάρμαρο για τη βαριά ήττα (3-0) από τη Ζάκυνθο θα πληρώσει, όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Βαζάκας.

Το κλίμα στη Λαμία είναι πολύ βαρύ μετά τη συντριβή από τη νησιώτικη ομάδα, στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της Football League, και σύμφωνα με πληροφορίες ο Γρεβενιώτης τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν, με τον αντικαταστάτη του, ωστόσο, να βρίσκεται ήδη προ των πυλών.

Η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Δημήτρη Σπανό, ο οποίος αποχώρησε στις 4 Ιανουαρίου από την Παναχαϊκή λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων των Πατρινών, αλλά και με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, που απολύθηκε από τα Τρίκαλα τον Δεκέμβρη.

Εξάλλου, η Λαμία έβγαλε την εξής ανακοίνωση έπειτα από την ήττα από τη Ζάκυνθο: «Θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της Ζακύνθου για την έντιμη νίκη από πλευράς τους. Από πλευράς μας η ήττα δεν ήταν και τόσο έντιμη. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να βρούμε την αλήθεια.

Εμείς στο ποδόσφαιρο έχουμε μάθει να είμαστε έντιμοι, όπως και στη ζωή μας. Δεν έχουμε μάθει να μπερδεύουμε τη γυναίκα μας με την ερωμένη, όπως κάποιοι άλλοι. Ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ και όποιος από την ομάδα μας έχει ευθύνη γι' αυτό το αποτέλεσμα θα τιμωρηθεί. Και όσοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ομάδα είναι θρησκεία και οικογένεια δεν έχουν καμία θέση σ' αυτήν.

Ξέρουμε να χάνουμε στον αθλητισμό (ποδόσφαιρο), ξέρουμε ότι οι αγώνες έχουν τρία αποτελέσματα, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.

Η διοίκηση της Λαμίας ζητάει συγγνώμη από τους φιλάθλους της και έχει κάνει τα πάντα να πάει αυτή η ομάδα μπροστά, δυστυχώς όμως το ποδόσφαιρο της Football League έχει πολλά προβλήματα και απρόβλεπτα γεγονότα και έτσι δεν μπορεί να κρύψει ότι προβληματίζεται για το αν αξίζει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαρκόπουλος: «Έχει μεγάλα προσόντα η Λιμόζ»


Μαρκόπουλος: «Έχει μεγάλα προσόντα η Λιμόζ»

Ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας χαρακτήρισε την Λιμόζ ο Σούλης Μαρκόπουλος ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία κόντρα στην Λιμόζ, σύμφωνα με όσα είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τους «λιμουζό» ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας.

«Όλα τα παιχνίδια αυτής της φάσης είναι δύσκολα, οι ομάδες είναι δυνατές. Υπάρχουν ομάδες που φτιάχτηκαν για να παίζουν στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως η Λιμόζ είναι μια τέτοια ομάδα. Έχει καλούς παίκτες, αλλά και κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, όπως έδειξε στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Θέλουμε να τους περιορίσουμε το χρόνο που παίζουν καλά. Να μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο. Έχουν φοβερά προσόντα να φύγουν από το ένα γήπεδο στο άλλο. Είναι μια ομάδα που εάν τους αφήσεις ελεύθερους θα σουτάρουν και μπορούν να σε σκοτώσουν. Είναι δυνατοί κάτω από το καλάθι. Θα πρέπει να μην τους αφήσουμε πολύ χώρο για να έχουμε καλή απόδοση και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε αρχικά ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Για την αλλαγή προπονητή στη Λιμόζ: «Το θέμα είναι πως δεν ξέρουμε εάν έχουν αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο. Στο πρώτο ματς δεν άλλαξαν κάτι. Εμείς δεν αλλάζουμε τα πλάνα μας. Θα αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο τη Λιμόζ».

Για το εάν μπορεί να υπολογίζει κανονικά το Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Ελπίζουμε να είναι έτοιμος για να παίξει. Το πόσο θα αντέξει μέσα στο ματς θα φανεί».

Για το τι άλλαξε στη Λιμόζ σε σχέση με πέρυσι: «Πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα στην Γαλλία, τώρα είναι στο 8-8 στο πρωτάθλημα. Έχει καλύτερους παίκτες, αλλά κάπου στη χημεία δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Παίζει καλό μπάσκετ, αλλά μετά κάπου χάνονται στο γήπεδο κι αυτό έδινε πλεονέκτημα στους αντιπάλους τους στην Ευρωλίγκα».

Για το εάν ο ΠΑΟΚ θα επικεντρωθεί σε κάποιον παίκτη των «λιμουζό», όπως τον Λέο Βέστερμαν: «Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε έναν παίκτη. Δεν είναι μόνο ο Βέστερμαν. Εξάλλου, δεν είναι ο βασικός παίκτης τους. Εάν αφήσει κάτι ελεύθερο, θα το πληρώσεις. Όλους τους παίκτες θα τους αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Ο Πέιν είναι πολύ καλός παίκτης, για να παίζει στους πρωταθλητές Γαλλίας».

Και επισήμως τέλος Σερφά, Σέτι!!


Και επισήμως τέλος Σερφά, Σέτι

Ο Αλγερινός αμυντικός και ο Αργεντινός μέσος, ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πανθρακικός, έλυσαν τα συμβόλαιά τους

Όπως είχε γίνει γνωστό από χθες (11/1), οι Σοφιάν Σερφά και Σεμπαστιάν Σέτι αποτελούν παρελθόν για τον Πανθρακικό, πλέον και επίσημα.

Ο Αλγερινός αμυντικός και ο Αργεντινός μέσος έλυσαν τα συμβόλαιά τους και δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα της Κομοτηνής στο δεύτερο μισό της σεζόν, καθώς, παρά το γεγονός πως είχαν 15 και 7 συμμετοχές αντίστοιχα, δεν υπολογίζονταν από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις της ΠΑΕ Πανθρακικός: «Η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Σοφιάν Σερφά (Sofyane Cherfa). Τον ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του στην ομάδα μας και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Σεμπάστιαν Σέτι (Sebastian Andres Setti). Τον ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του στην ομάδα μας και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν… προλάβαινε τη Χίμκι ο Καλάθης!!


Δεν… προλάβαινε τη Χίμκι ο Καλάθης

Σε… περίπατο μετέτρεψε η Χίμκι την αναμέτρηση με την Αστάνα του Πατ Καλάθη, καθώς έφυγε με το επιβλητικό 108-74 από την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Προπόνηση έκανε η Χίμκι στην έδρα της Αστάνα, καθώς η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Top16 της Ευρωλίγκας συνέτριψε 108-74 τους Καζάκους για την VTB League.

Κορυφαίοι για τους Ρώσους ήταν οι Σβεντ και Ράις με 29 και 27 πόντους αντίστοιχα, με τον Όγκουστιν να προσθέτει άλλους 14. Από τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Χέιζ με 17 πόντους, ενώ ο Πατ Καλάθης είχε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κυριακοπούλου και Φιλιππίδης οι κορυφαίοι του 2015!!


Κυριακοπούλου και Φιλιππίδης οι κορυφαίοι του 2015

Οι δύο επικοντιστές είναι οι κορυφαίοι αθλητές του 2015 σύμφωνα με την ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ.

Τους κορυφαίους αθλητές για το 2014 ανέδειξε ο ΣΕΓΑΣ μετά από ψηφοφορία που έγινε στο σάιτ της ομοσπονδία.

Την πρωτιά σε άνδρες και γυναίκες κατέκτησαν οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Κώστας Φιλιππίδης, μετά την εξαιρετική σαιζόν που διένυσαν.

Στους νέους άνδρες ξεχώρισε ο σφυροβόλος Μιχάλης Αναστασάκης και στις νέες γυναίκες η επίσης σφυροβόλος Ηλιάνα Κοροσίδου.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες:
Ανδρες
Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ- επί κοντώ) 40,00 %
Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας – 110 μ. εμπ.) 24,93%
Λυκούργος Τσάκωνας (Ελευθέριος Βενιζέλος – 200 μ.) 23,00 %
Αντώνης Μάστορας (ΓΣ Ηρακλής – Υψος) 4,80%
Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομ.- Υψος) 4,15%
Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός – Μήκος) 3,12%

Γυναίκες
Νικόλ Κυριακοπούλου (Κάμειρος 2009- επί κοντώ ) 42,87 %
Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης – επί κοντώ) 20,44%
Σοφία Υφαντίδου (Φίλιππος Β.- 7αθλο) 12,90%
Ουρανία Ρεμπούλη (ΓΣ Νέων Λέρου- Μαραθώνιος) 8,36 %
Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός – 200 μ.) 7,72%
Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΕΚ – Δισκοβολία) 7,71%

Νέοι Ανδρες
Μιχάλης Αναστασάκης (Ελ. Βενιζέλος – σφυροβολία) 50,92%
Παρασκευάς Μπατζάβαλης (Ζευς Τρικάλων – ακοντιμσός) 45,64%
Νίκος Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων – σφαιροβολία) 3,44%

Νέες Γυναίκες
Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας- Σφυροβολία) 48,91%
Γεωργία Στεφανίδη (ΓΣ Κηφισιάς – επί κοντώ) 33,88%
Τατιάνια Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς – ύψος) 17,21%

Εφηβοι
Γιάννης Κυριαζής (ΟΦΚΑ Οδυσσέας – ακοντισμός) 64,48%
Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΓΑΣ Ιλισός- βάδην) 19,00%
Κυριάκος Ζώτος (ΓΣ Μανδρών – σφαιροβολία/δισκοβολία) 16,52%

Νεάνιδες
Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων 1.500 μ./3.000 μ.) 42,00%
Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης – ύψος) 36,05%
Κωνσταντίνα Ρωμαίου (Κερκυραικός – Μήκος/τριπλόύν) 21,95%

Παίδες
Μιλτιάδης Τεντόγλου (ΓΕ Γρεβενών – μήκος) 45,52%
Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Κηφισιάς – επί κοντώ) 27,38%
Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου –ύψος) 22,09%
Μιχάλης Καρτσίνης (ΠΓΣ – Δισκοβολία) 5,01%

Κορασίδες
Αφροδίτη Μανιού (ΟΦΗ – Ακοντισμός) 33,80%
Αλεξία Πολυκράτη (Σχολή Μωραίτη – 400 μ.) 31,34%
Αννα Κιάφα (Αρχέλαος Κ. – 400 μ. εμπ)26,80%
Αθανασία Βαίτση (ΓΑΣ Ιλισός - βάδην) 8,06 %
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ατάκες-φωτιά από Μέσι, Κριστιάνο και Νεϊμάρ!!


Ατάκες-φωτιά από Μέσι, Κριστιάνο και Νεϊμάρ!

Ένας απ' τους τρεις -με φαβορί τον Λέο- θα πάρει την Χρυσή Μπάλα. Οι δηλώσεις τους πριν την τελετή έβγαλαν ειδήσεις κι έδειξαν πόσο σπουδαίοι είναι. «Θα ήθελα το αριστερό του Μέσι» είπε ο Κριστιάνο!


Το επίπεδό τους και εκτός αγωνιστικών χώρων επιβεβαίωσαν οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την τελετή για την «Χρυσή Μπάλα» (όπου κακά τα ψέματα ο Αργεντινός είναι το φαβορί).

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απ' τον Λέο. «Θα αντάλλαζα πέντε Χρυσές Μπάλες για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Για μένα οι συλλογικοί τίτλοι είναι πιο σημαντικοί και λαμπεροί απ' τους ατομικούς», είπε ο μαέστρος της Μπαρτσελόνα, δείγμα του πόσο πολύ του λείπει ένα μεγάλο τρόπαιο με την Αργεντινή (αφού με τους Καταλανούς έχει σηκώσει τα πάντα)!

inner

Το κλίμα μεταξύ των τριών; Εξαιρετικό... Φάνηκε άλλωστε από την απάντηση του Πορτογάλου όταν ρωτήθηκε για το αριστερό πόδι του Μέσι. «Είναι πραγματικά εξαιρετικό. Θα ήθελα να το είχα κι εγώ» είπε αρχικά και συμπλήρωσε -με άπαντες να ξεσπούν σε γέλια: «Είναι λίγο καλύτερο απ' το δικό μου»! Και ο Αργεντινός, βέβαια, είπε πως ο «αιώνιος αντίπαλός του στη Ρεάλ» έχει προσόντα που ο καθένας θα ήθελε να έχει!

Ο Νεϊμάρ φρόντισε να υποκλιθεί στο μεγαλείο και των δύο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, δίπλα σε δύο τεράστιους παίκτες, που είναι τα είδωλά μου και τους θαυμάζω! Αμφότεροι έχουν γράψει ιστορία. Ελπίζω να μπορέσω να ακολουθήσω τα βήματά τους τα επόμενα χρόνια»!

Για τον συμπαίκτη του, βέβαια, τον Μέσι είχε λίγο μεγαλύτερη αγάπη: «Τον θαυμάζω όχι μόνο για τις ικανότητές του στο γήπεδο, αλλά και για το ποιόν του. Τον έχω… ερωτευτεί»!

inner

Ο Ρονάλντο αποκάλυψε πώς πήρε την… βαριά φανέλα με το «7» στη Γιουνάιτεντ: «Όταν υπέγραψα στην ομάδα, ήθελα να πάρω το 28, αριθμό που είχα και στην Σπόρτινγκ. Ο Σερ Άλεξ όμως μου είπε όχι. Θα πάρεις το 7! Ήμουν λίγο… φοβισμένος –επειδή ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε αυτό τον αριθμό-, αλλά με τα πολλά είπα οκ! Από τότε με αυτό το νούμερο έχω κερδίσει τα πάντα, οπότε έγινε τυχερό για μένα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Σχορτσανίτη κόντρα στην Λιμόζ!!


Με Σχορτσανίτη κόντρα στην Λιμόζ

Ευχάριστα ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με την Λιμόζ, καθώς σε φουλ ρυθμούς προπονήθηκε και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Επιτέλους… πλήρης ο ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με την Λιμόζ, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να βλέπει και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να προπονείται σε φουλ ρυθμούς.

Ο «Σόφο» αισθανόταν ενοχλήσεις στη μέση τις τελευταίες ημέρες και γι’ αυτό έχασε το ματς με την Καβάλα. Ωστόσο, ο Έλληνας σέντερ τις ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό και έτσι αναμένεται να είναι στη δωδεκάδα στο ματς με τους «λιμουζό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει… μετρημένα ο ΠΑΟΚ!!


Πάει… μετρημένα ο ΠΑΟΚ

Λίγες οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όπως «βγαίνει» απ’ την πλευρά των ασπρόμαυρων.

Χαμηλά θα κρατηθεί η μπάλα στον ΠΑΟΚ, στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι.

Οι άνθρωποι του Δικέφαλου υπογραμμίζουν πως δεν πρόκειται να υπάρξουν πολλές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ και πως ουσιαστικά θα είναι «λίγες οι αλλαγές».

Οι ασπρόμαυροι πιστεύουν τους παίκτες που απαρτίζουν αυτή τη στιγμή το δυναμικό του συλλόγου, περιμένουν από ορισμένους ν' ανεβάσουν την απόδοσή τους και ουσιαστικά να «καλύψουν» με... έξυπνες λύσεις τις όποιες «τρύπες» υπάρχουν. Για παράδειγμα αυτή του επιτελικού χαφ, που σύμφωνα με τα όσα «βγαίνουν» το τελευταίο διάστημα, η ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση αποτελεί προτεραιότητα για τον Τούντορ.

Είναι αρκετά πιθανό κάποιοι νεαροί -όπως ο Κυριάκος Σαββίδης- να δοθούν δανεικοί ως το καλοκαίρι για να πάρουν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους, ενώ είναι δεδομένο (όπως φάνηκε και στην αρνητική απάντηση σε πρόταση για τον Ροντρίγκεζ) πως βασικά στελέχη της ομάδας... δεν πάνε πουθενά!
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πάτησε» Μιλάνο ο Άρης!! (pics)


«Πάτησε» Μιλάνο ο Άρης (pics)

Στο Μιλάνο βρίσκεται από τη Δευτέρα (11/1) η αποστολή του Άρη, για το ματς με την Αρμάνι στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Last 32 του Eurocup.

Έφτασε στην Ιταλία ο Άρης. Η αποστολή των «κίτρινων» αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας (11/1) από την Αθήνα και το μεσημέρι αφίχθη στο Μιλάνο, για την αυριανή (12/1) αναμέτρηση με την Αρμάνι στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Last 32 του Eurocup.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο το μοναδικό ζητούμενο για την ομάδα του είναι η ψυχολογική… ανασύνταξη, ύστερα από την ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βάζουν πλάτη οι παίκτες στον Εργοτέλη!!


Βάζουν πλάτη οι παίκτες στον Εργοτέλη

Διατεθειμένοι να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή, προκειμένου να βρεθεί λύση για την σωτηρία του Εργοτέλη φαίνεται να είναι οι παίκτες του συλλόγου, μετά την συνάντηση που είχαν με τον Δημήτρη Παπουτσάκη.

Στις κρίσιμες ώρες που περνάει ο Εργοτέλης φαίνεται πως υπάρχει μια αχτίδα φωτός.

Μετά από συνάντηση που είχαν οι αρχηγοί των κιτρινόμαυρων με τον μεγαλομέτοχο, Δημήτρη Παπουτσάκη, φάνηκε η διάθεσή τους να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή, μέχρι να βρεθεί λύση.

Θυμίζουμε πως οι ποδοσφαιριστές είχαν δώσει τελεσίγραφο στην διοίκηση, μετά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που είχαν καταβάλλει στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του συλλόγου.

Καταλυτική ημερομηνία είναι η 17η Ιανουαρίου, όταν θα ξέρει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αν θα προχωρήσει η επιχειρηματική του δραστηριότητα, πριν αποφασίσει οριστικά για την εκκαθάριση της ΠΑΕΙ και την αποχώρηση απ’ την Football League.

Το ενδεχόμενο του οριστικού υποβιβασμού δεν έχει απομακρυνθεί, απλά τα νέα δεδομένα αυξάνουν την πιθανότητα να δοθεί νέα παράταση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι διαιτητές του Κυπέλλου!!


Οι διαιτητές του Κυπέλλου

Ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές και οι βοηθοί των επαναληπτικών του Κυπέλλου Ελλάδας, για τη φάση των 16 του θεσμού.

Ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές και οι βοηθοί των επαναληπτικών του Κυπέλλου Ελλάδας, για τη φάση των 16 του θεσμού.

Αναλυτικά οι διαιτητές και το πρόγραμμα των επαναληπτικών

Τρίτη 12/01

Ατρόμητος-Πλατανιάς (19:30)
Διαιτητής: Αρετόπουλος
Βοηθοί: Απτόσοφλου, Κουντουρέλης

Τετάρτη 13/01

Ηρακλής-Βέροια (15:00)
Διαιτητής: Τζήλος
Βοηθοί: Δημητριάδης, Γκάγκας

ΑΕΚ-Λεβαδειακός (17:15)
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Δημητριάδης

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ (17:15)
Διαιτητής: Τίκας
Βοηθοί: Γεωργαράκος, Δίπλαρης

Ολυμπιακός-ΑΟ Χανιά (19:30)
Διαιτητής: Κατσικογιάννης
Βοηθοί: Τάτσης, Δόσης

Πέμπτη 14/1

Πανιώνιος-Εργοτέλης (15:00)
Διαιτητής: Σέζος
Βοηθοί: Γρεβένης, Μερκενίδης

ΠΑΟΚ-Καλλονή (17:15)
Διαιτητής: Κομίνης
Βοηθοί: Κούλα, Σίπκας

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (19:30)
Διαιτητής: Καραντώνης
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Παρασιού
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα κάνει τη χάρη του Μπαρτζώκα η Κουμπάν!!


Θα κάνει τη χάρη του Μπαρτζώκα η Κουμπάν

Μία νέα προσθήκη στο ρόστερ της αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα η Λοκομοτίβ Κουμπάν, όπως αποκάλυψε στον Τύπο της Ρωσίας ο πρόεδρός της, Αντρέι Βέντιστσεφ.


Μετά το τέλος του ματς της Λοκομοτίβ Κουμπάν με την Εφές, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πει πως η ομάδα του χρειάζεται ενίσχυση.

Μερικές ημέρες, λοιπόν, ο πρόεδρος της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο TOP 16 της Ευρωλίγκας, Αντρέι Βέντιστσεφ, αποκάλυψε πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί παίκτης.

«Έχουμε καταλήξει σε κάποιους παίκτες και αυτή τη στιγμή συζητάμε. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε το όνομα του παίκτη που θα μας βοηθήσει στην Ευρωλίγκα και στην VTB League», δήλωσε στον Τύπο της Ρωσίας, Αντρέι Βέντιστσεφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Χτυπάει» Σέλβι η Νιούκαστλ!!


«Χτυπάει» Σέλβι η Νιούκαστλ

Πολύ κοντά στο να γίνει κάτοικος Νιούκαστλ απ’ το προσεχές καλοκαίρι παρουσιάζεται ο Τζον Σέλβι, λόγω του ότι δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του προπονητή του στη Σουόνσι.

Αφήνει τη Σουόνσι, οδεύει προς Νιούκαστλ ο Τζον Σέλβι. Ο Άγγλος μέσος παρουσιάζεται δυσαρεστημένος απ' τον χρόνο συμμετοχής του στα τελευταία παιχνίδια -απ' όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των κύκνων ο Άλαν Κούρτις- και δείχνει έτοιμος να πάρει μεταγραφή στις καρακάξες το καλοκαίρι.

Ήδη φημολογείται πως αναμένεται να κατατεθεί επίσημη πρόταση ύψους 12 εκατ. λιρών για τον 23χρονο χαφ, ο οποίος -εφόσον προχωρήσει και ολοκληρωθεί το deal- θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας ως το 2020.

Ο άλλοτε παίκτης της Λίβερπουλ αγωνίζεται στον ουαλικό σύλλογο τα τελευταία χρόνια, πάντοτε βασικό στέλεχος τους, όπως συνέβη και φέτος με εξαίρεση τους τελευταίους 1-2 μήνες που μία παίζει, μία όχι... Εξ' ου και η Νιούκαστλ είναι έτοιμη να... χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή και ν' αποκτήσει τον διεθνή άσο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτο: Ο Μέσι ντύθηκε σαν άνθρωπος!!


Απίστευτο: Ο Μέσι ντύθηκε σαν άνθρωπος!

Ούτε λουλούδια, ούτε πουά, ούτε χρώματα. Ο Λιονέλ Μέσι ντύθηκε... συμβατικά στην φετινή απονομή τις Χρυσής Μπάλας, ενώ ακόμα δεν έχουμε σταματήσει να γελάμε από τις προηγούμενες εμφανίσεις του.

Στην απονομή της Χρυσής Μπάλας για τον κορυφαίο παίκτη του 2011 ο Λιονέλ Μέσι είχε ντυθεί έτσι.

inner

Ακολούθησε ΑΥΤΟ.

inner

Το 2013 επέλεξε κάτι πιο... χρωματιστό.
inner

Το ίδιο και το 2014.
inner

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει το φλοράλ σακάκι που φόρεσε στην απονομή του Χρυσού Παπουτσιού το 2013.
inner

Όπως είναι φυσικό, οι προσδοκίες για το φετινό κοστούμι που θα επέλεγε ο Λιονέλ Μέσι ήταν στα ύψη. Και όμως, τους διέψευσε όλους.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διαλύεται ο Εργοτέλης…!!


Διαλύεται ο Εργοτέλης…

Ένα βήμα μακριά από την διάλυση βρίσκεται ο Εργοτέλης. Κρίσιμο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο θα γίνει το βράδυ. Δύσκολα θα αποφευχθεί η εκκαθάριση και η αποχώρηση του απ’ την Football League.

Τις κρισιμότερες ώρες της ιστορίας του περνάει ο Εργοτέλης.

Όπως όλα δείχνουν, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ οδηγείται προς εκκαθάριση και αποχώρηση από την Football League, αφού δεν βρίσκονται οι οικονομικοί πόροι προκειμένου να συνεχίσει την πορεία της.

Το βράδυ της Δευτέρας (11/1) θα γίνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Εργοτέλη, προκειμένου να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες υπάρχουν να σωθεί ο σύλλογος.

Από τη στιγμή, πάντως, που οι βασικοί χρηματοδότες της ομάδας –και κυρίως ο μεγαλομέτοχος Δημήτρης Παπουτσάκης- αδυνατούν να συνεχίσουν να προσφέρουν και με δεδομένο ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν θέσει τελεσίγραφο για την ανεύρεση λύσης, το μέλλον μοιάζει αρκετά δυσοίωνο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τελειώνει» ο Γκαρσιά στη Ρόμα!!


«Τελειώνει» ο Γκαρσιά στη Ρόμα

Θέμα χρόνου η απόλυση του Ρούντι Γκαρσιά στη Ρόμα, πληρώνοντας την… κατρακύλα των «τζιαλορόσι».

Δεδομένη θεωρείται η απομάκρυνση του Ρούντι Γκαρσιά από την τεχνική ηγεσία της Ρόμα.

Σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος αναφέρει πως η συνεργασία των δύο πλευρών θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ώρες/μέρες, με τους τζιαλορόσι να αναζητούν ουσιαστικά τον διάδοχό του. Ήδη μάλιστα έχουν πέσει στο «τραπέζι» τα πρώτα ονόματα (Σπαλέτι).

Στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους, οι Ρωμαίοι μετρούν μόλις μία(!) νίκη, απολογισμός που έχει ουσιαστικά φέρει στην πόρτα της εξόδου τον Γάλλο προπονητή, αφού η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.
*Πηγή: sport-fm.gr*