Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Μαρκόπουλος: «Έχει μεγάλα προσόντα η Λιμόζ»


Μαρκόπουλος: «Έχει μεγάλα προσόντα η Λιμόζ»

Ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας χαρακτήρισε την Λιμόζ ο Σούλης Μαρκόπουλος ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία κόντρα στην Λιμόζ, σύμφωνα με όσα είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τους «λιμουζό» ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας.

«Όλα τα παιχνίδια αυτής της φάσης είναι δύσκολα, οι ομάδες είναι δυνατές. Υπάρχουν ομάδες που φτιάχτηκαν για να παίζουν στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως η Λιμόζ είναι μια τέτοια ομάδα. Έχει καλούς παίκτες, αλλά και κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, όπως έδειξε στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Θέλουμε να τους περιορίσουμε το χρόνο που παίζουν καλά. Να μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο. Έχουν φοβερά προσόντα να φύγουν από το ένα γήπεδο στο άλλο. Είναι μια ομάδα που εάν τους αφήσεις ελεύθερους θα σουτάρουν και μπορούν να σε σκοτώσουν. Είναι δυνατοί κάτω από το καλάθι. Θα πρέπει να μην τους αφήσουμε πολύ χώρο για να έχουμε καλή απόδοση και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε αρχικά ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Για την αλλαγή προπονητή στη Λιμόζ: «Το θέμα είναι πως δεν ξέρουμε εάν έχουν αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο. Στο πρώτο ματς δεν άλλαξαν κάτι. Εμείς δεν αλλάζουμε τα πλάνα μας. Θα αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο τη Λιμόζ».

Για το εάν μπορεί να υπολογίζει κανονικά το Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Ελπίζουμε να είναι έτοιμος για να παίξει. Το πόσο θα αντέξει μέσα στο ματς θα φανεί».

Για το τι άλλαξε στη Λιμόζ σε σχέση με πέρυσι: «Πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα στην Γαλλία, τώρα είναι στο 8-8 στο πρωτάθλημα. Έχει καλύτερους παίκτες, αλλά κάπου στη χημεία δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Παίζει καλό μπάσκετ, αλλά μετά κάπου χάνονται στο γήπεδο κι αυτό έδινε πλεονέκτημα στους αντιπάλους τους στην Ευρωλίγκα».

Για το εάν ο ΠΑΟΚ θα επικεντρωθεί σε κάποιον παίκτη των «λιμουζό», όπως τον Λέο Βέστερμαν: «Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε έναν παίκτη. Δεν είναι μόνο ο Βέστερμαν. Εξάλλου, δεν είναι ο βασικός παίκτης τους. Εάν αφήσει κάτι ελεύθερο, θα το πληρώσεις. Όλους τους παίκτες θα τους αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Ο Πέιν είναι πολύ καλός παίκτης, για να παίζει στους πρωταθλητές Γαλλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: