Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

«Κυρία» για φίλημα!

«Διπλό» Ευρώπης, πέτυχε η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους, μέσα στο «Ολίμπικο», επικρατώντας 1-0 της Λάτσιο με γκολ στο 88΄, στο τελευταίο χρονικά ματς της 35ης ημέρας του Καμπιονάτο.

Σε ένα καλό αγωνιστικά παιχνίδι, η «Γιούβε» πήρε σημαντικό τρίποντο μέσα στη Ρώμη, επί της Λάτσιο με 1-0 χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Σιμόνε Πέπε στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης. Να σημειώσουμε πως με τη νίκη αυτή οι «μπιανκονέρι» έφτασαν τους 56 βαθμούς και απέχουν μόλις τρεις της έκτης στο βαθμολογικό πίνακα Ρόμα. Με δέκα, τελείωσαν το ματς οι Ρωμαίοι, λόγω της αποβολής του Λεντέσμα στο 81΄.

Ανακοίνωση της ΚΑΕ για Παπαιωάννου-Πόππη

Η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση για την κίνηση των μετόχων της ΓΕΝΕΣΙΣ κ.κ. Παπαιωάννου και Πόππη να μπουν και στην ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ ΑΡΗΣ χαιρετίζει την πρόθεση των μετόχων της ΓΕΝΕΣΙΣ και μελών της ΣΑΡΙΣΑ, Ντίμη Παπαϊωάννου και Ηλία Πόππη, να επεκτείνουν τη συμβολή τους στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ".

Ανανεώνει με Εργοτέλη ο Καραγεωργίου

Στην Κρήτη για λογαριασμό του Εργοτέλη θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Νίκος Καραγεωργίου, σύμφωνα με δηλώσεις που παραχώρησε στα βραβεία της Nova.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται για περισσότερο καιρό από οποιοδήποτε προπονητή σε πάγκο ελληνικής ομάδας είναι απόλυτα ικανοποιημένος στους Κρητικούς και δήλωσε τα εξής : «Έχω περάσει 6 χρόνια στην Κρήτη και ελπίζω να συνεχίσω. Είμαστε πολύ κοντά στην ανανέωση συνεργασία μας και θα χαρώ πολύ αν μείνω για πολλά ακόμη χρόνια στον πάγκο του Εργοτέλη».

Οίδημα στον αχίλλειο τένοντα ο Τσιρίλο

Ανώδυνο είναι τελικά το πρόβλημα που έχει ο Μπρούνο Τσιρίλο και που τον ανάγκασε να αποχωρήσει προληπτικά από το χθεσινό φιλικό παιχνίδι της ομάδας του προς την Καβάλα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, έχει οίδημα στον «αχίλλειο» τένοντα και αναμένεται τις επόμενες μέρες να μπει κανονικά στο πρόγραμμα προετοιμασίας για την πρεμιέρα των πλέϊ-οφ με τον ΠΑΟ, την Κυριακή στην Τούμπα.

Για το παιχνίδι αυτό όπως και για τα υπόλοιπα εντός έδρας του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, συνεχίστηκε και σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και ως σήμερα είχαν διατεθεί 9000 τέτοια. Από αύριο που λήγει το περιθώριο διάθεσης τους και στους μη κατόχους διαρκείας, αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση και αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων εισιτηρίων.

Στην Ολλανδία βρίσκεται από το πρωί ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Παντέλής Κωνσταντινίδης, που πήγε για να «κλείσει» το αθλητικό κέντρο «Τulip In» στην πόλη Ντόορφεερ. Σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν ρεπό και από αύριο μπαίνουν στην τελική φάση της προετοιμασίας τους για τον αγώνα της Κυριακής προς τον ΠΑΟ.

"Έφυγαν" 9000 διαρκείας!!

Περίπου 9000 "μίνι" διαρκείας για τα πλέι οφ διατέθηκαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη Δευτέρα.
"Έφυγαν" 9000 διαρκείας
Σύμφωνα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν βρει κάτοχο περίπου 9.000 μαγικές κάρτες και όλα αυτά δύο ημέρες πριν ολοκληρωθεί η αγορά για τους κατόχους διαρκείας. Από την Τετάρτη όλοι οι φίλαθλοι του Δικεφάλου θα έχουν δικαίωμα αγορά για όλες τις θύρες και σε όποια θέση και σειρά θέλουν και υπάρχει διαθεσιμότητα.
Στην διοίκηση υπάρχει η αισιοδοξία πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο νέο κάλεσμα της διοίκησης καθώς και οι τιμές είναι πολύ χαμηλές τιμές και προσιτές για όλους.
Πηγή: gazzetta.gr

«Να είχα πρωτάθλημα και όχι βραβείο…»

Κατά την άφιξή του στα βραβεία για τους καλύτερους της Σούπερ Λιγκ, ο Τζιμπρίλ Σισέ τόνισε πως θα ήθελε να αλλάξει το φετινό του βραβείο με τον τίτλο…

«Να είχα πρωτάθλημα και όχι βραβείο…»
«Θα προτιμούσα να είχε πετύχει η ομάδα της τους στόχους της, παρά να παίρνω εγώ βραβεία», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Προετοιμαζόμαστε σκληρά για τα πλέι οφ, θέλουμε να πετύχουμε εκεί».

Ο Γάλλος πάντως, αν και ρωτήθηκε, αρνήθηκε να μιλήσει για το μέλλον του στο «τριφύλλι».

"Επιστρέφει στη Μαρσέιγ ο Σισέ;"

Στη Μαρσέιγ φέρεται να σκέφτονται να αποκτήσουν και πάλι τον Τζιμπρίλ Σισέ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γαλλική ιστοσελίδα "footmercato.net".
"Επιστρέφει στη Μαρσέιγ ο Σισέ;"
"Αυτή τη στιγμή είναι απλά μια υπόθεση. Πάντως η Μαρσέιγ ίσως σκεφτεί να ξαναποκτήσει τον Τζιμπρίλ Σισέ", αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως οι Μασσαλοί ψάχνουν για έναν αριστερό μπακ κι έναν επιθετικό.
Ο Γάλλος φορ είχε αγωνιστεί στη Μαρσέιγ τη διετία 2006-08.

Επίθεση στο "δωματιάκι"!!

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με βόμβες μολότωφ στον σύνδεσμο της ΑΕΚ που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας (το γνωστό… δωματιάκι).
Φωτο αρχείου
Από την έκρηξη αμέσως άρπαξαν φωτιά αυτοκίνητα, αλλά και η είσοδος του συνδέσμου.
Τα πυροσβεστικά οχήματα κινήθηκαν άμεσα προκειμένου να σβήσουν την φωτιά και να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στα διπλανά σπίτια και πολυκατοικίες.
Πάντως οι μάχες ανάμεσα στους χούλιγκαν, προκάλεσε τον πανικό σε παιδιά, αλλά και ηλικωμένους που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο πάρκο και έντρομοι παρακολουθούσαν τις… εγκληματικές επιχειρήσεις!
Πηγή: gazzetta.gr

Θλάση πρώτου βαθμού ο Σκόκο!!

Σε εξετάσεις υποβλήθηκε ο Νάτσο Σκόκο, τα αποτελέσματα των οποίων επιβεβαίωσαν πως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού.
Θλάση πρώτου βαθμού ο Σκόκο!
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ιατρικού επιτελείου της Ένωσης, ο Νάτσο Σκόκο υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος έδειξε θλάση πρώτου βαθμού στη δεξιά γαστροκνημία.
Πηγή: sportdog.gr

Πάλι "κράξιμο" για την Νταλάρα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ατυχής αποδείχτηκε η έμπνευση της υφυπουργού Εργασίας, Άννας Νταλάρα, να παραστεί σε εκδήλωση των Ποντίων στα Σούρμενα...
Πάλι "κράξιμο" για την Νταλάρα... (ΒΙΝΤΕΟ)
Η κ.Νταλάρα δεν κατάφερε να εκφωνήσει την προγραμματισμένη ομιλία, κάτω από τις αποδοκιμασίες των παρευρισκομένων.
“Κανένας δεν έχει το προνόμιο της ευαισθησίας, το έχουμε όλοι που αντιμετωπίζουμε τον κόσμο και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, ο καθένας με τον τρόπο του”, είπε η υφυπουργός και αποχώρησε εκνευρισμένη.
Πηγή: epikairanea.gr




«ΑΕΛ με μαγκιά ή στα χαρτιά;»

Δίκαιη θεωρεί το 57% των οπαδών της Λάρισας τη παραμονή της ομάδας στη Superleague, μέσω της δικαστικής οδού.
«ΑΕΛ με μαγκιά ή στα χαρτιά;»
Το «βυσσινί» blog, aelole.blogspot.com, διενεργεί δημοσκόπηση με τίτλο: «Θεωρείτε σωστό να σωθεί η ΑΕΛ στα χαρτιά;»
Μέχρι στιγμής η πλειοψηφία όσων έχουν ψηφίσει βρίσκουν δίκαιο να σωθεί η ΑΕΛ με αυτόν τον τρόπο. Η διαδικασία όμως συνεχίζεται, οπότε τα αποτελέσματα μπορούν να μεταβληθούν.

Ο κόσμος το έχει... τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι!!

Αναξιόπιστο θεωρεί το ελληνικό πρωτάθλημα το 84% των φιλάθλων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα.
Ο κόσμος το έχει... τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα sports-data.net πραγματοποίησε δημοσκόπηση στο διάστημα μεταξύ 17/4/2011 και 1/5/2011. Το θέμα της έρευνας ήταν αν οι φίλαθλοι πιστεύουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι αξιόπιστο.
Ψήφισαν 5314 φίλαθλοι ,το 84% των οποίων θεωρούν αναξιόπιστο το πρωτάθλημα. Συνεπώς, ο κόσμος ξέρει (ανέκαθεν ήξερε) ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οίκος ανοχής που είπε χαρακτηριστικά και ο Γιώργος Δώνης μετά τον τελικό του Κυπέλλου, χρησιμοποιώντας βέβαια άλλη λέξη…
Οι ιθύνοντες βέβαια πέρα βρέχει…  Ο κόσμος το έχει... τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.
Δείτε τα αποτελέσματα:
Σίγουρα Όχι (84%, 4,449 Votes)
Μάλλον Όχι (7%, 376 Votes)
Σίγουρα Ναι (5%, 262 Votes)
Μάλλον Ναι (4%, 196 Votes)
ΔΓ/ΔΑ (0%, 31 Votes)

Όταν μιλάει ο πορτιέρο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήρωας ο τερματοφύλακας της Χάρτπουλ! Σκόραρε στο 94’ με κεφαλιά δίνοντας στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.
Όταν μιλάει ο πορτιέρο… (ΒΙΝΤΕΟ)
Πρόκειται για τον Σκοτ Φλιντερς, ο οποίος στο ματς με την Μπουρνμουθ αναδείχτηκε MVP. Το σκορ ήταν 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων και η Χάρτπουλ χρειαζόταν τον βαθμό της ισοπαλίας!
Στο 94’ ο Φλίντερς σκόραρε με κεφαλιά φέρνοντας το ματς στα ίσια για το τελικό 2-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη φάση είχε κάνει διπλή απόκρουση, αποσοβώντας το 3-1.
Δείτε τον ήρωα πορτιέρο…



 

Τον κάλυπταν οι φωτοβολίδες! (ΒΙΝΤΕΟ)

O Γιώργος Μητσικώστας ξεπερνά τον εαυτό του και τους αναλυτές διαιτησίας και παρουσιάζει ότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν ήταν οφ-σάιντ!
Τον κάλυπταν οι φωτοβολίδες! (ΒΙΝΤΕΟ)
Όπως αναφέρει ο διάσημος κωμικός και μίμος στο contra.gr, το γκολ ήταν κανονικό αφού ο επιθετικός της ΑΕΚ καλυπτόταν από τις φωτοβολίδες:












Μitsi Mouse - 7o Επεισόδιο (web episode) by Mitsi-mouse

Η φανέλα της Μίλαν για τη σεζόν 2011-12!!

Την παρουσίαση της φανέλας για την επόμενη σεζόν, 2011-12, πραγματοποίησε η Μίλαν, η οποία πάντως δεν προκάλεσε και μεγάλο... ενθουσιασμό.
Η φανέλα της Μίλαν για τη σεζόν 2011-12
Χαρακτηριστικό της νέας φανέλας οι λεπτές κόκκινες και μαύρες ρίγες.

Το τριπλοκλείδωσαν πίσω από τις κλειστές πόρτες!!

Το 25ο πρωτάθλημα βόλεϊ της ιστορίας του και 3ο συνεχόμενο πανηγύρισαν μόνοι τους οι παίκτες του Ολυμπιακού. Νίκησαν κεκλεισμένων των θυρών 3-0 τον Ηρακλή στο Ρέντη και πήραν τον τίτλο με 3-0 νίκες!

Το τριπλοκλείδωσαν πίσω από τις κλειστές πόρτες!
Πρωταθλητής Ελλάδος στο βόλεϊ Ανδρών για το 2010-2011 είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε και στου Ρέντη τον Ηρακλή με 3-0 σετ και κατέκτησε τον τίτλο με τρεις νίκες. Το παιχνίδι έγινε χωρίς κόσμο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τιμωρημένοι.

Κορυφαίος και του τρίτου τελικού ήταν ο Τζούριτς με 21 πόντους, ενώ σε εξαιρετική ημέρα ήταν και ο Ντεσπέιν.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε και πολύ να κάνει το 1-0. Μέχρι το 10-9 οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο, ωστόσο κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι»… πάτησαν γκάζι. Προηγήθηκαν 13-10 και 17-13, ωστόσο οι παίκτες του Ηρακλή αντέδρασαν άμεσα και μείωσαν σε 18-16. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες δεν αγχώθηκαν και με σωστές επιθέσεις και έναν εξαιρετικό Ντεσπέιν πήραν το σετ με 25-21.

Στο δεύτερο είδαμε ωραίο βόλεϊ και μία εκπληκτική ανατροπή από τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο για ένα μεγάλο διάστημα, 5-5, 10-10 και 14-14, ωστόσο στο σημείο αυτό ήταν η σειρά του «Γηραιού» να ξεφύγει στο σκορ. Ο Σμαραγδής πήρε τρεις πόντους με μπλοκ και βοήθησε τον Ηρακλή να προηγηθεί με 16-20 και 18-23. Το +5 έκανε τους Θεσσαλονικείς να νιώθουν σίγουροι για το 1-1, ωστόσο δεν υπολόγισαν τους Τζούριτς και Ντεσπέιν. Οι δύο άσοι των «ερυθρολεύκων» με εξαιρετικά μπλοκ και συνεχόμενους πόντους έφεραν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 24-23, ενώ με μπλοκ του Φιλίποφ οι Πειραιώτες πήραν το σετ με 26-24.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Ηρακλής μπήκε δυνατά και έκανε την τελευταία του προσπάθεια για να διεκδικήσει κάτι από το σημερινό παιχνίδι. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε 2-4, ωστόσο ο Ολυμπιακός γρήγορα ισοφάρισε και το ματς κύλαγε πόντο πόντο μέχρι το 12-11. Στο σημείο αυτό όμως, χάθηκε η… ψυχραιμία για τους παίκτες του Ηρακλή, οι οποίοι έκαναν πολλά λάθη μαζεμένε, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετικό μπλοκ και σωστές επιθέσεις. Έτσι γρήγορα οδηγηθήκαμε στο 17-12 και στο 25-19 που χάρισε στον Ολυμπιακό τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή.

«Χρησιμοποιούν ένοπλες συμμορίες οι πρόεδροι των ομάδων»

Ο ηθοποιός και φίλαθλος της ΑΕΚ, Αντώνης Καφετζόπουλος, μίλησε για τα επεισόδια του τελικού το Σάββατο, για τους τόνους ρουκετών που μπήκαν στο γήπεδο, αλλά και τις σχέσεις κάποιων οπαδών με τις ΠΑΕ.

«Χρησιμοποιούν ένοπλες συμμορίες οι πρόεδροι των ομάδων»
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτός ο τελικός, είναι μικρογραφία όλου του προβλήματος...

Όταν μπήκαμε στο γήπεδο, υπήρχε μια πανδαισία από ρουκέτες, ρουκέτες ναυτικές, μιλάμε για τόνους. Μιλάμε για μια κατάσταση, η οποία δεν σταμάτησε από αρκετή ώρα πριν αρχίσει το ματς, κορυφώθηκε σε κάποιες συγκρούσεις που έγιναν... Αυτά δεν είναι πράγματα που τα βάζεις στις τσέπες σου, μιλάμε για σακούλες, για τσάντες, πώς μπήκαν αυτά τα πράγματα; Και δεν μπήκαν μόνο από την πλευρά των οργανωμένων της ΑΕΚ -που είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να τους ελέγξει κανείς-, αλλά ήταν και από καμιά διακοσαριά ανθρώπους του Ατρόμητου.

Με ποια έννοια υπήρξε έλεγχος; Κανένας σεβασμός, επίσης, για το πού θα καθίσουμε. Προφανώς, είχαν πουλήσει παραπάνω εισιτήρια. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ήταν όρθιοι...».

Και πρόσθεσε: «Το όλο σύστημα αυτό είναι σύστημα συμμοριών, συμμοριών με όλη την ποινική έννοια του όρου. Υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά. Σκοτεινοί αρχηγοί, οι οποίοι είναι οι παράγοντες και οι πρόεδροι των ομάδων που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση για να επιβάλλουν το άδικο, την ατιμωρησία των ομάδων τους, να επιβάλλουν με τσαμπουκά την κατάληψη βαθμών... Χρησιμοποιούν ένοπλες συμμορίες οι πρόεδροι των ομάδων, αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

«Κάποιοι είναι γαύροι, χανούμισσες, βαζέλες, εμείς απλά σταχυοφόροι!»

Με αυτόν τον τίτλο διαφημίζουν οι φίλοι του Πανελευσινιακού τον φορέα λαϊκής βάσης της ομάδας του Θριάσιου πεδίου, ο οποίος φέρει το όνομα «Σταχυοφόρος».
«Κάποιοι είναι γαύροι, χανούμισσες, βαζέλες, εμείς απλά σταχυοφόροι!»
Τι και αν ο Πανελευσινιακός αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, οι φίλαθλοι του είναι περήφανοι για την ομάδα τους και ας μην είναι Ολυμπιακοί, ΑΕΚτζήδες, ή Παναθηναϊκοί.
Και όχι μόνο αυτό, έχουν όραμα να μεγαλώσουν ξανά την ομάδα τους και να την δουν να παίζει ακόμα ψηλότερα, βλέποντας την αγάπη τους να γίνεται δημιουργία!
Έτσι στις 4 Μαΐου 2011 θα παρουσιαστεί και επίσημα ο Σταχυοφόρος, ο φορέας Λαϊκής Βάσης των φιλάθλων του Πανελευσινιακού που θα έχει ως στόχο, ο κόσμος της ομάδας του Θριάσιου πεδίου να γίνει ο αποκλειστικός αιμοδότης της!
Η εκδήλωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας στις 18:30 το απόγευμα.
Πηγή: sportdog.gr

Η θέση της ORIGINAL για τα επεισόδια του τελικού

Ο σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ «Original» με ανακοίνωση του πήρε θέση στα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου.
Η θέση της ORIGINAL για τα επεισόδια του τελικού
«Το πρόβλημα στην δική μας Οικογένεια θα το λύσουμε μόνοι μας και άμεσα», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ καταφέρεται κατά των ΜΜΕ, της ΕΠΟ, της Αστυνομίας και του Ατρόμητου.
Αναλυτικά:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ORIGINAL 21 ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ»
Ο τελικός πέρασε στην ιστορία. Μαζί του πέρασε στην ιστορία της Α.Ε.Κ. το κύπελλο άσχετα αν κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε...
Η λαοθάλασσα 40 χιλιάδων και πλέον Ενωσιτών χτύπησε πολλά καμπανάκια και δημιούργησε πανικό. Όλοι αυτοί που θέλουν την Α.Ε.Κ. διαλυμένη, απαξιωμένη και μίζερη (άρα εύκολο θύμα για τις ορέξεις και τα συμφέροντά τους) ταρακουνήθηκαν. Ο ξεσηκωμός και η κιτρινόμαυρη πανστρατιά του τελικού θύμισε σε πολλούς την ξεχασμένη δυναμική της Α.Ε.Κ. και του κόσμου της, δείχνοντας παράλληλα και το δρόμο της σωτηρίας της. Με τέτοιο κόσμο στο γήπεδο δεν έχουμε ανάγκη κανένα μεγαλοπαράγοντα και το πορτοφόλι του. Αυτοί έρχονται και παρέρχονται, αλλά η σταθερή αξία της Α.Ε.Κ. είναι ο τεράστιος κόσμος της. Τόσα χρόνια βαρεθήκαμε να το φωνάζουμε, η μόνη λύση για την Α.Ε.Κ. είναι ο κόσμος της.
Ο κόσμος που με το φάσμα της κατάκτησης του κυπέλλου αφυπνίσθηκε και έδειξε την τεράστια δύναμή του, τρομάζοντας όσους μας θεωρούσαν ξεγραμμένους. Οι οποίοι, αφού έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μην πάρει η Α.Ε.Κ. το κύπελλο και απέτυχαν παταγωδώς, βρήκαν νέο τρόπο να μειώσουν την επιτυχία αυτή. Βάζοντας μπροστά τα γνωστά δημοσιογραφικά φερέφωνά τους, έχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα προπαγάνδα απαξίωσης της κατάκτησης του κυπέλλου με αφορμή τα επεισόδια. Αφορμή που δυστυχώς πέσαμε στην παγίδα και τους τη δώσαμε κι εμείς. Η ORIGINAL 21, με αίσθημα αυτοκριτικής ουδέποτε αποποιήθηκε των ευθυνών της. Έτσι και τώρα αναλαμβάνουμε όποιες ευθύνες μας αναλογούν (και μόνο αυτές) και φυσικά δεν περιμένουμε κανένα κράτος και κανέναν υπουργό να λύσει τα προβλήματα. Όλοι αυτοί οι υποκριτές, που το Σάββατο το βράδυ ανακάλυψαν την ...Αμερική, ότι δηλαδή το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τεράστιο πρόβλημα με τη βία, είναι άσχετοι και ανίκανοι να εντοπίσουν και να επιλύσουν τα προβλήματα, όσες έκτακτες συσκέψεις κι αν συγκαλέσουν. Το πρόβλημα στην δική μας Οικογένεια θα το λύσουμε μόνοι μας και άμεσα. Το χρωστάμε σε όλους αυτούς που έχουν δώσει τη ζωή τους γι αυτό που λέγεται ORIGINAL 21, το χρωστάμε σε όλα τα νέα παιδιά που πρέπει να γαλουχηθούν με τα δικά μας ιδεώδη και όχι με αυτά του μπάχαλου, το χρωστάμε σε εμάς τους ίδιους που βλέπουμε την αγάπη μας να μαραζώνει... Η Λαμία, η Παρτιζάν και ο τελικός δεν πρέπει και δεν θα επαναληφθούν. Θα το καθαρίσουμε με οποιοδήποτε κόστος. Τέλος...
Επειδή όμως μπορεί να είμαστε οπαδοί, αλλά δεν είμαστε και ζώα, να θέσουμε κλείνοντας κάποια ερωτήματα στο σάπιο σύστημα που τα έκανε πάνω του προχθές βλέποντας τις γεμάτες εξέδρες του ΟΑΚΑ.
- Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας από την ΕΠΟ για έναν τελικό κυπέλλου;
- Από την πλευρά μας προτείναμε μέσω της ΠΑΕ Α.Ε.Κ. αλλά και σε απευθείας μας επαφές, συγκεκριμένες προτάσεις περιφρούρησης και πρόληψης προς όλους τους φορείς του τελικού. Προτάσεις που αν είχαν γίνει δεκτές, τα περισσότερα από όσα έγιναν θα είχαν αποφευχθεί. Η αστυνομία τις έκανε δεκτές σε αντίθεση με την ΕΠΟ που αρνήθηκε κατηγορηματικά να τις υιοθετήσει μέσω των εκπροσώπων της. Γιατί άραγε;
- Πώς είναι δυνατόν παραγοντικά απολιθώματα (και στενοί συνεργάτες του κ. Γκαγκάτση) σαν τον αξιότιμο κύριο Προύντζο να πιάνουν στο στόμα τους την Α.Ε.Κ. και τον πρόεδρό της; Πρόεδρος επιτροπής κυπέλλου λέει ο κύριος... Μπορεί να μας υπενθυμίσει έναν έστω τελικό που να διοργανώθηκε με υποφερτή επιτυχία; Πότε θα βρει άραγε το σθένος ο κ. Πιλάβιος να απαλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο από αυτούς τους ανύπαρκτους; Πόσους τελικούς πρέπει να κάνει μπάχαλο ο κος Προύντζος και η θλιβερή παρέα του ακόμα, για να κριθούν αποτυχημένοι και να πάνε σπίτια τους;
- Ποιος ήταν αυτός που με μια ακόμη υπέροχη ¨ομορφιά του ποδοσφαίρου¨ χάρισε (με τρεις ασίστ των αμυντικών του) στον Ατρόμητο την ηρεμία της παραμονής, ώστε να πάει ξεκούραστος και ανεπηρέαστος στον τελικό μήπως και καταφέρει να κάνει την ζημιά στην Α.Ε.Κ;
- Είχε καμία σχέση ο παραπάνω με αυτόν που ήταν σε ανοιχτή γραμμή με παράγοντες του Ατρόμητου κατά τη διάρκεια του αγώνα;
- Είναι τυχαίο πως οι τρεις ομάδες που έκαναν παράπονα για τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, ήταν ο Ολυμπιακός, ο Βόλος και ο Ατρόμητος;
- Ο κος Σπανός πώς είναι δυνατόν να κόπτεται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και να ψηφίζει τον Μπέο για εκπρόσωπο της λίγκας στην ΕΠΟ; Έχει αφήσει τις παλιές πράσινες αγάπες του και πλέον έχει αγαπήσει τις κόκκινες;
- Πόσες αγωνιστικές τιμωρίας μαγειρεύουν για την ομάδα μας οι αδέκαστοι αθλητικοί δικαστές; Αν κρίνουμε από τις ποινές του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ θεωρούμε βέβαιη την ποινή της μίας αγωνιστικής. Εκτός αν μαγειρεύετε να αλλάξετε τα δεδικασμένα σε βάρος της Α.Ε.Κ. Προσέξτε καλά! Όπως κρίνατε τους άλλους, έτσι απαιτούμε να δικαστεί και η δική μας ομάδα. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα αποτελέσει τεράστιο σκάνδαλο...

Γνήσια Θύρα 21 (1975)
ORIGINAL 21 (1982)»

Στην Ελλάδα ο Άγιαξ!!

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο φιλικό της ολλανδικής ομάδας στη χώρα μας. Απλά οι Ακαδημίες του «Αίαντα» ήρθαν και στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα ο Άγιαξ!
Όπως αναφέρει, το δελτίου τύπου, «ο AJAX HELLAS YOUTH ACADEMY βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι οι ακαδημίες της ολλανδικής ομάδας στη χώρα μας ετοιμάζονται να ανοίξουν και επίσημα τις πόρτες τους.
Πρόσφατα, σας ενημερώσαμε για την πενταετή μας συμφωνία με τον «Αίαντα» και τη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στο Άμστερνταμ για την επισφράγιση της συνεργασίας και την παρουσίαση του “project” που χαιρετίστηκε θερμά απ’ τον ολλανδικό Τύπο.

Πλέον, μετράμε αντίστροφα για τη στιγμή που θα παρουσιάσουμε τις Ακαδημίες μας και στο ελληνικό κοινό. Γι’ αυτό το λόγο θα παραχωρηθεί Συνέντευξη Τύπου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στις 17 Μαΐου 2011, όπου θα παρουσιαστεί επακριβώς η λειτουργία των Ακαδημιών και η φιλοσοφία μας. Θα μιλήσουν εκπρόσωποι της εταιρίας μας, υψηλά ιστάμενοι άνθρωποι των ακαδημιών του AFC AJAX και ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ιστορικού ολλανδικού συλλόγου.
Το παρών θα δώσουν άτομα του πολιτικού, του αθλητικού και του δημοσιογραφικού χώρου, ενώ θα ενημερωθείτε με νέο Δελτίο Τύπου στις 10 Μαΐου για τις προσκλήσεις και την ώρα της Συνέντευξης Τύπου.
Θα ήταν τιμή μας να σας γνωρίσουμε προσωπικά και φυσικά να σας αναπτύξουμε ένα πλάνο με φυτώρια σε ολόκληρη την Ελλάδα στα πρότυπα που ορίζει και υποχρεώνει η FIFA».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.ajaxellas.gr

"Ταυτοποιήσαμε το DNA", λένε οι Αμερικάνοι!!

Αμερικανικά μέσα αναφέρουν πως το δείγμα DNA που ελήφθη από τη σορό του Οσάμα Μπιν Λάντεν ταυτοποιήθηκε με δείγμα που είχαν πάρει πριν από χρόνια από τον εγκέφαλο της αδερφής του.
"Ταυτοποιήσαμε το DNA", λένε οι Αμερικάνοι
Όταν η αδερφή του Νο1 καταζητούμενου πέθανε από καρκίνο. Οι αρχές είχαν πάρει δείγμα DNA από το σορό της.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο newstoday.gr

Το τάμα Μάκου και «Λύμπε» στον Άγιο Ραφαήλ!!

Στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Άγιου Ραφαήλ, μετέβησαν σήμερα οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Γρηγόρης Μάκος για να εκπληρώσουν το τάμα που είχαν κάνει για την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Το τάμα Μάκου και «Λύμπε» στον Άγιο Ραφαήλ
Οι «Λύμπε» και Μάκος εκπλήρωσαν ένα τάμα που είχαν κάνει εδώ και καιρό και στην πρώτη ευκαιρία (διήμερο ρεπό…) και μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το Σάββατο το βράδυ από την ΑΕΚ στο «κιτρινόμαυρο» ΟΑΚΑ πραγματοποίησαν το ταξίδι για το νησί του Βορείου Αιγαίου.
Πηγή: aek365.gr

«Στο Παγκρήτιο το ΟΦΗ – ΠΑΣ για πολλούς λόγους»

Στο Παγκρήτιο στάδιο και όχι στο γήπεδο του ΟΦΗ προτείνει ο Νίκος Τζώρτζογλου να διεξαχθεί το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής της FootballLeague, ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα.

«Στο Παγκρήτιο το ΟΦΗ – ΠΑΣ για πολλούς λόγους»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου αναφέρει πως η αρμόδια αρχή οφείλει να πάρει την συγκεκριμένη απόφαση, ώστε να μην υπάρξουν «παρατράγουδα», αλλά και για να βγάλει παραπάνω χρήματα ο ΟΦΗ ενόψει αδειοδότησης.

Αναλυτικά:

«Mετά και την παρωδία στο ΟΑΚΑ και τις προεκτάσεις που έχει με αποκορύφωμα το αίσθημα ατιμωρησίας που δημιουργείται, η ΕΠΣ Ηρακλείου αισθάνεται ιδιαίτερα προβληματισμένη για το επόμενο παιχνίδι της ΠΑΕ ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο «Γεντί Κουλέ», μετά και τα όσα έχει υποστεί η ΠΑΕ ΟΦΗ τόσο στο πρώτο ματς των Ζωσιμάδων, αλλά και γενικότερα και όσα από το χώρο του παρασκηνίου υπομένει εδώ και ένα χρόνο περίπου. Κάνει, λοιπόν, πρόταση στους υπευθύνους να εξετάσουν την περίπτωση διεξαγωγής του παραπάνω αγώνα για λόγους ασφαλείας στο Παγκρήτιο στάδιο.
Σαν ποδοσφαιρική αρχή του Νομού μας, αλλά και σαν Κρητικοί που μεγαλώσαμε με την ιστορική αυτή ομάδα, θεωρούμε την παραπάνω πρόταση και σαν ιδανική λύση και ίσως και μοναδική στο οικονομικό πρόβλημα του ΟΦΗ (βλέπε αδειοδότηση), αφού από το ματς αυτό στο Παγκρήτιο στάδιο η ΠΑΕ ΟΦΗ θα έχει εισπράξεις που θα αγγίξουν και ίσως και να ξεπεράσουν το ποσό των 400 χιλ. ευρώ».

Λήστεψαν και... στριπτιζάδικο στη Λαμία!!

Τα ξημερώματα της Κυριακής στη Λαμία, πέντε άνδρες μπούκαραν σε στριπ σοου όχι για να κλέψουν τις καλλίγραμμες γυναίκες ... αλλά για να αρπάξουν από το ταμείο τα 1.400 ευρώ που βρήκαν.
Λήστεψαν και... στριπτιζάδικο στη Λαμία!
Οι θαμώνες κόντεψαν να νομίσουν πως πρόκειται για μέρος του χορού, αλλά όχι για πολύ ώρα, αφού πρόσεξαν πανικόβλητες τις κοπέλες να τρέχουν να μαζεύουν τα στριγκάκια από την πίστα.
Για εκφοβισμό οι δράστες πυροβόλησαν μάλιστα στο ταβάνι, αλλά όπως διαπίστωσαν αργότερα οι αστυνομικοί τα όπλα ήταν κρότου-λάμψης. Το χτύπημα αποδίδεται σε προηγούμενα που ίσως να είχαν με τον ιδιοκτήτη.
Πηγή: crimesonair.blogspot.com

Επισπεύδεται η εκδίκαση του Ηλυσιακού στο ΑΣΕΑΔ!!

Για την προσεχή Πέμπτη (5/5, 17:00), αντί στις 12/5 όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, προγραμματίστηκε η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΑΕ Ηλυσιακός από το ΑΣΕΑΔ, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ με την οποία ο Ηλυσιακός υποβιβάζεται.
Επισπεύδεται η εκδίκαση του Ηλυσιακού στο ΑΣΕΑΔ
Αυτη ήταν άλλωστε και η επιθυμία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, ο οποίος είχε ζητήσει την άμεση απόφαση του ΑΣΕΑΔ.

Το video της ημέρας!!

Ανάποδα "ψαλίδια, ντρίπλες, τακουνάκια, φοβερές πάσες! Δείτε τις καλύτερες φάσεις των γηπέδων την περασμένη εβδομάδα όπως τις κατέγραψε το Sky Sports.










Μάθε παιδί μου… θέατρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ένα απίστευτο βίντεο που «αλιεύσαμε» στο ίντερνετ. Δύο απίστευτοι τύποι από τη Νορβηγία χλευάζουν όλους τους μεγάλους παίκτες για το… θέατρο που κάνουν μέσα στο γήπεδο.

Μάθε παιδί μου… θέατρο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε το σχετικό βίντεο, όπου… θυμόμαστε κινήσεις των Ντρογκμπά, Ντίντα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπάλακ, Ριβάλντο και Τζέραρντ.









Δεν έγινε ντόπινγκ κοντρόλ στον τελικό!!

Δεν έχει τελειωμό παρανομιών και παρατυπιών ο τελικός της ντροπής που έγινε στο ΟΑΚΑ.
Δεν έγινε ντόπινγκ κοντρόλ στον τελικό!
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα αδικήματα βίας που ξεφτίλισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλη την οικουμένη κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

Ο νόμος, λοιπόν, επιβάλλει ρητά (δείτε σχετική φωτό) την διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ στον τελικό κυπέλλου. Το γενικό μπάχαλο, όμως, που επικρατεί στο ελληνικό αντιντόπινγκ, αλλά και η αναλγησία των κρατικών και ποδοσφαιρικών αρχών, είχαν σαν συνέπεια να καταστρατηγηθεί ο νόμος. Και, μάλιστα, δίχως να δώσει κανένας σημασία.
Έλεγχος ντόπινγκ στον τελικό Ελλάδος δεν έγινε. Και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον θεσμό. Ξεφτίλα. Ούτε τα αυτονόητα μπορούμε πια να κάνουμε σ' αυτόν τον τόπο.
Και πέρυσι υπήρχε πρόβλημα για τον τελικό, λόγω της απεργίας των δειγματοληπτών, όμως τελευταία στιγμή υπήρξαν ντόπινγκ κοντρόλ κι όλα πήγανε καλά.
Φέτος όχι μόνο δεν ασχολήθηκε ουδείς, αλλά συνέβησαν τόσα έκτροπα στην διάρκεια του αγώνα που το ντόπινγκ κοντρόλ πέρασε κυριολεκτικά στο ντούκου. Κι ας λέει ο νόμος ό,τι θέλει. Ελλάδα είναι εδώ. Πώς το είπε, αλήθεια, ο Δώνης;
Πηγή: gazzetta.gr

"Είναι αδύνατο να χρίσεις κάποιον φαβορί"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη του στην Euroleague TV ενόψει του Final 4 τόνισε πως είναι αδύνατο να χρίσει κάποιον από τους φιναλίστ φαβορί, αφού όλοιπηγαίνουν για πάρουν τον τίτλο.
"Είναι αδύνατο να χρίσεις κάποιον φαβορί"
Αναλυτικά:
Τι πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός να φτάσει στον τελικό;
«Όλες οι ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Σιένα, η Μακάμπι, εμείς, όλοι πάμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Είναι αδύνατο να χρίσεις κάποιον φαβορί».
Ποιο είναι το δυσκολότερο κομμάτι για έναν προπονητή; Τι ψυχολογικό ή το αγωνιστικό;
«Σίγουρα πιστεύω πως όλοι πρέπει να το απολαμβάνουμε όταν βρισκόμαστε σε ένα Final-4. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον καθένα. Αυτό είναι και το σημαντικότερο για εμάς, να συμμετάσχουμε σε ακόμα ένα Final-4. Όλοι μετά τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης και την πρόκριση μας επί της Μπαρτσελόνα μας θεωρούν φαβορί, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στους παίκτες μου. Ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε έτοιμοι εκεί. Πρώτα από όλα για το παιχνίδι μας στο ημιτελικό κόντρα στη Σιένα. Δεν μας απασχολεί ο άλλος ημιτελικός, η Σιένα είναι στο μυαλό μας και ο τρόπος που αγωνίζεται τη φετινή περίοδο. Ειδικά στα παιχνίδια των play-offs με τον Ολυμπιακό. Έδειξαν χαρακτήρα, στο πως επέστρεψαν και νίκησαν έπειτα από την συντριπτική ήττα που υπέστησαν στο πρώτο ματς. Έκαναν τρεις νίκες και έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ».
Ποια είναι τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι της Σιένα που σας προβληματίζουν και ποιο μπορεί να είναι το «κλειδί» για να τη νικήσετε;
«Η Σιένα παίζει ομαδικά, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες και με τις συμβουλές του τεχνικού επιτελείου ξέρουν σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού τι να κάνουν. Αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις. Παίζουν σκληρά σε κάθε θέση και ξέρουν να μάχονται».
Κοιτώντας πίσω στη σεζόν, πότε καταλάβατε ότι μπορούσατε να φτάσετε στο Final-4;
«Ειλικρινά μιλώντας, το είχα στο μυαλό μου πριν τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τους παίκτες μας ότι έχουμε τις πιθανότητες να παίξουμε και να τους νικήσουμε. Μετά το πρώτο ματς που χάσαμε με έναν πόντο, είπα ότι αυτός ο αγώνας πρέπει να μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες να νικήσουμε την Μπαρτσελόνα. Έτσι κι έγινε. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε, τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες μου και το γεγονός ότι όλοι αναγνώρισαν πως σε αυτούς τους αγώνες ήμασταν καλύτεροι από την Μπαρτσελόνα».
Ένας παίκτης μπορεί να συνεισφέρει στην ομάδα ανεξάρτητα από το χρόνο συμμετοχής που έχει στη διάρκεια της σεζόν. Τι πιστεύετε για αυτό;
«Δουλειά του προπονητή είναι να διασφαλίζει για την ομάδα του καλή ατμόσφαιρα, καλό κλίμα. Κάθε παίκτης είναι σημαντικός, ακόμα και εκείνος που θα αγωνιστεί για πέντε δευτερόλεπτα. Κι αυτό είναι το μήνυμα που δίνω στους παίκτες μου πριν από κάθε παιχνίδι: “Να είστε έτοιμοι να βοηθήσετε την ομάδα είτε πέντε δευτερόλεπτα, είτε 30 λεπτά, είτε 40”. Το ομαδικό πνεύμα είναι το πιο σημαντικό και είμαι περήφανος γιατί κάποιοι παίκτες που μερικοί δεν πίστευαν σε αυτούς, έδειξαν τον χαρακτήρα τους και έπαιξαν εξαιρετικά στα play-offs».
Υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στον ημιτελικό με τη Σιένα που καλείστε να δώσετε και στη σειρά της προημιτελικής φάσης το 2009;
«Νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετικό. Αρχικά γιατί εμείς είμαστε διαφορετική ομάδα, έχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι τώρα πρόκειται για ένα και μοναδικό παιχνίδι. Το 2009 ήταν τέσσερα ματς, τώρα είναι μόνο ένα, ο ημιτελικός. Σε 40 λεπτά τα πάντα είναι πιθανά και πιστεύω πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον».
Τι σημαίνει να αγωνίζεσαι σε ένα Final-4;
«Είναι πολύ ωραία και πρέπει να πάμε εκεί και να το απολαύσουμε γιατί είναι κάτι σημαντικό στη ζωή μας. Όλη τη χρονιά δουλεύαμε για αυτό, για να βρεθούμε στο Final-4».
Ποια είναι τα τρία σημαντικότερα στοιχεία που απαιτούνται για να νικήσεις σε τέτοιου είδους παιχνίδια;
«Τα πάντα για τα οποία μιλάς πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο έλεγχος του ρυθμού, η συγκέντρωση, να σκέφτεσαι μόνο το μπάσκετ και να… ακούς την μπάλα. Να μη σε νοιάζει το τι γίνεται στις κερκίδες».

Ορκίζονται εκδίκηση για Μπιν Λάντεν!!!

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ορκίστηκαν εκδίκηση ενώ η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου καταδίκασε τη «δολοφονία» του ηγέτη της αλ Κάιντα.

Ορκίζονται εκδίκηση για Μπιν Λάντεν!
Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα και βρίσκεται πίσω από δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν καθώς και την αποτυχημένη επιχείρηση στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης, ορκίστηκαν εκδίκηση.

«Επιτρέψτε μου να το καταστήσω σαφές, θα πάρουμε εκδίκηση για το μαρτυρικό θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν με επιθέσεις στο Πακιστάν και στην Αμερική», επισήμανε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ασανούλα Ασάν. «Θα τους δώσουμε ένα παραδειγματικό μάθημα».

Στην Αίγυπτο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, συντηρητική οργάνωση με διασυνδέσεις στον ισλαμικό κόσμο, έκανε λόγο για «δολοφονία» του ηγέτη της αλ Κάιντα.

Η Αδελφότητα επιδιώκει την, με ειρηνικά μέσα, ίδρυση κράτους σύμφωνα με τις ισλαμικές αρχές. Είναι το πιο ισχυρό και καλά οργανωμένο πολιτικό κίνημα στην Αίγυπτο.

Στη σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει πως είναι «κατά της βίας, γενικά, κατά των δολοφονιών και υπέρ των δικών που διεξάγονται δίκαια».

Πάντως, ο μπιν Λάντεν και οι ακραίοι ισλαμιστές σύμμαχοί του, είχαν επανειλημένα καταδικάσει τη πιο μετριοπαθή στάση της Αδελφότητας και την προθυμία της να εργαστεί μέσα από το σύστημα.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα πάρει μέρος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Αίγυπτο.

Πηγή: Tanea.gr

«Ρωμαϊκές αρένες τα ελληνικά γήπεδα»!!

Ο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) με ανακοίνωση του με αφορμή τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου παρομοιάζει με «ρωμαϊκές αρένες» τα ελληνικά γήπεδα και κάνει λόγο για παρωδία και παρακμή.
«Ρωμαϊκές αρένες τα ελληνικά γήπεδα»
Αναλυτικά:
«Για μια ακόμη φορά, βρισκόμαστε "στο ίδιο έργο θεατές" και μάλιστα στη θεωρούμενη "γιορτή του ποδοσφαίρου", του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας. Αγώνας στον οποίο εκτυλίχθηκαν σκηνές "απείρου κάλλους", στιγμές που στιγματίζουν τον πολιτισμό μας, την κοινωνία και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η αποθέωση της αλητείας, ακόμα και κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, η μετατροπή του Ολυμπιακού Σταδίου σε ξέφραγο αμπέλι, μερικών εκατοντάδων χούλιγκαν και η έκδηλη ανικανότητα, των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου και της συντεταγμένης Πολιτείας να αντιδράσουν, συνέθεσαν την εικόνα βαθύτατης ντροπής και θλίψης που μας διακατέχουν από τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου (30/4).
Η κραυγή "δεν πάει άλλο", συνταράσσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο και το σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων, που ζητούν "εδώ και τώρα", εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών και αποκατάσταση του κατακερματισμένου κύρους του δημοφιλέστερου αθλήματος της χώρας.
Όλοι όσοι έχουμε ευθύνες, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ και των εκπροσώπων τους, οφείλουμε να τις αναλάβουμε σήμερα, τώρα, που είναι ορατό, όσο ποτέ άλλοτε, το σοβαρό ενδεχόμενο να θρηνήσουμε και νεκρούς, στους ποδοσφαιρικούς χώρους που έχουν εξελιχθεί σε ρωμαϊκές αρένες.
Το "μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο"! Τα αντικοινωνικά και εγκληματικά στοιχεία που αλωνίζουν όπου -και όπως- γουστάρουν, πρέπει επιτέλους να συναντήσουν τη νομιμότητα και όχι τις χλιαρές έως γραφικές αντιδράσεις άβουλων αρμόδιων.
Πρέπει επιτέλους να μπει ένα φρένο, ένα τέλος σε αυτή την παρωδία, την παρακμή που όλοι βιώνουμε τον τελευταίο καιρό στα ελληνικά γήπεδα».

Επέμβαση εισαγγελέα για το Κύπελλο!!

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προς κάθε κατεύθυνση, θα διεξάγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, για τα επεισόδια που έγιναν το περασμένο Σάββατο, 30 Απριλίου 2011, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρομήτου.
Επέμβαση εισαγγελέα για το Κύπελλο
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει τα γήπεδα και την αθλητική βία, θα καλέσει εκπροσώπους των σωματείων, φιλάθλους, αστυνομικούς διευθυντές κλπ, προκειμένου να διερευνήσει εάν και κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες για τα θλιβερά επεισόδια που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.
Πηγή: exedra.gr

Το τεστ επιβίωσης του Μπαρμπαλιά!!

Ταξίδι με προορισμό τη Σερβία όπου διεξάγεται το EURO Under 17 θα πραγματοποιήσει αύριο ο σκάουτερ του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μπαρμπαλιάς.

Το τεστ επιβίωσης του Μπαρμπαλιά
Ο συγκεκριμένος θεωρείται από τους λίγους πανελλαδικά που το κατέχουν το... άθλημα του σκάουτινγκ αφού ουκ ολίγες προτάσεις του που δεν εισακούστηκαν ποτέ, τώρα κοστίζουν δέκα και είκοσι φορές τα λεφτά με τα οποία θα μπορούσε να τους αποκτήσει ο Ολυμπιακός.

Ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς, όπως είχαμε γράψει πρόσφατα, είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των διοικούντων τις προηγούμενες ημέρες μιας και του "καταλογίζεται" ότι μιλάει πολύ στα ΜΜΕ.

Άσχετα από το αν ισχύει ή όχι αυτό, για το οποίο πάντως κάποιοι μέσα από τον Ολυμπιακό βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι δεν ισχύει και χρεώνουν άλλον... σκάουτερ ως "επικοινωνιολόγο", ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς θα ταξιδέψει στη Σερβία για να ανακαλύψει ταλέντα όμως αυτή τη φορά θα παραδώσει λίστα στο νέο τεχνικό διευθυντή, Εδουάρδο Μαθία.

Όχι όπως τις προηγούμενες που έδινε τις ανακαλύψεις του στο Νινιάδη και τον Κοβάσεβιτς. Τώρα θα τις δώσει στον Μαθία ο οποίος υποτίθεται ότι γνωρίζει την πιάτσα και θα καταλάβει άμεσα κατά πόσο μπορεί να εμπιστευθεί τον Μπαρμπαλιά. Γι' αυτό και το συγκεκριμένο ταξίδι θεωρείται τεστ επιβίωσης για τον σκάουτερ των πέντε ηπείρων...
Πηγή: sportdog.gr

Μπάλακ: «Η Λεβερκούζεν χρειάζεται έναν τίτλο»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Μίκαελ Μπάλακ, δύο μέρες μετά την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο Γερμανός στάθηκε στην ανάγκη για «κούπα» από τις «ασπιρίνες», αλλά και στη δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «μπορούσιανς».

Αναφορικά με την ανάγκη για μία μεγάλη επιτυχία από την Μπάγερν Λεβερκούζεν, ο Γερμανός χαφ δήλωσε: «Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Προπονούμαστε δυνατά, έχουμε εξαιρετικές εγκαταστάσεις και συνεχώς προοδεύουμε. Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί στο μέλλον και να τα δώσουμε όλα για να πάμε στο επόμενο στάδιο. Πρέπει να πάρουμε επιτέλους έναν μεγάλο τίτλο».

Σχετικά με την πρωταθλήτρια, Ντόρτμουντ:
«Είναι πολύ καλό σύνολο. Το έχουν αποδείξει σε πολλά ματς. Είναι δίκαιοι πρωταθλητές.»  

Σοκ για τέσσερις της Football League!!

ΟΦΗ, Δόξα Δράμας, Πανθρακικός και Διαγόρας δεν πήραν άδεια συμμετοχής στα πλέι οφ ανόδου της Football League. Οι ελπίδες τους μεταφέρονται στο Δευτεροβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης, όπου αναμένεται να προσφύγουν και από αυτούς μόνο ο Πανθρακικός έχει κάποιες ελπίδες αφού απαιτούνται μόνο κάποια επιπλέον στοιχεία.

Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα της Δόξας που έχει δηλώσει γήπεδο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενώ δεν διαθέτει προπονητήριο. Για τον ΟΦΗ θα πρέπει να γίνει θαύμα λόγω των πολλών οφειλών, ενώ ο Διαγόρας δεν φαίνεται να ασχολείται και δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στα πλέι οφ. Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα ανεβαίνουν στη Σούπερ Λίγκα ενώ Λεβαδειακός, Τρίκαλα, Βέροια συμμετέχουν στα πλέι οφ ανόδου και αναζητείται η τέταρτη ομάδα!

Αναλυτικά:

Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μετά την εκδίκαση υποθέσεων εννέα (αριθμός 9) ΠΑΕ της Football League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012 για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Λεβαδειακός ΑΠΟ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

2.Εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Παναιτωλικός ΓΦΣ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

3.Εκδίδει άδεια στην ΠΑΣ ΠΑΣ Γιάννινα για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

4.Δεν εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ ΟΦΗ.

5.Δεν εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας ΓΣ.

6.Εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Βέροια ΓΣ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

7.Δεν εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Διαγόρας ΓΣ.

8.Δεν εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Πανθρακικός ΑΠΣ.

9.Εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Τρίκαλα ΑΟ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Πηγή: theplayer.gr

Μπαρτσελόνα και Μίλαν στο τουρνουά της Μπάγερν!!

Πρωτοκλασάτες αναμετρήσεις έστω και σε επίπεδο φιλικού τουρνουά θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο Μόναχο στις 26 και 27 Ιουλίου, καθώς στο Audi Cup που διοργανώνει η Μπάγερν Μονάχου θα συμμετάσχουν και οι Μίλαν και Μπαρτσελόνα.

Στην ίδια διοργάνωση θα βρεθεί και η βραζιλιάνικη Πόρτο Αλέγκρε.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι «Βαυαροί» φιλοξενούν ένα τέτοιο τουρνουά, έχοντας κερδίσει το πρώτο το 2009 με 7-6 στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυστηρά τα μέτρα αστυνόμευσης στο final 4!!

Μέχρι και το επίλεκτο σώμα των Mossos έχει επιστρατεύσει η αστυνομία της καταλωνίας για την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια του φάιναλ φορ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας συνολικά 850 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε να μη συμβεί το παραμικρό.

Συνάντηση(;) Γόντικα με τον Φαλκς!!

Η αναζήτηση του τεχνικού διευθυντή συνεχίζεται στον Παναθηναϊκό και στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν επαφές με πολλούς υποψήφιους για τη θέση. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, οι οποίες πάντως δεν επιβεβαιώνονται από την πράσινη ΠΑΕ, πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην Ελλάδα ο αθλητικός διευθυντής της Βίσλα Κρακοβίας, Στάνισλαβ Φαλκς (Stan Valckx).

Ο Φαλκς είναι Ολλανδός και το Σάββατο το βράδυ έδωσε το "παρών" στον τελικό Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Νωρίτερα λένε οι πηγές, συναντήθηκε με τον Γόντικα και συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Ο Σταν Φαλκς πριν αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή στην Βίσλα, κατείχε τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην Αϊντχόφεν ενώ ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του στην Φένλο, συνέχισε στην Αϊντχόφεν και φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Φαλκς είναι 47 ετών και σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2000.

Διαψεύδει η ΠΑΕ

Από τον επίσημο Παναθηναϊκό δεν επιβεβαιώνεται η είδηση και μάλιστα την διαψεύδουν κατηγορηματικά. Βέβαια οι πράσινοι με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν πάντα σε τέτοιου είδους θέματα. Τα διαψεύδουν επισήμως. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν έχει γίνει η επαφή, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως το δωμάτιο στο ξενοδοχείο των βορείων προαστίων στο οποίο διέμεινε ο Φαλκς είχε κλειστεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ολίγον οξύθυμος ο κύριος Πριτζιόνι! (video)

Το ελληνικό άσμα που πάει «του άντρα του πολλά βαρύ, μην του μιλάτε το πρωί...», φαίνεται πως ταιριάζει «γάντι» στον Πάμπλο Πριτζιόνι.

Ο γκαρντ της «βασίλισσας», συνηθίζει όταν τα παίρνει, να γίνεται λίγο επιθετικός... Στην προκειμένη, ο Αργεντινός, νευρίασε επειδή τον αποδοκίμασαν, μετά την τεχνική ποινή που του καταλογίστηκε και κατέβρεξε τους φιλάθλους στην κερκίδα.Τί το γιουχάρετε το παιδί, αφού δεν σηκώνει πολλά-πολλά, το έχει αποδείξει πολλές φορές. 






Αρχίζουν τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα!!

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο πέλαγος και στα Νότια της Κρήτης. Πρόκειται για  τη μέθοδο των «μη αποκλειστικών δεδομένων»,  η οποία...εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό, και η οποία επιτρέπει στο Δημόσιο να μην δαπανήσει τίποτα καθώς μεταφέρει όλο το κόστος στις εταιρείες ερευνών.

Αυτές  στη συνέχεια πωλούν τα δεδομένα, που ανακαλύπτουν, σε εταιρείες που ενδιαφέρονται για την εξόρυξη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Το Δημόσιο συμμετέχει στα κέρδη των εταιρειών τόσο στην πώληση των ερευνητικών δεδομένων, όσο και στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Τα παραπάνω προκύπτουν από σημερινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα επίσκεψη στη Νορβηγία, όπου ενημερώθηκε για το νορβηγικό μοντέλο, το οποίο όπως αναφέρει «θεωρείται ως το πλέον αξιόπιστο, σταθερό, διαφανές και ελκυστικό σύστημα, με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στα 45 χρόνια εφαρμογής και λειτουργίας του» και περιλαμβάνει τόσο τη διαδικασία έρευνας όσο και τον τρόπο αξιοποίησης των εσόδων του κράτους από την πετρελαϊκή βιομηχανία.


Στη Νορβηγία με τα έσοδα αυτά έχει χρηματοδοτηθεί συνταξιοδοτικό ταμείο η περιουσία του οποίου ξεπερνά σήμερα τα 400 δισ. ευρώ.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε, επίσης, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα στο «μέτωπο» των ερευνών. Ειδικότερα:
-Έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων. Ο φορέας θα ονομάζεται «Ελληνική 

Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ) και τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται το Προεδρικό Διάταγμα για το καταστατικό της εταιρείας. Ολοκληρώθηκε, επίσης, η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων.

-Οι διατάξεις αυτές έχουν περιληφθεί σε ενιαίο νομοσχέδιο, που θα εισαχθεί για δεύτερη ανάγνωση στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν κατατεθεί στη Βουλή.

-Παράλληλα, και έως την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου, έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση, ταξινόμηση και αποθήκευση των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι στιγμής από τις έρευνες που έχουν γίνει στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 30 χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί Εθνική Τράπεζα δεδομένων.

-Προχωρά η μελέτη των κανονισμών και οδηγιών εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων (τεχνικών, περιβαλλοντικών, ασφάλειας εργαζομένων) που έχουν θεσπιστεί από τη Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίων και την Αρχή Ασφάλειας και Προστασίας, με στόχο την κατάρτιση αντίστοιχων σαφών και αυστηρών διαδικασιών, που θα ενταχθούν στο εθνικό δίκαιο.

(πηγή: newscode.gr)

Η τύχη βουνό του Κουτσιανικούλη και οι εικόνες που σοκάρουν (photostory)!

Το ρεπορτάζ από το τροχαίο ατύχημα στο οποίο υπέπεσε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μιλούσε για την τύχη βουνό του νεαρού ποδοσφαιριστή. Οι εικόνες ήρθαν να επιβεβαιώσουν του λόγου τω αληθές. Εικόνες που είναι πράγματι σοκαριστικές.

Όπως είναι γνωστό ο Κουτσιανικούλης είχε τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητο του στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών το βράδυ της Πρωτομαγιάς.

Το όχημα του Κουτσιανικούλη λόγο ολισθηρότητας του οδοστρώματος, προσέκρουσε με ταχύτητα σε μια κολόνα. Μετά τη σφοδρή σύγκρουση, το αυτοκίνητο υπέστη μεγάλη ζημιά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έπιασε αμέσως φωτιά.

Ο ίδιος ο Κουτσιανικούλης βγήκε από το όχημα αμέσως με αμυχές, χωρίς να έχει υποστεί κάτι σοβαρό.  Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, που ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό.
Πηγή: theplayer.gr



Τέλος η σεζόν για Κάσερες και Ράκιτιτς!!

Χωρίς τους Μαρτίν Κάσερες και Ιβάν Ράκιτιτς θα χρειαστεί να πορευτεί στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος η Σεβίλλη, καθώς οι δύο παίκτες τραυματίστηκαν στη νίκη επί της Αλμερίας.

Ο Κάσερες έμεινε όλη τη νύχτα στο νοσοκομείο μετά το... δολοφονικό τάκλιν του Γιάκομπσεν και θα μείνει για άλλο ένα 24ωρο, καθώς έχει αιμάτωμα στο αριστερό νεφρό και ράγισμα στα πλευρά.

«Η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά, αλλά θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να δούμε πότε θα μπορέσει να επιστρέψει», εξήγησε το ιατρικό τιμ της ομάδας.

Όσον αφορά τον Ράκιτιτς, υπέστη κάταγμα στο 5ο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού και βρίσκεται στο σπίτι του προκειμένου να ξεκουραστεί, ενώ ανάλογα με την πορεία της αποθεραπείας του θα αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες αν θα χρειαστεί χειρουργείο.

Η απώλεια των δύο παικτών είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Σεβιγιάνους, οι οποίοι μάχονται να κρατηθούν στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν.